Medipe

Stuttgart - Medipe
Urbach - Medipe
Wadersloh - Medipe
Wiesbaden - Medipe

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Medipe

Opinie o Medipe Wrocław

Nie przegap nowości o Medipe!

Jadwiga

11.10.2018 21:39

Pierwszy wyjazd z medipe i na spory plus. Uczciwe warunki w umowie, a kasa wypłacona zgodnie z umową. Za cztery tygodnie kolejny wyjazd, a później znów na święta bo dają dobre premie za pobyt tam na boże narodzenie. Polecam wszystkim opiekunką szukającym pracy w DE
    Wiolka

03.11.2018 15:53

też wyjechałam z medipe do Niemiec i tam pracowałam z starszymi osobami jako opiekunka. Bardzo chwalę sobie te agencję ;)
    Olcia

27.10.2018 12:13

Jestem zadowolona z wyjazdów z agencją. Czasowe i fajne wynagrodzenie plus na prawdę spore premie. Zawsze jest kontakt z agencją, jak jestem za granicą. Regulamin jest przejrzystych, bez ukrytego drugiego dna ;)
    erika

30.10.2018 17:22

Proste,..tak jak Ci w umowie zapiszą.Tylko czytaj uważnie.
    E.S.

30.10.2018 13:53

Bardzo dobra firma, jeżdżę z nimi już długo i jestem zadowolona. Dziwię się jak czytam te negatywne komentarze bo mi się zawsze wszystko z rozliczeniem zgadza. Dobry kontakt, korzystam z też z różnych premii. Widać zresztą że komentarze są powtarzane ciągle te same treści, więc ktoś ewidentnie szkodzi firmie. Takie czasy, że konkurencja gra nieczysto.. Moje sugestie dla Medipe: Czekam na więcej różnych PREMII Lubię atmosferę w Medipe za: Bardzo dobry kontakt z koordynatorem i pracownikami
    Katarzyna

30.10.2018 13:47

Firma jest nie solidna i odprowadza bardzo mały ZUS jak ktoś nie ma podglądu tak jak ja do PUA czyli podgląd ile nam wchodzi na składkę w miesiącu czyli na emerturę .Może pracę mają nie najgorsze ale odradzam tym którzy mają w planie kwoty odprowadzwane od nich ,przedłożyć jako kwota do składek emertytalnych ,pracowałam u nich miesiąc i dostałam na konto ZUS odprowadzoną składkę 223 zł a miało być przeszło 4 tys zł. obecnie jestem w pracy ale już mam złożony pozew do sądu i będę się z nimi sądzić . Odradzam chyba żechce ktoś zarobić to każdego indywidualna spraw służe radą Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Ta firma to niestety oszukuje pracowników odprowadza bardzo mały ZUS mi odprowadzili 223 zł za miesiąc pracy ,powinniście nie oszukiwać pracowników
    Iwona

27.10.2018 14:01

ODPROWADZAJĄ SKŁADKI ZUS OD ŚREDNIEJ KRAJOWEJ ALE CO 3 MIESIĄCE Bardzo denerwująca jest ich strona internetowa, gdy dosłownie co chwilę wyskakują na niej niechciane okienka. W takich momentach odniechciewa mi się dalsze przeglądanie strony. Chciałam z nimi wyjechać, ale przy podpisywaniu umowy nie umieli odpowiedzieć na pytania i zaczęło się kręcenie. Posuwają 2 umowy do podpisania i wmawiają że to normalne. Jak pracą na przemienną to na przemienną wystarczy 1 umowa. Dlaczego na terenie Niemiec jest wymagana inną umowa a w Polsce inną umowa ? Prawo jasno określa umowę zlecenie i stosunek cywilno prawny. To po co te 2 umowy?
    Kora

18.10.2018 15:27

Jak na agencję pośredniczącą w wyjazdach na prawdę fajnie. Super kontakt z agencją, dobre wypłaty i czasowe, zaufane miejsca.
    Mira

17.10.2018 11:49

Medipe to chyba jedna z najlepszych firm, może najlepsza. Dwa razy przechodziłam do innych firm i zawsze wracam. Solidna, rzetelna z wielka dbalościa o opiekunki, bezproblemowymi płatnościami. Bywa, ze nie można się dodzwonic, ale zawsze wiedza kto dzwonił sami oddzwaniaja. Polecam. Mira Wisniewska Lubię atmosferę w Medipe za: życzliwość, solidność, profesjonalność, terminowe wypłaty, dobry kontakt.

