Medipe

Stuttgart - Medipe
Urbach - Medipe
Wadersloh - Medipe
Wiesbaden - Medipe

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Medipe

Opinie o Medipe Wrocław

Nie przegap nowości o Medipe!

marzenka

29.08.2017 10:46

Nie no nie ma co się oszukiwać, w Polsce jest ciężko,a zarobków nie ma co porównywać. Ja jeżdżę z Medipe już kilka lat, teraz byłam po raz czwarty
    Ewa

07.09.2017 00:18

Witam Pani Beato , jak wyjeżdżałam pierwszy raz z Medipe przyznam, że się obawiałam jako nowicjuszka ale zawsze byli pod telefonem, to mi pomogło przetrwać pierwsze zlecenie dodam, że zlecenie było zgodne z opisem, żadnych niespodzianek, ze swojej strony polecam i życzę powodzenia;)

10.09.2017 17:33

To jak na kilka lat , jak piszesz bylas tylko zaledwie 4 razy to NIE WIELE !!!!
    renata

22.08.2017 12:56

tak to prawda, wszystko gwarantują, nie trzeba wydawać pieniążków na dojazd, zakwaterowanie itp

22.08.2017 11:22

Pani Weroniko, Medipe oczywiście zapewnia organizację i bezpłatny transport na miejsce zlecenia i z powrotem. Nie trzeba też płacić dodatkowo za zakwaterowanie i wyżywienie.

17.08.2017 02:04

Pojawiło się wiele pozytywnych opinii o pracodawcy. Kursy językowe dla pracowników to duży plus - pomaga to w odnalezieniu się w obcym kraju, pomimo bariery językowej. Co jeszcze zapewnia Medipe? Czy możemy liczyć na zakwaterowanie i ewentualny transport do miejsca pracy zapewniany przez agencję? To ważne kwestie przy podjęciu pracy poza granicami kraju.
    Ewa

07.09.2017 00:02

Witam Pani Weroniko, ja zaczynałam w Medipe właśnie od takiego kursu, moim zdaniem był o.k , kurs ogarniał chyba wszystkie zagadnienia potrzebne żeby zacząć, wybieram się na kolejny żeby dalej się uczyć na bazie tego co już wiem, nie płacę za niego bo pracuję w firmie, o dojazdy też proszę się nie martwić wszystko organizują, jak czytam przez co przechodzą opiekunki z innych firm to aż strach, ja polecam,
    majka

09.08.2017 11:19

tak dokładnie, agencje są różne, czasem lepiej już samemu, albo wcale nie jechać, jak się widzi co się dzieje. W takich sytuacjach jak się trafi na dobrą agencję, która wie co robi to tylko się jej trzymać. też jeżdżę z medipe już kilka lat, znam się na tej pracy, niemiecki za każdym razem znam coraz lepiej chociaż początkowo też nie mówiłam płynnie, ale koordynatorzy bardzo pomagali
    AleksandraP

02.08.2017 12:16

Ja też już bym się nie porwała na wyjazd samej, medipe organizuje wszystko, nie ma co szukać nie wiadomo czego, też jadę z nimi za niedługo, trzeba zarabiać
    Alicja

08.08.2017 11:09

też bym się nie porwała na wyjazd samej, to sam stres, nic nie jest zorganizowane. moja znajoma była z medipe kilkakrotnie, ja ostatnio pierwszy raz i nie żałuje
    AleksandraP

16.08.2017 17:23

Widzę, że to nie tylko moja opinia co mnie bardzo cieszy i witamy skoro byłaś pierwszy raz
    Anna

01.08.2017 14:35

To był mój kolejny wyjazd wakacyjny.Firma "Medipe" bardzo mile mnie "rozczarowała.Dopasowana oferta w świetnych warunkach .Pan (usunięte przez administratora)profesjonalnie przygotował mój wyjazd .Przejazd i powrót według moich wymagan. Warunki na miejscu nie odbiegały od informacji jakie zostały mi przekazane.Podczas pobytu sprawdzane były jeszcze dodatkowo.Miło było usłyszeć .."czy możemy dla Pani jeszcze coś zrobić..?Bardzo dobrze czułam sie w towarzystwie moich niemieckich kolegów,którzy także wykonywali swoje obowiązki pielęgnacyjne. Może warto z Nimi porozmawiać jak wygląda ta praca 30podopiecznych dziennie ,pracę kończą o 22 w nocy . zarobki..? No cóż są jakie są.Oczywiście już słyszę opinie moich polskich koleżanek ...I tutaj dodam ze nikt im prezentów nie rozdaje. Swiadomie wybieramy tę pracę ,Można zdecydować się wyjechać samemu w nieznane (życzę powodzenia) .Nie udało mi się pomóc mojej towarzyszce podróży ,która po przyjeżdzie do pracy zastała skąpych ludzi . Warunki nadające się do szczegółowego opisu.Zdecydowała się zostać.To nie dla mnie ,Stres,lęk,zamknięcie i wyobcowanie. Szukajcie i wybierajcie wsród agencji pracy ,szkoda życia i przykrych doświadczeń. Firma 'Medipe" jest już wpisana w moim kalendarzu wyjazdów i nie szukam innej. Pozdrawiam wszystkich z Medipe i tym samym dziękuję za bonusik za "polecenie".
    Karolina

31.07.2017 15:57

Dokładnie zgadzam się z Marią, kontakt naprawdę bardzo pomaga, nie wiem jakie inne firmy coś takiego oferują
    Kina

18.07.2017 10:32

dla mnie plus jest taki, że organizują kursy niemieckiego co mnie dodatkowo skłoniło, bo mój niemiecki nie był aż tak dobry ;)
    Hala

17.07.2017 15:53

jest to jedna z lepszych agencji moim zdaniem jeśli chodzi o wyjazd do Niemiec. Byłam raz z inną firmą, ale niestety nie było to nic udanego. Tutaj wszystko jasne od samego początku, faktycznie wszystko na czas.
    marzena

04.07.2017 15:28

Jadę już kolejny raz, zawsze wszystko zgodnie z planem, wynagrodzenie adekwatne do pracy i w terminie.
    hela

11.07.2017 11:39

tak zgadzam się, wszystko dobrze zorganizowane, wynagrodzenie zawsze na czas również jadę już nie pierwszy raz.
    Grażyna

03.07.2017 19:09

jeździłam z kilkoma agencjami, ale z Medipe współpraca jest najlepsza, sam kontakt z koordynatorami świetna sprawa, nie wspominając o wynagrodzeniach i premiach.
    renata

27.06.2017 16:04

wynagrodzenie jest zawsze na czas i stawki są naprawdę dobre. Jadę nie pierwszy raz i zawsze wszystko jak najbardziej w porządku
    Nina

23.06.2017 08:59

Dobry kontakt z koordynatorem, zawsze wszystko na czas, zgodnie z umową. Bardzo fajna organizacja, wszystko działa jak należy ;)
    ania

09.06.2017 16:15

niestety jedna z firm co płaca grosze opiekunkom,a same od rodzin zbieraja same koosy,ja dostałam 1100 i juz nigdy z nimi nie pojade

26.05.2017 16:52

19.06.2017 18:56

No niestety , ale jesteśmy we dwie , chociaż trzecia potrzebujemy na swieta , bo zadnej nie chce się tam być . Chociaz ja siedziałam we Wielkanoc , od firmy dostałam premie a od rodziny potężne dodatki , o których tu nie napisze , bo i tak by mi nikt nie uwierzyl.Ale takich zlecen niestety jest niewiele ,
    Nelka67

24.07.2017 11:29

Ja tez nieraz dostawałam prezenty od rodziny podopiecznego na święta. Ale raczej się nimi nie chwale, bo w sumie nie wiadomo czy wypada brać prezenty czy nie. Nic mnie tu w PL nie trzyma, żebym miała siedzieć na święta czy wakacje w domu. Więc jadę i zgarniam wszystkie premie od Medipe jak leci. Teraz 200 za wakacje, plus 50 za wyjazd w lipcu (akurat po przerwie jade ostatniego dnia lipca, w poniedziałek). A jak kogoś polecę, to 500 zł mam. Nie omieszkam skorzystać. Stawkę sobie wynegocjowałam, a że mam dobre relacje z koordynatorami, to idą mi na rękę z długością zlecenia.

26.05.2017 16:47

29.05.2017 12:23

Szanowni Państwo, Zapewniamy, że najważniejsze są dla nas Opiekunki i Opiekunowie - to dla Was jesteśmy tutaj, jesteśmy gotowi do pomocy 24 h na dobę. Wiemy, że są osoby, które to zauważają i doceniają. Jeśli chodzi o premię wakacyjną, to będzie ona wypłacona w kolejnym miesiącu (do 14 dnia miesiąca) po przepracowaniu 90 dni - wszystkie terminy są w regulaminie: http://medipe.pl/wp-content/uploads/2017/05/Regulamin-premii-sta%C4%87-mnie-II-wakacje-2017_v3.pdf Jeśli mimo wszystko mają Państwo jakieś wątpliwości, niejasności - chętnie je rozwiejemy! :) tel. 713778888 e-mail: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie! Zespół Medipe
    Helena

25.05.2017 13:14

Ja zachęcam do spróbowani w tej firmie, bo stawki są w sumie jak wszędzie, ale premie wakacyjną mają wyższą, 200 euro. A jest ok, bo koordynatorzy z niemiec i z polski są zaangażowani, dbają o to, żeby nie czuć sie zostawionym samym na paswe losu. Tak tylko piszę, bo sama nigdy nie doceniałam tego, nie zwracałam na to uwagi, ale moja znajoma mówiła jak jej firma nie chciała pomóc. To znaczy niby chcieli, ale odwlekali, ona musiała siedziec na tym zleceniu i nie wiedziała co robić.
    anabel

01.05.2017 13:36

Ja jestem z nimi pierwszy raz. Współpraca przebiega ok. koordynatorka zarówno polska jak i niemiecka, bardzo zaangażowana... Jedyny minus to ten niski ZUS, dlatego mam zamiar spróbować w innej firmie.
    Cykor

19.09.2017 20:08

Fakt ZUS mógłby być od średniej.
    tamara

25.04.2017 09:23

Jesli Wam sie nie podoba to zmiencie firme a nie oczerniajce na forum!!!!

25.04.2017 11:24

Ty Tamara , a tobie to co się nie podoba ? masz jakiś konkretny powod ? napisz skad pochodzisz i jaki masz status to popiszemy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Medipe?

Kontakt - Medipe

Strzegomska 236A 54-432 Wrocław

Branża główna: Pomoc społeczna

22.04.2017 12:33

A co , jeśli w moim miescie nie ma biura regionalnego , to jak mam odebrać ? wysylacie również poczta ?

20.04.2017 11:05

Czy dla osob , które pracowaly w swieta w Niemczech, oprócz swiatecznej premii , były przewidziane również mile gadżety ?? jeśli tak to jakie .

21.04.2017 10:52

Szanowni Państwo, za przepracowane święta wielkanocne Opiekunki i Opiekunowie otrzymają welurowe zagłówki. Po ich odbiór zapraszamy do naszych biur regionalnych. Więcej informacji oraz zdjęcie upominku tutaj: http://medipe.pl/upominek-dla-opiekunek-opiekunow-osob-starszych/ Pozdrawiamy serdecznie! Zespół Medipe
    Qwerty

30.03.2017 18:27

Praca rekrutera Medipe - pracą w callcenter.

29.03.2017 10:01

@Haliś, dobrze to słyszeć! Czy kursy, o których wspominasz są dodatkowo płatne?
    Haliś

30.03.2017 11:32

No sa płatne
    Andżelika

28.03.2017 16:38

Wyjeżdżając za granicę pracowałam z różnymi firmami. Jak dotąd najlepiej współpracowało mi się z medipe. Pozdrawiam.
    Chętna do pracy

28.03.2017 15:44

Mam pytanie, czy szykujecie jakieś premie na okres świąteczny?

