Swedwood Poland

Skoczów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 164 ocen.

Opinie o Swedwood Poland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland

Stefan

Czy warto starać się o pracę w firmie?

Xxx

Chcieliście to macie narzekać i zrzędzić tylko potraficie. Przyjdzie nowy właściciel to was zwolni

XYZ
@Xxx 18.10.2017 17:09

No i co że nas zwolni? Roboty jest od groma,nie tylko Ikea istnieje na tym świecie.Nie znam nikogo zwolnionego z Ikea kto by przez to płakał,każdy znalazł sobie inną pracę i sobie chwali.A może się okazać że nowy właściciel będzie lepszy od teraźniejszego.2000 to ja wszędzie zarobię ,gorzej z tymi co mieli wysokie stawki,oni mają co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trząś.Co ma być to będzie a ty możesz sobie straszyć dalej.Wiele tym nie zdziałasz.

123456
@Xxx 18.10.2017 17:09

Ciebie też :)

Amon Gott

Ikea Indastry w Skoczowie to chyba jedyny zakład na świecie który utrzymuje system czterobrygadowy na dwóch maszynach na których nie ma co robić . Pogratulować kierownictwu poczucia humoru, oraz biegłości w planowaniu. Trudno się dziwić szwedom że chcą się pozbyć tego cyrku mając takich "managerów"

123456
@Amon Gott 08.12.2017 16:27

Dokładnie!To nic innego jak uprzykrzanie ludziom życia.W tygodniu maszyny stoją żeby w sobotę i niedziele mieli co robić.Albo w tygodniu robią w okrojonym składzie,za to w sobote czy niedziele dowalą lizodupów na 100%.Poronione planowanie pracy!

abc

Poczekajmy, może będzie lepiej nie ma tego zlego...Tylko od nas zależy nasza przyszłość .Gorzej nie będzie , czasami zmiana jest potrzebna by oczyścić ''powietrze''.

@lola

Praca ciężka. Zarobki małe. Brak szacunku do pracownika. Mistrzowie chcą ilości nie jakości.

Sema
@@lola 22.08.2017 22:35

Ostatnio niestety kierownictwo podjęło pewne środki - stosując odpowiedzialność zbiorową - uznając wszystkich pracowników za potencjalnych pijaków i złodziei. Łapanki na bramie są żałosne.... Kto będzie chciał sobie chlapnąć to i sposób znajdzie, tak samo z kradzieżą (jedno i drugie potępiam), ale na litość boską nie pogrążajcie tej firmy jeszcze bardziej takimi decyzjami....

wyjebanenato

Powiem tyle,poganiają Cię jak psa,zero szacunku,kasa marna a majstrowie boją się o swoje cztery litery i jeszcze na niczym się nie znają,szczerze -odradzam

On

Gdyby tylko dawali lepszą kasę to by się przymkneło oko na inne rzeczy. Ale co prawda mistrzowie jak i majstry cisną żeby robic norme. Ale prawda jest taka że na glueboardzie i na komponetach jest ciężko ale da się żyć. Pozdro dla ekipy.

XYZ
@On 25.06.2017 13:04

Majstry nas poganiają bo mają premię zależną od tego ile zejdzie na magazyn.Oni nie mają marnych premii tak jak my.Co do samej pracy to wiadomo że przychodzi się żeby robić ale i też zarobić.Człowiek zapiepsza cały miesiąc a wypłaty niestety (jak na te warunki pracy)marne.W lipcu znowu będzie marna premia albo jej wcale nie będzie bo dochodzą wczasy pod gruszą.Co mnie wkurza też to niesprawiedliwość w stawkach.Po 10 latach pracy stawka jest prawie taka sama jak po 3 miesiącach-KPINA!Też pozdro :)

Yyyyyyyyuu

W Ikei żeby dostać podwyżkę i lepsze stanowisko trzeba mnie wtyki u nie których. A zwłaszcza u mistrzów. Powodzenia dla nowo przyjętych najlepiej kobiety by były na co patrzeć w trakcie pracy bo mistrza sie nudzi. Dziękuję Ci Boże że tam już nie pracuje

kombi
@Yyyyyyyyuu 27.05.2017 13:36

Prawda czarne dziewczyny mile widziane bo blondi są mądrzejsze

XYZ
@Yyyyyyyyuu 27.05.2017 13:36

W tym zakładzie wcale kobiety nie mają lepiej od facetów.Twierdze że nawet mają gorzej.A to dlaczego? A to dla tego że odpiepszają najcięższą robotę np.lamela.Mało który facet by tam wytrzymał,oni tylko stoją na ,,rampie,,i się napierdzielają.Pracuję tam już kilka ładnych latek i dużo już tam widziałam odnośnie tego kto tam jest lepiej traktowany.Można by dużo przykładów podać.

