Witam.
Panowie, jak na razie w Polsce nie ma przymusu pracy.
Jeżeli komuś nie odpowiada taka praca, zawsze może ją zmienić.
Narzekacie na zarobki, że magazyn dostaje mniej niż biuro czy PH.
Nie można wrzucić wszystkich wypłat do jednego worka.
Pozatym, nikt Wam nie zabroni startować na stanowiska dyrektorskie (niekoniecznie w Handlopexie). Wtedy miesięcznie zarobicie nawet po kilkanaście tysięcy. No kto Wam broni??? Skoro ktoś jest na takim stanowisku, to każdemu może się udać.
I nie zawsze trzeba mieć znajomości. Często wystarczy wygrać konkurs ofert ;-) więc do dzieła !!
Ale do tego trzebaby się trochę wysilić a tego Wam się nie chce. Lepiej jest siedzieć i narzekać jak to nie jest źle w Handlopexie, przeklinać za rogiem P[usunięte przez moderatora], dyrektorów i kierowników.
Sezon jest tylko 2 razy w roku. To właśnie wtedy siedzi się w pracy dłużej. Ale nikt już nie widzi tego, że poza sezonem jest sporo mniej pracy. Wtedy jest czas na spokojne wypicie kawy czy wypalenie papierosa.
Ostatnia petycja kierowników magazynu pokazała, jak naprawdę wygląda ich praca. Ile to nie mają obowiązków.
No i była kontrola, czy wywiązują się z nich. I co się okazało?
Roszczenia ma każdy, że ile to on nie robi a jak się okazało, to sporo jest niedociągnięć, aż się kary posypały.
Wiem wiem, wytłumaczenie jest takie, że nie ma czasu na zrobienie pożądków itd. Ale czasu nie ma teraz, w sezonie. Gdyby przed sezonem wszystko było dopilnowane, kiedy to większość czasu przesiedzicie przed komputerem serfując po internecie, teraz nie byłoby problemów.
Większości wydaje się, że kierownicy nic nie robią, handlowcy nic nie robią a prezes to już wogóle.
Ciekawi mnie, co Wy byście zrobili, gdybyście chociaż na 1 kwartał byli odpowiedzialni za całą firmę. To jest ta druga strona medalu, której Wy nie widzicie, lub nie chcecie widzieć.
To nie tylko obrót, marża, ale też wydatki i to spore.
Sam koszt utrzymania pracownika to jest prawie 70% Waszej wypłaty.
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. W innych firmach, konkurencyjnych. Owsze, dopóki ktoś się tam nie znajdzie. Założę się że jeśli ktoś przejdzie do konkurencji to nawet jeśli tam będzie gorzej, to się do tego nie przyzna.
Podsumowując: nie podoba Ci się w Handlopexie? to się zwolnij i poszukaj pracy, gdzie przyjdziesz na 8 godzin, posiedzisz sobie trochę nic nie robiąc i dostaniesz za to 10 tys.
Wiem jakie będą komentarze, że kolejny [usunięte przez moderatora].
Otóż jestem bezstronny. Pracuję bo chcę a nie muszę.
Niejedno się "wycierpiałem" od Prezesa, ale to nie przez niego tylko przez genialnych doradców jakich ma.
Chyba wszyscy wiedzą że chodzi o M[usunięte przez moderatora]
Wymyślał niezłe historie na mój temat (zresztą na innych też) a Prezes ślepo go słuchał.
No ale miejmy nadzieję że kiedyś przejrzy na oczy.