Orlen Oil sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 116 ocen.

Opinie o Orlen Oil sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orlen Oil sp. z o.o.

inzynier

Prosze o osoby, ktore aplikowaly na stanowisko inzynierskie do zakladu do Trzebinii o to, jakie podaly widelki placowe. Bo ja spelnialem wymaganie, na rozmowie im krzyknalem 7000 PLN brutto (to jest niecale 5000 PLN na reke), a mimo to sie nie odezwali. Czyzby jedna z najbogatszych polskich firm nie bylo stac oplacac na takim poziomie specjalistow z branzy ? To ile wy ludzie mowiliscie na rekrutacji ? 2000 - 3000 PLN brutto ?

inzynier
@D 07.02.2017 08:48
To jest Orlen Oil, a nie PKN. Proszę nie mylić firm i stawek płacowych :)

Orlen to Orlen. Maja b. duzo pieniedzy. W koncu paliwo na ich stacjach jest jedno z najdrozszych w Polsce. Przy aplikowaniu o prace byl formularz. Na formularzu bylo ok 8-10 przedzialow placowych, tzw. widelek. Ja nie wybralem wcale najwiekszych, ani drugich, czy trzecich od gory. To skoro takich pensji tam nie ma, to po co w ogole daja taka mozliwosc do zaznaczania i specjalisci z duzym doswiadczeniem traca na nich swoj czas ?

yet
@inzynier 07.02.2017 22:55
Orlen to Orlen. Maja b. duzo pieniedzy. W koncu paliwo na ich stacjach jest jedno z najdrozszych w Polsce. Przy aplikowaniu o p...

Czy dają umowę o pracę?

Iwo

Mając takich ojców założycieli jak Petrochemia Płock, Rafineria Trzebinia, Rafineria Czechowice i Rafineria Jedlicze z pewnością firma będzie się miała dobrze!!

boordell na qłkach

kanał na parę chwil. lepiej trzymać się z daleka, bo za moment może tego nie być, chyba, że chcecie potencjalnie dojeżdżać do pracy w Trzebinii

silnikowiec

te wasze oleje platinum classic to do wuja niepodobne, woda sie z tego robi juz po 3 tys. km i co dalej do przebiegu 15 tys. km?!!!

Mawo

Burdel na kolkach .. Idzie na dno jak tytanic

zniesmaczony

rozmowa z działem HR to porażka.oczekiwania olbrzymie płace poniżej średniej.Nie polecam szkoda czasu

Szukający

Cześć, Wiecie ile może dostać na początek Specjalista ds. Wsparcia Sprzedaży ze znajomością SAPa? 3500-4500 brutto?

mint

heja, szukają w krakowie specjalisty do spraw kontrolingu, jeśli ktoś aktualnie szuka pracy to warto zaaplikować :)

anonim

(usunięte przez administratora)

znajomy

Pani od PR już skończy wciskać kit. Opinie wynikają z warunków pracy, gdzie od dłuższego czasu wywala się doświadczoną kadrę, a zatrudnia właśnie pociotków rożnej maści. Firma rozłazi się w szwach, ale trochę jeszcze poleci siłą rozpędu. Później to już tylko płacz "menagerów": "bo my wszystko robili zgodnie z procedurą, to te złe pracowniki zepsuli firmę".

PioPio

Ja właśnie mam w czwartek rozmowę na temat tego stanowiska. Też mnie interesują zarobki bo za mniej jak 14-15.000 brutto się nie zgodzę i szkoda ich i mojego czasu. Boję się, że przyjmą kogoś świeżo po studiach albo jakiegoś pociotka i tylko zmarnuję dzień urlopu.

Dobra Zmiana
@realista 14.04.2016 00:54
stawiam na pociotka bez kwalifikacji i wyników, bo cały orlen to jedna wielka familiada!

Tak, wszyscy jesteśmy dziećmi 500 plus

Koleżanka z pracy
@realista 14.04.2016 00:54
stawiam na pociotka bez kwalifikacji i wyników, bo cały orlen to jedna wielka familiada!

Jasne że tak choćby taka Trybyła z eksportu siedzi tam 10 lat z hakiem, a nawet dobrze po polsku nie umie, pamiętam jej "zaczym"dasz umowę do podpisu to "wpierw" zrób coś tam, okropna jest, wieś tańczy i śpiewa, a jaka pewna siebie do tego.

silnikowiec

haha właśnie orlenowskie cwaniaczki usunęły specyfikację A3/B4 z kart olejów Orlen Classic obecnych na stronie internetowej tej firmy, jeśli wasze oleje są takiej samej jakości jak to wasze cwaniactwo to radzę wszystkim omijać te produkty z bardzo daleka! lepiej już lać Lotosy!!!

silnikowiec

czy 10W/40 classic spełnia normę ACEA B4 czy tylko B3? na stronie Orlenu spełnia B4, a na naklejce na oleju jedynie B3, niezłe bajki na tych olejach wypisujecie!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

kandydat

taaa wycieczka jedynie 400 km w jedną stronę haha

kandydat

Ludzie, a czy warto aplikować na handlowca ds. sieci na dolny slask? mają tam wakat chyba i jest takie ogłoszenie na pracuj.pl

stary mechanik

te oleje Orlen w czerwonych bańkach to jest woda a nie olej!!! po przebiegu 3 tys. km olej nie trzyma już żadnych parametrów i lepkości!!!

damy_radę
@stary mechanik 30.12.2015 18:08
te oleje Orlen w czerwonych bańkach to jest woda a nie olej!!! po przebiegu 3 tys. km olej nie trzyma już żadnych parametrów i...

w takim przypadku spróbuj nalać wody... Przejeździłem na tych olejach kilkaset tysięcy kilometrów, w tej chwili ponad 220 tyś. na obecnym aucie, nie muszę polegać na opinii kogoś, wiem swoje.

znający realia

jak czytam wasze wypowiedzi to śmiać mi się chcę , o zatrudnieniu pracownika w tym wypadku PH decyduje kierownik podległego regionu HR nie ma dużo do gadania bada jedynie predyspozycję osobowościowe kandydata i ostateczne słowo należy do kierownika , jak wyrabiasz plany to można zarobić fajną kasę ale jak myślisz tylko o tym żeby zrobić parę kilometrów i żeby dzień zleciał to zapomnij o premii. Prawdą jest to że za dużo sztucznych stanowisk, dyrektorów itp... tzw kadry zarządzającej wydaje im się że to oni budują wizerunek i od nich zależy los firmy , zapominają czasem kto na nich zapier.....

technolog

nastukali tych linii produktów olejowych i różnokolorowych opakowań, a w środku jeden syf czyli pewnie góra 5 receptur olejowych lanych do przeróżnego koloru opakowań i potem naklejane różne naklejki, ubaw po pachy!!!

Meow, meow
@technolog 14.07.2015 14:58
nastukali tych linii produktów olejowych i różnokolorowych opakowań, a w środku jeden syf czyli pewnie góra 5 receptur olejowyc...

Troche sie im myli B2B i B2C. Aby rozjasnic w glowie tego czy owego proponuje wycieczke autokarowa za granice (zachodnia oczywiscie) i zrozumienie biznesu olejowego w rozwinetych krajach. Kolor opakowania sie nie liczy. Nazwa wiodacego brandu jest rozmyta jak szare mydlo. Nie wolumen sprzedazy oleju hydraulicznego decyduje o pozycji "lidera" gdziekolwiek na mapie.

anonim

(usunięte przez administratora)

zorro

Panie z HR wyrabiają wierszówkę :). GL

znawca procesu

Kolego, w takich firmach proces rekrutacji jest odwrócony, najpierw mają już gotowego kandydata z rozdania rodzinno-koleżeńskiego, a do tego potem dorabiają rekrutację i mamy efekt końcowy jak zawsze czyli wersja "rodzina na swoim"!

anonim

(usunięte przez administratora)

Lost

związki zawodowe?!? Minusem?!? Ha ha ha to Ci znajomy naopowiadał... Ciekawe projekty?!? Ciekawe jakie :) chyba rozliczenie tych z przed roku albo dwóch bo capexowo spółka jest zablokowana, no chyba, ze masz na myśli projekty marketingowe ale i tak nie ma decyzji co bedą robić :)

balotelli

Z przykrością stwierdzam, ze ostatnie dwa lata to dramat i równia pochyła nacelowana na "rozebranie" firmy. Oddanie płockiego bloku olejowego w 2014 do PKN było początkiem planu, teraz kwestią czasu kiedy Orlen Południe przejmie aktywa OO w Trzebini i Jedliczu. Zatem z prężnej firmy produkcyjno handlowej zostanie tylko handlowa ze zdewastowaną struktura dystrybucyjną. W firmie nie patrzy się na kompetencje ludzi pracujących na jej rzecz tylko ślepo, realizując plan zatrudnienia, optymalizuje się załogę. Im większe doświadczenie i staż tym większa szansa na wylot, tj. likwidację stanowiska :-) i kontynuowanie kariery poza strukturami OO. Firma w której można było nabrać doświadczenia ale lata świetności już ma za sobą. Świetny wpis jest na forum "Byly Pracownikvznrds - 2013-10-13 22:55:39" obrazujący prawdę rodem z reklamy "pracuj'a". Poza "szuflandią" OO jest piękny świat normalności, poszanowania pracownika i rynkowych zarobków, na które pracujesz w normalnym czasie jaki przewiduje kodeks w Polsce! Każdy kto spędził w tej firmie kilka ostatnich lat dysponuje ogromną wiedzą, doświadczeniem i kompetencjami, z których powinni korzystać inni pracodawcy. Dajcie im szansę :) Powodzenia!

xxx

a powiedzcie mi czy w siedzibie na Opolskiej jest stanowisko bhp'wca

do xxx
@xxx 09.03.2015 08:43
a powiedzcie mi czy w siedzibie na Opolskiej jest stanowisko bhp'wca

Nie ma dwa lata temu doświadczonego gościa zoptymalizowali i od tego czasu BHP jest w kompetencjach spółki matki, czyli PKN.

ostatni sprawiedliwy

Jeżeli odpowiada ci system 8 godzinny czyt. od ósmej do ósmej, chcesz mieć nad sobą zespół wsparcia tj .kierowników prezesów, dyrektorów czyt. nierobów z wymaganiami wyłącznie od PH to praca jest dla Ciebie. Przerost formy nad treścią, ludzie sami się ewakuują z korporacji a ci którzy zostają są przyspawani do stołków przez stwarzanie pozorów, że są niezbędni lub tworzą grupę wzajemnej adoracji i wazeliny. Dział HR to pomyłka normalnie Panie jak w GS które i tak wiedzą kogo wybierze góra a one mają po prostu robić zasłonę dymną...jakie to smutne, Polskie a zarazem prawdziwe. Zarobki szału nie ma podliczając czas i zaangażowanie PH to nawet poniżej przeciętnej tj. ok. 2200zł/netto + premie często nieosiągalne za pełną dyspozycyjność i wytężony czas na pracę i raportowanie. Do tego pełny monitoring GPS i w drogę...

killer
@ostatni sprawiedliwy 10.02.2015 08:09
Jeżeli odpowiada ci system 8 godzinny czyt. od ósmej do ósmej, chcesz mieć nad sobą zespół wsparcia tj .kierowników prezesów, d...

oo jaaa pierdziuu jaki wyzysk!!!! a to podobno najbogatsza polska firma!!!!! omijam orlen z daleka od teraz!!!

mechanik

oleje tez maja marne wiec wszystko sie zgadza

pracuś

Ludzie to najgorzej zarzadzana firma nie liczy sie wiedza i doswiadczenie. lecz kto wylize d..pe niektorym burakom

kasit

mi właściwie może ktoś napisac jak przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej u nich,jak wykorzystać swoją szansę i zrobić dobre wrażenie na pracodawcy? o czym pamiętać, jakich pytań się spodziewać, miękkie i twarde kryteria, eliminacja stresu itp. Pomożecie z tym i z kwestią dotyczącą wynagrodzenia?

mjk

poszukuję do pracy byłych przedstawicieli handlowych orlen oil, platinum teren śląska marpol@boo.pl ( usunięte przez administratora )

technolog

a HTHS w tandetnym mineralnym oleju 15W/40 na poziomie 4,0 to już czyste bajkopisarstwo hahahaha

technolog

zajefajne macie te oleje silnikowe, 10w60 ma temp. płynięcia -49 stopni, a 0w40 tylko -39 stopni, bajki piszecie w tych danych technicznych i to grube bajki buahahaha

mad04

Nie polecam. Do "obskoczenia" całe województwo, kasa nieadekwatna do zaangażowania włożonego w wykonanie pracy. Przełożony niekompetentny, odporny na sugestie i krytykę.

xoxo

Witam. Interesują mnie realia pracy przedstawiciela handlowego. Tj. atmosfera w zespole, narzędzia pracy oraz średnie wynagrodzenie

slawcio

czy w płocku jest tak samo bo zamierzam składać na aparatowe

kandydat_1

Też byłem na rozmowie na stanowisko do eksportu na wschód. Gadka jak to standardowo na rozmowie, zakręceni strasznie, widać, że liczą się słupki, cyferki, a nie człowiek i robota. Do tego po rozmowie mieli się odezwać, to przyszła jakaś automatyczna odpowiedź z podziękowaniami za fatygę.

Byly Pracownikvznrds

Ludzie w Orlen Oil, czy wy wiecie w jakim ( usunięte przez administratora )pracujecie? Jak chcecie się przekonać to należy się zwolnic i zatrudnić w porządnej firmie. Takie spojrzenie z dystansu może być waszym najcenniejszym przeżyciem zawodowym. Szkoda czasu na te komentarze, lepiej napisać podanie o rozwiązanie umowy o prace i zanieść je prosto do kadr, a one się z tego bardzo ucieszą. Jeszcze w prezencie odstąpią od zakazu konkurencji i świat jest wasz. Pozdrawiam także kiepska kadrę zarządzająca i samozwańczych ekspertów, którzy bardzo ułatwiają życie konkurencji. Przed wami świetlana przyszłość, naprawdę.

kandydat

Po rozmowie rekrutacyjnej muszę stwierdzić, że 99% opinii prawdziwych, aż wierzyć się nie chce, że tak duża firma w taki sposób funkcjonuje. Jednak co budżetówka to budżetówka - znajomości. Że się tym jakiś dziennikarz nie zajął to aż dziwne...

Meow

stary - 2013-07-18 16:30:34 nowy nie fatyguj sie bo w hrze siedza same zmijki a juz kogos maja tylko dla picu zrobili rektuacjeJest jak Stary mowi. Jak nie masz plecow w tej firmie to nawet nie wysylaj papierow! Ale jesli jestes facet i singiel to masz szanse u Starszego Lapacza Niezadowolonych wkrotce zwolnionych... [usunięte przez moderatora]. Sama rekrutacja jest juz wytworem chorej wyobrazni.

true story

stary - 2013-07-18 16:30:34 nowy nie fatyguj sie bo w hrze siedza same zmijki a juz kogos maja tylko dla picu zrobili rektuacjePrawda. Ps. [usunięte przez moderatora] Nowym został naprawdę fajny menager i głową na karku.

stary

nowy nie fatyguj sie bo w hrze siedza same zmijki a juz kogos maja tylko dla picu zrobili rektuacje

kindziu
@stary 18.07.2013 16:30
nowy nie fatyguj sie bo w hrze siedza same zmijki a juz kogos maja tylko dla picu zrobili rektuacje

to fakt że te z hr są meganiemiłe, pamiętam że były takie same hadry jak ja tam pracowałem.

nowy23

witam, zobaczyłem że szukają Specjalisty ds rekrutacji i szkoleń. Ile można zarobić? Jaki jest zespół? Jak się tam pracuje - bo czytając posty poniżej to mam mieszane odczucie. Z góry dzieki za info.

zro

Jeżeli reprezentuje Pani firmę to należało by używać chociażby nazwy stanowiska. Np. Starszy Łapacz Niezadowlonych.

mechanik

na olejach Lotosa silnik chce żyć i pięknie pracuje, a na Orlenach to chodzi jak stara sieczkarnia, co Wy tam ludzie lejecie do tych baniek, bo strach to wlewać do silników? Wy to sami blendujecie w Rafinerii Trzebinia na bazach z tej Rafinerii czy macie bazy od innych producentów?

zzer

Jest to spowodowane mierną "panią pressess" i jej [usunięte przez moderatora] prawie zapędami. Poprzedni prezio miał jakiś cel. Obecna kopie w miejscu.

jam

to dlaczego ludzie stamtad odchodza, skoro robi sie lepiej?

olo

Powiem tak : wyglada na to, ze sporo sie zmienia..... Byc moze Orlen zaczyna byc firma godna uwagi... wg mnie zaczyna sie od goscia, ktory podjal prace w dziale eksportu... jak pociagnie reszte ludzi za soba -moze byc ciekawie.

po rozmowie

amatorszczyzna i niechlujstwo

nowy

ale kwas i dolina...

Zostaw opinię o Orlen Oil sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orlen Oil sp. z o.o.