Sema

W każdej plotce jest ziarnko prawdy...

xxx

Czterobrygadowka?? Jak oni nie maja pelnej obsady na 3 zmiany. Ludzie zajmnijcie sie praca a nie plotkami.

Sema

Obiła się komuś o uszy jakaś czterobrygadówka na komponentach?

Zapierdalacz

Byle do pierwszego ....zawału . Cała ta pisanina tu to ch.... warta . Serio . Spieszmy się kochać - cokolwiek , bo i tak wszyscy dostaniemy łopatą po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A Ci co w biurze myślą inaczej , hm , mój respect .

MIŁOSIERDZIE

MIŁOSIERDZIE BOŻE ZMIŁUJ SIĘ NAD NAMI! DAJ NAM LEPSZĄ PŁACE ZA TĄ PRACĘ!

123

123 roboty po uszy a premia ... sami wiecie.Tak się motywuje pracownika ...żal ...serce ściska.

wyzwolony
@123 14.03.2017 20:47

Narzekacie ok,to po co ( usunięte przez administratora ).. tam pracujecie, nie macie odwagi się zwolnić pracy jest coraz więcej idzie wiosna szukajcie,kiedyś jak tam przyszłem narzekali na rum..... i co teraz macie może LEPIEJ MIEJCIE ODWAGĘ COŚ ZMIENIĆ macie to na co poniekąd!!! pozwalacie mi się udało i teraz wiem za co PRACUJĘ. ŻYCZE WAM WSZYSTKIM ODWAGI I JESZCZE RAZ ZMIANY POWODZENIA

pracownik

Co kupisz?? Zabraknie nawet na obiady z naszej zajebistej stolowki

XYZ

Firma przechodzi samych siebie.Premia w tym miesiącu powaliła mnie na kolana,wprost szaleństwo!!!!!Lepiej żeby w ogóle takich ochłapów nam nie dawali bo tylko wkurzają pracowników.Tak sobie myślę -na co wydamy taką kasę.Nawet na dobra flaszkę za mało.Po co piszą w ogłoszeniach że jest premia skoro jej praktycznie nie ma.Ludzi maja za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] To było do przewidzenia bo przecież będzie wypłacane za nie chorowanie a wtedy (to się sprawdza)albo nie ma w ogóle premii albo tez jest prawie zerowa.Tak do wiadomości potencjalnych ,chętnych do zatrudnienia w zakładzie, premia tym razem 20 zł.na rękę.Tyle jesteśmy warci dla szefostwa.Nasze wypłaty składają się z godzin przez nas wypracowanych plus 20zł.za pranie i oczywiście ,,PREMIA,,Czyli można powiedzieć pracujemy za gołą stawkę.A nie daj boże wyrazić swoją opinię przed majstrami,jest wtedy oburzenie że przecież mamy premię w stawce.Napiszcie propozycję -co kupię za premie :)

123

Niestety znowu pokazali co wart jest pracownik produkcji.. Nikt się z nami nie liczy grafiki rozdali w ostatniej chwili a my mamy małe dzieci ,współmałżonków ,jakieś inne zajęcia no i dojazdy. Szanowne Biuro ma nas .... to nic, że to my pracujemy na nich ,ważne targety a nie pracownik .ciekawe ile dają premii łaskawcy 20 zeta to chyba zbyt duuzoooo

Nick

Czterobrygadówka.. Ciekawe ile wypowiedzeń wpłynie do biura, bo z tego co wynika z rozmów między innymi pracownikami to sporo osób nie zamierza pracować w takim systemie.. Także wszędzie będzie jeszcze więcej ogłoszeń o przyjęciach do zakładu ☺

JO
@Nick 28.02.2017 07:05

Ja ogłoszenia już przeglądam...

Zainteresowany

Napiszcie jaka jest faktycznie stawka, kasa jest tu ważna, a nie czy ciężko. Pojęcie względne. Dla jednego ciężko, dla drugiego norma. Piszcie konkrety, a nie jakieś żale...

Pracownik
@Zainteresowany 22.02.2017 14:09

Na początek masz 14 zł brutto + premia regulaminowa ( raz jest raz jej nie ma ). W soboty jest możliwość przyjscia na setke. Bez setek wypłata marniutka ! Zrobisz ze dwie setki to mooooże z 2000 zarobisz... A praca - jak lubisz robić za dziesięciu i masz nerwy ze stali to zapraszamy :P

Zainteresowany
@Pracownik 22.02.2017 20:52

Dzięki za konkrety :) Pozdrawiam :)

ABC

Hej wyobrażcie sobie że jest taka firma w Skoczowie Sobik co płaci mi po 10 latach pracy 1570zł. Jest tam stawka stała wszyscy tak samo bez wyjątku czy nowy czy stary pracownik. NIE RADZĘ NIKOMU TAM SIĘ PRZYJMOWAĆ A NAJGORSZA ZMIANA JEST ZMIANA OD SZ..,

XYZ
@ABC 05.02.2017 10:09

A co to niby ma do Ikea???Deski z nabiałem nie mają nic wspólnego.

operator

Pracowałem tam 6 lat zwolniłem się parę miesięcy temu, uważam ze straciłem 6 lat życia wręcz się zatrzymałem. Mam nową prace płatna prawie 2 razy więcej po paru miesiacach.Ludzie na stanowiskach kierowniczych są do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myslałem ze coś sie zmieni lecz poprostu pilnuja dalej swojego interesu .Żeby był porządek trzeba rozwalić ten grajdołek. Nigdy nie mogłem słuchac tego pierdolenia na zebraniach i oszukiwania ludzi. Stawki to jakieś ochłapy dalej proponują z tego co czytam, wszedzie sie ogłaszają radio internet żenujące.

XYZ

Wielka nagonka na ściąganie nowych do pracy.Nowi nie przyjdą do puki obecni pracownicy nie zaczną chwalić sobie.Praca jak każda i w każdej trzeba pracować. Za to podejście do pracownika tragiczne,zarobki jak na taką znaną firmę ,,ikea ,,marne a o zarzadzaniu i planowaniu w firmie to już nie wspomnę.Jak można wymagać zrobienia z gów..-złota???Żeby coś wymagać trzeba pierwsze dać!Chcesz mieć dobre jajko to daj kurze dobrze zjeść.Ogólnie to powiem- kto nie był nic nie stracił.

bolo
@Nick 04.01.2017 13:05

Masz 100%rację.Stary zapiepszać,dostawać opiepsze a nowy tłumaczy-on nie umie i jest ok bo nowy.A stawki tak jak piszesz prawie takie same.Nowy na start 13,50 a pracownik po 10 latach pracy 15,50!Gdzie tu sprawiedliwość???A może by tak ktoś z ,,psychicznych,,pomyślał żeby zrobić podwyżki zależne też od stażu pracy??

Nick
@bolo 04.01.2017 16:31

Myślę, że "stażowe" to nie do końca dobry pomysł. Bardziej skłaniał bym się w kierunku umiejętności i zaangażowania, bo operatorzy są różni, a dodatkowo różnica płacowa przy porównaniu operatorów i pomocników w moim przekonaniu jest znikoma.

DgW

I jak tam po zebraniu? Był ktoś?

anonim

(usunięte przez administratora)

XXX

Za daleko.Ciekawe czy faktycznie tak będą doceniać pracownika?Ikea też ma założenie -żeby wszystkim ludziom na świecie żyło się lepiej.Tylko ze to nie dotyczy pracowników Ikea,to chyba widać po tym co z nami robią!!!A przynajmniej w naszym zakładzie.Każdy kto pracuje w Skoczowie w Ikea wie o co chodzi.

