Florentyna

• Kowalew
  • Dobra Nadzieja
  • Korzkwy
  • Pacanowice

3. Opinie o pracodawcach Pleszew
  5. Opinie o Florentyna Sp. z o.o.

Opinie o Florentyna Pleszew

Nie przegap nowości o Florentyna Sp. z o.o.!

Leoncio

31.07.2016 19:39

Może i stosunkach, ja tam nie wnikam. Pracuje tam się jak na plantacji bawełny w XIX wieku. Murzyn ma zapierd...... i tyle.
    Widelec

31.07.2016 13:45

Auta Hiundaye I20, I30 z GPS. Zakaz używania poza godzinami pracy, pod groźbą kary finansowej. Żadnych benefitów nie ma i nie będzie. Część kasy pod stołem.

10.07.2016 19:48

Jacul

15.07.2016 18:36

Nie chce prywatnym tylko pytam czy można jeździć prywatnie ? Jeżeli masz wiedzę to proszę o info jaki samochód bo o ma znaczenie .
    Jacul

10.07.2016 16:33

Orientujecie się jakimi samochodami jeżdżą handlowcy ? Z kratka bez , czy można prywatnie ?
    mazur

22.06.2016 22:17

Na nowym dyrku się jeszcze nie poznali.
    ela72

02.06.2016 13:10

słyszałam, że OK, czysto i ciepło jak napisał szybkowar, a tak serio to na pewno w okolicy trudno o taką firmę
    sfa

17.05.2016 12:16

Macie może jakieś bieżące informacje na temat pracy w biurowcu? Jaka atmosfera, wymagania, pensje? Zmieniło się coś?
    kiero

11.05.2016 23:46

Kierowca stawka 1000zl podstawy i 20gr od km 3,500zl na spokojnie zarobisz
    samuel

27.04.2016 22:45

2764,32 zł brutto
    Marcin

18.04.2016 00:52

Witam, nie wiecie ile zarabiają tam kierownicy, skoro tak kiepsko płacą??
    handlowiec ph

30.03.2016 21:48

czy wiecie ze w jakiejs firmie sa przyjecia na ph , a co powiecie o pracy ph we florentynie? czy jakies porownanie do Galicji , altomu , chomika... itd? prosze o komentarz. dzieki
    Marcin

08.03.2016 13:35

Potwierdzam że firma nie dotrzymuje ustaleń finansowych. Proponują wręcz bardzo dobrą stawkę która w 90% jest korygowana o ok 30%. Premia w kopercie wypłacana z opóźnieniem. Na koniec ok 2 premii nie zobaczysz. Mi po korekcie na początku o 1000 zł a próbowano o 2000 zł skrojono kolejne 4000zł nieozusowanego dochodu.Łącznie nawet mi się nie chce liczyć ale tą umowę porównam do nieszczęścia jak by mi fajny nieubezpieczony samochodzik zwinęli bo taka jest skala oszustwa niespełna rocznej pracy dla Florentyny. Nie opłaca się pracować dla tych cwaniaków. Auto do użytku służbowego w weekendy zakaz używania.
    szybkowar

03.02.2016 21:09

Minusy pracy w Florentynie: wszystko co napisali poprzednicy. Plusy pracy w Florentynie: w biurze mają całkiem ciepło.

Oferty pracy - Florentyna Sp. z o.o.

Merchandiser / Zastępca przedstawiciela handlowego (k/m)

Lublin

Kupiec Strategiczny (k/m)

Rzeszów

czubaka

07.01.2016 20:07

Czytaj ze zrozumieniem do konkurencji odeszli, a nie z konkurencji przyszli. Firma ma spore problemy, część handlowców sami pozwalniali, karpiowego pierwszy raz w historii firmy nie było. Wynagrodzenie uzależnione od kaprysów szefów w kopercie oczywiście. Atmosfera neurotyczna, można zdrowie stracić.
    solo

18.12.2015 08:43

W tym roku z Florentyny do konkurencji przeszło ok. 12 przedstawicieli, niektórzy pracowali po 10 lat i więcej. Z tego co słyszałem firma ma problemy finansowe. nie polecam
    ph

14.12.2015 23:19

z tego co sie orientuje to najlepsze warunki sa w Chomiku w Gdowie! wszystko ozusowane , nic pod stołem , jedyna wada to że nie interesuje ich cała Polska tylko południe, a zarobki 7-8 tys to normalka... jak ktos jest z południa to mu zazdroszcze ...
    jyk

21.09.2015 19:14

jako pracownik potwierdzam powyższe opinie, smutno, że takie rzeczy się dzieją ale niestety faktycznie się dzieją
    Uczciwy

18.09.2015 22:09

Dziwie sie ze nikt na nich nie donosi do ZUS, PIP I Urzędu Skarbowego. Dając kopertowy oszukują na składkach podatkach i naszych emeryturach.
    szufelka

18.09.2015 09:13

Romek nie rozumiesz sytuacji. Oni nie biorą nowych ludzi do przyuczenia, ściągają już doświadczonych z innych firm, z wieloletnim stażem, a potem ich oszukują. Obiecując im np 4tys zł, a faktycznie wypłacają 3tys zł albo 2,5tys zł, ale to są ludzie w dużymi znajomościami i od wielu lat w handlu. Nowego gościa do przyuczenia nikt tu nie zatrudni. Doświadczony PH zarabiał w rynku około 3,5tys, oni dają mu niby 4tys, a później faktycznie dostaje 3tys zł, z czego 1 tys w kopercie. Czy warto zmieniać pracę i iść do Florentyny?
    Infor

02.09.2015 21:48

Praca w Florentynie wygląda tak: Jeśli gdzieś pracujesz to nie daj się wyciągnąć obietnicami i nie rzucaj pracy, bo tylko stracisz na tej zamianie. Jeśli jesteś bez pracy to niczym nie ryzykujesz i nawet jak cię oszukają na kasie (a jest to prawdopodobne), nic nie tracisz, bo nic nie poświęciłeś. Jako potencjalny kandydat do pracy masz jeden atut: Twoje dotychczasowe kontakty i możliwości ich wykorzystania. Im większy jest ten atut tym więcej będą ci obiecywali. Ludzi z rynku pościągali dobrych (doświadczonych z mnóstwem znajomości i kontaktów na rynku) ale wielu już po pierwszej pensji się zdemotywowało i szybko im się odechciało zarzynać za sukces firmy .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Florentyna?

Wiadro

02.09.2015 15:38

Jakiej produkcji? Oni niczego nie produkują, to handlarze chińską tandetą. Czasu pracy z nikim nie ustalisz, masz robić od świtu do nocy. Ta firma to typowa polska patologia.
    Mieszkaniec ppl

30.09.2016 19:37

Nie polecam pracy na Magazynie, jako kierowca a ich Ochrona to dopiero ma prze.... Obiecuja dobra kase a pozniej opcinaja. Znajomy tam pracuje i ja mu sie dziwie ze jeszcze wytrzumuje. P.S Jak praca to do biura najlepiej. Reszta jest najgorsza...
    szczotka

04.08.2015 08:40

Ruszyła rekrutacja do Perfekcyjnej. 2000 masz na konto. Dodatek premiowy (w kopercie) zależy od widzimisie szefów, nic nie masz na papierze. Praca w nerwowej atmosferze. Auto do użytku tylko w godzinach pracy.
    Lucy

30.07.2015 12:17

Czyli na początku obiecanki a potem nawet umowy co do kasy nie dotrzymują ??? Dobrze zrozumiałam ???
    Miss

28.07.2015 19:11

Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Wszystko co pisali przedmówcy to prawda.
    max

17.07.2015 21:13

Toksyczny odpad - proszę napisz w jakim województwie pracowałeś i jak długo - pytam bo bardzo chcę pracować jako ph - ale skoro tak przestrzegacie nie chciałbym wpaść w bagno. Będę niezmiernie wdzięczny za info. Pozdrawiam.
    Troskliwy

19.07.2015 06:52

Jak cię wyciągają z konkurencji to pamiętaj maja jeden cel, twoje kontakty. Z obietnic nic nie jest prawdą. Jak cię namawia kolega co przeszedł to wiedz, ze mu sie to opłaca.
    Max.

20.07.2015 23:42

Dzięki za info - nie ja nie pracuję i nie pracowalem w tej branży - myślałem poprostu wysłać do Nich CV.
    Zyga

16.07.2015 13:26

Jakie łapówki. Widać, że nie masz pojęcia. Pensja część oficjalnie, część w kopercie. To o to tu ludziom chodzi

Kontakt - Florentyna Sp. z o.o.

31 63-300 Pleszew

Branża główna: Sprzątanie i utrzymanie czystości

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    grosik

11.07.2015 20:14

Te koperty pod stołem, to aby nie jest przestępstwo?
    handlowiec

15.07.2015 11:41

...a jest nie płacą za nas podatku i nie opłacają nam zusu, tylko napychają sobie kieszenie.
    Komar

09.07.2015 15:02

Uwaga na nieuczciwych pracodawcow. Kierownicy tancza tak jak im zagra szefostwo. Niestety wlasciciele nie sa uczciwymi osobami . Pieniadze dawane pod stolem oijajac fiskusa wstyd Duza firma a bawi sie w szemrane interesy i omijanie placenia podatkow
    handlowiec

09.07.2015 14:09

O widzę, że się ktoś wreszcie odważył napisać prawdę o Florentynie. Uwaga!!! nic nie bierzcie, nie dajcie się zwieść. Nic z obietnic nie jest prawdą, a na koniec po całej akcji będziecie się czuć jak tani.... Nie polecam, sam szukam już innej pracy. Współczuję nowym...
    TOKSYCZNY odpad ;p

07.07.2015 20:13

Cała reszta także prawda
    Gary

26.03.2015 19:10

Umowy może i są tylko na najniższą płace reszta pod stołem szefostwo jak i kilku innych to prostactwo za nic mają współpracowników do tego cięgłe matactwo
    aga

13.03.2015 16:31

A jakie są szanse na zatrudnienie? Czy tylko znajomych, czy jest możliwe dostać się tam bez znajomości?
    "Fachowiec"

09.03.2015 12:23

Kraina miodem i mlekiem płynąca to bez przesady chyba taka firma nie istnieje ale nie ma na co narzekac. Raz jest lepiej raz bardziej stresująco ale takie uroki pracowania.
    Pani P.

07.07.2015 20:02

Może jesteś jedyny konkretny skoro cie biorą ponownie do starej firmy. To co piszesz o kopertach to prawda. Kłamczuszki rządzą ta firma. Długo się temu przyglądałam ale mam dość. Jak pisałam ja się z tego wypisuje. Obiecac nie grzech szczegolnie w takiej wiosce.
    Obserwator

09.03.2016 22:14

W tej firmie nie mają poszanowania dla pracownika jedno wielkie chamstwo od najniższego psełdo kierowniczka po samych szefów doskonale znam to środowisko bo tam pracuję Narazie nie mam innej możliwość. UWIERZCIE mi gdyby było więcej zakładów pracy w tym małym środowisku to Florentyna musiała by mocno się postarać żeby dostać pracowników.DUŻO BY MOŻNA OPOWIADAĆ O TEJ FIRMIE I ZARZĄDZAJĄCYCH. Może kiedyś książkę napiszę :-)
    PAN CIEKAWSKI

20.02.2015 19:50

Skoro rusza nowa marka, no i sztab "fachowców - sprzedawców" był ściągnięty z konkurencji, to proszę łaskawie o opinię jak się tam pracuje...? Czy to rzeczywiście kraina miodem i mlekiem płynąca?
    Obserwator

09.03.2016 21:45

kontynerowiec może doczeka emerytury jak go prędzej nie wykończą fizycznie i psychicznie zatrudnij sie jako kontynerowiec we florentynie to wtedy zobaczysz na czym ta praca polega i w jakich warunkach .Taka niby prężna firma, ale zero udogodniej żeby Ci pracownicy mieli lżej,ale kogóż to tam obchodzi chcesz pracować to szarp od świtu do nocy za 8 zł na godz.Jeszcze zero poszanowania dla ludzi,ale cóż się spodziewać innego Jak całym tym syfem kieruje KTOŚ kto pochodzi z zaścianka i patrzy tylko żeby jemu dukaciki wpadały do trzosiku resztę ma w dupie Najpierw do szkoły a póżniej kierować zasobami ludzkimi
    benjamin

22.01.2015 14:33

Weteran jeździ czym ??? A pracownik czym ?? umowę o prace można wsadzić sobie w d... i tak masz najniższą reszta w kopertę u lekarza płacisz wszędzie płacisz inaczej nie załatwisz nic a emerytury to może doczeka tam 1 kontenerowiec ;)
    Komar

30.07.2015 18:50

umowa to teraz standard w każdej firmie. Wypłata powinna być cała opodatkowana, a nie tylko cześć To toak jakbyś miał polowe umowy
    GB

20.01.2015 08:47

podpisuję się pod KIMA, że umowa o pracę jest a nie trzeba o nią walczyć jak w innych firmach. To samo jest z wypłatą. Nie muszę się co miesiąc martwić czy kasa wpłynie na czas czy nie.
    nick

15.01.2015 09:43

Mam wrażenie, że rozpisują sie tu osoby które się zatrudniają po to żeby nie pracować a kierwonik wymagający nagle jest najgorszym człowiekiem. A tak nie powinno być w pracy? To ja nie wiem na jakim swiecoe żyje. Praca nie łatwa ale w koncu to praca. Dopóki mi za to płacą i to na czas to nie mam na co narzekać
    pracownik magazynu

14.01.2015 15:15

Jeśli ktoś jest chory weteranie idzie na l4 nie każdy jest wielbłądem który za parę $ da się sprzedać co do Pana Zbyszka bardzo dobrze ,ze ma pomysły i jest lepszy od was :)
    jacek

13.01.2015 14:36

Wszystkie dolne opinie napisane na zamówienie zapytaj pracownika na ulicy :)

09.01.2015 22:56

Ja Pracuje od dziewięciu lat i też sobie chwalę ten zakład i kierownika weterana.

Zostaw merytoryczną opinię o Florentyna Sp. z o.o.