IMI international (hydroniks)

Olkusz

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 80 ocen.

IMI international (hydroniks)
1 80 6 1

Opinie o IMI international (hydroniks)

luk

napisze ktoś ile zarabia magazynier? od jakiegoś czasu pojawia się ogłoszenie na olx, co prawda byłem tam w styczniu na rozmowie o pracę ale było przyjęcie tylko na produkcję, 1730zł netto - trochę mało...

Luk2
@luk 11.05.2018 15:49

Kochaniutki, nawet po kilku latach twoja pensja nie przekroczy 2000zł netto w tym zakładzie ! ;)

luk
@Luk2 12.05.2018 22:16

dzięki kolego, może ktoś polecić w Olkuszu lub okolicy jakąś montownie/magazyny gdzie dają z 2k na początek?

Agat
@luk 13.05.2018 16:40

Jak chcesz zarobić to warto szukać pracy na zagłębiu. Magnetti, brembo, magna, ngk, sumi riko.. w Olkuszu to jedna klita. Zmowa, nikt nie płaci.

Madmax
@Agat 15.05.2018 06:20

Maxtop daje na reke 2500zl na produkcji, tyle za praca w chłodni nie kazdemu odpowiada

Luk2
@Madmax 16.05.2018 08:01

Ficomirrors. Na początek 2100 zł netto + 190zł premii . Stanowisko Magazynier

2kk
@luk 13.05.2018 16:40

Otcf 2400 netto i po trzech miesiiacach 300 premii stanowisko operator wózka widłowego

ppp
@2kk 04.08.2018 11:34

otcf tyle płaci? coś nie chce mi sie wierzyc, w 2017 początek roku oferowali minimalną stawkę godzinową na umowe zlecenie + po paru tygodniach podwyzke o 50groszy/h

Ppp
@ppp 10.08.2018 12:32

I nadal tak jest

Gbur
@Ppp 25.08.2018 09:42

Żenada! Szkoda w ogóle aplikować, gdy dają takie pieniądze! Zupełny brak szacunku!

2kk
@Ppp 25.08.2018 09:42

Czasy się zmieniają :) dają pieniążki ale za ciężka orke. Na wszystko masz normę. Jak Cie przycisnie na kibel z 10min to lider zapyta czemu nic nie robiłeś.. Tak to wygląda w otcf.

Rafał
@Luk2 12.05.2018 22:16

A oby o dobrej firmie piszesz?? W IMI z tego co wiem to przekroczy 2000 zł plus wypłacane nadgodziny.... Chyba, że mówimy o zatrudnieniu przez firmę zewnętrzną to wtedy niestety nie wiem.

Girl
@2kk 11.10.2018 22:11

Otcf rządzi się swoimi prawami tam wszystko wygląda inaczej☺Jedna z najgorszych firm z Olkusza i okolic.

taki jeden

Czytając to wszystko to widzę że jest dużo osób które bardzo krytykują, ja napiszę że nikt nigdy nikomu nie dogodzi nie znam osoby której zawsze wszystko będzie pasowało nawet jak będzie zarabiał dużo więcej to i tak coś zawsze nie będzie pasowało. Ja wiem że w IMI kadra czasami przesadza a zwłaszcza psudo menager Champion wtajemniczeni wedzą o kogo chodzi. Ja tam pracuję już ładnych parę lat raz jest gorzej, a zwłaszcza jak ktoś ma przyjechać, a czasami nie jest tak źle jak niżej opisują , zarobki mogły być lepsze to prawda . Jak ktoś chce pracować i jest nauczony czasami ciężko pracować i też pod pod wpływem stresu to będzie pracował, a jak ktoś przychodzi i myśli że za stanie i ściemnianie 8h mu zapłacą to nie w IMI @ Patrycja jeszcze nie masz dość tego wywiadu

Patrycja

@"Ziobro" Niestety, nie mam pojęcia do czego zmierzasz - nie jestem bowiem w żaden sposób powiązana z firmą IMI international (hydroniks). Jestem tu po to, by pomóc Wam w zebraniu sprawdzonych informacji, które będą dotyczyć tego pracodawcy. Dlatego proszę Cię o merytoryczne zdanie o warunkach pracy w tym przedsiębiorstwie. Jak przedstawia się w nim system wynagrodzeń oraz premiowania?

