Medipe

Stuttgart - Medipe
Urbach - Medipe
Wadersloh - Medipe
Wiesbaden - Medipe

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Medipe

Opinie o Medipe Wrocław

Nie przegap nowości o Medipe!

Grażyna

26.07.2018 17:03

Niestety medipe odprowadza zaniżone składki do ZUS i dlatego nie ma różnicy czy pracujesz legalnie czy też nie.
    Barbara z Mielna

07.07.2018 12:51

Wg mnie medipe to jedna z lepszych firm dla opeikunek w Niemczech. Mają dobre warunki dla pracowników, a do tego jasny i przejrzysty regulamin bez ukrytych kruczków. Ostatnio nawet dostałam 400 euro premii, był to miły gest z ich strony
    Ela

10.07.2018 08:02

Basiu a możesz mi powiedzieć w jakim czasie dostałaś tak wysoką premię?
    Timmi

25.07.2018 14:37

Czy czasem nie jesteś teraz po wpływem alkoholu? Jak tak się zachowujesz będąc w pracy to nie dziwię się, że masz takie poczucie krzywdy
    Madziia9

25.07.2018 09:50

Praca przez Medipe układa mi się pomyślnie. Dobre warunki dla pracowników, jasny i czytelny regulamin w przeciwieństwie do wielu innych firm. Jeżeli chodzi o język, to musisz chociaż minimalnie znać, ale nikt nie karze Ci biegle mówić po niemiecku. Ja na pewno długo będę z nimi jeszcze współpracować
    Maria49

20.07.2018 09:41

z Medipe współpracuję już ponad dwa lata i jak na razie nasza współpraca przebiega pomyślnie. Wcześniej pracowałam dla innych agencji, jednak tu jest mi najlepiej. Mają dobre i przejrzyste warunki, a do tego od czasu do czasu dają dobrą premię
    Kasia222444

24.07.2018 14:14

Wiadomość którą wysłałam do prezes firmy Medipe po tym jak zostałam 2 razy w krótkim czasie przez nich oszukana finansowo. Nie udzielono mi odpowiedzi na zawarte w niej pytania. Niemniej czytająca go osoba dowie się jak najczęściej wygląda praca za granicą ... Pytania do pani prezes Medipe. proszę dział wynagrodzeń o dostarczenie, ponieważ nie mam adresu @ Droga pani Prezes....... Pracuje pani, pracują pani pracownicy, ale zarówno oni jak i pani po pracy idziecie do domu. możecie siąść w fotelu wziąć lampę wina, wypić tą lampkę jak macie ochotę .... Normalna rzecz .... niewielka przyjemność, albo pójść sobie potańczyć ....chociażby. Wolny człowiek po pracy może robić co chce ..... A teraz pytanie ..... Kiedy na zleceniu opiekunka jest PO PRACY ? Kiedy może usiąść sobie z tą lampką wina ? Kiedy może przestać myśleć o pacjencie ? Przez te dwie godziny wolnego w ciągu doby, które konsultantki traktują jako czynnik, który powinien nas do podjęcia pracy na tej umowie zachęcić ? 2 godzinna przerwa w pracy jest tylko przerwą a nie byciem PO ..... Według umowy pracujemy 40 godzin tygodniowo 7 dni w tygodni i za tyle mamy płacone. Proszę zatem określić jasno kiedy moja praca na zleceniu się kończy ? Powie pani , że po 6,5 godzinach ? Powie pani że reszta godzin to tak zwana gotowość. Ale przecież w tej gotowości powinnam siedzieć w swoim pokoju lub wyjść i być co najwyżej pod telefonem w razie akcji W, a nie wykonywać pracę na rzecz domu, pacjenta, jego rodziny, zwierząt.... czyli nadal pracować ? A tę lampkę wina to w jakich godzinach mogę wypić bezkarnie ? Jestem osobą odpowiedzialną i wiem, że w pracy nie można pić, ale PO wolno mi wszystko ..... wypić, wyjść dokąd chcę, zasnąć. Proszę mi tylko nie pisać, że lampkę wina mogę wypić dopiero po zakończeniu kontraktu ( po 2 miesiącach najczęściej ), bo to będzie oznaczało, że na kontrakcie za marne 1150 pracuję przez 22 godziny na dobę ( doba - 2 godziny przerwy ) i minus te godziny które mam szczęście przespać ( na poprzednim zleceniu średnio 3 godziny snu w nocy i 2 godziny snu w czasie przerwy ) O czym zresztą informowałam firmę Medipe .... 7 dni w tygodniu. Prawda, że żenująca stawka przy kilkunastogodzinnej pracy w ciągu doby za granicą ? Pracy non stop z 2 godzinną przerwą. Pracy w której opiekunki krępują się przysiąść, aby nie być ocenione jako leniwe. Bez niedziel i dni wolnych ..... I pani tym kobietom ma sumienie odbierać pieniądze manipulując warunkami w umowie ? Zmieniając ją na coraz bardziej niekorzystną dla nich , wręcz oszukańczą ? Pani, która i tak oszukuje je na stawkach godzinowych, bo przecież ma pani świadomość, że ilość godzin zawarta w umowie jest fikcją i, że powinna pani zapłacić opiekunkom za rzeczywisty czas ich pracy na zleceniach .... Może pani bez obrzydzenia patrzeć na siebie w lustrze ? Mnie pani łaski nie robi, takich firm jest multum , mogę pracować gdzie chcę ( tak samo inne kobiety ) Tylko kiedy opiekunki odejdą a nowe nie będą chciały przyjść odstraszone opinią o firmie, to pani zostanie z niczym, z ręką w nocniku ...... Proszę o odpowiedź na pytania zawarte w wiadomości.

