ZHU ROSA, ZPSO ROSA

Tychy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 97 ocen.

Opinie o ZHU ROSA, ZPSO ROSA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZHU ROSA, ZPSO ROSA

Iwona

@Taki sobie gość, czy nadal pracujesz w ZHU ROSA? Zauważyłeś w ostatnim czasie jakieś zmiany, pozytywne bądź negatywne? https://www.rosa.pl/firma/dolacz-do-nas tutaj można znaleźć nowe oferty zatrudnienia, czy ktoś dołączył ostatnio do firmy Rosa i opowie o swoich wrażeniach?

Elwira

Nowych pracowników kwiatami raczej nikt nie wita!!! Dobra firma może raczej wymagać!

Taki sobie gość
@Elwira 25.03.2018 11:41

Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy o czym piszesz. Nie trzeba witać kwiatami ale to nie znaczy że muszą tam zachodzić takie sytuacje o jakich pisał poprzednik. A czy to dobra firma to raczej subiektywne zdanie każdej osoby która udziela się na tym forum. Tylko dlaczego 99% postów jest negatywna? Sama sobie odpowiedz jeśli nie pracujesz w firmie, a jeśli pracujesz to pewnie wiaderko z wazeliną stoi pod biurkiem sądząc po twoim wpisie. Ogarnij się, taka prawda. Choć masz także prawo do swojego zdania które i tak każdy oceni wg. siebie.

Były pracownik

Witam, W firmie ROSA pracowałem jakiś czas. Zostałem przyjęty dość zimno. Pan Stanisław Rosa często używa obraźliwych słów w stosunku do swoich pracowników. Dodatkowo wszyscy zaczynali pracować, gdy podjeżdżał pod firmę czarny samochód. Firma rozwojowa, lecz sam otacza się ludźmi, którzy lubią sprawiać komplementy. Zaś na realizm reaguje bardzo gwałtownie. NIE POLECAM. Pozdrawiam wszystkich czytających.

Rekrutacje

Szukasz pracy jako magazynier lub operator wózka na terenie Fiata? Co oferujemy: •Zatrudnienie w firmie o stabilnej pozycji na rynku na podstawie umowy o pracę bezpośrednio pod firmą •Atrakcyjne wynagrodzenie • Pakiet premii rocznych A) Premia Efektywnościowa około 580 pln B) Premia Świąteczna około 1000 pln C) Premia Roczna około 1100 pln D) Premia urlopowa 1200 pln •Bogaty pakiet socjalny (, dofinansowanie do przewozów pracowniczych, prezenty mikołajkowe dla dzieci pracowników, dofinansowanie do kolonii i zielonych szkół) •Możliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego i kasy zapomogowo –pożyczkowej •Możliwość dalszego rozwoju zawodowego i podnoszenia kwalifikacji Zadzwoń 32 325 39 49 Lub napisz maila rekrutacje@sistema.com.pl

Administrator

Jakim pracodawcą jest ZHU ROSA, ZPSO ROSA? Jak wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

MIGMAG

Witam, jak obecnie wygląda sytuacja w firmie? Jest oferta praca na stanowisko spawacza... Jak płace, premię, socjal? ubezpieczenie zdrowotne? Proszę o odpowiedź. Czy jest duża rotacja?

Maly

Na ile zmian sie pracuje na strefowej ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Dosadny opis.

Boni

Szkoda, że opinie na tym forum nie wyświetlają się od najnowszych bo trochę mętlik się robi jak się to czyta. I jeszcze jedno słowo ode mnie. Znam firmę od lat. Może nie z własnego doświadczenia ale z opinii osób tam pracujących. I to pracujących kilka lat a nie kilka tygodni. I nasuwa mi się jedno zdanie: "Wszędzie lepiej, gdzie nas nie ma". Albo dla mniej kumatych wersja: "Cudze chwalicie, swego ne znacie". Może i szef wymagający, może i kierownicy wymagający... Ale gdzie tak nie jest? Opinie osób piszących tu odzwierciedlają ich stosunek do pracy. Dobry pracownik pracę sobie szanuje. Nawet ta ciężką. Nawet po godzinach. Bo się cieszy, że ma te godziny zapłacone. A jak pracownik do d...y to nawet na pracę polegającą na wciskaniu guzika będzie narzekał. Proste. A jak ktoś uważa, że jest źle to niech założy własną firmę i pociągnie te ćwierć wieku jak Pan Rosa. Niech pociągnie dłużej niż 2 lata. Zobaczymy co zaoferuje swoim pracownikom i jakim będzie szefem. Chcesz być doceniony to pokaż jakim jesteś wartościowym pracownikiem. Na ile firma może zyskać zatrudniając Ciebie. A nie narzekaj na prawo i lewo. W internecie każdy odważny. Firmie i Panu Rosie życzę wszystkiego dobrego na te 25 lat! I samych "dobrych pracowników"! Resztą nie ma się co przejmować :-)

Stary pracownik
@Boni 25.05.2017 11:04

Fakty są takie że są firmy w Tychach, kilkanaście które na tym forum mają większość komentarzy pozytywnych poszukaj sobie, bez problemu można znaleźć. A ta firma ma takie jakie ma. A to o czymś świadczy. A co do ludzi to już było napisane dlaczego pracują. Większość narzeka. Niewielu jest takich co są zadowoleni... Ale tacy też są. Na forum zawsze będą narzekać. Niewielu przedstawia realne fakty. Ale większość faktów przedstawionych jest prawdziwa jeśli chodzi o ROSĘ. W celu weryfikacji należy się przyjąć i popracować. Ale ilu ludzi tyle opini. Pozdrawiam.

Iwona

@Stary pracownik nie jestem w żaden sposób związana z firmą ROSA. Tak jak możesz zobaczyć po najechaniu kursorem na mikrofon obok mojego imienia, jestem redaktorem serwisu gowork.pl i zależy mi między innymi na poznaniu firmy, tego jak się w niej pracuje oraz pomóc osobom szukającym tutaj informacji. Chętnie dowiem się też więcej na temat Twoich doświadczeń w firmie. Jak oceniasz ją jako pracodawcę?

Stary pracownik
@Iwona 05.05.2017 12:47

A to przepraszam. Imię takie samo jak pani która siedzi w biurze jednej z firm. Złe skojarzenie z mojej strony. A na mikrofon nigdy nie najechałem więc tu tez mój błąd. Najmocniej przepraszam. Co do firmy to przepracowałem kilka lat więc wystarczająco poznałem realia panujące w firmie. Większość już została opisana w wcześniejszych postach. Ja też się udzieliłem raz lub dwa. Prześledź posty, jest opisana cała prawda. Potwierdzam. Choć mnie tęż BOSS osobiście nie zaszkodził to jednak praca w firmie ma swoje minusy, powiem nawet więcej niż plusów. A ja do ułomków nie należałem, w końcu te kilka lat pracowałem. W odpowiednim czasie stwierdziłem że czas odejść bo nic się nie zmieniało na korzyść pracownika. I tyle. Najlepsze jest to że posty są czasem usuwane choć się nie przeklina, nie wypisuje nazwisk, i pisze zgodnie z prawdą co większość pracowników pracujących nawet teraz jeszcze w firmie może potwierdzić. Gdyby tylko chciała. Mój post też zostanie usunięty? Chyba nikt mi tego nie zrobi na 25 lecie firmy które dzisiaj jest tak hucznie obchodzone. Niech się kula firma, ja nikomu źle nie życzę. Pozdrawiam.

Iwona

Śledzicie aktualne oferty pracy do firmy? Znajdziecie je na stronie internetowej http://www.rosa.pl/Firma/Ogloszenia Zamierzasz aplikować? Zostaw komentarz jeśli masz jakieś pytania do obecnych pracowników firmy. Postaramy się pomóc w znalezieniu odpowiedzi.