12.10.2018 12:14

Ja polecam tę firmę , już oferują premię za wyjazd w grudniu także ja planuję powrót na zlecenie do pani u której już byłam . Pozdrawiam też mojąią koordynatorkę Gosię , do usłyszenia niedługo Moje sugestie dla Medipe: Więcej ofert blisko granicę :) Lubię atmosferę w Medipe za: Dobry kontakt

10.10.2018 09:36

W końcu uczciwa frma która nie oszukuje i wypłaca pieniądze zawsze na czas, a do tego np. przy okazji świąt dają jakieś premie swoim opiekunką. Mają jasny i czytelny regulamin, co mi się bardzo podoba. Lubię atmosferę w Medipe za: profesjonalne i rzetelne podejście do ludzi
    Arletta

09.10.2018 14:53

Bardzo denerwująca jest ich strona internetowa, gdy dosłownie co chwilę wyskakują na niej niechciane okienka. W takich momentach odniechciewa mi się dalsze przeglądanie strony. Jest zbyt nachalna.
    Grażyna

15.09.2018 17:09

06.10.2018 17:03

Ciekawe jak to możliwe, że Pani ma jedna umowę ? Ja pracowałam z Medipe w 2017 i w 2018 roku i potwierdzam, że są dwie obszerne umowy ; praca w Polsce i w DE i to od dwu różnych firm- / z "Medipe" w nazwie/ - oraz z obfitością zakazów i kar dla opiekunek. Trzeba również składać raporty z pracy w Polsce z każdego pobytu w kraju . Zrezygnowałam z pracy, gdyż mimo zapewnień ze strony Medipe , iż podstawą składek ZUS jest średnia krajowa, w rzeczywistości agencja płaci składki raz na 3 m-ce - co daje podstawę naliczania składek ZUS ok. 1450 zł / czyli nawet mniej niż minimalne wynagrodzenie. Sprawdziłam to w ZUS.

08.10.2018 19:58

Magda, ty jesteś opiekunką? Czy siedzisz na 1. piętrze i piszesz te bzdury......

07.10.2018 18:26

Dobrze wspominam pracę po ostatnich wakacjach . Postanowilam to lato przepracować a wyjechać sobie gdzieś w zime na urlop i dzięki temu dostałam premie praeie 300 euro i jeszcze rodzina mnie wyjatkowo miło pożegnała bo byli zadowoleni więc wszystko na plus . Oprócz tego oczywiście normalne wynagrodzenie , nie mogę narzekać na nic . Teraz jestem w PL ale planuje kolejny wyjazd
    Ewka

04.10.2018 21:06

Dobra agencja, nie mam żadnych złych doświadczeń. Terminowo pracą i zlecenie jest takie jak wtedy gdy mi przedstawiali. trafilam do dobrej rodziny, wiec niemiałam problemów i i nie musiałam dzwonić i mieć zażalen. Bylo OK. Wyplacaja też na czas. a stawki takie jak w wieksości agencji. Nie ma tak, że w ktorejs dadzą duzo więcej. i pozdrawiam swojego opiekuna ;)

02.10.2018 18:27

Ja jeżdżę z Medipe i mogę polecić , dobra firma a przerabiałam już wiele ... Śmieszą mnie te rozne wymyślane opinie byle tylko postawić agencje w złym świetle . Jeestem też na wielu grupach i wydaje mi się że to inne firmy chcą szkodzić sobie nawzajem . Taka niestety prawda że chcą zwalczać konkurencję kosztem osób które chcą poznać normalne opinie .. szkoda ..
    Dorota

28.09.2018 15:41

Nie oszukują, płacą na czas i odbierają jak dzwonię. zleceni takie jest jak mówią. Tyle. Jak coś mi się nie podoba to się dogadać umie z nimi i już w problemach pomagają. Legalnie wszystko.
    Marta

24.09.2018 18:33

Czy Medipe to to samo co myopiekunki (kropka) com ? Czy to jest to samo?
    Polina

24.09.2018 12:29

Zdecydowanie agencja godna polecenia, jasne warunki umowy, regulamin bardzo łatwy na chłopski rozum. Zarobki bardzo wysokie i fajne premie. Dziękuję!
    Marta

