ZHU ROSA, ZPSO ROSA

Tychy

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 90 ocen.

Opinie o ZHU ROSA, ZPSO ROSA

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZHU ROSA, ZPSO ROSA

Maly

Na ile zmian sie pracuje na strefowej ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Dosadny opis.

Boni

Szkoda, że opinie na tym forum nie wyświetlają się od najnowszych bo trochę mętlik się robi jak się to czyta. I jeszcze jedno słowo ode mnie. Znam firmę od lat. Może nie z własnego doświadczenia ale z opinii osób tam pracujących. I to pracujących kilka lat a nie kilka tygodni. I nasuwa mi się jedno zdanie: "Wszędzie lepiej, gdzie nas nie ma". Albo dla mniej kumatych wersja: "Cudze chwalicie, swego ne znacie". Może i szef wymagający, może i kierownicy wymagający... Ale gdzie tak nie jest? Opinie osób piszących tu odzwierciedlają ich stosunek do pracy. Dobry pracownik pracę sobie szanuje. Nawet ta ciężką. Nawet po godzinach. Bo się cieszy, że ma te godziny zapłacone. A jak pracownik do d...y to nawet na pracę polegającą na wciskaniu guzika będzie narzekał. Proste. A jak ktoś uważa, że jest źle to niech założy własną firmę i pociągnie te ćwierć wieku jak Pan Rosa. Niech pociągnie dłużej niż 2 lata. Zobaczymy co zaoferuje swoim pracownikom i jakim będzie szefem. Chcesz być doceniony to pokaż jakim jesteś wartościowym pracownikiem. Na ile firma może zyskać zatrudniając Ciebie. A nie narzekaj na prawo i lewo. W internecie każdy odważny. Firmie i Panu Rosie życzę wszystkiego dobrego na te 25 lat! I samych "dobrych pracowników"! Resztą nie ma się co przejmować :-)

Boni
@Stary pracownik 09.05.2017, 01:08
Trochę masz racji. Ale nie we wszystkim. Z firmy odchodziły osoby także bardzo dobre w tym co robiły( mówiąc ogólnie fachowcy)...

Gratuluję nowej pracy :-) Mi bardziej chodziło o to, że wypowiedzi niewiele wnoszą dla osoby szukającej pracy np. w Tychach. W każdej tyskiej firmie na forum piszą, ze mobbing, że wyzysk, że niskie zarobki. Czy to Fiat czy Rosa czy inny zakład. Jak czytam to nigdzie do pracy nie warto iść. A nie o to powinno tu chodzić. Każda firma ma swoją specyfike, w jednej to sa warunki pracy - halas, pył, noszenie cieżarów, w drugiej wymagający brygadzista, gdzie indziej jeszcze narzekają na brak premii, podwyżek... Wszędzie źle, nic tylko usiąść i płakać. Jak Ci młodzi mają znaleźć robotę jak wszędzie tylko czytają "tu nie idź, tam nie warto, tam jest źle". To forum powinno być pomocne, rzeczowa opinia: robota fajna bo od... do..., nie trzeba siedzieć po godzinach ale trzeba nosić. Albo: szef wymagający ale za nadgodziny i robotę w sobotę dobrze płaci. Kurde - coś tych ludzi trzyma w tych firmach a jak się czyta te wypowiedzi to choćby za karę tam siedzieli. Wyrok do odpracowania. Zgodze sie, ze czesto dobrzy pracownicy nie sa doceniani. Boss nie może byc wszedzie i patrzyc kazdemu na rece i od tego powinien miec kierowników czy brygadzistów ale tu tez się czasem trafi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co patrzą tylko na swoją kieszeń a nie staną za pracownikiem. Dlatego - samych dobrych pracowników zycze ;-)

Stary pracownik
@Boni 25.05.2017, 11:04
Gratuluję nowej pracy :-) Mi bardziej chodziło o to, że wypowiedzi niewiele wnoszą dla osoby szukającej pracy np. w Tychach. W...

Fakty są takie że są firmy w Tychach, kilkanaście które na tym forum mają większość komentarzy pozytywnych poszukaj sobie, bez problemu można znaleźć. A ta firma ma takie jakie ma. A to o czymś świadczy. A co do ludzi to już było napisane dlaczego pracują. Większość narzeka. Niewielu jest takich co są zadowoleni... Ale tacy też są. Na forum zawsze będą narzekać. Niewielu przedstawia realne fakty. Ale większość faktów przedstawionych jest prawdziwa jeśli chodzi o ROSĘ. W celu weryfikacji należy się przyjąć i popracować. Ale ilu ludzi tyle opini. Pozdrawiam.

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@Stary pracownik nie jestem w żaden sposób związana z firmą ROSA. Tak jak możesz zobaczyć po najechaniu kursorem na mikrofon obok mojego imienia, jestem redaktorem serwisu gowork.pl i zależy mi między innymi na poznaniu firmy, tego jak się w niej pracuje oraz pomóc osobom szukającym tutaj informacji. Chętnie dowiem się też więcej na temat Twoich doświadczeń w firmie. Jak oceniasz ją jako pracodawcę?

Stary pracownik
@Iwona 05.05.2017, 12:47
@Stary pracownik nie jestem w żaden sposób związana z firmą ROSA. Tak jak możesz zobaczyć po najechaniu kursorem na mikrofon ob...

A to przepraszam. Imię takie samo jak pani która siedzi w biurze jednej z firm. Złe skojarzenie z mojej strony. A na mikrofon nigdy nie najechałem więc tu tez mój błąd. Najmocniej przepraszam. Co do firmy to przepracowałem kilka lat więc wystarczająco poznałem realia panujące w firmie. Większość już została opisana w wcześniejszych postach. Ja też się udzieliłem raz lub dwa. Prześledź posty, jest opisana cała prawda. Potwierdzam. Choć mnie tęż BOSS osobiście nie zaszkodził to jednak praca w firmie ma swoje minusy, powiem nawet więcej niż plusów. A ja do ułomków nie należałem, w końcu te kilka lat pracowałem. W odpowiednim czasie stwierdziłem że czas odejść bo nic się nie zmieniało na korzyść pracownika. I tyle. Najlepsze jest to że posty są czasem usuwane choć się nie przeklina, nie wypisuje nazwisk, i pisze zgodnie z prawdą co większość pracowników pracujących nawet teraz jeszcze w firmie może potwierdzić. Gdyby tylko chciała. Mój post też zostanie usunięty? Chyba nikt mi tego nie zrobi na 25 lecie firmy które dzisiaj jest tak hucznie obchodzone. Niech się kula firma, ja nikomu źle nie życzę. Pozdrawiam.

Iwona
użytkownik zarejestrowany

Śledzicie aktualne oferty pracy do firmy? Znajdziecie je na stronie internetowej http://www.rosa.pl/Firma/Ogloszenia Zamierzasz aplikować? Zostaw komentarz jeśli masz jakieś pytania do obecnych pracowników firmy. Postaramy się pomóc w znalezieniu odpowiedzi.

Stary pracownik
@Iwona 16.03.2017, 12:05
Śledzicie aktualne oferty pracy do firmy? Znajdziecie je na stronie internetowej http://www.rosa.pl/Firma/Ogloszenia Zamierza...

Pytania do obecnych pracowników? Ha,ha,ha. Kto napisze prawdę? Podając swoje dane osobowe może jeszcze, co? Ha,ha,ha. Pani Iwono, wiadomo jakim działem się pani zajmuje szukając pracowników do pracy ale śmiem wątpić by miała pani pełny wgląd w sytuację jaka panuje wewnątrz firmy itp,itp. Jeśli to pani a zakładam że tak to wiem ze długo pani już w tej firmie pracuje i wiem że obiektywnych odpowiedzi nie będzie choćby z racji tego że prawdy pani nie może napisać. Także z racji zajmowanego stanowiska. Każdy kto jeszcze pracuje lub pracował w tej firmie trochę czasu i panią zna dobrze o tym wie. Bez urazy ale takie wpisy w poście są nie na miejscu.

copperfield

Dostalem oferte na pomocnika szlifierza na Strefowej,warto za 17pln?h

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Nie ważne ile zarobisz tylko co musisz zrobić by to zarobić. A to już nie jest takie fajne. Oprócz tych kilku stanowisk o których pisałem wcześniej. No i część nad stołem a część pod stołem. Ale to już po tylu latach jest dla wszystkich wiadome. Może nie mam racji?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Gościu nie pie........ol. Takich trolli nie potrzeba na forum. Jak się chcesz zabawić to idź sobie poukładać klocki jak ogarniesz a nie podpuszczasz innych. Twoje IQ jest niższe od tego sekretarki.Domyśl się jakie. Jakim trzeba by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] by rajcowć się takimi wpisami.

