Meringer

• Zduny
  • Sulisławice
  • Borków Nowy

3. Opinie o pracodawcach Kalisz
  5. Opinie o Meringer Sp. z o.o.

Opinie o Meringer Kalisz

Nie przegap nowości o Meringer Sp. z o.o.!

Filip

03.11.2021 10:47

Miałem okazję uczestniczyć w rekrutacji, przebieg rekrutacji na plus, pracodawca chcę sprawdzić twoje podejście i możliwości do pracy na danym stanowisku. Początkowo dostałem telefon z firmy meringer, została przeprowadzona rozmowa początkowa. Pani, która ją przeprowadzała była osobą, którą po prostu rozumiałem, mówiła prostym językiem, żeby wszystko zrozumieć i nie mieć w głowie żadnych pytań po zakończeniu rozmowy. Podczas tej rozmowy zostałem zaproszony do dalszej części rekrutacji, miałem wykonać zadanie testowe w celu sprawdzenia moich predyspozycji pracy na danym stanowisku, w moim przypadku konsultant ds. marki własnej. Ogólnie proces rekrutacji był sprawnie przeprowadzony. Moim zdaniem firma Meringer to idealny przystanek dla ludzi, którzy chcą się rozwijać, zdobyć cenne doświadczenie. Polecam. Portal karierakalisz.pl to zdecydowany plus pracodawcy, ciekawe artykuły, które do tej pory śledzę na bieżąco.
    Piotr Ros****i

12.09.2025 09:08

Nie kłam. Widać, że napisane jest przez kogoś kto tam pracuje. Niech zgadnę… Ilona?
    Stażysta 2021

11.10.2021 19:39

W firmie Meringer byłem Stażystą przez dwa miesiące. Nauczyłem się bardzo dużo i trafiłem na bardzo dobry zespół. Pracownicy są bardzo mili i bardzo pomocni. Moje doświadczenie jakie posiadam pozwoliło mi lepiej odnaleść się w tej firmie. Dzięki nowoczesnym rozwiązanią nauczyłem się więcej. Bardzo mi się spodobało to, że firma organizuję spotkania integracyjne gdzie można poznać wszystkich pracowników. Firma cały czas się rozwija i sprzyja młodym ludzią, którzy chcą się dużo nauczyć oraz spełniać swoje cele zawodowe. Bardzo dobrze wspominam pracę w Firmie Meringer.
    Justyna

08.05.2019 09:42

Pracuje w tej firmie od ponad 4lat. Super zespół,bardzo ambitnych ludzi nastawionych na sukces. Bardzo się cieszę,że mogę uczestniczyć w tym jak Nasza firma z roku na rok sie rozwija i Nasz zespół sie powiększa o coraz to nowe ciekawe osoby. Praca daje szanse rozwoju ciągle poszeżamy swoją wiedzę i się szkolimy,nie ma lekko.Ale jeżeli angażujesz się całym sercem w to co robisz, dajesz ciekawe pomysły to się zawsze opłaca bo otrzymuje się za to nagrody zarówno finansowe jak i rzeczowe. Zawsze kiedy pojawia się jakiś problem mozna liczyc na pomoc i wsparcie zespolu w jego rozwiązaniu to jest super. Wszyscy pracujemy na wspólny sukces. Gorąco zachęcam aby dołaczyć do Naszego zespołu! Pozostało

07.06.2021 10:26

Jedyne co ci mogą dodać to roboty niestety proszę Pana pozdrawiam szerokim łukiem radzę
    Kamil S

07.02.2019 19:47

Pracuje w tej firmie od niecałych dwóch lat jako regionalny przedstawiciel handlowy. Postanowiłem również wypowiedzieć się na ten temat, czytając niektóre komentarze. Zdarzyło już mi się chorować, brać nieoczekiwany urlop bo zdarzały się różne sytuacje ale jak widać dalej pracuje, czemu? Odpowiedz jest prosta, to nie jest praca (w szczególności jako przedstawiciel) w której idziemy do pracy aby przysłowiowo „Odbębnić czas i do domu” jeśli ktoś ma takie podejście to sam odradzę składanie CV, lepiej dać sobie spokój. Pod kątem tego co robimy, pracujemy z lekarzami/klinikami/Centrami medycznymi/szpitalami, wprowadzamy dla nich naprawdę ciekawe produkty (podczas spotkań z lekarzami nie raz udało mi się pozytywnie zaskoczyć lekarzy ????, nowe rozwiązania, które realnie pomagają ( najważniejsze jest to, że wprowadzamy produkty w które sam wierzę) Dla mnie każdy dzień pracy jest inny od nas zależy jak będzie wyglądał i to jest w tym najlepsze – mamy wpływ na to co robimy, jak robimy i jeśli ktoś jest i chce być zaangażowany w to co robi to praca przynosi ogromną satysfakcje, a przy tym jest ogromnie rozwojowa pod kątem nas samych. Dodatkowym plusem jest nasz team i ogólna atmosfera ????. Przez dwa lata nie spotkałem się z żadną rywalizacją. Ściśle współpracujemy i od samego początku mojej pracy w Meringer nie miałem sytuacji w której nie znaleźliśmy wspólnie rozwiązania na jakikolwiek problem – za to szacunek do ludzi, którzy tą firmę tworzą i wątpię by ktokolwiek mógł temu zaprzeczyć. Jeśli ktoś chce się naprawdę rozwijać i szuka pracy faktycznie ambitnej to z czystym sumieniem mogę polecić naszą Firmę ( Komentarz jest moją osobistą opinią )
    A.

10.02.2019 15:57

Cześć (usunięte przez administratora)... rzeczywiście na odległość mozna wielu kwestii nie doświadczać. Nie ma co narzekać jak z szefem widzisz się raz w miesiącu ????????
    Bujaha

10.02.2019 16:56

To na pewno nie Apple Inc ?

onlytrue

23.06.2026 10:38

Tragedia na każdej płaszczyźnie..

