Philips

Kętrzyn

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 237 ocen.

Opinie o Philips

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips

Masakra

Nie polecam,robię od niedawna i dawno w żadnej firmie nie widziałem tyle nienawiści do ludzi jeden drugiemu (usunięte przez administratora) opieprza same konfidenta co lecą do lidera że skargami wstyd że tacy ludzie żyją

Joł
@Masakra 18.04.2018 08:08

Potwierdzam pracowalem tam sezonowo Zero szacunku do ludzi

Obiektywny

Jeżeli tyle negatywnych opini na temat liderek to znaczy że ludzie pracujący tam czują że są przez te Panie źle traktowani A tam pracują różni jeden ma to wszystko wiadomo gdzie a drugi przeżywa to i nie jest to miłe Jeżeli tak się dzieje że ludzie zaczynają się bać i wpływa to na ich psychikę należy zgłosić to do odpowiednich organów którym jest Inspekcja Pracy i niech zbada co dzieje się w zakładzie A dzieje dzieje

Chuda

Te panie liderki w żółtych koszulkach,pieprzone darmozjady,nic nie potrafią,(usunięte przez administratora)

Ona
@nick 23.03.2018 12:48

Liderki czy liderzy również pracowali w linii inaczej nie mogliby być "Liderami". Tak samo zapieprzali jak o my teraz. Takie osoby mają wystarczająco dużo obowiązków związanych z produkcją-widzę to stojąc w nitcce . Skończycie skakać sobie do gardeł. Powinniście być zgraną ekipą. Pomagać sobie nawzajem, a niestety taka jest kolej rzeczy Liderzy obrywają od swoich przełożonych, a pracownicy produkcji od swoich czyli Liderów. Zamiast wylewać żale w internecie porozmawiajcie o tym co was boli. Praca wcale nie należy do lekkich, nikt tego wam nie obiecywał, oczywiście presja jest ogromna ale czasami ludzie za bardzo biorą se wszystko do głowy a na problemy których nie jesteśmy w stanie rozwiązać sami nie zwracajmy uwagi bo nie my od tego jesteśmy- My jesteśmy tylko od zgłoszenia problemu :) To jest zbyt duża firma żeby żeby wszystkiemu sprostać, a krzyki zlejcie po sobie jak wodę . Głowa do góry i róbcie swoje jeśli wiecie że robicie dobrze ????

Paulina

@Saluuuuut, przypominam, że niezależnie od tego, czy piszemy negatywne, czy pozytywne komentarze nie posługujemy się danymi osobowymi innych osób. Są one chronione przez przepisy prawa, dlatego nie należy tego robić. Przeczytaj regulamin do którego wkleiłam link https://www.gowork.pl/regulamin @Zależy mi, to co napisałam wyżej także dotyczy Ciebie. Również zapoznaj się z regulaminem. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane z forum przez administratora. @Pracuś, co dokładnie masz na myśli? Twój post nie jest zrozumiały, dlatego dobrze by było gdybyś wytłumaczył czego konkretnie dotyczy. @Edward, @Obiektywnie patrząc, również uargumentujcie swoje wypowiedzi. Pisanie merytorycznych komentarzy jest ważne i pomaga bardziej zrozumieć wypowiedzi. Czy można napisać coś pozytywnego o pracy w Philips? Może wiele kwestii da się jakoś wyjaśnić z przełożonymi. Rozmowa oraz wytłumaczenie różnych spraw często przynosi pozytywne rezultaty.

Do Paulina
@Paulina 10.04.2018 10:39

Oczywiście, że można napisać coś pozytywnego. Wydaje się, że gorzej niż jest już być nie może!

Obiektywnie patrząc

Duża firma małych ludzi. Nie polecam.

Edward

Wykorzystują ludzi,nie polecam!

Pracuś

Philips rządzi!!!!

Ewa L

Jakie sa zarobki w Philipsie i jak wygląda rekrutacja pracownika? Proszę o wiadomość.

Pytający

Ja mam pytanie. Czym się zajmuje tam Team Leader grupy inżynierów ? czy jest to dobra praca? Czy jest to bardziej praca w biurze/laboratorium i czy w ogóle warto na takie stanowisko?

Stefan

Każdy w firmie ma swoje obowiązki. Pilnujmy swojej pracy a nie innych!!!

Takaja
@Stefan 21.03.2018 12:47

Szczególnie pilnujmy 'swojego' tyłka!

Saluuuuut

Chciałbym Pozdrowić wszystkie panie Ze zmiany od Pana Krzysztofa D. Bardzo miło się z wami Pracowało Mam nadzieję że się spotkamy gdzieś Na mieście Pozdrawiam Całą ekipę Salut. Oraz pozdrawiam szanownego pana routera z Barcian wiec ze na produkcji odwiedzi cie mój kumpel i coś ci powie Salut Miłej Pracy

Nick

I jak oceny. . .? Zadowoleni? Przełożeni byli sprawiedliwi i obiektywni. . .?

nick

dziadostwo ryjesz jak wol caly czas poganiaja bo norme trzeba zrobic praca jak na akord // jak duzo roboty to przyjmna a jak spadek zamowien to do domu

Wojciech Fagary

W moim przebogatym życiu zawodowym przygodziło mi się być także i w kętrzyńskim Phillipsie. Pamiętnego czerwcowego dnia A. D. 2017 zawuważyłem ,że agencja Ranstad przyjmuje tu do pracy, że nawet z miasta Ządźborg dowożą. Poszedłem, ale bardziej może, żeby sprawdzić, jak mi tam będzie. Obiektywnie nic złego o tej firmie powiedzieć nie mogę, więc do odczuć swoich się tylko ograniczę. Miałem tremę w dniu szkolenia, jak zawsze w nowym miejscu, zwłaszcza gdy dowiedziałem się o pewnych restrykcjach - że dnia mogą mi nie zaliczyć, jak gdzieś tam nie przejdę przez jakąś bramkę magnetyczną, że buty mi wyrzucą, jak nie schowam ich do szafki, a jak po pierwszym dniu biegłem myśląc, że autobus służbowy mi ucieka (bo wyjeżdżał), ochroniarz shaltował mnie na bramce w celu rewizji. Ale uprzejmy był. Miałem zatem trochę mocnych wrażeń w pierwszym i, ostatnim dniu. Stwierdziłem bowiem, że jednak praca jeszcze z dojazdami to prawie pół dnia nie moje i zdecydowałem się poszukać jednak czegoś na miejscu u siebie w systemie niezmianowym. Bo wcześniej przerobiłem już połtorej roku w innej firmie w systemie trzyzmianowym. Zagubiony byłem, nie powiem, że nie, jak wszedłem tam na halę pierwszy raz ,ale nie spotkałem się tam z brakiem życzliwości ze strony ludzi. Widziałem nawet kartki z informacją, że firma nie zezwala na mobbing i podany był tam nawet telefon zaufania. Pozytywie zaskoczyło mnie to, że jest kilka przerw zamiast jednej - o 7 rano była pierwsza, chyba 15 minut, a potem jeszcze o 10 i o 12 krótsze. I nie było jakichś niejasnych enigmatycznych kryteriów rekrutacji - od razu wzięli mnie na halę do pracy na następny dzień po szkoleniu.

Agent Sebek di Mrongovia
@Wojciech Fagary 23.01.2018 15:26

Jak wynika z Twojego opisu, praca tam jest nawet dobra. Wiem o tych dojazdach, bo kiedyś się starałem tam też o pracę. Wstać o 4:00, przygotować się na bus o 5 rano, o 6 praca i powrót do domu ok. 15 godziny. Siekiera... Gdyby można było sobie dojeżdżać chociaż na godz. 9:00 i pracować do 17 przez 5 dni w tygodniu, to by była bajka. Nieraz myślałem o pracy w mieście "Rast" i o dojeżdżaniu, tak jak swego czasu na uczelnię do Olsztyna dojeżdżałem, kiedy młodszy byłem. Jak się siedzi na miejscu w Kętrzynie to można i walić na całego na 3 zmiany. Ale nie chcę się tutaj przeprowadzać i siedzieć.

Firleii

Ja jakoś nie narzekam na pracę w tej firmię, w sumietakim właśnie po to tam jestem: żeby PRACOWAĆ a nie żalić się na jej temat i wymyślać pierdoły na temat kierownictwa czy innych pracowników, z którymi współpracuje. Praca jest jaka jest, do lekkich nie należy, jednak jak to mówią "dla chcącego nic trudnego". Jeśli się chce pracować i idzie się tam, żeby zarobić to niestety, jeśli ktoś chce utrzymać się na w tej firmie to musi pokazać, że chce i potrafi nauczyć się nowych rzeczy. Robota tam nie polega na staniu i lenistwie, co niestety idzie często zauważyć po nowych osobach a niestety, trzeba przebierać łapkami i robić to co należy do obowiązków na danym stanowisku (obojętnie czy jako router, pracownik produkcji lub magazynier). Produkcja opraw nie jest prosta czy na LpB czy na LpC lub LpA. Pracowałam kilka lat temu na trunkingach i pamiętam do dziś jak z dziewczynami z nitki robiłyśmy po 120 opraw, mimo iż są trudniejsze od Lera czy Revo lub Petrola. Teraz kiedy idę tam zapalić, widzę normę 38 lub ok. 50. Nie wiem dlaczego praca tam tak osłabła czy z winy pracowników czy z powodu braku komponentów, jednak czynników może być wiele. U nas na LpB też częto są problemy co do braku pracy, jednak to nie jest wina kierownictwa. Najczęściej nawala magazyn i malarnia, a co do sobót, bez przesady. Kiedy wcześniej były płatne, ludzie nie chodzili bo mieli wywalone na to, kiedy zmienili płatne na za dzień wolny, to narzekali, że mogliby płacić za sobotę. Teraz znów są płatne i ilu z Was byłobw sobotę? Co chwilę słyszę "P******ę, w żadną sobotę nie idę", a potem narzekacie, że niby Was zmuszają? Mają inny wybór skoro ani płatne soboty ani za dzien wolny nie potrafią Was namówić by przyjść? Logika.

Hffh
@Firleii 19.10.2017 18:39

Nie nadała magazyn tylko dostawcy

Cezary

Jeśli nie ma się kapitału to niestety trzeba pracować dla tego kto go miał! To bardzo proste i zupełnie nie rozumiem dlaczego tyle złośliwości?

anonymous

Każdy pisze o liderach i mistrzach nikt nie pisze o ludziach. Którzy kryia się za nimi przecież philips lighting poland nie jest polski to zagraniczny kapitał, który zarządza mistrzami kierownikami i liderami jak taki kierownik czy mistrz nie wywiązuje się z przykazań zagranicznego kapitału. Od razu jest zwalniany tu niema nic polskiego. Polska to tylko tania sila robocza. Mistrz dostąpię fapy zeby załoszczyć dyscyplinę Nakazuje liderom zeby ludzi pilnowali zatok dostają prezenty premie i wcięci zarabiają. Jadę po między narodowych korporacjach. Tam jest wyzysk ludzi.

marian t
@anonymous 22.12.2017 19:41

Co brałeś bo ja też chcę. Po polsku to Ci tak napiszę pie.....sz.

upokorzony nie jeden raz

Jak to jest, że w grudniu zwalniają Polaków przed świętami Ludzie ( dla philipsa nie ludzie) mają rodziny, wydatki chcą godnie żyć i pracować .... i niestety dla nich pracy nie ma ale dla ukraińców jest i jeszcze więcej chcą ich sprowadzić. Nie pojmuję, czy nikt z tym nic nie może zrobić? Gdzie są media? Nawet lokalne. Trzeba ten temat poruszyć mocniej nie tylko na tym forum. Nie bać się, zebrać razem i coś zrobić. torty dla pseudo liderów stawiają za to że niby produkcja dzięki nim wyrabia się. Szok. Przecież oni pojęcia o niczym nie mają, chowają się po kątach i nic nie robią oprócz darci gęby bo nic innego nie potrafią. Nawet nie mam chęci więcej pisać. Po prostu tragedia.

Nick
@Lpc 11.12.2017 07:05

to chyba Marzenka, taka cycata, dupiasta i z warami jak karpica...

anonymous

w

nierub

Witam. Po licznych zwolnieniach pracowników Randstad z philipsa ketrzyn. Rand stad wypowiedział wionę pracownikom philipsa Którym zapewnia dowus do pracy na zlecenie philipsa ketrzyn.. Który się zapomni wpisać na listę dowozu do pracy nie jedzie do pracy. taki jest darmowy dojazd do philipsa ketrzyn. Niech zwalniają cymbałów. Tak się dba o pracownika swego, któremu nie zmieniają się. Zmiany 1zm… 3zm… 2 ZMM i znowu 1 zmiana 3 zm. 2zm Pozdro dla kierować z firmy rik ma koleś lep. Nie chce mu się jezdzić w sobotę i niedziele.

Alf

Teraz zaczyna się era ,,lizaka" tak zwani trenerzy!!! Żenada!!!

Alf
@omg 29.11.2017 16:35

Taki trener,który miesiąc pracuje czego może nauczyć?!! Dlatego są zwroty bubli!!!

Olsztyn

Przestańcie na wszystko narzekać. Ludziom leniwym to wszystko przeszkadza, byle tylko nie pracować. Weźcie się do pracy a szczególnie magazyn, który codziennie spowalnia prace na produkcji a operatorzy muszą przez leniwość magazynu przychodzić w soboty do pracy lub zostawać na nadgodziny. Philips musi poważnie wziąść się za ludzi pracujących z magazynu bo widocznie za dobrze mają, a przez nich klient nie otrzymuje opraw na czas. Natomiast jeżeli nie podoba się Wam praca to możecie sobie zmienić. Zamiast narzekać to wykorzystujcię tą energie do pracy a wszystkim nam się to opłaci. Pozdrawiam

znikł
@Olsztyn 07.07.2017 20:47

buahahaha ale z Ciebie typiara,sama sie wez za robote,a nie (usunięte przez administratora) coraz wieksze łehehehehehehe

SAD

BUJDA, BUJDA, A NIBY FIRMA Z RENOMĄ...

marian t
@SAD 14.11.2017 11:21

Poziom wypowiedzi godny mistrza słowa i riposty

Pablo

Witam. Czy moze ktos powiedziec cos na temat jak wyglada praca na stanowisku magazyniera ? Jakie obowiazki na czym polega tak naprawde praca na tym stanowisku ?

Ja
@Philips 26.10.2017 19:37

Ten kto lubi siedzieć na słupie i nic nie robić to idzie na produkcję Tak jak ukraincy

Lpc

No i gdzie nasze dodatki za czterobrygadówkę?Zamiast tego normy z kosmosu,nie do wykonania dla normalnych ludzi,którzy prócz pracy mają jeszcze dom,rodzinę...Ale kogo to obchodzi?!liczy się wydajność.Taaak wydajność święta rzecz,a zwykły szaraczek z produkcji,od którego przecież wiele zależy nic nie znaczy. Smutne to wszystko i przygnębiające.Wyzysk made in china.

Lpc
@phi 24.10.2017 23:23

NIE POTRZEBA BYŁO NA POLSKI CHODZIĆ?Wagarowało się ,co?No nic dziwnego,że taką satysfakcję sprawia Ci ta praca.Ale masz rację,nierobów nie potrzeba,tylko to,ze ktoś wyrazi swoją opinię,niezadowolenie,nie czyni go nierobem.Ile jadu w tobie ... ;)

das

Są jakieś ogłoszenia?

Paulina

@ja rozumiem, że nie polecasz pracy w firmie Philips m.in ze względu na wynagrodzenie. Czy w firmie nie ma możliwości dostania podwyżki albo jakiejś premii? Czy ktoś z was opowiedziałby o swoich doświadczeniach związanych z pracą w firmie Philips?

yhym
@czwarta brygada 06.10.2017 08:15

tak, jasne.. nawciskali umow dla gospodyn domowych i ludzi uposledzonych zyjacych z zasilkow i spodziewaja sie super produkcji i wydajnosci

ja

Nie traktują ludzi poważnie. Totalny Wyzysk. Marne pieniądze. Nie polecam.

Phi

Jak nie zasłużyłeś to nie masz.

4 brygada

A gdzie kasa za obecność w sierpniu na czterobrygadówce ??? Nie starczyło dla roboli ??? Chamstwo!!!

Zostaw opinię o Philips - Kętrzyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips