Media System

• Jagodowo
  • Prądki
Bydgoszcz - Media System Sp z o o

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Media System Sp. z o.o.

Opinie o Media System Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Media System Sp. z o.o.!

ss

24.05.2016 13:38

A ja pracuje już od pól roku. Jestem na umowie o prace. Początki były takie se... Już myślałam, że za długo nie popracuje. Ale ludzie są mega spoko w zespole. Żal by było. No i zaczęli wymyślać spoko akcje. Zawsze do wypki fajnie coś dostać dodatkowo. Ja polecam - spokój tyłka. ambicje są na inne firmy -ale zawsze można trafić gorzej.
    telemarketer

20.05.2016 15:58

Witam. Jestem nowym pracownikiem w firmie. Od miesiąca. Z wielkim strachem szedłem na rozmowę - tym bardziej po przeczytanych tu opiniach. Na miejscu okazało się spoko. Jak to w call center - mają swoje zasady zatrudniania na początku - ale chociaż jasne! I tego się trzymają! z tego co słyszę we wszystkich zespołach to nie jest źle! Trzeba pracować - a gdzie nie trzeba! Ja sobie narazie chwalę! Przyszedłem z konkurencji i niebo a ziemia. Nie będę tu pisał jakiej, ale lepiej nie gadać. zobaczymy jak dalej - ale skoro tu ludzie na słuchawce pracuja po 2 lata to o czymś świadczy
    as

13.05.2016 21:43

sherry zgadzam sie z Toba! Pieknie powiedziane! Dostaniesz 10 zł brutto na umowie zlecenie, o umowie o prace możesz pomarzyć! Cisna cie caly dzien "eksperci" od sprzedazy, a lider ktorego mialam nie ma zielonego pojecia o handlu, jak oni wszyscy! i jak ktos napisal fajnie u gory, byle naciagnac starszych ludzi na oszukane umowy! Nie da sie tam wytrzymac dluzej niz miesiac!
    rozczarowana

08.05.2016 20:37

jestem rozczarowana, po opiniach wydawało mi się że warto tam pracować, ale po tygodniu jak zobaczyłam co tam się wyrabia zrezygnowałam. Ludzi mają za nic masz być maszyną

06.05.2016 21:42

tam po prostu biora kazdego, nawet jak jestes dobry w sprzedazy to nie wytrzymasz ciaglego nacisku i presji przelozonego, ktoremu zawsze bedzie malo! max 6 miesiecy i glowa siada, NIE POLECAM! 13 zł nie dostaniecie nigdy bo macie co pare miesiecy nowa umowe i stawka jest od nowa 10 zł !!!!!!
    LOL

28.04.2016 12:58

LOL JAK MOZNA MOWIC ZE PRACA JAKO TELEMARKETER JEST ROZWOJOWA? TOĆ TO JEST NAJNIZSZA POZYCJA W DRABINIE ZAWODOWEJ... ludzie nie dajcie sobie prac tak mozgow z 13pln brutto
    Lidia

06.05.2016 11:07

Szukają na to stanowisko, byłam na rozmowie. Pierwszy etap nie trwał dłużej niż 10 min, podczas którego miałam powiedzieć coś o sobie, podać oczekiwania finansowe. Potem dyrektor personalny powiedziała co nie co o firmie i stanowisku, o drugim etapie, zapytała czy mam jakieś pytania i koniec. Nie wiem czy przez te 10 min można poznać osobę, ale wierzę, że Pani dyrektor, która nie zdradzała żadnych emocji potrafi zrobić ,,pierwszy przesiew'' w ciągu tak krótkiego czasu.
    asystent

28.04.2016 10:50

teraz w bydgoszczy szukają asystentki zarządu, po tych wszystkich komentarzach zastanawiam się czy na pewno szukają asystenki zarządu czy "asystentki do obsługi klienta" ... :(
    aaaaaaaaa

21.04.2016 18:24

rozwojowa? nie kłam, nie dostaniesz nigdy 13 zl, wmawiasz starym biednym ludziom abonamenty, ktore sa drogie i w ogole atmosfera jest straszna, nie polecam!
    Magda D.

