Media System

• Jagodowo
  • Prądki
Bydgoszcz - Media System Sp z o o

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Media System Sp. z o.o.

Opinie o Media System Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Media System Sp. z o.o.!

TheWolfOfWallStreet

09.06.2017 19:16

A ja się wypowiem szczerze :) Jeśli ktoś jest dobrym sprzedawcą - da sobie radę. Jeśli chcesz tu przyjśc od zera - możesz się zderzyć ze ścianą, taka moja subiektywna opinia. Znam ludzi którzy nigdy wczesniej nie mieli doświadczenia i jeszcze tu pracują, no ale to już kwestia tego jak bardzo ktoś chce się nauczyć. Jak czytam opinie ludzi obrażonych na wszystko tylko nie na samych siebie to śmiać mi się chce - A czego wy się spodziewaliście ? Każde call center na świecie ma plany, w każdym trzeba je robić. Jak ktoś nie potrafi tego zrozumieć i daje negatywną opinie tylko dlatego że nie robi wyniku to dla mnie jest jakąś abstrakcją. Sprzedaż to ciężki kawałek chleba , da się zarobić o ile rzeczywiscie ktoś sumiennie podejdzie do tematu i będzie rzeczywiście chciał a nie tylko oczekiwał. Polecam tym, którzy mają pojęcie o sprzedaży - tacy tutaj mogą zarobić.
    zielone ziolo

22.10.2017 23:56

Swiat norm sie konczy. Napisales tak "Sprzedaż to ciężki kawałek chleba , da się zarobić o ile rzeczywiscie ktoś sumiennie podejdzie do tematu i będzie rzeczywiście chciał a nie tylko oczekiwał". Problemy sa takie, ze sumiennosc nic tu nie da. To sprawa kalkulacyjna. Rynek jest nasycony. Z bankami koniec. Od call center nie odbieram, z handlowcami nie rozmawiam, bo doszedlem do wniosku, ze prawdy nie mowia. Nie rozmawiam z nimi poniewaz popisy cwaniactwa mnie interesuje. Dla Bnku pracowalem z Wig 20. I przestalem bo byli nieslowni. A ludzie nie sa slepi. Najpierw obiecywali, nastepne wieksza czesc tego co obiecali mi zabrali w taki czy inny sposob. Ja chce innej Polski bez klamstwa i naciagania. Przekrety kazdego handlowca wychodzi na jaw. Bogactwo truno ukryc. Jeden z nich czul sie bezkarnie. Ludzi zastraszal, przestal placi. Tylko mie nie zastraszyl. Oddalem sprawe do inspekcji pracy i prokuratury , i akurat szczesliwie w tym przypadku prokuratura nie umoczyla. Prowizje mi oibecal 25 000 za jeden ultra toksyczny kredyt. Nigdy takiej kwoty mi nie dal. Kabitalizm mowi: plac najpierw sobie. Era takich dziwactw sie konczy.

09.11.2017 20:37

Dodam ze co to za firma gdzie kłamią?

08.06.2017 11:40

20.07.2017 12:55

Nie wiem na ile prawdy w reszcie ale co do systemów i ich padania - prawda, ciągle jakieś awarie nawet ze słuchawkami, z teamliderkami to samo, no i też jak minie już ten szał nowości i powinie Ci się noga już też inaczej na to patrzą ;) a czas nowości szybko mija :P hehe.
    Obecna Konsultantka

29.05.2017 09:22

Jestem bardzo zadowolona pracuje już tu 3 miesiące kasa zawsze przed czasem na koncie miła atmosfera. Konkursy. Najlepsze call center . tylko odzwierny to zboczeniec. A tak to bez zarzutu. Nie wiem skąd te negatywy chyba od osób który leciały w kulki i nie chodziły do pracy...