Były (do niedawna)

11.06.2026 08:36

Z ogromną przykrością muszę powiedzieć, że po zakończeniu pracy w tym miejscu nie czuję się dobrze. Mimo, że miałem dobre wyniki sprzedaży (i inne parametry) to każdego dnia pracy towarzyszyły mi ogromy stres i niezdrowe ciśnienie. Z ulgą opuściłem struktury firmy. (usunięte przez administratora) Dla niego pracownik sprzedaży jest „malarzem, który ma trzymać pędzel i nie dyskutować” i to jest autentyczny cytat. Musisz robić wszystko DOKŁADNIE tak jak on Ci każe(usunięte przez administratora) Proszę sobie wyobrazić, że w ciągu roku samodzielnie odeszło 10 osób - z 16 osobowego zespołu.
    #PrzedstawicielMedyczny

Julia

08.10.2025 17:30

Byłam na dwóch etapach rozmowy rekrutacyjnej na stanowisko HR Manager. Obie przebiegły w bardzo przyjemnej atmosferze. Natomiast brak informacji, że jest jakiś drugi etap i brak jakiejkolwiek informacji po drugim etapie jest niestety nieprofesjonalny i świadczy o braku szacunku do czasu kandydata, co było niemiłym zaskoczeniem, ponieważ firma robi dobre wrażenie.

Była

09.10.2025 01:47

Tak, firma tylko robi dobre wrażenie. W tym jest naprawdę świetna. Szkoda, że tylko w tym bo potencjał ma ogromny. Niestety przykład idzie z góry więc nie ma co oczekiwać szacunku czy też prawidłowego zachowania jeśli sami tego od właścicieli nie doświadczają.
    Ilona

14.09.2025 10:11

Dzień dobry, na województwie łódzkim to ktoś od Państwa pracuje? Dostałam z centrali numer do PH, niestety Pan odebrał powiedział że oddzwoni i od tego momentu nie odbiera telefonów!!! Super podejście !! Taką macie super obsługę?
    Piotr Ros****i

12.09.2025 09:15

Pracowałem w tej firmie rok jako przedstawiciel handlowy i nie polecam. Możesz zrobić wszystko co należy i nie dostać premii. Witaj w rzeczywistości :-) Jedyne co uświadczysz to pranie mózgu i niesamowite ciśnienie. Stanowczo odradzam
    Magdalena

09.08.2025 14:24

Faktycznie! Usuwacie opinie inne, niż pozytywne. Pani Ado! Niezmiennie - by wróciło to, co Pani daje innym!
    Magdalena

06.08.2025 19:06

Do pewnego momentu atmosfera była bardzo przyjazna. Aż weszła p. Ada. Cała na biało.
    Kinga

12.06.2025 10:12

Absolutnie nie polecam! Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w maju. Rekruter powiedział, że zadzwonią do mnie z informacją zwrotną, obojętnie czy dostałam tą pracę, czy nie. Nie dostałam żadnej informacji. Ogłoszenie ponawiane na OLX notorycznie. Kolejno, na rozmowę została zaproszona moja znajoma. Ten sam scenariusz. Nie wiem, czy tak ciężko zadzwonić i chociaż powiedzieć ; nie lub tak! Zapraszają na rozmowę i mają ludzi gdzieś. Profesjonalna firma oddzwania nawet jeśli kandydat się nie dostał. Nie polecam, omijać!
    kar

20.05.2025 14:27

Nie polecam, umawianie rozmów rekrutacyjnych na które rekruter się nie zjawia, nie odbiera telefonu jak i nie oddzwania, aby przeprosić.
    Ciekawe

08.04.2025 09:10

Najnowsze opinie o firmie są z 2023 roku. Wszystkie nowsze są zwyczajnie usuwane. Nie polecam pracy w tej firmie.
    Krzysztof

23.11.2023 21:44

Nie polecam zakupów w tej firmie. Brak wiedzy na temat produktów. Drogo.

23.11.2023 22:26

Dziękujemy za opinię. Postaramy się poprawić obszary, które zostały opisane. Pozdrawiamy. Zespół Meringer.
    kandydat

21.10.2023 19:45

Kandydowałam na stanowisko przedstawiciela handlowego. Jestem bardzo zawiedziona postawą firmy wobec mnie. Na drugim etapie rekrutacji zostałam zaproszona na próbę w terenie, która miala odbyć się w poznaniu tydzień później. Dodam, że specjalnie jechałam z poznania do kalisza na rozmowę rekrutacyjną. Po tygodniu od spotkania, miałam dostać informację nt. daty spotkania w terenie. Skontaktowałam się mailowo sama, po czym dostałam bardzo niejedoznaczną odpowiedź i info, że wrócą z informcją na następny dzień, niestety żadnej wiadomości nie otrzymałam. Jest do bardzo lekceważące i nieprofesjonalne podejście. Nie polecm
    kandydat

25.10.2023 12:47

To był drugi etap. Trzecim etapem miała być próba w terernie, na którą zaprosili mnie nie drugim spotkaniu. Mieliśmy się telefonicznie dogadac co do dnia i godziny, niestty nie dostalam żadnej informacji
    Piotr R

26.10.2023 13:16

Witam serdecznie Z uwagi iż przeprowadzałem jeden z etapów rekrutacji potwierdzam ,że z naszej strony odpowiedzi zostały wstrzymane ze względu na urlop oraz wydłużony czas rekrutacji. Rekrutacja jeszcze nie została zakończona. Ilość kandydatów oraz etapy rekrutacji są rozciągnięte wyjątkowo w czasie. Pozdrawiam Piotr Rosowski Meringer
    Patrykk

24.10.2023 22:16

Witam , widzę że ogłoszenie na magazyn nie znika z ofert . Powiem coś na temat tej pracy . Ludzie nawet spoko godziny pracy straszne 10 -18 11-19 jak kto lubi Wypłaty na czas , ale jeżeli chodzi o wynagrodzenie to porażka, niby można liczyć na wzrost wypłaty ale wątpię pracują tam ludzie z dużym stażem i po opiniach lipa straszna ogłoszenie o zarobkach to też ściema , kierownik dziwny człowiek rekrutacja to zart . Podsumowując robota na jakiś czas spoko w sumie nie za ciężka ale po za tym to nie polecam

12.07.2023 22:41

Witam! Nie polecam pracy w tej firmie, praca opiera się w większości na śmieciowych umowach-jest niestabilna.Panuje tam nieziemski chaos i bałagan! Firma Meringer słynie z częstych zwolnień pracowników. Mam nadzieję, że ktoś weźmie sobie tą opinie do serca i zastanowi się czy warto psuć sobie nerwy przez tak zakłamana firmę?
    XD

12.10.2023 19:15

możesz przejść na UOP, ale za niższe pieniądze
    Gabinety medyczne Twój Doktor

16.07.2023 12:38

Od lat współpracujemy z firma Meringer; jestesmy bardzo zadowoleni; profesjonalna obsługa; dostawy na czac; polecamy Ewa Pasz kiewicz
    Kamilak

15.07.2023 16:16

Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z firmą Meringer, zawsze mogę liczyć na pomoc pani Justyny :) Polecam
    @lek

14.07.2023 01:40

Od wielu lat współpracuję z firmą , cenię sobie rzetelność i miły kontakt
    Jerzy Świtała

12.07.2023 11:31

Od wielu lat współpracujemy i muszę powiedzieć, ze nigdy ni było „ nie wiem” , „nie ma”. „Zadzwonię za chwilę”, przed wieloma Laty kontaktowała się ze mną inna osoba, ale ostatnie dobrych parę lat współpracuję z Panią Sandrą Judasz, przemiła i niezwykle kompetentna osoba, taktowna, zawsze ma czas na rozmowę.często korzystam z jej cennych uwag. Czasem miałem okazję rozmawiać z innymi paniami reprezentującymi firmę, rowniez wystawiam im najwyższe oceny.Wiele razy próbowano mnie nakłonić przez konkurencyjne firmy, ale zawsze odmawiałem. Mam najlepszego dostawcę i najsympatyczniejszy głos po drugiej stronie połączenia z firmy Meringer. Jerzy Switala
    PiotrK

11.07.2023 18:03

Obsługa profesjonalna, ceny atrakcyjne, duża elastycznosc
    Katarzyna

11.07.2023 10:39

Firma przyjazna dla klienta,obsługa kompetentna,miła Zamówienia dostarczane zgodnie z umowa

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Meringer?

Kontakt - Meringer Sp. z o.o.

Dobrzecka 95 lok. 8A 62-800 Kalisz

NIP:6182095132

Branża główna: Farmacja i suplementacja

Były pracownik od telefonu

05.07.2023 12:07

Miałam nieprzyjemność pracować przez 3 miesiące na stanowisku konsultanta. Czyli jednym słowem dzwonienie i „marketingowo i nowocześnie” wpychanie ludziom rękawiczek i innych rzeczy których nie potrzebują. Wyniki trzeba robić od pierwszego dnia pracy. Tych kilka zamówień jakie udało mi się zrobić na okresie próbnym nie wystarczyło - tam musicie robić utargi na kilkadziesiąt, kilkaset tysięcy - wtedy dostaniecie pracę a i może jakaś zawrotna premia 200 zł Wam wpadnie. :) Być może postrzegam tą pracę krytycznie przez pryzmat tego, że faktycznie się do niej nie nadaję. Dziś na szczęście mam dobrze płatną pracę, którą uwielbiam i nie muszę juz wciskać nikomu rękawic na siłę i słuchać ataków ze strony klientów. Ale co kto lubi :)
    Adrianna Wroc

27.04.2023 18:25

Dzień dobry, Postanowiłam wyrazić swoją opinie po ostatnim spotkaniu z przedstawicielem tej firmy. Pani Justyna z infolinii bardzo ale to bardzo pomocna osoba. Wiedza tej Pani zjada nie jednego specjalistę obsługującego naszą placówkę. Natomiast przedstawiciel tej firmy nie przypadł mi do gustu. Pan strasznie zarozumiały, wiedza na bardzo niskim poziomie. Straszny nacisk na zakup.
    Oo

28.04.2023 11:03

Pani Adrianno, Bardzo proszę o informacje w którym dniu była wizyta i w jakim mieście ? Pozdrawiam
    Adrianna Wroc

28.04.2023 13:32

Dzień dobry, Moja poprzednia wypowiedź dotyczyła przedstawiciela innej firmy. Wczoraj odwiedził nas przedstawiciel z konkurencyjnej firmy. Przy porównywaniu cen pomieszały mi się katalogi,stąd ta opinia. Jeżeli posiadają Państwo handlowca w Łodzi bardzo chciałam go przeprosić. Pozdrawiam
    Ireneusz Korzekwa

31.03.2023 21:16

Swój Gabinet Ginekologiczny zaopatruję od wielu lat w firmie Meringer z Kalisza i bardzo wysoko oceniam jakość naszej współpracy. Mają na to wpływ - dobra jakość sprzedawanych artykułów oraz pracownicy obsługujący zamówienia telefoniczne, których cechuje profesjonalizm i kultura osobista Szczególnie wysoko cenię panią Agatę Gruszkę , która jest zawsze miła i uprzejma , oraz taktownie proponuje dodatkowe ( często promocyjne ) zakupy. Dzięki osobom takim , jak pani Agata , firma Meringer cieszy się bardzo dobrą opinią wśród lekarzy. Ireneusz Korzekwa, Gabinet Ginekologiczny, Kluczbork, ul. Zamkowa 4.

09.02.2023 11:29

Czy Meringer Sp. z o.o. zapewnia kartę multisportu?
    Były

12.02.2023 14:51

Tutaj nic nie zobaczysz :) Premii brak, multisport brak
    koloy

28.03.2023 10:39

Czy wiadomo jak firma się rozwija ?
    kasia

08.06.2022 15:42

Uciekać jak najdalej! Firma się sypie, jest prowadzona całkowicie nieprofesjonalnie. Ci przewidujący już pouciekali. I tak usuwają niepochlebne opinie (co nie Marta?). Bez szacunku dla pracowników, zwalniają z dnia na dzień.

