Philips

Kętrzyn

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 261 ocen.

Philips
2 261

Opinie o Philips

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips

Katarzyna

Dzięki Pani Lewandowskiej zabrali Wam busa,ta Pani bezczelnie w twarz śmiała się pracownikom z Mrągowa którzy przyszli ją prosić o transport !! Najlepiej wydać polecenie zabieramy busa i zostawić pracowników na lodzie,przeciez to nie mi zabiorą,to nie ja będe musiała codziennie wydawać kase na autobus i męczyć się pracując tylko na 3 zmiane.Troche empati Pani Lewandowska,siedzi pani w biurze klimatyzowanym i jest pani zupełnie odrealniona,nie nadaje sie pani na to stanowisko.Szukajcie oszczędnosci u siebie,w swoich płacach i premiach które są kosmiczne.Napisałem pani z małej litery poniewaz nie dam do pani szacunku za to co pani zrobiła.Nagłosnimy tą sprawe,odpowie pani za to !!!

Lewandowska
@Xyz 14.07.2018 23:17

Karma wróci do tego babochłopa,zachoruje na raka albo inną chorobe to zejdzie na ziemie !!!! Póki co jest zerem,a obnosi się jakby była nie wiadomo kim,jest pusta nie potrafi się porządnie wysłowić,taki facet z cyckami,kijem byd jej nie tknął,ani figury ani inteligencji haha.Zero totalne. !!!!!!

Aneta randstad

Cwaniakują bo na okres letni mają pracowników po 20 lat,którzy mają w (usunięte przez administratora) tyranie w wekendy.Zobaczymy we wrześniu haha jak odejdą.Dlaczego są busy i dojazdy z pobliskich miast ? A to dlatego,ze nikt o zdrowych zmysłach z Kętrzyna za te grosze tyrał nie będzie haha.Ukraińcy tylko raz tu przyjeżdzają,raz dadzą sie w balona zrobic,potem omijają ten kołchoz z daleka.Swoją drogą jaką trzeba być mendą i nie polakiem zeby zatrudniac ukraine, dajcie podwyzke dla polaków to chętnie pójda tyrać do was.Opłacają hotele dla ukraińców obiady,zyc nie umierac,tylko czekać az ktoś się podpali w tym zakładzie zeby to ukrucic.Na ten zakład kazdy moze wjechac autobusem dowożącym do pracy i wyjść sobie bez karty,to jest chore.Mam nadzieje,ze kiedys ktos ten (usunięte przez administratora) wysadzi w c.hu ...

Mazurian

Firma gwarantuje transport do pracy w dwie strony haha śmiech na sali.Pracownikom dojeżdżającym prawie 2 lata z kierunku Mrągowo zabrali busa,a w związku z tym pozbawili dojazdu do pracy,mimo tego ze mają umowy na 2 lata.Co dostali w zamian ? Mogą chodzić do pracy tylko na 3 zmianę bo tylko tak mogą dojechać do pracy autobusem na swój koszt.Pytam po co wciskać kit na olx,podczas rozmów kwalifikacyjnych,nawet na busach jest napisane darmowy transport !! Po co to ? To zwykłe kłamstwo !!! Ta firma z nikim sie nie liczy,zatrudniają ukraińcow zamiast Polaków,odradzam pracę w tej firmie,szkoda czasu i nerwów !!!

anonymous

Najgorsza firma w Kętrzynie

Ja

Firma na cały świat zarobki jak w średniowieczu 1600,00 zł Panie liderki z nieciekawym życiem osobistym dlatego chcą pokazać swoją wyższość nad pracownikiem i się do wartościować w pracy -ŻAL Zmienić liderów droga firmo bo pracownicy uciekają bo nie wytrzymujæ psychicznie Państwo Mistrzowie obserwujcie swojch liderów to są Panie intrygantki Pamiętajcie Panie Luderki PRACOWNIK TO FUNDAMENT FIRMY Jak jego zabraknie to i wy Panie zdejmecie żółte koszulki i będziecie BEZROBOTNYMI Czyli wniosek wszyscy jesteśmy tacy sami jedno nas różni kolor koszulek Prosze poczytać co oznacza słowo Lider oczywiście ze zrozumieniem czytamy Naprawdę SzACUNEK to nic nie kosztuje po godzinach nie trzeba zostawać żeby się tego nauczyć Trzeba poczytać dobrą książkę iść na spacer itp.i do pracy przyjść szczęśliwym że się jest Liderem a nie wydzierać się na PRACOWNIKÓW

anonymous
@Tom 25.05.2018 19:06

Ty nie bądź taki mądry. Nie studia świadczą o inteligencji bo jakbyś nie wiedział to kulturę osobistą wynosi się z domu i zadne fakultety tego nie zmienią .Więc odczep się od ludzi którzy nie mają wykształcenia bo nie jeden z nich ma więcej do zaoferowania niż Ci wykształcene pustaki...