05.05.2017 19:34

Projekt getback bardziej opłacalny niż migracja a zarobki najniższe w firmie
    Obecny pracownik media system

23.04.2017 14:24

Firma ma słabą renomę i kiepskie opinie wśród pracowników i byłych pracowników. W Bydgoszczy nie słyszałem dobrej opinii. Kiepsko wprowadzają do firmy, dają takie plany sprzedażowe, że nikt tego nie zrobi. Mają stale rotację i wyrzucają dość często. Do tego ich ogłoszenia są mało spójne z tym, co jest w rzeczywistości...jak wszędzie mają stawkę 13zł , choć w przeciwieństwie do innych firm, często się zdarza, że nie masz nawet stałej podstawy, bo coś odciągają. Taka prawda. Ogłoszenia, które są pościągane z innych firm, w ogóle nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości. Do tego na rozmowie żadnych konkretów. Obiecują dużo, ale nic nie ma pokrycia w rzeczywistości. Odradzam osobom, którym zależy na stabilności. Do tego koordynatorzy mega cisną na wyniki.

20.07.2017 13:04

Dokładnie nam powiedzieli że na czysto 11 zł na godzinę a potem dostajemy umowę i 2000 brutto czyli 1400-1450 netto... :/ Gdzie my już byliśmy po szkoleniu, zmarnowany trochę czas bo w tym czasie już dawno mogliśmy mieć lepiej płatną a nawet stałą inną pracę. Niektórzy byli zmuszeni pracować tam do końca miesiąca... Bo nie mieli by z czego wyżyć.
    BezNonSzalancji

11.04.2017 23:20

Mając świadomość tego ze forum jest przeglądane przez nowe osoby zaczynające pracę w branży, a także dział HR, mam nadzieje ze ktoś to przeczyta. Jestem pracownikiem od dłuższego czasu i uważam ze poziom wiedzy prezentowany przez niektórych liderów jest wręcz .... albo inaczej .... po prostu go nie ma. Jeśli odsłuch ma polegać na poklepaniu po pleckach , będzie dobrze itd., wytknięciu błędów , nara a teraz przerzucę cię na taka bazę byle pokazać ze się da a później i tak wracamy do początku to jest to po prostu czysty debilizm . Przykro mi ze spotykamy się z niekompetencja przełożonych, a z tego co obserwuje jest ich coraz więcej .... i te sztandarowe teksty .... plany .... było słabo .... teraz tu.... teraz tam.... do POPU.... nic tylko zapaść się pod ziemie. Jak chcecie pozyskiwać więcej ludzi do naszej firmy skoro problem nie lezy w ludziach którzy przychodzą do pracy , a rozmawiamy z nimi! Tylko w tym ze sposób zarządzania jest fatalny! Plany firmowe są robione co miesiąc bo każdy dostaje kasę i tak trzymać! Pompowana banka mydlana jednak pęknie - i to juz niedługo. Jeśli ktoś myśli ze cos ktoś daje za darmo - tak jak w tym miesiącu konkurs na 800 zł do dorobienia dodatkowo, to się muli. Zabiorą to w inny sposób za moment. Nie liczcie na nic! Firmę jednak i tak polecam! Lepszej w Bydgoszczy nie znajdziecie
    d

13.04.2017 23:45

niski poziom liderów bo awansują swoich a nie kompetentnych ludzi
    Pinokio

10.04.2017 21:38

dasz to MASZ
    J

02.04.2017 11:18

Jak mamy zdobywać nowych klientów sprzedając bubel 4calowy? Wstyd proponować
    dag

27.03.2017 15:56

Pracowałem już chyba we wszystkich call center w bydgoszczy i tylko tutaj mnie nikt nie oszukał. Co prawda może nie zawsze uda się zrobić premie, ale podstawę zawsze mam i nikt mi jeszcze nic nie zabrał ani nie okłamał! Nie wiem skąd się biorą takie opinie jak te niektóre tutaj. Pewnie od osób, które myślały że się zatrudnią, potem sobie nie przychodzą do pracy, a na koniec miesiąca chcą odebrać wypłatę 2000 zł... hahaha :) Ciekawe gdzie płacą za nieprzychodzenie do roboty ;p Wiadomo, że za leni co nie przychodzą do pracy i mają wszystko gdzieś nikt nie będzie płacił, ani trzymał ich w pracy na siłę. I potem siedzą na bezrobociu w chacie i wypisują głupoty w komentarzach. Żenada...
    bydzianajts