21.03.2018 07:46

U was pracownicy piszą testy?????? To jakieś kpiny z ludzi!!!!! Masakra. Szkoda słów.

23.04.2018 17:57

Pracuje z ta firma od 2 lat i nie mam zaszczezen placa nawet wcześniej jak napisane w umowie i jestem bardzo zadowolona z tej firmy niewiem czemu dziewczyny pisza takie bzdury o tej firmie
    Kasia222444

24.07.2018 14:12

Dlatego, że zostały finansowo oszukane. Dlatego, że mają większą świadomość i widzą gdzie są oszukiwane. Dlatego, że nie godzą się na pracę niewolniczą czyli taką za którą nie otrzymują wynagrodzenia. I dlatego, że są po prostu mniej naiwne i mądrzejsze.
    Kasia222

24.07.2018 14:08

Wcześniej wypłacano nam wynagrodzenie za czynności rekrutacyjne , czyli pracę w Polsce, ale według nowej umowy wynagrodzenie to włączono nam do kontraktu w Niemczech !?? Dziwne jednak, że mój kontrakt od tamtego roku nie wzrósł ani o złotówkę ... Gdzie zatem są pieniądze za czynności rekrutacyjne ? Zapytałam o to firmę i zażądałam dowodów, że te pieniądze otrzymuję. Otrzymałam miałką odpowiedź ale już dowodów brak. Dlatego, że pieniądze nam odebrano a nie dodano.
    Kasia222

24.07.2018 14:00

Aleksandra

23.07.2018 11:43

3 lata jeżdżę z Medipe, zero kłopotów, współpraca ok, jasna umowa i ludzcy ludzie. Kasę wypłacają i można się dogadać co do premii. Ja jestem zadowolona, trzeba spróbować samemu. Ciekawe ile z tych osób co piszą źle faktycznie wyjechało z Medipe.
    Franek

21.07.2018 13:55

Marketing a może ''tajemniczy klient'' słodzi Medipe. Paranoja.

20.07.2018 13:58

Mania

21.07.2018 13:36

A tym forum to już nie wiadomo komu wierzyć.
    Weronika

14.07.2018 21:52

@erika mogłabyś nam napisać dlaczego nigdy więcej nie chcesz podejmować współpracy z Medipe? Co wpłynęło na Twoją opinię i co byś zmieniła w tej agencji, aby było lepiej? @anonymous co konkretnie sprawiło, że zaczynasz żałować? Chodzi tylko o kwestie finansowe? Może jednak znajdziesz jakiś plus pracy w tym miejscu?
    Erika

18.07.2018 16:35

@tomasz przeistoczyl się w Weronike, nie lepiej się przyznać że jesteście z agencji? Bo chociaż bym gorzką dla was prawdę napisała to i tak nic się was nie zmieni! Powiem krótko! Nigdy więcej nie chcę z wami współpracować! A dlaczego? To sami wiecie...
    Sabina

17.07.2018 21:59

Oszukuja
    Beata

17.07.2018 22:59

Czy możesz rozwinąć tę myśl-- oszukują - tzn. w kwestii zleceń, warunków umowy , wypłaty, czy też napisz co masz na myśli.
    Klaudia

17.07.2018 14:58

Współpraca z tą agencją to sama przyjemność. Nie mam żadnych zastrzeżeń, regulamin bardzo czytelny, więc wyjeżdżamy na pewnych zasadach, których musi przestrzegać każda strona. Agencja zapewnia dojazd na miejsce pracy, zakwaterowanie i wyżywienie. Jak dla mnie super :)

13.07.2018 20:37

Witam Pracuje z Medipe 2 miesiące .Panie bardzo mile Jeśli chodzi o premie dodatki za szybki wyjazd to.Z mija sie z prawda potracaja jeszcze 14 e na polise Zaczynam zalowac ze przeszłam do Medipe
    Lilii

15.07.2018 09:18

Zgadza się z tą polisą, nawet jak sama oplacasz prywatne ubezpieczenia to u nich muss i nie ma dyskusji
    magdaw

07.07.2018 12:10

Wg mnie ta firma to numer jeden jeżeli chodzi o pracę dla opiekunek w Niemczech. Mają dobre wynagrodzenie, a do tego dają czasem dobre bonusy, ja 400 euro ostatnio dostałam
    ola

03.07.2018 13:21

Bardzo mile wspominam współpracę z tą firmą. Super kontakt z przedstawicielami. Wyjechałam na pół roku do Niemiec i zaoszczędziłam sporą gotówkę. Agencja zajęła się moim dotarciem na miejsce oraz zakwaterowaniem. Miałam tez ubezpieczenie na czas pobytu.
    olga

22.06.2018 11:16

dobrze wspominam współpracę z tą agencją, umowa bardzo czytelna bez żadnych kruczków i zarobki naprawdę spoko
    Julita

17.06.2018 21:28

Jeśli ktoś idzie do firmy z potrzebą pracy to zawsze będzie zadowolony!!

18.06.2018 13:03

Buhaha,!!!!

05.06.2018 15:00

Anna Wiklińska 05.06.2018 Witam serdecznie, byłam dwa i pół miesiąca na zleceniu z firmą Medipe i jestem bardzo zadowolona,na umowie jest 40- godzinny tydzień pracy umowa jest przejrzysta i wszystkie aspekty związane ze zleceniem są w umowie, podróż jest opłacona, opieka koordynatorów jest bez zastrzeżeń, dodatkowe premie za święta i okres wakacyjny, wypłata w terminie a nawet przed, panie są miłe i pomocne, a co do zarobków to są czyste pieniądze na rękę, koszty życia odpadają to tak jak by się oszczędzało. Polecam . Z pozdrowieniami Anna Wiklińska

06.06.2018 20:38

Glupoty piszesz. Jesteś z marketingu? Zadzwonia do ciebie ale jak się okazuje ze nagle trzeba wstawać w nocy to żadne argumety ich nie interesuja tylko strasza cie karami umownymi no i umowa jest nieprzejzysta.

07.06.2018 13:05

Brawo ???? prawda
    Cecylia

20.04.2018 20:10

Podpowiedzcie czy trzeba dobrze znać język obcy żeby zostać opiekunką?
    muszelka

29.05.2018 11:15

Oczywiście, że trzeba znać niemiecki i to w takim stopniu by móc się porozumieć bez trudu ze swoim podopiecznym, porozmawiać z rodziną i np. w sklepie. Nie myślę tutaj o rozmowach o wojnie i roszczeniach powojennych. Normalnie jak w pracy trzeba pytać o różne rzeczy podopiecznego, o to czy boli, czy jest zmęczony lub czy jest głodny. Wstyd mi za takie niedouczone osoby.

29.05.2018 18:31

zawsze firma sprawdza znajomośc twojego języka . Według oczekiwań rodziny proponują ci pracę. Głowa do góry organizują też szkolenie z nauki języka

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Medipe?

Kontakt - Medipe

Strzegomska 236A 54-432 Wrocław

Branża główna: Pomoc społeczna

opiekunka

26.05.2018 08:52

Jeszcze sie taki nie urodzi zeby wszystkim dogodzil
    Dociekliwa

22.05.2018 23:05

Witam Miałam podjąć z nimi współpracę, ale jak zaczęłam czytać umowę to się grubo zastanawiam. Kilkadziesiąt stron tego czego nie wolno, kary umowne nakładane nie wiadomo przez kogo ale pobierane z wypłaty nawet bez uprzedzenia. Słowa nie ma o prawach opiekunki. Opiekunka ma jedynie obowiązki. A co jeżeli stan podopiecznego będzie niezgodny z podanym, jeśli rodzina będzie nieprzyjemna i chcecie wcześniej zjechac? Ponosicie same koszty transportu, zero wypłaty. Dziewczyny nie bałyście się czegoś takiego podpisywać?
    RRRR

25.05.2018 16:31

Witam,ja byłam i wszystko było OK.Polecam firmę.Wypłata w terminie wszystko się zgadzało.
    Opiekunka

18.04.2018 10:36

Agencja , jak większość. Fakt , na miejscu jest kontakt z koordynatorem , ale co z tego i tak jesteśmy traktowane jak służące. Praca często od 7- 21, siedem dni w tygodniu. Dwie godziny przerwy, a bywa i tak,że często wstaje się po nocach.Dla jakiejkolwiek firmy jest się tylko kimś , kto generuje minimum 1000e zysku miesięcznie. Ktoś napisał a, gdzie zarobisz 1300e w Polsce , nawet gdyby pracować za najniższą stawkę 7 dni w tygodniu po 16 godz można zarobić tyle samo.

22.05.2018 21:39

Witam , masz rację

19.05.2018 06:02

Mam pytanie , jak ocenić firmę jeśli ta nie chce powalczyć o pracownika , 2 miesiące wstawałam do podopiecznej każdą noc ,oczywiście, w opisie Stelli o t mowy nie było ,teraz okazało się że niemiecka strona zapłacić nie chce ...jestem rozgoryczona,..

28.04.2018 20:25

Witam , nie jest to opinia ,raczej zapytanie , chodzi o cennik usług dodatkowych tj. nocne wstawanie , inne firmy płacą od 3 - 4€ za noc jeśli jest to systematyczne lub dopłatą np 130-140 € może ktoś wie coś na ten temat?
    medis

15.05.2018 10:49

A jest sens aplikować w ogóle?
    Iskierka

25.04.2018 19:09

Jestem zadowolona zw wspolpracy z MEDIPE. Firma wiarygodna i uczciwa, Panie koordynatorki zawsze pomocne nawetzdawaloby sie czesto w blahych sprawachchetnie pomagaja. Polecam wspolprace z MEDIPE.
    Basia

19.04.2018 09:48

Witam właśnie mam zamiar z ta firma podpisać umowe a tu tyle negatywnych opini Pozdrawiam
    Filip

17.03.2018 12:09

Medipe to bardzo dobry pracodawca. Konkurencja próbuje zaszkodzić?
    opiekunka,

03.04.2018 22:14

Chyba tak, konkurencja próbuje zaszkodzić, pewnie nie wiem wszystkiego, ale jako opiekunka czuję się traktowana ok, może jest odwrotnie, są coraz lepsi i to jest przyczyna tych wpisów, ja w każdym razie póki co mówię, że jest ok.