GREGORY

A ile dają na produkcji? Jest coś extra? jakieś premie czy co? Za nadgodziny placą? Szukam czegoś od zaraz, na szybko.

anonymous

Ja też mam zastrzeżenia do tej firmy ponieważ w biurze jest pani nie mila i 22 maja bylam w pracy a mi nk wstawili za to ze poszłam na bramę odbilam się przepustką bo zanosilam skierowane dla córki i dopiero jutro to wyjaśnię bo nie dali mi do słowa dojść masakra

Xxx

A gdzie są Mistrzowie Kierownicy przeciesz Ci Państwo majæ obowiązek obserwować dbać o pracowników Jeżeli ciægle ktoś pisze o Paniach liderkach źle tylko zaznaczmy że nie wszystkie Panie Liderki są złe To obowiązkiem kierownictwa jest zbadanie co się dzieje w zakładzie że LUDZIE którzy tam pracują piszą źle o tych Paniach Na Lpc są Liderki wspaniałe które szanują pracownika ale te Panie mają po 40 ,50 lat Panie liderki w wieku 20+ szanują tylko swoje kumpele reszta pracowników się nie liczy Jednym zdaniem Panie liderki z Lpc mające 20+ czerwieńcie się i wstycie się Bardzo brzydko się zachowujecie i źle traktujecie ludzi a tam pracują Panie Panowie z lepszym wykrztałceniem niż macie Panie wy Dobra rada traktujcie ludzi tak jak chciałybyście same być traktowane Do ludzi starszych mówi się Pani,Pan to jest forma grzecznościowa to takie przypomnienie dla Pani z Lpc Pani liderko z Lpc kumpela to po pracy a w pracy szacunek i sprawiedliwe traktowanie Pracowników bo my jesteśmy Ludźmi i ciężko pracujemy żeby Pani w ciągu 8 godzin pracy spisała obecność i miała exstra zapłacone bo my musimy pracować na siebie i na Panią a przepraszam jeszcze w 8 godzinnej pracy odwiedzana jest kumpela na lini Proszę szanować ludzi bo kto na was będzie pracował Jeszcze raz szacunek dla Pań Liderek40+ z Lpc tacy ludzie powinni być doceniani to są Panie od Pana Mistrza A

!!!
@omg 23.05.2018 17:05

Przepraszam a poniżanie Pracowników obojętnie czy to z Polski czy z Ukrainy to jaka to Forma? Jak to nazywamy ?

Dziewczyny...

Najlepsza liderka na Lpc u Pana D. To Pani Zosia Cz. We wszystkim pomoże, wszystkie problemy rozwiąże nigdy nie odmawia pomocy. Takich liderek brakuje nabiorą malolat, które się wywyzszaja. A nic nie potrafią tylko się madrza. Wielki szacunek dla tej Kobiety :) :)

