Uponor Capricorn (dawniej Capricorn)

1.8/5

• Milikowice
  • Modlęcin
  • Siodłkowice

3. Opinie o pracodawcach Świebodzice
  5. Opinie o Uponor Capricorn Sp. z o.o. (dawniej Capricorn S.A.)

Opinie o Uponor Capricorn (dawniej Capricorn) Świebodzice

Nie przegap nowości o Uponor Capricorn Sp. z o.o. (dawniej Capricorn S.A.)!

03.10.2023 16:09

Serdecznie witamy wszystkich użytkowników GoWork!

Dziękujemy, że zechcieliście się zapoznać z opiniami na temat naszej firmy. Dbamy o to, abyście znaleźli w tym miejscu wartościowe informacje i wierzymy, że pojawiłeś/łaś się tutaj, aby takiej właśnie opinii udzielić :)

Czytamy wszystkie treści pojawiające się na naszym profilu i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki. Będziemy jednak wdzięczni, za pozostawianie prawdziwych opinii. Swoboda w dzieleniu się informacjami na forum nie oznacza pozwolenia na szerzenie informacji mijających się z faktami, obrażanie, czy naruszania czyjejś godności i dobrego imienia.

Wpisy, które nie będą prawdziwie uzasadnione, będą usuwane przez administratora. Pragniemy, aby było to miejsce kulturalnej i merytorycznej wymiany informacji. We wszystkich niepokojących Państwa kwestiach możecie kontaktować się również z nami bezpośrednio pod adresem e-mail: [email protected].
    Nicka

04.09.2025 00:06

Na zakładzie z wtryskarkami znowu doszło do zapłonu i pożaru odciągu do granulatu. Nikt nie zwraca uwagi na zapylenie i zapchane filtry. Ludzie którzy odpowiadają za materiał i czyszczenie odciągów nie mają żadnego przeszkolenia i nie wiedzą co robić a ich lider który powinien ich przeszkolić i poprowadzić woli przesiadywać razem z resztą kierowników, liderów, technologów i panią od naklejek na kawce w salce za biurem. A później powie że ten czy tamten się nie nadaje i do wymiany. To nikogo nie rusza ale kilka pestek z śliwek znalezionych przez dyrektora na posadzce jest już wielką aferą. Szkoda bo wydawało się przez moment że wszystko zaczęło iść w dobrym kierunku.

niar rebmevoN

15.10.2025 22:08

Tylko, że to nie jest normalna sytuacja jeśli dochodzi regularnie do zdarzeń niebezpiecznych w jakimkolwiek dziale - to oznacza że coś nie funkcjonuje w firmie. A znacznie właściwszym jest zapobieganie takim zdarzeniom, a szybkie reagowanie to owszem ale to jest już za późno - należy zapobiegać, a nie obudzić się z ręką w nocniku i szybko reagować (ale ta firma ma wieloletnie tradycje budzenia się w ręką w nocniku i reagowania nie zawsze szybkiego i nie zawsze właściwego). Ponadto "nicka" pisząc o tym wcale nie "sra do własnego gniazda" jak to ty nazywasz, a tylko lub aż nagłaśnia zaistniały problem. Nawet wskazuje potencjalne przyczyny (nie wiem czy są one rzeczywistymi przyczynami, być może tak, być może nie, a być może częściowo), czyli "wnosi coś konstruktywnego". Ja tutaj widzę jeszcze inną potencjalną przyczynę, ale nie będę firmie podpowiadać (nikt mi za to nie płaci, a mają takich (pseudo)fachowców... którym w dodatku płacą nie wiadomo za co...). A mnie zastanawia twoje oburzenie wpisem użytkownika "nicka". Zupełnie jakbyś zacz-ął/-ęła robić w pory, że ktoś ujawnia jak faktycznie funkcjonują pewne rzeczy i jakie podejście do pracy mają niektórzy. Tak więc "jak coś się komuś nie podoba" to niech nagłaśnia problem i walczy z problemem - co też robi "nicka". Twoje zalecenie że ma się zwolnić nie rozwiąże problemu bo dalej w firmie będzie tak samo wszystko funkcjonowało jak nie powinno (prędzej jak ty się zwolnisz lub cię zwolnią i do tego paru twojego pokroju, to wtedy może zacznie coś normalniej funkcjonować tam). Nagłaśnianie problemów publicznie jest znacznie skuteczniejszą metodą. Szczególnie w tej firmie, gdzie tak naprawdę nigdy nie było komu zgłaszać problemów. W tej firmie zgłaszanie komuś problemów można by przyrównać do próby zgłoszenia byłemu(na szczęście) ministrowi Sławomirowi Nowakowi (facet mający ileś spraw za korupcję), że u niego w ministerstwie jest korupcja. W tej firmie można zgłosić problem jedynie do osoby odpowiedzialnej za zaistniały problem... Dlatego też publiczne nagłaśnianie problemu przynosi lepsze skutki, gdyż trudniej wtedy zamieść wszystko pod dywan. Co do zdarzeń niebezpiecznych to ileś lat temu były sytuacje, że na produkcji na pierwszym piętrze a to kogoś popieścił prąd elektryczny z urządzenia samoróbki i każdy o tym wiedział. Ale nikt nie mógł nic zrobić bo decyzyjna jest góra a dla góry liczyła się tylko produkcja i przerób i nic więcej. A nie jakieś tam żeby oddawać dopiero urządzenie jak jest sprawne i sprawdzone. przecież produkcja i przerób jest najważniejszy, a to że prąd kogoś kopnie czasem to co tam. I jak tam niby szybko i właściwie reagować w takich sytuacjach?? Zwykłe ludki nic nie mogły zrobić, a góra miała to gdzieś. Kiedyś nawet bywały audity iso, gdzie na pierwszym piętrze większość z urządzeń w dniu auditu miała pozakładane czerwone kartki z napisem w stylu "urządzenie wyłączone z ruchu" (chodziło o brak oznaczeń CE). A po audicie kartki od razy poznikały i urządzenia nagle znowu w użytku. A co by było jeśli by doszło do wypadku przy takim urządzeniu? Jeśli by np. 2 osoby równocześnie uległy wypadkowi, nawet nie z winy urządzenia a np. jeden byłby pijany (takich tam zatrudniali) i przewróciłby się na drugiego? To byłby wypadek zbiorowy i wtedy z automatu postępowanie przez pip, prokuraturę, policję itp. Czy ktoś o tym myślał? No ale co tam na audit można założyć czerwone karteczki a potem je zdjąć. No opowiedz jak można niby szybko i właściwie zareagować na opisane sytuacje które miały miejsce? Ale nie usuwaniem wpisu. Usunięcie wpisu niczego nie zmieni. Problem taki był. Pozwolę sobie zauważyć, że mój wpis w żaden sposób nie narusza regulaminu. W przypadku jego usunięcia pojawi się ponownie. Ale pewnie firma znowu usunie mój wpis (choć zarzeka się że tego nie robi) ponieważ jest zbyt dużo w nim niewygodnych informacji. Tak więc w przypadku jego usunięcia pojawi się on ponownie, ponieważ nie ma w nim niczego naruszającego regulamin. Usunięcie tego wpisu nie będzie stanowić likwidacji sytuacji potencjalnie niebezpiecznych w firmie, a będzie jedynie ukrywaniem tych sytuacji potencjalnie niebezpiecznych, które miały miejsce w firmie. Zamiatanie pod dywan nie jest właściwą metodą "szybkiego i właściwego reagowania", a jest tylko zamiataniem pod dywan. Tak więc nic nie da usunięcie wpisu.

buhahahahaha

15.10.2025 22:09

19.09.2025 16:38

Przyszło trzech nowych ustawiaczy. Są traktowani jak intruzi. Gdzie jest hr.? Czekacie, az stracicie 3 dobrych ludzi i zostaniecie z tym co było. Obudźcie się, zainteresujcie, bo źle się dzieje na świdnickiej.

Nick668

22.09.2025 15:47

Skąd w w ogóle takie spostrzeżenia? Naprawdę lepiej byłoby powiedzieć to wprost w firmie, zamiast wylewać żale na forach internetowych. Takie zachowanie nie buduje żadnej atmosfery - wręcz przeciwnie, psuje relacje i podcina nogi całemu zespołowi. Podgryzanie się zza monitora to najłatwiejsza droga, ale napewno nie ta właściwa.
    Nicka

23.02.2025 09:19

Nie wygodne lecz prawdziwe komentarze są niemal natychmiast usuwane. Jasno to sugeruje, że ktoś z firmy ma włączone automatyczne powiadomienia o nowych komentarzach i mają wykupioną usługę możliwości usuwania niechcianych przez firmę komentarzy które opisują zbyt wiele smutnej, prawdziwej i jakże niewygodnej dla firmy prawdy o niej. Generalnie omijać należy ich szerokim łukiem. Szkoda zdrowia marnować swojego.

24.02.2025 08:08

Szanowny Użytkowniku. Zgodnie z naszą deklaracją z dnia 3 października 2023 r., informujemy, że nie usuwamy żadnych opinii. Jeśli opinie naruszają zapisy regulaminu GoWork.pl, to mogą zostać usunięte jedynie przed Administratora GoWork.pl.

08.05.2025 18:42

Dobre to. Już następnego dnia roboczego po 23 lutym czyli już 24 lutego rano w poniedziałek ktoś z administracji capricornu odpowiada na komentarz że opinii oni nie usuwają. hhahahaha. A to mam pytanie do tych z capricornu co tak szybko odpisują na goworku (i twierdzą że nie usuwają niewygodnych opinii). A czemu to w KRS zostały pousuwane wszystkie dane spółki? Wpis z dnia 27.02.2023 "WYKREŚLENIE WSZYSTKICH WPISÓW Z KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO. WPIS NIE JEST PRAWOMOCNY." W Ustawie o KRS jest zapis, że nie można usunąć danych z KRS. A czemu w przypadku capricornu można było usunąć te dane, skoro wg Ustawy nie można?? No śmiało odpiszcie, a nie usuwajcie tego wpisu. Przecież sami twierdzicie że nie usuwacie żadnych wpisów. Ten wpis nie narusza w żaden sposób regulaminu i jest zgodny z prawem. To jest tylko pytanie czemu ktoś zadał sobie trud pousuwania wszystkich wpisów archiwalnych z KRS (choć wg Ustawy jest to nie możliwe a tu było możliwe...). Nie ma informacji o byłych osobach z rady nadzorczej, byłych właścicielach, większości byłego zarządu (zostali w KRS tylko aktualni). No jak ten wpis zniknie to znowu pojawi się on i pytanie w nim zawarte dotyczące tego czemu ktoś to pousuwał i jak skoro wg Ustawy nie można tego usunąć. Bo to jest ciekawy temat który trzeba drążyć... Owszem firma została 22.12.2022 przekształcona z S.A. na sp. z o.o. i działa pod innym nr KRS (lecz ma dalej ten sam NIP czyli zwykłe przekształcenie firmy), ale i tak wg Ustawy nie można usunąć wpisów z KRS, a w przypadku capricornu można było. W jaki to sposób i dlaczego? Kto i co chce w ten sposób poukrywać przed światem??

12.01.2025 20:35

Czy to prawda, że poszukiwani są pracownicy do pracy jako Operatorzy Wtryskarek?

13.01.2025 08:29

Witam, dziękujemy za zainteresowanie. Informujemy, że informacje o ofertach pracy publikujemy na portalach ogłoszeniowych, w tym na gowork.pl. Zachęcamy do ich śledzenia. Zespół HR.

18.10.2024 12:18

W Uponor Capricorn Sp. z o.o. (dawniej Capricorn S.A.) poszukiwana jest osoba na stanowisko Kontroler jakości. Byłeś jednym z kandydatów zaproszonych na rozmowę? Napisz, jak wyglądało spotkanie z przedstawicielami firmy! Twoja opinia może okazać się cenną wskazówką dla użytkowników rozważających zatrudnienie w przedsiębiorstwie.

11.10.2024 09:18

11.10.2024 18:04

Szanowny użytkowniku, pamiętaj , że wolność wypowiedzi ma swoje ograniczenia. Polskie prawo gwarantuje ochronę dobrego imienia, dlatego komentarze zawierające treści niezgodne z nim oraz te, które naruszają zasady regulaminu serwisu, będą archiwizowane przez Administratora.

28.06.2024 05:44

28.06.2024 10:01

13.05.2024 08:09

Dzień dobry, czy jest sens aplikowania do fimy, jeśli się cała wyprzedaje? Czy szukuje się zamknięcie? Słyszałem pozytywne opinie o pracy a teraz jestem w kropce i nie wiem co o tym myśleć.

21.05.2024 12:47

A gdzie ta hala się buduje? Będzie dobry dojazd?

26.06.2024 14:24

Potwierdzamy, że inwestycja jest rozważana w okolicy strefy, ale ostateczne decyzję będą zakomunikowane przez przedstawicieli spółki.

07.03.2024 07:18

Witam, potrzebuje się dowiedzieć jak wygląda sytuacja na produkcji od kolejnego roku. jak widać wpisów nie ma od miesięcy, chce być na bieżąco, bo kiedyś interesowało mnie zatrudnienie. nie mam jednak pojęcia czy będzie ono jeszcze możliwe?

08.03.2024 12:14

Witam, Bardzo dziękujemy za wiadomość. Informujemy, że w przypadku prowadzenia procesów rekrutacyjnych ogłoszenia będą dostępne na lokalnych portalach ogłoszeniowych i na stronie gowork. Zachęcamy do śledzenia naszej strony i aplikowania. Pracownicy Działu Personalnego.

25.11.2022 19:27

Kto będzie kierownikiem na Z2? Skoro połączyli pakieciarki z wtryskarkami i lider jest wspólny to też tak będzie z kierownictwem.

24.07.2023 12:41

nie musi się wypowiadać i wiedzieć , bo ma od tego ludzi, technologów i ustawiaczy. Gamoniu mylisz pojęcia i nie masz wiedzy jaki zakres obowiązków ma kiero. Słabe to tak samo jak twoja wypowiedź
    Frank

07.08.2023 05:43

Nie obrażaj ludzi jeśli sam/a nie masz pojęcia o prowadzeniu działu wtrysku. Samo zarządzanie to za mało aby dobrze prowadzić produkcje,. Technolog czy ustawiacz nie jest od zarządzania i czasem ich wiedza jest marna. Manager musi mieć wiedzę, bo bez wiedzy można nabijać go w butelkę a trawę malować na zielono. Nie opowiadaj bajek że od tego ma technologów i ustawiaczy, bo są tego efekty jak widać. Słabe zaangażowanie, brak motywacji i rozwoju przekłada się na efekty pracy z managerem nie mającym zielonego pojęcia o procesie wtryskiwania tworzyw sztucznych. To jest tylko i wyłącznie moja opinia i nie obrażając tu nikogo nie jest to ich wina. Daje do myślenia?
    Colombo

24.07.2023 09:52

Chcialbym sie dowiedziec jak jest z umowami? Umowa zlecenie 3 miesiace? A potem daja na dluzej?

24.07.2023 12:30

dają na dwa lata, później czas nieokreślony
    Genowefa

21.05.2023 18:07

Słyszałem że kiepsko w Capricorn? Kończy się produkcja i będzie słabo szło. A jednak miałam nosa aby odejść na czas.
    Fare

16.05.2023 06:40

Dla czego kluczowi pracownicy odchodzą? Co się dzieje w capricorn i na Z2. To prawda że władze objęła osoba bez umiejętności? Jak jest atmosfera, dobrze się pracuje z kimś co nie ma pojęcia o produkcji? Jak zarobki? Jakieś dodatki w końcu dają? Przecież zmieniło się na lepsze, czy to tylko nazwa się zmieniła? Proszę o żetelne odpowiedzi bo szukam pracy . Dzięki.
    Sejbobek

17.05.2023 17:06

Zmieniła się władzą zmieniają się ludzie. Swój swojego będzie upychał nawet jak dana osoba nie ma pojęcia o zarządzaniu produkcja na Z2, ważne że ma się swojego człowieka a reszta już przyjdzie sama. Co do atmosfery jest kiepsko tylko jeden drugiemu podkłada kłody pod nogi. I to ten który kiedyś uważał się za najlepszego na Z2 z wiedza o wszystkim a nawet nie potrafił zarządzać swoim obszarem a teraz będzie woził materiał i należało mu się. Teraz najlepiej zgonic na tych co ich nie ma aby się tylko podlizać a sami do tego doprowadzali. Dodatków brak i bonusów tylko nazwa ,. Firma na przetrwanie tyle można doradzić
    Saper

18.05.2023 18:53

Jakiś czas temu ta Pani też była na Z2 i było to samo. Nienawiść, chamstwo, lekceważenie pracownika bo to ja jestem kierownikiem Niech może przypomni sobie za co została zwolniona z poprzedniej pracy

Oferty pracy - Uponor Capricorn Sp. z o.o. (dawniej Capricorn S.A.)

Inżynier procesu wtrysku/ Inżynierka procesu wtrysku

Inżynier jakości/ Inżynierka jakości

Ustawiacz

Świebodzice

Operator pras krawędziowych/ Operatorka pras krawędziowych

Świebodzice

Operator obróbki skrawaniem/ Operatorka obróbki skrawaniem

Świebodzice

Ustawiacz na dziale malarni/ Ustawiaczka na dziale malarni

Zainteresowany

14.05.2023 12:10

Jak tam w Capricorn? Jak się pracuje, ? Jakie zarobki są i dodatki.

25.04.2023 19:21

Jak się wam podoba nowa kierownik i praca z Panem dyrektorem na Z2? Słyszałem że jesteście zadowoleni z ich poczynań. A tak opowiadaliście że będziecie się zwalniać a tu klops. Więcej pitupitu a zmieniamy się jak wiatr zawieje. Powodzonka

29.04.2023 21:22

Dla czego brak wiedzy i kompetencji? Co wy piszecie. Świetnie sobie radzi i dajcie spokój. Jak się wam nie podoba to nikt was nie trzyma . Zwalniają się właśnie ci co jej zazdroszczą że jest kierownikiem

30.04.2023 19:16

Raczej dla tego że nic nie oferuje. Po za tym dostaliście podwyżki więc jesteście zadowoleni bo nie spodziewaliście się takich kwot. Powodzenia
    Serek

24.04.2023 19:11

Ci co na Z2 najwięcej narzekają najmniej robią, a w konsekwencji i tak liżą (usunięte przez administratora) bo się boją że nie znajdą innej roboty ze swoją wiedzą.
    Kulpa

24.04.2023 19:47

Racja co racja. Jak pewne osoby przychodziły to udawały że buntują się, a teraz latają udając że robią . Ale to tylko czasowo bo znamy ich nawyki, długo tak nie porobi jeden z drugim. Szkoda że tak nie robili jak był Robercik.
    Wiesiu

18.04.2023 18:18

Konstruktywna zmiana doprowadza do kiepskiej atmosfery wśród pracowników. Niekompetentnych ludzi daje się na stanowisko kierownicze. Tonący okręt w dalszym ciągu tonie .
    Marmat

18.04.2023 20:33

Żebyś wiedział, na W2 to jakaś kpina. Pani objeła kierownika wtrysku nie mając o tym zielonego pojęcia a do tego bez jakich kolwiek kompetencji managerskich. Okręt tonie już od dawna i zbliża się dna. Jak będą dalej kierownikami ci co lubią podpi... i szukają haka na każdego by tylko podlizać się wiadomo komu. Równie nie lepszy jak Pani manager
    Mirka

25.03.2023 14:07

Żeby móc pracować to benefity gdzie są benefity w postaci dojazdów do pracy, dopłatą do posiłków , premia wydajnościowa miesięczna, gdzie te premia podwójnej wypłaty ? (usunięte przez administratora) co to firma może zaoferować. Nie ma nic a jak przychodzi zima to chodzisz ubrany na cebulkę bo inaczej to zamarzniesz. Brak jakich kolwiek szkoleń, ciuchów roboczych. Praca na przeczekanie nic więcej.
    Ciekawski George

26.03.2023 12:34

Koleżanko, z tego co kiedyś usłyszeliśmy w kadrach to dopłaty za dojazdy są niby wliczone w wypłacie, ale jest to tak zrobione ze tak naprawdę tego nie ma. Dopłaty do posiłków? A jest u nas jakaś zakładowa stołówka? Premie wydajnościowe i miesięczne masz przecież co miesiąc w postaci porażającej kwoty 200zl. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Ciuchy nowe są wydawane tylko i wyłącznie przed przyjazdem ważnych oficjeli żeby pokazać w jak cudownym zakładzie pracujemy, gdzie wszyscy wszystko mają a ludzie są czysciuccy i pięknie ubrani. Tak jak piszesz parać na przeczekanie lub dobra na chwilę dla uczniów i studentów w okresie wakacji. Na dłuższą metę NIE polecam

11.02.2023 13:09

Kolejny zwolnił się na szczęście odchodzą ci co właśnie byli tylko trzymani aby zapchać etat a do tego roszczeniowi. Żaden z nich pożytek bo pracowali kiedy chcieli a kierownictwo to tolerowało tłumacząc się brakiem ludziom. Tak jak ktoś pisał jakie kierownictwo tacy ludzie i ich brak. Cóż więcej powiedzieć. Zwalniają się ci którym nie pasuje przemiana. Skończyło się moi drodzy nikt nie będzie tęsknił jak chcecie pracować to trudno odchodzcie, świat się nie zawali a firma tym bardziej.
    picobello

18.03.2023 19:25

zwolnili najbardziej wartościowych ludzi ze sprzedaźy, krajowej i zagranicznej. teraz tylko praca jako podwykonawca dla swojej firmy matki. tyle zostało ze starej firmy z ambicjami - podnóżek. wstyd dla tych co obiecywali utrzymanie pełnego składu. ludzie wam tego nie zapomną.

19.03.2023 15:58

Ludzi wywalają a tym co zostali na zachętę do dalszego działania wprowadzają wczasy pod gruszą za 150zl .....???????????????? śmiech na sali. Będzie na jednorazowy wstęp na basen w Świebodzicach dla całej rodziny. Ale będą wczasy ????????????
    Pitek

28.02.2023 15:51

Mam pytanie. Wynagrodzenie zasadnicze czyli ile na godzine. Bo ogloszenie jest a stawki nie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Uponor Capricorn (dawniej Capricorn)?

Byly

05.02.2023 10:30

Korporacje żądza się swoimi prawami. Wyścig szczurów tak jest i tak zawsze było. Dla tego nie którym nie pasuje to że skończy się sielanka a zacznie się praca. Zmiany są dobre bo potrzebuje ta firma zmian. Teraz odkryją kto i jak realizuje się na różnych stanowiskach czy aby przypadkiem są bo są. To że nie ma na sprzęt to normalna sytuacja która się ustabilizuje. Teraz wszystkie zaniedbania wychodzą na jaw i nic nie robienie z maszynami. Nie ma się co dziwić.....
    Entuzjasta

14.02.2023 06:41

Lolek prawda leży po obu stronach. Nie bulwersuj się tylko przyznaj rację co do stanu niektórych maszyn. Nic nie robiono a teraz czarujemy. To są fakty. Są ludzie co chcą to zmienić i bardzo dobrze. Tu potrzeba tych zmian.
    Mam

25.02.2023 13:59

Wszystkie sugestie są omawiane z ludźmi z dołu przy najmniej i nas na dziale. Wiec o czym piszesz nie wiem. No wszystkimi się podobają zmiany ale to jest normalne bo nikt nie lubi zmian a szczególnie te osoby co twierdzą że już wszystko w tej firmie przeszły. Tacy są właśnie są najgorsi i roszczeniowi.
    Miły

30.01.2023 19:42

Ta firma i kierownictwo nie potrafi zapewnić minimalnie dopuszczalnej temperatury do pracy jaką jest 14 stopni a wy pytacie tu o premie.. Brama rozwalona już kilka miesięcy. Brama od sąsiedniego działu wiecznie otwarta. Syberia i jeszcze zaskoczenie dlaczego ludzie odmawiają pracy. Za żadne pieniądze nie pracuje się kosztem zdrowia. Tym bardziej za tak śmieszne, które płaci ta firma.

27.01.2023 20:45

Dziwnie się dzieje, brak podstawowych narzędzi, maszyny niektóre stoją. Prosząc o nowe klucze itp kierownik bądź lider nie potrafi ich załatwić mówiąc że zarząd blokuje i nie mają pieniędzy... Słyszałem plotki z innego działu że nie awansują jakiegoś pracownika bo twierdzą że musi to podbić jakiś ważny człowiek z Europy. To skoro są tu prezesi, dyrektorzy i inni to oni już nic nie mogą załatwić? Jaka to logika że awans zwykłego pracownika musi być zaakceptowany przez "szefa szefów" z Europy? Porażka. To brzmi nierealnie przecież Ci ludzie nawet na oczy nie widzieli żadnego z pracownikow. Coraz więcej chcą wprowadzać rygoru a stawki leżą i kwiczą, nikt tu nie chce przychodzić, Ukraińcy robią na czarno. Najbardziej mnie rozbawiło że kierownicy (np ten co wiecznie chodzi w ciasnych spodniach) lub inni pracownicy robią nawzajem zdjęcia (krzywej palety, skrzynki itp) i kablują na dany dział. Plucie do własnej studni, na własnych kolegów z działu zamiast zagadać jak człowiek do człowieka. Żenada. Oby tacy ludzie szybko stąd polecieli a szczególnie tzw. (usunięte przez administratora) którzy nic nie znaczą a czują się nietykalni.

29.01.2023 19:57

Tak niestety wygląda praca w korporacji. Przez lata Capricorn był rodzinną małą firmą, gdzie każdy się znał i każdy wiedział na co może sobie pozwolić czego nie wolno itp. Teraz nadszedł czas zmian, niekoniecznie dobrych zmian. To o czym piszesz to nic innego jak zwykle podpierdzielanie jeden drugiego, to wygląda jak zbieranie punktów za to że coś znajdziesz na drugiego, tu już nie ma przyjaźni ani koleżeństwa, tu chodzi o to, żeby jak najbardziej "zabłysnąć" czytaj znaleźć jak najwięcej negatywnych rzeczy na drugą osobę i jak najszybsze dostarczenie "dowodów" do przełożonego. Tak to teraz będzie wyglądało i jak już pewnie zauważyliście od zeszłego tygodnia takie "szukanie" i robienie zdjęć zrobiło się "modne" od zeszłego tygodnia. To nie jest dobre i do niczego dobrego nie doprowadzi. Pozdrawiam ludzi trzeźwo myślących a tych robiących zdjęcia....no cóż ....

10.01.2023 11:45

Kiedy otrzymamy podwyżki inflacyjne jak we wszystkich zakładach dookoła?

15.01.2023 19:47

Kolego lub koleżanko, wyobraź sobie że wiem czym jest inflacja i skąd się bierze. Jeśli czytalbys/czytalbys że zrozumieniem , to napewno byś zauważył/zauważyła że nie wspomniałam nawet słowem o podwyżce NA POZIOMIE inflacji lecz podwyżce "inflacyjnej". I tak jak słusznie zauważyłeś/zauważyłaś z takimi ludźmi jak Ty, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem ten kraj nigdy nie będzie normalny bo edukacja u Ciebie faktycznie zawiodła na wielu poziomach. Nie pozdrawiam

24.01.2023 17:17

Podwyżek z tytułu inflacji nie było nigdy natomiast raz do roku jest podwyżka "firmowa".
    Zuza

16.12.2022 14:38

Co do Pani Agnieszki to nie urażając jej nie nadaje się na kierownika wtryskarek. Brak wiedzy , brak kontaktów biznesowych w tej branży to podstawa objęcia takiego stanowiska. Jedno jest pewne nie może być tak jak to teraz jest dwoje kierowników i użeraja się między sobą. Do tego jest jeszcze dwóch zastępców kierownika co nie ma największego sensu. Jak najszybciej powinno to wyjaśnić bo tak nie da się już długo wytrzymać. Tak na marginesie to Pani Agnieszka przyszła do Pana Roberta więc powinna dostosować się do jego decyzji a nie próbować swoich sił nie mając zielonego pojęcia o tym czy i jak. Mamy nadzieję że to się skończy jak najszybciej i będzie jeden kierownik i jeden zastępca co będą dowodzić .
    Frank

16.12.2022 21:46

W tej kwestii masz rację powinien być jeden kierownik i jeden zastępca a nie jak teraz jeden kieruje i druga próbuje to samo. Gdzie oszczędności? Jeśli chodzi o zmianę kiero to raczej nie ona bo fabryka nie utrzyma się na powierzchni. A tak to spoko skład

07.12.2022 11:19

A ja bardzo chciałam podziękować za pieniążki na Święta bardzo miła niespodzianka.

13.12.2022 00:00

Tak dla Twojej informacji wpadło 900zl. Nie ważne ile zakład by dał na ulicy nie leży. A komuś takiemu jak Ty widać zawsze będzie mało. Pozdrawiam.

13.12.2022 05:03

Bo się poprawia i jest super

Kontakt - Uponor Capricorn Sp. z o.o. (dawniej Capricorn S.A.)

Ciernie 11 58-160 Świebodzice

Branża główna: Instalacje budowlane
    Mirka

01.12.2022 05:37

Wcale nie jest tak kiepsko jak wszyscy piszecie. Jak dla mnie jest OK. Spokojnie się pracuje, ludzie mili, pomocni, komunikatywni. Nie ma tego co by nie wyszło na dobre. Polecam pracę w Capricorn

06.12.2022 10:03

Dla czego straszysz? Może ty nie udzielają się w internecie na temat firmy bo tylko narzekasz i nic więcej. Przecież jak ci nie pasi to zmień. Tyle w temacie.

06.12.2022 18:59

Nie straszę tylko pisze jak jest
    Gambol

22.10.2022 19:50

Rozwydrzone jak żydowski bicz . Będąc raz w tym zakładzie na W2 złapałem sie za głowę. Tam nie pomoże już nic, wymiana załogi to jedyne co pomorze tej firmie. Jeśli operator mówi o tym że stawka nie pozwala to pokazał bym gdzie jest bramą wyjściowa i pożegnał bym taką osobę bez zastanowienia ile ma lat stażu. Palarnie bym zlikwidował całkowicie bo tam chodzą na potęgę kiedy chcą, gdzie jest kierownik ja go nie widziałem. Możesz wejść i nikt cię nawet nie zauważy że jesteś.
    Mam

12.11.2022 08:16

To jest rozwiązanie.
    Xxl

02.12.2022 18:17

Dokładnie 8h pracy z czego 1h na palarni nie czy gdziekolwiek na tyle palaczą pozwalają.
    Arek

30.11.2022 04:49

Nie ma nic cenniejszego jak dobra paczka raz w roku dla dzieci od firmy w której się pracuje.Aż się chce pracować. W popularnej biedronce dostałam taka paczkę że nawet w internecie o niej jest. Czy uważacie inaczej?
    Woody

30.11.2022 12:11

Nie narzekaj, w tym roku w Capri poszaleli bo nie dają premii i wszystko odkładają na bony świąteczne. Oprócz uścisku dłoni najważniejszych osobistości w firmie otrzymasz 1 cukierka także zamilcz i ciesz się tym co firma daje
    Spostrzegawczy

30.11.2022 19:07

Piszesz na nocce że "dostałaś" a podpisujesz się Arek. Ciekawe kim jesteś...

26.11.2022 11:15

Co z tego że jak nawet dostaniecie premie jak i tak opiszecie firmę że jest zła i kiepska. Co to zmieni jak wy nie doceniacie tej forma w żaden sposób . Nie prawdaż. Czy zmienicie zdanie jak dostaniecie premie?
    $

13.11.2022 21:57

Pakieciarki przechadza tylko na inną hale ale nie będzie to ten sam dział. Przynajmniej na ten moment. Więc reguły i zasady obowiązujące na pakieciarkach nie będą zmienione a raczej na W2 zmienione do pakieciarek. Skończą się papieroski i kawusia przy komputerze.

24.11.2022 06:42

Nie siej płot że jako jedyny zakład Uponor pracujemy. Premia jest od wydajnosci, któregj nawet przy tak małej produkcji nie osiągnęliśmy a nie za to że jeszcze z pretensjami przychodzisz do pracy. Za free nie pracujesz tylko za pieniądze jakie sobie wywalczyłaś/es podczas zatrudnienia i mniej do siebie pretensje bo podpisalaś/es umowę godząc się na warunki. Nie siej farmazonów.

25.11.2022 19:24

Cóż mam powiedzieć Życie Jeśli nie pasi to można zawsze zmienić.
    Stary wyjadacz

22.10.2022 08:49

Co się porobiło to jakiś żart, wprowadzają jakieś bezsensowne niby rozwiązania , na papierosa nie pozwalają, o wszystko się przyczepiają, niech popatrzą na siebie co robią a nie na produkcję. Stawka nam nie pozwala więc nie będziemy robić ponad stan. A standardy jakie chcą na W2 wprowadzić nie tu, my starzy wyjadacze nie potrzebujemy standardów, tak zawsze tu było to idzie w ziemię i beton, a co nam taki jeden z drugim zrobi zwolni nas? Nie ma ludzi do pracy więc....

13.11.2022 12:33

No i ty uważasz że chodzenie na papierosa kiedy chcą itd. to jest cool? A braków i reklamacji full.
    Pai

13.11.2022 13:33

Nie napisałam,że to jest cool. Bardziej chodziło mi o to, że skoro jest taki porządek i ład u nas na pakietach i skoro przechodzimy na inny dział powinnyśmy trzymać się zasad bez względu na to na którym dziale jesteśmy. Przecież u nas na pakietach też możemy wychodzić na papierosa częściej niż tylko na przerwie śniadaniowej? Co do reklamacji, to są owszem, same te reklamacje sortujemy i uwierz mi, że na te ilości detali co wracają jako reklamacja ilość odpadu jest bardzo mała.
    Marianek

13.11.2022 09:01

Od takich spraw są działy które nazywają się HR a nie teraz wylewacie jeden z drugim swoje żale i kto jaki jest. Też są wakaty na różne stanowiska więc droga otwarta próbujcie swoich sił i przestańcie pisać i robić zamęt. To wy tworzycie społeczeństwość w tym wydziale i to wy sami robicie sobie reklamę i taką opinię. Więc teraz najlepiej zaprzestańcie opisywać kto jak i co. Skargi i zażalenia wiecie gdzie mają być to nie po to jest to forum.
    Zalewski

13.11.2022 08:54

Po prostu cyrk.
    Fabianna

13.11.2022 08:41

Napiszę krótko. Fabryka Faurencja czy chociażby Colgate przewyższa ten wydział pod każdym względem, dla tego wróciłam do poprzedniej. Też narzekałam jaka ta moja fabryka jest ale jak tu trafiłam to czasy (usunięte przez administratora) Zmiana i wymiana nie których osób wyjdzie na plus. Liderka co dopuszcza pracownika bez uprawnień pierwsza pociągnięta do odpowiedzialności. Ten kto pisze o tym incydencie i wypadku jaki się tam w tym dniu zdarzył tylko wywołał frustrację wśród innych aby na wzajem zaczęli się sprzedawać co kto robi. Ustawiacze, operatorzy, liderzy. Taki jest z was team . Sprzedać jeden drugiego

24.10.2022 17:31

Czy są zatrudnienia do Capricorn? Jakie warunki płacowe? Ile zmian? Jacy ludzie?
    Maestro

25.10.2022 06:21

Tak są zatrudnienia. Atmosfera spoko, warunki też Zapraszamy
    $

23.10.2022 11:21

Powiem tak. Kierownik słaby to prawda wchodzą mu na głowę pracownice dał się owinąć w koło paluszka, jeśli chodzi o standardy brak jak najbardziej i kilka osób chce to zmienić i to na plus bo są one potrzebne, jeśli komuś się nie podoba może zawsze zmienić pracę przecież nikt nie trzyma na siłę spróbujcie swoich sił, nie pewność jest na pewno i może po wprowadzeniu właśnie tych standardów których nie chcecie będzie super firma, sama firma jest OK ale nie które wydziały należy postawić do pionu

15.10.2022 08:51

Jak wam się podoba nowy właściciel? Co sądzicie? Czy w końcu specjaliści oraz ludzie szczebla najniższego utrzymujący ten zakład otrzymają godne wynagrodzenia, dodatki w formie premii,dodatki dojazdu. To przecież podstawa a nie Compensa bez nadziejna. Włodarze zróbcie coś aby nie odchodzili specjaliści. To wasza rola motywować pokażcie teraz co wy potraficie.

18.10.2022 17:31

Może i tak może i nie. Pracuje się OK ale motywatorów brak.

23.08.2022 23:20

W-1 Praca w porządku, nie zbyt ciężka i ludzie pozytywni.
    jp2gmd

04.09.2022 21:41

No niestety, 0 podwyżek przez ten czas.
    jp2gmd

12.10.2022 17:34

Nie wiem, moim sposobem na podwyżkę była zmiana pracy.
    Dominikana

03.10.2022 06:52

Praca jak praca pracować trzeba. Mało dodatków i benefitów ale pracuje się spoko. Nie narzekam ale zawsze mogło by być lepiej.

Zostaw merytoryczną opinię o Uponor Capricorn Sp. z o.o. (dawniej Capricorn S.A.)