Skarem Sp. z o.o.

Stalowa Wola

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 510 ocen.

Opinie o Skarem Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skarem Sp. z o.o.

MEC

Ja nie jestem pracownikiem waszej firmy ,ale znam dobrze [usunięte przez moderatora] podobno jest dyrektorem (chyba żart ) ,pije więcej niz przeciętny [usunięte przez moderatora] ,za złotówke by swoją matkę by utopił ,sprzeda nawet najlepszego kumpla ,choć ich nie ma ,a pozatym to zakomleksiony ,znerwicowany choleryk .TRAGEDIA!!!!!

ochrona

Jak ktoś co sprzedawał puchary i został zwolniony z firmy może być członkiem zarządu w firmie ochroniarskiej gdzie nie a pojęcia o ochronie i sprzątaniu a jego żona pracuje w firmie Skarem jako księgowa może być członkiem zarządu Panie [usunięte przez moderatora] niszczą Pana

hkl

do kuśtyka z sosnowca .ty alkoholiku jeszcze raz moja matka bedzie przez ciebie płakała to cię znajde i drugiego kulosa ci połamie .pilnuj sie [usunięte przez moderatora]

paweł

Najgorsza firma w jakiej pracowalem do tej pory ,dlatego SAM się zwolnilem.Obiekty na których pracowałem nadzoruje były trep ,który nie zrobił kariery w wojsku ,to teraz chce się bawić w wojsko z dorosłymi facetami.Na porządku dziennym jest kablowanie przez badyla do kontrolera jakosci, grafiki ustalane są przez tzw. dowódców .Ogólnie totalny burdel ,słuzby są niesystematycznie ,często 12/12. Jeżeli ktoś nie ma przysłowiowego noża na gardle nie polecam tej firmy.Jako jedyną zalete mogę tylko podać to że pieniądze są na czas.

nie członek

Czy sądzisz skarem ochrona2, iz Członek będzie się zniżał do twojego żałosnego poziomu elokwencji oraz braku inteligencji, taktu, a tym bardziej honoru, którego nie masz szkoda czasu iż sądzisz że ludzie zarządzający tą firmą mają tak mało do powiedzenia jak Ty godny pożałowania Panie [usunięte przez moderatora]

ochrona2

a - 2013-04-04 21:19:56 ja nie żartuję że skarem to bardzo dobra firma. A jak się nie podoba firma to po prostu odchodzę.Panie a Czlonku niech sie Pan zastanowi co pisze, doprowadza Pan do upadłosci firme i najlepiej bedzie jak Pan sam odejdzie.

a

ja nie żartuję że skarem to bardzo dobra firma. A jak się nie podoba firma to po prostu odchodzę.

bezy

To [usunięte przez moderatora] jeszcze pracuje w Skaremie?

skaremik

a - 2013-04-03 18:30:16 Skarem bardzo dobra firma.hehe dobry żart ale mnie rozbawiłeś :D

a

Skarem bardzo dobra firma.

