Opinie o Studio Moderna Polska sp. z o.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Studio Moderna Polska sp. z o.o

Urodzony Sprzedawca

Rozmowa rekrutacyjna to jakiś żart. Dla formalności, chyba tylko po to by Cię zobaczyć, spotkanie jest ze starszą babką która patrzy na wszystkich z góry. Pani Katarzyna (?) mówi bez konkretów, wciska kit, zachowuje się nonszalancko, jakby jej było wszystko jedno, a po spotkaniu naciska by przyjść na szkolenie i widać że ma ciśnienie żebym tylko była nawet gdybym miała całe szkolenie przespać. W tej samej firmie w rekrutacji brał udział mój kolega i miał takie same odczucia poza tym, że w czasie rozmowy Pani sprawiała wrażenie milszej i lepiej przygotowanej do pracy... Rozmowa przebiega ok dopóki pozwolasz mówić i odpowiadasz na sztampowe pytania, które nic nie wnoszą do dyskusji i sam nie zadajesz pytań. Nie byłam natrętna, po prostu mam trochę doświadczenia w branży i chciałam dowiedzieć się choć "ogólnych konkretów". Oferta poniżej przeciętnej. Zlecenie zamiast okresu próbnego? To jest jeszcze legalne? Co mi po tym że są konkursy i wydarzenia, że dzieje się na fejsie? To dobre dla studentów. Do pracy przychodzą ludzie po to by zarabiać a tu widzę, że są jakieś dziwne warunki i progi których sama rozmówczyni nie rozumie. Nie polecam. Traktujmy się poważnie.

zainteresowanaa

Hej mam kilka pytań odnośnie pracy w call center. Jak jest z tą sprzedażą - bardzo ciężko, czy ludzie chętnie kupują produkty? Jak z godzinami - trzeba pracować 7 dni w tygodniu nawet do godziny 21? Praca polega na dzwonieniu do ludzi i namawianiu na zakup, czy odbieraniu telefonów i przyjmowaniu zamówień? Jak wygląda to na początku pracy, a jak później?

Jojo
@Studio Moderna Polska sp. z o.o 09.11.2017 09:48
Dzień dobry na projekcie wychodzącym praca jest od poniedziałku do piątku 9-17 na projekcie przychodzącym pracuje się wg grafik...

Witam,czy godziny pracy mozna ustalac samemu czy sa z gory ustalone i jaka jest forma zatrudnienia

Studio Moderna Polska sp. z o.o
pracodawca
@Jojo 09.11.2017 18:33
Witam,czy godziny pracy mozna ustalac samemu czy sa z gory ustalone i jaka jest forma zatrudnienia

Dzień dobry Na początek umowa zlecenie, po trzech miesiącach możliwość umowy o pracę. Grafik na projekcie przychodzącym jest ustalany przez przełożonego ale brane są pod uwagę preferencje specjalistów. pozdrawiam

mmm

Mam pytanie, jaka jest podstawa?

Studio Moderna Polska sp. z o.o
pracodawca
@mmm 27.10.2017 12:14
Mam pytanie, jaka jest podstawa?

Dzień dobry Gwarantowana podstawa 15 pln brutto/godzinę

Danuśka

Może mi ktoś podpowiedzieć kilka istotnych informacji o pracy specjalisty ds. telemarketingu? Jaka atmosfera, jakie pieniądze można zarobić? Czy jest coś socjalnego dla pracowników? Bardzo proszę o info.

Studio Moderna Polska sp. z o.o
pracodawca
@Danuśka 17.10.2017 09:37
Może mi ktoś podpowiedzieć kilka istotnych informacji o pracy specjalisty ds. telemarketingu? Jaka atmosfera, jakie pieniądze m...

Specjalista ds. telemarketingu ma gwarantowaną podstawę 15 pln brutto na godzinę + premie bez górnego limitu - najlepsi nawet kilka tysięcy :) Dodatkowo karta multisport, medicover, zniżki na produkty firmowe. Atmosfera super - liczne firmowe wydarzenia i konkursy, atrakcyjne nagrody Wszystko można podejrzeć na fb: https://www.facebook.com/StudioModernaCallCenter

Patrycja

@X a dlaczego? Niestety takie krótkie komentarze, pomimo iż jasno pokazują Twój stosunek do pracy w Studio Moderna Polska - nie są w stanie pomóc w podejmowaniu przez forumowiczów decyzji zawodowych. Tylko te konkretne i merytoryczne mają taki właśnie potencjał. Możesz rozwinąć swoją myśl?

X

Nie polecam.

Patrycja

@Konrad jesteś pracownikiem Studio Moderna? Możesz osobiście napisać swoje odczucia wobec pracy i pracodawcy? Tylko bardziej rozbudowane wypowiedzi mogą pomóc forumowiczom w prawidłowej ocenie pracodawcy.

Konrad

Jaka jest przyczyna takiej ciszy na forum? Czyżby wakacje odciągnęły was od kompa? Z drugiej strony gdyby było w firmie źle z pewnością ktoś by napisał kilka słów a tak znaczy, że jest dobrze no i fajnie.

monthy

tyle ile obiecują nie daje nikt! fakt

Patrycja

@Dororhy co dokładniej oznacza zdecydowana opinia? Wszystkie koemantarze ba forum są ważne, bo pokazują różne spojrzenia na pracodawcę. Pytanie - jakie jest Twoje?

Dorothy

Jak firma jest dobra to widać po bardzo zdecydowanych opiniach.

Śnieżka

Miałam jedne z najlepszych wyników kochani. Jako prace przejściowa - polecam! Ludzie na sali - tęsknię! Co do poprzedzających mój wpisów - klamczuszki!

Jessi

Rozpoczęłam pracę w firmie niespełna miesiąc temu i szczerze mówiąc jestem w szoku czytając Wasze opinie! To co wyróżnia tą firmę to właśnie świetna atmosfera wśród pracowników, doskonały kontakt z kierownikami, a także managerami na których pomoc można zawsze liczyć. Jeżeli chodzi o zarobki to dobra podstawa + bardzo motywujący system premiowy. Zdecydowanie polecam!

Królowa

To jak nas traktuje drugi człowiek zależy tylko od tego jak samo traktujemy. Pracuje w tej firmie i jestem mega zadowolona. Każdy każdy jest życzliwy i pomaga w każdej sytuacji. Jesteśmy jedną wielka rodzina praca jest super kierownicy rejonowi czy nawet sama dyrekcja zawsze są dla nas dostępni I zawsze nam pomagają. A jeśli ktoś siedząc na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myśli że będzie dostawał niewiadomo jakie wynagrodzenie to się myli. Bo w każdej pracy trzeba wyjść do klienta. Na tym polega handel A jak ktoś nie umie to do miotły.

Kierownik

Współpracę z firmą Studio Moderna Polska sp. z o.o. zacząłem niespełna dwa lata temu. Studiowałem wtedy dziennie, elastyczny grafik pozwolił mi równocześnie pracować i studiować. Dobra atmosfera w miejscu pracy wpływała na zadowolenie oraz wyniki, których wymaga każda duża korporacja. Co więcej, jednym z głównych atutów SM jest bardzo wysoka premia, którą każdego miesiąca można uzyskać. Firma daje poczucie finansowej stabilizacji, wynagrodzenie wypłacane jest systematycznie w pełnej kwocie (podstawa+premia) w ramach umowy o pracę! Firma daje ogromne możliwości - dużą ekspansję w dziale retail daje duże możliwości rozwoju w strukturach firmy. Funkcjonują awanse oraz rekrutacje wewnętrzne. Sam zaczynałem od stanowiska konsultanta sprzedaży w tej chwili jestem kierownikiem. Dotychczas miałem okazje pracować w różnych firmach, w każdej z nich dawałem z siebie 100% - w tej nie jest inaczej. Wystarczy uwierzyć, że wszystko jest możliwe i każdy cel jest do osiągnięcia. Motywujemy się i wspieramy nawzajem - zarówno pracownicy z kierownikami, jak kierownicy z managerami, ale również pracownicy z managerami. Fakt jest taki, że nie chcemy płacić osobom, które rozwijają swoje życie w social mediach podczas pracy albo takim, które zajmują się przez 12 godzin jedzeniem czekolady i chipsów. Jesteśmy kimś więcej niż podawaczmi, co to znaczy - nasza praca nie ogranicza się do zaproponowania: "Może zapaliczka do papierosów?" albo "Polecam kawę do Pana/Pani red bulla." Jesteśmy kimś więcej - mamy zadbać o klienta od a do z. Mamy bardzo szeroki asortyment, w którym każdy znajdzie coś dla siebie - najlepszym przykładem są pracownicy, którzy całe gospodarstwa domowe swoje, swoich rodzin ale i znajomych są w stanie zaopatrzyć w produkty naszych marek własnych. Pozostaje ostatnia kwestia: dodatki. Studio Moderna to ogromna międzynarodowa korporacja - oczywiste jest to, że jest zorientowana na wyniki. Ważne są targety i KPIe. W SM cenimy dobrych pracowników, bo: każdy ma możliwość zdobycia premii, stosując wewnętrzne standardy obsługi klienta. Więcej: właściwie każdego miesiąca są organizowane konkursy, w którym można wygrać nagrody rzeczowe. Jest to oczywiście sprzęt, który sprzedajemy, ale ponad to: bilety do kina czy zaproszenia do restauracji, ale również dodatkowe pieniądze na integrację. Fajnie? Rozumiem, że nie każdy mógł o tym wiedzieć, bo nie każdy posiadł umiejętność czytania ze zrozumieniem. Podsumowując: Na rynku polskim pojawiliśmy się już jakiś czas temu, natomiast dopiero zaczynamy być marką rozpoznawalną. Jesteśmy zorientowani na wyniki i takich osób szukamy. Wymagamy i nagradzamy. Dajemy możliwości. Każdy może zdecydować czy chce się piąć w górę. Ja chcę i tego Wam życzę.

Natalia

Czy oferta kierownika w Modenie jest jeszcze aktualna?

Studio Moderna Polska sp. z o.o
pracodawca
@Natalia 24.07.2017 23:13
Czy oferta kierownika w Modenie jest jeszcze aktualna?

Tak, oferta pracy na stanowisko Kierownika Sklepu jest aktualna. Zachęcam do przesłania swojego CV z informacją: jakiego stanowiska i jakiej miejscowości dotyczy aplikacja, na adres: rekrutacja.pl@studio-moderna.com. Serdecznie pozdrawiam!

Inga

Demokracja to również możliwość wyrażania swoich opinii . Otwartości na krytykę i rozwoju życzę. Piękne lato w końcu mamy! Ludzie na słuchawce są cudni! Buziaki Pozdrawiam!

Panda

Nie wiem, człowieku co ty za bzdury opowiadasz, o braku szacunku i t d . Ty jesteś jedna, niezadowolona, pokrzywdzona i takie tam. Ale większość z pracowników jednak lubią to co robią. Brak szacunku do siebie - to pokazują właśnie twoje komentarze. Nawet powiem więcej, mały człowiek któremu się nie udało osiągnąć nic w tym życiu i w tej firmie. I żeby nie było że piszą kierownicy i te sprawy. Jestem pracownikiem, sprzedawcą. Lubię to co robię , i chcę się nauczyć jeszcze więcej, SZACUNEK to pierwsze, na co zwróciłam uwagę, jak zaczęłam tu pracować. Nie ważne do kogo i o jakiej porze zadzwonisz, zawsze Ci pomogą. Nie zależnie czy to sprawa prywatna czy coś jest nie tak w pracy. Nawet jeżeli coś komuś nie odpowiada, rozmawiamy ze sobą, omawiamy, co robimy nie tak, albo co komuś z nas się nie podoba, ale NIGDY nie było braku szacunku. Takiego miłego zespołu na mojej drodze życiowej jeszcze nie było. Więc nie mam zamiaru się stąd zwalniać, a powiem więcej mam zamiar się uczyć i być co raz lepszym pracownikiem. Pozdrawiam was, nie miłe osoby. A miłego dnia życzę pracownikom Studio Moderna :)

Magda
@Panda 22.07.2017 14:32
Nie wiem, człowieku co ty za bzdury opowiadasz, o braku szacunku i t d . Ty jesteś jedna, niezadowolona, pokrzywdzona i takie t...

Nadkwasota z też zgryzliwosci wam grozi kierownicy, ach to wasze mniemanie o sobie zawsze zastanawiałam się skąd się bierze.... . Uważajcie bo jeszcze ktoś wam.uwierzy! Buziaki! Miłego lata! Ludzie (tylko że słuchawek) grill nad Wisłą w piątek? Most poniatowskiego 19 a potem tajemne miejsce ;-)?

Omelia

Czy mógłby ktoś napisać kilka słów w kwestii stanowiska kierownika sklepu? Jaka jest atmosfera w firmie? Jaka umowa wchodzi w grę na początku?Bardzo dziękuję.

IP

Cykl pt. "Olaf i skoro zadowoleni to NA PEWNO piszą kierownicy. No normalnie same kierowniki! :)" One nic nie robią tylko siedzą na goworku! :D A Olaf jest zarobiona i jest tu za każdym razem, codziennie tylko PRZYPADKIEM! :D I tak przy okazji, nie jestem z kierownictwa, ale nie życzę sobie byś wypowiadała się w moim imieniu ("Wszystkim tutaj chodzi o ..." itp. itd). Nie życzę sobie. I nie zgadzam się z Tobą. Jeżeli masz jakiś problem ze swoim kierownikiem to wypowiadaj się w swoim imieniu. Nie jesteś wszyscy. I taka dobra rada dla Ciebie ponieważ się zadomawiasz: w sieci nikt nie jest anonimowy. Jest coś takiego jak numer IP. To już nie średniowiecze.

Zadowolona

Olaf _ Ile ludzi tyle opinii, oczywiście każdy ma prawo do jej wyrażania, pytanie tylko w jakiej formie...Ja też jako pracownik mam do tego prawo. Jestem zadowolona i zadne komentarze tego nie zmienia. Wszystko na czas, staly kontakt z ludzmi, innymi pracownikami- nie widze powodow do narzekania. Piszesz o szacunku to uszanuj fakt, ze mi sie pracuje dobrze.

Olaf
@Zadowolona 19.07.2017 07:28
Olaf _ Ile ludzi tyle opinii, oczywiście każdy ma prawo do jej wyrażania, pytanie tylko w jakiej formie...Ja też jako pracownik...

To niesamowite, że jesteś tak bardzo wiernym i zadodowolonym pracownikiem, że o 7 rano pilnuje tego forum :-D nie widziałam tam aż tak zaangażowanych ludzi.... Powodzenia kierowniku!

Zadowolona
@Olaf 20.07.2017 16:42
To niesamowite, że jesteś tak bardzo wiernym i zadodowolonym pracownikiem, że o 7 rano pilnuje tego forum :-D nie widziałam ta...

Niewiarygodne...teraz nawet godzina wpisu jest komentowana.... Ale nawet to mnie nie zdemotywuje. Milego dnia Ci zycze.

Dziunia

Studio Moderna to bardzo dobra firma ale niestety nie doceniają leniuchów. Aż przykro jak ich traktują!

i Ja

Zastanawiam się po co ludzie tu przychodzą i piszą takie bzdury. Nie chce mi się samej rozpisywać o pracy bo po prostu jestem zadowolona. Jedyne co chcę skomentować to komentarze. Głowię się jak głupi jest ten świat, że ludzie wykorzystują taki wynalazek jak internet, swój czas właśnie po to żeby napisać coś tak bezwartościowego jak żeby "wszyscy uciekali", że "ta firma padnie" itd. Prawda jest taka że po odejściu czy zwolnieniu 2,5,10 zmęczonych wszystkim w pracy pracowników duża firma jak ta zatrudni 2,5,10 osób, którym się zwyczajnie chce. Także to żadna tragedia dla Was i dla firmy. Wasza frustracja niczego nie zmieni na lepsze. Moda na hejt jeżeli kiedykolwiek była to już dawno minęła i to wręcz kicha być tak małym człowiekiem. Na co dzień wiecznie niezadowoleni wykrzywieni ludzie odpychają od siebie otoczenie i sama nie chcę z takimi męczącymi osobami pracować, bo są toksyczni. Zamiast pisać bzdury które niczego nie zmienią, nikt z tym nic w firmie, w której wszystko hula nie zrobi i wam wcale po tym nie ulży, napiszcie jakiś konkret lub nie piszcie nic tylko zróbcie sobie pyszną kawę czy herbatę i zjedzcie kawałek ulubionej czekolady. Chandra wtedy minie wam bez pozostawiania brzydkich śladów w internecie :)

Olaf
@i Ja 13.07.2017 12:20
Zastanawiam się po co ludzie tu przychodzą i piszą takie bzdury. Nie chce mi się samej rozpisywać o pracy bo po prostu jestem z...

Typowe rozumowanie dla ludzi zarządzających w tej firmie. ... Obrażanie i fochowanie. ... Tu macie przykład :-D wiecie co to szacunek dla ludzi - po tym wpisie widać, że nie. Wszystkim tutaj chodzi o szacunek i dotrzymywanie słowa. Jak dowiecie się co to nikt nie będzie pisał o ucieczce. Prawda decydując się na pracę u was decyduje się na pewne rzeczy ale nie na brak szacunku, obelzywe zachowanie i wyśmiewanie ludzi. Jest wiele szkół, które uczą zarządzać ludźmi - zastanówcie się, zróbcie coś ze sobą. Ryba psuje się od głowy....

Oceniacz

Ile osób tyle zdań, rozumiem, że każdy ma prawo do swojej opinii ale żeby tak skrajnie oceniać firmę to jest nie dziwne!. Mam zamiar aplikować do Moderny ponieważ słyszałem sporo dobrego o firmie i chciałem dowiedzieć się czegoś więcej. Jak prowadzą rekrutację?

Dziunia

Studio Moderna stoi na dobrych i zaangażowanych pracownikach.

xxxccc

Nie polecam pracy w tym sklepie , przyjmójąc człowieka do pracy i po podpisaniu umowy jest wszystko wielce w porządku , niestety .... po czasie okazuje się jak bardzo nie szanują pracownika , nie dość , że człowiek stara się pracować jak najlepiej to niestety nie jest to brane pod uwagę , Firam chciała by zarabiać mildiardy .... Jako były pracownik tego sklepu wiem , że jeżeli nie wyrobisz swojego indywidualnego targetu zostaniesz zwolniony bez podania jakiejkolwiek przyczyny ( bierzmy tu sklepy stacjonarne , i to , że jeżeli są dwie osoby na zmianie a sklep nie zarabia , nie ma szans aby wyrobić 20 tysięcy w miesiąc ) , jesteś ciągle obserwowany , mają często pretencj i nie są szczerzy , o szkoleniu nie wspomnę ... jedna wielka kpina , po tygodniu już najlepiej powinno się znać już wszystkie produkty i ogarnąć cały system który jest beznadziejny , jedynym plusem pracy w tej pracy jest zarobek , W dodatku praca czasami jest po 14 godzin a nie po 12 , a pracownik dowiaduje się o tym zupełnie znienacka . .... Ciągle jest mówione o tym jak wielce są szrzerzy .... niestety to nie prawda . Za plecami nawet kierownik potrafi Cię obgadać mimo tego , że kilka dni wcześniej się do Ciebie uśmiechał . Powinni docenić wszystkich bo praca nie jest łatwa , a nie sugerować się kogoś opinią ....

Olaf
@Malkontenci się zawsze znajdą 11.07.2017 14:01
Ciekawe że zamiast znikać to otwierany kolejne sklepy :-) A co do mojego kierownika to rzadko bywa oburzony. Pozdrawiam :-)...

Takie info może mieć tylko ktoś kto jest wyżej i zbiera / zabiera kasę innym. To nie może być zwykły szeregowy pracownik. Kierowniku jak masz na imię? Co masz za pisanie bzdur tutaj? A szeregowych pracowników pozdrawiam! Uciekajcie jeśli możecie.

Malkontenci się zawsze znajdą
@Olaf 12.07.2017 17:06
Takie info może mieć tylko ktoś kto jest wyżej i zbiera / zabiera kasę innym. To nie może być zwykły szeregowy pracownik. Kier...

Po otwarciu każdego sklepu dostajemy informację, że został otwarty nowy sklep, gdzie plus zdjęcia. I taką informację oficjalnie dostaje każdy pracownik sklepu. Wiemy to wszyscy i widzimy, że w miesiącu takich otwartych sklepów jest przynajmniej dwa. Proste. Masz jeszcze jakieś niedorzeczne wnioski? Pozdrawiam :-)

Dziunia

Czy jesteście pewni, że nie można o Modernie napisać coś pozytywnego?. Jeśli nawet są jakieś błędy czy niedociągnięcia to może być chwilowe. Firma może mieć gorszy okres w swojej karierze, to się zdarza i trzeba wspólnymi siłami wyjść zadowolonym z tego.

olga

Rotacja i brak szacunku do ludzi

Oceniacz

Jak ktoś ma roszczeniowy charakter to zawsze będzie miał problem. Maximum oczekiwania za minimum zaangażowania

Małgorzata

Studio Moderna Polska to firma tylko i wyłącznie na start i nabicie stażu. W tej firmie nigdy się nie dorobisz. Nigdy nie dostaniesz podwyżki stałej pensji mimo argumentów. Godzisz się na niskie warunki, które sam ustaliłeś i przepadasz. Trzeba pracować jak w każdej firmie, aczkolwiek nie masz radości z samej pracy, bo sprzedajesz ciągle te same produkty lub bardzo małowartościowe produkty. Komunikacja pomiędzy działami jest na niskim poziomie Jeżeli chcesz dojść wysoko musisz być miły, uśmiechać się i wchodzić w pupę słoweńskiej Pani, która (rzekomo chodzą słuchy) zna się na swojej robocie (sarkazm). Jedna pani dość pozytywnie na tym wyszła, niestety tracąc sympatię i uznanie. Prawdziwą atmosferę pracy tworzą tak na prawdę tylko ludzie, którzy tam pracują, a właściwie to tworzyli bo faktem jest to, że rotacja jest bardzo wysoka i nikt nie jest na tyle naiwny, aby pracować za długo jako łoś dla firmy - ludzie najzwyczajniej odchodzą. Atmosfera jest dosyć sztuczna i napompowana. Od siebie polecę pracę tutaj tylko na start i nic więcej. Jeśli masz ambicję, zapał i jesteś pomysłowy to sugeruję nie marnować go w tej firmie tylko poczekać na lepszego pracodawcę. Szkoda się wypalać :-)

w odniesieniu do bzdur Małgorzaty, parę faktów
@Małgorzata 21.04.2017 23:43
Studio Moderna Polska to firma tylko i wyłącznie na start i nabicie stażu. W tej firmie nigdy się nie dorobisz. Nigdy nie dosta...

Małgorzato jesteś kłamczuszkiem. Napisałaś coś, co rozmija się z rzeczywistością - stąd moja pewność, że nigdy tu nie pracowałaś. Miałam nie pisać, ale zaczęłam się zastanawiać skąd ludzie mają wiedzieć jak jest naprawdę. 1. Jest zwyczajnie. Jest dobrze. Jest zdrowo. 2. Ja jak inni pracownicy którzy pracują tu dłużej niż kilka miesięcy, dostałam podwyżkę i co miesiąc mam dodatkową premię 4-cyfrową. Raz lepszą raz gorszą, ale co miesiąc mam, bo pracuję na swoje. 3. Dostaniesz coś więcej jeżeli rzeczywiście coś sobą reprezentujesz. Widzisz kto został supervisorem/kontrolerem/ przeszedł na infolinię i każdy wie dlaczego - bo jest conajmniej dobry. I nie ma opcji by awansować po kilku dniach/tygodniach - to nielogiczne i absurdalne. 4. Atmosfera jest normalna, wszyscy się tu znają, rotacja wydaje mi się że jest nieduża ( i wcale nie ma tu 7000 osób a jakieś 50-60). Owszem - Są osoby które przychodzą i odchodzą po kilku/kilkunastu dniach i są to pojedyncze osoby. W każdym call center rekrutacje są non stop. A to jest jednoznaczne z jakąś rotacją. W zespole Natalii, Przemka, Artura i Wandy w 90% jest praktycznie taki sam skład OD MIESIĘCY / OD LAT.

Iza

Studio Moderna Polska nie ma żadnych nowych ofert pracy? Słyszałam, że firma jest fajna i pewnie dlatego ludzie nie zwalniają etatów. Dziwią mnie niektóre wpisy.

Dziunia

Studio Moderna Polska to zespół około 7000 osób do obsługi klientów.

Patrycja

Zastanawiasz się czy aplikować? Zapoznaj się z jedną z zakładek i dowiedz się dlaczego warto! http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,73980,0,0,dlaczego_warto_aplikowac

Studio Moderna Polska sp. z o.o
pracodawca

Ponieważ widzimy, że nie dla każdego jest to jasne, to dla tych, którzy nie wiedzą, a chcieliby nas odwiedzić wyjaśnimy kwestię otwierania drzwi i poruszania się z kartą po biurze. Każdy gość i kandydat obecny na szkoleniu otrzymuje na recepcji głównej budynku kartę, która pozwala przejść JEDYNIE przez bramkę do wind. Karta ta NIE POZWALA na poruszanie się po biurze jakiejkolwiek firmy znajdującej się na piętrach. Stąd żadne drzwi za pomocą karty z recepcji głównej, nie otworzy nikt poza pracownikami firmy. Jedynie pracownicy zatrudnieni w firmie w pierwszym dniu pracy otrzymują swoją własną kartę, która pozwala na swobodne poruszanie się po biurze swojej firmy i do korzystania z jej sal konferencyjnych.

Patrycja

Jak przebiega proces rekrutacyjny w Studio Moderna Polska sp. z o.o? Może ktoś chciałby podzielić się swoimi doświadczeniami?

Dariusz

Mam dobre zdanie o firmie ponieważ miałem przyjemność pracować i gdyby ni e wyjazd pewnie bym pracował.

Tereza

Pesymiści zawsze znajdą coś złego. Firma jest spoko i jak komuś odpowiada charakter pracy to na pewno będzie zadowolony. Zarobki są niezłe a resztę trzeba wypracować samemu. Przy pozytywnym myśleniu praca będzie dawała satysfakcję również finansową.

Józef

Byłem na szkoleniu w ostatnim czasie. Nawet CV nie trzeba składać Na 1 rzut oka wszystko jest OK. Można pomyśleć 3 miesiące przemęczyć się i będzie umowa o pracę etc. Umówmy się jest to korzysytne. Aczkolwiek pamiętajmy najpierw musisz im zaimponować co niekoniecznie będzie łatwe o czym napiszę dalej. Przez pierwsze 3 miesiące tzw śmieciówa czy jak oni to tam nazywają z pensją brutto 15 zł z tego co pamiętam. Wydawać by się mogło, że dla samego siedzenia jest OK podstawa lecz przecież człowiekowi zależy na prowizji. W czasie szkolenia wypytywania o oczekiwania prowizyjne. Oczywiście trenerka wałkowała temat od czego jest ona zależna. O samej jej aspektach nie wypowiem się bo zrezygnowałem po 1,5 dnia. Aczkolwiek przez pierwsze 3 miesiące pozyskuje się klienta bez karty klubowej. W mojej opinii nie daje ona żadnych korzyści. A jest zdecydowanie ciężej go pozyskać niż tego z kartą. Logika jak ktoś ma kartę to łyka te tandetne w mojej opinii jak i sądzę pozostałych pracowników studio moderna produkty.Na pytanie w sprawie reklamacji produktu Trenerka Iwona bo tak nazywała się nie potrafiła udzielić odpowiedzi "nie wiem" (samo szkolenie co najmniej 3 dni a później podobno przez miesiąc pomagają nowej osobie) Jednakże ta firma się różni od innych CC ponad 50 % klientów to ludzie starsi. W momencie gdy byłem na słuchawce to słyszałem rozmowę doświadczonego sprzedawcy ( ilość dyplomów z jakimiś wyróżnieniami ) . Co do pracy trener o rubensowskich kształtach. Mocno przeciętna narzucająca swój schemat. Mi osobiście nie podpasowała, ale mogę się mylić. Na 1 rzut oka widać, że chcę zachować pozory przyjaznego szkolenie lecz dla mnie była szorstka. A sądzę, że łatwo byłoby ją zagiąć w paru aspektach nawet bez znajomości produktów. Idąc dalej uczą cię na szkoleniu opowiadać o produkcie na tzw zapowietrzeniu. A co jeżeli klient się o coś zapyta ? Moja grupa była nieliczna, znajdowały się wyróżniające osoby aczkolwiek zapewne przyjmują bo tego nie wiem osoby, które są podatne na pranie mózgu. Te który miaały już jakąś znajomość ze słuchawką albo same odchodzą bo widzą tzw kłamstwo ewentualnie poprzez swoje nawyki z poprzedniej pracy nie zostana przyjęci lecz to moje odczucia. Samo pomieszczenie budynek całkiem ok a herbatka z ARO to śmiech na sali :P Chyba chcieli aby ktoś na 2 dzień nie przyszedł. Odpowiadając na pytanie dla kogo praca : ludzie bez matury a nawet z tym egzaminem, którzy nawet nie wiedzą kto jest prezydentem Polski bo im można wszystko wmówić czyli tzw elita gimnazjalna. Sami mówią, że ta praca jest dla wyjątkowych osób słyszałem na open space rozmowę 2 niezwykle mądrych pań, które raczej inteligencją nie grzeszyły a bliżej im było do Solaris z Blok Ekipy. Niemal kultową postacią jest tam niejaki Miron chwała mu za to. Konsultanci, pracownicy stawiali go nam za wzór Jeżeli wyciąga więcej niż 5 tysięcy netto łącznej pensji przy założeniu 160 h to chwała mu za to. Umówmy się jest to całkiem dobry zarobek Jednakże sądzę, że nie jest ta kolorowa jak to Iwona mówiła. Co do dojazdu bo też to jest istotne. Dla chcącego nic trudnego umówmy się. Mordor jest fatalny pod względem komunikacji. Jak ktoś chce rozpocząć tam pracę swoją świetlaną karierę to OK. Ja prognozuję , że 5 miesięcy nie dłużej tam można popracować. Mam nadzieję, iż opinia jest rzetelna. Pozdrawiam obecnych byłych jak i tych przyszłych pracowników.

TRENERKA
@Józef 18.02.2017 15:00
Byłem na szkoleniu w ostatnim czasie. Nawet CV nie trzeba składać Na 1 rzut oka wszystko jest OK. Można pomyśleć 3 miesiące pr...

Józefie. ......Do tej pory nie odzywałam się na tym forum, ale po przeczytaniu tej opinii stwierdziłam, że muszę. Jakoś nie mogę spokojnie przejść obok sytuacji, kiedy ktoś nazywa ludzi z którymi współpracuję „nie do końca inteligentnymi”, którzy nie wiedzą kto jest prezydentem Polski lub mającymi postawę „dziuni z Blok Ekipy”. Moim zdaniem są to wypowiedzi bardzo krzywdzące, dalekie od prawdy. Przyznam szczerze, że nigdy nie pracowałam z tak ciekawymi i inteligentnymi osobami jak w Studio Moderna. Ci wszyscy Agenci, których nazwałeś „elitą gimnazjalną” są ludźmi z dużym poziomem kultury, wiedzy, pasji i zupełnie nie rozumiem z czego wynika Twoja opinia. Druga kwestia, która jest moim zdaniem krzywdząca, to ocena wyglądu zarówno mojego jak i moich koleżanek, które spotkałeś na górze (Solaris z Blok Ekipy- tak w ogóle to w tej kreskówce pełni ona rolę kobiety lekkich obyczajów). Było mi przykro gdy przeczytałam Twoją ocenę mojej fizyczności. Wolałabym rozmawiać konkretnie na tematy merytoryczne. Ostatnią kwestią jest Twoja opinia co do metod rekrutacji kandydatów – napisałeś, że zapraszamy do współpracy tylko osoby, które „są podatne na pranie mózgu”. Jest to krzywdząca opinia dla osób, które z nami pracują i niezgodna z prawdą, ponieważ posiadamy zupełnie inne kryteria przyjmowania pracowników, niż te, które wymieniłeś. Dla tych, którzy rozważają czy przyjść do nas na rozmowę lub odpowiedzieć na ogłoszenie, chciałam powiedzieć, że zapraszamy! Znajdziecie tutaj na pewno samych pozytywnych ludzi, miłą i życzliwą atmosferę, koncentrację na komunikacji, chęć pomocy i przejrzyste zasady premii. Jeśli chcecie, to sami zapytajcie Agentów (macie taką możliwość już pierwszego dnia szkolenia, a wtedy dostaniecie odpowiedź od człowieka, który siedzi obok Was fizycznie, a nie jest anonimowym Józefem). Korzystając z okazji pozdrawiam wszystkich agentów z obu grup – Wandy i Natalii.

Grześ
@Józef 18.02.2017 15:00
Byłem na szkoleniu w ostatnim czasie. Nawet CV nie trzeba składać Na 1 rzut oka wszystko jest OK. Można pomyśleć 3 miesiące pr...

Dzięki za opinię nie wiem kiedy tam byleś ale to co napisałeś mi również się przydarzyło. Byłem na takim szkoleniu hehe z tymi ludźmi o których wspominasz tylko w roku 2014. Faktycznie po opuszczeniu szkolenia mój mózg był wyprany!(to moje odczucie). Widzę ze HR mocno pracuje nad podniesieniem opinii ale dla następnych taka rada. Jesli to czytacie a rzeczywistość będzie taka jak tutaj opisywana to UCIEKAJCIE :)

Dzińka

Mogę polecić bo to fajna firma, dbają o ludzi i atmosferę.

Były supervisior

Ta praca jest śmieszna,, dla dzieciaków, studentów bądź Ukraińców którzy nie mają żadnych perspektyw.. każdy inny szanujący się człowiek znajdzie coś lepszego. Pozdrawiam obecnych pracowników Moderny którzy śleńczą tu na forum, pisząc pozytywne opinie. P.S żal

Adam
@Były supervisior 07.02.2017 15:03
Ta praca jest śmieszna,, dla dzieciaków, studentów bądź Ukraińców którzy nie mają żadnych perspektyw.. każdy inny szanujący się...

Pracowałem tam 16 lat i niestety nie zgadzam się z tą opinia. Praca jest OK. Dla dzieciaków, studentów itd zgadza się to prawda ponieważ i dzieciaki, studenci i nawet Ukraińcy mogą tam pracować i zarabiać dobrą kasę a trenerzy zrobią z nich sprzedawców pod warunkiem, ze ktoś będzie chciał pracować i zarabiać naprawdę sporą kasę i to na słuchawce. Skoro pracowałeś/pracowałaś jako SPV to wiesz ile taki konsultant może zarobić i wskaż mi inne miejsce gdzie dzieciak, student czy Ukrainiec może tyle zarobić oczywiście pod warunkiem, iż będzie miał chcieć pracować. Co do pisania opini uwież ja czasem zaglądam na forum ale jest to moja pierwsza wypowiedz na tym forum i to tylko dla tego, iż nie lubię jak ktoś pisze takie brednie i skoro byłeś/byłaś spv piszesz tylko o sobie gdyż nie przypominam sobie aby w ostatnich latach sam się zwolnił jakiś spv. Owszem odchodzili spv gdyż SM wypowiadało im umowy. P.S. Żal to pisanie takich opini.

pablos niestety zwany pawciem
@Były supervisior 07.02.2017 15:03
Ta praca jest śmieszna,, dla dzieciaków, studentów bądź Ukraińców którzy nie mają żadnych perspektyw.. każdy inny szanujący się...

Paweł były supervisor i jego trzy grosze do sprawy: W pracy bywa śmiesznie dzięki ludziom dbającym o atmosferę, praca śmieszna nie jest - wynagrodzenie może być bardzo poważne. Praca jest dla każdego kto chce ją podjąć na serio a nie na próbę - przy chęciach, wytrwałości i wsparciu sprzedaży można się nauczyć. Dzieciaki, studenci i Ukraińcy mają perspektywy - często większe niż niejeden supervisor. p.s. supervisorzy nie piszą o sobie "supervisiory" - to raczej mniej lub bardziej lubiana nazwa nadawana stanowisku przez Konsultantów ;p pozdrowienia dla Moderny :)

Dziunia

Mam wielka ochotę na stanowisko lidera grupy ds sprzedaży w ruchu, czy to jest aktualne? Trosze o informację gdyż bardzo mi zależy a wiem , że firma jest dobra i ludzie sobie chwala tu pracę. Może jeszcze kilka słów o rozmowie rekrutacyjunej czy jest bardzo trudna?

Dziunia

Fajna firma dla tych co lubią taka pracę. Zapraszamy

anonimowa

Witam, ktoś wie coś na temat pracy supervisora? Jak to wygląda w tym call center?

uka

Na pewno warto, bo i wypłata jest terminowa u nich.

Piotrek

Jeśli jestes dobry w namawianiu na nie potrzebne zakupy praca jest dla ciebie :D

Myszą

No ja widziałam ofertę pracy ze 15 zł brutto już oferuja, wiec to prawda ze jeżeli chodzi o wynagrodzenie to nie ma tragedii w innych firmach dają dużo mniej

anonim

(usunięte przez administratora)

Xyz

Ok 8-10tys

Xxxcx

Portal ma podobno przedstawiać prawdziwe opinie o pracodawcy więc dlaczego kasujecie coś co jest prawdą? Prawda boli Co nie?

Studio Moderna Polska sp. z o.o
pracodawca

@mimo - zachęcam do przesłania swojego CV na nasz adres rekrutacyjny: rekrutacja@studio-moderna.com Na rozmowie rekrutacyjnej opowiemy Ci jak wygląda praca w Naszej firmie na stanowisku konsultanta telefonicznego. Osoby, które realizują swoje cele sprzedażowe osiągają wysokie premie miesięczne, a dodatkowo mają szansę uzyskać również premię kwartalną, więc jest o co walczyć.

Studio Moderna Polska sp. z o.o
pracodawca

@justa - drzwi do Naszej firmy otwierają się automatycznie, więc nikt nigdy nie miał problemu z dostaniem się do Nas. :-)

Michał
@ewa 24.02.2017 21:32
Oj chyba cos sie pomylilo komuś albo klopot z pamięcią. Byly takie dni ze nie dzialaly karty i trzeba było naparzać w drzwi z p...

i co z tego? jak epizod z niedziałającymi kartami do drzwi może być powodem do oburzenia? I ty "Grzesiu": jak szkolenie, które ma nowych pracowników przygotować do sprzedaży produktów których nigdy nie sprzedawali, których nie znają ma być praniem mózgu? gdzie i jak inaczej mieliby się tego nauczyć? a może wyobrażasz sobie sprzedawców bez szkolenia? Jeżeli takie rzeczy jak drzwi, czy konieczność przeszkolenia się przed rozpoczęciem pracy są gorszące i warte pozostawienia po sobie cichego anonimowego hejtu to... brak mi słów i ręce opadają, gdy ktoś taki absurdalny i anonimowy smrodek po sobie pozostawia. Nie słyszałem, by ktoś krzyknął: uwaga! zablokował się czytnik do drzwi! rzucamy pracę vel uciekamy ze szkolenia! :D W pracy ludzie mają inne priorytety!!! Bądźmy poważni!!! Ja też czasem ponarzekam, chociaż źle mi tu nie jest, ale hejt o blokadę drzwi..? nazywanie (w mojej opinii KONIECZNEGO) szkolenia przed podjęciem pracy praniem mózgu? o_0 no szanujmy się! Udanego weekendu przede wszystkim Tobie "Ewo" i Tobie "Grzesiu", kimkolwiek naprawdę jesteście bo jest Wam absolutnie niezbędny byście wyluzowali!

2 ewa
@ewa 24.02.2017 21:32
Oj chyba cos sie pomylilo komuś albo klopot z pamięcią. Byly takie dni ze nie dzialaly karty i trzeba było naparzać w drzwi z p...

Jak nie można otworzyć drzwi to jest wyjście z sytuacji: zadzwonić, zapukać albo poczekać na pracownika SM z kartą. A jak ktoś jest mniej zaradny i nie wpadnie na powyższe opcje to... można "naparzać w drzwi z piąchy".... tylko po co? ;)

Zostaw opinię o Studio Moderna Polska sp. z o.o - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Studio Moderna Polska sp. z o.o