23.09.2018 10:47

Medipe nie jest dobrą Agencją posrednictwa opiekunek do Niemiec bo kombinują na składkach ZUS i umowie która posiada aneksy i podumowy umów na wykonywanie pracy w niemczech.... i po co? To agencja a nie pracodawca....
    Wioletta

20.09.2018 16:19

Praca w Medipie na prawdę jest dla mnie zapewnieniem stałości i tego, że nie muszę się niczym przejmować, bo wiem, że mam ubezpieczenie, przejazdy i rzetelne wynagrodzenie!!! Cieszę się, że trafiłam akurat na te agencje.
    Nie polecam

20.04.2018 08:11

Składki od najniższej krajowej czasem tylko 100 zl i z opóźnieniem. Rolują opiekunki jak każdy inny pośrednik.

29.08.2018 20:11

To raczej dziwne, bo Panie z Medipe osobiście mi potwierdziły jakieś dwa tygodnie temu, że Medipe płaci składki ZUS co 3 m-ce i może płaci wtedy od ponad 12000zł- jeśli jest tak jak piszesz, co? Trzeba najpierw sprawdzić od jakich kwot są składki ZUS płacone- żeby nie wprowadzać ludzi w błąd.
    Hakata

14.09.2018 12:47

Bardzo to dziwne,co Pani pisze i dlaczego . Informacje moje pochodzą z wiarygodnego źródła , bo sama pracowałam w Medipe od 15 kwietnia do lipca br. Odeszłam właśnie z powodu niejasności odnośnie składek ZUS. A dodatkowo jakiś tydzień temu sprawdziłam sobie przez internet konto w ZUS i okazało się , że nie mam od kwietnia żadnych wpływów składek ZUS na koncie. Więc nie jest to tak kolorowo , jak Pani pisze. Pozdrawiam!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Medipe?

Kontakt - Medipe

Strzegomska 236A 54-432 Wrocław

Branża główna: Pomoc społeczna

Jolanta

04.09.2018 18:31

W ogłoszeniach na swojej stronie podają wagę podopiecznego, ale nie podają jego wzrostu, więc nie mogę wywnioskować czy jest on otyły (tłusty), czy może ma nadwagę (ciężki ale nietłusty), czy jest umięśniony (atletyczny), czy jest normalnej tj. przeciętnej budowy ciała, czy jest chudy (prawie w ogóle bez tłuszczu). Wbrew pozorom to jest bardzo ważna informacja dla opiekunki, bo to opiekunka dźwiga podopiecznego. Takie informacje powinny być podawane w ogłoszeniu zanim opiekunka zaaplikuje na konkretne zlecenie.
    Anna

12.09.2018 11:30

Jolanta, kontaktowałam się kilka razy z tą firmą i wszystkie informacje podadzą ci przez telefon bez problemu, nie trzeba aplikować na konkretne zlecenie żeby się dowiedzieć, wystarczy zadzwonić. Z tego co wiem to są różne problemy z tym RODO i nie wszystkie informacje można tak podawać w internecie

12.09.2018 14:52

Bzdura! opis jak waga i wzrost nie ma nic do RODO , bo nie jest podany adres ani nazwisko podopiecznego.
    Grażyna

12.09.2018 14:48

Karolina Staniszewska

12.09.2018 11:56

Mam bardzo dobre wspomnienia związane z pracą w firmie Medipe. Trochę późno piszę opinie na temat ich działań,bo już nie pracuję tam z pół roku, ale dopiero teraz doświadczyłam tego, jak ważne jest wyrażenie swojej opinii na takim forum czy w Google. Pracowałam tam ponad 3 lat. Wyjazdy znakomicie zorganizowane, czasowo zero opóźnień wszystko w punkt. Zagwarantowane przejazdy, opieka medyczna, premie za pracę w święta, a nienagrodzenia też niczego sobie, a z racji, że kocham pracę z starszymi ludźmi, w ogóle z ludźmi to super mi się tam pracowało ;).
    Grazynka

10.09.2018 10:30

14.08.2018 16:33

Czy ktos moze napisac czy za transport do niemiec oplaca medipe czy samemu sie placi

18.08.2018 10:29

WSZYSTKIE firmy opiekuńcze opłacają transport poracownika. Żadna łaska.
    Gosia

31.08.2018 23:36

Ale potrącają z wypłaty :(
    Adrianna

12.07.2018 09:37

Współpraca z tą agencja układała mi się bardzo pomyślnie. Regulamin przez nich przedstawiony jest bardzo przejrzysty i nie ma żadnych kruczków. Warunki zatrudnienia według mnie korzystne, nie trzeba płacić za wyżywienie i zakwaterowanie bo to zapewnia nam agencja. Również na cały okres trwania umowy mamy zapewnione ubezpieczenie.
    erika

12.07.2018 19:38

A gdzie trzeba płacić za wyżywienie i zakwaterowanie? To ja ci odpowiem! Nigdzie!! Mamy to zagwarantowane w naszej pracy! I proszę tu nie sciemniac z tym chwaleniem medipe bo ja już nigdy wiecej Medipe!!!!

29.08.2018 20:03

Kobieto, zakwaterowanie i wyżywienie masz od Pdp , a nie od agencji. Wszystkie koszty związane z Twoim zatrudnieniem są wkalkulowane w koszty agencji. Nic nie masz za darmo od agencji . Wszystko pokrywa Pdp . Na dodadtek większość naszych przychodów nie jest ani oskładkowana , ani opodatkowana. Jedne agencje mogą płacić wysoki ZUS od ponad 4400zł i wysokie wynagrodzenia , a inne nie. Ciekawe dlaczego są takie różnice ?. Akurat na zleceniach z Medipe - PDp pokazywali mi f-ry wystawione przez Agencje za nasza pracę . Niestety nasze wynagrodzenia raczej nigdy nie osiągną takich kwot, mimo , że to my pracujemy na agencje. Pdp nie maja pojęcia , że my zarabiamy pól , a najczęściej jeszcze mniej niż pół - tego co oni płacą. Taka jest prawda.
    Anka

23.07.2018 22:16

Czy to prawda że oszczędzają na składkach? Od najniższej krajowej?
    Lea.

24.07.2018 10:59

Prawda. I umowa którą zawierasz nie liczy się do stażu pracy/emerytury. Nie polecam jeżeli ci na tym zależy.

29.08.2018 19:52

Nawet nie od średniej krajowej , ale mniej. Płacą ZUS co 3 m-ce. Nie wiem jak to możliwe, bo w ZUS powiedzieli mi, że składki musza być płacone tak jak bierzemy wynagrodzenie czyli co m-c. Po powrocie do kraju wszystkiego się dowiem .
    Joasia

29.08.2018 09:17

Też mogę powiedzieć kilka słów o Agencji Medipe. Mam 42 lata jestem matką dwójki dzieci, już praktycznie dorosłych. Mam wykształcenie pozwalające mi rozwijać się w tej branży i kocham współpracować z ludźmi. Wyjeżdżam do Niemiec z Medipe od 1,5 roku przede wszystkim, dlatego że mam zapewnione wszystko plus płace są na prawdę dobre. Premie za święta - nie korzystam aż tak, bo wolę być w domu z rodziną, ale zdarza się, że się poświecę a warto bo kwoty są spore. Transport, ubezpieczenie - zapewnione. Nie mogę sume nic złego powiedzieć.
    Hańba

22.08.2018 22:48

TFUuu
    Kamilka

20.08.2018 14:22

Nie mogę nic zarzucić agencji Medipe, terminowe wypłaty, ubezpieczenie, jasne warunki regulaminu :D Jeżdżę z nimi już pół roku i jest zdecydowanie na +
    Ewa

05.08.2018 16:27

Jedna z lepszych agencji. W tym całym natłoku wszystkich agencji z nimi da się dogada. Pracowałam 3 lata z nimi, miałam przerwę pól roku, teraz chciałam wrócić i rozglądam się po innych agencjach, ale wrócę do medipe. Nie zmineię na inne co wydaje się niepewne.

11.08.2018 12:51

https://www.facebook.com/MedipeSpZoo/ http://medipe.pl/ [email protected] DZIAŁ OBSŁUGI KLIENTA [email protected] DZIAŁ ADMINISTRACJI I WYNAGRODZEŃ 71 377 88 03 [email protected] [email protected] Nie ma za co...

18.08.2018 10:34

Po 3 latach powinnaś już mieć umowę o pracę, chyba że masz następną umowę zlecenie na inną spółkę
    anonymous

22.11.2017 14:00

Dobra firma dbająca o swoich pracowników

11.08.2018 12:52

Urlopy...ja nie dostałam do tej pory wynagrodzenia za lipiec...
    Tadek

18.08.2018 10:32

...A uważają się za giganta....

13.08.2018 14:52

Moim subiektywnym zdaniem bardzo trudna w relacji pracownik-pracodawca firma. Mimo, że firma nie jest gigantem ma moim zdaniem wszystkie najgorsze cechy korporacyjnego bełkotu i bezduszności. Jeżeli chcesz być robotem jak w Amazonie tyle że na słuchawce to będzie to coś dla Ciebie. Zaznaczam, że jest to moja opinia i nie musi tak wyglądać praca w oczach innej osoby w razie pozwów ;)

18.08.2018 10:26

Ta firma nie jest gigantem! sami sie przechealacie! Wysokie macie o sobie mniemanie.....Żenada!
    jola

09.08.2018 21:54

mam jutro pdpisac umowe z ta fima i facham sie przeraza mnie ta umowa nie rozumie dlaczego i po co
    Kasia

10.08.2018 10:55

Pytania do pani prezes Medipe. proszę dział wynagrodzeń o dostarczenie, ponieważ nie mam adresu @ Droga pani Prezes....... Pracuje pani, pracują pani pracownicy, ale zarówno oni jak i pani po pracy idziecie do domu. możecie siąść w fotelu wziąć lampę wina, wypić tą lampkę jak macie ochotę .... Normalna rzecz .... niewielka przyjemność, albo pójść sobie potańczyć ....chociażby. Wolny człowiek po pracy może robić co chce ..... A teraz pytanie ..... Kiedy na zleceniu opiekunka jest PO PRACY ? Kiedy może usiąść sobie z tą lampką wina ? Kiedy może przestać myśleć o pacjencie ? Przez te dwie godziny wolnego w ciągu doby, które konsultantki traktują jako czynnik, który powinien nas do podjęcia pracy na tej umowie zachęcić ? 2 godzinna przerwa w pracy jest tylko przerwą a nie byciem PO ..... Według umowy pracujemy 40 godzin tygodniowo 7 dni w tygodni i za tyle mamy płacone. Proszę zatem określić jasno kiedy moja praca na zleceniu się kończy ? Powie pani , że po 6,5 godzinach ? Powie pani że reszta godzin to tak zwana gotowość. Ale przecież w tej gotowości powinnam siedzieć w swoim pokoju lub wyjść i być co najwyżej pod telefonem w razie akcji W, a nie wykonywać pracę na rzecz domu, pacjenta, jego rodziny, zwierząt.... czyli nadal pracować ? A tę lampkę wina to w jakich godzinach mogę wypić bezkarnie ? Jestem osobą odpowiedzialną i wiem, że w pracy nie można pić, ale PO wolno mi wszystko ..... wypić, wyjść dokąd chcę, zasnąć. Proszę mi tylko nie pisać, że lampkę wina mogę wypić dopiero po zakończeniu kontraktu ( po 2 miesiącach najczęściej ), bo to będzie oznaczało, że na kontrakcie za marne 1150 pracuję przez 22 godziny na dobę ( doba - 2 godziny przerwy ) i minus te godziny które mam szczęście przespać ( na poprzednim zleceniu średnio 3 godziny snu w nocy i 2 godziny snu w czasie przerwy ) O czym zresztą informowałam firmę Medipe .... 7 dni w tygodniu. Prawda, że żenująca stawka przy kilkunastogodzinnej pracy w ciągu doby za granicą. Pracy non stop z 2 godzinną przerwą. Pracy w której opiekunki krępują się przysiąść, aby nie być ocenione jako leniwe. Bez niedziel i dni wolnych ..... I pani tym kobietom ma sumienie odbierać pieniądze manipulując warunkami w umowie ? Zmieniając ją na coraz bardziej niekorzystną dla nich , wręcz oszukańczą ? Pani, która i tak oszukuje je na stawkach godzinowych, bo przecież ma pani świadomość, że ilość godzin zawarta w umowie jest fikcją i, że powinna pani zapłacić opiekunkom za rzeczywisty czas ich pracy na zleceniach .... Może pani bez obrzydzenia patrzeć na siebie w lustrze ? Mnie pani łaski nie robi, takich firm jest multum , mogę pracować gdzie chcę ( tak samo inne kobiety ) Tylko kiedy opiekunki odejdą a nowe nie będą chciały przyjść odstraszone opinią o firmie, to pani zostanie z niczym, z ręką w nocniku ...... Proszę o odpowiedź na pytania zawarte w wiadomości.
    Jola

10.08.2018 19:45

bardzo dziekuje za informacje prawnik odradziŁ mi podpisania umowy

10.08.2018 15:31

Ja mogę też powiedzieć parę słów bpo byłam z Medipe na dwóch zleceniach, jedno dłuższe 2 miesiące i raz byłam na zastępstwie niecałe 6 tygodni. A jako opieunka jeżdżę z przerwami już 5 lat, troche tych wyjazdów było. Wiadomo, że są różne sytuacje. Nie będę słodzić że za każdym razem było łatwo i przyjemnie, bo wiadomo jak wygląda ta praca. Raz trafia się fajny spokojny dziadek który sam chodzi i się myje, spi w nocy i potrzebuje kogoś w zasadzie do towarzystwa i drobnej pomocy. Innym razem marudna, złośliwa babcia która w dodatku nie może sama przy sobie prawie nic zrobić. Ale takie osoby też potrzebują pomocy, nawet bardziej w końcu od tego jest opiekunka. Nie można mieć pretensji do firmy w takiej sytuacji… a coraz częściej widzę takie opienie w internecie.. jedno co muszę przyznać, to to, że firma dokładnie informowała mnie do jakiej rodziny jadę, co jest dobrego a co trudnego na zleceniu.. nikt nie ukrywał, że przy pacjencie trzeba się narobić, że ma trudny charakter albo że oprócz pani w domu jest np. pies któremu trzeba dać jeść i czasami wyprowadzić. Jasne, że po 2 miesiącaach wracałam wykończona, ale to była moja świadoma decyzja, wiedziałam przecież do jakiej pracy jadę!! I że praca to praca a nie wakacje.. wydaje mi się że niektóre opiekunki chciałyby tylko dostawać pieniądze i najlepiej przez większość dnia mieć wolne.. Na moich wyjazdach nie było żadnych niespodzianek na miejscu. Nie chcę tu nikogo na siłę przekonywać do tej czy innej firmy, każdy ma prawo oczywiście do własnego wyboru. Nie o to chodzi, trzeba się orientować gdzie się jedzie i na jakich warunkach przed wyjazdem a nie w trakcie.. Ja jeśli mam jakiekolwiek wątpliwości, nieważne czy dotyczące papierów, zarobków czy ubezpieczenia, to po prostu dzwonię i pytam. Zawsze, w kazdej firmie. To normalne, a panie z rekrutacji ostatnio jak rozmawiałam o nowym zleceniu, śmiały się że mogłabym być dziennikarką bo tyle informacji od nich wyciągam ale cierpliwie i jasno mi odpowiadają. Wiedzą że ja już tak po prostu mam. Im więcej wiem tym bardziej jestem pewna na co się piszę. Kobitki, zadawanie pytań nie boli, można drążyć temat tak długo, ile potrzeba żeby rozwiać wszystkie niejasności. I lepiej się zastanowić przed wyjazdem czy na pewno się jest gotowym do takiej pracy zamiast potem się dziwić narzekać i marudzić!!

10.08.2018 13:59

Chwalę sobie współpracę z firmą Medipe, mają znakomite pakiety jeśli chodzi o ubezpieczenie oraz jest dobry kontakt z agencją podczas pobytu za granicą. Dobre premie za święta i tym podobne.
    Erika

10.08.2018 14:18

Tak, pakiety ubezpieczeń? Czyli 15 EUR na miesiąc!! Wolę się prywatnie sama ubezpieczyc
    Katarzyna

10.08.2018 11:02

Beata

30.05.2018 17:46

Witam chcę się dowiedzieć czy firma Medipe na czas wypłaca wynagrodzenie,czy ubezpieczenie zdrowotne jest. Są jakieś kary? Pytam bo dostałam od nich propozycję.
    Weronika

27.07.2018 11:53

Kazda umowe zawsze sprawdzaj pod lupa, czytaj uwaznie zanim podpiszesz, a w razie watpliwosci pokaz ja prawnikowi lub innej inteligentnej osobie. Niekiedy warto zainwestowac te 50 PLN, by unikac klopotow w przyszlosci. To tak ogolnie.
    anonymous

10.08.2018 10:57

Pytania do pani prezes Medipe. proszę dział wynagrodzeń o dostarczenie, ponieważ nie mam adresu @ Droga pani Prezes....... Pracuje pani, pracują pani pracownicy, ale zarówno oni jak i pani po pracy idziecie do domu. możecie siąść w fotelu wziąć lampę wina, wypić tą lampkę jak macie ochotę .... Normalna rzecz .... niewielka przyjemność, albo pójść sobie potańczyć ....chociażby. Wolny człowiek po pracy może robić co chce ..... A teraz pytanie ..... Kiedy na zleceniu opiekunka jest PO PRACY ? Kiedy może usiąść sobie z tą lampką wina ? Kiedy może przestać myśleć o pacjencie ? Przez te dwie godziny wolnego w ciągu doby, które konsultantki traktują jako czynnik, który powinien nas do podjęcia pracy na tej umowie zachęcić ? 2 godzinna przerwa w pracy jest tylko przerwą a nie byciem PO ..... Według umowy pracujemy 40 godzin tygodniowo 7 dni w tygodni i za tyle mamy płacone. Proszę zatem określić jasno kiedy moja praca na zleceniu się kończy ? Powie pani , że po 6,5 godzinach ? Powie pani że reszta godzin to tak zwana gotowość. Ale przecież w tej gotowości powinnam siedzieć w swoim pokoju lub wyjść i być co najwyżej pod telefonem w razie akcji W, a nie wykonywać pracę na rzecz domu, pacjenta, jego rodziny, zwierząt.... czyli nadal pracować ? A tę lampkę wina to w jakich godzinach mogę wypić bezkarnie ? Jestem osobą odpowiedzialną i wiem, że w pracy nie można pić, ale PO wolno mi wszystko ..... wypić, wyjść dokąd chcę, zasnąć. Proszę mi tylko nie pisać, że lampkę wina mogę wypić dopiero po zakończeniu kontraktu ( po 2 miesiącach najczęściej ), bo to będzie oznaczało, że na kontrakcie za marne 1150 pracuję przez 22 godziny na dobę ( doba - 2 godziny przerwy ) i minus te godziny które mam szczęście przespać ( na poprzednim zleceniu średnio 3 godziny snu w nocy i 2 godziny snu w czasie przerwy ) O czym zresztą informowałam firmę Medipe ....I 7 dni w tygodniu. Prawda, że żenująca stawka przy kilkunastogodzinnej pracy w ciągu doby za granicą. Pracy non stop z 2 godzinną przerwą. Pracy w której opiekunki krępują się przysiąść, aby nie być ocenione jako leniwe. Bez niedziel i dni wolnych ..... I pani tym kobietom ma sumienie odbierać pieniądze manipulując warunkami w umowie ? Zmieniając ją na coraz bardziej niekorzystną dla nich , wręcz oszukańczą ? Pani, która i tak oszukuje je na stawkach godzinowych, bo przecież ma pani świadomość, że ilość godzin zawarta w umowie jest fikcją i, że powinna pani zapłacić opiekunkom za rzeczywisty czas ich pracy na zleceniach .... Może pani bez obrzydzenia patrzeć na siebie w lustrze ? Mnie pani łaski nie robi, takich firm jest multum , mogę pracować gdzie chcę ( tak samo inne kobiety ) Tylko kiedy opiekunki odejdą a nowe nie będą chciały przyjść odstraszone opinią o firmie, to pani zostanie z niczym, z ręką w nocniku ...... Proszę o odpowiedź na pytania zawarte w wiadomości.
    Asia

28.07.2018 01:42

Proszę o odpowiedź jaki rodzaj umowy oferuje? Umowę o pracę czy zlecenie?
    Joanna

09.08.2018 22:28

Zlecenie, jak wszystkie tego typu firmy.
    Franciszek

25.07.2018 22:20

Tzw Bereitschaft jest też pracą i powinna podlegać wynagrodzeniu. Wystarczy zapytać w Zollamt.
    Weronika

27.07.2018 11:59

Bereitschat czyli gotowość. Ma Pan racje. Tak rzeczywiscie jest, ze gotowosc podlega wynagrodzeniu.

Zostaw merytoryczną opinię o Medipe