30.03.2016 16:17

Witam . Właśnie zakończyłam współpracę z media system i muszę powiedzieć że moje osobiste odczucia są jak najbardziej pozytywne :-)( w porównaniu z COB ) może dlatego że trafiłam na e-schop a nie bazę własną ponieważ jest to 100% lepszy projekt ale mimo wszystko do końca byli ze mną ok atmosfera w pracy super mimo że nasza kochana Daria czasami musi na nas" po krzyczeć" ale na tym polega jej praca szkoda że ja się do tej roboty nie nadaję bo chętnie bym została na dłużej ;-) Gorąco pozdrawiam cały E-SCHOP Magda :-)
    aaaaaaa

09.03.2016 00:19

Umowa : pierwsze 2 miesiace 10zl brutto, 3 miesiac 11 zl, od 6 miesiaca 12zl, od 9 (tyle nie wytrzymasz) 13zl brutto. Plany nie do zrealizowania, nie polecam! codziennie slyszysz ze "jestes slaby" "odpuszczasz" i "inne grupy robia wynik, a nasza nie" :)
    joe

15.02.2016 17:55

Byłam jakiś czas temu na rozmowie. Firma nie robi dobrego wrażenia. Na Olx dają pełno ogłoszeń dziennie z różnych kont, sformułowanych w najróżniejszy sposób, nie podając oczywiście nazwy firmy. To, że wyślemy CV na określony typ projektu, nie znaczy, że na niego trafimy... Co jest bez sensu, bo w jednym ogłoszeniu zachęcają, że nie jest to projekt sprzedażowy, a na rozmowie okazuje się, że dopiero na szkoleniu okaże się na co trafisz. Poziom rozmowy jest żaden. Żadnego wprowadzenia, żadnego pytania, które pozwoliłoby jej poznać mnie, moje cechy osobiste, nic. Spytała jedynie dlaczego chcę pracować na słuchawce. Kiedy zaczęło mnie interesować jaki to projekt, jak wygląda i ile trwa szkolenie, odpowiadała bardzo zdawkowo i niejasno. Nic właściwie w rzeczywistości nie zgadzało się z treścią ogłoszenia, w szczególności stawka. Zaproszono mnie na szkolenie, nie skorzystałam.
    lula

07.12.2015 20:41

Umowa zlecenie a jak masz do 26 lat to umowa studencka na ogłoszeniu pisało że do przedłużania umów a w praktyce wciskasz jakiś kicz komu popadnie. Jesteś dobry jak masz umowy a jak na następny dzień nic nie masz to już jesteś ten zły .

03.12.2015 15:35

Olalala

06.12.2015 00:04

To się tak tylko wydaje, że żadna praca nie hańbi, ale ta jest bardzo wykańczająca psychicznie. Ciągły nadzór, groźby, zastraszanie, że zwolnią itp. A klienci też potrafią dac do wiwatu. Jak zaczynałam, też sobie mówiłam, że wystarczy się nie przejmować, jednym uchem wpuścić, a drugim wypuścić, ale tak się nie da, a w konsekwencji ostro wjeżdża na psychę... Nie warto. Choćby i 10 zł na rękę mi dawali, to może, może, podkreślam możeeee wytrzymałabym tam miesiąc dłużej, a potem i tak odeszła. Nigdy więcej call center. W moim przypadku po tej pracy mam zniszczoną samoocenę i straszną niechęć do dzwonienia do jakichś anonimowych ludzi, np. do urzędów itp.
    Zainteresowany pracą

27.11.2015 13:53

Witam, jak jest ale tak szczerze ? umowa o prace ? no i jaka podstawa netto?
    heh

29.11.2015 19:36

Dostajesz na początek 10zł brutto czyli na jakis miesiąc 1100 zł z groszami. Prowizje o ile sie nie myle dopiero od 40umów czyli ta najmniejsza 400zł brutto czyli 300cos nettto, wciskasz ludziom kit nieziemski oferta NP 40zł u nich to X minut do wszystkich, a ta sama oferta na necie ma nielimitowane rozmowy do wszystkich lepszy telefon itd, gonią Cie z umowami 5 na 2 dni chcą dązyc do 6 umów na 1 dzień :))) na oferty jedynie dadza sie nabrac starsze osoby... nie polecam ogolnie.
    Pracowniczka

20.11.2015 17:40

Syf zaczęłam pracować jakieś 2 miesiące temu wszystko pięknie dzwoniłam do klientów którzy mają na karte i wciskałam abonament podpisywałam po 3-4 umowy dziennie. Zaczął się nowy miesiąc i od tygodnia nie mogę spisać mam zaledwie 3 umowy i powiedzieli mi że jeżeli nie spisze 5 w ciągu 2 dni to nara chodź nie mam prowizji masakra cisną aby tylko było jak najwięcej każą wciskać to biednym starszym ludziom którzy nie mają pojęcia czasami o tym powtarzasz w kółko i to samo codziennie nie polecam wszyscy (usunięte przez administratora)z tamtąd po krótkim okresie pracy... Pozdrawiam naiwniaków :)

24.08.2016 22:46

Pracuję tam dopiero parę tygodni ale już jest nieprzyjemnie. Przede wszystkim atmosfera i koordynatorka sprawiają, że nie tylko nie chce się tam przychodzić, ale się jeszcze odechciewa żyć.
    Stefan

02.11.2015 10:45

Ile obecnie zarabia Lider/Kierownik Zespołu?
    ewelka

31.10.2015 21:03

Jest oki od 8do 16 ciągle gadasz i gadasz przez tel
    3 2 1

20.10.2015 18:40

12 to podstawa jest... albo 2000 brutto zł podstawy (minus podatek) na umowę o pracę - zależy jakie ogłoszenie. Jest fajnie
    zaproszona

20.10.2015 16:11

12 zł od ilu sprzedanych umów?
    Ciekawski

20.10.2015 13:20

Witam ;) jakieś konkretne opinie i wrażenia odnośnie pracy? bo 99% to same niezadowolone osoby a ktoś jednak tam pracuje ;) ... napiszcie jak jest , atmosfera i sama praca ;) bede wdzięczny

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Media System?

Kontakt - Media System Sp. z o.o.

Zygmunta Augusta 7 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Call Center i obsługa klienta
    Mateo

18.10.2015 20:22

i codzzienne Bede to pisał o tej firmie Bo tak sie nie robie zwyczajnie i To nie Tylko tu wszedzie ,..
    Elo

15.10.2015 17:59

Każdy ma stawkę 12 zł/h od samego początku. To przecież najwięcej ze wszystkich ogłoszeń telemarketingowych.
    taaaa

12.10.2015 09:32

a ja umowę podpisywałam w zeszłym tygodniu i mam na umowie 12 zł za godzinę, pozdrawionka dla grupy bb
    Zawiedziony

12.10.2015 08:20

Odradzam firmę !Ogłaszają się że posiadają stawkę 12 zł za godzinę a przy podpisaniu umowy słyszymy 8.Plus za byle głupotę zmniejszają prowizje... Które nawiasem są prawie że nie możliwe do zdobycia.
    Zawiedziona

02.09.2015 16:53

Powiem tak, praca jak każda inna, zarobić się da, ale oszukują jak tylko potrafią. A jak tylko się odezwiesz i sprzeciwisz się przełożonym nawet jak masz rację to już jesteś na straconej pozycji... Jeżeli lubicie być wyzyskiwani i obrażani to zapraszam do Media System :-) Pozdrawiam
    Yhm

12.06.2015 17:13

Witam mam pytanie na umowie zlecenie z ilu dniowym wypowiedzeniem mozna zrezygnowac
    Omnix

24.04.2015 21:18

Zgadzam się z Szalonym i czekam na wyrobienie 80h i spadam. A komentarz Pana Rozsądnego śmiechu warte , pewnie pisał to zwykły lizus albo ktoś z firmy bo niemożliwe żeby zwykły pracownik się tym komentarzem tak zbulwersował i oburzył.
    takajestem

21.04.2015 17:36

Pracuje w media system juz drugi miesiąc i na razie nie mam żadnych zastrzeżeń. Wypłata jest w terminie taka dokładnie jak na umowie. Progi sa do wyrobienia jesli chodzi sie pracować, a nie obijać. Jest fajna atmosfera, konkursy i ogólny luz. Jak dzwonisz to koordynatorzy maja gdzies czy w tym czasie tez korzystasz z telefonu, czytasz gazetę czy malujesz paznokcie ;) rozumiem, ze nie dla każdego praca z minimalna krajowa jest satysfakcjonująca, ale dla tych którzy dopiero zaczynaja to praca całkiem spoko. Na duży plus sa tez przerwy co równe dwie godziny. Czytałam opinie po podpisaniu umowy i mocno sie przeraziłem wiec pisze Wam, ze wcale nie jest tak zle. Pozdro ;)
    stefan

14.04.2015 12:00

ktos wie ile podstawy zarabia Lider Zespolu Sprzedazowego? I ile prowizji moze wyciagnac?
    rozsadny

11.04.2015 22:45

Do szalony - a po co podpisales taka umowę w ogóle? Ze strzelba ktos stal Ci nad głową? Gosciu jestes zalosny nic asertywności a potem szukasz pomocy w necie? Może mamusi spytaj co zrobić? Żal żal żal!!!!! I posłuchaj pókim powiadam madrze- idź jak człowiek dorosly w pełni praw publicznych i powiedz ze nie chcesz i zalatw sprawę a nie tu zalosne bzdury wypisujesz... Slabo mi i szczerze to nie chce być z Toba w grupie mazgaju

07.04.2015 18:17

Projektant

13.05.2016 14:44

Witam serdecznie. Specjalnie wysłałem cv że niby mam średnie i takie tam. Zadzwonili i chciałem sprawdzić czy serio jest tak jak podają na olx czy inne media. Słuchajcie 12 i 13 zł to ściema!!Ogólnie podpytałem dziewczyny w w windzie jak jest i to tzw. (usunięte przez administratora)Przejrzałem umowę z moja koleżanką prawniczką i jestem w szoku jak ona została sprytnie zbudowana!!!Nie zgłaszajcie się do tej firmy nigdy(usunięte przez administratora)
    Amy95

01.02.2017 10:15

Co konkretnego Ci powiedziała ta pani prawnik?
    Zainteresowana

17.03.2015 09:37

Dzień dobry! Media System prowadzi teraz rekrutację na pracownika ds. social media (chyba w kilku miastach, ale mnie konkretnie interesuje Bydgoszcz) - czy możecie powiedzieć coś o tym konkretnym stanowisku pracy, warunkach, zarobkach? Z góry dzięki!

31.01.2015 22:50

teraz wiem dlaczego o dobrych pracowników nie walczą, mnie puścili bez próby zatrzymania
    Dlaczego?

04.01.2015 22:46

Bo wlasnie o to chodzi - chodzi by zrobic (-1) do progu i zeby firma zarobila tyle ile trzeba a prowizji nie wyplacila. (usunięte przez administratora)przeciez tez ma prowizje od tego zeby grupa zrobila jakis tam plan - ale jak jzu za duzo osob zrobi prog to jest problem(usunięte przez administratora) Jak to mowia kasa musi sie zgadzac :)

27.11.2014 11:42

sarah

22.12.2014 20:35

to dlaczego u (usunięte przez administratora) jest pełno osób które nie robią ciągle prowizji?
    Arr

14.12.2014 08:06

(usunięte przez administratora) nie firma.. po 2 tygodniach jak nie zrobisz wyniku który Ci każą to wylatujesz.. Wiadomo że nikt od razu alfą i omegą nie jest żeby robić niewiadomo jakie wyniki.. W ogłoszeniu jest napisane że 12 zł/h ale jest to kwota BRUTTO.. jak już pracujesz dowiadujesz się że masz wyrobić czas który jest nie do wykonania i wtedy dostajesz 7 zł/h.. Osobiście nie polecam tej firmy tną w (usunięte przez administratora) Pozdrawiam wszystkich tam robiących za murzyna i tych którzy odeszli bo zrozumieli co to jest za "firma" PS. Prowizje są śmieszne na szkoleniu Ci powiedzą że za 20 sprzedanych urządzeń obojętnie jakich czy to laptop czy tablet masz np 400zł a jak już wejdzesz n sale i dzownisz dowiadujesz się od koordynatora że za lapka masz np 30 zł a za tableta 20..
    leo

12.12.2014 11:31

a co teraz sprzedajecie? i jaka prowizja jest i ile osób zrobi
    on

10.12.2014 20:26

hej powiedzcie co dzieje się w tej firmie? podobno syf
    xxx

02.11.2014 18:12

jak masz mniej niz 30 lat to dostajesz umowe absolwencka na 3 miesiace czyli praktyki z wynagrodzeniem, ubezpieczenie w zusie samemu trzeba zalatwic
    Aha

21.09.2014 13:59

I jeszcze jedno - pozdrowienia dla (usunięte przez administratora) który jako jedyny jak na ta chwilę zdecydował się opuścić tą żałosną firemkę.

Zostaw merytoryczną opinię o Media System Sp. z o.o.