BILPLAST

Łódź

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 74 ocen.

Opinie o BILPLAST

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BILPLAST

Administrator

Czy poszukiwane są nowe osoby do pracy w BILPLAST? Co trzeba spełnić, by zostać członkiem waszego teamu?

Pracuś
@Administrator 12.02.2018 08:22

Tak, potrzebin są ludzie i to dużo!! Ktoś musi zapracować żeby prezes mógł kupić sobie Tesle, a nie tylko wypożyczać, bo teraz musi starym Astonem jeździć. Najważniejsze że żebyś pracował jak wół za marne pieniądze, większych wymagań nie ma.

Ell
@Pracuś 17.02.2018 09:24

No ej, teraz przez Ciebie nie dostaniemy podwyżek, których i tak byśmy nie dostali :p Średnia pensja 2200- 2300 brutto plus dodatki ;)

Alicja

@Hans, jak oceniłbyś BILPLAST jako pracodawcę, odnosząc się do swojego doświadczenia wynikającego ze współpracy z tą firmą? Jak aktualnie zorganizowana jest praca i jakie są warunki zatrudnienia? Twoja opinia posłuży osobom zainteresowanym znalezieniem pracy u tego pracodawcy.

Alicja

@Pracuś, czy chcesz dać do zrozumienia, że w BILPLAST występuje rotacja? Jaka sytuacja aktualnie panuje w tej firmie i jaka atmosfera towarzyszy pracownikom w codziennych obowiązkach?

Hans
@Alicja 17.02.2018 15:53

Rotacja oczywiście że jest, jak ktoś znajdzie lepszą pracę (czytaj. inną) to kogoś na jego miejsce trzeba znaleźć. Najlepiej jak się jest upa z pod znaku bandery i pracuje po 12h. Atmosfera super, czasami można na stołówce usłyszeć jeszcze polski język nawet.

Em

Piszcie coś, bo się aż nudno zrobiło ;)

Sed

Tak to prawda proponuja slabe zarobki za prace za dwoch Najgorzej maja kobiety pracuja ponad sily ciagna paleciaki dzwigaja ciezkie palety pojemniki

tissu
@Stary 15.12.2017 13:33

technolodzy są mistrzami w nieróbstwie :P

Ui
@Bil 12.12.2017 11:19

Ty moze nie ale inni Mysle ze wiesz

Alicja

Widzę, że duża część z Was nie jest zadowolona z pracy w BILPLAST. Moglibyście mimo wszystko napisać, na jakie warunki zatrudnienia może liczyć przyszły pracownik tej firmy? Każda informacja będzie cenna z perspektywy osób starających się o zatrudnienie u tego pracodawcy.

Tom
@Alicja 03.12.2017 16:36

Prosze bardzo przychodzac tu do pracy musi byc przedewszystkim silny fizycznie i psychicznie bo jako operator musi sobie radzic ze wszystkim sam Sam przygotowac stanowisko pracy pilnowac surowca podstawiac rozkladac wykladac folia i odstawiac sobie pojemniki na wyroby i w miedzy czasie wykonywac to co do niego nalezy Jak sie zepsuje maszyna to trzeba szukac ustawiacza ktory jak ma dobry humor to przyjdzie odrazu a jak zly to cie opiepszy ze zawracasz mu glowe Jak masz jakis problem to musisz radzic sobie sam bo tylko uslyszysz tak musi byc lub nic sie nie da zrobic Najlepiej nie zawracac glowy nikomu tylko pracowac

Wolf

Witam A jak wyglada przykladowy grafik tygodniowy? Jest tam 4 brygadowka? Po ile godzin dziennie praca? Ile weekendow wolnych w miesiacu? Bk pisza tylko 3 zmiany system ciagly

Dyt
@tomato 14.11.2017 21:03

Jak zmienie to kto tu bedzie pracowal

@abd
@tomato 14.11.2017 10:55

Pytanie bylo ile weekendow w miesiacu ma sie wolnych a nie ile weekendow w roku ma sie wolnych

Pracownik

Dla mnie takie narzekanie to zupełnie taka dziecinada. Jak mi nie pasuje praca to szukam innej i nie marudzę. Idąc do pracy wiedzieliście jak będzie się pracowało więc do kogo pretensje?

tomato
@Pracownik 14.11.2017 10:56

bo to jest polaczkowatość ;) internety są przepełnione ofertami, tylko ludzie wolą narzekać zamiast chociaż spróbować znaleźć sobie coś innego

Ok
@tomato 14.11.2017 21:06

Wlasnie to jest polaczkowatosc jak sie nie podoba to zawsze mozna sie zwolnic sporo osob z tego skorzystalo A moze cos zmienic zeby sporo zostalo i przyszlo

Ew

Nawet pracownicy zagraniczni mie chca tu pracowac wiec zeby ich zatrzymac dostali podwyszke Szkoda ze nie dbaja tak o polskich pracownikow. Tylko skadaja obietnice bez pokrycia

tomato
@Ew 09.09.2017 11:37

no jak to nie chcą? chcą i pracują. dużo ich mamy

Tye

Jeden z gorszych zakladow bardzo ciezka praca za marne pieniadze

Ret

Jedynie wykanczaja fizycznie i psychicznie Niedosc ze nikt tu nie chce przyjsc to jeszcze sporo osob sir zwolnilo

Abcd

Niestety w tym zakladzie nic sie juz nie zmieni na lepsze Nic nie maja do zaoferowania dla pracownikow aby ich zachecic do pracy ani zeby pozyskac nowych

Kadi

Do Sed Napisz co to znaczy "dźwigają ciężkie palety" ??? I jakie jest wynagrodzenie? Nigdzie za darmo nie dają, napisz konkrety ile i co robisz za tą stawkę.

Kadi
@Sed 05.10.2017 18:39

Naucz się czytać ze zrozumieniem zanim zaczniesz się mądrować. Narzekać każdy potrafi konkretu jeszcze nikt nie napisał.

Wis
@Kadi 06.10.2017 09:31

To chyba u ciebie wystepuja trudnosci w czytaniu ze zrozumieniem bo duzo jest wpisow informujacych jak tu sie pracuje a jesli chcesz sie przekonac konkretnie popracuj na produkcji

Radi

Powiem krótko trzymajcie się od tej firmy z daleka i tyle w temacie

Wer

To prawda ze w tej chwili bywa milo jak sie z tad wychodzi Coraz wiecej pracy i coraz mniej ludzi kto tu przyjdzie to zaraz ucieka gdyz zaklad nic nie ma do zachecenia do pracy W biedronce proponuja wyzsze stawki od tych ktore maja dlugoletni pracownicy Jedynym antidotum na caly ten balagan to podkrecanie maszyn tak ze niedlugo bedzie sie pakowac prosto do pojemnikow bez sprawdzania A potem dziwia sie ze jest tyle zwrotow

@400

Całe szczęście już nie pracuje w tej "wspaniałej " firmie ale widzę że Ciebie bardzo zdenerwowala ta" nieprawdziwa "prawda ze użyłeś wulgarnych słów Jak to mówią prawda w oczy kole A jeśli chodzi o tych umysłowo chorych To tu bym się zastanowił bo operatorom którzy tu pracują należy sie wielki szacunek ze dzwigaja ten zaklad bo gdyby nie oni i taśma klejąca to już by go nie bylo Nie każdy potrafi pracować w takim chaosie i bałaganie A ta twoja rozmowa to Jeśli Ci się coś nie podoba to zawsze możesz się zwolnić nikt Cię tu nie trzyma BRAWO! A miał być dialog

ink*9

@400 a kto powiedział ze e150a nie jest zwykłym operatorem? ;) po prostu jak Tobie praca tu nie pasuje to sobie znajdź inną - chyba nie jesteś umysłowym inwalidą i potrafisz przeglądać oferty. W BSH są przyjęcia, w Coko, Dell, głupim mpk czy policji. Po co tu siedzicie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i marudzicie jak Wam źle? Nigdy takich ludzi nie ogarnę. Chyba że jednak praca w naszej firmie nie jest tak źle płatna a warunki międzyludzkie z górą też nie są takie złe , tylko odzywa się zwykłe polskie malkontenctwo. Dla mnie osobiście stawki mogłyby być wyższe, bo nie są adekwatne do tego co robimy alee... w porównaniu z innymi zakładami pracy "bardzo" fizycznej źle nie jest. Ludzie jakoś współistnieją ze sobą i nawet bywa miło. Niemiło także - 50/50 ;) Kluczem do wszystkiego jest chyba też rozmowa, prawda?

Wer
@ink*9 21.07.2017 12:26

Tak bywa milo jak sie wychodzi A moze by tak zastanowic sie co zrobic zeby ludziom pracowalo sie lepiej a nie :jak sie nie podoba to nikt tu cie nie trzyma:

Fo

Bardzo ciężka praca za małe pieniądze W świątek piątek i niedziela Coraz więcej kobiet pracuje w tym zakładzie dzwigaja ciężkie palety pudła rozkładają pojemniki Oprócz swojej pracy wykonują również prace obrotowego

Leon

Szkoda że ta firma z taka długoletnia tradycja nic nie robi żeby pracownicy dobrze zarabiali

Aruś

Ja proponuje praktyki od fotela dyrektora zacząć :-) :-) :-)

Pipi

A mi kupela mówiła, że była bardzo zadowolona z praktyk. Po praktykach pracowała na umowę zlecenie i niezłą kasę na wakacje zarobiła.

Brabender
@Pipi 25.05.2017 13:55

A czym zajmowała się Twoja kumpela ?

Brabender

A jeśli wybrałem praktyli w dziale kontroli jakosci oraz badań i rozwoju to jak to wygląda ?? Z gory dzięki za szczera opinie

Buuuuldog

Witam, czy może mi ktoś powiedzieć jak wyglądają praktyki studenckie w tym zakładzie ??

Obieżyświat
@Buuuuldog 13.05.2017 17:29

W 95% przypadkach zapitalasz przy maszynie jak zwykły robol.

Buuuuldog
@Obieżyświat 19.05.2017 01:58

czyli nie warto ??

Alicja

@e150a w komentarzu wspominasz m.in. o tym, że w firmie występuje brak poszanowania dla pracowników "z dołu". Co przez to rozumiesz? Co według Ciebie to oznacza? Czy piszesz tutaj o jakiejś konkretnej sytuacji?

A @
@Alicja 08.05.2017 15:02

Pewnie chodzi o relacje kierownik pracownik To jest dopiero przejaw szacunku Ale góra ta sytulacje zna

e150a

Zapewne chodzi o stanowisko zwykłego operatora. Ludzie z innych działów patrzą na operatorów jak na nic nierozumiejące stado idiotów. Po prostu "pracuj nie pytaj i się nie rzucaj, bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] znaczysz". Wielu ludziom z "góry" brakuje zwykłego szacunku dla ludzi z "dołu". Owszem, są tu niekumate istoty ale tak jest wszędzie. Ktoś kto pisze o Bilplaście jak o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma pojęcia co to określenie znaczy. Tu nie jest bezosobowo i kierownicy nie są potworami - jeśli kogoś meczy praca może najzwyczajniej pójść i o tym kulturalnie porozmawiać. Jednak jeśli kogoś męczy praca sama w sobie, to ofert pracy jest całe mnóstwo. ew. zasiłek i 500+ ;) Ta firma nikogo nie trzyma na siłę, więc jak komuś źle, niech ruszy swoje 4 litery i zacznie szukać czegoś innego .

@400
@e150a 08.05.2017 14:55

Właśnie zwykły operator A Ci z góry to ludzie A kierownicy to nie potwory Ale czy na pewno do wszystkich to sie tyczy ? A może byś ruszył swoje cztery litery i popracowal jako zwykły operator ?

Alicja

@Wi, o warunkach na jakim stanowisku piszesz? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy różnią się w zależności od obejmowanego stanowiska. Może powiesz kilka słów więcej na ten temat?

Omega

O tym obozie to szkoda nawet pisać ich motto to zatyrac pracownika

..

Słyszałem że były w przedziałach 100 - 200 zł. Nic dziwnego że tylko ambitni tam zostają .

Miki

Ale były "mega" podwyżki ;D

Wi

Krótko bardzo stresująca harowa za małe pieniądze

Alicja

Zainteresowani podjęciem pracy w BILPLAST? Zachęcam do zapoznania się ze stroną internetową firmy: http://www.bilplast.com.pl/pl/kariera.html

miki

gnębi biednych operatorów :P

KOS

Witam co u was robi Specjalista ds. Jakości, jest oferta pracy .... dajcie jakieś info pozdrawiam ...

R@

Moze pani P przemowi ludzkim glosem Bo narazie tylko ryczala

fun

Ciekawe czy nowy dyrektor rowniez bedzie pod pantoflem kierowniczki

Z

Bil podziwiam Cie za samozaparcie Mierz zamiary na sily A jesli chodzi o czarodzieja to napewno sie przyda zeby zrobic cos z niczego Bo w nim jedyna nadzieja zeby poprowadzic ten zaczarowany ogrod

Harry

A kto będzie nowym dyrektorem ?

bil

JAKA PRACA TAKA PŁACA......JA NIE NARZEKAM I BĘDE PRACOWAĆ DALEJ AŻ DO EMERYTURY

Z

Niezły zakład ciezka harówa marne pieniadze karna brygada kierownictwo niezrownowazone

z

No to skoro pojawiają się odpowiednie premie, to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. W końcu ważne jest to, żeby wypłata była u nich w pełni terminowa na dodatek.

AES

Tak to prawda w bilplascie można jedynie dorobić się garba prezes na każdym zebraniu mówi ze firma stoi bardzo dobrze ale pieniędzy na podwyżki dla produkcji nie będzie Nikt tu do pracy nie chce przyjść jak mu proponują mmarne pieniądze za ciężką pracę w Świątek i piątek Nawet pracownicy tymczasowi nie chcą przychodzić Jedyna szansa w Ukraina ale oni tylko na lżejszy maszynach Teraz zamierzają otworzyć nowa filie ciekawe z kadrwezmą pracowników

AES

Tak to prawda w bilplascie można jedynie dorobić się garba prezes na każdym zebraniu mówi ze firma stoi bardzo dobrze ale pieniędzy na podwyżki dla produkcji nie będzie Nikt tu do pracy nie chce przyjść jak mu proponują marne pieniądze za ciężką pracę w Świątek i piątek Nawet pracownicy tymczasowi nie chcą przychodzić Jedyna szansa w Ukraina ale oni tylko na lżejszy maszynach Teraz zamierzają otworzyć nowa filie ciekawe z kadrwezmą pracowników

@o2!ted

Całe szczęście już nie pracuję w tej firmie obrazek jak z 'Ziemi Obiecanej' omijać tą firmę szerokim łukiem na pewno niczego się tutaj nie dorobicie... Jeśli chodzi o zarobki są beznadziejne... Ostatnio słyszałem od znajomego że na zebraniu z prezesem dowiedzieli się że bardzo dobrze zarabiają HAHAHAHAHAHA najlepsze jest to że człowiek nie ma zielonego pojęcia albo dobrze udaję ile zarabiają u niego pracownicy... a zarabiają bardzo kiepsko... prawda jest taka że pracują tam ludzie którzy nie mają innego wyjścia i po prostu tam siedzą szkoda mi przede wszystkim młodych ludzi którzy tam siedzą nie wiadomo po co... bo na pewno nie dla pieniędzy... Jeśli chodzi o poziom wiedzy ludzi z góry jest bardzo niskich lotów... maskują swój brak wiedzy ludźmi z dołu... Nie polecam pracy w tej firmie. Uciekłem jak było to tylko możliwe. Możecie się spodziewać tutaj jedynie minimum jakie oferują pracodawcy kto tańszy ten lepszy więc pracują Ukraińcy. Pozdrawiam.

sto

Nikt nie chce podjąć pracy w tak ;wspanialej ; firmie proponują tu zarobki na poziomie najniższej krajowej a wymagania maja ogromne A najwięcej wolow roboczych potrzebują na karna brygadę ponieważ w tak milej atmosferze stworzonej przez ... nikt pracować nie chce

@A

Mentalnosc polskiego pracodawcy lepiej zatrudnic ukrajincow niz dac podwyzki

anonim

(usunięte przez administratora)

widz

Wlasnie sie nie godze ale wspolczuje tym co tam pracuja

widz

Wcale nie jest zle gdy rodzina zasiada do niedzielnego obiadu a ja do pracy albo gdy w sobote wyjezdzaja a ja w pracy ale za to w srode mam wolne SUPER!

kolo

To takich chetnych mam potrzeba zapraszamy

kolo

System czterobrygadowy czyli swiatek piatek I niedziela Jedna sobota I jedna niedziela w miesiacu wolna Sa oczywiscie wolne dni w tygodniu

kolo

Niestety. za taka ciężka prace Malo placa i do tego ten system

Zostaw opinię o BILPLAST - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BILPLAST