26.03.2017 01:22

Nie traćcie czasu na tę firmę. Zrozummy się dobrze, jak potraficie sprzedawać to coś z premii zarobicie ponad podstawę, ale zapomnijcie o rozwoju. Szybko dojdziecie do punktu, w którym już niczego się nie nauczycie. Do tego zmieniające się warunki, brak szczerości, puste obietnice i nastawienie na rotację w firmie. Tu się w pracownika nie inwestuje i się go nie docenia. Ciekawe ile jeszcze firma zdoła pociągnąć na tym nastawieniu. Przychodzą coraz mniej poważni ludzie do tej pracy, a Ukraińców tu nie wstawią, chociaż Prezes by chętnie to zrobił :-). Traktujcie tę pracę jak ostateczność, jak już naprawdę nic nie możecie znaleźć. To stracony czas. A i najważniejsze - nie ufajcie nikomu.
    Szaman

24.03.2017 18:43

Mam pytanie czy to Media System ogłasza się na olx rekrutując ludzi do na 6 godzinny dzień pracy? 6 godzin i idziesz do domu, coś w tym stylu ? Bo chcę wysłać CV ale jak to ma być MS albo COB lub Ovista czy jakoś tak to chyba zrezygnuję.
    media - ovista

28.03.2017 10:19

OVISTA JEST W STANIE UPADKU, niedługo będą zamykać tę firmę ;)
    Bluszcz

21.03.2017 18:19

Racja, równi i równiejsi i równiejsi i jeszcze równiejsi. A potem mi zabiorą kasę za to że takich przetrzymują jak będzie słaby miesiąc. Niech coś z tym zrobią!
    Fancy

20.03.2017 21:54

A ja zgodzę się z osobami które wyrażają pozytywną opinie o firmie. Jest OK. (usunięte przez administratora) Ja się nie dziwię - jeszcze trochę popracuję i się zwalniam mimo tego że jest ok. Cały czas to samo - 2 dniówka, jak nie zrobisz masz nastepną (usunięte przez administratora)Jak zrobisz to da ci ponownie mimo tego że jesteś w planie, a osoby które nie mają planu co miesiąc są chronione bo z nią pracują już długo. Szkoda bo pracowało mi się fajnie. Osobiście polecam ale nie do(usunięte przez administratora)
    Kasia

20.03.2017 10:03

Uważam, że te opinie niektóre są wyssane z palca! Owszem jak nic nie robisz - to nie masz prowizji, a jak dalej nic nie robisz to lecisz! Ale gdzie tak nie jest? Ja chcę wiedzieć to tam pójdę. Jak na telemarketing i na Bydgoszcz to jest to dobra robota. Jest wesoło.
    Buziaczek

09.03.2017 20:41

Jest super :*
    on_a

06.03.2017 12:24

Ja pracowałam w grupie Aleks. Niestety już nie pracuje . Z przyczyn prywatnych. Ale nie było źle. Na liderke złego słowa nie powiem. A firma jak to call center. Na pewno lepsza od innych bo się więcej dzieje. Fajni ludzie pracowali w moim zespole.
    Mar93

06.03.2017 10:38

Ja jestem już drugi miesiąc i jest spoko. Czekałem na pierwszą wypłatę i była na czas więc luz. A siedzisz i gadasz i nic więcej ;p
    nowa

16.02.2017 09:27

Jestem po pierwszym dniu w grupie Oli. Fajna przełożona. Na razie Zobaczymy Ogólnie nie wiem jak gdzie indziej ale trafiłam do dość fajnej grupy chyba
    DaVinci

24.02.2017 23:30

Według mnie dobrze trafiłaś i raczej byłbym spokojny na Twoim miejscu.
    DaVinci