Stary pracownik
@Iwona 16.03.2017 12:05

Pytania do obecnych pracowników? Ha,ha,ha. Kto napisze prawdę? Podając swoje dane osobowe może jeszcze, co? Ha,ha,ha. Pani Iwono, wiadomo jakim działem się pani zajmuje szukając pracowników do pracy ale śmiem wątpić by miała pani pełny wgląd w sytuację jaka panuje wewnątrz firmy itp,itp. Jeśli to pani a zakładam że tak to wiem ze długo pani już w tej firmie pracuje i wiem że obiektywnych odpowiedzi nie będzie choćby z racji tego że prawdy pani nie może napisać. Także z racji zajmowanego stanowiska. Każdy kto jeszcze pracuje lub pracował w tej firmie trochę czasu i panią zna dobrze o tym wie. Bez urazy ale takie wpisy w poście są nie na miejscu.

copperfield

Dostalem oferte na pomocnika szlifierza na Strefowej,warto za 17pln?h

anonim

(usunięte przez administratora)

Były pracownik

Przyjmij się do firmy,popracuj a się przekonasz.

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Nie ważne ile zarobisz tylko co musisz zrobić by to zarobić. A to już nie jest takie fajne. Oprócz tych kilku stanowisk o których pisałem wcześniej. No i część nad stołem a część pod stołem. Ale to już po tylu latach jest dla wszystkich wiadome. Może nie mam racji?

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Gościu nie pie........ol. Takich trolli nie potrzeba na forum. Jak się chcesz zabawić to idź sobie poukładać klocki jak ogarniesz a nie podpuszczasz innych. Twoje IQ jest niższe od tego sekretarki.Domyśl się jakie. Jakim trzeba by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] by rajcowć się takimi wpisami.

śmieszka

Złożyłam podanie o prace. Bardzo miła Pani dzwoni do mnie z pytaniem ile chce zarabiać :D Wreszcie nastał czas pracownika, myślę. Ciekawe czy Rosę stać na mnie :D

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Masz rację. U mnie teraz jest inaczej. Atmosferę w aktualnej pracy mam naprawdę OK. A w Rosie nikt się nie postawi. Już to było opisane także przez innych. Tam nie ma solidarności wsród pracowników. Może pomiędzy kilkoma osobnikami ale to znikome wyjątki. Tam jest taka atmosfera jak opisuje ją"Zaniepokojony". A tak z ciekawości... pracujesz tam? chcesz pracować? czy pracowałaś? Bo chyba kiedyś miałaś napisać. To chyba nie tajemnica,nie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Najlepiej pomiń pisanie i dzwonienie i zasuwaj do firmy. Dowiesz się konkretnie co i jak. Good Luck.

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Czytaj post powyżej kolego. Nie zaśmiecam, to Fakty. Mam pracę... Lepszą, ciekawszą, z możliwością rozwoju( bez fizolstwa) No i lepiej płatną. Tak masz rację, nic mi nie możecie zrobić. Możecie pobluzgać bo chyba tylko na to was stać. Może jakieś SENSOWNE ARGUMENTY?

adam

Dla mnie jednak kasa jest najważniejsza. Reszta jest do wypracowania.

Taki sobie gość
@adam 30.07.2016 14:59

W tej firmie nie idzie pewnych rzeczy wypracować. Wierz mi. No może garba od roboty. Tak. To jest możliwe

gość

A wiecie jaka teraz panuje atmosfera w firmie? Pozdrawiam

Taki sobie gość
@gość 30.07.2016 12:10

Właśnie takie osoby jak powyżej lubią podpuszczać. Pozdro.

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

No i są tu osoby na forum które tylko ludzi podpuszczają. Może ich to bawi? Inni też opisują jak się pracuje w firmie nie tylko ja. Więc nie pytajcie w kółko o to samo. Kasa nie jest może i zła ale chodzi o to w jakich warunkach ją zarabiasz. A to już zostało opisane także przez innych. No i tyle w tym temacie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Firma nie jest biedna wierz mi ( czytaj właściciel nie jest biedny) a czy stara się o pracowników to też pojęcie względne. Zatrudnij się, to sam zweryfikujesz swoje domysły. Nie pisałem że mało, ale dużo też nie. Chodziło mi o koperty na koniec roku wręczane zazwyczaj przy spotkaniu wigilijnym. Szału nie ma względem wykonanej pracy bez zmoki i dnia L4 w skali całego roku. Ale to moje subiektywne zdanie. I nie jest tak że to niczyja wina. Zresztą, zatrudnij się popracuj to zrozumiesz. A jak nie chcesz to poczytaj wcześniejsze posty, jest opisane. Pozdro.

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Idźcie do firmy i się zatrudnijcie. Wszystkiego się dowiecie. Socjal jest- Kwartalna(często obcięta), wczasy pod gruszą ale płacone po sezonie urlopowym no i koperta z paczką na Boże Narodzenie (ale szału nie ma). Chcecie wiedzieć wcześniej coś na temat kasy? Zadajcie sobie trochę trudu i poczytajcie wcześniejsze posty. Jest napisane co i jak.

hehe

Może wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać?

Taki sobie gość
@hehe 27.07.2016 20:00

Może ktoś odpowie, pytaj choć nie wiem czy ktoś odpowie. Zapytaj u źródła.

Majszner

A mi się wydaje, że nie można tego tak rozdrabniać, chyba wszystko jest na swoim miejscu co koledzy?

Mindi

No jak taka sama to dość dobrze, bo była przeciez dobra

Taki sobie gość
@Mindi 23.07.2016 21:52

"Mindi" ty chyba z księżyca spadłaś. Dobra atmosfera... Ha,ha,ha,ha!

gość

Hej, a jaka teraz panuje atmosfera w firmie, wiecie?

Taki sobie gość

No proszę a jednak ludzie piszą. Sam sobie odpowiedz czytelniku czy prawdę? Czy fałsz? "Majszner "nie podpuszczaj bo i tak Ci co dalej pracują w firmie swoje wiedzą i Ci co już nie także. Więc szkoda twoich trollowskich wpisów. Może wkrótce pojawią się jakieś murzyny do pracy? Kto to wie? Ha,ha,ha.

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Napisz gdzie chcesz pracować, to jest zależne od tego. Kasa może i nie jest zła, to jest zależne od tego czy nie boisz się pracy i czy chcesz pracować za takie pieniądze. " Warunki pracy " to pojęcie względne. Atmosfera wcale nie dopisuje. Ale skoro uważasz inaczej to niech reszty informacji udzieli Ci ten "ktoś" kto twierdzi że jest tak OK bo chyba od kogoś masz te informacje. Pozdrawiam.

ara

Taki sobie gość' moim zdnaiem idelanych firm jeżeli mowimy o tej branży to nie ma, wiec nieszukajmy na siłę jakiś negatywów.Sam piszesz ,że w okolicy ich trochę stoi wiec jak myslisz dlaczego? Skoro dookola jest wiele roznych firm też pewnie dobry, wiec czego oni?

Taki sobie gość
@ara 09.07.2016 21:24

"ara" nie wiem o co Ci chodzi? Nie pisałem że nie ma firm idealnych( nigdy) bo takich nie ma ale są bardzo dobre i w takiej teraz pracuję. I nie szukam negatywów tylko opisuję fakty które zaistniały kiedy pracowałem w ROSIE. Bo to może lecz nie musi pomóc w wyborze pracy innym ludziom. Taka jest idea tego forum. Czyż nie? Więc o co kaman? Pracujesz w firmie i masz się dobrze? To ciesz się. Pisałem że nie wszyscy mają źle. Chyba że nie pracujesz to też inna historia. Napisz, nie musisz pisać w jakim dziale pracujesz. Zapraszam do polemiki.Pozdrawiam.

Zostaw opinię o ZHU ROSA, ZPSO ROSA - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZHU ROSA, ZPSO ROSA