śmieszka

Złożyłam podanie o prace. Bardzo miła Pani dzwoni do mnie z pytaniem ile chce zarabiać :D Wreszcie nastał czas pracownika, myślę. Ciekawe czy Rosę stać na mnie :D

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Masz rację. U mnie teraz jest inaczej. Atmosferę w aktualnej pracy mam naprawdę OK. A w Rosie nikt się nie postawi. Już to było opisane także przez innych. Tam nie ma solidarności wsród pracowników. Może pomiędzy kilkoma osobnikami ale to znikome wyjątki. Tam jest taka atmosfera jak opisuje ją"Zaniepokojony". A tak z ciekawości... pracujesz tam? chcesz pracować? czy pracowałaś? Bo chyba kiedyś miałaś napisać. To chyba nie tajemnica,nie?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Najlepiej pomiń pisanie i dzwonienie i zasuwaj do firmy. Dowiesz się konkretnie co i jak. Good Luck.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Czytaj post powyżej kolego. Nie zaśmiecam, to Fakty. Mam pracę... Lepszą, ciekawszą, z możliwością rozwoju( bez fizolstwa) No i lepiej płatną. Tak masz rację, nic mi nie możecie zrobić. Możecie pobluzgać bo chyba tylko na to was stać. Może jakieś SENSOWNE ARGUMENTY?

adam
użytkownik zarejestrowany

Dla mnie jednak kasa jest najważniejsza. Reszta jest do wypracowania.

Taki sobie gość
@adam 30.07.2016, 14:59
Dla mnie jednak kasa jest najważniejsza. Reszta jest do wypracowania.

W tej firmie nie idzie pewnych rzeczy wypracować. Wierz mi. No może garba od roboty. Tak. To jest możliwe

gość
użytkownik zarejestrowany

A wiecie jaka teraz panuje atmosfera w firmie? Pozdrawiam

Taki sobie gość
@gość 30.07.2016, 12:10
A wiecie jaka teraz panuje atmosfera w firmie? Pozdrawiam

Właśnie takie osoby jak powyżej lubią podpuszczać. Pozdro.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

No i są tu osoby na forum które tylko ludzi podpuszczają. Może ich to bawi? Inni też opisują jak się pracuje w firmie nie tylko ja. Więc nie pytajcie w kółko o to samo. Kasa nie jest może i zła ale chodzi o to w jakich warunkach ją zarabiasz. A to już zostało opisane także przez innych. No i tyle w tym temacie.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Firma nie jest biedna wierz mi ( czytaj właściciel nie jest biedny) a czy stara się o pracowników to też pojęcie względne. Zatrudnij się, to sam zweryfikujesz swoje domysły. Nie pisałem że mało, ale dużo też nie. Chodziło mi o koperty na koniec roku wręczane zazwyczaj przy spotkaniu wigilijnym. Szału nie ma względem wykonanej pracy bez zmoki i dnia L4 w skali całego roku. Ale to moje subiektywne zdanie. I nie jest tak że to niczyja wina. Zresztą, zatrudnij się popracuj to zrozumiesz. A jak nie chcesz to poczytaj wcześniejsze posty, jest opisane. Pozdro.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Idźcie do firmy i się zatrudnijcie. Wszystkiego się dowiecie. Socjal jest- Kwartalna(często obcięta), wczasy pod gruszą ale płacone po sezonie urlopowym no i koperta z paczką na Boże Narodzenie (ale szału nie ma). Chcecie wiedzieć wcześniej coś na temat kasy? Zadajcie sobie trochę trudu i poczytajcie wcześniejsze posty. Jest napisane co i jak.

hehe
użytkownik zarejestrowany

Może wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać?

Taki sobie gość
@hehe 27.07.2016, 20:00
Może wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać?

Może ktoś odpowie, pytaj choć nie wiem czy ktoś odpowie. Zapytaj u źródła.

Majszner
użytkownik zarejestrowany

A mi się wydaje, że nie można tego tak rozdrabniać, chyba wszystko jest na swoim miejscu co koledzy?

Mindi
użytkownik zarejestrowany

No jak taka sama to dość dobrze, bo była przeciez dobra

Taki sobie gość
@Mindi 23.07.2016, 21:52
No jak taka sama to dość dobrze, bo była przeciez dobra

"Mindi" ty chyba z księżyca spadłaś. Dobra atmosfera... Ha,ha,ha,ha!

gość
użytkownik zarejestrowany

Hej, a jaka teraz panuje atmosfera w firmie, wiecie?

Taki sobie gość
@gość 22.07.2016, 21:24
Hej, a jaka teraz panuje atmosfera w firmie, wiecie?

Taka sama jak wcześniej, ha,ha,ha.

Taki sobie gość

No proszę a jednak ludzie piszą. Sam sobie odpowiedz czytelniku czy prawdę? Czy fałsz? "Majszner "nie podpuszczaj bo i tak Ci co dalej pracują w firmie swoje wiedzą i Ci co już nie także. Więc szkoda twoich trollowskich wpisów. Może wkrótce pojawią się jakieś murzyny do pracy? Kto to wie? Ha,ha,ha.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

Napisz gdzie chcesz pracować, to jest zależne od tego. Kasa może i nie jest zła, to jest zależne od tego czy nie boisz się pracy i czy chcesz pracować za takie pieniądze. " Warunki pracy " to pojęcie względne. Atmosfera wcale nie dopisuje. Ale skoro uważasz inaczej to niech reszty informacji udzieli Ci ten "ktoś" kto twierdzi że jest tak OK bo chyba od kogoś masz te informacje. Pozdrawiam.

ara
użytkownik zarejestrowany

Taki sobie gość' moim zdnaiem idelanych firm jeżeli mowimy o tej branży to nie ma, wiec nieszukajmy na siłę jakiś negatywów.Sam piszesz ,że w okolicy ich trochę stoi wiec jak myslisz dlaczego? Skoro dookola jest wiele roznych firm też pewnie dobry, wiec czego oni?

Taki sobie gość
@ara 09.07.2016, 21:24
Taki sobie gość' moim zdnaiem idelanych firm jeżeli mowimy o tej branży to nie ma, wiec nieszukajmy na siłę jakiś negatywó...

"ara" nie wiem o co Ci chodzi? Nie pisałem że nie ma firm idealnych( nigdy) bo takich nie ma ale są bardzo dobre i w takiej teraz pracuję. I nie szukam negatywów tylko opisuję fakty które zaistniały kiedy pracowałem w ROSIE. Bo to może lecz nie musi pomóc w wyborze pracy innym ludziom. Taka jest idea tego forum. Czyż nie? Więc o co kaman? Pracujesz w firmie i masz się dobrze? To ciesz się. Pisałem że nie wszyscy mają źle. Chyba że nie pracujesz to też inna historia. Napisz, nie musisz pisać w jakim dziale pracujesz. Zapraszam do polemiki.Pozdrawiam.

ara
użytkownik zarejestrowany

Jeżeli chodzi o oswietlenie to chyba są jednymi z najlepszych firm w Polsce

Taki sobie gość
@ara 09.07.2016, 10:46
Jeżeli chodzi o oswietlenie to chyba są jednymi z najlepszych firm w Polsce

''ara'' siemka ponownie. Masz racje,są konkurencyjni ,jako firma oświetleniowa na rynku są jednym z liderów ale nie są jedyną firmą. Jakość produktów DOBRA lecz nie doskonała.Wystarczy przyjrzeć się z bliska tym słupom,w końcu w okolicy trochę tego stoi.A tak poza tym jak się pracowało przy produkcji tego oświetlenia to się wie.Ale ogólnie jest OK.''ara'' pracujesz tam że tak słodzisz?

elka
użytkownik zarejestrowany

@ Taki sobie gość ja bym chciała tam aplikować i mnie inetresują właśnie aktualne warunki. Znaczy chciałam .... bo widziałam twoje poprzednie wpisy - nei oszukujmy sie nie naprawają optymizmem. ........

Taki sobie gość
@elka 08.07.2016, 15:43
@ Taki sobie gość ja bym chciała tam aplikować i mnie inetresują właśnie aktualne warunki. Znaczy chciałam .... bo widziałam tw...

"elka"masz rację. Moje wpisy nie napawają optymizmem. Nic nie poradzę, takie fakty. Wiesz dlaczego nikt nie pisze w obronie firmy? Bo się im nie chce,a po drugie to prawda i dlatego nikt tego nie neguje. Może ktoś by się znalazł,ktoś kto się dobrze ustawił i nie dotknęły go te przykre sytuacje,nie mówię że nie. Ale nie uwierzę że jeśli pracuje w firmie jakiś czas to nie był świadkiem takich sytuacji lub o nich nie słyszał. Jak już pisałem negatywne opinie są bo w firmie nie jest wszystko OK.Sama sobie odpowiedz dlaczego są w zasadzie negatywne. Nadmienię że na firmę w której aktualnie pracuję nie ma negatywnych opini (sic!) No a jest ich z 200. Czyli można. Ale tam ludzie przychodzą do pracy uśmiechnięci i zadowoleni i nikt nie"wbija mi noża w plecy"gdy jestem odwrócony.A forum jest po to by pisać o firmach i odpowiadać na posty. W firmie pracują kobiety- biurowcu(ZPSO) tam najwiecej- dział sprzedaży, księgowość itp. Zresztą w każdej z trzech firm (ZPSO, ZHU,ZU)pracują kobiety w biurach. Do tego dwie lub trzy ( mogło się zmienić od czasu jak nie pracuję) na montażu w ZPSO no i są jeszcze panie które sprzątają. Produkcja to raczej działy zdominowane przez mężczyzn z wiadomych powodów. Nie wiem jakie są warunki finansowe w tych działach gdzie pracują kobiety więc nie chciałbym Cię wprowadzać w błąd. Ale nie są to złe pieniądze. No i zawsze są na czas. Część nad,część pod stołem ale to już chyba wiesz bo inni o tym też pisali. Wiadomo że atmosferę tworzą ludzie więc zależy jak trafisz tak będzie. Na produkcji jest z tym kiepsko (bynajmniej z mojego doświadczenia) a na temat pracy w biurze nie zabieram głosu bo teraz nie wiem. Ale też czasem bywało różowo. Za moich czasów. Więc nie wiem czy pomogłem Ci w wyborze ale tyle ile mogłem to napisałem. Jak napiszesz konkretnie w co celujesz będzie łatwiej. Ale w sumie na forum nie zdradza się takich rzeczy. Bo to ktoś może później wykorzystać. Tak więc decyzja należy do Ciebie miła pani. Może trafisz dobrze. Czego życzę. Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Ja tak mam. Pozdrawiam. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania- pisz. Postaram się odpowiedzieć. Ogólnie firma ROSA jako firma na rynku bardzo dobrze funkcjonuje i się rozwija (to niebywała zasługa pana S.Rosy bo ma chłop łeb do interesów i trzyma wszystko twardą ręką). Ale relacje ludzi w środku firmy są... poczytaj posty. Szef ma wszystko oprócz jednego. To szacunek pracowników. Można to olać. Ale nie można kupić. Za żadne pieniądze. A szkoda. Można by inaczej rozmawiać z ludźmi. Jego wybór. Bo w oczy nikt tego nie powie ale po kątach mówią wszyscy. Nie boję się tego napisać. To moje subiektywne zdanie, ale WIEM że inni myślą podobnie. To by było na tyle. Pozdrawiam.

Taki sobie gość
@elka 08.07.2016, 15:43
@ Taki sobie gość ja bym chciała tam aplikować i mnie inetresują właśnie aktualne warunki. Znaczy chciałam .... bo widziałam tw...

"elka" atakuj na forum może ktoś z biur udzieli Ci obszerniejszych informacji odnośnie tej pracy. Może ktoś napisze.

adam
użytkownik zarejestrowany

Ech @Taki sobie gość nie rozumiem co dają ci cały czas te negatywy..skoro już nie pracujesz to nie wiem też jakie są tam aktualnie warunki, może lepsze?

Taki sobie gość
@adam 08.07.2016, 14:36
Ech @Taki sobie gość nie rozumiem co dają ci cały czas te negatywy..skoro już nie pracujesz to nie wiem też jakie są tam aktual...

" adam " napisz czy tam pracujesz czy chcesz podjąć pracę? Udzielę Ci wtedy rzeczowej odpowiedzi.Pozdro.

vnmn
użytkownik zarejestrowany

@ Taki sobie gość skoro wyjaśniłes i ktoś nie zrozumial, not o już inie twój problem, tylko jego. Przekona sie moze w innym momencie :)

Taki sobie gość
@vnmn 07.07.2016, 22:44
@ Taki sobie gość skoro wyjaśniłes i ktoś nie zrozumial, not o już inie twój problem, tylko jego. Przekona sie mo...

Dokładnie. Krzyż na drogę. Amen.

adam
użytkownik zarejestrowany

Dokładnie @romek ktoś będzie chciał jak pojawią się ogłoszenia to będzie mógł się zgłosić

mjhhn
użytkownik zarejestrowany

@taki sobie gość wszytskjo wyraźnmie wyrjaśniłeś i dzieki wielkie za te ifnrmacje, bo były przydatne !

Taki sobie gość
@mjhhn 06.07.2016, 19:01
@taki sobie gość wszytskjo wyraźnmie wyrjaśniłeś i dzieki wielkie za te ifnrmacje, bo były przydatne !...

No problem. Ja w sumie i tak nie odwiodę was od podjęcia pracy w tej firmie. Nie mam w tym żadnego interesu. Jedynie stwierdzam fakty. Jak już pisałem pan S.Rosa mnie osobiście nie zaszkodził przez tyle lat pracy.Może troszkę pośrednio, ale taki przywilej pracodawcy. I z tym się godzę. Ale to nie oznacza że nie mam napisać jak ta firma funkcjonuje,jakie są warunki pracy itp. Co innego że w tej firmie jest masa ułomów z którymi nie idzie się dogadać a ich błędne decyzje doprowadzają do jeszcze większego bałaganu. Taka prawda. Pozdrawiam.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Taki sobie gość

"romek" tak,tak... Chcesz to się zatrudnij się w ROSIE. Miłej jebaczki życzę. Bez złośliwości.

hmm
użytkownik zarejestrowany

Niektórzy nasłuchają się plotek i później tutaj wypisują..spoko by było jakby napisał ktoś kto tam teraz aktualnie pracuje dużo by się rozjaśniło albo jakby dodali jakieś ogłoszenie i można by było zobaczyć warunki

ara
użytkownik zarejestrowany

Taki sobie gość' uwierz mi ,że nikomu chyba nie chce się przeglądać kilkudziesieciu stron z opiniami i szukać odpowiedzi w nich na swoje pytania tym bardziej, czytać jakieś żale ludzi zwolnionych ktorzy oczerniają wsyztskich, dlatego łątwiej jest napisać wprost

Taki sobie gość
@ara 04.07.2016, 20:15
Taki sobie gość' uwierz mi ,że nikomu chyba nie chce się przeglądać kilkudziesieciu stron z opiniami i szukać odpowiedzi w...

"ara" nie masz racji.Opini na Z.U jest ok.150 a na ZPSO chyba z 5. Przejrzenie tego dla kogoś kto chce to max. pół godziny.I człowiek naprawdę dużo się dowie. No chyba że poruszasz wątek który nie był poruszony. No i nie wszyscy kogoś oczerniają jak to określasz. Tu też stwierdza się fakty. I nie wszystkich zwolniono. Ja zwolniłem się sam. Trzeba czytać ze zrozumieniem. Ale bez urazy. Ludzie by chcieli mieć wszystko podane jak na talerzu, bez własnych ingerencji. To też pokazuje jaki jest teraz rynek pracy i kto się o nią stara. Takie fakty. Pozdrawiam.

adam
użytkownik zarejestrowany

Bardzo dużo rozjaśnia @Taki sobie gość o taką opinię mi chodziło żeby napisać jak jest naprawdę i żeby inni mogli poznać jakie są plusy a jakie minusy tego miejsca. Teraz wiem już konkretnie czy warto składać czy nie warto. Dzięki na rozmowę i powodzenia życzę!

adam
użytkownik zarejestrowany

Nie będę się licytował na riposty bo zwyczajnie poszukuje pracy tak? Więc zareagowałem na opinię @xyz tak a nie inaczej (z nadzieją na jaką dobrą fuchę!). Dzięki za to co ty opisałeś bo to też wiele rozjaśnia ale jedno mnie zastanawiam to, że wytrzymałeś tam tyle lat..

Taki sobie gość
@adam 02.07.2016, 09:47
Nie będę się licytował na riposty bo zwyczajnie poszukuje pracy tak? Więc zareagowałem na opinię @xyz tak a nie inaczej (z nadz...

"Adam" wytrzymałem bo wcześniej nie miałem innej alternatywy. Na początku też byłem napalony na pracę ( pełen werwy). Po około 3 latach jak już zorientowałem się że nic w tej firmie się nie zmieni na lepsze( chodzi mi o dany dział) zacząłem myśleć na poważnie o zmianie pracy.Drugie tyle jeszcze się przemeczyłem.Tylko wiadomo, jak się ma jakieś zobowiązania (dom,dziecko itp.) to nie tak prosto rzucić pracę gdzie ma się już wypracowane jakieś tam stanowisko.A pracę zazwyczaj zmienia się na lepszą. I finanse nie grają tu pierwszego miejsca. Jest jeszcze coś takiego jak atmosfera w pracy,ludzie którzy ją tworzą, zadowolenie z wykonanej roboty. Tak,tak. W pracy spędzamy połowę życia i nie chciałbym się męczyć do emerytury z takimi ułomami ( w większości) jakie są w tej firmie. Przoduje Haski.Inni też o tym pisali. Ale gdy tylko pojawiła się szansa na zmianę pracy na lepszą finansowo,gdzie są normalni ludzie, jest fajna atmosfera, nikt nikogo nie wyzywa i moja praca jest DOCENIANA,od razu do takiej pracy chce się wstawać rano to się nie zastanawiałem nawet 2 minut.Roztałem się z firmą bez płaczu.I jestem zadowolony. Z perspektywy czasu to nie był cały czas stracony,zawsze są nowe doświadczenia z których wyciąga się wnioski. I tyle. I nie byłem źle postrzegany w firmie. Raczej byłem dobrym pracownikiem ( nie boję się użyć tego określenia), kiedy się zwalniałem bardzo chciano bym został ale nie zrobiono nic by mnie zatrzymać. W nowej pracy gdy chciałem zmienić po jakimś czasie dział by więcej rzeczy poznać kierownik powiedział że nie ma mowy.Że on się dobrych ludzi nie pozbywa. To motywuje troszkę do pracy.Podwyżke niedużą bo niedużą ale też dostałem. I jestem teraz zadowolony. No i najważniejsze-nie mam takiego fizolstwa jakie miałem w ROSIE.Tyle jeśli chodzi o odpowiedź. Nie wiem czy to Cię satysfakcjonuje, zresztą mi to lata. Ale pisałem prawdę. Więc jak nie chcesz fizolstwa na produkcji to sobie odpuść chyba że chcesz wskoczyć na inne stanowisko. Pozdrawiam.

adam
użytkownik zarejestrowany

Dzięki za takie szczegółowe informacje @xyz też słyszałem o magazynie pozytywne rzeczy podobno atmosfera tam też jest lepsza niż gdzie indziej. Pewnie jeśli nie pracujesz to nie wiesz o aktualnych rekrutacjach ale jeśli coś tam słyszałeś daj znać innym!

anonim

(usunięte przez administratora)

TenTypMes

No tak tylko spróbuj wziac jeden dzien l4 i na tym dniu sie skonczy twoja kariera

Melody
użytkownik zarejestrowany

Wiesz co, no jak nie przyjmują kobiet na produkcje, to wychodzi na to, że masa osób się jednak nie dostanie, aczkolwiek własnie w biurze jest całkiem przyjemnie

Taki sobie gość

Raczej nie przyjmują Ala kobiet na produkcję bo co byś tam miała robić? Dźwigać słupy? He,he,he... Raczej nie. Kobiety pracują w biurach, sprzątają no i chyba ze dwie pracują na montażu ( ale jak możesz to sobie też odpuść ). Co do zarobków to prześledź wcześniejsze posty to wszystkiego się dowiesz. Pozdrawiam.

ala

czy przyjmuja kobiety na produkcje?i na jaki zarobek mozna liczyc?

Taki sobie gość

Język troszkę nieskładny ale w sumie popieram w 100%. Nic dodać nic ująć.W tym zakładzie lepiej już nie będzie.

elomelo320

w mojej opinii firma taka jak i te lampy, szału nie ma, emerytury to w niej nie wypracujesz godnej. szukajcie coś innego ludziska pozdro 600

rosa

Co już wszystkich pozwalniali z Rosy fac. jestescie daremni boicie sie nawet odezwac

yooo

Witam wszystkich przyjęli juz nowego elektryka? Jak tak to daje radę? Myślicie ze uchowa się dłużej pytam bo sam chciałem złożyć w tej firmie papiery ale po waszych komentarzach wycofałem się

ciekawa

chciałabym, żeby ktoś uczciwie opisał jak wygląda praca biurowa w Rosie, obecnie mam stałą ale słabo płatną pracę, myślę o aplikacji do Rosy

Taki sobie gość

To bardzo proste. Bo nie będziesz tylko elektrykiem ale także chłopcem od wszystkiego. W innych firmach elektryk to elektryk ale nie w tej firmie. Do tego dochodzi możliwość poznania nowych języków. Chodzi mi o "łacinę". No i pytanie na której firmie? Ale wszędzie jest tak samo. Sam sobie odpowiedz dlaczego cały czas jest ogłoszenie na to stanowisko... Przyjmij się,za dwa trzy tygodnie sam sobie odpowiesz.Pozdrawiam.

Men

Witam wszystkich mam pytanko dlaczego tak często przez firmę Rosa jest ogłoszenie przyjęcia na stanowisko elektryka??? pytam bo zastanawiam się czy nie złożyć tam papierów jak naprawdę waszym zdaniem wygląda praca w firmie Rosa na stanowisku Elektryka i dlaczego cały czas szukają nowego człowieka z góry dzięki na odpowiedz.

art

Praca jest ok. Firma jest polska, co dla mnie też jest ważne. Atmosfera wśród pracowników jest bardzo dobra. Sam Szef ma duży szacunek do pracowników. Czasem trzyma wszystko twardą ręką, ale jak widzi zaangażowanie i chęć do pracy, to jest wyrozumiały w przypadku popełnienia błędu. Dodatkowo w firmie jest duże parcie na ciągły rozwój. Uczestniczenie w rozwoju firmy też daje dużo satysfakcji. Polecam.

Taki sobie gość

Firma jest zajebista, super szef,kierownicy, brygadziści.... Sprzątaczki też fajne...Kasa bardzo dobra jest na czas, a praca jest lekka i przyjemna. Nic innego tylko pracować. Ja jestem zadowolony.To szczera prawda.

mike

Trzeba uważać co komu się mówi. Tam trzeba podwładnych bez własnego zdania,opinii na jakiś temat, którzy będą na pstryknięcie palca w firmie od zaraz. Jeden na drugiego kabluje, fałszywa atmosfera - poda rękę, przywita się a za plecami słyszy się co innego albo bezpośrednio wizyta u kierownika. Jeśli chodzi i pracę i płace jest OK, ze względu na atmosferę budowaną na ściemie -> (miło i fajnie, pomocni itd.) NIE POLECAM.

abc

Czy ktoś może coś napisać o tym jak wygląda praca na CNC ?

Zostaw opinię o ZHU ROSA, ZPSO ROSA - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZHU ROSA, ZPSO ROSA