Maxcess

• Żydówko
  • Pierzyska
  • Rzegnowo

3. Opinie o pracodawcach Fałkowo
  5. Opinie o Maxcess Sp. z o.o.

Opinie o Maxcess Fałkowo

Nie przegap nowości o Maxcess Sp. z o.o.!

25.11.2010 20:19

obecny pracownik - 2010-11-23 09:25:27 A tak reasumując, rozumiem tych co za 1500zł pracowali. Tutaj faktycznie kasa jest inna, ale zrozumcie jedno - pracuje już w tej firmie ponad 100 osób. Ja gdy się przyjmowałem, byłem coś pomiędzy 50 a 60, było widać miłą atmosferę. Niestety zmienia się to na maksymalnie. Dla tych, którzy pracują od początku chyba widzą to najlepiej. Tylko jest z nimi mały problem, oni mają się najlepiej... Jako przykład podam byłego mistrza - facet naprawdę super, który bardzo się wykazywał, a na tym wszystkim korzystał inny mistrz, który przypisywał sobie wszystkie zasługi biegając do kierownika oraz managera, sprzedając jego pomysły... I tak moi drodzy tutaj wygląda sprawa, niby firma szuka stałego personelu, ale tak naprawdę sprawa z pracownikami wygląda śmiesznie. Reasumując zarobki, jeden zamknie twarzyczkę, bo dostanie 3400 i może się obijać, drugi się za podobne obowiązki jakie wykonuje, dostanie 2600. To jest rewelacja, gdy patrzę na te oliwione paluchy, które gdzieś tam są wtykane ;) Pomyślmy o chłopakach z montażu itd., oni jeszcze mniej zarabiają, a odwalają kawał dobrej roboty... A jeśli chodzi o rozwój zawodowy, faktycznie - kilka osób się rozwija, reszta ma być typowymi robakami... Nie widzę przyszłości w firmie, która uwstecznia pracownika, nie dając mu możliwości rozwoju.... Cieszy mnie tylko fakt, że niebawem nie będę brał w tym wszystkim udziału... Stary sprzęt, dosłownie tragedia, jak wczoraj wspomniałem ;) Ale póki co, na popołudniówkę trzeba iść ;)) adas to ty.

25.11.2010 20:13

DZIEKI KOLEGO ZA TE INFORMACJE 13,5 ZL ZA GODZ BRUTTO TO TROCHE MALO BYLEM NA ROZMOWIE I ZOBACZYLEM CO NIECO,MAM JESZCZE TROCHE CZASU DO POSZUKANIA NOWEJ ROBOTY WIEC CHYBA SOBIE ODPUSZCZE TEN MAXCES,ALE BEDE TU ZAGLADAL BO FAJNIE POCZYTAC O TAKICH FIRMACH NIECH LUDZIE WIEDZA JAK NAS SIE WYKORZYSTUJE,POZDRAWIAM PRACOWNIKOW I ZYCZE POWODZENIA
    obecny pracownik

23.11.2010 09:25

23.11.2010 09:08

anonim - 2010-11-22 16:59:42 Witam zaproponowano mi prace jako operator pily w firmie maxcess w bugaju/k Poznania czy mo??e kto?? kto pracowa?? lub pracuje na tym stanowisku powiedzieÄ? co?? na temat pracy na tym stanowisku?Dodam tylko ??e zosta??em zaproszony na rozmowe ale chÄ?tnie pos??ucham opini pracownik??w kt??rzy pracujÄ? bÄ?d?? pracowali na tym stanowisku. Daj sobie spokój, za 13.5 brutto plus coś tam dodatku w formie premii, dostaje kolega - kpina ;)
    ktoś

22.11.2010 19:09

Zaluzmy zwiazek zawodowy.

22.11.2010 16:59

22.11.2010 14:50

m... - 2010-11-22 02:28:19 Były pracownik - 2010-11-18 16:24:50 Aż żal i zdziwienie, że tylu nieudaczników potrafi używać komputera... Maxcess jest spoko firmą, jedną z bardziej przyjaznych w mojej karierze. Chcecie zobaczyć co to terror to zapraszam do Mikromy. Nigdzie nie zdobędziecie doświadczenia na takich sprzętach jak ma Mikroma i nigdzie nie spotkacie takiej bandy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w zarządzie jak tam. Każdy z Was narzekające mięczaki powinien to przeżyć, żebyście wiedzieli co to jest twarda szkoła. W Maxcess produkcja przenoszona jest z niemiec, więc dlatego poszukują pracowników i firma faktycznie rośnie w oczach. Maszyny raczej starsze ale nie ma tragedii i cały czas wstawiają kolejne.Wielu ludzi pamięta same początki, więc to kłamstwo, że wszyscy uciekają. Ja odszedłem ale nie Maxcess był powodem, a propozycja firmy o innym profilu działalności. Fakt, jest czasem mały bałagan ze zleceniami, bo młoda kadra zarządzająca też zdobywa doświadczenie, a czasem nie może podjąć decyzji bez błogosławieństwa z Niemiec ale wszyscy są przyjacielscy i kulturalni.Nigdy nikt przy mnie na nikogo nie krzyczał, a jedyny który się przewinął niemiły majster szybko został pożegnany. Pokażcie mi firmę gdzie główny szefo przychodzi do maszyny i rękę pracownikowi poda(pozdrawiam [usunięte przez administratora]..mało takich jest. Są zasady, jest praca i jest kultura. Co do pracy to są tygodnie, że rękawy wyrywasz i wszystko potrzebne na wczoraj, a jak zlecenia zejdą są dni kiedy jest czyszczenie maszyn, pogaduchy i wtedy zespół ma luzik. Faktycznie z zabieraniem premii to prawda, bo zawsze straci się jakieś procenty, bo czas przewidziany na jedno jest strasznie krótki, na inne długi i nikt nie jest w stanie przewidzieć dokładnie ile praca zajmie, a z tego czasu się rozlicza. Z drugiej strony nawet po tej stracie % zarabiałem znacznie więcej niż te okrzyczane tutaj na forum 1900zł :) Z czystym sumieniem polecam i pozdrawiam w pelni sie zgadzam...ludzie pisza tu bzdety ze az strach to czytac....ale tak to juz jest ze jak jest za dobrze to i tak jest zle...tez znam podoba firme mieszczaca sie w wagrowcu gdzie mobbing hest na 1miejscu zaraz po prezesie i jego zadufanych synalkach...tu wiele sie mozna nauczyc i miec to zadowolenie z pracy...pozdrawiam Biorąc to pod uwagę co piszesz, to trochę temat jest nie za młody! Niebawem na numerykach wejdzie 3 zmiana, monitoring itp., zmieni się wszystko na gorsze. Co do zarobków, firma musi tyle płacić, bo by nie było chętnych. Tu mamy prowincjonalną miejscowość pod Poznaniem, ceny robią swoje. Powiem Wam szczerze, że pracowałem za granicą i mimo iż jestem pracownikiem Maxcess - tam było o wiele lepsze życie... Widać zbliżający się koniec dobrych czasów. Na chwilę obecną jest przyciąganie pracowników, Uwierzcie mi, kolega z numeryków pracował w 2 firmach z obcym kapitałem. Wszędzie było tak samo, na początku bajka - a później ostra szkoła przetrwania. Najgorsze jest to w tej firmie, że kilka osób ma siłę przebicia - co by nie powiedzieli jest święte np. p. [usunięte przez administratora] Nie będę używał imion, ale wiele osób wie o kim mówię - nie lubię lizusów... To samo z nadgodzinami, z reguły jest stała ekipa - a każdy by chciał mieć 200 za sobotę do wypłaty. Nie wspomnę już o wyjazdach na różnego rodzaju szkolenia. Miało to być dostępne dla wszystkich jak zapewniał [usunięte przez administratora], a tylko stała ekipa była wysyłana za granicę - również palce w tyłku ;)) Co do maszyn, to jest naprawdę kpina - stare wyeksploatowane rupiecie, na których pracuje się przeróżnie. Niemcy pozbyli się śmieci, a Polacy w koszty to wliczyli... Chłopacy na tokarniach numerycznych mają niezła jazdę, dokładność w tolerancji rzędu 10 mikronów, a maszyna ma powtarzalność z dokładnością 0.5mm. Tak więc reasumując, jeśli ten park maszynowy się nie zmieni, to do d...y z taką firmą. Pozdrawiam Was wszystkich
    m...

22.11.2010 02:28

Były pracownik - 2010-11-18 16:24:50 Aż żal i zdziwienie, że tylu nieudaczników potrafi używać komputera... Maxcess jest spoko firmą, jedną z bardziej przyjaznych w mojej karierze. Chcecie zobaczyć co to terror to zapraszam do Mikromy. Nigdzie nie zdobędziecie doświadczenia na takich sprzętach jak ma Mikroma i nigdzie nie spotkacie takiej bandy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w zarządzie jak tam. Każdy z Was narzekające mięczaki powinien to przeżyć, żebyście wiedzieli co to jest twarda szkoła. W Maxcess produkcja przenoszona jest z niemiec, więc dlatego poszukują pracowników i firma faktycznie rośnie w oczach. Maszyny raczej starsze ale nie ma tragedii i cały czas wstawiają kolejne.Wielu ludzi pamięta same początki, więc to kłamstwo, że wszyscy uciekają. Ja odszedłem ale nie Maxcess był powodem, a propozycja firmy o innym profilu działalności. Fakt, jest czasem mały bałagan ze zleceniami, bo młoda kadra zarządzająca też zdobywa doświadczenie, a czasem nie może podjąć decyzji bez błogosławieństwa z Niemiec ale wszyscy są przyjacielscy i kulturalni.Nigdy nikt przy mnie na nikogo nie krzyczał, a jedyny który się przewinął niemiły majster szybko został pożegnany. Pokażcie mi firmę gdzie główny szefo przychodzi do maszyny i rękę pracownikowi poda(pozdrawiam [usunięte przez administratora])...mało takich jest. Są zasady, jest praca i jest kultura. Co do pracy to są tygodnie, że rękawy wyrywasz i wszystko potrzebne na wczoraj, a jak zlecenia zejdą są dni kiedy jest czyszczenie maszyn, pogaduchy i wtedy zespół ma luzik. Faktycznie z zabieraniem premii to prawda, bo zawsze straci się jakieś procenty, bo czas przewidziany na jedno jest strasznie krótki, na inne długi i nikt nie jest w stanie przewidzieć dokładnie ile praca zajmie, a z tego czasu się rozlicza. Z drugiej strony nawet po tej stracie % zarabiałem znacznie więcej niż te okrzyczane tutaj na forum 1900zł :) Z czystym sumieniem polecam i pozdrawiam w pelni sie zgadzam...ludzie pisza tu bzdety ze az strach to czytac....ale tak to juz jest ze jak jest za dobrze to i tak jest zle...tez znam podoba firme mieszczaca sie w wagrowcu gdzie mobbing hest na 1miejscu zaraz po prezesie i jego zadufanych synalkach...tu wiele sie mozna nauczyc i miec to zadowolenie z pracy...pozdrawiam
    cncoperator

19.11.2010 14:00

Jeśli masz doświadczenie w obsłudze i programowaniu maszyn sterowanych numerycznie, jeśli cię to interesuje lub po prostu chciałbyś się rozwijać w tej dziedzinie skontaktuj się z nami. Poszukujemy operatorów tokarek, frezarek sterowanych numerycznie. Teraz możesz już zostać w Polsce i pracować w dynamicznie rozwijającej się firmie z bogatym parkiem maszynowym. Proponujemy prace za godne wynagrodzenie i dostęp do najnowszych technologii. [usunięte przez administratora]
    ktoś inny

19.11.2010 10:13

Były pracownik - 2010-11-18 16:24:50 Aż żal i zdziwienie, że tylu nieudaczników potrafi używać komputera... Maxcess jest spoko firmą, jedną z bardziej przyjaznych w mojej karierze. Chcecie zobaczyć co to terror to zapraszam do Mikromy. Nigdzie nie zdobędziecie doświadczenia na takich sprzętach jak ma Mikroma i nigdzie nie spotkacie takiej bandy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w zarządzie jak tam. Każdy z Was narzekające mięczaki powinien to przeżyć, żebyście wiedzieli co to jest twarda szkoła. W Maxcess produkcja przenoszona jest z niemiec, więc dlatego poszukują pracowników i firma faktycznie rośnie w oczach. Maszyny raczej starsze ale nie ma tragedii i cały czas wstawiają kolejne.Wielu ludzi pamięta same początki, więc to kłamstwo, że wszyscy uciekają. Ja odszedłem ale nie Maxcess był powodem, a propozycja firmy o innym profilu działalności. Fakt, jest czasem mały bałagan ze zleceniami, bo młoda kadra zarządzająca też zdobywa doświadczenie, a czasem nie może podjąć decyzji bez błogosławieństwa z Niemiec ale wszyscy są przyjacielscy i kulturalni.Nigdy nikt przy mnie na nikogo nie krzyczał, a jedyny który się przewinął niemiły majster szybko został pożegnany. Pokażcie mi firmę gdzie główny szefo przychodzi do maszyny i rękę pracownikowi poda(pozdrawiam [usunięte przez administratora]...mało takich jest. Są zasady, jest praca i jest kultura. Co do pracy to są tygodnie, że rękawy wyrywasz i wszystko potrzebne na wczoraj, a jak zlecenia zejdą są dni kiedy jest czyszczenie maszyn, pogaduchy i wtedy zespół ma luzik. Faktycznie z zabieraniem premii to prawda, bo zawsze straci się jakieś procenty, bo czas przewidziany na jedno jest strasznie krótki, na inne długi i nikt nie jest w stanie przewidzieć dokładnie ile praca zajmie, a z tego czasu się rozlicza. Z drugiej strony nawet po tej stracie % zarabiałem znacznie więcej niż te okrzyczane tutaj na forum 1900zł :) Z czystym sumieniem polecam i pozdrawiam ===================================================== Jasina to ty.

18.11.2010 16:24

Aż żal i zdziwienie, że tylu nieudaczników potrafi używać komputera... Maxcess jest spoko firmą, jedną z bardziej przyjaznych w mojej karierze. Chcecie zobaczyć co to terror to zapraszam do Mikromy. Nigdzie nie zdobędziecie doświadczenia na takich sprzętach jak ma Mikroma i nigdzie nie spotkacie takiej bandy debili w zarządzie jak tam. Każdy z Was narzekające mięczaki powinien to przeżyć, żebyście wiedzieli co to jest twarda szkoła. W Maxcess produkcja przenoszona jest z niemiec, więc dlatego poszukują pracowników i firma faktycznie rośnie w oczach. Maszyny raczej starsze ale nie ma tragedii i cały czas wstawiają kolejne.Wielu ludzi pamięta same początki, więc to kłamstwo, że wszyscy uciekają. Ja odszedłem ale nie Maxcess był powodem, a propozycja firmy o innym profilu działalności. Fakt, jest czasem mały bałagan ze zleceniami, bo młoda kadra zarządzająca też zdobywa doświadczenie, a czasem nie może podjąć decyzji bez błogosławieństwa z Niemiec ale wszyscy są przyjacielscy i kulturalni.Nigdy nikt przy mnie na nikogo nie krzyczał, a jedyny który się przewinął niemiły majster szybko został pożegnany. Pokażcie mi firmę gdzie główny szefo przychodzi do maszyny i rękę pracownikowi poda(pozdrawiam Paweł;)...mało takich jest. Są zasady, jest praca i jest kultura. Co do pracy to są tygodnie, że rękawy wyrywasz i wszystko potrzebne na wczoraj, a jak zlecenia zejdą są dni kiedy jest czyszczenie maszyn, pogaduchy i wtedy zespół ma luzik. Faktycznie z zabieraniem premii to prawda, bo zawsze straci się jakieś procenty, bo czas przewidziany na jedno jest strasznie krótki, na inne długi i nikt nie jest w stanie przewidzieć dokładnie ile praca zajmie, a z tego czasu się rozlicza. Z drugiej strony nawet po tej stracie % zarabiałem znacznie więcej niż te okrzyczane tutaj na forum 1900zł :) Z czystym sumieniem polecam i pozdrawiam
    ktoś inny

18.11.2010 13:21

Naszą misją jest niesienie pomocy ofiarom mobbingu i uwrażliwianie społeczeństwa, a zwłaszcza pracodawców, na problem dręczenia ludzi w miejscu pracy Krajowe Stowarzyszenie Antymobbingowe jest organizacją pozarządową. Powstało w 2002 roku we Wrocławiu. Swoją działalnością obejmuje cały kraj. W naszej witrynie można znaleźć informacje o aktualnych patologicznych problemach występujących w stosunkach pracy w naszym kraju, nazywanych MOBBINGIEM, o tym, jak można znaleźć pomoc w sytuacji szykanowania w pracy oraz o działalności naszego Stowarzyszenia. Zapraszamy do obejrzenia! Nasze cele i działalność Głównym celem Stowarzyszenia jest pomoc osobom prześladowanym w środowisku pracy oraz przeciwdziałanie zjawisku mobbingu. Mobbing jest to bezpodstawne, ciągłe i długotrwałe dręczenie, zastraszanie, prześladowanie, szykanowanie człowieka w pracy nie tylko przez przełożonego, ale czasem także przez współpracowników, powodujące poczucie bezsilności, upokorzenia i krzywdy, prowadzące w konsekwencji do ogólnego złego samopoczucia i pogorszenia stanu zdrowia ofiary. Od 1 stycznia 2004 r. pojęcie mobbingu zostało wprowadzone do kodeksu pracy, zgodnie z którym pracodawca ma obowiązek zwalczania mobbingu w swoim zakładzie pracy, a mobbowany (dręczony) pracownik może dochodzić odszkodowania od pracodawcy [Ustawa o zmianie ustawy – Kodeks pracy oraz o zmianie niektórych innych ustaw z dnia 14 listopada 2003 roku (Dz. U. 2003 nr 213 poz. 2081)]. Krajowe Stowarzyszenie Antymobbingowe: Organizuje stałe spotkania indywidualne i grupowe, podczas których osoby mobbowane mają możność przedstawienia swojego problemu i uzyskania życzliwej porady psychologicznej lub prawnej, a w razie potrzeby interweniuje u pracodawców na rzecz osób mobbowanych oraz wspiera ich przed sądami pracy. Zapraszamy każdego, kto czuje się prześladowany w pracy, na spotkania, na które trzeba umówić się wcześniej telefonicznie lub e-mailem, korzystając z podanych numerów i adresów. Spotkania odbywają się we Wrocławiu oraz w naszych Oddziałach. Udziela porad i konsultacji drogą korespondencyjną. Prowadzi działalność oświatową przez szkolenia dla pracodawców i pracowników na temat stanu prawnego dotyczącego mobbingu, uczy jak pracodawca powinien zwalczać mobbing w miejscu pracy; jak pracownik może się bronić przed prześladowaniem; pracodawcom doradza, jak kierować ludźmi, aby nie doszło do mobbingu pracowników. Prowadzi badania zjawiska mobbingu ze szczególnym uwzględnieniem mobbingu kobiet. Nagłaśnia problem mobbingu w środkach masowego przekazu, współpracuje w tym zakresie z innymi organizacjami pozarządowymi. Pracowniku! Jeśli w pracy - przełożeni albo współpracownicy - źle Cię traktują, narzucają Ci za dużo obowiązków w porównaniu z innymi pracownikami, niesprawiedliwie Cię krytykują, oskarżają o niepopełnione błędy, przywłaszczają sobie efekty Twojej pracy, ustawicznie zarzucają Ci niekompetencję, nieuczciwość, niską wydajność, szantażują zwolnieniem lub bezpodstawnie Cię zwalniają z pracy, to znaczy, że jesteś mobbowany. Zgłoś się do nas osobiście, telefonicznie, przez pocztę lub wyślij e-mail albo skorzystaj z naszej witryny. Postaramy się Ci pomóc. Nie jesteś sam(a)! Przedstaw swój problem, uzyskasz poradę specjalisty lub innych ludzi, którzy tak jak Ty byli w pracy mobbowani. Korespondencja do nas Generalnie uznajemy zasadę, że najlepiej jest udzielać porad podczas indywidualnych i bezpośrednich spotkań z osobami potrzebującymi pomocy, ale ze względu na różne okoliczności (np. odległości, potrzeba zachowania absolutnej anonimowości, brak czasu itp.) dopuszczamy możliwość udzielania porad drogą korespondencyjną. Prosimy więc pisać do nas o swoich problemach z przełożonymi, współpracownikami lub podwładnymi. [usunięte przez administratora] Ponadto mamy nasze Oddziały w Krakowie, Łodzi i w Gdańsku. Kontakt... Zapraszamy wszystkich do współpracy z nami w charakterze organizatora oddziału w swojej miejscowości. Służymy pomocą organizacyjną i prawną, jak założyć i prowadzić oddział

Kontakt - Maxcess Sp. z o.o.

Technologiczna 1 62-262 Fałkowo

Branże: Usługi techniczne
    dla fiuta

07.11.2010 19:13

aaaaaaaaaaaaaaaaa - 2010-11-03 01:31:14 robie od 3 lat i zyje i wiem za co robie a rekawow se nie wyrywam... nie chcialo sie nosisc teczki teraz nosi sie woreczki na wsi..... maxcess-ie tez sobie rekawow nie wyrywamy a na wsi przynajmniej nie smierdzi.
    obserwator

07.11.2010 13:31

hahahahaha z tego co mi sie przypomina to Kazimieruk tez na wies ucieka ze swoja firma !!!!!!!!!!!!!!!!! Dlatego inteligenci zanim cos napiszecie proponuje dwa razy sie zastanowic !!!
    aaaaaaaaaaaaaaaaa

03.11.2010 01:31

01.11.2010 10:39

anonim - 2010-10-25 17:02:27 blabla - 2010-10-21 19:54:55 mozna powiedziec jedno ,ze zaklad idzie w dobrym kierunku czyli na dno jak wszystko na wsi rób u Kazimieruka 300godzin

25.10.2010 17:02

23.10.2010 00:32

blabla - 2010-10-21 19:54:55 mozna powiedziec jedno ,ze zaklad idzie w dobrym kierunku wal sie na ryj.
    blabla

21.10.2010 19:54

mozna powiedziec jedno ,ze zaklad idzie w dobrym kierunku
    niudacznik

12.10.2010 09:30

jak nie jesteś z maxcess-u to się nie odzywaj.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Maxcess?

bla bla

06.10.2010 22:21

dobrej atmosfery to wy nie macie nawet w domu,nie pasuja wam pieniadze to sie zwolnij proste a niebredz,zarabiales 4000 tys.ty nawet nie wiesz jak wyglada 4000 tys. chcesz pracowac u kazmieruka -tam musisz cos umiec i dopiero zobaczysz co to zapierdal po prostu wypowiedzi na poziemie 3b-cmoki
    nieudacznik z maxcess-u

29.09.2010 09:02

atmosfera pracy jest dobra ale może się zmienić to wtedy trzeba po prostu zmienić prace.
    Axen

25.09.2010 21:44

A na jakie stanowisko startowałeś ?
    Maciej

24.09.2010 10:39

Brałem udział w rekrutacji, wrażenie z hali nieprzyjemne, wszyscy jacyś przybici, wyglądało to na obóz pracy. Nie pofatygowali się, żeby odpowiedzieć na moją prośbę o wynik rekrutacji, choć byłem tam dwukrotnie i prowadziłem zaawansowane rozmowy. Brak szacunku dla pracowników i zwykłej kultury, standardów, których można by oczekiwać od porządnej i poukładanej firmy.

Zostaw merytoryczną opinię o Maxcess Sp. z o.o.