MPK-ŁÓDŹ

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o MPK-ŁÓDŹ Sp. z o.o.

Opinie o MPK-ŁÓDŹ Łódź

Nie przegap nowości o MPK-ŁÓDŹ Sp. z o.o.!

Daro

05.01.2021 23:17

Zostanie motorniczym wcale nie takie proste. Praca nie jest lekka . Wstawanie ranne późne zakończenia pensja ok 3000 tyś netto przy dobrym grafiku tzn godz nocne w dniach wolnych praca z wolnego maks 3500, pasażerowie którzy potrafią tak dopiec że anielska cierpliwość tylko powstrzymuje by nie odpłacić tym samym. Uwaga to praca z prokuratorem na grzbiecie zdarzenia drogowe, wypadki , zdarzenia z pasażerami za wszystko odpowiada motorniczy. Ja osobiście mogłem sobie pozwolić na taką roczną przygodę ale jak zdarzyła się sposobność wróciłem do starego fachu z pensją relatywnie wyższą i odpowiedzialnością mniejszą.Jeśli to Ci odpowiada zawsze warto spróbować Ja za Kurs płaciłem 100 procent teraz słyszę że jest bezpłatny wszystkim kandydatom powodzenia. Ps To nie jest praca dla gwiazdorów , egocentryków , i melomanów.
    DARO

24.01.2021 08:54

W początkowym okresie nie licz na duże wpływy na grafik później to kwestia dogadania z grafikowymi dyspozytorami
    Miki

26.04.2021 11:52

Grafik dostaniesz taki jak będzie pasował grafikowca nie Tobie pozdrawiam
    Patryk

03.03.2021 10:22

Tragedia, kontrole po jednorazowej próbie sprawdzenia migawki która nie powiodła się, wystawił mandat za brak możliwości odczytu. Następnego dnia w MPK na tramwajowej, dostałem informacje ze wszystko jest w porządku, natomiast czy anulacji mandatu, jedna z Pan kazał opłacić mi 15 zł. To jest tragedia żerują na cudzych pieniądzach, banda patologi i ludzi niemyślących
    Roztargniona pasażerka

03.03.2021 08:39

Chciałam podziękować Motorniczemu tramwaju linii 7, który wyjeżdżał wczoraj z ul. Północnej o godz.20:40 za oddanie pozostawionego przeze mnie w wagonie plecaka wraz z portfelem i dokumentami. Nie wiem, czy dobrze zapamiętałam numer Motorniczego 116168. Tacy ludzie przywracają wiarę w cuda????

01.10.2020 18:27

65 caly czas sie spoznia ile mozna czekac a jak przyjdzoe co do czego jada dwa z rzedu
    Baraquda

22.01.2021 21:32

Wow , a czy próbowałeś się zapoznać z problemem czy walisz wpis tak w powodu bólu (usunięte przez administratora) ????
    Andrzej Gołota

15.01.2021 22:23

(usunięte przez administratora) się odjeżdżało patrząc w oczy tym biednym ludziom :D
    Magda

25.12.2020 21:12

Bardzo dziękuję mototniczenu wyjeżdżającego dziś o godz 20 20 z karkówki na Wyszyńskiego Z Retkini tramwaj nr 10. Pan spokojnie poczekal na nas, pewnie opóźnieniając dojazd. Proszę przekazać pochwałę, dziękuję.
    Test

08.07.2020 16:43

Czy w mpk łódź robią prowadzącym przed wyjazdem z zajezdni testy na obecność narkotyków? Jeśli nie to czy ktoś z mpk łódź może wytłumaczyć dlaczego nie ma testów? I czy będą jeśli tak to kiedy?
    ddd

13.07.2020 18:26

dobrze się czujesz? a podstawa prawna? możesz podać?
    Nik

23.12.2020 05:03

Wow cóż za elokwencją aż się chce iść do pracy z takimi intelektualistami.
    Prawda

10.12.2020 10:53

To czy Was przyjmą do mpk łódź nie zależy od Waszych kwalifikacji bądź chęci tylko od tego czy polubi Was osoba z którą rozmawiacie o zatrudnieniu. Smutne ale prawdziwe. Jak w PRL.
    WaFel

25.08.2020 15:26

Witajcie. Czy może ktoś szczegółowo opisać pracę w MPK-Łódź na stanowisku kierowcy? Chodzi mi o wynagrodzenie Netto? Jeżeli się dostanę to ile na początku zarobię? Po ilu podwyżka? Jak atmosfera w pracy itp itd?
    TomekMPK

25.09.2020 21:41

Zarabia się 5000zl na rękę i co ciekawe można nie przychodzić do pracy. Po 3miesiacach zarabia się 8500zl na reke Jak masz chęć to możesz pić wódkę podczas jazdy
    Doka 63

03.09.2020 15:47

Czy nie można w rozkładzie jazdy autobusu linii 94 zwiększyć ilości kursów . Chociaż jeden po godzinie 16. Rano idealnie pasuje mi autobus,natomiast wracając z pracy muszę już jechać dookoła na Retkinie
    Pan Duże P.

04.09.2020 11:35

Wszystkie uwagi, sugestie, pomysły na temat siatki połączeń komunikacji miejskiej i jej częstotliwości musisz kierować do bezpośrednio do Zdit.
    Strazak

29.04.2020 14:16

Słuchajcie ale jaja. Chciałem zostać kierowca autobusu ale pani psycholog Malwina grochala odrzuciła moje podanie. Mam 36 lat zdrowy niekarany prawo jazdy od 20 lat i mnie odrzucili a kandydat prawie idealny. I co się stało? Zlozylem papiery do straży pożarnej i mnie przyjęli nie ma limitu wieku jak było kiedyś. Mpk zaraz ściągnie na kierowców murzynow z Etiopii. Państwowa straż pożarna pozdrawia ???? hurra hurra
    obserwator

25.06.2020 18:39

Bo w mpk potrzeba odpowiedzialnych ludzi nie bohaterów
    mpk

14.07.2020 00:41

Sądząc po Twojej wypowiedzi, miała rację... To że jesteś niekarany, to Cię nie wyróżnia, żaden kierowca zawodowy nie może być. Prawo jazdy od 20 lat też nic nie mówi o Twoich kwalifikacjach i predyspozycjach czy wyobraźni za kierownicą. Tym bardziej że masz je od 16 roku życia i do zawodowego wykorzystania Ci brakuje. Także nie widzę prawie ideału i niczego szczególnego.
    [email protected]

05.03.2020 13:55

Super, zachowanie kierowcy linki Z45który poczekalni na pasażerow wysiadajacych przy Brzoskwiniowy z tramwaju o 13.49 5marca 2020r
    Busfahrer

13.05.2020 00:43

Ta linie to wtedy obsługiwał już nie Łódzki Mpk tylko Bp Tour.
    chybajużdość

01.04.2020 12:05

Wszystkim, którzy myślą o zostaniu kierowcą - dajcie sobie spokój. "zapłacą" Wam za kurs - po prostu musicie to odrobić. Stawka pod koniec drugiego roku pracy to 17,7 brutto. Pracując w święta, niedziele i inne dni wolne, średnio 170 - 180 godz./mc na palcach jednej ręki mogę policzyć zarobki > 3000 netto. Pamiętać należy, że wyjazdy są i 0 3 rano a zjazdy nawet po 24. Do tego obecnie przy epidemii - nowe wozy stoją (te z pełnymi kabinami) a pierwszeństwo na wyjazd mają stare, rozklekotane graty bez kabin. Jako środek ochronny - bo firma "dba" o kierowców dostałem 0,5 l płynu do dezynfekcji i 5 par rękawiczek jednorazowych! Ale w mediach puszyli się, że co to oni nie robią. Kpina. Pracownicy biurowi - oczywiście, "okopali" się w pokojach i kontakt tylko tel. - jeżeli zechce się komuś akurat odebrać, między jedną a drugą kawą.

Oferty pracy - MPK-ŁÓDŹ Sp. z o.o.

Motorniczy / Motornicza tramwaju

WalletIcon

6300 - 6900 PLN / m

przyszły kierowca?

25.02.2020 17:03

Witam. Jestem zainteresowany rozpoczęciem kursu na kierowce w MPK i podjęciem pracy. Chciałbym się od Was dowiedzieć jak to wszystko wygląda dokładnie od "kuchni" (Pani Psycholog na pierwszym spotkaniu udzieliła oczywiście ogólnych informacji, na pytania szczegółowe nie potrafiła odpowiedzieć). Jak jest z atmosferą w pracy ? Jak z grafikami, czy jako "nowy" będę wypychany na najgorsze zmiany, trasy ? Dokładnie jak to wygląda z premiami ? Czy próbują ucinać na czymkolwiek się da ? Czy naprawdę na początek zarobię 2800- 3200 netto miesięcznie ? Jak wygląda odpowiedzialność finansowa z powodu kolizji z naszej winy ? (Pani Psycholog mówiła o jakimś ubezpieczeniu, ale tutaj także brak konkretów). I czy aktualnie jest dużo osób, które zatrudniły się w firmie w sposób taki jakim ja jestem zainteresowany ? Za wszelkie odpowiedzi i porady z góry dziękuję. Pozdrawiam.
    Driver MPK

02.03.2020 18:36

Płaca na początek czyli 3 m-ce do 3tyś w zależności od ilości godzin w danym miesiącu. Zależy on od tego czy chorujesz, czy są na ciebie uzasadnione skargi, czy się nie spóźniasz do pracy, czy dyspozytor (usunięte przez administratora) nie obroni itd. Ubezpieczenia są na zajezdnii i polecam je wykupić. Jeżeli pracujesz w normalnym systemie to tydzień rano i tydzień popołudniu itd. Atmosfera zależy od ciebie czy będziesz się każdą sytuacją stresował czy zostawisz problem w kabinie. Praca nie łatwa, ale do odważnych świat należy.

07.03.2020 10:57

Zarobki około 3000 zł netto, atmosfera taka że bierzesz tylko dokumenty i wskakujesz na linie więc trudno stwierdzić to praca indywidualna a nie grupowa. Pełna dyspozycja o każdej godzinie możesz zacząć i o każdej zacząć, są jeszcze prace dwurazowe np od 4 do 9 rano i potem przychodzisz na np na 13 i bujasz do 17. I odpowiadasz za wszystko. Mało ludzi zistaje
    Driver mpk

02.03.2020 11:06

Praca jest trudna i trzeba ją naprawdę lubić. Ludzie prowadzących poniewierają za wszystko. Prezes straszy sprzedażą linii prywatnym przewoźnikom i zwolnieniami. Patrz 45,46. Jęczą że nie mają kierowców, ale płacą grosze. Nowy pracownik może liczyć na pensje 2,7- 2,8 na start. No i jeździsz ruinami przez ok. 3 lata. Wszystkie miejskie spółki chcą mieć wysokie standardy ale płacą najgorsze pieniądze na rynku, oczywiście oprócz zarządu tam jest super. Za nic nie odpowiada bo jak jest strata to miasto wyrówna, a oszczędności się szuka na prowadzących, mechanikach i torowcach. Pozdrawiam

01.03.2020 17:26

Driver

01.03.2020 18:33

Co do zarobków to do tej średniej wlicza się tych którzy mają stawkę 25 zł na godzinę brutto i tych co pracują tylko na noce gdzie stawki są razy dwa. W rzeczywistości po 3 latach można dopiero zarobić te 3400 na rękę pod warunkiem że ma się czyste konto w zakresie nieprawidłowości. Poza tym nie ma dodatku stażowego a znaczna część pensji to premie. Wystarczy przechorować grypę i nie ma się premii czyli ok. 700 zł
    Golota

28.02.2020 18:51

Jak czytam o zarobkach to szok. Kierowca ma 100zl więcej niż spokojna praca na magazynie. I jaka odpowiedzialność. Nie idę tam. Lepiej samemu zrobić prawko i coś znaleźć.
    Bleble

28.02.2020 19:24

Kierowca ma podstawowa krajowa na początek !!!! Premii nie liczę bo to jest dodatek. Trzeba być ostatnim kretynem aby podjąć taką pracę za takie wynagrodzenie. A odpowiedzialność za ludzi za sprzęt. Podejmując tam prace to prędzej skończy się w więzieniu albo tonąć w długach niż coś dobrego z tego będzie.
    Nowator

18.02.2020 23:01

Witam.Interesuje mnie praca motorniczego w tramwaju.Powiedzcie mi jak to się odbywa i jaka jest obecnie pensja.Trudny jest egzamin? Opiszcie swój pierwszy dzień jako motorniczy. Bardzo mnie ciekawi ta praca.

20.02.2020 12:30

1 dzień pracy to wysłali mnie do mycia wagonu, 2 dzień jeździłem przód, tył na zajezdni. 3 dnia wyjechałem na miasto ale na kolanach motorniczego. Egzamin coś w podobie do Matury, ja zdałem za drugim razem bo za pierwszym olałem bo usiadłem na miejscu pasażera. Pensja zależna od przejechanych przystanków około 1.50 zł

20.02.2020 13:46

1,5 za przystanek?Tak jest w umowie?Możesz to jakoś rozwinąć.
    Driver

15.02.2020 09:36

Pewne informacje uważam że należy sprostować. Jeśli mowa o jeżdżeniu niesprawnymi wozami to wina kierujących ponieważ nikt ich nie ma prawa zmusić do tego. Jeżdżą bo nie pójdą do dyspozytora i zgłoszą niesprawność. W ciągu jednej zmiany wymieniłem trzy wozy z przyczyn technicznych i nikt mi niczego nie zarzucił. Przyjechał wóz techniczny zgłosił konieczność zjazdu i już. Na ogół tymi niesprawnymi wozami telepią się ci którzy mają działalność gospodarczą ale to ze względu na zapisy umowy. Jest na pewno wiele rzeczy do poprawienia w MPK tylko to nie jest na poziomie prowadzących ale na poziomie organizacyjnym i wówczas na pewno znajdą się środki na podwyżki. Pisanie o sprawach polityki tzw wielkiej to czysta bzdura. Faktem jest że wszędzie problem zatrudnienia (są duże braki kadrowe wśród kierujących) rozwiązano w prosty sposób: podniesiono pensje. Łódź niestety jeszcze tego nie doświadczyła. Mam nadzieję że problem zostanie rozwiązany bez tzw wielkiej polityki.
    emeryt

16.02.2020 03:09

To jeszcze nic,. Ja odpisałem w pierwszej połowie lat 80-tych 14 autobusów ,wszystkie stojące wtedy w zajezdni. (zmiana popołudniowa,do godz.17 tz. zaliczenie stanu). Sprawa "oparła" się wtedy o p. W. koordynatora (chociaż wtedy takie stanowisko nie istniało). Pan W. zadał tylko jedno pytanie dysp.zmianowemu, czy "warsztat" przyjął te zlecenia naprawy, dyspozytor potwierdził. Oczywiście dodał następnie że w ten sposób można odpisać do naprawy większość a-busów ( to byli zupełni inni dyspozytorzy niż obecnie. w sensie kadrowym). ( były już w eksploatacji nieliczne nowe Ikarusy) Pozdrawiam wszystkich, jeszcze pracujących kolegów i dyspozytorów . 7575
    emeryt

16.02.2020 03:21

przepraszam, nie dodałem że dotyczyło TO zajezdni autobusowej Limanowskiego (dzisiejsza "1" wtedy "3") 7575 (w tamtych latach 26636).
    Nowy

03.02.2020 19:44

Mam pytanie ile zarabia osobą na stanowisku Motorniczego po przepracowaniu np : 4 lat .Bo z tego co wszyscy pisza poczatek jest fatalny mysle o zmianie pracy w tej chwili mam 3 tyś bez weekendów ale MPK kusi ofertą mówiąc iż po podpisaniu umowy na czas nieokreślony jest duża przepaść finansową na +

11.02.2020 18:51

Około 3 tysięcy netto

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MPK-ŁÓDŹ?

08.02.2020 23:32

Pozdrawiam serdecznie kierowcę o numerze 1178 który widział że biegnę z koleżanką z naprzeciwka i poczekał, naprawdę dziękuję bo rzadko to się zdarza a zależało mi aby być na czas w domu ❣️
    Nieznany

07.02.2020 17:58

Masakra! Spóźnia się od 5 min w górę albo wcale nie przyjeżdża! Zmienić kierowców tak być nie powinno! Człowiek się spóźnia do pracy a kierowcy za przeproszeniem jeździć niech się nauczą.
    Nieznany 2

08.02.2020 10:13

5 minut??? Dobry żart. Pan chyba ze wsi do miasta przyjechał na chwilę i nie wie co to korki w mieście. Poza tym 4 min to dopuszczalne spóźnienie. Ale ponieważ to strona o pracy, wobec tego pewnie chętnie będą widzieli takiego super punktualnego pracownika w swoich szeregach. Niech pokaże tym beznadziejnym kierowcom jak się w korkach punktualnie jeździ.
    R

08.02.2020 22:51

Du pek jesteś.... skoro tak twierdzisz widać że nie masz zielonego pojęcia o poruszaniu się po mieście...
    Kolas

03.02.2020 12:52

Witam jestem osobiście po 2 etapie szkolenia na 1 etapie powiedziano że przez pierwszy rok zarobki są 2800-3000 na rękę później jest umowa na czas nie określony i wtedy jest 3200-3500 na rękę to są wypłaty bez dodatków bo się pytałem więc wydaje mi się że nie jest źle.
    Odchodzę

01.02.2020 09:50

Moja średnia z ostatnich 6 miesięcy to 3850 brutto. Nowi kierowcy tylko czasami dostaną nowszy pojazd a zwykle wciskają im wszystko co najgorsze. Dla mechaników luz na kierownicy czy awaria przystankowego lub słabsze hamulce nie są problemem by przestać jeździć. Dodatkowo mogą Ci dawać 10h w sobotę i tylko kilka h w niedzielę . Wyjdzie że pracowałeś dużo ale podwójnie płaconej niedzieli masz mało. Dużo zdziałasz jak lubisz układy układziki. Na tym tą firmą bazuje. Jak miałem zmiany 15 do prawie pierwszej w nocy z żoną stwierdziliśmy bym szedł w turystyce bo tak samo się nie widzimy a kasa będzie lepsza. W MPK życie toczy się wokół pracy. Często widziałem awantury o ustawiony grafik czy o słaby wóz. Nic tylko pisz raporty prośby podania. Wiecie że jak się kończy okres próbny to kierowca pisze podanie prośbę o przedłużenie?
    Złote góry

01.02.2020 13:43

Pewnie się nie raz widzieliśmy ja też jestem na końcówce i tu mówisz prawdę w niedzielę parę godzinek a w tyg napierdzielasz bo koledzy są poustawiani też jak czytałem te komentarze to myślałem że nie wyszło komuś w życiu to będzie teraz pisał bzdury ale prawda szybko się pojawia z tymi mechanikami to samo myślą że to dzięki nim to mpk działa i mają gdzieś dla nich by przedniej szyby nie było to by powiedzieli załóż okulary więcej dyrektorów i madrusi tam nie ma co za te pieniądze
    Keks

10.09.2019 11:43

Wszystko zostało już napisane. Ja podkreślę tylko, że kierowcy są w tej firmie traktowani jak mniejsze zło. W związku z tym o jakimkolwiek przejawie szacunku, czy empatii ze strony kierowniczki Nowych Sadów należy zapomnieć. Może na Limanowskiego jest w tej kwestii troche lepiej, nie wiem. Cóż... biedna płaca, wielka odpowiedzialność, starzejący się tabor, beznadziejny system pracy, wspomniany już brak szacunku - to wszystko sprawia, że MPK cierpi na niedostatek kierowców. Szkoda, że nikt z zarządu nie wyciąga z tego żadnych wniosków i nie wprowadza zmian na lepsze.
    HELMUT

05.11.2019 00:56

Nareszcie 100% prawdy napisałeś, dodam tylko że to mpk to firma nakazów i zakazów
    piotr67

30.01.2020 09:33

nie na Limance nie jest lepiej... Kierowniczka miła, zawsze wysłucha, pokiwa głową, naobiecuje i... na tym koniec nic się nie zmieni.

23.09.2019 12:50

Witam ile w mpk można na początku zarobić na stanowisku kierowcy? Po ilu podwyżka i ile? Jak atmosfera w pracy?
    bzzzzzzzzz

15.11.2019 11:20

tu można przyjść jedynie z jednej perspektywy zrobić kurs w mpk za darmo jak będzie zdobyć praktykę i zwolnić się a dalej na busy i autobusy do prywatnych przewoźników a najlepiej jak się uda to z daleka od mpk a podwyżka 1-2 zl bruto co roku jak zasłużysz a zarobki no to zależy jak nic nie odwalisz przykład jak przywalisz w auto ze swojej winy to masz do zapłaty dajmy na to auto za 200tysi wycenią na szkodę 20tysi to spłać 20tysi ze swojej kieszeni przy zarobkach początkującego 16zlbruto na godzinę + premia razy 168godzin i nie zapominając o karach w mpk bo wyjdziesz bez premii i zostaje wtedy 16zl bruto razy 168godzin i wspomnę masz jeszcze 20tysi spłaty oczywiście to tylko przykład ale i też realia dodam jeszcze że w tej firmie nie ma zaje fajnej atmosfery ale przyjdź i zobacz sam jak jest
    piotr67

30.01.2020 09:28

problem w tym, że z wolnego nie zawsze dostaniesz pracę - często jest ona zarezerwowana przez grafika i dyspozytora dla kolesiów ze stażem

Kontakt - MPK-ŁÓDŹ Sp. z o.o.

Niepodległości Pl. Łódź

NIP:7291020145

09.01.2020 13:08

Chciałbym zacząć pracę w MPK i zrobić u nich uprawnienia na kat.D .Wiem,że już dużo zostało napisane, ale proszę o konkretne i jasne info dotyczące pracy ,zarobków(bo też się różnią w komentarzach). Obecnie pracuję w handlu i szczerze ma już tego dość:) Poza tym interesuje mnie również stanowisko motorniczego i też z możliwością zrobienia uprawnień. Co jest lepsze -praca jako kierowca czy lepiej motorniczy.Jaka różnica w kursie(czas kursu) i wynagrodzenia pozdrawiam

09.01.2020 21:31

Lepiej autobusy. Zarobki około 3 tysięcy netto
    p67

30.01.2020 09:14

stawka godzinowa jest taka sama - na początku 16.7 brutto
    Rafal

13.01.2020 04:01

Jak zepsuje wam się autobus juz macie po premii. Odpowiedzialność jest tak duża ze 3300 netto nie powala. Pójdziesz w wolne do roboty ok masz 3700. Ale w szósty dzień roboczy jak kogoś przejedziesz zmęczony pójdziesz siedzieć.
    Kriso

21.01.2020 13:44

2900 brutto czy na reke?
    p67

30.01.2020 09:11

17.7 brutto to po roku pracy. pierwsze 12 m-cy - 16.70 + dwa rodzaje premii

29.01.2020 18:04

Witam. Co zaoferowali na rozmowie? Jaka płace na rękę?
    Laura

27.01.2020 20:05

Dziś po 10h pracy czekałam na 78 przy ul. Drewnowskiej... oczywiście autobus się spóźniał. O godzinie 19.44 przejechał jak gdyby nie zauważył przystanku .... nawet nie zwolnił.... niejednokrotnie zdarzały się nieprzyjemne sytuacje, ale dzisiejsza..... brak słów...
    Laura gapa

28.01.2020 08:28

I ta opinia ma zachęcić do pracy w MPK, czy zniechęcić? Ludzie! to strona o pracy, a nie strona skarg i zażaleń w temacie komunikacji miejskiej. Może administrator zrobi wreszcie z tym porządek, albo zmieni nazwę strony.
    znawca

28.01.2020 21:19

Pusty spala mniej paliwa
    Kseńka

26.01.2020 12:25

Właśnie korzystam z przejazdu linią 99 z radogoszcza godzina 12.12 wszystko do około pozamykane, brak możliwości kupienia biletu bo nie mam przy sobie karty, podeszłam do kierowcy, przedstawiłam mu swój problem, odrazu zareagował, kupił mi bilecik w biletomacie ze zwrotem gotówki, bardzo profesjonalne podejście, dziękuję bardzo i pozdrawiam najlepszy kierowca jakiego spotkałam w całym mpk łódzkim, ten pan pokazał że jest jeszcze nadzieja w naszej komunikacji ????????
    Xxx

26.01.2020 13:11

I co to ma wspólnego z opinią o pracy w MPK? Ale doradzę, bo widzę, że problemy z ogarnięciem stron internetowych co do ich tematu i przeznaczenia. 1. Są aplikacje przez które można kupić bilet. 2. Można kupić wcześniej i mieć w zapasie. 3. Można próbować odkupić od kogoś. 4. A jak się ma czas na pisanie w necie (usunięte przez administratora) pytań to lepiej w tym czasie się przejść. Będzie zdrowiej i taniej.
    Czytelnik

24.01.2020 19:14

Jeśli komuś praca w mpka szkodzi niech ją porzuci o co chodzi?
    kiero

25.01.2020 20:30

no przeciez rzucaja caly czas

26.01.2020 08:57

Przecież tak dokładnie robią i dlatego szukają kierowców
    Kierowca

23.01.2020 10:48

Do kandydata z 22 01 przychodz szybko będziesz nam woził swoje chemiczne bułeczki i to w nominale za 2700 ha ha pozdro

22.01.2020 12:19

4500 na rękę za nominał godzin i mogę do was zawitać, a za 3000 to wole jezdzic dalej w piekarni

21.01.2020 12:50

Żarty w żywe oczy. Żarty sobie z ludzi robią
    Kriso

21.01.2020 13:43

Co masz na myśli?
    Driver mpk

10.01.2020 09:51

Pensja netto od 2,9 do 3,1 na start. Niższej w pierwszych miesiącach pracy nie miałem. Teraz po 3 sezonach jest 3,7 do 3,9, przy 2 dniach pracy z wolnego. Do tego jest jeszcze nowa premia 450 PLN raz na kwartał. Oczywiście wszystkie kwoty osiągniesz jeśli nie masz skarg, kolizji i nie chorujesz. Pozdrawiam

10.01.2020 11:59

Dzięki za szybkie info. Ta kasa to rozumiem z wszystkimi dodatkami?A jak jest z grafikiem? Jakoś to wygląda w przypadku nowych osób i co z tym opisywanym taborem? Rzeczywiście jest tak źle jak tu opisują czy jest to mocno przesadzone?
    ciekawy

18.01.2020 17:02

netto 3000?dla nowego?no bardzo ciekawe.
    kierowca tira

15.01.2020 12:11

Wezcie lepiej zrobcie 8 godzinny dzien pracy, bo 10 godzin w ciaglym ruchu nie ma nic wspolnego z bezpieczenstwem. To nie jest jazda po trasie tylko po miescie!
    Romek atomek

15.01.2020 11:41

Kot chce tu przyjść musi przyjść z własnej woli i trzeba spiąć poslady i nie narzekać na początku na hajs i wozy i na ogół w tej robocie po 2 latach już będzie lepiej na początku niestety trzeba zacisnąć zęby i jazda
    Czytelnik

14.01.2020 15:03

Chłopy weźta się do roboty i pamiętaja że firma mpk to jak wasza matka która was karmi a kto chce pracować niech przychodzi cześć i czołem pozdrawiam
    Rafal

13.01.2020 04:02

Czy wy nie widzicie ze wpisy chwalące są pisane przez osoby z biura mpk ?

Zostaw merytoryczną opinię o MPK-ŁÓDŹ Sp. z o.o.