17.04.2018 20:32

No to fest.... wysoko się lata i nisko się spada. Jak tam marketing? Pozdrawiam opiekunki z marketingu.
    Karo

16.04.2018 20:33

I co.... znowu szukają..... jeleni. Coś upada wasza reputacja.
    Zofia

12.03.2018 19:14

Firma Medipe - Wrocław to (usunięte przez administratora) nie płacą według umowy i ustaleń w czasie rozmowy ,oraz oszukują o warunkach w miejscu pracy ,jeżeli chcecie być oszukane to pracujcie z nimi .To (usunięte przez administratora) przez duże O!!!!!Pamiętaj!!!!
    opiekunka,

03.04.2018 22:07

Przestań kłamać, wyjeżdżam z nimi od dwóch lat, nie wiem jak jest wewnątrz ale jako opiekunka nie mogę potwierdzić twoich słów, opis miejsc zgadza się, wypłata zawsze na czas a nawet dzień wcześniej...
    Joanna

26.02.2018 17:20

Cześć. Jestem zainteresowana pracą koordynatora. Ile płacą? Czy ktoś juz u nich pracował na tym stanowisku? Proszę o odpowiedź. Czy to prawda z tym monitoringiem w pracy?

09.03.2018 16:42

Jak zawsze dyplomatyczna odpowiedź. Pozdrawiam osobę z marketingu, która ma cierpliwość to pisać :)

20.03.2018 13:25

Oj Medipe coś wam się reputacja psuje. Nie tylko opiekunki was obsmarowały tyko wasi pracownicy. Robicie pracownikom testy na inteligecje podczas szkoleń a później wpieracie ze zależy wam na dobrych relacjach. Te relacje juz dawno się skonczyły.
    Dagmara Nowek

08.03.2018 11:42

Świetna agencja ;) Ja bardzo miło wspominam współpracę :) Super kontakt z agencją, wypłata zawsze na czas, no i zlecenia porządne

17.02.2018 07:44

Czy to prawda ze mozna u was pracować dłużej niz 2 miesiace bo tak napisała Ama. Ja byłabym tez chetna na pol roku. Na A1 mogę poczekać bo co może się stać przy takiej babusi. Aby tylko dobrze zarobić.

26.02.2018 11:43

No z ich konsultantem, mam podać nazwisko czy jak...?
    Marta

26.02.2018 17:30

I on zaprponuje mi zlecenie na 3-4 miesiace? Bo chce wyjechac na dłużej
    Ama

28.11.2017 12:41

Sprawdzona firma. Wyjechałam z nimi w zeszlym roku i bylam zadowolona. Niestey musialam wrocic do polski po niespalna pol roku z powodów rodzinnych... Ale juz się wszystko pukładało i szykuję sie do kolejnego wyjazdu z Medipe. Bo taką kase jak tam nie dostaniecie nigdzie.

26.02.2018 17:22

Bla bla bla....
    Kaśka

26.02.2018 17:25

A ja słyszałam ze pijaczki u nich jeżdżą. Ha ha ha 2 promile na zleceniu ha ha ha
    Marta

01.11.2017 06:33

czy możecie mi powiedzieć jak to jest z pracami ogrodowymi opiekunki u pacjenta, można je robić, czy powinny być dodatkowo płatne? i jak przerwy i jak z wyjściami, czy muszę ustalić to sama z rodziną, czy jak? jadę pierwszy raz i nie do końca wiem jak się zachować. Mam dużo obaw oczywiście no ale pieniądze są potrzebne i jakoś trzeba rodzinę wyżywić Jeszcze pytanie co do mycia okien i podawania tabletek, wolno mi to robić , pomóżcie proszę i napiszcie coś na ten temat dziękuję

26.02.2018 11:48

Kasia, wymyśl co chcesz, widze masz bujną wyobraźnię, to na pewno coś wymyslisz ;-) W umowie jest wyraźnie. A jak ktoś ma ze sobą prpoblem, to wszędzie szuka dziury w całym. Nie podoba się - pracuj na taśmie albo w Biedronce, też nieźle płacą.

26.02.2018 11:49

Zachęcam Kamilo do zapoznania się z tym co się podpisuje. Więszość osób nie czyta umów. A szkoda, bo potem się jest zgryźliwym. Wystarczy znać dokładnie swoje prawa i obowiązki na stanowisku pracy.
    Zainteresowana

18.02.2018 07:50

Czy jest tu moze osoba która pracowała na stanowisku konsultanta w siedzibie firmy? Zauważyłam że obecnie poszukują z konsultantów z kilkoma jezykami i zastanawia mnie czy warto aplikować. Czy firma jest uczciwa i wypłaca wynagrodzenie na czas i czuje płacą za nadgodziny? Czy wypłaty są konkurencyjne w stosunku do konkurencji czy też tak samo zaniżone jak w stosunku do opiekunek?
    MEDIPE

21.02.2018 14:45

Szanowni Państwo, Ciężko nam się odnieść do takich komentarzy, ponieważ nie wiemy jakiej sytuacji one dotyczą. W celu jak najszybszego wyjaśnienia tej sytuacji, prosimy o bezpośredni kontakt. Z pozdrowieniami Medipe
    Tadek

24.02.2018 20:20

Medipe u was w firmie jest każdy ruch monitorowany nawet w kuchni.... tak jak wy traktujecie waszych pracowników tak oni pisza o was. Atmosferą w pracy naprawdę nie możecie się pochealić - wyścig szczurów
    Nie polecam

21.01.2018 20:00

Są beznadziejni. Na poczatku trakruja cie super miło a później maja cie gdzieś. To jest korporacja i licza się tylko pieniądze a nie opiekunki. Mam doświadczenie w mniejszych posrednictwach i jestem zadowolona. Medipe ma za dużo złych opinii - NIE POLECAM
    Ela

23.02.2018 15:39

W pełni zgadzam sie z Tobą
    Marysia

23.02.2018 20:24

Ja właśnie wróciłam z pierwszego zlecenia nie nogę się zgodzić z brakiem utrzymania kontaktu. Musiałam zjechać wcześniej ze względów prywatnych i taż udało mi się porozumieć. Szczerze mówiąc nie ma idealnych agencji, a w paru już pracowałam. Uważam, że jeżeli jest stały kontakt, pieniądze na czas i pomoc jak trafi się do trudnego pacjenta to wystarczy by przetrwać ten ciężki okres pracy w obcym domu. Chętnie bym wróciła do pracy w Polsce ale gdzie zarobię 1300 Euro, zwrócą mi za dojazd i zapłacą za jedzenie. Pozostawiam bez komentarza. Trzeba doceniać to co się ma, bo jak się straci to jest już często za późno. Ja POLECAM
    Beatka

07.02.2018 18:59

Jeszcze nie wyjechałam ale bardzo miłe Panie w tej Firmie rozmowa na temat przyjęcia do pracy ok wszystko jak nalezy aa nie tak że pracujesz i jestes nie ubezpieczona albo czekasz 2 tygodnie na kasę na konto myślę ze dobrze mi sie bedzie pracowało z tą Firmą Pani sprawdzała mój j. niemiecki z normalnym miłym podejściem nie jak inne stres Dziekuję
    Uwaga na ubezpieczenia!

17.02.2018 07:26

Jak jeszcze nie wyjechałaś to skąd wiesz ze u nich jest wszystko ok? Piszesz jakieś glupstwa.
    Inga

20.12.2017 17:26

Czy firma organizuje dojazd na miejsce?
    alessandra

29.12.2017 12:05

tak, medipe organizuje transport

04.02.2018 22:23

Tak świetna organizacja dojazdu
    Beti

19.01.2018 22:13

W styczniu czekalam zbyt dlugo na zlecenie,ponad dwa tygodnie na kontakt i wreszcie musialam sama tam pojechac,aby sprawdzic czy wogóle firma istnieje!!..,poczulam sie bardzo zle,pisalam dwa e-maile do koordynatorki i nie odpisala mi,telefony odrzucalo,w sekretariacie dwa razy prosiłam o pilny kontakt...dalej bez odzewu...wiec cierpliwosc moja skonczyla sie...napisalam wymówienie..nie zasłuzyłam na takie traktowanie

Zostaw merytoryczną opinię o Medipe