30.03.2017 11:32

Szanowni Państwo, Za pracę w okresie wielkanocnym gwarantujemy premie 120€. Zarobki do 1400€. Jeśli chodzi o kursy języka niemieckiego, to osoby, które nawiążą współpracę z Medipe, za kurs zapłacą jedynie 400zł (pózniej koszty kursu nie są odciągane z wynagrodzenia). Zapraszamy do kontaktu! tel. 713778888 [email protected]

28.03.2017 15:42

Jak oceniacie możliwość rozwoju w firmie?
    Haliś

29.03.2017 08:59

Opiekowanie się starszymi, schorowanymi ludźmi nie wiąże się z jakimś szczególnym rozwojem... Wymaga przede wszystkim cierpliwości i dobrych nerwów. Co fajne, MEdipe proponuje kursy jezykowe przed wyjazdem (można naprawdę dobrze załapać niemiecki!). Na wakacje wybieram się na szkolenie z transferu i demencji. W ten sposób można mówić o rozwoju w Medipe. przydatne kursy pomagają potem na wyjeżdzie,
    To ja

15.03.2017 12:53

Prawda jest taka, ze każda firma zatrudnia na podobnych warunkach. A Medipe chce po prostu dbać o swoich i oferuje jeszcze lepsze ubezpieczenie
    pracownica

21.03.2017 09:06

no to jak żenada, to jedź na czarno. Kto ci broni. Wszyscy tylko narzekają. Typowa cebulandia.
    Maryśka

28.03.2017 15:36

No odpowiedź na poziomie, wiadomo... Nie szkoda Wam czasu na pisanie takich bzdetów? Dokładnie, zabieraj tyłek w troki i jedź na czarno. Pracuj w strachu i obawie. A najlepiej kryj się przed zlym Niemcem, który Ci płaci.

21.03.2017 19:49

Poczytac niektórych wypowiedzi , to naprawdę pisza tu buraki , którym wszystko odpowiada !!!!!!! bo w euro zarabiają i nic innego jest nie ważne ......
    pracownica

23.03.2017 15:20

Wypraszam sobie "buraki". Żenujący poziom. Nikt nie każe nikomu wyjeżdżać do niemiec. Można pracować w PL za 1500. Wyjeżdżam do opieki i przynajmniej stać mnie na podstawowe rzeczy, a pracując w Polsce może na czynsz by mi wystarczyło. A dzieci? Masakra. Jak chce sie zarabiać więcej, to trzeba było sie uczyc!
    Kurdupelek

11.03.2017 07:44

Witam! O co chodzi z tym ubezpieczeniem w Hestii? Mam zamiar z nimi podjac wspolprace! Prosze o opinie! Pozdrawiam!

08.03.2017 15:43

@Kasia opiekunka dobrze, że podzieliłaś się z nami swoją opinią. Brzmi naprawdę zachęcająco! Może powiesz jeszcze coś więcej na temat pracy?
    Kasia opiekunka

09.03.2017 09:48

Co mogę powiedzieć. Praca jak praca, nie jest łatwa i najgorsze jest to, ze tak długi poza domem. Pracuje juz długo. Taka praca to nie tylko spacery z pdp czy czytanie z nim gazet. CEsto im starszy tym gorzej sie z nim porozumieć. Czasem trzeba ssie nadźwigac. Ale akurat jestem z tych osób, które jeżdżą tylko z przymusu. Mam poczucie satysfakcji, ze mogę pomoc starszym ludziom. No i wiadomo, każda premia mnie cieszy. Chyba ze coś innego chciałaby pani redaktor wiedzieć?

18.11.2016 10:55

Mialam , przejść do tej agencji ,ale widze po wpisach ,ze szkoda zachodu . (usunięte przez administratora)

21.02.2017 11:47

Szanowne Panie, Jeśli pojawiają się jakiekolwiek wątpliwości względem wypłacanych premii, należy sprawdzić regulamin premiowania - wszystko jest dostępne na stronie www.medipe.com. Jeśli premia nie dotyczyła okresów: świątecznego, wakacyjnego lub bonusów za polecenie, należy odwołać się do nagrań rozmowy telefonicznej. Odnośnie czasu oczekiwania na zlecenie, zwykle nie czeka się długo na przedstawienie oferty pracy od Medipe. Jeśli w Państwa opinii zaszło jakieś nieporozumienie, prosimy o niezwłoczne zgłoszenie tego na maila [email protected] lub pod numerem telefonu 71 377 88 88. Mamy aktualne oferty pracy, czasem jest to kwestia kilku minut, kiedy ktoś decyduje się na nie pojechać i wtedy staje się nieaktualne. Prosimy uprzejmie o kontakt. Pozdrawiamy Zespół Medipe

07.03.2017 15:30

Szanowny Panie, Medipe jest firmą, która od 2011 roku bez przerw funkcjonuje jako pośrednik pracy pod jedną nazwą. Oferujemy legalną i bezpieczną pracę, za granicą. Na jasnych zasadach zatrudniamy setki osób. Jeśli uważa Pan, że w Pana umowie było coś niezgodnego z prawem, prosimy o przesłanie takiej informacji na adres [email protected]. Postaramy się wyjaśnić sprawę najszybciej jak to będzie możliwe. Pozdrawiamy Zespół Medipe
    Kasia opiekunka

03.03.2017 12:20

Firma jest w porządku, byłam na święta i dostałam premie jak mówili. Ale nie odebrałam upominku - można go było dostać w biurze, ale ja nie mogłam akurat podjechać. A widzę, ze na Wielkanoc mają znowu premie 120 eu to chyba sie zdecyduje.
    Cleo

01.03.2017 09:34

Medipe też prowadzi szkolenia i kursy, np. kurs niemieckiego od podstaw dla opiekunek. Co jakiś czas są też szkolenia dla opiekunek z demencji, z transferu pacjenta i tym podobne.
    Akademia Języka

22.02.2017 13:23

Intensywne miesięczne kursy językowe z niemieckiego dla opiekunów i opiekunek osób starszych 48 godzin za 480 zł, Wrocław ul. Braniborska 52. Darmowe materiały, małe grupy, profesjonalna kadra. Więcej na www.akademiawroclaw.pl lub tel. 793-678-135
    Przyszła emerytka

21.02.2017 12:39

Kobietki, czy wy słyszycie co się dzieje w naszym rządzie? to właśnie oni doprowadzą do tego, że nie dostaniemy emerytury. Jeszcze trochę lat pracy przede mną, ale myślę, że nie mamy co się nastawiać na emeryturę. Więc nie ma się co spinać..
    opiekunka

21.02.2017 12:30

Ja szybko wyjechałam na zlecenie po tym jak do nich napisałam. ja akurat zapytałam się ich na facebooku. I w sumie tak dwa tygodnie potem już byłam w Niemczech. To było jakiś czas temyu. Nie mam z nimi problemu, bo wypłata zawsze jest na czas. JEST OK
    Jolanta

21.02.2017 11:55

Dla mnie najważniejsze jest to, że zawsze jak jechałam na zlecenie, to było tak, jak opisywali mi udzie z biura. Tak jak mi to przedstawiali. No i przede wszystkim nie ma problemu, żeby porozmawiać z koordynatorem. Szybko reaguja, a przynajmniej próbuja.
    Jolanta

21.02.2017 11:55

Zadowolona

18.02.2017 17:44

Myślę, ze musisz porozmawiać z działem wynagrodzeń i wyjaśnić sposób naliczania. Ja jestem bardzo zadowolona, współpracuję z firmą już 3 lata i do tej pory nie było żadnych nieporozumień. Wynagrodzenie na czas i bardzo dobry kontakt z koordynatorem. Kwota wynagrodzenia zawsze się zgadza i jest na koncie w terminie. Pracowałam w wielu firmach i zawsze jest coś nie tak.... jeżeli ci coś nie pasuje to zawsze masz wybór przejścia do innej firmy lub pracy na czarno. Powodzenia

Zostaw merytoryczną opinię o Medipe