XXX

Nie dość że zainkasowali nam premię to teraz nas-pracowników z wieloletnim stażem pracy w tym zakładzie-wkurzają nowymi stawkami dla nowych pracowników.Nowi na start dostali 14 zł.(przeskok z 12,00zł.)a my co??Człowiek dupie tam tyle lat i ma 14,60??Władza dba tylko o nowych,pewno żeby im nie uciekli.To się nazywa DOCENIENIE !!!Nas pocieszą 0,50zł.po nowym roku jak dobrze pójdzie.

A
@XXX 19.11.2016 16:08

Podwyzki ? Malo wam satysfakcji z pracy ☺

XXX
@A 20.11.2016 22:07

Chyba kpisz,mam nadzieje że to był sarkazm!

sanczo pansa

Naszą premią biuro i majstry się podzieliły.Teraz już tak będzie zawsze??KPINA I WSTYD!!!

wyzwolony
@sanczo pansa 12.11.2016 13:11

Nic NOWEGO, temu się stamtąd brałem lepiej już nie będzie !!!?

szok

No tego jeszcze nie było .brak premii !!!!! wycyckali nas ładnie na tej zmianie premiowania ,byle wiecej do siebie ,a MY najważniejsi pracownicy bo to dzięki nam ten zakład istnieje ,my ciężko pracujemy z niczego robimy coś i sprzedają te nasze cudeńka na cały świat WIELKA IKEA .Miejmy nadzieje że to pomyłka i tą premie nam przeleją na konta bo w innym razie to będzie brak szacunku do nas ,i nie dziwić się że ludzie nie chcą tu pracować ,żeby nawet szkoda kasy mi było na papcie trzeba boso chodzić a mieć na chleb .Znowu posypią się wypowiedzenia

Zainteresowana

Chcę się przyjąć, ale nie wiem czy warto? Doradźcie.. jak tam się teraz toczy wszystko?

MINI
@Zainteresowana 15.09.2016 23:16

WIERZCIE MI ŻE IKEA TO JESZCZE NIE DNO SA ZAKLADY GDZIE OFERUJA NAJNIZSZA KRAJOWA BEZ DODAKOW :(

XYZ
@MINI 17.01.2017 16:38

Nikt nie mówi że dno,tylko taka znana na całym świecie firma powinna zadbać o swoich pracowników i to nie tylko o tych nowych.Mam nadzieje że tak jak obiecali nasi dyrektorzy będziemy wszyscy zadowoleni z podwyżek.Zadowolony pracownik to bardziej wydajny pracownik.

Opiniodawca

Co wy to wyprawiacie barany? 4brygadówka? Dwie maszyny mają utrzymać cały zakład? Chore.

mania

no widocznie nie jest tak tragicznie skoro ludzie się przyjmują

lili

Jedna wielka kpina!

dweYn

Wypłata 1620 zł po "rzekomej" podwyżce. Dziękuje Ci Ikeo za Twoje dary.

Wielka szkoda

Śpieszmy się dalej...

maly

W maju płacą za nie chlorowanie to będzie mała premia

Grzegorz

Dzięki Bogu już tam nie pracuję. Czytając powyższe wpisy mam wrażenie że wpajanie zasady ,,ciesz się, że masz pracę a reszta jest nieważna", odnosi sukces. Pogarda dla fachowców, promowanie nowoprzyjętych prosto z ulicy, tworzenie komityw, blokowanie dla długo pracujących podwyżek (kilkadziesiąt groszy na stawce), w wyniku czego świeżo zatrudnione młode długonogie dziewczyny z zerowymi umiejętnościami miały zarobki o jakich starzy pracownicy mogliby pomarzyć, to fakty wyjęte z rzeczywistości Waszego zakładu, których sam doświadczyłem, czy coś się zmieniło ? Poczucie zagrożenia pozycji, w mózgach mistrzów wyżerało obszar odpowiedzialny za logikę i zdrowy rozsądek. Nawet cieszę się, że tam pracowałem, bo jak niewiele człowiekowi potrzeba do szczęścia- pomyślę sobie, że to już przeszłość i... jestem szczęśliwy. Pozdrawiam.

mania

1.600 zł za marzec plus wyrównania 83zł za styczeń i 95zł za luty ,oceńcie sami

anonim

(usunięte przez administratora)

duzy

Bo dostałeś baranie wypłatę po wyrównaniu, od stycznia do marca dostałeś wyrównanie po 80gr za godzinę, to ci wyjdzie jakieś 300zł. Może 200zł, nie bądź kretynem.

maly

Tak ale yeld wyszedł nie wiadomo czemu niski . to się nie cieszyl

Duzy

W piątek już wypłata po podwyżce

Duzy

Praca jest spoko pozdro dla biura

Pracownik

Nie było podwyżek - zle. Są podwyżki - mało. Ludziom nigdy sie nie dogodzi. Jesli komuś nie pasuje to niech się zwolni. Nkt was nie trzymie. W innych firmach tez sa kryzysy... wszędzie dobrze tam gdzie nas niema..

mania

i proszę wystarczyło być cierpliwym i podwyżki SĄ

qwerty
@mania 24.03.2016 22:13

Są, zamiast 11,30 dostaniesz 12,10, to zmieni twoją wypłatę o ile ? Stówę ? Spodziewajmy się mniejszych premii ;D

don joleros

Zróbmy strajk, jak sie rozsypie ten bu rd el to za 1200zl znajdziemy prace w kazdym sklepie, a nie dechami rzucac.

Pan Jezusek

U mnie zawsze znajdzie się dla Was miejsce, bo w piekle już się znajdujecie! xD

lili

do dweYn-ja po 9 latach mam 2000!

dweYn

Wlasnie przyszedl zasilek. 1500 zl za 21 dni przepracowanych w miesiacu po roku pracy. Polecam!

NexCOWorker

Komentarz powyżej w całości obrazuje pracę w wyżej wymienionej firmie. Faktycznie jest tak, że w firmie jest kładziony nacisk na wykonanie normy i ludzie są pospieszani do pracy. Żaden operator nie ma "fachowego szkolenia" a uczy się od innego, który również maszynę zna tylko na tyle na ile otrzymał wiedzy od współpracownika. Zdarza się, że ludzie otrzymują tkz. "czerwone kartki" i są zmuszani do naprawiania materiału po godzinach pracy lub odrobienia strat według przeliczeń zakładu. Możesz zepsuć materiał całkowicie przypadkowo, czasem jakościowiec jest w stanie na drugi dzień dać kartkę za malutką ryskę niewidoczną w słabym świetle i nie byłoby w tym nic takiego gdyby nie to, że przez całą zmianę jakościowiec nawet nie przyjdzie popatrz Faktycznie praca w Ikea Skoczów nie wygląda tak różowo jakby się to mogło wydawać. W zakładzie większość uwagi "mistrzów" poświęca się na wykonaniu celu (tzn. nic innego jak normy ująwszy to słowo w nieco bardziej przystępny sposób) aniżeli jak to wynika z początkowego szkolenia Zakład oferuje "darmową opiekę medyczną" (czyli badania podobno bez kolejek, tj. pobieranie krwi, usg, rtg i... no właśnie czy normalnie to też nie jest za darmo?! O co chodzi jakby?), za którą jednak pobierana jest opłata w wysokości bodajże 4 złote. W firmie otrzymujesz również tańsze obiady, za które płacisz 2 złote dziennie. W wakacje przysługują Ci "wczasy pod gruszą" w wysokości ok. 400-500 zł a w święta premia w wysokości ok. 300 zł (oczywiście odlicz sobie od tych kwot podatek). Od 2017 w planach jest premia roczna, która zależy od wyniku jaki wykręci zakład w 2016. Trzeba tutaj jeszcze wspomnieć o premii za niechorowanie w wysokości 100, 200, 300, 400 zł płaconej kwartalnie w ciągu roku (kwota podana bez potrąceń). Jak widać jest świetnie i jeżeli czytelniku dotarłeś aż tutaj i pełen ekscytacji zamierzasz wsiąść do pendolino i przyjechać z drugiego końca Polski aby pracować w Ikea Skoczów to poświęć jeszcze minutkę na doczytanie tego komentarza. Fakt w Ikea Skoczów są benefity ale są też niskie płace, początkowa stawka to 10,30 brutto, po trzech miesiącach przechodzi w 10,70 aby po roku wynosiła "już" 11,30. I za taką stawkę czytelniku też dane będzie Ci pracować przez następne miesiące a może i lata bo dalej jej podwyższenie zależy już tylko od dobrej woli Twojego "mistrza". Premia miesięczna nie jest stała a zależna od wyniku zakładu, czyli raz będzie to 200 złotych, przy dobrych wiatrach może być 300. W zakładzie tak jak pisano już powyżej kładzie się duży nacisk na wykonanie "celu", czyli po prostu normy ujętej w nieco przystępniejszy sposób aby dać Tobie wrażenie, że nie ilość materiału się liczy a jakość jak będzie Ci wmawiane podczas pierwszego dnia pracy. Jeżeli zepsujesz materiał jesteś zobowiązany naprawić go kosztem dodatkowych godzin nieodpłatnej, darmowej pracy nawet jeśli jest to tylko minimalna ryska, której nie zauważyłeś bo nie popatrzyłeś na materiał pod światło lub miałeś zły dzień a jakościowiec akurat nie miał czasu nawet przyjść spojrzeć na wytwarzany przez Ciebie materiał. W zakładzie raz bywa lepiej raz gorzej. Jeśli jest lepiej to trochę więcej zarobisz, jeśli jest gorzej to módl się aby akurat nie kończyła się Tobie umowa gdyż możesz się trochę rozczarować. Kariera w firmie zależy początkowo od tego gdzie trafisz. Jeśli jest w Tobie potencjał to trochę szybciej wskoczysz na 11,30 i zamiast roku zajmie Ci to np. 8 miesięcy. Jeśli zostaniesz uznany za "idiotę" to będziesz orał bez podwyżek szwędając się z jednego miejsca na drugie. Jeśli Ci się nie podoba "to zawsze możesz się zwolnić" mawiają i również tutaj słowa te nie będą Ci obce. W zakładzie tym również spotkasz się z róznymi rodzajami kierownictwa, początwszy od mistrzów, jakościowców, kierowników brykietów i innych bzdetów ale wiedz jedno, że jak przyjdzie co do czego winę ponosisz Ty gdyż "nie wykonujesz pracy z należytą starannością" i to właśnie Ty zostaniesz po godzinach odrobić straty i krzywdy jakie wyrządziłeś dla zakładu. Na koniec dodam, że są jabłka za darmo i pracujesz w zakładzie, który wydał miliony euro na sadzenie nowych drzew! No i oczywiście możesz być z siebie "very proud, becouse you work in Ikea Company". Dziękuje i pozdrawiam. Ah, mam nadzieję, że nie zostanę zhakowany gdyż na pierwszej rozmowie o pracę Pan z PHP mówił, że Ikea na bierząco śledzi i wyłapuje komentarze w internecie. This is not a fake, only truth... I hope ppl in Ikea office understand what i wrote here. Greetings from production, where i'm work for 10,70 per hour.

obserwator

tak czytam te wasze opinie i myślę ze jak tak wam żle i nie pasuje wam praca a ikea to się zwolnijcie i po problemie .Jestem ciekaw czy ktoś z was widział ile zarabiają mistrzowie i jaką drogą która z nich dostała awans .Bo jak się nie wie i nie widzi to się nie pisze takich bzdur ,no ale tak pisać mogą ci którzy nie maja wiele do powiedzenia.I bardzo im współczuje głupoty

obserwator

tak czytam te wasze opinie i myślę ze jak tak wam żle i nie pasuje wam praca a ikea to się zwolnijcie i po problemie .Jestem ciekaw czy ktoś z was widział ile zarabiają mistrzowie i jaką drogą która z nich dostała awans .Bo jak się nie wie i nie widzi to się nie pisze takich bzdur ,no ale tak pisać mogą ci którzy nie maja wiele do powiedzenia.I bardzo im współczuje głupoty

obserwator

tak czytam te wasze opinie i myślę ze jak tak wam żle i nie pasuje wam praca a ikea to się zwolnijcie i po problemie .Jestem ciekaw czy ktoś z was widział ile zarabiają mistrzowie i jaką drogą która z nich dostała awans .Bo jak się nie wie i nie widzi to się nie pisze takich bzdur ,no ale tak pisać mogą ci którzy nie maja wiele do powiedzenia.I bardzo im współczuje głupoty

Zostaw opinię o Swedwood Poland - Skoczów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland