AKE Robotics Sp. z o.o.

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 236 ocen.

AKE Robotics Sp. z o.o.
3 236 6 1

Opinie o AKE Robotics Sp. z o.o.

JużNIENowy

Zaczołem ponad rok temu w PLC. Powiem tak, kasa całkiem ok, projektów dużo i to technicznie ciekawych. O samej pracy nie się co rozpisywać, duży plus za atmosferę w dziale i świetnego TL. Zawsze można sie z nim dogadać, bardzo dobry fachowiec.

Zaczołem
@JużNIENowy 06.09.2018 10:50

Kupić Ci słownik ?

lucjan
@Zaczołem 25.09.2018 21:47

Przecież napisał że w PLC...i jeszcze w ake...czego Ty oczekujesz ;)

BrutalnySterownik
@JużNIENowy 06.09.2018 10:50

pytałem, już wcześniej, ale może ty będziesz wiedział. Jak wyglądają dodatki? Słyszałem, że opieka medyczna za złotówkę, kursy językowe, coś jeszcze ciekawego? Interesuje mnie zwłaszcza czy zapewniają tylko niemiecki (trochę standard w tej branży)....

beznazwy

przez lata pracy w AKE widzę, że dużo się tu zmienia. Niektóre rzeczy na plus inne na minus. Ale patrząc na to wszystko z perspektywy czasu, cieszę się, że mogłem w tym uczestniczyć. właściwie nadal mogę. Widać, że zarząd się stara, żeby nam się pracowało dobrze, albo lepiej... niestety z małej firemki AKE stało się dość dużą firma i zmiany są konieczne. AKE ma plus taki, że na prawde przez te wszystkie lata poznałem fajnych ludzi, z ktorymi mam dobry kontakt, nawet jesli już nie pracują

BrutalnySterownik
@beznazwy 17.09.2018 15:32

beznazwy, a nie wiesz jak wygląda kwestia dodatków? Słyszałem że opieka medyczna za złotówkę, kursy językowe, coś jeszcze ciekawego?

Bananowy jogurcik

Cieszę się, że moja przygoda z AKE się już jakiś czas temu skończyła. Ludzie- świetni. Z wieloma można swobodnie porozmawiać, wyjść na piwo, czy chociażby liczyć na pomoc zarówno w pracy jak i po niej. Jesteście fundamentem tej firmy. Dzięki Wam nie odszedłem od razu. Od Was wiele się nauczyłem i spędziłem sporo chwil, które zapamiętam do końca życia. Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda bardzo dobrze, jednak jest kilka niewybaczalnych działań ze strony szefostwa. To właśnie dzięki ich działaniom, nierozsądnym decyzjom i brakiem stosowania się do KP stwierdziłem, że nie warto kontynuować tu pracy. Ciekaw jestem, czy za wypunktowanie wad AKE, skasujecie mój komentarz... Ciekawe. Jeśli tak, będę dodawał go za każdym razem na nowo. Przechodząc do meritum. Zajwiększym moim zarzutem wobec firmy, jest brak regularnego wypłacania pensji. Dla przypomnienia! Według KK art. 282 § 1 pkt. 1 wypłatę powinniście przelać z takim wyprzedzeniem, aby najpóźniej 10 u każdego była już na koncie!!! W umowie nie ma mowy o wykonywaniu przelewów dopiero 10. 10. to one mają już być na kontach! Za takie zagrywki (spóźnianie się z wypłatami) w końcu się doigracie i dostaniecie surowe kary... Zależy ilu pracowników zgłosi ten FAKT. A to jest fakt i non stop spóźnialiście się (i podobno spóźniacie) z wypłatami. Aktualnie sporo osób z firmy zastanawia się kiedy teraz dostaną wypłaty ze względu na niepracujące banki dnia 12.11 ;D. Ja dostałem już wypłatę na konto już. 06.11. Kolejną rzeczą jest zwlekanie z wypłacaniem delegacji. To jest śmiech na sali. Teraz podobno tłumaczycie się sapem(?), ale przed jego wprowadzeniem pamiętam było to samo. 3, 4, czy nawet 5 miesięcy przyciągania... nie widzicie w tym problemu. Aktualnie pracując u konkurencji, której nazwy nie mogę podać (R*): 2 tygodnie- 1 miesiąc i cała delegacja jest na koncie. To samo z fakturami- raz dwa zrobiony przelew. Pytanie dlaczego tego nie rozliczacie i nie przelewacie od razu pracownikom kasy? Czyżby dlatego, że osoby decyzyjne zgadzają się na bzdurne pomysły klientów, byleby im się przypodobać? Projekty wtedy się przeciągają i nie ma kasy? ... Ehh szkoda gadać. Ciuchy robocze: tego też nie można było się doprosić. Nigdy nie dostałem służbowych spodnii na halę. Zrezygnowałem i kupiłem sobie swoje. Kamizelki, czapeczki... Wszystko używane w spadku po kimś. Program poleceń: z jakiej racji biorą w nich udział kierownicy i dyrektorzy? Czyli osoby, które same zajmują się rekrutacją. Dalej zatrudniacie świeżaków tuż po studiach nie inwestując w starszych pracowników? Podwyżek i awansów z własnej woli też nie dajecie? Każdego dobrego pracownika można zastąpić skończoną liczbą studentów? 3x tak. Wystarczy tych żali. Pozdro dla moich ziomków. (pelikany z Was... Wszystko łykacie co wam powiedzą... myślicie, że w końcu będzie lepiej?!). Dobrze to już było. Żal mi was... szczególnie po tych zmianach związanych z czasem pracy. Sami jesteście sobie winni. Aa i info do "szefa". W sumie to nie byłoby naciągania na nadgodziny, gdyby podstawy pensji były wyższe. Każdy ratuje się jak może.

lucjan
@Bananowy jogurcik 07.11.2018 23:45

Obecne czasy sprzyjają pracownikom, anonim do odpowiedniego urzędu i pyk...kontrola. Wystarczy tylko odpowiednio nakierować gdzie mają szukać :)

dolomit

Widze, że dalej próbuje się tutaj wybielić firmę, która ma w swoich strukturach ludzi, którzy lubią kłamstwo. Nie kłamcie, bo każdy wie jak jest. Każdy kto jest w tym zawodzie już trochę lat zna opinie na wasz temat. Tak samo jest z innymi firmami i innymi ludźmi w innych firmach i nikt tego nie zmieni. Chyba, że Ci ludzie się zmienią, ale piniondz goni piniondz. Robicie tylko dobry PR żeby świeżaki przychodziły, ale nie chcą bo zarobki są jakie są i nikt jeździć za darmo nie będzie.

ja
@dolomit 23.09.2018 22:14

a jesteś w tej firmie, że tak piszesz? te osoby poniżej, są w firmie lub w niej pracowały, więc mają więcej do powiedzenia w temacie niż Ty. uwielbiam komentarze ludzi, którzy nie mają pojęcia. pewnie jesteś z konkurencji.. W (usunięte przez administratora) się poprzewracało niektórym...

dolomit
@ja 24.09.2018 11:18

Nie pracuje w tej firmie, ale pracowałem. Jak jest tak różowo i kolorowo to czemu takie osoby jak KD BB i MZ odeszły w przeciągu ostatniego roku? Skoro tak mało osób odchodzi to może Ci przypomnieć ile osób odeszło z tej firmy dzięki szefowi? Zależy ile tam robisz kociaku.

webski
@dolomit 24.09.2018 20:31

i od razu widać ze nie wiesz co mówisz. bb jest w firmie, zadzwoń do niego to się dowiesz ze siedzi teraz nad projektem na warsztacie...

ja
@dolomit 24.09.2018 20:31

to jest strasznie wąskie myślenie... słyszałem o tych osobach... nie chce plotkować, ale każdy ma coś na sumieniu i nikt nie jest idealny.. taka prawda. a co powiesz na to, że BB wrócił? to chyba o czymś świadczy.. szefa spotkałem kilka razy i nic nie mam do niego, wręcz przeciwnie wiele dobrego nawet słyszałem. i pisze to całkowicie anonimowo, nic z tego nie mam. kociaku... nie ważne kto odszedł, ekipa jest aktualnie bardzo w porządku. może te zmiany nie były złe..

dolomit
@ja 25.09.2018 11:32

No, ok. Drugi człowiek, który wrócił. Ale porównajmy liczby tych co odeszli i tych co pracują, skoro tak fajnie macie, to starzy wam powiedzą ile osób odeszło, a skoro pracujecie to wiecie ile osób pracuje aktualnie. Nie mówię tu też o zwykłych pracownikach szeregowych, bo są spoko (nie wszyscy, ale to trzeba wykminić), ale mówię o kręgosłupie niemoralnym tej firmy czyli 5-S menagerów, dzięki którym ta liczba osób odeszła.

Student robotyki

Co tu tak martwo? Czyżby były pousuwane komentarze? U konkurencji wieczna burza na forum :D. Czy warto starać się o pracę? Czy biuro w Poznaniu faktycznie działa, czy to zwykła lipa? Nigdy nie widziałem tam szyldu Ake. Zgaduje, że praca wiąże się albo z relokacją, albo wiecznymi delegacjami. Jak wygląda sprawa urlopów? Są odgórnie narzucane, czy można brać kiedy się chce? Jakie pensje dla nowych pracowników (NETTO)? Po jakim czasie dostajecie podwyżki (jeśli dostajecie)? Interesuje mnie praca na miejscu (Poznań). Jakie stanowiska są aktualnie wolne?

xxx
@Student robotyki 30.07.2018 09:04

urlopy dogaduje się z przełożonym, raczej nie robią problemów. o pensjach nie wiem. stanowiska - napisz do nich i zapytaj, a nie tutaj piszesz

Kinkier

ja tam AKE lubię. zajrzałem tutaj z ciekawości i w sumie tez coś napiszę. Ogólnie zdaża się, że z firmy ktoś odchodzi, ale widziałem nawet wczoraj jedno z takich pożegnań i było na mega przyjacielskim poziomie. i słyszałem nawet, że ten pracownik bardzo chętnie do nas wróci. ogólnie atmosfera jest super, można pożartować, popracować, wszystkiego po trochu. ja nie narzekam póki co:) i chyba mógłbym polecić innym. ale pewnie to też, zależy od stanowiska.

Stefan

Niestety większość firm szuka fachowców ponieważ brakuje ludzi do pracy. Czy jakieś dodatki do pensji macie?

Alicja

@Eryk, jak odwiedzisz stronę główną firmy AKE Robotics -->>http://www.ake-robotics.pl/# to w zakładce "kariera" będziesz miał wypisane wszystkie wakaty do firmy. Jeśli udasz się do nich na rozmowę rekrutacyjną niezwłocznie się z nami podziel z jej przebiegu.

Eryk

Czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Toszeek
@Eryk 01.07.2018 19:47

Tak, programista robotów online, mechanik, elektryk, magazynier, recepcjonistka, programista plc, inzynier serwisu- dosłownie wszędzie. Ogłoszenia widzą i wiszą

Blejo35

W firmie bardzo duże zmiany w zatrudnieniu. Ludzie po okresie próbnym nie przedłużają współpracy. Pracownicy z doświadczeniem odchodzą do innych firm. Atmosfera miła, ale kierownictwo nie może się pochwalić kulturą osobistą. Delegacje wypłacane z bardzo dużym opóźnieniem. Wynagrodzenie niskie w porównaniu z innymi firmami na tym samym stanowisku.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w AKE Robotics Sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

Witek

Miałem nadzieję na opinie pracowników. Czy tak dobrze się wam pracuje i nie macie czasu na pisanie?

Marek38

Witam. Jak wygląda praca na stanowisku elektromontera czy jest to praca bardziej stacjonarna czy na wyjazdach.Jakie są możliwości długotrwałej współpracy?

Kowal

w AKE nie ma dużej rotacji pracowników, wręcz przeciwnie. Mają od października nową siedzibę, bo się nie mieścili w starej- to chyba o czymś świadczy. na fb możesz zobaczyć jak wygląda.

Alicja

AKE Robotics Sp. z o.o. zamieściła kilka ofert pracy. Poszukiwane osoby na stanowiska Specjalista ds. Zaopatrzenia / Zakupów, Specjalista ds. Wsparcia Projektów, Recepcjonistka / Recepcjonista, Magazynier, Koordynator Działu Administracji, Programista Robotów Offline, Projektant Elektryk Obiektowy. Aplikujecie?

Mariola Osmanowska

Osoby zainteresowane lepszymi warunkami pracy oraz szansą rozwoju w firmie o jasnej strukturze pracy i płacy zapraszam do kontaktu pod adresem: mariola.osmanowska@onet.pl Brak umów lojalnościowych, jasny system wynagradzania, diety delegacyjne, płatny czas dojazdów na wdrożenia.

Konrad

W tej firmie jest tak duża rotacja pracowników, że mają stałe ogłoszenie na stronie od ponad roku o rekrutacji czy nie ma chętnych na oferowane pieniądze za dane obowiązki? Jaka firma przez rok czasu nie potrafi z rekrutować 10 osób? Bo nie uwierzę, że nie ma specjalistów na rynku i wszyscy pojechali pracować za granicę.

zdarek

Teraz już widzisz, że komentarze są usuwane?

***

w AKE przecież jest darmowa prywatna opieka medyczna... chyba w takim razie tu nie pracujesz skoro piszesz takie rzeczy. pozostałe pozostawię bez komentarza...

***

Nie wiem czemu się tak uwziąłeś na tą firmę, ale ja jestem zadowolony. i polecam ją każdemu. Najlepiej przekonać się samemu.

***

i dodam jeszcze, że jak możecie pisać, że komentarze negatywne są usuwane skoro nadal je można przeczytać....?

***

Czytając większość komentarzy postanowiłem też się wypowiedzieć, chociaż nigdy tego nie robię. Wielu moich znajomych pyta mnie: „ej stary widziałeś komentarze na goworku, gdzie ty pracujesz?” Pracuje jakiś czas w tej firmie, pomimo tych komentarzy zdecydowałem się na prace w AKE i nie żałuje. Gdybym się nimi sugerował, pewnie poszedłbym do innej firmy (a miałem inne propozycje). Ogólnie nie wiem skąd tyle hejtu się tu pojawia. Firma jest na prawde spoko, fajni ludzie. Widać, że się rozwija, chociażby przez to, że mają (mamy) nowe biuro. Widać, że się dzieje. Jakoś pracują tu ludzie z tego co zauważyłem po kilka dobrych lat, to chyba o czymś świadczy. No nic zobaczymy co dalej, póki co ja jestem zadowolony i chyba warto samemu się przekonać jak jest.

były
@*** 19.01.2017 13:03

Popracuj w innych firmach a wtedy możesz cokolwiek powiedzieć. Ot firma z niemieckim kapitałem która polskimi rączkami (i cenami) ma sporo roboty (zleconka pewnie od firmy-matki) i deficyt fachowców. Ale fakt...niektórzy ludzie są sympatyczni.

zdarek

Komentarze dalej są usuwane z tej strony. Nie polecam.

ŁOPEL
@zdarek 12.12.2016 14:51

Dokładnie. Przeglądam co jakie czas i negatywne opinie znikają. I o dziwo te negatywne zawierają więcej prawdy niż te schlebiąjace.

ŁOPEL
@zdarek 12.12.2016 14:51

Dokładnie. Przeglądam co jakie czas i negatywne opinie znikają. I o dziwo te negatywne zawierają więcej prawdy niż te schlebiąjace.

sdfg

wydaje mi się że o zarobki to można zapytać w firmie jednak podczas rozmowy kwalifikacyjnjej co nie?

Konrad Sobczak

Proponuje przejść przez proces rekrutacyjny, a z pewnością dowie się Pan jakie wynagrodzenie jest przewidywane dla danego stanowiska. Niestety rozmowy o wynagrodzeniu są na tak dużym poziomie ogólności, że ciężko jest przekazać wartościową informację. Nie ma jeszcze praktyki podawania widełek wynagrodzenia w ofercie pracy jak ma to miejsce w innych krajach. Uważam, że mamy dobre stawki, a poza pensją bardzo dużo innych wartościowych rzeczy do zaoferowania np. jasna ścieżka kariery, szkolenia, rozwój osobisty, przyjazna atmosfera pracy, odpowiednie narzędzia pracy, opieka medyczna i wiele innych dodatków. Uspokajam w tym miejscu, że prowadzimy wiele rekrutacji bo mamy bardzo dużo zleceń i brakuje nam rąk do pracy. Firma bardzo dynamicznie się rozwija.

Konrad Sobczak

Niestety nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie bo każda firma ma swoją politykę dotycząca wynagrodzeń, poza tym duży wpływ na ich poziom ma doświadczenie i kwalifikacje potencjalnego kandydata. Na stronie są informacje o prowadzonych rekrutacjach, proszę przesłać CV a więcej szczegółów na pewno przekaże przedstawiciel naszego działu HR.

anonim

(usunięte przez administratora)

Konrad Sobczak

Nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie. Poziom zarobków jest uzależniony od stanowiska, doświadczenia i kwalifikacji danego kandydata. Proszę aplikować na stanowiska przedstawione na stronie internetowej, nasz przedstawiciel Działu HR na pewno udzieli bardziej szczegółowych informacji.

Konrad Sobczak

Nie ma się co poddawać, dajemy szansę również mniej doświadczonym pracownikom. Prowadzimy programy stażowe, praktyki itp. Zawsze warto spróbować :-)

Konrad Sobczak

@dfgh - Prowadzimy rekrutacje, na naszej stronie internetowej znajduje się odpowiednia informacja: http://www.ake-robotics.pl/praca/programowanie-robotow http://www.ake-robotics.pl/praca/programista-plc http://www.ake-robotics.pl/praca/konstruktor-cad-cam

zdarek

A co wpisaliście do przeglądarki żeby tu trafić?

Zostaw opinię o AKE Robotics Sp. z o.o. - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AKE Robotics Sp. z o.o.