Patrycja

@asertywny Zajmujesz się w swoim wpisie głównie osobą Kierownika. A co powiesz nam o warunkach, jakie Ci zaoferowano w IMI international (hydroniks)? Są atrakcyjne? @"Ziobro" Zupełnie nie wiem, o czym mówisz, ale nie używaj tu danych personalnych swoich współpracowników. Długo już pracujesz w tej firmie?

"Ziobro"
@Patrycja 06.10.2018 11:24

a kto wysyla auta za pracownikami po godz 22 ,zeby ich sledzili?MAREK -to nie twoj mąz?wspolczuje

Patrycja

@polaczek Bardzo Ci dziękuję, że zechciałeś nam to dokładnie wyjaśnić. A co z ubezpieczeniem - macie je? I jak wygląda kwestia umów? @anonymous Rozumiem. Chcesz coś jeszcze dodać, tyle że na temat IMI international (hydroniks)? Pamiętaj, że każda sprawdzona oraz rzetelna informacja o firmie może przyczynić się do pomocy innym osobom, które są zainteresowane aplikowaniem.

"Ziobro"
@Patrycja 30.09.2018 15:02

zebys nie podpadl Markowi P -strasznie""grzeczny"" facet-najwyzej karze ci na zlosc nakretki odkrecac albo zakrecac na sile i robic Za 3 ludzi!on zna SEBASTIANANEM K.-TO JUZ WSZYSTKO MOWI-JEDNA SZKOLA W nkwd!

"Ziobro"
@"Ziobro" 05.10.2018 21:15

to ten co na pikniku nazwal kolege :zboczeniec, gej,zlodziej-ma kreta w postaci małolaty z sułoszwej co do niej co chwila dzwonii!

sebastian
@"Ziobro" 05.10.2018 22:02

jesli zarzad go nie odwola dowiedzą sie o tym odpowiednie instytucje!pozdrawiam

TomiKi

Widzialem ogłoszenie na olx na stanowisko Pracownika magazynowego, ktos moze cos opowiedziec jak to wyglada w tej firmie, jak atmosfera ? Jakie zarobki ??

Magazyn
@TomiKi 15.07.2018 09:22

Jeśli magazyn komponentów to nie polecam! Lepszy jeśli chodzi o prace jest magazyn produktów gotowych - normalny szef, lepszy zespół. Na komponentach jest D.. straszna.

asertywny
@TomiKi 15.07.2018 09:22

Magazyn komponentów unikać, pracowałem chwile i żałuję, kierownik wyładowywuje stres i życiową frustracje na pracownikach, jest chyba socjopatą. Sam nie robi nic, za to problemy pracownikowi z byle czego, brygadzista melduje mu o wszystkim, co wyciągnie od pracowników, przez co Ci są nieufni i niemili. Chwile dorywczo robiłem na drugim magazynie tak na prawdę pare regałów obok, wysyłkowy chyba, tam sytuacja jest lepsza i jest spokojniej i uczciwiej. do tego praca z cieżkimi komponentami, na których można się dorobić garba co najwyżej, najlepiej wspominam kontakt z produkcjom.

Patrycja

@Fatima Faktycznie - sporo kwotę można stracić podczas urlopu, pracując w IMI international (hydroniks). Piszesz, że firma jest słabo zarządzana - może należałoby zgłosić to jakimś wyżej postawionym instytucjom i oni jakoś by rozwiązali ten problem. A a jaki sposób przejawiają się złe warunki w ziemie, o których nadmieniasz?

polaczek
@Patrycja 24.09.2018 13:01

@Patrycja Pracując w IMI -nikt nie odbija pieniędzy za urlop masz płacone 100% jak za zwykły dzień pracy natomiast za L4 Ci odbijają. W zimie nie jest tragicznie hale są dogrzewane , wiadomo że gdzie na hali są rampy jest chłodniej , ale ludzie Ci którzy się tutaj przyjmują muszą zdawać sobie z tego sprawę .

anonymous
@Patrycja 24.09.2018 13:01

Chodziło o otcf a nie imi☺

Patrycja

@Fatima, jak z kolei konkretnie pracowało Ci się w firmie IMI international (hydroniks), której dotyczy ten wątek? Zdradzisz nam jakieś szczegóły dotyczące tamtejszych warunków zatrudnienia? @Anna A jakie zdanie masz o wyżej wymienionej firmie? Jeśli dysponujesz jakąś aktualną wiedzą, to podziel się nią z użytkownikami forum.

Fatima
@Patrycja 18.09.2018 15:42

Jeśli chodzi o kwestie finansowa to można powiedzieć ze bardzo podobnie tylko w otcf odbijają z premii za pierdoly.Szczytem było to ze za każdy dzien urlopu który Ci się należy zabierali od 20 do 25zł więc jak ktoś miał dwa tygodnie urlopu wakacyjnego to trochę tracił!Druga różnica to zarządzanie brak kompetencji wśród osób zarządzających.Zimowa porą warunki skandaliczne.

Fatima

Wszyscy narzekają na imi idźcie troszkę popracować w otcf to będziecie dopiero narzekać chyba jeden z gorszych zakładów pracy w jakim pracowałem!!!

smoleń
@Fatima 14.09.2018 22:08

fakt otcf w wolbromiu to byl wyzysk i pomiatanie ludzmi

Kkk
@smoleń 16.09.2018 08:34

Wiecej mamy takich perełek w powiecie, takt, malbox, sumiriko...

Anna
@Kkk 16.09.2018 17:22

Proponuje popracować zimą w otcf i się wypowiadać w wolbromiu jest tragedia dziwię się ludziom ze godzą się na takie coś przy obecnym rynku pracy!Więc porównanie do malboxu czy taktu jest nie na miejscu!

Malina

Ludzie nie przesadzajcie pracuje w imi juz ponad 8 lat i jest ok a na pewno porównywalnie jak w innych. Owszem dużo ludzi odchodzi ale to normalne. Wielu wraca na kolanach błaga jąć o drugą szansę bo nie dali sobie rady w prawdziwej firmie. Popracowali w innych zakładach i zrozumieli co oznacza prawdziwa praca. Ludzie są różni jak to w corpo zależy na kogo się trafi fakt ze jeśli na ł. Z valwes lub a. Z magazynu to więcej darcia niż to warte ale reszta ludzi na produkcji jest kompetentna. Praca zależy od działu. Balancing ciężko ale pani R. Super. Tsu lajt i spokój valves ciężki kierownik ł. Pag tylko dla chłopów magazyn części .... kierownik z piekła rodem nic tylko krzyczy magazyn wyrobów jest spoko kierownik, dur spoko lajt kierownik się nawet nie pokazuje ale dyrektor techniczny ma humory. Co do plac to wszyscy dostają tyle samo nieważne czy jest się nowym czy przepracował się kilka lat co jest niesprawiedliwe. Ja polecam ten zakład bo pracowałam w różnych i mam blisko ale przyznaję ze jakby było coś lepszego to bym się nie wahała w razie czego skule ogon i wrócę bo tak jak było napisane wcześniej biorą i zatrudniają wszystko co ma ręce :) mam nadzieje ze pomogłam niektórym

Nick
@Malina 29.07.2018 17:40

Ktoś wrócił na kolanach? Jak już to za 1,5 stawki (usunięte przez administratora) :D

Heheszek
@Malina 29.07.2018 17:40

Haha 1,5 stawki... do dalej mniej niż w biedronce. Zresztą to jak prostytucja... kwestia ceny:)

bohdan
@Malina 29.07.2018 17:40

''ł'' z valwes to nie Bogdan,taki swiadek bez kompetencji i zapachowy czesto ,jak remont to idzie na urlop

polaczek

Mam jedno zasadnicze pytanie , zastanawiam się po co osoby które się tutaj wypowiadają pracują w IMI ? Jest wiele ogłoszeń o pracę na terenie Olkusza . Dlaczego tu pracujecie ? Pracują tu osoby które lubią siedzieć na (usunięte przez administratora) obgadywać innych w kółko narzekać , a żeby coś zadziałać w tym kierunku to nikt nie ma żadnej inicjatywy . Pamiętajcie wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma . Nie opowiadajcie też że zarabiacie 1700 zł na rękę bo jest to śmieszne ..

gvg
@polaczek 11.07.2018 12:43

to teraz cię zdziwię, te 1738zł to prawda, nie wierzysz? wyślij cv na ogloszenie z olxa, na drugi dzień dziewczyna zadzwoni i zaprosi na rozmowę, tam usłyszysz 2400 brutto za pracę zmianową... premii nie ma, o dodatkach za nocki też nic nie wspominali, po roku możliwe zwiększenie stawki ale to od kierowników nie zależy

Imi Away
@gvg 12.07.2018 14:53

Imi w pewnym momencie swojej dzialalnosci uważało, ze jest tak świetne, ze wyrzucało za szlaban po miesiącu pracy bardzo dobrych pracowników z powodu sezonowości zamówień. Rozczarowani ludzie wyrobili w Olkuszu opinie o tym zakładzie. Należy im się okrutnie zła opinia.

polaczek
@gvg 12.07.2018 14:53

@gvg pracowałam na produkcji i wiem ile dostawałam wypłaty . Także wiem co mówię ..

anonymous
@polaczek 11.07.2018 12:43

to pisał z.z.

Kari

Widzialam ogkoszenie na olx na stanowisko Pracownika linii montażowej, ktos moze cos opowiedziec jak to wyglada w tej firmie, czy jest to praca dla kobiety, jakie zarobki i atmosfera w firmie? Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Tsu
@Kari 21.06.2018 15:11

Ogólnie jest słabo. Duza rotacja, zła organizacja pracy.. beton. Najlepiej nic się nie odzywać. Dostaniesz z 1700 na rękę. Opieka zdrowotna jest pod ludzi z krk. Bony, wczasy to 400zl przy mojej 4os. rodzine.. innych dodatków nie ma. Wmówią Ci, ze jest super i masz to powtarzać!

Kari
@Tsu 22.06.2018 22:07

Rozumiem ze tam pracujesz, na start 1700 ok a co dalej ? Stawka sie zmienia? Opieka zdrowotna pod ludzi z krk, o co chodzi ? Na jakim stanowisku pracujesz?

bbb
@Kari 24.06.2018 22:43

kobiety pracują na innych działach niż panowie, po roku zaproponują ci podniesienie stawki o jakieś 0,50zł za godzinę

Kaja
@bbb 29.06.2018 10:51

Chyba brutto to 0,5zl do godziny. Tam jak już podpiszesz umowę to nic nie zmienisz do emerytury. Możesz dostać 200-300 do wypłaty jak się staniesz liderem, ale nie każdy umie gnoić ludzi!

bbb
@Kaja 29.06.2018 23:27

oczywiście brutto ; )

Biurowy

W czasach, gdzie cieżko o doświadczonego pracownika IMI zwalnia ludzi. Coś się kończy w olewinie? Nie opłaca się?

bvb
@Biurowy 06.06.2018 13:40

zwalnia biurowych, na produkcji nadal niedostatek

Prod
@bvb 06.06.2018 18:48

Mysle, ze to kwestia wysokosci wypłat produkcyjnych! Teraz Ukraińcy nawet za 15zl/h netto nie chcą pracowac.

Bulllldupy

Znam firmę 8 lat, w sumie nie jest źle.. zawdzięczam jej wiele. Chcąc tu pracowac napewno trzeba wyrobić sobie odporność na bauwochwalcze o świetlanej przyszłości, rozwoju i inwestycjach. Z roku na rok mimo szeregu inwestycji produkujemy coraz mniej.

Zainteresowany
@Bulllldupy 26.05.2018 21:49

A jak wyglada praca w biurze szeregowego pracownika biurowego ? Duza rotacja? Nadgodziny ? Jakie place specjalistow?

Bull
@Zainteresowany 27.05.2018 16:17

Z mojej perspektywy wewnątrz mojego działu współpraca się układała na zewnątrz były zgrzyty. Imi to fabryka w której nie ma jasno określonych reguł kto czym się zajmuje. Ogólnie bywa, ze robi się mega (usunięte przez administratora) bo ktoś kto się w ogóle na czymś nie zna zaczyna grubo zajmować się tematem.

Bull
@Zainteresowany 27.05.2018 16:17

Płace były dobre, ale to zależy co wynegocjowałeś na początku. Nadgodzin raczej nie było, ale to zależy od specyfiki działu.

Bullldupy
@Zainteresowany 27.05.2018 16:17

Praca w biurze jest jak najbardziej Ok. Atmosfera dobra, rotacja niewielka. Ten cały Bull to nie ja.

Magazynier

Nie polecam. W tej firmie dostaje się wyłącznie sucha wypłatę. Nie ma premii, dodatków, niczego. Cała kasa z socjalu idzie na jedna propagandowa imprezę..by się biura pobawiły. Zakład okropnie podzielony.

Nowy

Dni otwarte! Ktoś się wybiera?

mmm
@Nowy 14.04.2018 06:04

Schneider w Bukownie co chwile robi dni otwarte i jakoś nadal lipa z pracownikami.. tu będzie to samo, dopóki dają 1700zł na początek to będzie ciężko o pracownika, nawet ukry nie chcą już (usunięte przez administratora) za takie pieniądze, a przecież praca do lekkich nie należy - w sumie to zależy od działu.

Elza
@mmm 18.04.2018 11:50

Dokładnie. Nie wiem z kim oni się na głowy zamienili. Zarządzającym się wydaje, że jak ktoś zobaczy czystą hale to już tam przybiegnie do pracy! Tyle, że dzieci za ta czysta hale nie nakarmi.

Magazynier
@Nowy 14.04.2018 06:04

Trzeba być desperatem by robic tam na produkcji. Wytrzymałem miesiąc.

KOLA
@Nowy 14.04.2018 06:04

Tak ja sie wybieram po 15-ej jestem zapisana.

Nowy
@KOLA 24.04.2018 10:00

Napisz jak wrażenia!

Były pracownik

Marka Imi Internatiol jako dobrego pracodawcy skończyła się na czasach, gdy fabryka zarządzał Stanisław C, a produkcja Andrzej S. To byli ludzie, którzy doceniali wkład włożony w podniesienie wartości firmy. Następni to tylko karierowicze, dla których najważniejsza jest ich osoba.

obserwator
@Były pracownik 29.03.2018 15:59

witam znam dobrze firme imi, od 20 lat jest w olkuszu, waryki pracy b,dobre ,, wczesneij pracowalo tutaj 17 osob, 17 ,,,teraz okolo 400,,wiec odpowiedz sama sie nasuwa, pracowac trzeba wymagania coraz wieksze, a ludzie jak to ludzie starzy pracownicy pracuja a mlodzi pracownicy strasznei roszczeniowi,,a i umiejetnosci,,,powiem skromnie słabe,,i tyle,,place jak na olkusz srednie,,, atmosfera w 400 osobowej ząłodze zawsze bedzie daleko od ideału,,ogolnie zaklad polecam

Przypadkowy
@obserwator 05.04.2018 17:43

Sądząc po tym jak używasz polskiego, to na pewno jesteś zadowolony z IMI! ????

Smieszek

Nowi uczą nowych roboty. Czyli „jak to się robi? Pracujesz tu dwa miesiące! Powinieneś wiedzieć!”. Śmiesznie!

Rambo
@Smieszek 19.03.2018 16:10

Nie kłam tak !!! Nikt nowy tu tyle nie wytrzymuje :D miesiąc to max ;)

Weteran
@Rambo 21.03.2018 21:16

Nie jest tak źle, robota lekka ale faktycznie wszedzie ludzie niezorientowani. Od produkcji przez magazyn poprzez jakość do DURu!

Weteran##
@Weteran 23.03.2018 08:20

Chyba się z chu##m na mózg zamieniłeś skoro mówisz że ta praca jest lekka.....

Świerzak
@Weteran## 25.03.2018 09:07

Bardziej ciąży mi w tej pracy stopień po@pier€dolenia co poniektórych kierowników obszarów i niesprawiedliwość w traktowaniu!

Rafał

Podobno przez ciagle odchodzenie pracowników i braki w ludziach Angolę zastanawiają się nad podniesieniem kasy. Wreszcie dobre czasu w IMI. Znów będziemy nr 1 w Olkuszu!!

mmm
@Rafał 31.01.2018 16:49

oby bo coraz więcej osób odchodzi...

Blady
@mmm 02.02.2018 18:21

A mnie sie wydaje, ze wszyscy trzymaja się tej roboty rekami i nogami! Nikt nie odchodzi!

Azja
@Rafał 31.01.2018 16:49

Nie maja wyjścia, bo tania siła robocza się skończyła. A jak się znajdzie to uczciwie pracowac nie będzie!

nnn
@Blady 04.02.2018 14:20

czyli ogłoszenia, że szukają pracowników do produkcji, magazyniera oraz spawacza to ściema? ; )

Mag
@nnn 05.02.2018 19:20

To akurat dwa najgorsze stanowiska w imi. Spawacz - nie adekwatna kasa do rynku. Magazynier - to samo plus szef, z mega napinka. Byłem tam, wiem.

Ali
@Mag 06.02.2018 09:40

najlepiej to w R&D, śmieciarza i mechanika, (usunięte przez administratora) robią a pieniądze biorą!!!

Pracownik
@mmm 02.02.2018 18:21

Podczas rozmowy kwalifikacyjnej Kierownictwo oferowało niesamowitą możliwość rozwoju zawodowego jaki i osobistego, stałe podwyżki, przejście z Agencji pod Imi w ciągu nawet miesiąca jeśli pracownik będzie dobry. Poprostu praca idealna, która rozpoczyna się od najniższej krajowej. Po rozpoczęciu pracy wszystkie zapewnienia zostały odstawione na drugi, trzeci tor. Praca na stojąco przez 8 godzin ( według zapewnień co 2 godzina powinna być zmiana na siedzącą, ale tak nie było ), na hali panowały różne temperatury, najgorszy był przeciąg, który towarzyszył przez większość zmiany. Przy każdym zakończeniu pracy szczegółowa kontrola osobista jak i samochodu przez ochronę. Nie w celu bezpieczeństwa :) Jedynie w celu, czy aby nie kradnie się 20kg zbiorników pod podkoszulkiem ;) Podobno u niektórych pracowników pensja po 7 latach osiągnęła jedynie lekko ponad 2000zł na rękę. Częste wycieczki krajoznawcze wizytatorów ( grupy 30 lub więcej osobowe ) przez co pracownik czuł się jak w zoo. W sumie przy codziennej kontroli osobistej i stałym monitoringu... ZOO Brak zaufania do pracownika i traktowanie go jak jedynie podmiot,który powinien być szczęśliwym z 1500 zł na rękę. Przeszkolenie nowych pracowników jedynie z postaw podstaw. Głównie do czego służy czerwony klips STOP. Praca ciężka, bardzo słabo płatna bez szansy na awans. SYSTEM PRACY TO 8 GODZIN ale dodatkowe nadgodziny do 12 godzin dla stałych pracowników + niektóre soboty nadgodziny. Płci pięknej nie polecam. Ogólnie polecam wszystkim co się nudzą w domu i chcą pracować dla swojego Pana.

Prawda
@Pracownik 27.02.2018 16:31

Dodatkowe nadgodziny ? Raczej dodatkowe obowiązkowe nadgodziny dla stałych pracowników ???? Przynajmniej tak było jeszcze w tamtym roku ( 2017 )

Stady
@Pracownik 27.02.2018 16:31

Ja tez potwierdzam. W zasadzie w punkt opisane. Dodałbym jeszcze, że jednemu z managerów, ja Kobieta z produkcji, starsza od niego o 10 lat uparcie mówię zawsze dzien dobry i nigdy nie odpowiedział! Ludzi traktuje się tu marnie!

Mąż Żony

Kiedys połowa kobiet z Olkusza próbowała sobie załatwić tam prace! Co się zmieniło? Żona się zastanawia to czy Lidl. W lidlu kasa lepsza. W Imi lżej, chyba?

Dan
@Mąż Żony 19.02.2018 06:52

w lidlu 1900zl netto na dziendobry + mozliwe premie, w imi dają 1740zl i marne szanse na podwyżkę, nie wiem jak atmosfera w lidlu ale w imi dawniej cisneli na efektywność..

Mąż Żony
@Dan 20.02.2018 10:06

Dzięki za odpowiedz. Zastanawia nas jeszcze ta atmosfera, ciekaw jestem jak to obecnie wyglada.

wilkq

byłem dziś na rozmowie, poszukują ludzi na dwa działy, pensja na początek 2400 netto wg. kalkulatorów z neta wychodzi 1738zł na rękę, umowa na 3 miesiące pod agencją, potem 2 letnia pod firmą. czy warto oceńcie sami...

Wilkq
@wilkq 15.01.2018 12:32

Oczywiscie 2400 brutto

jotek
@Wilkq 15.01.2018 13:12

ale to podstawa? Jakies premie dodatkowo do tego? frekwencyjna? uznianowa? cokolwiek?

Gienek
@wilkq 15.01.2018 12:32

Możesz negocjować, bo nikt nie chce pracować. Jeśli nie dogadasz tego teraz to w przyszłości nie dostaniesz możliwości.

Wilq
@Gienek 15.01.2018 18:36

podobno anglicy narzucają takie stawki i chłopy nic nie mogą zrobić- przynajmniek tak twierdzą

Pracownik
@Wilq 15.01.2018 20:34

To, że jest to stawka średnio adekwatna do pracy świadczy brak chętnych. Szukają już od dłuższego czasu.

Gienek
@Wilq 15.01.2018 20:34

Powiedz im, że w biedronce więcej Ci dawali :P

K
@wilkq 15.01.2018 12:32

czlowieku-netto to jest na reke.... brutto obejmuje podatki,skladki... wiec sie zdecyduj-daja2400 netto czy brutto

Jjj

Praca dobra dla młodego człowieka, popracować 3 miechy nabrać doświadczenia żeby mieć cokolwiek wpisać do cv i potem szukać czegos lepszego, najlepsze jest to że nikt w imi nie gwarantuje zwiększenia wypłaty po przejściu pod firme i podpisaniu dłuższej umowy - stąd mamy co 3 miesiące wysyp ogłoszeń...

Dve
@Jjj 16.01.2018 10:12

Podwyżka w tej firmie? Żartujesz. Najlepsi są jak opowiadają na zebraniach załogi o tym, że będzie podwyżka.. potem się okazało, że netto wychodzi 34zl. Szał!

el
@Dve 16.01.2018 20:25

a ja dostałam 350 i słyszałam że są tacy co dostali nawet po 400.

Dve
@el 18.01.2018 18:55

:D a inni dostali po 1000. Wiem biurowi są innaczej wynagradzani. Tylko jak się z produkcji zwalniali dobrzy pracownicy to proponowano +150 do wypłaty, gdy oferty innych firm były dużo korzystniejsze! Dziwne, że ciagle brakuje porządnego personelu!

bumbum
@Dve 18.01.2018 20:12

z tego co mi wiadomo rekrutacja wyszła kiepsko, kilka osób zrezygnowało jak usłyszało stawkę na początek ; ) a wczoraj znowu pojawiło się ogłoszenie na olx - hehe

Dve
@bumbum 20.01.2018 09:43

Firma nie rozumie, że na tania ścieme jak to u nas jest super łapie się tylko pokolenie gimnazjum, które pierwszy raz szuka pracy.

kkk

są przyjęcia na produkcje, może ktoś szczerze napisać jakie zarobki są na początku? dzwoniłem, pytałem ale usłyszałem tylko że 'szczegóły na spotkaniu' a niekoniecznie chce mi się jechać do Olewina żeby usłyszeć 9zł na godzinę czy jakąś inna śmieszną stawkę

Ala
@kkk 08.01.2018 17:59

Mysle, ze 2500brutto plus social, ale w dodatki nie wierz za bardzo. Bo nic na święta w zeszłym roku nie było, tylko wczasy 600. Premii brak, nie ma sensu się starać.

kkk
@Ala 09.01.2018 13:42

dzięki

Lotos
@Ala 09.01.2018 13:42

Na start tyle dają? To chyba muszę się zatrudnić drugi raz!

zxc
@Lotos 09.01.2018 22:49

2300 brutto. O Socjalu mozna zapomnieć, bo firma zatrudnia przez agencje :)

Gienek
@zxc 13.01.2018 21:20

Chyba na łeb upadli. ???? Stawka dla kobiety czy mężczyzny?

Dan
@zxc 13.01.2018 21:20

czyli jakies 1650 na reke, minimalna to 1500.... kiepsko, nie dziwie się że ciągle szukają ludzi

Gienek
@Dan 13.01.2018 21:35

W porównaniu do zagłębia do którego z Olkusza jest 25km to jest przepaść 1000zl na rękę.

mona

są jeszcze przyjęcia? ile jest zmian? czy kobieta da radę? : )

Aga
@mona 11.01.2018 19:46

U Nas pracują w większości kobiety.

mmm
@Aga 12.01.2018 13:11

Aga tam się pracuje na 3 zmiany? podobno tak dawniej było. z góry dzięki za odpowiedz

Aga
@mmm 12.01.2018 18:55

Zależy od obszaru i jakie są zamówienia. Produkcja jest szarpana, raz każą iść na urlop a czasem 3 zmiany. Bywa, ze 3 zmiany z sobota..

Logistyk

Przestarzały zakład w wynajmowanej hali.. niby firma ma 20 lat w Polsce, ale mogą to zawinąć w każdej chwili. Prostotę nadrabia się nowoczesnym zarządzaniem. Ogólnie 3+.

Imi

Imi to firma, która jest świetnie zorganizowana i zarządzana. Nie rozumiem zupełnie tego płaczu ponożej. Ostatnie odejścia, to jednostki, które nie były na tyle kompetentne by pracować na stanowiskach, które firma im powierzyła.

pracownica
@Imi 16.12.2017 17:28

haha tzn że kolega K K bhp,i P R UR oraz wielu innych odchodzi bo są nie kompetentne nie piszę imionami i nazwiskami z szacunku do tych osób, ale w tym momencie co piszesz głupoty. Wydaje ci się że jest super zejdź na produkcję jak wycieczki chodzą to poczujesz się jak w zoo , tylko orzeszków nie rzucają.

Electronic
@Imi 16.12.2017 17:28

Zgadzam się.. przez odejście paru pierduł żadna firma jeszcze nie padła. Każdy w.w ludzi może zastąpić, bez szkody dla firmy.

pracownik
@Electronic 23.12.2017 19:59

To jest właśnie klasyczny przypadek podejścia kierownictwa tej firmy do najcenniejszego (jak to mówią na zebraniach propagandowych) kapitału ludzkiego.

Patrycja

@Aga pytam, bo nie wydaje mi się, by ten temat się wcześniej na wątku pojawił. A jednak możliwość rozwoju to jeden z czynników, który jest dla wielu osób ważny przy wyborze nowego miejsca pracy. Jak myślisz? Dla Ciebie również jest to ważne? Piszesz też o polityce cięć. Czy oprócz braku szkoleń, wpłynęły one również na coś jeszcze?

Praconica
@Patrycja 28.11.2017 08:56

Patrycja ja mam wrażenie że ty w tej firmie pracujesz gdyż za bardzo oczekujesz odpowiedzi na tematy szkoleń i wszystkiego co się tam dzieje mam wrażenie że robisz tak zwany wywiad środowiskowy. Też jestem tam pracownikiem a pracuje bo nie mogę na tą chwilę pozwolić sobie na zmianę. Narzekań jak każdy w tej firmie. kasy nie mają na bony ale na imprezę dla 300 osób w chochlowym mają, nawet paczek dla dzieci nie ma a furami się bujają i na recepcji i nie tylko ciasteczka wciągają. Jednym słowem firma spada na psy.

Worker
@Praconica 02.12.2017 20:00

Znam firmę blisko 8 lat, stopień nadęcia managerów sięgnął zenitu kilka lat temu. Teraz montują na halach monitoring by sprawdzać czy aby napewno idziesz do toalety. System golem to złamało.. Tylko polityka kadrowo płacowa jest w lesie, bo nie zauważyli, że rynek jest pracownika, a kolejka pod szlabanem znikła.

Daniel :)

Dokładnie, a coraz więcej będzie znikać :) - Ludzie wystarczająco nasłuchali się, co w tej "firmie" się wyprawia i jak traktowani są pracownicy. 95% nowych pracowników rezygnuje po 1 miesiącu, tylko nieliczni zostają dłużej. Wcale się nie dziwię, ja na szczęście w porę zdążyłem uciec z tego miejsca i osobiście nie polecę tego zakładu nawet najgorszemu wrogowi.

Olkuszanin

Sytuacja ostatnio wyglada smutno. Więcej ludzi znika niż firma daje rade przyjąć..

Robocop

Nie liczyłbym na awanse ze stanowisk szeregowych. Szkolenia na produkcji są np. Z autonomi strefy, bądź niezbędne do pracy, tj spawalnicze, wózki, żurawie. Dużo ludzi ma wykształcenie wyższe, to konkurencja jest duża.

Zostaw opinię o IMI international (hydroniks) - Olkusz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IMI international (hydroniks)