24.09.2022 19:35

Nie ma opóźnień w wypłatach.
    myk

09.01.2023 13:36

Czy ktoś mi powie jak firma działa , czy się rozwija?
    Filip

04.03.2022 19:44

Bardzo niesolidna firma. Oferowane wynagrodzenie to bujda. Umowa zlecenie, obiecywanie premii, których nikt nie otrzymuje. Firma słaba, w benefitach kawa herbata? Serio? Nieprofesjonalne podejscie, na umowe czekasz tygodniami bo ksiegowa nie nadanża. Dasjcie spokój szkoda czasu.

07.03.2022 14:22

Dzień dobry, firma Meringer zatrudnia Pracowników na podstawie umowy o pracę, chyba, że w ogłoszeniu stwierdzono inaczej. Czasami również Kandydat zanim zdecyduje się na współpracę podejmuje decyzję o krótkim okresie próbnym na umowie zlecenie. Wynagrodzenie określone w ogłoszeniu jest zgodne ze stanem faktycznym - podajemy widełki, w których zawsze mieści się ostatecznie wynegocjowane wynagrodzenie. Dodam, ze jest ono zależne od wyniku rekrutacji - rozmówy z menedżerem oraz zadania praktycznego oceniającego faktyczne kompetencje Kandydata. Premie nie sa uznaniowe, tylko zależne od wyników firmy i indywidualnych osiagnięć (każdy Pracownik wie, jakie wskaźniki musi osiagnać firma i on indywidualnie, aby otrzymać premię). W przypadku braku umowy przed rozpoczęciem pracy, bardzo prosze o zgłoszenie tego do Działu Administracyjnego - przyjrzymy się każdemu przypadkowi z osobna. Nie spotkałam sie w ciagu trzech lat pracy w Meringer z sytuacją, kiedy Pracownik tygodniami czekał na umowę, bardzo chętnie poznam taką sytuację, żeby w przyszłosci zapobiec powtórkom... Gdyby ktoś z Państwa miał jakieś konkretne zastrzeżenia, informacje o czymś, co powinnyśmy poprawić - proszę nie wahać się pisac do mnie bezposrednio na [email protected] Serdecznie pozdrawiam Marta
    P.

22.08.2022 12:04

Nieprawda. Miałam ustalone zadania do wykonania, określone jasno w liczbach. Ustalenia z prezesem: jeśli założenia wykonam - dostanę premię. Zadania wykonałam zgodnie z założeniem. Po zakończeniu kwartału prezes mówi: fajnie, jesteście super, ale mamy inne problemy więc jednak premii nie będzie. Jak się potem okazało nie dostali jej zwykli pracownicy, ale menadżerowie już tak. Fajnie, nie? Już tam nie pracuję, ale niesmak pozostał.
    M.

12.04.2022 17:02

Ojeju to jest taka fajna firma, że aż się do domu wracać nie chce. Rzucajcie wszystko i idźcie robić kariery w meringerze. Serio serio. Herbatę wypijecie i kawę. I ksionżke wypożyczycie sobie. Kariera Rusza z kopyta aż hamować pod górkę trzeba
    A.

10.03.2022 12:05

Polecam wybrać się do Meringer choćby na rozmowę kwalifikacyjną. Z perspektywy osoby, która w niejednej rekrutacji uczestniczyła, ten proces oceniam bardzo dobrze. 1. Szybka informacja po wysłaniu CV. Nie czekałam tygodniami, aż się komuś przypomni, by do mnie oddzwonić. 2. Zaproszenie na rozmowę w dogodnej godzinie (dojeżdżałam z innego miasta, więc uniknęłam korków). 3. Komfortowo przeprowadzona rozmowa. Właśnie: rozmowa, a nie przesłuchanie i zmuszanie do parafrazowania CV. Pytania zadawane tak, że doskonale widziałam, że rekruterka czerpie z nich wiedzę, mimo że nie pytała o wiele spraw wprost. Ostatecznie zrezygnowałam z procesu rekrutacji po zaproszeniu na II etap z uwagi na kwestie rodzinne i trudność z pogodzeniem dojazdów, ale pod kątem rozmowy polecam.
    Było a nie jest

31.01.2022 09:09

Witam. Miałem przyjemność pracować w Meringer. Wiązałem wielkie nadzieje i przyszłość z karierą w jednym z działów. Niestety, przygoda skończyła się szybciej niż przypuszczałem. Mimo zapewnień, że "firma się rozwija" i "nie ma się czym martwić, pracy starczy do wszystkich" (PODBIJAMY ŚWIAT) pewnego dnia otrzymałem wypowiedzenie. Ni stąd, ni zowąt. Jak grom z jasnego nieba. Zamiast zapewnień wspaniałego rozwoju mówimy ci "do widzenia". Nie liczy się doświadczenie, kwalifikacje do wykonywanej pracy i brak zastrzeżeń przełożonego do wykonywania tejże pracy. Slogan "jesteśmy rodziną" został umieszczony na wycieraczce do butów. Psu na budę wszystkie te poklepywanie po plecach i słowa "dziękuję że jesteś". Oddanie firmie i swoim obowiązkom zostało pominięte w najbardziej dotkliwy sposób. Ludzie z którymi przyszło mi pracować na codzień wspaniali, pomocni i uczciwi. Na dole harmonia i dobrze działający mechanizm. Natomiast na górze chaos i dezinformacja, brak zrozumienia dla procedur. Brak logiki. Było miło. Niemiło się skończyło.

01.02.2022 08:58

Sama prawda, ale pani z HR zaraz pewnie wykasuje ten komentarz

07.12.2021 11:03

Stresujesz się przed rozmową kwalifikacyjną? To normalne!

Jeśli stresujesz się przed rozmową rekrutacyjną, to nic złego, oznacza to, że Ci zależy i chcesz dobrze wypaść na rozmowie! Oczywiście wszystko jest w porządku dopóki nerwy nie są dla nas destrukcyjne. Stres jest wartościowy, jeśli umiemy nad nim zapanować.
    Każdy z nas inaczej odczuwa stres, stąd też występują różnice w reagowaniu na niego. Nerwy mogą przejawiać się w sposób zewnętrzny i/lub wewnętrzny. Na pewno przeżyłeś sytuację, gdy przed ważną rozmową czułeś, że szybciej bije Ci serce albo pocą Ci się dłonie… To właśnie mógł być stres!

Stres podczas rozmowy rekrutacyjnej.
    Gdy spotykasz się twarzą w twarz z Rekruterem jest on świadomy tego, że możesz się stresować. Często więc możesz spotkać się na rozmowie z pytaniami wprowadzającymi, które pomogą Ci się nieco uspokoić i nabrać pewności w kontakcie z nieznanym dotąd Rekruterem.
    Podczas rozmowy, gdy towarzyszy nam stres możemy odczuwać pewne symptomy jak suchość w ustach, wrażenie duszności. Pamiętaj, że gdy pojawiają się u Ciebie takie oznaki zakomunikuj, to Rekruterowi i poproś o otworzenie okna czy szklankę wody – to nic złego????

Jak walczyć ze stresem przed rozmową rekrutacyjną?
    Teraz przedstawię Ci kilka technik radzenia sobie ze stresem, abyś mógł zmniejszyć, go gdy będziesz odczuwał, że to konieczne.

• Pamiętaj o podstawach – bierz miarowy, głęboki oddech. Należy wdychać powietrze nosem, a wypuszczać ustami. Ważne, aby podczas nabierania takiego powietrza podnosił się brzuch, a nie klatka piersiowa!

• Nastaw się, że każda rozmowa rekrutacyjna, niezależnie od jej wyniku, to ważna lekcja. To podejście może uratować Twoją samoocenę, gdy nie uda Ci się dostać do kolejnego etapu. Z podejściem, że każde doświadczenie jest ważne i czegoś uczy możesz nie tylko uniknąć negatywnych konsekwencji, ale także wzmocnić siebie. Jeśli masz okazję, poproś Rekrutera o informację zwrotną, dlaczego nie udało Ci się przejść do kolejnego etapu.

• Przygotuj sobie listę potencjalnych pytań, które mogą pojawić się na rozmowie rekrutacyjnej i przećwicz je. Tutaj możesz znaleźć kilka pytań, które bardzo często padają na rozmowach: https://karierakalisz.pl/porady-wywiad-telefoniczny. Gdy przećwiczysz sobie kilka odpowiedzi będziesz czuł się pewniejszy i na pewno pomoże Ci to uporządkować najważniejsze informacje, o których musisz wspomnieć na rozmowie.

• Często Kandydaci stresują się ubiorem, w jakim należy przyjść na rozmowę. Jest to temat dość specyficzny, ponieważ zależy to od stanowiska, na jakie aplikujemy i firmy, do której idziemy na rozmowę. Zwróć koniecznie uwagę, czy firma przykłada uwagę do dress codu – takie informacje możesz znaleźć m.in. w ofercie o pracę. W Meringer nie obowiązuje sztywny dress code. Nie jesteśmy korporacją!

• No i ostatecznie – ze stresem możemy walczyć, stawiając mu czoło. Każda rozmowa rekrutacyjna będzie budować naszą pewność jako Kandydata, ponieważ będziemy oswojeni już z całą procedurą i sposobem przeprowadzania rozmów.

Czy stres może wpłynąć na wynik Kandydata?
    Niestety tak, bardzo widoczny stres może dawać pewne sygnały Rekruterowi, że możesz nie dać sobie rady na stanowisku, na które odbywa się rekrutacja. Jest to duży problem gdy aplikujemy na stanowiska wyższego szczebla, czy na stanowiska, które wymagają spokoju i umiejętności radzenia sobie ze stresem lub autoprezentacji na wysokim poziomie.
    Tak więc, mogą być dwa potencjalne problemy, gdy Twój stres przejmuje nad Tobą kontrolę i jest widoczny.

• Pokazujesz zaniżone kompetencje - jeśli zawładnie Tobą stres możesz się blokować przy odpowiedziach na pytania Rekrutera i nie do końca ujawnisz cały swój potencjał.

• Stanowisko wymaga spokoju - musisz umieć sobie radzić ze stresem, więc jest to umiejętność konieczna do pracy i nie poradzisz sobie bez niej. PAMIĘTAJ! To nie oznacza, że nigdy nie będziesz mógł dostać się na wymarzone stanowisko. STRES MOŻNA OSWOIĆ ale wymaga to pewnej wprawy i doświadczenia.

Co musisz wiedzieć o stresie!
    Stres bywa mobilizujący, co jest ważne, gdy ubiegamy się o pracę. Chcemy przecież pokazać się z jak najlepszej strony, jako skoncentrowany, zaangażowany Kandydat. Jeśli stres będzie zbyt duży może okazać się jednak demobilizujący i sprawi, że stracimy całą motywację do procesu rekrutacyjnego.
    W takich sytuacjach musisz się odpowiednio nastawić mentalnie. Staraj się szukać obiektywnych dowodów, które potwierdzałyby Twoje kompetencje na dane stanowisko i rozważać wszystkie za i przeciw. Zwróć uwagę na to, aby nie zaniżać swojej wartości, bo każdy z nas jest cenny na rynku pracy ????
    Mariusz N.

13.11.2019 21:51

Pracuję w firmie Meringer od 5 miesięcy, szczerze jadąc na drugi etap rekrutacji trafiłem tutaj.. przeczytałem te wszystkie opinie i byłem lekko przerażony. Mimo wszystko, a jak się później okazało na szczęście zaufałem swojej intuicji. Jestem na rynku pracy 5 rok. Nie spotkałem się jak dotąd wcześniej z tak profesjonalnym i życzliwym podejściem w początkowej fazie zatrudnienia, ba na samym etapie rekrutacji, to po mojej stronie leżała decyzja czy praca mi odpowiada, czy się w niej czuję. 5 miesięcy zaowocowało licznymi szkoleniami, które niezależnie od nagromadzonego doświadczenia są bardzo przydatne w codziennej pracy w dziale handlowym, w zespole nie ma "chorej" rywalizacji, cały proces sprzedażowy to wspólna praca zespołowa, podczas której możesz liczyć na każdego, dosłownie KAŻDEGO. Kiedy masz wątpliwości/pytania, tutaj nie trzeba się bać ich zadawać! Po przepracowanym czasie w tej firmie, uważam że opinie znajdujące się poniżej są bardzo krzywdzące, w kwestii potencjalnego kandydata czy samego pracodawcy. Ktoś może łatwo się poddać czytając to co ludzie tutaj wylewają. Opinia- jest osobistą sprawą, ale naprawdę osoba która zostaję tu zatrudniona nie może narzekać, pracy jest dużo ale przynosi satysfakcję. Co więcej jesteś DOCENIANY/ DOCENIANA. Jeśli masz szanse aplikować tutaj, szukasz dobrego pracodawcy, który ma Ci dać szansę rozwoju, to szczerze polecam aplikować. Jeśli jednak chcesz nic nie robić, dostawać za to ogromne pieniądze to niestety ja Ci nie jestem wstanie polecić żadnej pracy, ale mam wrażenie, że niektóre osoby tutaj się wypowiadające owszem. Serdecznie pozdrawiam, i mam nadzieję do zobaczenia w pracy ;)
    Mariusz N

03.12.2021 17:05

nikt mi nie zapłacił, nadal uważam że była to jedna z lepszych przygód w moim zawodowym życiu, bardzo dobra współpraca od zarządu po koleżanki i kolegów z działu handlowego. Bardzo duża wiedza merytoryczna i praktyczna przekazana podczas krótkiej lecz ciekawej przygody w Meringer. Czy polecam? - Tak Oczywiście każdy ma prawo wyrazić swoją opinie i każda z pewnością będzie inna. Jednak wszystko czego się nauczyłem, co robiłem i co było mi tłumaczone, owocuję i pomaga w dzisiejszym życiu handlowym. Z mojej strony wielkie podziękowania dla Filipa, Kasi, Marty za te kilka miesięcy i polecam każdemu przekonać się samemu.

04.12.2021 19:19

Mariusz, dziękujemy za tę opinię, też Cię bardzo miło wspominamy a ja dodatkowociaglę obserwuję, jak się rozwijasz. Na Linked In oczywiście i kibicuję! Pozdrawiam Marta

05.11.2021 10:45

(Gdy klikniesz w obrazek, przeniesie Cię bezpośrednio do artykułu)

Jak dobrze wypaść w wywiadzie telefonicznym gdy dzwoni do nas Rekruter oraz na rozmowie rekrutacyjnej?

Pierwszy etap Twojego kontaktu z przyszłym pracodawcą to rozmowa telefoniczna. Przede wszystkim należy pamiętać, że nie w każdej firmie i nie w każdym procesie rekrutacyjnym spotkamy się z wywiadem telefonicznym. Bardzo dużo w takim przypadku zależy od Rekrutera, który prowadzi projekt rekrutacyjny ale także od polityki rekrutacyjnej firmy. Proces rekrutacyjny w Meringer jest szczegółowo opisany tutaj: https://karierakalisz.pl/

Etap, który pojawia się praktycznie zawsze to rozmowa z Rekruterem/Managerem twarzą w twarz online lub w siedzibie firmy. Etap ten jest bardzo kluczowy i PAMIĘTAJ, ŻE MUSISZ SIĘ DO NIEGO PRZYGOTOWAĆ.

Podstawą każdej rozmowy z potencjalnym pracodawcą jest znajomość, choć w stopniu podstawowym informacji o firmie. Czym się zajmuje, jakie usługi świadczy i wszystko co uda Ci się tylko znaleźć. Jest to ważne, ponieważ informujesz Rekrutera, że byłeś/aś na tyle zaangażowany/a, żeby znaleźć pięć minut i wejść na firmową stronę.

No ale co gdy do Ciebie zadzwoniono?

To bardzo dobra informacja – najwidoczniej przeszedłeś/aś kolejny etap rekrutacji. Teraz dzwoniący Rekruter przeprowadzi z Tobą wywiad aby przedstawić konkretną ofertę i usłyszeć od Ciebie wszelkie pytania, które nurtują Cię odnośnie oferty pracy.

Jeśli telefon od przyszłego Pracodawcy zastał Cię w jakichś mało sprzyjających okolicznościach – nie wahaj się powiedzieć, że teraz nie możesz rozmawiać i umów się na bardziej dogodny termin. Rekrutujący nie oczekuje, że po wysłaniu CV siedzisz kilka dni na baczność czekając na wywiad telefoniczny :-)

W wywiadzie telefonicznym musisz być przygotowany/a na dużą ilość pytań. Jest to czas dla Rekrutera, w którym chce się dowiedzieć czegoś więcej o Twojej osobie i sprawdzić zgodność Twojego doświadczenia oraz ustalić czy posiadasz kompetencje, których wymaga stanowisko.

Bardzo ważne jest aby odpowiadać konkretnie na pytania, odnosić się do swoich doświadczeń i podawać maksymalną ilość argumentów i popierać swoje kompetencje faktami. Pytania te mogą być dla Ciebie kluczem do dalszych etapów, więc zadbaj o to aby odpowiedzieć na nie jak najlepiej.
    POKAZUJ SWOJE ZAANGAŻOWANIE! Rekrutujący chce mieć pewność, że zależy Ci na pracy właśnie w jego Firmie.

W wywiadzie telefonicznym możesz oczekiwać takich pytań jak:

• Dlaczego szukasz pracy/dlaczego chcesz zmienić pracę?

• Jakie pełniłeś/aś obowiązki na ostatnim stanowisku?

• Czego nauczyłeś/aś się na ostatnim stanowisku?

• Jakie są Twoje mocne strony jako pracownika.

Pojawiają się także pytania dotyczące Twoich kompetencji, radzenia sobie w konkretnej sytuacji. To są szczególnie ważne pytania i warto na nie odpowiadać, ponieważ dają Rekruterowi istotną informację o Tobie jako pracowniku. Pytania, które mogą paść to:

• Proszę opowiedzieć o najbardziej stresującej sytuacji, w której znalazł/znalazła się Pan/Pani w pracy? W jaki sposób poradził/poradziła sobie Pan/Pani w tej sytuacji?

• Czy w Pana/Pani dotychczasowej karierze zawodowej spotkał/a się Pan/Pani z sytuacją gdzie musiał/a Pan/Pani przeorganizować niespodziewanie swoje obowiązki bo zdarzyło się coś niespodziewanego? Jeśli tak, proszę mi o tym opowiedzieć.

• Proszę przedstawić sytuację, która wymagała od Pana/Pani realizacji wielu zadań w tym samym czasie. Jakie to były zadania i w jaki sposób poradził/poradziła sobie Pan/Pani w tej sytuacji? Jaki był wynik tych zadań?

29.10.2021 16:05

Polecam tego pracodawce. Odeszlam w zwiazku z tym, ze znalazłam prace w swoim zawodzie. Dobra płaca, fajna przełożona, czego chcieć więcej?
    kazakhi

27.10.2021 10:50

Według mnie rekrutacja jest wprowadzona na dobrym poziomie. Najpierw dostałem telefon, porozmawiałem z Panem, który umówił mnie na dalsze spotkanie. Tam w parach mieliśmy do wykonania fajne zadanie, wiec na plus. Inna rekrutacja niż kilka zdań i oddzwonimy. Też fajne w sumie są te poradniki które dostałem razem z wiadomością

19.10.2021 09:44

Jako pracodawca zawsze wspieramy swoich Pracowników, chcemy także to robić w stronę Kandydatów do pracy. Z tego powodu poniżej dzielimy się z Wami naszą wiedzą na temat tworzenia CV. W poniższym artykule znajdziesz najważniejsze aspekty, które pomogą Ci w tworzeniu życiorysu!
     Kandydacie, pamiętaj, że w procesie rekrutacyjnym a także przed nim nie jesteś sam – zależy nam na Tobie!

Kilka skutecznych rad, które pomogą Ci wyróżnić się wśród innych aplikacji.

• Dane osobowe - Rekruterzy zarabiają tyle, że nie muszą brać kredytu podając Twoje dane! Wystarczy, że podasz: Imię, Nazwisko, email i nr telefonu, ewentualnie miejscowość, w której mieszkasz. Rekruter nie potrzebuje znać Twojego stanu cywilnego, ilości dzieci czy dokładnego adresu i numeru PESEL.

• ZDJĘCIE – to nie może być selfie czy wycięty kawałek ze zbiorowego zdjęcia z wakacji czy imprezy sylwestrowej! Idź do fotografa (gdy dostaniesz pracę, zdjęcie się przyda), koniecznie powiedz, że to zdjęcie do CV i pamiętaj o uśmiechu! ????

• UKŁAD GRAFICZNY – musi być czytelny! Usuń zbędne informacje (o ukończonej podstawówce czy kursie latania balonem, jeśli nie aplikujesz na operatora balonu…), zacznij od aktualnego doświadczenia, sprawdź poprawność danych osobowych i dat zatrudnienia. Ważne jest wyróżnienie nazw stanowisk, na których pracowałeś/aś i wpisanie głównych zadań, które w danej firmie wykonywałeś/aś. Czasami nazwa stanowiska niewiele mówi o charakterze Twoich obowiązków. Zawsze też możesz skorzystać z kreatora: http://www.cv.pracuj.pl

•  ZAWARTOŚĆ MERYTORYCZNA – koniecznie dopasuj ją do ogłoszenia, na które aplikujesz. Przeanalizuj wymagania przyszłego Pracodawcy i w CV umieść wszystkie swoje cechy, doświadczenie i umiejętności, które odpowiadają oczekiwaniom na danym stanowisku. Te, które są zupełnie nieadekwatne do stanowiska, na które aplikujesz możesz pominąć. W nagłówku CV możesz dodać krótki opis siebie  jako idealnego Kandydata – podkreśl w opisie to co najważniejsze w wymaganiach na dane stanowisko.

I co bardzo ważne, a często pomijane – przed wysłaniem CV zapoznaj się ze stroną firmową pracodawcy, z wartościami wyznawanymi w firmie i przemyśl czy do Ciebie pasują. Najważniejsze jest to żebyś czuł się dobrze w miejscu pracy!
    Była Pracownica

14.10.2021 16:16

Pracowałam w tej firmie przez kilka miesięcy. Odeszłam z powodu przeprowadzki i bardzo mi było żal, ze odchodzę. Jako młodej osobie podobało mi się, ze mogłam się uczyć od osób z większym doświadczeniem, miałam jasno określone cele i dużo ode mnie wymagano. Dostałam duzo zaufania od Przełożonej i za to dziękuję! Chcesz się czegoś nauczyć, miec wyzwania a nie tylko przerzucać papierki - polecam!
    Stażysta

11.10.2021 13:21

Miałem przyjemność być stażystą w Meringer i bardzo dobrze wspominam ten czas. Zespół składa się z profesjonalistów, którzy z uśmiechem przychodzą do pracy. Nauczyłem się od nich wiele rzeczy, które w przyszłości na pewno będą mi przydatne. Zawsze otrzymywałem pomoc, kiedy nie mogłem sobie z czymś poradzić. Bardzo doceniam wyrozumiałość oraz pozytywne nastawienie bardziej doświadczonych pracowników. Pozdrawiam :)

11.10.2021 13:26

Dziękujemy za opinię! Taki był cel programu stażowego - dać młodym osobom sznsę na samodzielne wykonywanie zadań i naukę w praktyce. Firma bardzo docenia Waszą pracę i dlatego kilka osób zostało z nami na dłuzej! A juz wiosna nowe rozdanie płatnych miejsc stażowych! Pozdrawiamy! Zespół Meringer
    Stażysta

01.10.2021 15:18

Cześć, właśnie skończyłem staż i jestem bardzo zadowolony. Trafiłem myślę, że w dziesiątkę (bo wyżej się nie da). Miałem możliwość wpływu na projekty i w zasadzie od razu miałem możliwość uczestniczenia w nich. Mogłem także realizować własne pomysły i nikt nie odmówił mi wsparcia.
    Mateusz

21.09.2021 21:28

Hej, oceniam z perspektywy kandydata. Po 1: przeszedłem wszystkie etapy, nie zostałem zatrudniony. Ogłoszenie na to samo stanowisko wisi w wielu ogłoszeniach z różną pensją. Zostałem zaproszony na rozmowe w siedzibie, bylem wcześniej Pani rekruterka najpierw kazała mi czekać bo bylem 5 min wcześniej, a potem spóźniła sie prawie 10min, czekalem na klatce schodowej xd. Po 2: umawiałem sie przez tel. Na 15.30 w końcu okazało się ze rozmowa na 15.00. Po 3: ogłoszenie wisi kilka miesięcy, wiem obserwuje, w feedbacku otrzymałem info ze przegralem stanowisko z innym chętnym który mial lepsze kwalifikacje. Kilka dni później ogłoszenie dalej wisi xd mam 4 letnie doświadczenie w handlu na bardziej odpowiedzialnych stanowiskach. Po 4: Pani rekruter zero merytoryki odnośnie umiejętności, gadanie o pierdołach i "podaj 3 mocne i 3 słabe storny". Zamiast sprawdzic jakoś umiejętności. Do tej pory zawsze na rozmowach na handlowca musiałem udowodnić umiejętności. Tutaj Pani pyta jak pracowało mi sie w firmie x 5 lat temu. Absurd. Rekrutacja albo fejk, albo ustawka, albo nie są szczerzy z kandydatami. Moze te opinie coś znaczą...

22.09.2021 10:26

Dzień dobry! Panie Mateuszu przykro mi, że odniósł Pan wrażenie, że nasza rekrutacja to fejk. Poniżej odniosę się do Pana spostrzeżeń i może chociaż trochę wyjaśnie, co się wydarzyło. AD 1. Po to są wszystkie etapy, żeby się dobrze poznać i nawet w ostatnim się zdarza, że nie podejmujemy decyzji o podjęciu współpracy (Kandydat też może sie w każdej chwili wycofać z procesu). Co do oczekiwania na klatce schodowej - niestety nie jesteśmy ogromna korporacja dysponującą poczekalniami a do tego w zwiazku z rosnącym ryzykiem zakażenia do minimum ograniczamy przebywanie osób spoza firmy na jej terenie. Serdecznie przepraszam za to, że poczuł się pan urażony. Przemyślimy ten problem ponownie i znjadziemy jakieś lepsze rozwiązanie dla przyszłych Kandydatów. Ad. 2 Sprawdziłam w tej chwili w kalendarzu - spotkanie było umówione na 15.00 i otrzymał Pan ode mnie maila z dniem, godziną i miejscem spotkania. Dodatkowo z informacją, że jeśli coś Panu nie pasuje, to prosze o informację i zmienimy. Staramy się być elastyczni i dopasowywać do oczekiwań Kandydata. Niejednokrotnie zmieniamy terminy spotkań na ich prośbę, czasami wznawiamy proces rekrutacji po kilku miesiacach, jak sam Pan dobrze wie. AD. 3 Jesteśmy firmą handlową, ciagle rośnie nam liczba Klientów i ciagle otwieramy nowe projekty dedykowane nowym branżom, w zwiazku z tym rekrutujemy do Działu Sprzedaży i Obsługi Klienta w trybie ciągłym. To nic nadzwyczajnego i wiele firm korzysta z tego sposobu. Różne kwoty proponowane Kandydatom biorą sie z tego, ze część ogłoszeń dedykowana jest osobom bez doświadczenia, których wdrozenie będzie dużo dłuzej trwało i one w okresie próbnym otrzymują niższe uposażenie od osób z doświadczeniem w handlu. Do tego sytuacja na rynku pracy jest szalenie dynamiczna i musieliśmy zweryfikowac poziom wynagrodzeń proponowanych Kandydatom i je nieco podnieść. Co do feedbacku - wybraliśmy Kandydata, który miał kwalifikacje i oczekiwania bardziej dopasowane do stanowiska. Naszym zdaniem to stanowisko jest poniżej Pana kwalifikacji i doświadczenia. Obawialibyśmy się, że szybko Pana taka praca znudzi lub spowoduje wypalenie. Polecam artykuł: https://karierakalisz.pl/wypalenie-zawodowe Ogłoszenie dalej wisi? Bo mamy kilka wakatów. Otworzyliśmy od lipca kilka nowych projektów i szukamy osób, które chcą się w nie zaangażować. https://karierakalisz.pl/?anchorElement=element_169&scrollMargin=125 Ad. 4 Panie Mateuszu, chyba Pan zapomniał, że w lipcu sprwdziliśmy Pana umiejętności w zdalnym zadaniu rekrutacyjnym. Po co mieliśmy powielać to samo na rozmowie? Następnie, na Pana prośbę przerwaliśmy rekrutację i ponownie w tym tygodniu ja wznowiliśmy, jak tylko Pan sie do mnie odezwał. Jeszcze raz dziękuję serdecznie za opinię o naszym procesie, zrobię wszystko, co się da, żeby Kandydaci byli z niego zadowoleni i chętnie odpowiem na Państwa pytania. [email protected] Pozdrawiam Marta
    Mlody

12.09.2021 18:38

Witam. Dziwna sytuacja z tą rekrutacją sms od firmy przyszedł, ale maila żadnego, wbrew zapewnieniom, NAWET w spamie.

13.09.2021 09:36

Dzień dobry, rzeczywiscie, zdarza się, że maile z zaproszeniami nie dochodzą, stąd pomysł z wysyłaniem smsa, żeby Państwo wiedzieli, że przeszli do następnego etapu. Proszę napisać do mnie na [email protected] a wyslę zaproszenie ponownie i na bieżąco sie upewnimy, że wszysto w porządku. Pozdrawiam Marta

Zostaw merytoryczną opinię o Meringer Sp. z o.o.