LOGSTOR Polska Sp. z o.o.
2 422 6 1

Opinie o LOGSTOR Polska Sp. z o.o.

Rychu

Moje sugestie dla LOGSTOR Polska Sp. z o.o.: Częste podwyżki typu 150 zł brutto na rok Inaczej ludzie będę czuć się niedoceniani

Rychu

Dodatek do wynagrodzenia dają tylko w ciepłym okresie produkcyjnym od kwietnia do końca września, jakiś social jest typu wczasy pod grusza i święta. Szkolenia jak są potrzebne na suwnice, wózki, sep to robią. Najgorzej od początku października do końca marca gola podstawa.

Leszek
@Rychu 20.10.2018 03:59

Czemu dodatki są tylko w wiosenno-letnim okresie. Za co jest ten bonus? Nie ma premii za osiągane wyniki, albo pracy na akord? Rozumiem, że szkolenia są zakończone certyfikatami i uprawnieniami. Jakiego rodzaju umowy są podpisywane w firmie? Zlecenie, czy na czas określony? Znalazłem kilka ofert pracy na stanowiska: monter, spawacz, elektromechanik i operator produkcji. Co sądzisz o tych ofertach?

Leszek

@Klakson, pracujesz w firmie, więc znasz ją dobrze od środka. Mógłbyś napisać, czy można liczyć na dodatki do wynagrodzenia takie jak premie, szkolenia lub pakiet socjalny? Jak wygląda atmosfera w pracy? Jesteś z niej zadowolony? Podziel się swoim doświadczeniem.

Klakson

Gdybym tam nie pracował to bym w Twoje brednie uwierzył. Fakt że robota jest nudna ale tak to bywa na produkcji. Słyszałem że idąc do jogiego człek może liczyć na 50 zł podwyżki, szkoda że taka lipa. Ae takiego aż dramatu nie ma co do samej pracy.

Klakson

Niech ciiiiii będzie że dział HR zamieszcza tu informacje,a nawet dział HR potwierdza że firma mało komu daje podwyżki. A tym którym nie chce się pracować, to dziękuje.

AHY

A go work schodzi na psy! Widzicie ip pracodawcy! A i tak publikujucie wpisy ich wpisy! Nie wierzę, że przeszkadza wam zmienne ip! Trzeba być idiotą, żeby nie widzieć że piszą z duńskich ip, ot co strona nastawiona na zysk a nie na opinie!!!

Ahy

Widzę, że dział personalny firmy włączył się do wpisów, nie wierzcie w To, ta firma to (usunięte przez administratora) i mogiła, jeżeli nie macie życia prywatnego - to dla Was! Ściema, ściema i jeszcze raz ściema! Najgorszym wrogą nie życzę tam pracować!

Klakson

Pracuje w Logstor od maja, mam spore doświadczenie w pracy na produkcji od kontroli jakości, technologia po pracownika produkcyjnego. Co do zarobkow 2800 brutto. Praca od poniedziałku do piątku - 3 zmiany Przerwa 5 minutowa na szybką kawę lub fajkę po 2óch godzinach kolejna 20 minutowa po kolejnych 2óch czyli w połowie zmiany, kolejna 5 minutowa po następnych 2óch godzinach. Sumujac 2 przerwy 5 cio minutowe + 1 przerwa 20 minutowa. W sezonie od kwietnia do końca września są nadgodziny w sobotę. Czy musisz przyjść? Nie koniecznie!!! Co do umowy pierwsza na 3 m-ce kolejne do ugadania się. W tym roku wprowadzono dodatkowa premie za frekwencje około 1300 zł na rękę. Premia za brak bumelki. Na urlop można śmiało iść nic za to nie grozi. Jak zawalisz miesiąc to premia za okres 5ciu miesięcy zmniejsza się do 1000 zł na rękę. Są 2x w roku bilety do kina, jakiś festyn roczny, socjalne itp. Dramatu nie ma. Zawsze można pójść tam gdzie dają o 300 zł więcej ale i zapieprz jest większy. Na stołówce tania duża kawa z automatu od 1, 30 zł Bułki po 2,5 zł Puszka coli 1,6 zł. Klimat spoko, nikt nie gwaizdorzy nikt się nie napina, brygadzista typ poukładany na każdym dziale. Serio pracowałem z różnym typem ludzi, tu jest ok. Wadą latem gorąco jak to na hali. Trzeba nosić kaski i okulary ochronne non stop - nie wiem po co. Ciuchy dają swoje które firma zewnętrzna pierze po 2-3 kaplety. Problemem też jest odbijanie karty na hali tylko tam są czytniki powinny być przed drzwiami wyjściowymi. Ciężko dojni są co do podwyżek, dużo mówią ale strasznie ciężko im to idzie. Dlatego też ludzie wola się zwolnić.

Brygadzista

piszta bzdety , najlepiej paluszek nużka i L4 bo nie chce wam sie robić szympansy

ktoś
@Brygadzista 13.11.2017 21:25

ciekawe kto to napisał , mogę się tylko domyśleć. Ty tam dalej siedz przy tym swoim biureczku na hali i oglądaj you tube. Na takich (usunięte przez administratora) maszynach przy których cudem można zrobić prawidłowo wykonaną sztuke (lub trzeba być czarodziejem), i do tego maksymalnie wyśrubowane normy. Praca w lecie w temperaturze 40 st. Pot leje się jak ze świni. Do tego konieczność noszenia kasku bo z dachu może mi coś spaść na głowę. Na deser wyśrubowana do granic możliwości kontrola jakości, coś lekutko nierówno, nie na wymiar itp to do wywalenia. Przy okazji jak zrobisz tak zwaną KAPPE to od razu dostaniesz od lidera i brygadzisty nieprzychylny komentarz. Broń Cie Panie Boże nie możesz takiej sztuki rozcinać przy kierowniku, bo tutaj kierownik nie może widzieć takich rzeczy. A najlepsze jest to jak taka sztuka zostanie zapiankowana wtedy zrobią Ci taki problem że odechciewa się przychodzić na drugi dzień. Rozbiurka takiej rury wyglada tak że bierzesz młot do ręki i do dzieła ! Robótka na pół dniówki, a przy okazji VIPY zmianowe będą stały nad tobą i mówiły jaki to jesteś beznadziejny i głupi. A podobno ta firma prowadzi działania antymobbingowe. Jeśli chodzi o kasę to wypłata 1600 zł na ręke plus z 200-300 zł premii NETTO ! W sezonie jesteś traktowany jak niewolnik, niby nadgodziny w soboty i niedziele są na zapisy, ale jak się nie zapiszesz to oznacza tylko jedno - po raz kolejny nieprzychylne komentarze, a czasami nawet już desperackie błaganie by przyjść. Kasa za nadgodziny wypłacana co PÓŁ ROKU! Oj przepraszam, w sezonie lipiec sierpien wrzesień - z łaską na bieżąco w danym miesiącu. Czasami kierownictwo wpada na dziwne pomysły np. BANKOWANIE czyli nadgodziny za dzień wolny poza sezonem. Apropo dni wolnych - pomaż o jakimkolwiek urlopie ! W tej firmie nie ma urlopów. Dodatkowo o braku zainteresowania pracy Polaków w tej firmie świadczy o tym fakt że są oni zastępowani przez osoby z Ukrainy, Indii i innych zakątków ziemi. Ponadto osobiście uważam że praca ta nie jest warta swojej ceny. Lepiej jest poszukać czegoś innego.

Jerzy
@Brygadzista 13.11.2017 21:25

Czyżbyś z polskiego miał ,,1" ?

Xx
@Jerzy 19.02.2018 18:59

Tutaj ładnie nie muszę pisać . Znicze się do poziomu pajaców którzy wypisują tutaj bzdury.

xxx
@Brygadzista 13.11.2017 21:25

Ciekawe co za brygadzista to pisze wszyscy nieroby a liderzy to dopiero walkonie na czele z PARÓWĄ jedyny co nie sciemnia to PIOTRUS

Xxxl
@xxx 01.08.2018 09:30

małe kształtki w natarciu. Narzekać, oburzać, że źle, że ciężko, że ten nie robi, że ten w uja wali, to każdy potrafi. Jeden z drugim, przyjdź do pracy zrób swoje 8h i idź do domu. Czy ktoś Ci karze robić szybko? Czy ktoś Ci karze patrzeć na Parówe?Nie! Zazdrość bo ktoś ma ciut lepiej od Ciebie. Pokaż że jesteście coś warci a może ktoś was doceni.

Logstorianin
@xxx 01.08.2018 09:30

Jest jeszcze już ta co (usunięte przez administratora)

Logstorianin
@xxx 01.08.2018 09:30

Jest jeszcze Justyna co (usunięte przez administratora)

Szatan

socjal mam gdzieś, potrzebna kasa żeby utrzymać rodzinę, jaką kasa na start ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Kiwa

zatrudniaja pod siebie na umowe o preace normalnie, socjal spoko

Slawo

A W logistyce dajej macie obowiązkowe modlitwy przed praca? Fucha szafarza to nie przelewki!

G.k

Dalej są przyjęcia dla spawaczy chodzi mi konkretnie o tigowców można u was pracować na działalnośći

Lidia

@Zainteresowany, na jakim stanowisku pracujesz? Jakie musiałeś mieć kwalifikacje, żeby ubiegać się o to zatrudnienie? Aktualnie firma Logstor Polska szuka pracowników na stanowiska: operator produkcji, magazynier operator wózka widłowego, a także szuka osoby na staż w dziale technologicznym. Oferuje stabilne zatrudnienie, szkolenia, bogaty pakiet socjalny, premie, pracę w zgranym zespole i miłej atmosferze, dla najlepszych oferuje szkolenie z zakresu obsługi suwnic, żurawi i wózka widłowego – szkolenie będzie potwierdzone certyfikatem z Urzędu Dozoru Technicznego. Co sadzicie o tej ofercie? Czy ktoś z Was zdecyduje się na rozmowę kwalifikacyjną? Czekam na Wasze opinie.

Sylwia
@Lidia 08.08.2018 11:09

Szkoda że w Logstor dalej bawią się w staże po których się nic tak naprawdę nie ma, jedno wielkie kolesiostwo zatrudniają własne rodziny na ambitne stanowiska. A taka osoba nie za wiele umie poza tym że jest z rodziny lub znajomym to do pomocy dadzą stażystów którzy pracują na umowach zlecenie a po okresie stażu wypad i nowego stazyste totalna masakra. Odradza tam prace i staż zwłaszcza staże.

Lidia

@Zainteresowany, z tego co piszesz pracujesz na umowę zlecenie. Czy po jakimś czasie możesz zmienić warunki swojego zatrudnienia na umowę bardziej Ci odpowiadającą? Według Ciebie możesz liczyć na premie. To ważny i motywujący dodatek do wynagrodzenia. Piszesz o nadgodzinach. Czy możesz za nie odebrać sobie wolne?

Zainteresowany
@Lidia 30.07.2018 15:44

Nie, szef ponoć płaci ekstra za nadgodziny. Moge przejsc n umowe o prace, tylko po co skoro moge zarobic wiecej bo ja z tych co rzadko biora l4.

Lidia

@Zainteresowany, czy nie lepiej, żebyś aplikował bezpośrednio do firmy, a nie przez biuro pośrednictwa pracy? Z reguły firma oferuje trochę lepsze warunki zatrudnienia, niż przez agencję? Na jakie stanowisko chciałbyś aplikować? Jeśli się zdecydujesz napisz na forum jak Ci poszło i czy zostałeś przyjęty? Osoby zainteresowane tą pracą będą wdzięczne za informacje.

Zainteresowany
@Lidia 20.07.2018 20:27

No nie wiem, co prawda umowa smieciowa, ale za to morzna nadgodzin duzo zrobic. Z tego co mi mowil prezez to oni nie sa agencja i premie niby takie same jak bezposrednio

Tfuuuu Nieroby

Skoro nikomu nie pasuje ta robota to po co tam siedzicie ??? Ja nie narzekam, trzeba po prostu myśleć, ale połowa z was niestety tego nie robi !!

Zainteresowany.

Ktoś wie jak dostać się przez Solmes na zakład?

Lidia

@Stary, rozumiem, że jesteś rozczarowany współpracą z firmą. Czy wśród dodatków są szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe? Jaki rodzaj umowy zawiera pracodawca z pracownikiem? Zlecenie, czy na czas określony? Czy możesz liczyć na ekstra płatne nadgodziny? Podziel się swoim doświadczeniem, a na pewno wiele osób z tego skorzysta.

Lidia

@trick, rozumiem , że jesteś niezadowolony ze zbyt niskiego według Ciebie wynagrodzenia. Czy firma oferuje dodatki do pensji, które mogłyby zrekompensować zarobki? Mam na myśli premie lub pakiet socjalny. Czy jest szansa, że mógłbyś negocjować warunki wynagrodzenia? Próbowałeś to zrobić?

Stary
@Lidia 02.07.2018 16:12

Socjal bardzo słabiutki, prawie nic nie dają, a negocjować nie ma z kim. Nikt cię nie bedzie słuchał. Co najwyżej mogą cię zwolnic.

Filip

Podpowiedzcie czy firma ma jakieś oferty pracy?

Andrzej

Nie rozumiem dlaczego tak na siłę przekonujecie do odejścia z firmy? Konkurencja inspiruje?

Głupiajakaś
@Andrzej 07.06.2018 20:10

Ty tak przy każdej firmie wstawiasz te smuty?

operator

Pracuję 12lat w Logstorze i jak pytacie o zarobki to za styczen w lutym dostalem do reki całe 2400zł. Premi brak a jak jest to max 500zł brutto co 1raz dostałem za caly rok 2017 nie chorujac i nie robiac bumel. Nie licza sie i nie doceniaja starych pracowników a kierownik Nik..l obudzi sie z reka w nocniku jak starym podwyzki nie da a mlodym wyrowna stawki do naszych. Niech sie pozniej wykażą! Czas napisac ponownie wypowiedzenie bo przyszlosci nie widze w tej firmie a szkoda.

były frajer

powiem dlaczego tak jest , dunczyki od qielu lat są bardzo bardzo bardzo zadowoleni z zysków, i dalej będą bardzo zadowoleni nawet jeśli statystyka skrapyw czy reklamacji wzrośnie nawet o 100% bo dalej bedą zarabiać bardzo dużo i w finansach nawet nie zauważą problemów a koszty pracy dalej niskie i jest na duży plus , pamiętaj 3600 na pacie to dwóch ukrainców po 1800

Cypis
@operator 20.02.2018 18:27

Nie warto robić w logstorze

Sambo
@operator 20.02.2018 18:27

Marcin i Tajwan...dlaczego obrażanie szanownego pana Piotrka...tak Nie przystoi wiernym pracownikom

cudotwórca
@Sambo 07.05.2018 23:10

nikt tu nie obraża Pytra tylko każdy pisze prawdę ze w firmie robi się ci*la*o I do kitu z praca pracuje już 8 lat i szukam innej pracy były pracownik produkcji potem brygadzista następnie hendler a teraz chce zrezygnowac z kiczowatej pracy

trick
@cudotwórca 14.05.2018 16:39

że jest ciu*ato to chyba wie każdy czytając te opinie. Nie mówiąc o pracujących.... Najbardziej zastanawia fakt, ze skoro tak mało płacą, to dlaczego niektórzy robią ponad 100 %...po co tak się wysilają na złamanie karku? co z tego mają? poklepią was po ramieniu??!! Ale tak musi być bo to wyścig szczurów :) za jak najniższą płacę :)

Nemo

Płaca- niska podstawa, nawet jak na Zabrze, nie wspominając Gliwic, za to proponują nadgodzin do bólu, po to podnieśli absencyjne roczne do 1750 zł. brutto, oczekują sobót , niedziel, ogólnie warto się tam przeprowadzić, darować sobie życie prywatne, inaczej długo nie popracujesz, rozmowy kwalifikacyjne książkowe, jak by się cofnąć do lat 90-tych , sztampowe pytania, kadrowe nie wiem skąd wzięte, ogólnie praca dla mułów / bez urazy dla zatrudnionych/

Trick
@Nemo 29.05.2018 23:41

Zgadzam się z powyższym. Jeśli chcesz zmarnować swoje lata to tylko tam. Jeśli chcesz zarabiać więcej to na pewno nie tam...uwierzcie że w normalnych firmach płacą na dzień dobry 2500 netto...tutaj macie tyle brutto po 5 latach...potwierdzam. Nie oczekujcie od logstoru cudów tuska. Po drugie jeśli ktoś uważa że po 10 latach ma stawkę 3000 brutto i myśli że to dużo to jest w dużym błędzie...nie idźcie tam chyba ze chcecie z siebie zrobić błazna i nigdy się nie przyznawajcie że tu pracujecie. Wyśmiewa was na mieście. Pozdrowienia dla nadgorliwych ????

Nemo

Płaca- niska podstawa, nawet jak na Zabrze, nie mówiąc o Gliwicach, za to nadgodzin proponują do bólu, szukają jeleni którzy tam mieszkać zaczną, chyba dla tego podnieśli absencyjne roczne do 1750 brutto, reasumując jak nie masz życia prywatnego APLIKUJ/ rozmowy rekrutacyjne spoko, młoda kadrowa jedzie sztampowo z książek, nabór jak w latach 90-tych.

Arek

Może podpowiecie jaką macie atmosferę w pracy?

SkwArek
@Arek 20.05.2018 22:37

Do du*y

Max

Wy tam zarabacie w euro? Bo nie wierzę że jesteście tak tani :O

Lulok
@Max 14.05.2018 16:55

Max głupku debilny

Max
@Lulok 15.05.2018 01:05

Z taką meryteryka nie dziwię się ze zarabiasz mniej niz Ukrainiec. :DDD Czego oczekiwać po patolu.

Boss
@Lulok 15.05.2018 01:05

Z takim językiem nie powinieneś zarabiać więcej niż 1000zl miesięcznie.

Lulok
@Max 16.05.2018 12:27

Twoja stara patol

Max
@Lulok 18.05.2018 03:09

sebix tu mozesz sie wyżyć bo w. Logstor co najwyzesz robisz z polykiem.

lulok
@Max 18.05.2018 09:38

gościu!chcesz mieć problemy?

Nick
@Max 16.05.2018 12:27

Merytoryka ośle

Max
@lulok 18.05.2018 17:56

Już mam problem z głową wchodząc na ten wątek :F

Max
@Nick 19.05.2018 08:51

Naprawdę?Dobrze że użyłeś edytora bo koledzy my nie znaleźli znaczenia na google.

Lidia

@Operator wózka widłowego Zajrzyj na oficjalną stronę firmy pod adres https://www.logstor.com/pl/o-firmie/kariera zamieszczone są tam także archiwalne ogłoszenia, a wśród nich ogłoszenie na Magazyniera - Operator wózka widłowego. Pracodawca oferuje na przykład umowę o pracę bezpośrednio pod firmą LOGSTOR, bogaty pakiet socjalny, prywatą opiekę medyczną, możliwość skorzystania z grupowego ubezpieczenia na życie. Może warto wysłać do tej firmy CV mailem lub zadzwonić i zapytać?

Operator wózka widłowego

Witam, jestem zaciekawiony jak wygląda praca w tej firmie jako operator wózka widłowego. Ktoś może mi szczerze odpowiedzieć??

gizmo

Goodbye my lovers....goodbye my friends...

Zostaw opinię o LOGSTOR Polska Sp. z o.o. - Zabrze

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LOGSTOR Polska Sp. z o.o.