JM Tronik

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 176 ocen.

Opinie o JM Tronik

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JM Tronik

Agnieszka

Odciskami palców musicie się weryfikować przy każdym wejściu i wyjściu zarówno prywatnym i służbowym ponieważ tak nakazał zarząd firmy i taki macie obowiązek w tej firmie. Ja nic Wam na to nie poradzę. Zażalenia proszę pisać do zarządu firmy, nie do mnie. Mi kazano od każdego pobierać odciski palców do weryfikacji, czy się nie spóźniacie i do rozliczania czasu pracy. Po co im jeszcze tego już nie wiem, ale wyjatków nie ma, ale muszę tak robić bo muszę pracować, by za coś żyć. Podpowiem tylko, że w dniu rozpoczęcia pracy możecie przyjść z pouszkadzaną skórą palców, wtedy te czytniki sobie nie poradzą z poprawnym rozpoznaniem pracownika. Musza nie dać się czytać wszystkie palce, nie jeden., wtedy dostaniecie tymczasowo kod. Były już takie przypadki. Potem zwyczajnie nie pamiętam od kogo wzięłam odciski a od kogo nie. Rozmowy z GIODO już mieliśmy, ale zarząd swoje.

Henry

Tylko narzekanie najlepiej niektórym wychodzi?

Szukam pracy

Sądząc po ilości ogłoszeń o pracę firma musi mieć dużo zleceń. Od pewnego czasu zastanawiam się nad złożeniem cv do powyzszej firmy. Na jakie stanowisko na lepiej aplikować. Pozdrawiam i dziękuję za informacje

Szukam pracy
@Karol 26.10.2017 16:28
Panuje tam kiepska atmosfera, wiec nikt nie chce u nich pracować. Szczerze odradzam. Lata świetności tej firmy chyba już przemi...

Kiepska atmosfera. Co przez to mam rozumieć możesz rozwinąć temat.a na jakie zarobki mozna liczyć po przepracowaniu roku czasu

2015
@Karol 26.10.2017 16:28
Panuje tam kiepska atmosfera, wiec nikt nie chce u nich pracować. Szczerze odradzam. Lata świetności tej firmy chyba już przemi...

Rotacja i kiepska atmosfera są ze sobą związane. Atmosfera zmusza do tego że każdy dba tylko o własny tyłek a w taki sposób długo się nie wytrzyma. Tak jak @pz napisał odciski palca, premie uznaniowe i zasady spóźnień, nadgodzin - o tym nikt nie pisze w ogłoszeniach. No i złota zasada BMW - Bierny Mierny Wierny

aa

Ta ilość ofert nie bierze się znikąd.

Rhaegal
@aa 12.10.2017 19:13
Ta ilość ofert nie bierze się znikąd.

Tak, ruch duży, bo wiele ludzi nie wytrzymuje tego co dzieje się w firmie. Szczególnie super jest atmosfera, gdzie jeden drugiemu podkłada nogę. Całkowity brak zaufania do pracowników, o czym świadczy już sama prędkość działania komputerów i fakt nagrywania tego co na nich robimy. O pracownikach puszczane takie historie, ze nie wiadomo czy się śmiać czy wymiotować, a część osób to potrafi wziąć na poważnie i podać dalej. Śmiech na hali.

pz

ostatnio dużo mają ofert pracy... byłem na rozmowie - odpowiadają pytaniem na pytanie (w kwestii zarobków), nie precyzują kwoty za którą masz pracować dają ci pewność jedynie na 1700 zł, bo reszta to niewiadoma premia (niewiadoma, bo nie wiadomo ile i czy w ogóle ją otrzymasz). Ponadto na spotkaniu nie wspominają o odcisku palca, a jak przyszedłem na dzień podpisywania papierów oburzeni, że się nie zgadzam ( a przepraszam nikt mnie o tym nie poinformował na rekrutacji), ostatecznie zrezygnowałem.

Pacyfikator
@pz 11.10.2017 19:10
ostatnio dużo mają ofert pracy... byłem na rozmowie - odpowiadają pytaniem na pytanie (w kwestii zarobków), nie precyzują kwoty...

Nadal żądają od nowych bezprawnie odcisków palców? To policja a nie firma? Przecież sam giodo pisze na swojej stronie, że to nie dopuszczalne i by zgłaszać to do nich. Było wykonać zdjęcie urządzenia którym je pobierają napisać list do pip oraz giodo załączyć i niech się tym w końcu zajmą. O odciskach było tu wielokrotnie napisane. Kiedyś to forum miało 7 stron, teraz ma niecałe 3. A to co tu źle piszą pozostaje mi tylko potwierdzić, łącznie z atmosferą, którą można ocenić na 0 w skali od 1 do 5.

jozo

Piszecie tylko o pracownikach biurowych , napiszcie co dzieje się na produkcji tam też pracuj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zdążyłem się przyjąć a już się przekonałem.

Pająk

Ha ha ha ha hihihihi

Rhaegal
@Pająk 08.06.2017 22:06
Ha ha ha ha hihihihi

Może więcej nam opowiesz niż ha ha hi hi? Jak atmosfera i jak ta kobieta z twojego zespołu? Jeszcze pracuje? Nawet ostatnio słyszałem o niej dyrdymały. Już nie pracuje na nadal się robi jej wrogów - już wymiotuję od tego. Szkoda, bo fajnie się z nią pracowało. Wszystko było na czas.

Pracownik1986

Nie tylko kierownictwo, jeszcze programista, brygadzisci, szczegolnie jeden( pan Asia). Wszyscy sa nic nie warci. Wszystko ładnie donoszą do pseudo kierownika.

Rhaegal
@Pracownik1986 28.05.2017 22:25
Nie tylko kierownictwo, jeszcze programista, brygadzisci, szczegolnie jeden( pan Asia). Wszyscy sa nic nie warci. Wszystko ładn...

"szczegolnie jeden( pan Asia)" - czyli teraz z kolejnej kobiety robicie transwestytę? Wymiotuję już tym. Ciekawe kiedy ta ploteczka dojdzie do moich uszu. Oby po pracy, bo nie chce by obiad poszedł na marne. Ciekawe macie tematy do plotek. Wolę już te o kosmitach.

Kristofff

Kierownictwu PM niezle odjeba... Dostali małolaty troche wladzy i sie panoszą. Ciekawe co bedzie jak skonczy sie ich przygoda w firmie. Nigdzie nie beda ich tak glaskac. A Maciek zdaje sie zapomnial jak juz bedąc kierownikiem robił sobie fuchy do domy lub garażu i kolege podkablował. Pieknie

Agnieszka

@Mirek, a Ty dlaczego nie polecasz?

Mirek

Ja zdecydowanie nie polecam. Nie wierzył bym w komentarze napisane przez osoby, które nie są zwykłymi pracownikami jak Agnieszka. To co mogę polecić jeżeli wynegocjujesz sobie dobrą pensję to przynajmniej można żyć. Dlatego tu jeszcze jestem i robię dobrą minę do złej gry. Takie czasy. Rodzinę trzeba utrzymać.

Agnieszka

@Pracownik, podsumowując polecasz pracę w JM Tronik?

Inny pracownik

Ten z 20 letnim stażem to syn prezesa.Dyskusja tu zawarta pokazuje,że tych znudzonych musiało być więcej niż tych co pozostali.Profile innych firm w podobnej branży wyglądają lepiej i mają wyższą ocenę.

Agnieszka

Jeżeli myślicie o aplikowaniu do JM Tronik i zastanawiacie się nad tym, co może zaoferować Wam firma, polecam zapoznać się z ich stroną internetową http://www.jmtronik.pl/co-oferujemy

odcisk palca

Uwaga na lojalki w tej firmie. Pobieranie odcisków palców to też tam norma.

as

Co się dzieje w tej firmie ? O co tu chodzi ?

Pracownik
@as 14.03.2017 22:01
Co się dzieje w tej firmie ? O co tu chodzi ?

O to co zwykle. Niezadowolony pracownik odszedł z firmy i teraz z brak zajęcia wylewa swoje żale. Firma oferuje dobre zarobki i ciekawą pracę. Na dowód powiem iż są u nas pracownicy z ponad 20 letnim stażem. Jak komuś się nie podoba i szuka dziury w cały to nie ma się co dziwić że na forum sieje zamęt i sama z sobą prowadzi dialog pod fikcyjnymi loginami.

handlowiec

To wszystko prawda. Prawdopodobnie wiem Marco o kim mówisz. Ktoś puścił w spółce bardzo szkodliwą plotkę na jej temat. Pracownicy przejechali się po niej jak po łysej szkapie nie jednokrotnie po tej akcji. Dziwię się, że w ogóle tak długo wytrzymała. Postępując tak ze mną usłyszałaby spółka do widzenia kolejnego dnia po dowiedzeniu się co się dzieje. Dlaczego kadra zarządzająca nie reagowała? Tym to sposobem i kilkoma innymi spółka doprowadziła do zwolnienia się bardzo dużej ilości pracowników z Działu Rozwoju i po części z innych, a przecież innowacyjne i sprawne produkty są siłą napędową na rynku. Do ich stworzenia potrzeba ludzi. Powinni zachęcać do pracy, a nie robić wszystko żeby zniechęcić. Podążając tą drogą, nikt nie będzie chciał nie tylko pracować, ale też współpracować ze spółką. Widać prezes już jest znudzony działalnością i nie zależy mu na konkurencyjności. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie.

dzien kobiet

Agnieszko, Niezaleznie od okolicznosci I kto ma racje wypowiedz "IQ wyzsze niz kobieta..." Marnie swiadzczy o autorze i napewno nie zacheca do kontaktu z firma. Co niektore srodowiska moglyby nawet pokusic sie o pociaganie do odpowiedzialnosci z urzedu.

Agnieszka

@Ja tak, nikt w internecie nie jest anonimowy. Zawsze należy o tym pamiętać.

xxxxxx
@Agnieszka 06.03.2017 16:17
@Ja tak, nikt w internecie nie jest anonimowy. Zawsze należy o tym pamiętać.

Ktos kto ma IQ wieksze niz kobieta lub robak wie jak byc anonimowy na forach czy w sieci ale za glupia jestes zeby to pojac..

Marco
@xxxxxx 06.03.2017 16:23
Ktos kto ma IQ wieksze niz kobieta lub robak wie jak byc anonimowy na forach czy w sieci ale za glupia jestes zeby to pojac.....

W firmie pracowała kobieta, która rozwiązywała problemy szybko i sprawnie. Nie wiele osób jej dorównywało w pracy w skuteczności i jakości produktów. Na pewno jej inteligencji nie można porównać do robaka i drogi xxxxxx na pewno jej inteligencja przewyższała inteligencję Twoją. Już nie pracuje. Nie jest to dziwne po tym jak spółka ją traktowała, zaś powyższy post świadczy zarówno o poziomie spółki jak i jej pracowników. Zanim coś napiszesz to przemyśl, ponieważ nie jesteś anonimowy. Jak napisał przedmówca, ktoś powinien postarać się o karę dla Ciebie.

Obserwator

Dziś nie istnieje niepodpisanie przedłużenia umowy lub zwolnienie przez pracownika bez winy pracodawcy. Zazwyczaj wina leży po stronie pracodawcy. Nikt nie jest tak głupi by sam bez przewinień pracodawcy dał wypowiedzenie. Wiem, że i tu pracodawca ma coś na swoim sumieniu w obu przypadkach.

Ja
@Obserwator 16.02.2017 15:06
Dziś nie istnieje niepodpisanie przedłużenia umowy lub zwolnienie przez pracownika bez winy pracodawcy. Zazwyczaj wina leży po...

Oczekiwania stron mocno się rozminęły i strony się nie dogadały. Wina tu taka sama jak co do tego że śnieg pada. W każdym jednym przypadku takim, że pracownik i pracodawca rozstają się. Poza tym to sprawa jest prosta (choć nie wszyscy to rozumieją) - pracodawca kupuje czas, wiedzę i usługi pracownika płacąc za to umówione na wstępie pieniądze. Jeśli zatem pracownikowi nie odpowiadają pieniądze/warunki/robota to zmienia pracodawcę. A jeśli ma z tym problem to ma prawo publicznie się wyzewnętrzniać. Dopóki nie rozpowszechnia informacji godzących w dobre imię pracodawcy robi krzywdę tylko sobie bo jakkolwiek na tymże forum można sobie wpisać dowolny nick to dla osób zainteresowanych taki delikwent nie jest anonimowy.

as

witam, ale czy szukają kogoś do pracy. Ogłoszenia są cały czas.Na jakie pieniądze można liczyć na początku pracy ?

lolek

Śmiech na sali. Atmosfera bardzo nieprzyjemna. Szykuję rozwiązanie umowy. Wszędzie gdzie pracowałem było lepiej. Pensje na czas na koncie ale pieniądze to nie wszystko.

as

Witam ogłoszeni. O prac. Są nadal aktualne

as

Witam. Na stronie firmy pojawił si. Ogłoszenia rozumiem ze firma szuka nowych pracowników. Na co można liczyć. Pozdrawiam

e

wydaje mi się ze na chwile obecna nie ma w firmie zadnych akutlanych ofert pracy trzeba poczekać chyba

anonim

(usunięte przez administratora)

Szukam pracy

Witam szukam pracy.Ciekawi mnie czy firma szuka pracowników produkcyjnych, na co Mona liczyć jako świeży pracownik? Czy można dostać się bez znajomości.

G

Witam są może przyjęcia na produkcji

As

Witam.jestem ciekawy czy firma szuka nowych pracowników.

Mariano Italiano

Pracowalem do niedawna na produkcji. Wyplaty są na czas, nigdy się nie spóźniają, jak sie dobrze pracuje i jest się wporządku to z pieniążkami też nie jest źle, tyle że pensja składa się z niskiej godzinówki i większej części z premi (którą zawsze mogą zabrać bez podania przyczyny) gdy chorujesz rozliczany jestes bez premi więc zarobki drastycznie spadają. Ogólnie firma niezła choć ostatnio chyba przechodzą kryzys. I na umowe o prace trzeba było dużo się nachodzić.

AntyEE

@pracownik - mało wiarygodnie brzmi hasło "omijajcie szerokim łukiem..." w ustach kogoś kto rzekomo cały czas tu pracuje :P

pracownik

Żeby rok nagrywać na kamerę ,trzeba pracować trochę dłużej niż rok . Miałem dużo czasu by to wszystko zebrać .Może więc czas zacząć wysyłać te nagrania ? Za mojej pracy zatrudniono przynajmniej 3 osoby .Więcej zwolniono . Szkoda tylko że firemka zrobi wszystko dla swojej wygody i zysków . Omijajcie szerokim łukiem tą firmę dla swojego dobra .

kandydat na koorddynatora DOK

Witam, jest ogloszenie na koordynaatora dzielu obslugi klienta. Czy ktos moze doradzic czy warto startowac?

pracownik

@zainteresowany pracą w jm-tronik - jeżeli chcesz pracować to aplikuj a nie czytaj forma. Tego typu strony od samego początku nie spełniają swojej roli bo są tylko miejscem do sprawiania przyjemności trollom :) Zapraszamy

Stary pracownik

Dziwne są te oskarżenia bo w naszej firmie nie ma nowych pracownikow od bardzo dawno

pracownik

mogę coś jaśniej zapytać o te przestępstwa? Które działy są w to zamieszane? Jakiego to przestępstwa?

Zainteresowany pracą w jm-tronik

Słyszałem bardzo dużo dobrych opinii o tej firmie. Chciałem się do niej przyjąć.czy może ktoś naprawdę wiarygodnie mi odpowiedzieć czy mam szanse na pracę nie mając nikogo znajomego w firmie

jeszcze 1 fałszywy ruch

A skończy się działalność spółki w więzieniu . Myślicie że ile można milczeć na temat widzianych i znanych faktów ? Kilka rzeczy udało się nagrać na ukryte kamery przez prawie rok . Proponuje więc zakończyć te działania inaczej nagrania zostaną przekazane na policje oraz opublikowane wraz z nazwiskami osób zamieszanych . Wtedy zostaną też opublikowane kompromitujące zdjęcia i filmy na temat pracowników obecnych i byłych tej firmy i samej firmy ,które dostałem i ja mimo że jeszcze krótko pracuje , śmiech na sali . Jeżeli zarząd o tym nie wie to lepiej niech się zainteresuje tematem .Czy ten wasz monitoring to dla wystroju wnętrza ? Dochodzi do przestępstw a zarząd ślepy ? Firmy i ludzie którzy na tym ucierpiali niedługo dostaną cynk co się działo nie da się po prostu dalej milczeć

pracownik

Bardzo dużo zniknęło.Dokładnie jest tak,jak pisze ramonez.Ludzie w tej firmie potracili nawet zdrowie,nie mówiąc już o przekrętach i zwalaniu winy oraz robieniu koło tyłka niektórym osobom.Część już odeszła bo zwyczajnie nie wytrzymała gnębienia przez zarząd firmy.Gdy rozpoczynasz pracę pobierają od ciebie odciski palców jak od przestępcy.Nie wierzysz to aplikuj i sprawdź lub pójdź jako student.Tych chętniej przyjmują.

ramones

Z tego co widzę od kilku lat to zniknęło stąd około 70 % opinii - oczywiście negatywnych. Ludzie nie bądźcie naiwni, omijajcie firemkę wielkim łukiem.

bolo

A gdzie są poprzednie opinie? Ile kosztuje usunięcie jednej opini?

Ktoś inny

Firma jak każda inna polska firma rodem z lat 90-tych. Najzdrowsze podejście to takie że pracujesz za wynegocjowaną kasę i zdobywasz doświadczenie. Jak masz dosyć zmieniasz. A sentymenty, osobiste opinie o kierowniku czy innym dyrektorze ? Jest tak jak wszędzie - jak ktoś wyleciał bo sobie zasłużył to będzie jad lał całymi strumieniami. Jak ktoś pracuje i warunki mu odpowiadają to albo wypowie się oszczędnie albo wcale. A ludzi można lubić albo nie - wolny kraj. A że co innego na rozmowie a co innego na umowie ... ? Podajcie przykład polskiej firmy działającej od lat 90-tych gdzie jest inaczej ? Taka mentalność. @Gal - nie Ty pierwszy zrezygnowałeś po kilku dniach z tego powodu - i zapewne nie ostatni.

Gal

Niestety firma oszukuje na rozmowach o proponując stawki których nie ma na umowie o pracę reszta to "mityczna premia w segregatorze", omijać szerokim łukiem !! albo podpisywać umowę przed !! atmosfera średnia, i ta "inwigilacja" ... kamery odciski palca (o tym ani słowa na rozmowie :) )... ogólnie słabo ... wszystko na papierze !!

pracownik!!

Istnieje koleżeństwo. Udawane.

były
@pracownik!! 03.07.2015 20:54
Istnieje koleżeństwo. Udawane.

w najgorszej postaci

Sylwia

Nie przesadzajcie chlopaki.

Ha ha

A najlepsze jest to ze piszący na tym forum już nie pracują tak wam było źle a wciąż tęsknocie ....,,,, jak żyć bez tronik

Obecny

Może byś się już odczepił od naszej firmy cały czas oczerniasz ludzi taki byłeś super i kompetentny że nikomu Ciebie nie brakuje my mamy prace i jesteśmy zadowoleni wiec sie odczep i przestań siać nienawiść

pracownik 12

nie płaczemy za Tobą, szybko zastąpił Ciebie fajny koleś

joko

mi sie podoba

Ja 1

Tak są przyjecia poniewaz wiekszosc jest na urlopach,potrzebni sa ludzie do malowania ogrodzenia i rozsypania ziemi,cv wyslij na adres firmy,w zamian kawa na karte,

a

Są może przyjęcia do pracy w J-M Tronik

Zostaw opinię o JM Tronik - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JM Tronik