Barlinek Inwestycje Sp. z o.o.

Barlinek

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 3543 ocen.

Barlinek Inwestycje Sp. z o.o.
1 3543 6 1

Opinie o Barlinek Inwestycje Sp. z o.o.

Kuba

Jak ktoś potrafi dobrze pracować to z pewnością zarabia dużo więcej!!!

anonymous
@Kuba 25.06.2018 11:24

Bardzo mi przykro, ale nie zgodzę sie z tym ponieważ im człowiek bardziej się stara tym mniej zarabia.

anonymous

Ile mogę zarobić brutto w tej firmie na miesiąc na produkcji zasadniczej? Są nadgodziny?

VM
@anonymous 21.07.2018 08:09

12,52 zł/h brutto. Nie wierzyłem znajomej, że ktoś jeszcze pracuje za takie stawki w Polsce, więc pokazała mi umowę. Nie wiem jak z nadgodzinami na produkcji. Aplikowałem do nich kiedyś na stanowisko techniczne. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Przebiegała bardzo miło, mimo że zostałem solidnie przemaglowany. Na rozmowie nietypowe było, że po mojej odpowiedzi na pytanie o oczekiwane zarobki nie nastąpiła próba negocjacji. Do tej pory do jakiej firmy bym nie aplikował zawsze wglądało to w ten sposób, że po mojej odpowiedzi padało zdanie "niestety nie możemy tyle panu zaoferować" i była próba zbicia stawki o kilkanaście procent. Tutaj usłyszałem tylko "aha", co chyba przez zaskoczenie brakiem negocjacji odebrałem jako akceptację. Kilka dni po rozmowie zadzwoniła do mnie bardzo sympatyczna pani, która oświadczyła, że dyrektor się na mnie zdecydował i zapraszają podpisać umowę. Odpowiedziałem, że nie ma problemu i zapytałem o kwotę. W odpowiedzi usłyszałem, że dyrektor chce mnie sprawdzić i na ten okres oferują mi 3,7k brutto. Przeliczyłem sobie w pamięci, jaka to będzie kwota netto i w tym momencie chyba parsknąłem śmiechem, za co chciałbym przeprosić panią, z którą rozmawiałem. Zapytałem tylko, dlaczego człowiekowi z wyższym wykształceniem kierunkowym, wszystkimi uprawnieniami koniecznymi do bardzo odpowiedzialnej i niebezpiecznej pracy, doświadczeniem na obiekcie za 0,8*10^9 zł chcą zapłacić stawkę niewykwalifikowanego robotnika? W odpowiedzi usłyszałem, że robotnik tyle nie zarabia (pani się chyba przejęzyczyła i chciała powiedzieć, że "robotnik u nas tyle nie zarabia"), a poza tym to z premią i dodatkiem za zmiany będę miał ponad 3k zł na rękę. Jak to usłyszałem, to mimo że bardzo się starałem nie dałem rady nie wejść w polemikę, gdyż w poprzedniej pracy sam musiałem zatrudniać ludzi i znam obecne stawki. Najniższa stawka na budowie to pomocnik murarza 15-16 zł netto (właśnie tyle mi zaoferowali), stawka doświadczonego murarza albo elektryka to już powyżej 20 zł netto, a i tak ciężko znaleźć ludzi do pracy. Na zakończenie rozmowy obiecałem pani z HR'u, że jeszcze się zastanowię i jak tylko podejmę decyzję oddzwonię niezwłocznie. Oddzwoniłem tego samego dnia i grzecznie odmówiłem, a pani HR'ka stwierdziła, że jeszcze porozmawia z dyrektorem. Długo się nie odzywali i ogłoszenie zniknęło, więc pomyślałem, że zatrudnili kogoś w gorszej sytuacji materialnej ( jakiegoś "niepanimaju", jak to w firmie bywa) lub jakiegoś świeżaka chwilę po studiach, który tak jak ja kiedyś będzie się w stanie upodlić za jałmużnę byle zdobyć doświadczenie. Właściwie to już zapomniałem o tej rozmowie, ale dziś przechadzałem się po naszym pięknym mieście i moim oczom ukazał się baner zachęcający do aplikowania na to stanowisko, którego wcześniej nie było, co skłoniło mnie to do napisania tego komentarza.

Edyta

@Kuba, z Twojej wypowiedzi trudno wywnioskować czy jesteś pracownikiem firmy. Jeśli tak, może napiszesz coś więcej na temat warunków zatrudnienia? Jaki typ umowy jest zagwarantowany pracownikom? Czy oprócz stałej wypłaty, barlinek inwestycje oferuje premie lub dodatkowe profity?

Karolina

Podpowiedzcie co aktualnie dzieje się w firmie? Chciałabym aplikować .

mieszkaniec
@Karolina 15.06.2018 18:24

wyzysk jeśli chodzi o produkcyjnych ludzi

mieszkaniec
@Karolina 15.06.2018 18:24

60% Ukraina zarobek 1700 zł

Marta

Ja również chcialabym aplikować. Gdzie mozna znalezc wszystkie aktualne oferty? Bo na stronie internetowej firmy (miasto Barlinek) sa tylko niektore, z kolei na innej stronie jest wiecej, o co w tym chodzi?

Adam

Witam, a czy ktoś z inteligentnych ludzi mógłby wypowiedzieć się jak wygląda praca w biurze? jaki typ umowy? czy są benefity? i orientacyjny przedział wynagrodzenia (nawet minimalny)?

Edyta

@Witek, czy zdecydowałeś aplikować do Berlinek Inwestycje? Czy masz już może swoje pierwsze opinie o firmie? Jak wygląda umowa z tym pracodawcą? Jest szansa na umowę o pracę? Czekamy na merytoryczne opinie.

deska

nie decydują się na pracę tutaj, bo dostać się tutaj, to jest pestka przez SSampro, a tych co tu pracują na stałe po kilkanaście lat gnębi się bo nie dają się wykorzystywać za to by pracowali w soboty za dniówkę w tygodniu oddawaną wg grafiku. To kpina niezgodne z prawami pracownika. Chcecie, wprowadźcie 4 brygady w całym barlinek inw. to będziecie mieli tylko Ukraińców i może paru niedobitków i przydupasów Polaków liderów - bo lepiej zarabiają lekko ponad 2 tysiaki, powodzenia

sfrustrowany
@deska 28.04.2016 01:00

Deska a kto powiedział że wolna ma być sobota.Pracujemy 40 godzin w tygodniu i nie ma znaczenia czy będzie to wolny czwartek czy sobota.Chodzi o średnią ilość godzin w tygodniu i praca według grafiku jest legalna.

Kandydat

Cześć, chwilę temu brałem udział w rekrutacji na stanowisko handlowca. Odbyłem dość długą, wydaje się merytoryczną rozmowę z Panem Rekruterem z Kielc. Umówiliśmy się na konkretny termin co do informacji zwrotnej, niestety takowej nie dostałem. To zrozumiałe, że nie wszyscy aplikujący dostają ofertę zatrudnienia, ale ten brak słowności źle świadczy o Panu Rekruterze i o Firmie. Przecież to już nie dzikie lata 90-te. Pan Rekruter chyba nie zna starej życiowej i biznesowej zasady, traktuj innych dokładnie tak jakbyś sam chciał być traktowany. Zresztą w polskich firmach mało kto ją zna, a przecież wszystko wraca .........Pozdrawiam

sfrustrowany
@Kandydat 28.03.2018 10:15

A co powiesz o pracownikach fizycznych pracujących w soboty niedziele pod przykrywką nadgodzin.

Witek

Bardzo trudno skorzystać z waszych opinii gdyż są tak skrajnie różne i nie wiem co myśleć.

Edyta

@Kandydat, w jaki sposób podczas rozmowy rekrutacyjnej na stanowisko handlowca były sprawdzane Twoje predyspozycje przez osobę prowadzącą rekrutacje? Jeszcze istotne jest czy Twoja sprawa odnośnie informacji zwrotnej się wyjaśniła. Czy otrzymałeś wyczekiwaną informację oraz czy jest pozytywna? Może ktoś wie czy obecnie prowadzona jest rekrutacja na jakieś stanowiska? Napiszcie jak dokładnie wygląda taka rozmowa oraz jakie są możliwości rozwoju zawodowego w barlinek inwestycje.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w barlinek inwestycje? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Chętny do pracy

Słyszałem dobre opinie o firmie i powiem, że zaskoczone jestem wpisami. Jaka jest atmosfera w pracy?

Wacek
@Chętny do pracy 08.01.2018 11:44

Jeśli jesteś kimś z rodziny zarządzających firmą,to zrobią cię kierownikiem albo majstrem.W innym wypadku będziesz traktowany jak niewolnik.Świątek ,Piątek do roboty .Będziesz się burzył to za wiele nie zarobisz.Ukraińcy cię zastąpią.Chociaż i oni mówią ,że za mało zarabiają.

Ryszard
@Chętny do pracy 08.01.2018 11:44

Omijaj tan zakład z daleka. W większym (usunięte przez administratora) jeszcze nie pracowałem i do tego jeszcze te ciapate z ukrainy. Nie polecam

Drewutnia
@Chętny do pracy 08.01.2018 11:44

Omijaj ten zakład z daleka. Poważnie

sfrustrowany
@Ryszard 17.01.2018 19:11

Ryszard masz racę barlinek to dno i lepiej omijać z daleka

SS i PP

Na produkcji wyzysk jak za średniowiecza, a w kielcach przepych, że się przelewa pasożytom żerującym od lat

sfrustrowany
@SS i PP 23.06.2016 14:48

ss i pp masz rację brawo

Lechu

Zastanawiam się nad pracą w Barlinku- jaki jest klimat pracy? Są tam jakieś plusy? Bonusy? Fajni ludzie?

sfrustrowany
@Lechu 18.08.2017 21:54

lechu nie podejmuj tam pracy dobrze ci radzę a wiem co piszę

Kornik

Witam pracowałem w tej firmie ponad cztery lata, nie polecam przyjmować się tam. W Barlinku jest wielu lepszych pracodawców.

Damian
@Kornik 10.11.2017 08:05

jeśli ktoś jest niezadowolony, to tutaj http://praca-zachodniopomorskie.pl/category/barlinek/ znajdziecie więcej ciekawych ofert pracy w Barlinku i okolicach. Mimo, że to taka mała miejscowość to jest sporo pracy w przemyśle i w turystyce.

Justyna

Potwierdzam, agencja każe podpisywać umowy, że nie pracujesz na pełnym etacie. Tyle osób tam pracuje, aż szok, że nikt nigdy ich nigdzie nie zgłosił. Boją się tam wypadków przy pracy, wiec całkiem możliwe, że raportów nie sporządzają. Później normalną pensję wypłacają.

Giga

Firma źle płaci a o podwyżkach nie ma dyskusji.

KoKo
@Giga 10.10.2017 09:52

Mylisz się kolego.Ta firma bardzo dobrze płaci,nagradza i daje profity...Tylko musisz być elastyczny,zaangażowany i perfekcyjnie wypięty...:-)zapytaj koleżanek z kielc,haha pozdrowienia z Zawiercia

Edyta

@jgbt12, chodzi mi raczej o opisywanie konkretnych sytuacji, w których takie, a nie inne zachowania wystąpiły. Z wypowiedzi @gościa, można chociaż wyczytać jakieś fakty, do których można się odnieść. Zawsze warto w taki sposób przedstawiać sytuację.

gość

Te wszystkie kiepskie umowy, to są podpisywane z agencją. Wybrańcy, zatrudnieni bezpośrednio przez Barlinek inwestycje, są zatrudnieni na normalnych warunkach.

gość

Znajomego zatrudniali na papierze na 1/4 etatu, a zarabiał 1350 zł. W pracy maszyna mu uszkodziła dłoń, na szczęście nic poważnego, to nawet raportu nie spisali. Miał umowę na zlecenie, więc za chorobowe teoretycznie nie powinien mieć płacone. Ale za ten miesiąc, kiedy był na chorobowym, to mu zapłacili 1200 zł ;-) Był tam dobrym, sumiennym pracownikiem, chwalił go przełożony, ale i tak umowy mu nie przedłużyli.

---jgbt12--

Nie wie tylko Edyta, a cały barlinek i kielce wiedzą i dlatego nie podejmuje pracy. O co pytasz?? nazwiska mają padać??? na forum?? Jest kiepsko było kiepsko i będzie kiepsko bo donosicielstwa itp rzeczy, drwiny z współpracowników itd więc niech sami zakaszą rękawy i niech zasuwają karierowicze bo to to oni doprowadzili do tego przez tyle lat - nie było poszanowania!!!!

Edyta

@cvbfd możesz trochę bardziej rozwinąć ten temat? Osoby, które nie pracują w barlinek inwestycje, a o takiej pracy myślą - nie czerpią z takich niewyjaśnionych wątków żadnej pomocy ani korzyści. O jakich manipulantach i manipulacjach mówisz? Możesz napisać trochę więcej konkretów?

cvbfd

są fajni ludzie ale ci akurat nic nie mogą bo identycznie w Barlinku jak i Kielcach ci sami manipulanci-kombinatorzy od początku rozdają karty. Wszyscy wiedzą, którzy to i nic się nie dzieje........

Edyta

O dawna @ lechu nie pojawiały się informacje dotyczące warunków pracy. A jak widać, są osoby, którym zależy na informacjach z pierwszej ręki. Czy zatem ktoś może się wypowiedzieć na temat Barlinek Inwestycje i dać innym znać, czy dziś warto tutaj podejmować pracę?

Edyta

@Krystian udało Ci się uzyskać pomoc ze strony barlinek inwestycje? To musiała być stresująca sytuacja, jaki znalazła finał? Czu komuś przytrafiła się w tym sezonie rozliczeniowym podobna sytuacja?

Krystian

Witam, proszę o pomoc: duński pracodawca z Barlinaka INT TRANSPORT zatrudniał mnie bezposrednio w Danii a teraz dostałem PIta duńskiego do rozliczenia .....straszą tam jakimis karami ..czy jest ktoś w Barlinku kto moze mi pomóc ???

bułka

Po co te dyskusje?do roboty!szlachta właśnie wróciła z krynicy..hotel,alkohol,disco,wycieczki,konkursy....za to trzeba zapłacić!trzeba teraz podwinąć rękawy!i wio:-)

xxccxx

Chyba wszystkim nie podoba się ten beton, który zalega od lat i nikt już na nich patrzeć nie może, a co dopiero towar brać od nich ...............

xxccxx

Chyba wszystkim nie podoba się ten beton, który zalega od lat i nikt już na nich patrzeć nie może, a co dopiero towar brać od nich ...............

Zostaw opinię o Barlinek Inwestycje Sp. z o.o. - Barlinek

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Barlinek Inwestycje Sp. z o.o.