24.02.2017 23:39

Według mnie dobrze trafiłaś i raczej byłbym spokojny na Twoim miejscu. Pracowałem w media ponad dwa lata, przewinąłem się przez kilku liderów, paru znam z relacji kumpli z firmy. Z liderów najbardziej sobie cenię Wojtka Dybowskiego, Anię Kowalewską i Olę Lis. Wojtek to czasami kawał skurczybyka, ale jak ktoś jest kumaty i ma tward (usunięte przez administratora) to on go szybko wyćwiczy na rekina sprzedaży. U Ani jest spokojnie, zero stresu, chociaż u niej na odsłuchu niczego mądrego nigdy się nie dowiedziałem, ale miała niezłą gadkę motywacyjną. Trochę była niekonsekwentna, robiła w kółko dwudniówki ale jeszcze nie widziałam aby ktoś miał z tego tytułu wyciągnięte konsekwencje. Ale jest miła i zabawna. Bardzo dobrze wspominam Olę, bo z jednej strony była wymagająca, ale z drugiej dobrze uczyła warsztatu. Zawsze w jej zespole było śmiesznie, taka babka "do tańca i do różańca". Ale jak co do czego to na odsłuchu dostawałeś taki zastrzyk wiedzy i motywacji, że aż się chciało pracować. Nie mydliła mi nigdy oczu tanimi gadkami, ale dawała konkretną pomoc, miała ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną, no i miała zawsze dla swoich ludzi dobre słowo. Chociaż była bardzo wymagająca i (usunięte przez administratora) też umiała, ale to trzeba sobie było zasłużyć. To w sumie ona mnie zaraziła tym, że polubiłem tą robotę, bo jak na odsłuchu czegoś uczyła, to aż jej się oczy świeciły i było widać pasję w tym co robi. Ale później ją wysłali do jakiegoś innego zespołu, ja się dostałem do innego lidera, ale na krótko bo to już nie było to samo i w sumie miałem możliwość zmienienia pracy na lepszą więc zrezygnowałem z media. Teraz tak sobie o niej myślę i trochę szkoda, bo takich ludzi już nie ma, co by każdego mijanego na korytarzu zapytali co słychać , przechodząc piątkę przybili, czy poczęstowali papierosem. I miała fajne nogi ;) Pewnie bym został w media gdyby mnie nie przerzucili do innego lidera, chociaż teraz to już pewnie się tam też trochę pozmieniało. Wiadomo, że praca w call center nie jest niczyim szczytem marzeń i ambicji, natomiast w media zawsze była wypłata na czas, stawki zgodne z tym co było powiedziane i szczerze nie rozumiem, skąd wpisy o oszustwach w firmie bo przez ponad dwa lata pracy nigdy nie słyszałem o jakimkolwiek tego typu incydencie. Fajne robili niektóre konkursy i akcje, zawsze na święta jakieś paczki i bony dla wszystkich, czasami jakieś słodycze rozdawali itp. Teraz jest ta akcja ze siłownią, biletami do kina itp. Dokładnie nie wiem bo już tam nie pracuję, ale sporo kumpli zostało i wcale nie narzekają. Myślę, że robota jak każda inna - robisz swoje to jest ok, a te negatywne komentarze to pewnie od ludzi, co zdziwieni byli że cokolwiek robić trzeba w pracy i się obrazili, że im ktoś zwrócił uwagę :D
    mati00

02.02.2017 11:48

Szczerze, to pracowałem ijuż w kilku takich miejscach i w sumie to jedyne uczciwe call center w bydgoszczy. Ludzie spoko a i z kasą nigdy mnie jeszcze nie zrobili w ch... ;p
    majlo

23.01.2017 10:03

ja mam kumpla z Zawiszy co tam pracuje i niby można na siłownie chodzić tam obok

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Media System?

Kontakt - Media System Sp. z o.o.

Zygmunta Augusta 7 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Call Center i obsługa klienta
    Mieczysław Feuer

21.01.2017 17:30

Ja pracuje od 1 września 2016 praca to" przedszkole " oczywiście ma spore doświadczenie w sprzedaży może nie telefonicznej ,ludzie są tutaj traktowani bardzo dobrze jest sporo młodych ludzi którzy myślą za praca to nadal przedłużenie szkoły ,są też niebieskie ptaki im się nic nie podoba i wypisują potem przeczy które nie mają pokrycia z stanem faktycznym ! Jest spora grupa ludzi które pracują ponad 2 lata poznałem dwie osoby które pracują od samego początku Dawida Grzelaka i Karola Kutę bardzo fajni ludzie ,którzy zawsze jak mogą to pomagają nowym są serdeczni i życzliwi ! Liderzy są bardzo relatywni i starają pomagać mam wielkie uznanie dla Ani Kowalewskiej liderki bardzo pracowita i uczciwa osoba dba o pracownika nawet jak mu nie wychodzi ! Mam też wielkie uznanie dla Tomka Wolniewicza oraz Roberta Dombrowskiego ! W tej pracy nie spotkałem z chamstwem i brudnymi sztuczkami !!! Niestety dzisiejszy system edukacyjny nie promuje pracowitości i uczciwości i przyzwoitości ani Kindersztuby i potem są głupie i nie uczciwe komentarze ,które są kłamstwem !
    aa

09.01.2017 13:55

Teraz masz 13zł na godzinę. Jak zrobisz 168 godzin to na konto dostaniesz 1790zł . To już jest netto na rękę :)
    x

09.01.2017 13:28

Czy ktoś może napisac ile aktualnie się zarabia w tej firmie? Ile za godzine?
    Dżoana

30.01.2017 09:11

Jak tylko jesteś ... to ok 1700 na rękę. Jak coś sprzedasz to więcej. Jak popracujesz min 4-5 miesięcy wchodzisz w wprawę i trzaskasz koło 2500 . Bo dojdzie prowizja.
    były pracownik

03.01.2017 18:54

Miałam okazję pracować pond pół roku. Jeśli chodzi o produkty/usługi z którymi dzwonimy do klientów to od sprzedaży po projekty bankowe i windykacje. Także firma brała co szło byle zarobić. Szkolenia które były przeprowadzane to w większości cudowne i piękne mydlenie oczu w jaki to sposób wcisnąć ten chłam przez telefon (niezależnie od kampanii). Plany sprzedażowe zawsze były ''realne do zrealizowania" no ale cóż... System prowizyjny? Bywało i tak że po złości żeby nie było za pięknie lider komuś podniósł a innemu zabrał ? Na zasadzie ,, a bo nie dostaniesz za złe nastawienie, a ty z kolei masz z progu A na C bo tak i koniec". Także polityka i samo działanie "liderów" i samej "firemki" brak słów, przedszkole mało powiedziane. Ludzie się głównie zwalniają ze względów zastraszania ze strony liderów i z powodu ogólnego traktowania ludzi jak śmieci. Serdecznie odradzam, chyba że ktoś lubi być traktowany jak tania siła robocza. Pozdrawiam
    iq

21.11.2016 12:54

Dla mnie spoko - ja trafiłem do fajnego zespołu :) najważniejsze, że płacą na czas :p
    Kam

02.11.2016 18:29

Czy zmiany, które widzę oglądając ogłoszenia Media System są prawdziwe? 1650 zł netto/mies i umowa o prace? Jest tu jakiś haczyk lub niedomówienie? Umowa o pracę od 1go dnia pracy? Co z umową w czasie szkolenia? Mogę prosić o wypowiedź kogoś, kto tam pracuje? Tak, mogłabym wysłać CV i dowiedzieć się na rozmowie... ale nie chcę tracić czasu ani swojego, ani firmy... gdyż ostatnio jak pojawiłam się na rozmowie, to co usłyszałam nie miało wiele wspólnego z tym co przeczytałam w ogłoszeniu. Pozdrawiam, K.
    jula

24.10.2016 09:47

Mi tam się podoba :) Mam fajnych ludzi w zespole, pozytywnego koordynatora i jakoś się kręci :) Nawet jak nie zrobię premii to mam 1653 zł co miesiąc. Kasa zawsze na czas i rozdają bilety do kina ;p Pracowałam już w różnych miejscach, ale tu na prawdę jest luzik i fajna atmosferka. Nawet jak się spóźnię to nikt mi nic nie powie ;p Jak potrzebuję dzień wolnego to też bez problemu. Dla mnie ok :)
    ona

10.10.2016 12:34

ja pracuje w administracji i jest spoko. A call center rotacja! ale w której firmie nie ma! Taka grupa wiekowa większości kandydatów! Aczkolwiek są tacy co pracują kilka lat i wyciągają co chcą!
    ona

10.10.2016 12:34

lajla

16.09.2016 15:27

A ja pracuje w Back Office od roku i jest dobrze. Nie wiem w czym problem. Może "ten" problem nie dotyczy nas!
    Konsultantka

11.09.2016 22:48

Pracowałam w tej firmie rok. Najpierw na projekcie T-mobile, tam byłam u 2 kordynatorów. Szczególnie niemiło wspominam jedną kordynatorkę, która co 2 godziny na odprawach pokazywała nam, że wina jest w nas, baza jest nowa i jest super to my do niczego się nie nadajemy. Ciągle plany 2dniowe i wielki stres ze jak go nie zrobisz to dostaniesz wypowiedzenie. Później pracowałam na projekcie m-Banku, na poczatku było spoko. Później wprowadzili zasadę minimum 4,5 godz przxegadane na 6,5 godź pracy (3 przerwy po 15 min i 3 odprawy po 15 min.) i sporządzenie minimum 3 wniosków o produkty kredytowe, co często graniczyło z cudem, bo nie da sie wepchnąć kredytu komuś kto ma dużo oszczedności. Zaczęły się plany 2 dniowe, poleciały wypowiedzenia i tak w kółko nie masz 3 wniosków albo 4,5 godz przegadanej dostajesz plan dwódniowy nie zrobisz go to masz 50% szans ze Cie nie zwolnią a to wszystko za najniższą krajową, bo premii też nie dało się zrobić.
    Justa

26.07.2016 23:41

Ludzie. Mdło mi się robi jak czytam niektórych z Was. Czego wy się spodziewacie Praca w takim miejscu to nie jest i nigdy nie będzie ciepła posadka" czy się stoi, czy się leży to pensyjka się należy". To sprzedaż. Wcale nie łatwa, jakby się niektórym wydawało. Kształcą Was w tych śmiesznych szkółkach i wydaje się Wam, że wszystko się Wam należy tu i teraz. Wbrew pozorom ta praca wymaga i zaangażowania i kreatywności. Trzeba mieć i głowę na karku i nerwy na wodzy i "twardy tyłek". To tyle. Jak chcecie, żeby było miło - to do przedszkola - kaszkę zajadać. Jak by co - to nie jestem ani koordynatorem ani niczyją kuzynką.
    Alamakota

07.10.2016 10:57

Justa takie głupoty pleciesz, że aż trudno się do tego ustosunkować. Właśnie zastanawiam się nad rozpoczęciem pracy w Media System i nie zauważyłam za bardzo, żeby negatywne komentarze dotyczyły pracy w sensie stricte ale szalenie nieprzyjemnej atmosfery. Firma ewidentnie na straży swoich interesów postawiła jakichś kapo. Moim zdaniem jest to krótkowzroczne ze strony przedsiębiorstwa a mnie osobiście zniechęca do interesowania się tą firmą w ogóle.
    Iza :)

04.07.2016 20:07

...A TAK JEST: Prezes PZU Andrzej Klesyk w słynnym już tekście w "Gazecie Wyborczej", który stanowił swego rodzaju manifest niezadowolonych pracodawców, zarzucił uczelniom produkowanie bezrobotnych. Nie miał racji. Uczelnie produkują zawodowych telemarketerów. Telemarketing to często pierwsza praca dla kolejnych roczników.Gdy po obronie dyplomu opadnie już szał, odbębnione zostaną wszelkie imprezy, przyjęte gratulacje od babć, cioć i wujków czas mężnie ruszyć na poszukiwanie pierwszej pracy. Gdy po kolejnych tonach wysłanych CV i listów motywacyjnych oraz zgrabnych odpowiedziach pracodawców w stylu: doceniamy Pańskie/ Pani kompetencje ale nie przystaje Pan/Pani do profilu naszej firmy, przychodzi czas na poszukanie mniej ambitnego zajęcia. PRZYCHODZI PORA NA CALL CENTER: Wówczas z pomocą przychodzą rosnące jak grzyby po deszczu kolejne call center. Oczywiście można tam pracować zarówno na tzw. infolinii, czyli obsłudze połączeń przychodzących, lecz częściej można się spotkać z ofertą pracy telesprzedawcy. Wymagania: to zazwyczaj: średnie wykształcenie, miła aparycja, komunikatywność. Po rozmowie kwalifikacyjnej, na której najczęściej należy zaprezentować w jaki sposób sprzedać jakiś abstrakcyjny produkt, np.: lodówkę Eskimosom, czy paczkę chusteczek albo papier toaletowy, przychodzi czas na szkolenie wstępne. Celowo nie napisałem, że należy oczekiwać na wynik rozmowy, bo wynik jest równie oczywisty jak to, że do końca miesiąca nie dojdzie do koalicji rządowej Platformy z PiSem. W firmach telemarketingowych panuje tzw. rekrutacja ciągła, z uwagi na ogromną rotację pracowników, nawet tych wyższego szczebla. Najczęstszymi klientami firm telemarketingowych są sieci komórkowe, firmy ubezpieczeniowe, wydawnictwa. Tym samym najczęściej telemarketerzy proponują nam różnego rodzaju ubezpieczenia, programy emerytalne, pakiety minut, smsów, laptopy, nowe plany taryfowe, kolekcje książek. Po pozytywnym przejściu szkolenia następuje rozmowa z prowadzącym szkolenie oraz przyszłym kierownikiem grupy sprzedażowej, podczas której kandydat ma za zadanie zaprezentować określony produkt na takiej zasadzie jakiej będzie on prezentowany klientom. A później do pracy. SZEF BEZ DOŚWIADCZENIA (PRZEWAŻNIE): Najczęstszą forma zatrudnienia są umowy cywilnoprawne, dlatego też plusem takiej pracy jest możliwość dostosowania grafiku do swoich potrzeb. Młodym absolwentom jest to szczególnie na rękę, kiedy dostają propozycję pracy „w zawodzie”, a rozmowa kwalifikacyjna ma się odbyć z dnia na dzień. Zarobki z kolei plasują się na poziomie 8 – 13 zł brutto za godzinę pracy. Minus oczywisty – to klienci i czasami przełożeni. Przełożeni jak w każdej pracy mogą pomóc albo zaszkodzić. Wadą, ale równocześnie zaletą jest, że przełożonym – liderem zespołu jest były konsultant. Jest to zaleta, bo rozumie w większym stopniu codzienną walkę z klientem i o klienta. Może to też być wada, bo jeszcze niedawny konsultant, z dnia na dzień staje się szefem swoich kolegów „ze słuchawek” i łatwo tutaj o uderzenie wody sodowej. Ktoś może powiedzieć – no pewnie, ale tak jest w każdej firmie, gdzie jest określona drabinka i możliwość awansu. Jednak branża call center jest specyficzna, bowiem owym liderem grupy zostaje się często z dnia na dzień, a nawet z godziny na godzinę. Zostają nimi bardzo młode osoby – 19, 20, 25 latkowie, bez wcześniejszych doświadczeń na polu zawodowym, umiejętności radzenia ze streseM SFRUSTROWANE BŁĘDNE KOŁO: Jednym słowem telemarketing to takie samonapędzające się błędne koło – sfrustrowani klienci kolejnym telefonem w podobnej sprawie od sfrustrowanych telemarketerów, którzy są psychicznie wyczerpani delikatnie mówiąc niemiłymi klientami. A nad ich głowami niezadowoleni z wyniku liderzy, którzy drżą o to jak wytłumaczyć się ze złego wyniku swojej grupy wobec swoich przełożonych oraz klientów. Ale z drugiej strony co by było, gdyby nie istniały takie firmy. Wtedy absolwenci kolejne miesiące i lata byliby na garnuszku rodziców, ewentualnie zasililiby armię firm typowo akwizycyjnych, gdzie należy sprzedawać pasty do zębów, perfumy w domu klienta czy na parkingu.
    Kaczuszka

05.04.2017 23:03

ŚWIETA PRAWDA! :)

02.07.2016 10:53

mmmmmmmm

04.07.2016 00:48

jeszcze sie jacys naiwniacy trafiaja? wspolczuje...

03.06.2016 12:03

pp

09.06.2016 09:10

W końcu dobrze - cała prawda o call center! A nie tylko rzygi! Czas spojrzeć prawdzie w oczy! Te fora sa tylko to wylewania jakiś swoich wewnetrznych żali! Prawda jest taka że Call center było , jest i będzie średnio wdzięczne! Pytanie na ile ktoś ma inteligencji aby coś z tego wyciągnąć dla siebie, jak nie ma aktualnie innej opcji .
    pp

09.06.2016 09:10

konkrety

31.05.2016 23:10

podajcie konkrety skoro macie czelność płacić ludziom po 1200 zł na miesiąc na śmiecówce i jeszcze wymagać cudów w "sprzedaży" a raczej we wciskaniu g...
    michał

30.05.2016 09:41

Nie umiecie gadać! Ci co nie są wygadani nie mają szans na to by pracować w takiej firmie.i żadnej innej. powiem krótko ,w tele idzie zarobić dużo , wszystko zależy jak leży. Ja zarabiam w Media od 9 msc spoko hajs.
    ida

26.05.2016 20:20

Jak potraficie sprzedac abonament za 50 zł bez telefonu z nielimitowanymi rozmowami, smsami i 5 GB to zaczynajcie prace :) bo w czasach gdzie to wszystko kosztuje w innych sieciach 30 zł i do tego telefon naprawde tylko jakims debilom albo starym dziadkom sprzedacie
    lola

25.05.2016 10:11

Umowę o pracę dają szybciej - jak masz doświadczenie w call center albo jak zabłyśniesz sprzedażą...
    do ss

25.05.2016 08:44

ostatnie opinie typu "ss" u góry to typowe teksty koordynatorow, albo innych pracownikow. Pisane w godzinach pracy, tandetne i kłamliwe. Nikt tam nie ma po pół roku umowy o pracę, a jeśli po paru ładnych miesiącach, może latach dostanie to oczywiscie z najniższą krajową. Więc drogi ss nie masz umowy o pracę. "Spoko akcje"? Ja przez pół roku nie dostałem nic do "wypki" (co za żenujące słowo). "Super akcja" to dwa telefony do wygrania na 150 ludzi w firmie, albo koszyk ze słodyczami na święta z lidla o wartości 15 złotych. Nie ma nic dodatkowego, a premie ma moze 20 osob z tych 150, ktore naprawde nie mają sumienia naciągać klientów. "Spokój tyłka"? Naprawde 4 odprawy dziennie x 30 minut naganiania i rycia głowy, że za mało sprzedajesz i ze beda musieli kogos zwolnic z grupy to jest "spokój tyłka"? Coraz bardziej żałośni jesteście. Jedynie ostatnie zdanie to prawda! Zawsze można trafić gorzej :) nie zmienia to faktu, żę tu jest mega źle. Nie polecam!
    Pracownik od 3 lat

06.07.2016 18:21

Ja powiem tak pracuje w tej firmie przeszło 3 lata. i co z tego mam. to ze jak jednego dnia nie zrobię planu to są naciski z góry ze jestem nikim. Nie przyjmują tłumaczeń, że klient po prostu nie jest zainteresowany i ze masz dziś pecha i nic nie możesz sprzedać, bazy tak przedzwoniona, że klienci sami mówią że to jest jawne nękanie. Zgłaszają T-mobile na policje, za to ze mają 20 razy dziennie telefonu, ale ty ściemniasz, żę pierwszy raz się kontaktujesz. Liderzy nie maja do pracowników nic szacunku. Nie dość, że to osoba na słuchawce zarabia na tych liderów, to jeszcze afery ci robią i poniżają. Co do umowy o pracy mam po pół roku. Pewnie się będziecie zastanawiać, dlaczego się nie zwolnię, dlatego, że mam dwójkę 2 letnich bliźniaków na utrzymaniu. Praca do 2-3 miesięcy, dłużej na pewno nie!!!
    aa

28.07.2016 12:47

Ale to jest codziennośc call center! i tyle. Nigdzie nie będzie lepiej!

Zostaw merytoryczną opinię o Media System Sp. z o.o.