Zosia
@Dziewczyny... 11.05.2018 06:00

Tak tak Pani Zosiu,fajnie jest pisać o sobie haha.Żenada

rafixxx

Jestem mężczyzną dopiero wchodzącym na rynek pracy, pracuje już tydzień w Electronics Piła w celu zdobycia doświadczenia zawodowego, wcześniej pracowałem u nich na magazynie, powiem tak: mobbing, poganianie, wytykanie błędów uczniom i wyolbrzymianie ich, ja źle nazwałem płytkę (powiedziałem deska) to wielki ból rzyci i wytykanie mi tego przez tydzień że jak mogłem tak powiedzieć, miałem wrażenie że równie dobrze mógłbym kogoś zabić, skandal jak kobiety traktują tam mężczyzn, myślą że przepracowały 10 lat albo mają zieloną/niebieską koszulkę to zakład należy do nich, stresująca atmosfera, darcie, krzyki, zastraszanie uczniów przez niektóre pracownice, przez to nie można się skupić na wykonywaniu pracy. Jedna przerwa 20min (przy fizycznej pracy) A jak chcesz wyjść do toalety to koleżanki z lini krzywo patrzą bo one przecież zarabiają tyle co ty i nie chodzą. Nie mówię że każdy pracownik jest zepsuty ale układziki i lizanie tyłka zauważyłby nawet ślepy z 10 kilometrów. Jak ktoś jest zdesperowany albo potrzebuje doświadczenia to niech bierze te ochłapy co w tej firmie oferują, ale ogólnie nie polecam zostania tam na dłużej chyba że ktoś jest masochistą...

Tom
@rafixxx 16.05.2018 18:37

rafixxx "lizanie tyłka" masz przykład poniżej od "Dziewczyny..." Daleko nie trzeba szukać :)

Chuda

Te panie liderki w żółtych koszulkach,pieprzone darmozjady,nic nie potrafią,(usunięte przez administratora)

kazimierz 3
@Okk 05.05.2018 13:43

która ?

Tonik

Może trzeba rozmawiać z szefostwem na tematy bardzo utrudniające dobrą pracę??

Paweł

No to nam firma zrobiła majówkę. Poniedziałek i środa do odrobienia w soboty. Jak ktoś ma drugą i trzecia zmianę zostaje całe 5-4dni majówki. Ot majówka ze hoho. Gratulacje po raz kolejny panom i paniom za wspanialomyslosc i pamięć o pracownikach. DZIĘĘĘĘKUUUUJEEEEMYYY.

Ela
@Ja 07.05.2018 12:24

OBIEMA RĘKOMA SIĘ POD TYM PODPISUJĘ

Masakra

Nie polecam,robię od niedawna i dawno w żadnej firmie nie widziałem tyle nienawiści do ludzi jeden drugiemu (usunięte przez administratora) opieprza same konfidenta co lecą do lidera że skargami wstyd że tacy ludzie żyją

Joł
@Masakra 18.04.2018 08:08

Potwierdzam pracowalem tam sezonowo Zero szacunku do ludzi

Obiektywny

Jeżeli tyle negatywnych opini na temat liderek to znaczy że ludzie pracujący tam czują że są przez te Panie źle traktowani A tam pracują różni jeden ma to wszystko wiadomo gdzie a drugi przeżywa to i nie jest to miłe Jeżeli tak się dzieje że ludzie zaczynają się bać i wpływa to na ich psychikę należy zgłosić to do odpowiednich organów którym jest Inspekcja Pracy i niech zbada co dzieje się w zakładzie A dzieje dzieje

Paulina

@Saluuuuut, przypominam, że niezależnie od tego, czy piszemy negatywne, czy pozytywne komentarze nie posługujemy się danymi osobowymi innych osób. Są one chronione przez przepisy prawa, dlatego nie należy tego robić. Przeczytaj regulamin do którego wkleiłam link https://www.gowork.pl/regulamin @Zależy mi, to co napisałam wyżej także dotyczy Ciebie. Również zapoznaj się z regulaminem. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane z forum przez administratora. @Pracuś, co dokładnie masz na myśli? Twój post nie jest zrozumiały, dlatego dobrze by było gdybyś wytłumaczył czego konkretnie dotyczy. @Edward, @Obiektywnie patrząc, również uargumentujcie swoje wypowiedzi. Pisanie merytorycznych komentarzy jest ważne i pomaga bardziej zrozumieć wypowiedzi. Czy można napisać coś pozytywnego o pracy w Philips? Może wiele kwestii da się jakoś wyjaśnić z przełożonymi. Rozmowa oraz wytłumaczenie różnych spraw często przynosi pozytywne rezultaty.

Do Paulina
@Paulina 10.04.2018 10:39

Oczywiście, że można napisać coś pozytywnego. Wydaje się, że gorzej niż jest już być nie może!

Obiektywnie patrząc

Duża firma małych ludzi. Nie polecam.

Edward

Wykorzystują ludzi,nie polecam!

Pracuś

Philips rządzi!!!!

Ewa L

Jakie sa zarobki w Philipsie i jak wygląda rekrutacja pracownika? Proszę o wiadomość.

nick
@Marcin 24.08.2017 11:03

racja zgadzam sie

Pytający

Ja mam pytanie. Czym się zajmuje tam Team Leader grupy inżynierów ? czy jest to dobra praca? Czy jest to bardziej praca w biurze/laboratorium i czy w ogóle warto na takie stanowisko?

Stefan

Każdy w firmie ma swoje obowiązki. Pilnujmy swojej pracy a nie innych!!!

Takaja
@Stefan 21.03.2018 12:47

Szczególnie pilnujmy 'swojego' tyłka!

Saluuuuut

Chciałbym Pozdrowić wszystkie panie Ze zmiany od Pana Krzysztofa D. Bardzo miło się z wami Pracowało Mam nadzieję że się spotkamy gdzieś Na mieście Pozdrawiam Całą ekipę Salut. Oraz pozdrawiam szanownego pana routera z Barcian wiec ze na produkcji odwiedzi cie mój kumpel i coś ci powie Salut Miłej Pracy

Nick

I jak oceny. . .? Zadowoleni? Przełożeni byli sprawiedliwi i obiektywni. . .?

nick

dziadostwo ryjesz jak wol caly czas poganiaja bo norme trzeba zrobic praca jak na akord // jak duzo roboty to przyjmna a jak spadek zamowien to do domu

Wojciech Fagary

W moim przebogatym życiu zawodowym przygodziło mi się być także i w kętrzyńskim Phillipsie. Pamiętnego czerwcowego dnia A. D. 2017 zawuważyłem ,że agencja Ranstad przyjmuje tu do pracy, że nawet z miasta Ządźborg dowożą. Poszedłem, ale bardziej może, żeby sprawdzić, jak mi tam będzie. Obiektywnie nic złego o tej firmie powiedzieć nie mogę, więc do odczuć swoich się tylko ograniczę. Miałem tremę w dniu szkolenia, jak zawsze w nowym miejscu, zwłaszcza gdy dowiedziałem się o pewnych restrykcjach - że dnia mogą mi nie zaliczyć, jak gdzieś tam nie przejdę przez jakąś bramkę magnetyczną, że buty mi wyrzucą, jak nie schowam ich do szafki, a jak po pierwszym dniu biegłem myśląc, że autobus służbowy mi ucieka (bo wyjeżdżał), ochroniarz shaltował mnie na bramce w celu rewizji. Ale uprzejmy był. Miałem zatem trochę mocnych wrażeń w pierwszym i, ostatnim dniu. Stwierdziłem bowiem, że jednak praca jeszcze z dojazdami to prawie pół dnia nie moje i zdecydowałem się poszukać jednak czegoś na miejscu u siebie w systemie niezmianowym. Bo wcześniej przerobiłem już połtorej roku w innej firmie w systemie trzyzmianowym. Zagubiony byłem, nie powiem, że nie, jak wszedłem tam na halę pierwszy raz ,ale nie spotkałem się tam z brakiem życzliwości ze strony ludzi. Widziałem nawet kartki z informacją, że firma nie zezwala na mobbing i podany był tam nawet telefon zaufania. Pozytywie zaskoczyło mnie to, że jest kilka przerw zamiast jednej - o 7 rano była pierwsza, chyba 15 minut, a potem jeszcze o 10 i o 12 krótsze. I nie było jakichś niejasnych enigmatycznych kryteriów rekrutacji - od razu wzięli mnie na halę do pracy na następny dzień po szkoleniu.

Agent Sebek di Mrongovia
@Wojciech Fagary 23.01.2018 15:26

Jak wynika z Twojego opisu, praca tam jest nawet dobra. Wiem o tych dojazdach, bo kiedyś się starałem tam też o pracę. Wstać o 4:00, przygotować się na bus o 5 rano, o 6 praca i powrót do domu ok. 15 godziny. Siekiera... Gdyby można było sobie dojeżdżać chociaż na godz. 9:00 i pracować do 17 przez 5 dni w tygodniu, to by była bajka. Nieraz myślałem o pracy w mieście "Rast" i o dojeżdżaniu, tak jak swego czasu na uczelnię do Olsztyna dojeżdżałem, kiedy młodszy byłem. Jak się siedzi na miejscu w Kętrzynie to można i walić na całego na 3 zmiany. Ale nie chcę się tutaj przeprowadzać i siedzieć.

Firleii

Ja jakoś nie narzekam na pracę w tej firmię, w sumietakim właśnie po to tam jestem: żeby PRACOWAĆ a nie żalić się na jej temat i wymyślać pierdoły na temat kierownictwa czy innych pracowników, z którymi współpracuje. Praca jest jaka jest, do lekkich nie należy, jednak jak to mówią "dla chcącego nic trudnego". Jeśli się chce pracować i idzie się tam, żeby zarobić to niestety, jeśli ktoś chce utrzymać się na w tej firmie to musi pokazać, że chce i potrafi nauczyć się nowych rzeczy. Robota tam nie polega na staniu i lenistwie, co niestety idzie często zauważyć po nowych osobach a niestety, trzeba przebierać łapkami i robić to co należy do obowiązków na danym stanowisku (obojętnie czy jako router, pracownik produkcji lub magazynier). Produkcja opraw nie jest prosta czy na LpB czy na LpC lub LpA. Pracowałam kilka lat temu na trunkingach i pamiętam do dziś jak z dziewczynami z nitki robiłyśmy po 120 opraw, mimo iż są trudniejsze od Lera czy Revo lub Petrola. Teraz kiedy idę tam zapalić, widzę normę 38 lub ok. 50. Nie wiem dlaczego praca tam tak osłabła czy z winy pracowników czy z powodu braku komponentów, jednak czynników może być wiele. U nas na LpB też częto są problemy co do braku pracy, jednak to nie jest wina kierownictwa. Najczęściej nawala magazyn i malarnia, a co do sobót, bez przesady. Kiedy wcześniej były płatne, ludzie nie chodzili bo mieli wywalone na to, kiedy zmienili płatne na za dzień wolny, to narzekali, że mogliby płacić za sobotę. Teraz znów są płatne i ilu z Was byłobw sobotę? Co chwilę słyszę "P******ę, w żadną sobotę nie idę", a potem narzekacie, że niby Was zmuszają? Mają inny wybór skoro ani płatne soboty ani za dzien wolny nie potrafią Was namówić by przyjść? Logika.

Hffh
@Firleii 19.10.2017 18:39

Nie nadała magazyn tylko dostawcy

Cezary

Jeśli nie ma się kapitału to niestety trzeba pracować dla tego kto go miał! To bardzo proste i zupełnie nie rozumiem dlaczego tyle złośliwości?

anonymous

Każdy pisze o liderach i mistrzach nikt nie pisze o ludziach. Którzy kryia się za nimi przecież philips lighting poland nie jest polski to zagraniczny kapitał, który zarządza mistrzami kierownikami i liderami jak taki kierownik czy mistrz nie wywiązuje się z przykazań zagranicznego kapitału. Od razu jest zwalniany tu niema nic polskiego. Polska to tylko tania sila robocza. Mistrz dostąpię fapy zeby załoszczyć dyscyplinę Nakazuje liderom zeby ludzi pilnowali zatok dostają prezenty premie i wcięci zarabiają. Jadę po między narodowych korporacjach. Tam jest wyzysk ludzi.

marian t
@anonymous 22.12.2017 19:41

Co brałeś bo ja też chcę. Po polsku to Ci tak napiszę pie.....sz.

upokorzony nie jeden raz

Jak to jest, że w grudniu zwalniają Polaków przed świętami Ludzie ( dla philipsa nie ludzie) mają rodziny, wydatki chcą godnie żyć i pracować .... i niestety dla nich pracy nie ma ale dla ukraińców jest i jeszcze więcej chcą ich sprowadzić. Nie pojmuję, czy nikt z tym nic nie może zrobić? Gdzie są media? Nawet lokalne. Trzeba ten temat poruszyć mocniej nie tylko na tym forum. Nie bać się, zebrać razem i coś zrobić. torty dla pseudo liderów stawiają za to że niby produkcja dzięki nim wyrabia się. Szok. Przecież oni pojęcia o niczym nie mają, chowają się po kątach i nic nie robią oprócz darci gęby bo nic innego nie potrafią. Nawet nie mam chęci więcej pisać. Po prostu tragedia.

Nick
@Lpc 11.12.2017 07:05

to chyba Marzenka, taka cycata, dupiasta i z warami jak karpica...

Zostaw opinię o Philips - Kętrzyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips