3.3/5

• O Labo Print S.A.
  • Dlaczego warto do nas dołączyć?
  • Jak przebiega proces rekrutacji?
  • Czego możesz się spodziewać?
  • Jak do nas trafić?
  • Najczęściej zadawane pytania

O Labo Print S.A.

Dlaczego warto do nas dołączyć?

Jak przebiega proces rekrutacji?

Czego możesz się spodziewać?

Jak do nas trafić?

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Labo Print S. A.

Opinie o Labo Print S. A. Poznań

Nie przegap nowości o Labo Print S. A.!

Caritas

22.02.2024 07:52

Dzień dobry, czytam właśnie ogłoszenie o pracę "Drukarz Cyfrowy" i natrafiłem na taki "benefit": brak dress code’u. Czy to oznacza, ze pracodawca nie zapewni mi ubrań roboczych? I czy w takim razie to jest "benefit" dla mnie, czy dla pracodawcy? Czy Labo Print rozumie co to są benefity?
    Łukasz

22.02.2024 16:43

Nie mogę patrzeć na te wymijające odpowiedzi labo print:( Jako drukarz w swoim pierwszym dniu pracy otrzymasz 2 koszulki z nadrukiem firmy ("brak dress code'u" he he) i buty. Spodnie i bluzę musisz mieć swoje, a już po jednym dniu śmierdzą tak chemią, że nie idzie wytrzymać no i ewentualne plamy są nie do sprania...
    FUall

27.02.2024 16:03

Tak jasne. Po prawie trzech miesiącach dopiero wielki pan (usunięte przez administratora)wydał na odp ...ol niewygodne buty bhp, 3 t-shirty, spodnie długie i krótkie. W ubiegłym roku każdy pracownik prawie chodził jak chciał. Dopiero jak się mandaty i kary posypały to sam pan (usunięte przez administratora)przyznał że od dzisiaj daje przykład i chodzi w bardzo wygodnym obuwiu bhp. A no i wszyscy jednakowo w strojach firmowych. Pytania ?
    Fryzt&WiesniakFinancialBalnce

22.02.2024 17:08

Ktoś napisał: "Dzień dobry! Słyszałem o pewnych podejrzanych praktykach w Labo Print. Czy "Zespół Labo Print" mógłby przybliżyć jak wygląda sposób rozliczania stałych pracowników za pracę w weekendy w godzinach nadliczbowych- głównie pracujących na stanowiskach produkcyjnych? Czy dostają za taki dodatkowy dzień pracy w weekend dodatkowe 100% wynagrodzenia? Czy odbywa się to na podstawie umowy o pracę? Czy uczestniczą w tym jakieś "zewnętrzne" firmy?" Dołączam się do pytania!
    Matka teresa

24.02.2024 01:24

Hejka. Wygląda to tak wynagrodzenie za weekendy wypłacane jest w kwocie 50% i każdy ma tam inna stawkę wiadomo bo wyliczają z twojej stawki godzinowej. Pracownicy którzy na codzien pracują w Labo w weekendy zatrudnieni są na umowie zleceniu w fikcyjnej firmie założonej przez nie powiem kogo i dlaczego. Nie ma kolorowo. Setki by się przydały kochani
    Ziemia To Nasz Dom

22.02.2024 19:46

Dzień dobry, przeglądając ofertę sprzedażową firmy i widniejące na niej pozycje takie jak na przykład banery z PVC, które albo szpecą krajobraz albo zostaną wyrzucone po jednym wydarzeniu, można dojść do wniosku, że firma LABO PRINT jest producentem odpadów. Jakie działania podejmuje LABO PRINT w kwestii zrównoważonego rozwoju?
    Job balance

22.02.2024 14:45

Ruch Ziemia To Nasz Dom

22.02.2024 12:31

Dzień dobry, przeglądając ofertę sprzedażową firmy i widniejące na niej pozycje takie jak na przykład banery z PVC, które albo szpecą krajobraz albo zostaną wyrzucone po jednym wydarzeniu, można dojść do wniosku, że firma LABO PRINT jest producentem (usunięte przez administratora) Jakie działania podejmuje LABO PRINT w kwestii zrównoważonego rozwoju?
    haha

22.02.2024 09:38

Jakby ktoś zastanawiał się jak wygląda zrównoważony rozwój, finanse i szacunek do pracownika w firmie Labo Print to jako obraz wystarczy (usunięte przez administratora)celowo zrzucający jedzenie ze stołu na ziemie na imprezie firmowej
    Jedzenie

22.02.2024 09:35

Witam, słyszałem trochę o Labo Print i mam pytanie bo natrafiłem na ofertę pracy. W sekcji benefity są wymienione m.in. spotkania integracyjne. Jak wyglądają takie spotkania? (usunięte przez administratora)
    Równowaga pracy

22.02.2024 07:40

Paulina

15.02.2024 20:44

Czy na stanowisku osoby odpowiedzialnej za systemy zarządzania ( dla osób mniej orientujących się mam na myśli np ISO 9001) jest okey czy raczej wsparcia zarządu w działaniach nie ma żadnego ?

16.02.2024 10:18

Dzień dobry, Dziękujemy za pytanie. Zależy nam, żeby systemy takie jak ISO, BRC pomagały w zarządzaniu firmą i jakością. Określone standardy postępowania, wysoka jakość oraz analiza ryzyka są kluczowe dla skutecznego zarządzania firmą i zobowiązują wszystkich (również Zarząd) do aktywnego wsparcia. Pozdrawiamy, Zespół Labo Print
    dj

21.02.2024 21:41

Wesprzeć zarząd może jedynie konkretnym wynagrodzeniem, jakie wynegocjujesz na początku. Jak widać juniora nie szukają - trzeba zakładać że będziesz radzić sobie sama. Działu jakośći w firmie nie ma...
    BIZBIYUIOP

19.02.2024 13:47

HEJ pracuje tam ten brygadzista co lubi się wydzierać nie dziwię się że ciągle tak szukają nowych ale dziwię się że nikt się na jego nie wydziera widocznie myśli że wszystko mu wolno ale karma zawsze powraca

18.02.2024 21:18

Odpowiedź na post pracodawcy z 10.01.2024 09:34 "Aktualnie nie prowadzimy rekrutacji związanej z pracą na stanowiskach produkcyjnych", a te grupy po kilka lub kilkanaście osób co tydzień lub dwa oprowadzane po firmie w swoim pierwszym dniu pracy to kto to jest? Turyści? Jacyś bliżej nieznani "Niepracownicy"? Intruzi? Może to wycieczki podziwiające starodawne standardy pracy z minionej epoki... W końcu Labo Print zaczyna przypominać muzeum myśli minionej i zapomnianej, a także często niebyłej lub nieużytej...

19.02.2024 08:51

Dzień dobry, Cytowany fragment pochodzi z komentarza z 10 stycznia 2024 roku. Obecnie rekrutujemy nowych pracowników na stanowiska produkcyjne. Tak jak wcześniej wspominaliśmy, aktualne oferty dostępne są na stronie: https://pracodawcy.pracuj.pl/company/20123283 Zachęcamy do śledzenia naszego profilu na ww. portalu :) Pozdrawiamy, Zespół Labo Print

19.02.2024 11:36

Dzień dobry!:) przepraszam za swoje złe maniery i za to, ze poprzednio zapomniałam jakże ważnej w życiu codziennym kurtuazji! Poszukiwaliście pracowników produkcyjnych już w dniu 10.01.2024, przynajmniej na takie stanowiska jak "Operator maszyn do produkcji etykiet" i "Drukarz" przez jedną z działających na terenie Poznania agencji pracy tymczasowej, ale rozumiem przejęzyczenie pewnie miało być "Aktualnie udajemy, że nie rekrutujemy".
    takajestprawdawoczykole 2

21.12.2023 11:37

Część pierwsza usunięta za niewygodną prawdę, więc jeszcze raz. Na drukarni praca za wynagrodzenie o którym lepiej nie mówić bo przykro się robi. Na 3 zmiany. Szkolenie bhp po 1,5 miesiąca dopiero. Dźwiganie, nadwerężanie się, ból pleców i stawów, ryzyko wszelakich urazów, zgniecenia i zmiażdżenia kończyn, może wkręcić rękę w wały, wdychanie tych wszystkich pyłów które zbierają się na maszynach, obcowanie z chemikaliami itp. Maszyny stare, często nie było dnia że by coś się nie psuło. To co się wydrukuje trzeba wywieźć na wykańczalnie, którą kilka miesięcy temu przeniesiono kilkadziesiąt metrów dalej żeby drukarze mieli oczywiście "łatwiej", po drodze jeden drugiemu w chodzi w drogę i trzeba lawirować po tych alejkach na tych śmiesznych wózeczkach z tymi niekiedy wielkimi wałkami, są chwile że jest wszystko zastawione i nieprzejezdne. Materiał który zostaje na maszynie należy ściąć i odłożyć na regał aby nie zalegał za maszyną bo oczywiście porządek musi być, dodatkowo trzeba dbać o ten porządek, zamiatać, wynosić (usunięte przez administratora) zamawiać materiały na następną zmianę która ma przyjść bo inaczej będą pretensje. Krótko mówiąc masz być cyborgiem i robić tak żeby było dobrze. Oczywiście jeszcze nadzorowanie procesu drukowania aby wychwycić ewentualne błędy. Stoisz przy maszynie to źle bo ona sama drukuje więc rób coś innego. Nie ma cię przy maszynie też źle bo nie pilnujesz druku. Zawsze się do czegoś przyczepią. I bądź tu mądry. A propos, przydali by się typowi pomocnicy właśnie do zamiatania, wynoszenia (usunięte przez administratora) otwierania tub z materiałami, wywożenia na wykańczalnie, dolewania tuszy itp. Wszystko ma robić zabiegany drukarz. "Dzień dobry" nierzadko ciężko usłyszeć od kierownictwa, brygadzistów itp. To po prostu aż razi w oczy. (usunięte przez administratora)W firmie jest ewidentny mob.... bo: nie witanie się, unikanie pracownika, zlecenie różnych prac których pracownik nie powinien wykonywać, zarzucanie go niepotrzebną pracą, oddelegowania na inne działy, ewidentne lekceważenie przez pracowników z "góry" prowadzi do niskiej samooceny i przydatności w pracy. Pracownik czuje się odizolowany od reszty. A taki który nie obsługuje wszystkich technologii ewidentnie jest traktowany jak ułomek.

18.02.2024 21:10

@Pracodawca "Aktualnie nie prowadzimy rekrutacji związanej z pracą na stanowiskach produkcyjnych", a te grupy po kilka lub kilkanaście osób co tydzień lub dwa oprowadzane po firmie w swoim pierwszym dniu pracy to kto to jest? Turyści? Jacyś bliżej nieznani "Niepracownicy"? Intruzi? Może to wycieczki podziwiające starodawne standardy pracy z minionej epoki... W końcu Labo Print zaczyna przypominać muzeum myśli minionej i zapomnianej, a także często niebyłej lub nieużytej...

19.02.2024 08:50

Ronka

13.02.2024 16:04

Jakie sa zarobki na produkcji czy realne jest 4 tys zl netto przy zm badz wiecej kolo 5 netto bez sb

12.01.2024 11:39

Na co konkretnie może liczyć tutaj osoba pracująca na stanowisku Specjalisty ds. obsługi klienta e-commerce (z j. francuskim)? Znam biegle język, działam w e-commerce od kilku lat. Potrafią docenić w firmie takiego pracownika pod względem finansowym?:) Jak wygląda system premiowy w firmie? Dział e-commerce jest utworzony, tworzy zespół? Czy raczej szukają kogoś na samodzielne stanowisko?

18.01.2024 13:05

Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Zachęcamy do złożenia swojej aplikacji na adres e-mail: [email protected]. Wszystkie szczegóły i warunki pracy adekwatne do określonego stanowiska, zostaną przedstawione w trakcie osobistego spotkania osobom zaproszonym do rozmów. Pozdrawiamy, Zespół Labo Print

02.02.2024 13:55

Dzień dobry, Zachęcamy do udziału w rekrutacji! :) W większości przypadków, decyzję o zatrudnieniu podejmujemy po jednej rozmowie. Termin rozpoczęcia pracy oraz inne szczegóły zostaną przedstawione w trakcie osobistego spotkania. Pozdrawiamy Zespół Labo Print
    Ciekawy

31.01.2024 17:30

Jak wygląda praca w jakości, zapewnieniu? Jakie zarobki? Warto?

02.02.2024 10:00

Dzień dobry, Dziękujemy za pytanie. Zachęcamy do wysłania swojej aplikacji na stanowisko na adres: e-mail: [email protected]. Wszystkie szczegóły dotyczące pracy zostaną przedstawione w trakcie osobistego spotkania osobom zaproszonym do rozmów. Pozdrawiamy, Zespół Labo Print

26.12.2023 02:03

Cześć, czy doradca klienta też pracuje na 3 zmiany? Mam nadzieję, że nie, i że to co niżej ktoś pisał dotyczy tylko tego stanowiska na drukarni. Z drugiej strony w tym starszym ogłoszeniu nie podali nic. wisi na stronie takie już nieaktualne z sierpnia. wtedy pisali tylko coś o grafiku ustalonym z góry. Jakie są obecnie godziny?

03.01.2024 13:17

Dzień dobry, Dziękujemy za pytanie. Stanowisko Doradcy Klienta objęte jest pracą na jedną zmianę (zazwyczaj w godz. 8-16 lub 9-17). Jeśli chodzi o stanowiska produkcyjne, obowiązuje tam dwu- lub trzyzmianowy tryb pracy (w zależności od rodzaju stanowiska). Pozdrawiamy, Zespół Labo Print
    wiespalet

01.01.2024 18:33

Cześć kochani, chciałbym was spytać jak tam w labo w nowym roku? Polepszyło się?
    takajestprawdawoczykole 2

20.12.2023 20:48

Atmosfera w firmie stopniowo się psuła. Na zebraniach tylko pretensje że dodruki, że straty itp. Nigdy nic nie było dobrze. Kontrole bhp, sanepidu i nałożone przez nie kary pewnie przelały czarę goryczy. Potem nastał czarny wrzesień i zwolnienia. Trzeba było znajdywać powody do zwolnień. Niesamowite jest analizowanie monitoringu żeby szukać pretekstów i "haka" na pracownika oraz robienie zdjęć przez brygadzistów itp żeby na siebie donosić na grupach na mediach społecznościowych. To świadczy o wielkim "profesjonalizmie" w tej firmie. Zamiast inwestować w pracowników, podnosić ich morale, skupić się na szkoleniu bo podobno inwestycja w człowieka to najlepsze co może być i w tej firmie "jesteś bardzo ważny" to są oni dobijani. Takie rzeczy to tylko u nas w kraju. Odnośnie samego szkolenia pracownika to jakaś komedia a potem pretensje że niczego nie potrafi. Możecie być sumienni, punktualni, nie chorować, nie iść na l4, nie brać cwaniackich urlopów na żądanie, ale jeżeli nie jesteście wydajni, nie obsługujecie kilku maszyn to macie wylot z firmy. Natomiast tacy co mają opinie "ściemniacza", "nieroba", często ich nie ma ale pracują długo są ok. Nawet taki co ma same wpadki, ewidentnie lekceważy prace i się niczym nie przejmuje. Pytania ? Przykre jest to że są tam tacy wystraszeni, pokorni, co nie mają wyboru i tam tyrają. Każdy kto się szanuje powinien zwiększać swoje kwalifikacje i zwijać żagle jak najszybciej. Rozbiliście dobrą ekipę drukarzy a teraz macie za swoje. Tam nie ma żadnego "sitka" jeżeli chodzi o rekrutację. Przyjmujcie więcej młodych z pokolenia social media co mają dwie lewe. Przyjdzie taki i pierwszego dnia opiera się o maszynę i nos w telefon, albo jak na innych działach siadają na biurku, stole i to samo. Trzeba się też pilnować i mieć na baczności żeby kogoś nie zmolestować lub urazić. Takie czasy. Wystrzegajcie się donosicieli. Ściany mają uszy. Oczywiście obgadywanie za plecami to standard. I tak to wygląda. Sami sobie odpowiedzcie czy chcecie tam pracować. Niestety ale tysiące osób pracuje na dobrobyt tych na górze,a oni i tak się wami nie przejmują. Powodzenia.

09.12.2023 00:43

Chciałbym nadmienić że w Laboprint na stołówce znajduje się kamera dzięki której pracownicy są monitorowani co robią o jak długo przebywają na przerwie. Przypominam że obecność kamerach na stołówkach w miejscu pracy jest zabroniona. Chyba trzeba to gdzieś zgłosić. Palarnia tez nie powinna być monitorowana a stoi w takim miejscu że obejmują ją kamery zewnętrzne.

20.12.2023 16:36

Tu nie ma o czym rozmawiać. Prawo mówi jasno ze na stołówce kamer być nie może i koniec. Przerwa trwa 30 min i tak wiem możesz powiedzieć że powinna trwać 15min ale ze nasz najlepszy pracodawca jest tak łaskawy i dał nam 15min gratis nie oznacza to ze może łamać prawo i nas monitorować na przerwie.
    fya

08.12.2023 13:01

"Nie przedłużamy zatrudnienia osobom, które: nie chcą się angażować i nie chcą pracować, nie potrafiącym pracować w zespole, problematycznym i kłótliwym. Staramy się, aby pracownicy, którzy u nas pracują, pracowali w przyjaznym dla nich środowisku. Przyjaznym nie tylko dla nich, ale również dla ich współpracowników." Oczywiście. Panie i Panowie. Statek tonie więc trzeba się pozbyć zbędnego balastu. Nagle od września do teraz zostają zwalniani pracownicy co pracowali nawet po kilkanaście lat. Nagle się pewnie przestali angażować i zrobili się konfliktowi i kłótliwi. Ha ha ha. "Oczekiwanie przez przełożonego od pracownika: wykonywania pracy oraz utrzymania miejsca pracy w porządku i czystości zgodnymi z zasadami BHP to nie (usunięte przez administratora) Oczywiście. Jeżeli jednak się to robi w sposób wulgarny i (usunięte przez administratora) to podchodzi to pod (usunięte przez administratora) to nie tylko wydzieranie się na pracownika czy gnębienie go. To każde działania które sprawiają że pracownik ma coraz mniejsze poczucie swojej wartości i zaniżoną ocenę przydatności zawodowej. Osoby niepełnosprawne są w firmie i bardzo dobrze. To bardzo mili ludzi. Szkoda tylko że zatrudniani ze względu na dodatkowe korzyści dla firmy. "Częstujemy pracowników i odwiedzających Labo Print czekoladami, batonami, wafelkami, najczęściej w piątki. W 2023 roku zrealizowaliśmy kilka spotkań integracyjnych dla poszczególnych działów i dla całej Firmy w różnych miejscach, m. in. plenerowo pod hasłem „chill out grill”." Ojczyzna wam tego nie zapomni. Gladiatorzy i (usunięte przez administratora) też musieli mieć chwilę wytchnienia. "Jeśli to ja osobiście, nie odpowiedziałem komuś „DZIEŃ DOBRY” to bardzo przepraszam. Staram się witać przechodząc obok, choć pewnie nie zawsze jest to możliwe, aby przywitać się ze wszystkimi 200 osobami na zmianie" Kolega będąc na palarni sam na sam z Panem powiedział wyraźnie 'Dzień dobry" ale niestety nie usłyszał nic . Osobiście ja też nigdy, nawet otwierając i przepuszczając w drzwiach. Takich przypadków było więcej. Oto tłumaczenie osoby która wydawało by się powinna reprezentować sobą klasę i kulturę. "Pierwszy i ostatni raz wypowiadam się na tym forum pod anonimowym postem. Kolejny raz mogę zabrać głos, jeśli post będzie podpisany imieniem i nazwiskiem. Dla osób z mniejszą śmiałością, w Labo Print funkcjonuje system zgłoszeń anonimowych." HA HA HA !!! Na pewno ktoś podpisze się własnym imieniem i nazwiskiem XD Zgłoszenia anonimowe ? Chodzi o skrzyneczki w recepcji czy pomieszczeniu socjalnym, na które skierowana jest kamera ? XD Panie i Panowie. Łajba o nazwie labo print (usunięte przez administratora), zwalniają się czołowi drukarze a kierownictwo szuka "wykwalifikowanych" co będą ogarniać kilkanaście maszyn za(usunięte przez administratora) grosze. Popcorn w dłoń i tylko czekać na rozwój wydarzeń. Chciało by się zobaczyć minę kierownika i dyrektora. KARMA DO WAS WRÓCI ZA TE ZWOLNIENIA ! Jeszcze będziecie wydzwaniać do nich za kilka miesięcy i namawiać do powrotu.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Labo Print S. A.?

Kontakt - Labo Print S. A.

Rabczańska 1 60-476 Poznań

KRS:0000472089

Branże: Materiały reklamowe
    Drukarz

07.12.2023 08:36

Zostaliśmy zmuszeni przez dyrekcje do zmiany pracy z godzin nocnych (3zmiana) do pracy na rano/popołudnie w ciągu jednego dnia w środku tygodnia. 3 możliwością był bezpłatny urlop. Czy to jest w ogóle zgodne z kodeksem pracy?
    fya

03.12.2023 18:55

"Wynagrodzenia w Labo Print nie zależą od wysługi lat tylko od: stanowiska, kompetencji, wykształcenia, zaangażowania i umiejętności pracy zespołowej. Zapewniamy równy status w każdym możliwym przypadku." W takim razie dlaczego nowy pracownik na drukarni (obcokrajowiec) który nic nie potrafi (bez kompetencji), ma na starcie więcej od takiego który pracuje dłużej i potrafi obsługiwać maszyny ? Widać rodak mniej warty.
    Ponk

05.12.2023 10:04

No właśnie na każdym kroku kłamią , nagle teraz są podwyżki bo multum osób daje wypowiedzenie. Ale spokojnie później przez kolejne 3 lata nic nie dostaną bo już mieli albo będą się wszystkiego czepiać. To jest chore, że nowy pracownik zarabia tyle co stary bądź osoba co umie jedną technologię zarabia tyle samo jak osoby co potrafią od niej 3 lub wszystkie.
    wróbello bellisimo

01.12.2023 19:43

czy mozliwe sa jakies swiateczne dodatki? Jesli tak to jakie?

09.11.2023 09:55

Na jakie widełki zarobkowe można się nastawiać na pozycji Pracownik ds. Obsługi Klienta (Customer Service) z j. niemieckim? Czy obsługa ma miejsce telefonicznie, czy też mailowo, chatowo i wszelkimi innymi kanałami komunikacji? Jak wygląda szkolenie wstępne?
    CS

10.11.2023 23:05

Mailowo, telefonicznie, WA. Ostatnio były podwyżki. Jest on boarding i szkolenie produktowe i na produkcji. Wg mnie jest ok
    @Lojalny

31.10.2023 17:04

Chciałbym podzielić się moją opinią na temat mojego doświadczenia pracy w naszej firmie. Przez ostatnie lata miałem okazję obserwować, jak firma rozwija się i zmienia. Niestety, nie wszystkie te zmiany były pozytywne. Moim zdaniem, największym problemem, z którym obecnie boryka się nasza firma, jest kadra zarządzająca. Często zdarzało się, że decyzje były podejmowane bez konsultacji z zespołem, co prowadziło do nieporozumień i frustracji. Brak komunikacji i współpracy między zarządem a pracownikami jest wyraźnie odczuwalny. Zbyt mało specjalistów w każdej z dziedzin którą zajmuje się firma, za duża kadra zarządzająca. Nie wiadomo u kogo szukać odpowiedzi na nurtujące, nowe osoby pytania. Jeśli już są specjaliści to bardzo często są "przeładowani" pracą, przez co odpowiedź trwa bardzo długi czas. Firma na zasadach Orwellowskiej powieści. Zarząd każe sie uśmiechać, cieszyć się że wypłaty są na czas.

22.10.2023 09:22

FurySublimator

26.10.2023 18:39

Faktycznie, napisałem opinie nie zgodną z regulaminem , ponieważ opisałem sprawe (usunięte przez administratora) w pracy pod kierownictwem osoby która przegrała 2 sprawy w sądzie o (usunięte przez administratora) pare lat temu , czy osoby z doświadczeniem w innych firmach produkcyjnych i wykształceniem wyższym otrzymują na start DO 4000 netto na start , 4k to przy dużym doświadczeniu , nowe pracownicy na szwalni zaczynają od 3500netto. Jeden wielki komentarz opisany na 3 teraz , więc firma teraz ma postarać sie aby usunąć je. Ale dla mnie nie problem opisać całość jeszcze raz. Nie zdziwie sie jak w tej firmie zwolniają za wyrażenie opinii na e-forumach.
    KindlySublimator :)

28.10.2023 18:51

Z jednej strony boisz się że cię zwolnią z drugiej narzekasz że mało zarabiasz, przecież nikt cie nie trzyma na siłę w firmie. Jestem operatorem i nie narzekam (wszędzie dobrze gdzie nas nie ma) , mam natomiast wrażenie że próbujesz rozkręcić aferę na forum. Jeżeli uważasz że za mało zarabiasz to porozmawiaj z brygadzistą/kierownikiem. I nie bądź taki Fury tylko Kindly :) ponieważ jest to o wiele lepsza droga.
    Abi

21.08.2023 11:41

Witam ,czy rekrutujecie na stanowisko krawcowej ?Zainteresowana
    FurySublimator

22.10.2023 08:55

Raczej nie , tylko mniejsze podatki dla pracodawcy

14.03.2023 15:47

Przyznam, że kusi mnie oferta pracy w dziale eksportu z językiem hiszpańskim. Bardziej od zarobków interesuje mnie atmosfera w firmie, bo to stawiam na 1 miejscu. Możecie coś więcej powiedzieć na ten temat?

07.06.2023 23:42

Dziękujemy za przesłane zapytanie. Wszystko zależy od doświadczenia, a przede wszystkim umiejętności. Zapraszamy serdecznie do procesu rekrutacji, odpowiemy szczegółowo na wszystkie pytania ;) Do zobaczenia Zespół Labo Print

15.06.2023 12:57

To jest kwestia drugorzędna. Zastanów się: nawet jak zarobisz 10 tysięcy na rękę, a będziesz mieć szefa, który Cię (usunięte przez administratora)albo współpracowników, którzy podkładają na każdym kroku tzw. świnię to po pewnym czasie przepłacisz to zdrowiem i to co zarobisz wydasz na lekarzy. Dlatego atmosfera jest kluczowa!!!
    Pytający

21.03.2023 15:54

Witam. Widziałem ogłoszenie Labo Print na stanowisko pracownik produkcji etykiet i w tym ogłoszeniu oferują atrakcyjne warunki finansowe. Czy ktoś z pracowników lub byłych pracowników może się wypowiedzieć na ten temat tzn wynagrodzenia? Już raz odpowiedziałem na ogłoszenie innej firmy gdzie chwalili się, że dają atrakcyjne wynagrodzenie plus premię, a na rozmowie okazało się, że minimalna stawka, ale premia duża, bo premię zawsze można zabrać i nici z ''atrakcyjnego wynagrodzenia'' :-) Pozdrawiam.
    GiGi

22.03.2023 23:41

Wiesz co, ciężko powiedzieć. Tam jest tak, że oni serio płacą zależnie od doświadczenia i tego co wnosisz do firmy. Jak wszędzie w sumie. Ja tam nie narzekałem, byłem zadowolony w sumie, bo praca nie jest ciężka, ekipa super, więc kwestia na czym Ci zależy ;) Ze swojej strony mogę polecić, ale najlepiej jak byś poszedł na rozmowę, wtedy wszystkiego się dowiesz, bo jak jesteś dobry, to możesz się zaskoczyć Pozdro
    Labo Print

07.06.2023 23:59

Dziękujemy za przesłane zapytanie. Bardzo dobrze Pani wydedukowała, praca nie jest ciężka, jeśli Ciocia nie ma znacznego stopnia niepełnosprawności, jestem przekonany, że sobie poradzi ;) Jeśli o szkolenia chodzi, oczywiście każdorazowo nowy pracownik jest przeszkolony pod kątem wybranego stanowiska i pierwsze kroki stawia zawsze pod okiem bardziej doświadczonych kolegów. Nie ma się zatem czego obawiać, proszę próbować. Zapraszamy! Zespół Labo Print
    Polka

05.06.2023 10:38

Jak wygląda rekrutacja w tej firmie? Ile jest etapów?

07.06.2023 23:48

Dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie. Wszystko jest uzależnione od stanowiska, na jakie kandydat aplikuje. Staramy się minimalizować formalności i redukować etapy rekrutacji do niezbędnego minimum. Przy podstawowych stanowiskach produkcyjnych bywa, że jest to tylko jeden etap. Przy tych wymagających doświadczenia eksperckiego, bywają dwa etapy. W pierwszym przypadku decyduje bezpośredni przełożony, który prowadzi spotkanie, z kolei w drugim - bywa, że prosimy o drugie spotkanie, by doprecyzować szczegóły lub sprawdzić ewentualnie praktyczne umiejętności. W obu przypadkach staramy się, by proces rekrutacji był jak najmniej czasochłonny i stresujący ;) Zapraszamy serdecznie do aplikowania Zespół Labo Print
    Fidryk

12.01.2023 14:00

Ciągle szukają osób do eksportu, ponieważ płacą bardzo mało i wszyscy odchodzą. Rotacja ogromną.
    Ania

28.01.2023 11:40

To musi być naprawdę żenująco słaba firma, jeśli na to, że ktoś napisze, że słabo płacą reaguje groźbami. Żenada. Jestem ciekawa, kto do takiej firmy przyjdzie pracować.

17.03.2023 16:17

A jak z atmosferą w firmie?
    Zgredek

05.02.2023 17:15

Ta firma to kolos na glinianych nogach. Co prawda, udało im się rozwinąć, ale przy takiej bezsensownej polityce, przy tak kiepskich płacach będzie tylko zjazd w dół. Zobaczycie. W firmie jest ogromna rotacja, zwłaszcza w biurach, w dziale sprzedaży eksportowej, gdzie płacą poniżej jakiejkolwiek przyzwoitości. I to firmę zgubi

03.01.2022 11:49

Labo Print S.A. z tytułem Solidny Pracodawca Roku 2021!

Jesteśmy Liderem i międzynarodowym dostawcą na rynku kompleksowych rozwiązań reklamowych, ale również lokalnym Wielkopolskim pracodawcą, który dzięki zaangażowanej grupie specjalistów i pasjonatów, nieustannie rozwija swoją ofertę oraz śmiało wkracza na kolejne rynki europejskie.

Program Solidny Pracodawca Roku wyłania, honoruje i promuje najlepszych pracodawców w Polsce. Specjalnie powołana komisja konkursu, ocenia między innymi politykę personalną, dbałość o bezpieczeństwo i warunki pracy, warunki socjalne, zewnętrzne i wewnętrzne opinie o firmie, dynamikę zatrudnienia na przestrzeni ostatnich lat, ścieżkę kariery, a także działania podejmowane na rzecz pracowników.

Początkowo firma Labo Print znana była jako drukarnia wielkoformatowa. Dziś jest wiodącą marką w branży reklamowej, dobrze znaną w Polsce i cenioną w całej Europie, wśród kontrahentów z branży. Pierwotną ofertę wydruków wielkoformatowych na popularnych nośnikach, takich jak folie, banery i siatki, wzbogaciły akcesoria reklamowe i flagowe, materiały POS, opakowania fasonowe, kartony klapowe, standy i displaye, etykiety, papierowe kubki oraz litery przestrzenne i systemy reklamowe z podświetleniem LED.

Od pięciu lat z rzędu, firma otrzymuje tytuł Diamentu od magazynu Forbes oraz tytuł Gazeli Biznesu od dziennika Puls Biznesu. Otrzymała też wiele wyróżnień, zarówno branżowych - pierwsze miejsce w konkursie Art Of Packaging 2020 w kategorii Free Style za swój produkt SmartBox, jak również została doceniona przez Ministerstwo Inwestycji i Rozwoju, za wkład w rozwój gospodarki Rzeczpospolitej Polskiej.

Dzięki temu, że Spółka rośnie tak szybko, umożliwia zatrudnionym osobom zarówno awans poziomy jak i pionowy, a czynnikami decydującymi są posiadane i rozwijane kompetencje, predyspozycje oraz doświadczenie zawodowe. W poszczególnych działach spółki prowadzone jest wiele projektów rozwojowych,  a uczestnictwo w nich i wdrażane inicjatywy pracownicze, są ciągłym elementem rozwoju kompetencyjnego i technologicznego spółki.

News image

19.01.2023 22:22

Szanowni Państwo, odpowiadając na zalew ostatnich komentarzy, wpływających od tej samej osoby. Przypominam, że czasy anonimowości w internecie dawno się skończyły. Bezprawne i nieuzasadnione oczernianie z osobistych pobudek to zachowanie, które rzutuje na dobre imię firmy i z pewnością nie pozostawimy komentarzy umieszczanych z tego samego IP bez interwencji. Reagujemy na wszystkie niepokojące zgłoszenia i komentarze, na bieżąco odpowiadamy na Państwa merytoryczne opinie, natomiast nie będziemy tolerować tego typu zabiegów osób, które swoją frustrację pragną wyładować na tym forum, próbując nas oczerniać z użyciem różnych nicków. Chętnie rozmawiamy, odpowiadamy na pytania, wskazujemy rozwiązania i zapraszamy do merytorycznej dyskusji osoby chcące się czegoś dowiedzieć, ale nie osoby piszące złośliwe komentarze z wymyślonych 10 loginów, bo tego tolerować nie będziemy. Zawsze można się z nami skontaktować także bezpośrednio na adres: [email protected], gdzie żadna wiadomość nie zostaje bez odpowiedzi. Rozmawiajmy, nie oczerniajmy. Z poważaniem Zespół Labo Print
    Hdhfhfhfucgxjj

23.01.2023 00:34

Ludzie, 372 opinie i średnia ocen 2,1 w skali 1-5. Ciekawe, czy w Polsce jest firmie gorszymi ocenami, a ci, że rzekomo pisze to jedna osoba. Ciekawe, skąd niby mieliby to wiedzieć? Jeśli dane IP udostępnił administrator portalu, to w myśl rodo jest to karalne.
    Prosopon

17.01.2023 08:11

Dzień dobry Widnieje oferta pracy jako operator maszyn na jednej ze stron z ofertami. Obróbka wydruków reklamowych. Można podać jakieś widełki jeśli chodzi o zarobki? Na ile może liczyć osobą bez doświadczenia? Oraz odwrotnie czy osoba z bogatym cv ma szansę liczyć na zarobki rzędu 5k netto? Pozdrawiam

19.01.2023 22:02

Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Zawsze podkreślamy, że warunki współpracy jakie proponujemy kandydatom, zależą zawsze od doświadczenia, umiejętności i indywidualnych predyspozycji. Prosimy o przesłanie aplikacji, zaproszone osoby po wstępnym wywiadzie, jeśli zdecydujemy się zaproponować pracę, otrzymają pełną informację na temat indywidualnych warunków. Zapraszamy serdecznie do aplikowania Zespół Labo Print
    Ex

12.01.2023 10:46

Bardzo kiepsko płacą w eksporcie. Szkoda czasu
    Agnieszka

12.01.2023 17:57

Potwierdzam, byłam kiedyś u nich na rozmowie i to, co zaproponowali, to była kpina, nawet nie połowa tego, co standardowo proponuje się za pracę w dziale eksportu.
    Maria

15.01.2023 15:59

Potwierdzam, warunki finansowe, jakie proponują to zwyczajna kpina. W Biedronce na kasie proponują więcej niż w eksporcie w tej firmie.
    Tom

28.12.2022 15:56

Dzień dobry. Czy u Państwa istnieje możliwość wykonywania pracy w niepełnym wymiarze godzin (praca dodatkowa) Posiadam kilkunastoletnie doświadczenie w reklamie, kiedyś trochę drukowałem, stawianie stoisk targowych, litery przestrzenne, oklejanie pojazdów, projekty graficzne, Corel, Photoshop, Adobe Ilustrator. Teraz od kilkunastu lat zajmuję się głównie drobnymi projektami graficznymi .i innymi materiałami reklamowymi. Będę wdzięczny za informacje zwrotną. Pozdrawiam.

29.12.2022 09:33

Dzień dobry, wszystkie dostępne wolne stanowiska można znaleźć w portalach Pracuj.pl oraz OLX. Zapraszamy Zespół Labo Print
    Tom

02.01.2023 15:58

Bardzo dziękuję za odpowiedź
    Pracownik Mania

29.11.2022 09:27

Ludzie odchodzą i słusznie nie da sie pracować. Okropni jesteście
    Gruba

01.12.2022 17:48

A w jakik dziale pracujesz?
    BOBAJ

01.12.2022 19:16

Sposób podejścia po rozpoczęciu pracy znacznie różnił się od moich oczekiwań, może miałem inne, nie wiem. Jestem jednak rozczarowany a kilka sytuacji o których nie będę tutaj pisał, bo nie oczekuję wyjaśnień o tym zdecydowały
    Justyna

30.11.2022 10:14

Wpadłam na ogłoszenie na Specjalistę ds. obsługi klienta sklepu internetowego z j. francuskim. Wiecie czy rozmowa rekrutacyjne odbywa się w tym języku? Albo jakaś jej część chociaż dla weryfikacji językowej?

01.12.2022 09:24

Cześć, dziękujemy za zainteresowanie Labo Print. Jak najbardziej na stanowiska związane z pracą w konkretnym języku, sprawdzamy możliwości językowe Kandydatów. Stanowiska, które w wymaganiach mają określoną znajomość języka, opierają się na bezpośrednim kontakcie z klientem z danego rynku, zatem znajomość w tym wypadku - francuskiego - jest niezbędna. Proszę się nie obawiać, cała rozmowa nie jest prowadzona po francusku ;) Zapraszamy do aplikowania i spróbowania swoich sił Pozdrowienia Zespół Labo Print

01.12.2022 16:37

Cześć, https://www.pracuj.pl/praca?eid=20123283 Wystarczy s[prawna komunikacja w danym języku, certyfikaty nie są konieczne. Zespół Labo Print
    [email protected]

17.11.2022 11:22

Czy macie oferty pracy

17.11.2022 11:53

Dzień dobry, dziękujemy z wiadomość. Publikujemy oferty pracy w portalach Pracuj.pl, OLX oraz RocketJobs. Pozdrawiamy i zapraszamy do aplikowania Zespół Labo Print

29.11.2022 16:18

Oferty pracy: https://www.pracuj.pl/praca?eid=20123283
    Witam

17.11.2022 15:25

Ile firma płaci pracownikom operator maszyn czy drukarz cyfrowy mają ogłoszenia na olx lecz średnia ocen tutaj 2,2/5 nie wskazuje na dobre miejsce pracy i dobrą pensje dajcie znać bo z tego co widzę to firma odpowiada że każdy ma indywidualnie ustalane wynagrodzenie i nic więcej jakie premie co i jak

Zostaw merytoryczną opinię o Labo Print S. A.