Maxcess

• Żydówko
  • Pierzyska
  • Rzegnowo

3. Opinie o pracodawcach Fałkowo
  5. Opinie o Maxcess Sp. z o.o.

Opinie o Maxcess Fałkowo

Nie przegap nowości o Maxcess Sp. z o.o.!

mader faker

24.07.2011 20:17

Cieszy mnie bardzo niezadowolenie panujące w tej firmie. Pamiętajcie jedno, że macie być wdzięczni za to że macie prace - bo jak nie, to wypad z roboty.

22.07.2011 21:03

Dobry wieczór wszystkim. Czytając to forum, naprawdę można mieć wielkie wątpliwości co do firmy Maxcess. Zaglądam tu naprawdę sporadycznie, w wolnym czasie – by przeczytać niezadowolenie pracowników. Jak ktoś powyżej się wypowiedział, robi się przysłowiowy [usunięte przez administratora], no i tak też ludzie, koledzy, współpracownicy to odczuwają. Nie powinno się tutaj obrażać nikogo, krytykując czyjąś ortografię, czy też przekręcając nazwiska. Ale jedno jest ważne, skoro ludzie się wypowiadają w tym miejscu, musi mieć to odniesienie do rzeczywistości panującej w tej firmie. Jak ktoś powyżej napisał, nikt nie odważy się powiedzieć co go boli, mieliśmy przykład w niedalekiej przeszłości, jak się postępuje. Kadrowiec oficjalnie kiedyś komuś powiedział, jak bardzo ten pracownik powinien być wdzięczny za pracę, i to wiem z pierwszej ręki… Poruszając temat mistrzów, a szczególnie jednego – który zasługi pewnego kolegi przypisywał sobie, co można pomyśleć? Tak samo jak donoszenie programisty, co się dzieje na produkcji, kierownikowi. Po części mu się nie dziwie, robi to dla utrzymania rodziny. Można by tu dużo napisać, ale naprawdę nie chcę się mi, chyba że ktoś postara się napisać coś sensownego w odpowiedzi na mój post, który tutaj zamieściłem. Oczywiście ustawiam sobie powiadomienie na mój email, by na bieżąco zacząć śledzić niezadowolenie moich kolegów niedoli. Wszystkiego najlepszego;)
    do kandydatów

22.07.2011 09:15

W Maxcess-ie nie jest tak cudownie jak się wydaje majstrowie liżą dupę manager-ą bo muszą bo gamonie nic nieumianą. zrobił się kołchoz jak nie chcesz zostać po godzinach to dają ci dorozumienia że możesz stracić pracę. zmieniają zmiany jak im pasuję. nic nie można zaplanować nawet wizyty u dentysty.
    do wszystkich

17.07.2011 15:31

No bo widzisz kolego, Słodzi Woda fajfus jeden bajkopisarz do odstrzału się nadaje. Jego fufuel ten wyzelowany od ponoć ładnej żony nic nie lepszy. Więc czego tu chcieć;) Został jeszcze fachowiec od dwóch języków, któremu ktoś w gębusie chce napluć ;) Nie rewelacja w Maxcess na maxa :)
    do kruszynki

16.07.2011 11:52

Czesc, większość z nas ma rodziny, kto się odezwie że chce podwyzkę lub coś mu nie pasuje. Masz przykład co głupi manager zrobił, chcesz podzielić los kolegi? Dlatego tutaj można anonimowo się wypowiedzieć, ale nie do końca ta anonimowośc jest prawdą. Przynajmniej można przelac niezadowolenie na storne internetową.
    kruszynka

14.07.2011 22:56

pierwszy raz to czytam zajęło mi to parę ładnych godzinek :P fajnie sie czyta te marudzenie ludzi ale jakoś "miedzy nami kolegami" nikt o niczym takim nie rozmawia... co do ściemniania-to tez trzeba potrafić robić jak nie umiesz się kręcić i łazić po hali to siedź na taborecie i skręcaj śrubki.... ;] wszyscy chcą więcej kasy haha a na zebraniu pada pytanie "czy są jakieś pytania" dziwo nikt się nie odzywa ;) kto czyta te forum?? wszyscy tylko nie każdy się wypowiada ;] ps. Miłej zabawy wszystkim ;)))) możne kiedyś jeszcze napiszę
    Damian Torzecki

05.07.2011 17:37

pytanie czy wylecze sie z tej choroby???ale to juz nie waznie dziekuje jeszcze raz.Damian Torzecki

05.07.2011 06:20

Damian Torzecki - 2011-07-04 21:30:08 Witam wszystkich.nie mam zamiaru sie ukrywac za nickiem, napisze w prost. Dziekuje derekcji Firmy Maxcess za nie przedluzenie umowy glownym powodem jest moja choroba ale menagerow tej firmy to nie interesuje! Czuje duzy zawod nie myslalem ze firma dla ktorej robilem co moglem nawet duzo wiecej i nigdy nie odmawialem wrecz zostawalem i szarpalem jak moglem tak mnie potraktuje jest mi przykro z tego powodu,Dziekuje za mozliwosc pracy w takiej firmie i nie czuje zalu bo wiem ze los tez moze sie odwrocic i kazdego moze spotkac choroba zycze wszystkim powodzenia bylo milo Damian Torzecki Proszę Damian, przestań mówić, że nieinteresuje. Rozmawiałem z tobą i ci jasno wytłumaczyłem, żebyś najpierw się wyleczył do końca, bo masz zwolnienie lekarskie jeszcze nie wiadomo na jaki czas. A ja nie mam fizycznej możliwości podpisania umowy z tobą! Nie ma cię w zakładzie i nie masz orzeczonej zdolności do pracy, a tej ostatniej nie dostaniesz, jak nie zakończysz się leczyć. Twoja umowa o pracę się skończyła i jestem zobligowany wystawić ci świadectwo pracy! Rozumię poprzez ten post powyżej, że nie odezwiesz się już po zakończeniu choroby? Zatem z mojej strony życzę ci powodzenia. Andrzej
    Damian Torzecki

04.07.2011 21:30

27.06.2011 21:26

anonim - 2011-06-25 12:13:09 hokus pokus - 2011-06-15 14:39:26 Witam, I to jest właśnie głupia polityka tej firmy, nie każą z nikim rozmawiać o zarobkach, dlaczego? Jeden ma 18/h, natomiast drugi 23/h. A wykonują te same obowiązki, tą samą pracę - nie dziwię się tym którzy odeszli z tego bałaganu! Faktem jest, że u [usunięte przez administratora] masz więcej płacone, masz dużo godzin i w ogóle, ale pod uwagę proszę wziąć to, że u niego pracujesz na super sprzęcie, dużo się uczysz, co chwilę masz inny detal do wykonania. Maxcess natomiast posiada archaizmy, dosłownie złom! Czego się nauczysz w Maxcess, obróbki w podzielnicy jakiś okrągłych Journali, szaftów - gdzie wszystko jest na jedno kopyto? No bo w niczym więcej ta firma się nie specjalizuje, poza tym starym Haidenhain iTNC430, co pracują na nim ściemniacze, pisząc programy na podstawie gotowych cykli - jakie ma zaprogramowane maszyna, normalnie śmiech - małpa tego się nauczy ;) Zapomniałem dodać, jeśli technologiem - programistą jest były stolarz (kapuś), to czego się spodziewać można po tej firmie? Drugi po stolarni, co pracuje nie potrafi odczytać wymiaru z miary mierniczej! Boże miej nas w opiece ;) Nie rozmawia sie o kasie zeby nie psuc atmosfery aby uniknac konfliktow i pytan a dlaczego..? Ja odpowiem dlaczego nowy dostanie 23 a nie 18[mowie o automatach] Programista jest do d i on jest najwiekszym sciemniaczem.Co ja mialem sie nauczyc to sie nauczylem i gdziekolwiek bede poradze se.Na automacie nauczysz małpe pisac programy? to zapraszam...mozesz sprobowac. Co do sciemniania to jak se zorganizujesz prace tak masz,nie po to sie uczylem i robilem za male stawki nabywajac praktyki zeby teraz miec 18zl.. Firma dawno by wziela kogos z was na automaty gdyby nie to ze lepiej dac fachowcowi wieksza stawke ,niz uczyc was od podstaw ryzykujac kolizje i braki... szybkie ustawienie+program= detal sam sie robi a to pozwala na sciemnianie oczywiscie w waszych oczach ale taka zasada obowiazuje wszedzie.. Czy to moja wina ze tyle mi zaproponowano? ja liczylem na gora 19zl Pozdrawiam Cześć wszystkim. Dlaczego tak jest, że za 20 zł nowy pracownik pracuje - to proste, orientacja w rynku fachowców. A jak się ktoś zgodził na 18zł rok temu, to już tak musi być do samego końca, z możliwością małej podwyżki o 0,5zł. A to co powyżej, na temat ściemniania, to czysta prawda. Kolega ma racje. Sam pracowałem na HH i wiem coś o tym. Potrafię sobie organizować tak pracę, by móc ściemniać, mieć czas dla siebie i w ogóle. A tak reasumując, w zasadzie wszyscy tam pracujący ludzie związani z planowaniem, naprawdę nie mają pojęcia o obróbce. Niech za przykład posłużą frezy do obróbki aluminium, używane do stali ;) No ale taki wielki mistrz zmianowy nie mając o tym pojęcia, kupuje jak leci, bo to Walter lub Sandvick ;) Płakać się mi chce, ale ze śmiechu. Czego się spodziewać, skoro ktoś już napisał, że programy pisze klient nie mający pojęcia o tym co robi i w dodatku gdzieś na stolarni deski cyklinował ;) U Kaźimieruka, gdybyś nie użył do wstępnej obróbki rippera, to byś na pysk wyleciał - a w Maxcess, fachowcy pracują frezami na gotowo ryjąc w twardej stali ;) Pozdro.
    slodki

23.06.2011 14:43

Tak patrzę na wszystkie opinie - pamiętam jak się przyjmowałem ponad rok temu. Na początku było super, a teraz? Na samym początku kadrowiec "SŁODZIWODA" wszystko pięknie i ładnie przedstawiał. A cóż takiego mamy po długim okresie pracy, taki malutki [usunięte przez administratora]pracy;)
    hokus pokus

15.06.2011 14:39

Witam, I to jest właśnie głupia polityka tej firmy, nie każą z nikim rozmawiać o zarobkach, dlaczego? Jeden ma 18/h, natomiast drugi 23/h. A wykonują te same obowiązki, tą samą pracę - nie dziwię się tym którzy odeszli z tego bałaganu! Faktem jest, że u [usunięte przez administratora]masz więcej płacone, masz dużo godzin i w ogóle, ale pod uwagę proszę wziąć to, że u niego pracujesz na super sprzęcie, dużo się uczysz, co chwilę masz inny detal do wykonania. Maxcess natomiast posiada archaizmy, dosłownie złom! Czego się nauczysz w Maxcess, obróbki w podzielnicy jakiś okrągłych Journali, szaftów - gdzie wszystko jest na jedno kopyto? No bo w niczym więcej ta firma się nie specjalizuje, poza tym starym Haidenhain iTNC430, co pracują na nim ściemniacze, pisząc programy na podstawie gotowych cykli - jakie ma zaprogramowane maszyna, normalnie śmiech - małpa tego się nauczy ;) Zapomniałem dodać, jeśli technologiem - programistą jest były stolarz (kapuś), to czego się spodziewać można po tej firmie? Drugi po stolarni, co pracuje nie potrafi odczytać wymiaru z miary mierniczej! Boże miej nas w opiece ;)

14.06.2011 16:21

del - 2011-06-11 15:27:00 tak tylko jak ten ktos glabie jak najwiecej dla siebie to masz takie a nie inne stawki chyba jestes nie dzisiejszy nie rozumiem czemu narzekacie,firma super i kasiora tez niezla bo gdzie bym dostal na start 23brutto/h..??? a i dalsza podwyzka obiecana a i premia jest...mala bo mala ale jest. Placa za fachowosc a nie za bycie w pracy.Zle wam to wypad do kazimieruka on placi wiecej ale po tym co widzialem to tu jest luz i przedszkole. POLECAM

11.06.2011 13:12

Jak w każdej firmie produkcyjnej pracujesz \"na kogoś\", jeżeli Ci to nie odpowiada to załóż własną ... wtedy będziesz pracował sam na siebie, myślisz, że dlaczego przeniesiono firmę do Polski ??? Stawki są takie jakie są, jeżeli ktoś oferuje Tobie lepsze ...
    cc

20.05.2011 21:41

zastanowiliscie sie kiedys dlaczego pracownik dostaje takie a nie inne pieniadze.Wszystko to jest ustawione azeby cos mial ale nie za duzo bo, za duzo to nie dobrze to maja pracownika zbyt pewnego siebie a to nie jest dobre do jakiego kolwiek zakladu. Dlatego dostaje tyle zeby sam dla siebie byl szczesliwy.Za duzo to moze sie stwozyc konkurencja moze sobie odlozyc za duzo otworzyc swoj warsztat -a to znowu nie pasuje .Dlatego najlepiej utrzymywac robola w takiej pozycji materialnej zeby sluzyl jak pies.Nie mam na mysli oczywiscie pracownikow bez kwalifikacji bo ci moga byc szczesliwi ze wogole maja mozliwosc jakiego kolwiek rozwoju.Biadolicie na tym forum bzdety a nie zaowazacie najwazniejszego ze jestescie nastepna (usunięte przez administratora) do wykrecenia .Jakie zadowolenie ze przywitacie sie z managerem i z jego strony na tym sie konczy.Najlepiej nawzajem sie pod-pierdalac to im wlasnie pasuje, moze naprawde ktos mial racje i go szybko zwolnili a jak sie czyta wyzej taka ciote co broni tych cwaniakow to musi ladnie[usunięte przez administratora] dawac
    gitara

20.05.2011 15:18

przesadzacie i biadolicie jak takie [usunięte przez administratora]...jak sie nie podoba droga wolna czemu sie nie zwolnicie..?! atmosfera sie poprawila i to zdecydowanie... czepiacie sie managerow...a to sa tez ludzie i tez maja przelozonych...daja ile moga...w koncu jestesmy pracownikami produkcyjnymi no i niestety ale wyplaty nie bedziemy mieli podobnej do nich...czepiacie sie [usunięte przez administratora]...uwazam ze zawsze ile moze to pomoze jest wporzadku i na poziomie facet...wg mnie firma ok nie ide do niej z wielkim stresem tylko robie swoje i jest ok
    Goldratt

17.05.2011 16:52

Jak czytam te wpisy, to mam wrażenie, że pracuję w zupełnie innej firmie. Jakoś w zakładzie nie słychać tego narzekania.
    zgredziu

08.05.2011 19:42

Czytając te wypowiedzi, naprawdę jestem zszokowany. Ogólnie ta firma, to jedno wielkie (usunięte przez administratora) zakręcony jak baranie rogi, (usunięte przez administratora) wielki manager, który jest błaznem do kwadratu, o (usunięte przez administratora) to się nie wypowiem, bo raczej nie należy no najmądrzejszych w tej firmie. Takiego burdelu jak w Maxcess, to raczej się szybko nie zobaczy. Szkoda mi kilku osób, ale cóż takie jest życie.(usunięte przez administratora) ślizga się po ludziach, dopisując sobie zasługi, niech przykładem będzie(usunięte przez administratora) odwalał brudną robotę, a dwulicowy (usunięte przez administratora) biegał i sprzedawał pomysły jako swoje. Programista, imiennik mistrza, były stolarz nie mający pojęcia o obróbce skrawaniem, (usunięte przez administratora) programu to małpa się nauczy obsługiwać. Jest fałszywy i dwulicowy, nie ma sensu przy nim za dużo mówić. Ogólnie, syf, park maszynowy totalny złom. Szacunek dla tych co odeszli z tej firmy i mówili otwarcie o problemach... Należy zapamiętać jedno, mamy być wdzięczni za pracę, za to że pracujemy w Maxcess. Ta śmieszna podwyżka, tak naprawdę była wymuszona, bo ludzie zaczęli szukać pracy u konkurencji!

06.05.2011 20:04

Już się miękkie dydki wyżaliły? Szkoda mi was...

03.05.2011 09:09

imm - 2011-04-27 20:08:31 Gdzie są niezadowoleni i krytycy z ostatnich miesięcy, czy już dostali 13 i więcej? A reszta też po 6%, tylko z jakich stawek. Gdzie jest założyciel związku ze swoimi 20 ludźmi, czy już dostał czego \ ================================================================= to była walka z wiatrakami. albo dotarło do nich że są tanią siłą roboczą=========================================================

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Maxcess?

Kontakt - Maxcess Sp. z o.o.

Technologiczna 1 62-262 Fałkowo

Branże: Usługi techniczne
    maciek01

29.04.2011 02:48

żal mi tych kolesi z magazynu bo mają 2 [usunięte przez moderatora] lidera (usunięte przez administratora)zwanego rambo który to jak widzi kogoś z biura to leci jak piesek mniej (usunięte przez administratora) on czasem przypadkiem ale to przez swą gorliwośc i głupotę może was (usunięte przez administratora) chłopaki trzymajcie się bo są tam jeszcze normalni
    imm

27.04.2011 20:08

Gdzie są niezadowoleni i krytycy z ostatnich miesięcy, czy już dostali 13 i więcej? A reszta też po 6%, tylko z jakich stawek. Gdzie jest założyciel związku ze swoimi 20 ludźmi, czy już dostał czego "oczekiwał"? Gratulować fałszywym uśmiechom dobrego samopoczucia, żal mi Was.
    fuck you

10.04.2011 10:59

anonim - 2011-04-05 16:32:21 anonim - 2011-04-01 17:34:16 Gdzie są obiecane dwie zmiany dla operatorów cnc, gdzie są obiecane usługi medyczne czy było to tylko czcze gadanie żeby złapać ludzi do roboty. W [usunięte przez moderatora]...jak ci sie nie podoba to sie zwolnij ..[usunięte przez moderatora] ci zapewni komfortowe warunki nygusie..Zaczyna sie przykrecanie sruby ... [usunięte przez moderatora] sie w glowkach..jestescie niewolnicza siela pracujaca na dobrobyt PANA.. ============================================================== sam się zwolnij.==========================================

05.04.2011 16:32

01.04.2011 17:34

28.03.2011 00:26

witam, przyznam szczerze, że trochę czasu mnie kosztowąło przeczytać te wszystkie posty. piszecie Panstwo o pracownikach produkcyjnych - a jak to wygląda z pracownikami biurowymi? jak wysokie są zarobki? chodzi mi konkretnie o stanowisko kupca/speca ds. zakupów. czy ktoś odszedł z firmy? jakie sa warunki, atmosfera?

16.03.2011 18:07

mały falusie o co ci chodzi
    mały_falus

14.03.2011 19:31

BANDA [usunięte przez moderatora], WSTYD MI PRACUJĄC W TEJ FIRMIE. ALE PÓKI CO, TO JEST POLSKA I RYJA TRZEBA TRZYMAĆ I BYĆ WDZIĘCZNI ZA TO ŻE MAMY PRACĘ. WALCIE SIĘ WSZYSCY, WIDZĄC TĄ OBŁUDĘ, CHCĘ MI SIĘ RZYGAĆ. [usunięte przez moderatora]

09.03.2011 21:37

Nie obraź się kolego, ale tutaj się wypowiadają pracownicy Maxcess, oraz ludzie zamierzający się zatrudnić. Operatorzy CNC zupełnie inaczej zarabiają i zupełnie to wszystko wygląda, nie należy tego porównywać do hurtowni czy Tesco.

09.03.2011 13:45

To już wiem, co Adam miał na myśli. Mówił, że przechodził coś podobnego w innej firmie. Na początku kupują takiego pracownika, robią wszystko by był zadowolony, a później stopniowe dokręcanie śrubki. A jak coś nie pasuje to wypad! A z tą dywersją to tak na poważnie, przy okazji można dość kto oraz co wypisuje. Chłopacy zza biurek zapewne są tutaj stałymi bywalcami i przykładają chwilę czasu, by posiać trochę zamęt.
    zainteresowany

09.03.2011 10:42

wniosek z tego taki, że trzeba by się zwolnić, i przyjąć na nowo aby mieć więcej !! a tak poważnie, jesli to fakt że nowi mają więcej na starcie niż pracownicy z dwu letnim stażem, to chyba się zacznie mały bałagan.....

09.03.2011 10:35

nikt nie chce wywolywac zametu ani dywersji robic TO FAKTY. To od pewnego czasu praktyka stosowana w firmach poznanskich...spytaj sie nowego ile ma i bedziesz wiedzial.. na pocieszenie---> od pewnego czasu ukazuja sie ogloszenia ze wasza firma szuka 15 operatorow CNC do wyszkolenia....a czy do was ludzie przychodza to juz wy wiecie...

09.03.2011 09:50

To [usunięte przez moderatora] cholerne, a ja takie ochłapy dostaję. Gdybym nie mieszkał u rodziny i nie jeździł w kilku do pracy, to by mnie stać na życie nie było. Spokojnie, niebawem pracownicy się skończą, nawet w HCP. Nasz były kolega miał racje, przerabiał już to w poprzedniej firmie. Początki są obiecujące, a później robi się stopniowo [usunięte przez moderatora], by nie można było tego odczuć z dnia na dzień! Ktoś tam zapytał Pawła, jak się jego stanowisko piszę, może by w końcu odpowiedział, bo chyba jestem zdania, że powinien? Robi z siebie totalnego błazna, przychodzi, poklepuje po ramieniu, i potrafi bezszczelnie powiedzieć, że żle nie jest! jak nie jest źle, widząc takie coś, człowiek ma ochotę w mordę napluć jednemu i drugiemu. Jak ma się czuć pracownik związany z tą firmą, od początków jej istnienia, skoro dostaje mniej pieniędzy?! Nie mam zamiaru obrażać kierownictwa, ale dosłownie ktoś tam powyżej ma racje!!! Albo całkiem możliwe, że w tej chwili forum służy do cichej akcji dywersyjnej kierownictwa, wśród pracowników. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby tak było. Sianie zamętu na tyłach wroga i stopniowe wyłapywanie niezadowolenia we firmie hehhe ;) Ludziska uważajmy na cały ten burdel, w tej chwili nie można ufać już nikomu.

09.03.2011 01:30

Figaj - 2011-03-08 20:12:42 Kolega ma rację, początki są obiecujące - za jakiś czas się to zmieni ;) Powiem krótko, pracownicy produkcyjni zarabiają w przybliżeniu zaczynając od montażu jakieś 14/h skończywszy na operatorach CNC, którzy maksymalnie mają od 18 do 21/h. Ta najwyższa stawka jest dla osób, które z firmą są związane powyżej 2 lat. jeśli by do czegoś takiego doszło, uwierz mi lincz na placu przed halą ;) ostatnio przyszlo 2 frezerow to sie spytaj ile dostali.....zdziwisz sie wzieli sie na sposob i na start daja sporo..
    Figaj

08.03.2011 20:12

jaja

08.03.2011 13:21

chlopie skad ty sie urwales nie robisz tu to skad ty wiesz jak tu jest slodko jak szukasz roboty to wbijaj to napewno Cie przyjma u nas a nie bajki piszesz jak to jest gdzie indziej nie rozumiem jak mozna sie wypowiadac jezeli sie nie robi w danym zakladzie jak tak masz tam zle to na co ty czekasz skladaj papier i pogadamy za miesiac jak porobisz doliczysz koszty dojazdu i wysilek jaki wsadzisz w prace [usunięte przez moderatora] pare rzeczy urwa Ci premie i zobaczysz jak fajnie jest!!!!!!!!
    hcp-na postojowym

08.03.2011 12:19

czytam was i czytam i nie wiem o co wam chodzi? czy wy nie znacie rynku wielkopolskiego? syf ,glod i ubostwo...ciezko o prace w metalu i to za takie stawki jak dostaliscie,-HCP gdzie fachowcow jest od groma nie ma pracy a nst zwolnienia sie szykuja jak ktos u was sie skapnie i zacznie rekrutacje tam to lezycie...i polowe was wywala i co wtedy?.. srednie stawki w poblizu poznania jak i w poznaniu to ok 15zl/brutto.. Paru kumpli idzie do was i dostali nawet super stawke 22zl+premia Robcie tak dalej a zdziwicie sie....pozdrawiam was z postojowego

08.03.2011 12:03

Ta firma to jest dosłownie dno, dna. Kiedyś było zupełnie inaczej, traktowaliśmy się wszyscy jak normalni ludzie, a teraz już tego nie ma!!! Zwieziono stary szrot z Niemiec, wszyscy wiecie o co chodzi. BHP-owiec dowala się do wszystkiego, na szlifie muszę wdychać ten szlifowany syf. Nie można już ufać koledze, z którym kiedyś można było żartować, bo pójdzie do Włodka i sprzeda informacje za głupi uśmiech szefa produkcji. Tak jest, a później indywidualne nagradzanie w postaci podwyżki, czego my nie możemy dostać lub się doprosić. A ty Andrzeju nie wypisuj głupot, w postaci imion pracowników, bo to są słowa wszystkich robaków z produkcji - będziesz bronił swego dobrego imienia i to się nie zmieni. Ale zobacz, co ty oferujesz w zamian - okres próbny dla pracowników z [usunięte przez moderatora], by ich kupić, a później się to zmienia. I to jest racja, nazwano cię czarodziejem i tak jest. Ja tez się dałem oczarować tym wspaniałym twoim obietnicą, które nie miały nigdy miejsca. Wstawiliście mnie na stary zeszrociały sprzęt i tak wygląda moja forma rozwoju zawodowego. A co obiecywałeś, przypomnij sobie? jak zaczynałem pracę w tym dennym zakładzie, ziemniaki kosztowały 0,90PLN, a teraz już muszę w głupim TESCO zapłacić 2,10PLN - to jest tylko jeden przykład. Nie gadajcie nam głupot, że nie ma pieniędzy - szkoda, że w Niemczech i Stanach były na wszystko. Związek wszystko załatwi, a wy jesteście osrani po sam pas - bo jak nie będzie podwyżek, to wszyscy mogą zastrajkować i wstrzymać produkcje, co wy wtedy zrobicie, jeśli zgodnie z literą prawa, takowy strajk zostanie przeprowadzony? Ludzie tylko czekają by dostać umowy na czas nieokreślony i to się zmieni, wtedy nie można będzie zwolnić pracownika od tak sobie, bo coś powiedział - przypomnijcie sobie doskonale, co chcę przytoczyć lub kogo. Zawsze trzeba będzie wymyślić sensowny powód wypowiedzenia, co się może skończyć w sądzie i wiązać z wielkim odszkodowaniem. Ja nie będę używał imion i nazwisk, ale warto wspomnieć o ludziach, co nigdy nie założą pętelki na szyje swojemu ukochanemu pracodawcy - a dlaczego? Dlatego, że słyszałem jak to strasznie są zadowoleni z obecnego stanu rzeczy, ale to są pracownicy z długim stażem, oni nigdy w życiu nie doszli do niczego, a ta firma dała się im tą możliwość, że ze stolarza zrobił się wielki CNC Operator a później to już wszyscy wiedzą gdzie skończył, ale jak by można nie skorzystać z takiej okazji, nie mając doświadczenia - we firmie wielu jest ludzi, co więcej potrafią, ale kwestia dobrze zakrzywionego palca ;) Co do mistrza, to fakt - ci którzy długo tutaj pracują wiedzą o co chodzi, przypisywał sobie wiele rzeczy, za które go sowicie nagradzano, nie powiem w jaki sposób - a faktycznego pomysłodawce nawet nikt nie dostrzegł. Lubię bardzo kolegę M., i bardzo mi szkoda, że nie doceniacie tego co macie. Ktoś poprosił powoda całego tego zamieszania by się wypowiedział, o co poszło, co powiedziano, itd., czekamy z niecierpliwością ;)
    Zybi

07.03.2011 17:35

Powiem to tak, że zależy od tego czy masz tutaj coś w postaci mieszkania, domu, itp. Ja dla przykładu nie mam nic, mieszkam w wynajętym mieszkaniu, ledwo starcza od 10 do 9 - więc nie interesuje mnie dłuższa współpraca z tą firmą. Ci pracownicy, co zaczęli współprace na samym początku, mając po 20, 21/h + jakaś tam premia, owszem, mogą nie uciekać w świat za lepszym chlebkiem. Ja akurat nie jestem zadowolony z tej firmy, ale to jest moje zdanie, to co piszecie ma jak najbardziej odniesienie do rzeczywistego stanu rzeczy. W innych firmach pracownik może chodzić z petem w pysku, nie przeszkadza to w niczym. Jest wiele rzeczy na nie!!! pozdrowionka dla wszystkich robaków ;)
    jaja

07.03.2011 11:30

Panowie powiem krotko daje tej firmie pol roku i cy co sa bystrzy do beda uciekac jak najdalej by nie skaczyc tak jak lakiernik a Ci co zostana to sa ludzie bez aspiracji maja rodziny i nie maja ochoty juz sie rozwijac kasa im pasuje wiec beda robic jak [usunięte przez moderatora] nie obrazajac nikogo jak bym mial rodzine sam pewnie bym wiazal przyszlosc z ta firmo bo na ta okolice to w sumie jedna z wyzszych stawek ale do czasu wszystko idzie w gore paliwo chleb itd. wiec kto bedzie bystry poszuka czegos lepszego.

Zostaw merytoryczną opinię o Maxcess Sp. z o.o.