ochrona2

marlenka - 2013-04-03 12:46:27 ochrona - 2013-03-28 21:11:15 statek - 2013-03-28 17:08:44 Skarem to dno mam pytanie gdzie jest właściciel [usunięte przez moderatora] co nie widzą co robi Pan [usunięte przez moderatora] członek....i reszta zarządu że niszczą firmę Panie [usunięte przez moderatora] niech Pan otworzy oczy niszczą Pana dorobek życia niech Pan zobaczy co jest napisane o Pana firmie niech Pan dalej nie pozwoli na niszczenieMasz rację w 100%. Niech Pan [usunięte przez moderatora] wrócą. Nowy zarząd niszczą całkowicie firmę. Wyrzucają dobrych pracowników, straszą cały czas i chcą tylko podwyższyć swoje zyski i nic i nikt ich nie obchodzi. Nie potrafią wysłuchać człowieka tylko gnoją go. Nowemu zarządowi zawsze źle i nie dobrze, zawsze za mało. Pani [usunięte przez moderatora] nie zna się a ma najwięcej do powiedzenia. Pozdrawiam wszystkich pracowników.No to jak w końcu jest niszczą czy podwyższają zyski?Skoro nowy zarząd chce podwyższać zyski to chyba dobrze? Dawno mnie tu nie było ale widzę, że bez zmian: narzekanie, straszenie sądem, ZUS-em Pip-em i Bóg wie czym jeszcze. Ogólnie psioczenie i czekanie na czarnoksiężnika który odwali za Was robotę. Skoro uważasz, że nikt się do niczego nie nadaje to weź się sam do roboty zostań kierownikiem, dyrektorem, prezesem, załóż firmę, kto Ci broni!!!! Jesteś Panem swojego życia więc, zamiast utrudniać innym życie zrób wreszcie coś dobrego! Pomóż koledze, podpowiedz kierownikowi co można zmienić, porozmawiaj z innymi zastanów się co zmienić żeby się pracowało przyjemniej, nie licz na prezesa ze Stalowej bo on ma inny zakres obowiązków. Stanowiska w firmie nie są po to żeby się nimi chwalić, każdy ma swoje obowiązki, inne zadania ma ochroniarz a inne prezes, jeśli prezes zacznie wykonywać zadania kontrolera to kto będzie wykonywała zadania prezesa? Dorośli faceci a nie potrafią posprzątać swojego podwórka, nasyłanie kontroli na swoich kolegów którzy jeszcze pracują i być może starają się coś zmienić to chyba nie jest coś czym chciałbyś się pochwalić. Ja myślałam, że faceci to potrafią coś sensownie postanowić a tu.... jak baby (sorry kobiety ale mnie wkurzyli).Chyba Pani Prezes po przeczytaniu troche sie zdenerwowała, ale prawda bli, a bedzie coraz gorzej.

marlenka

ochrona - 2013-03-28 21:11:15 statek - 2013-03-28 17:08:44 Skarem to dno mam pytanie gdzie jest właściciel [usunięte przez moderatora] co nie widzą co robi Pan [usunięte przez moderatora] członek....i reszta zarządu że niszczą firmę Panie [usunięte przez moderatora] niech Pan otworzy oczy niszczą Pana dorobek życia niech Pan zobaczy co jest napisane o Pana firmie niech Pan dalej nie pozwoli na niszczenieMasz rację w 100%. Niech Pan [usunięte przez moderatora] wrócą. Nowy zarząd niszczą całkowicie firmę. Wyrzucają dobrych pracowników, straszą cały czas i chcą tylko podwyższyć swoje zyski i nic i nikt ich nie obchodzi. Nie potrafią wysłuchać człowieka tylko gnoją go. Nowemu zarządowi zawsze źle i nie dobrze, zawsze za mało. Pani [usunięte przez moderatora] nie zna się a ma najwięcej do powiedzenia. Pozdrawiam wszystkich pracowników.No to jak w końcu jest niszczą czy podwyższają zyski?Skoro nowy zarząd chce podwyższać zyski to chyba dobrze? Dawno mnie tu nie było ale widzę, że bez zmian: narzekanie, straszenie sądem, ZUS-em Pip-em i Bóg wie czym jeszcze. Ogólnie psioczenie i czekanie na czarnoksiężnika który odwali za Was robotę. Skoro uważasz, że nikt się do niczego nie nadaje to weź się sam do roboty zostań kierownikiem, dyrektorem, prezesem, załóż firmę, kto Ci broni!!!! Jesteś Panem swojego życia więc, zamiast utrudniać innym życie zrób wreszcie coś dobrego! Pomóż koledze, podpowiedz kierownikowi co można zmienić, porozmawiaj z innymi zastanów się co zmienić żeby się pracowało przyjemniej, nie licz na prezesa ze Stalowej bo on ma inny zakres obowiązków. Stanowiska w firmie nie są po to żeby się nimi chwalić, każdy ma swoje obowiązki, inne zadania ma ochroniarz a inne prezes, jeśli prezes zacznie wykonywać zadania kontrolera to kto będzie wykonywała zadania prezesa? Dorośli faceci a nie potrafią posprzątać swojego podwórka, nasyłanie kontroli na swoich kolegów którzy jeszcze pracują i być może starają się coś zmienić to chyba nie jest coś czym chciałbyś się pochwalić. Ja myślałam, że faceci to potrafią coś sensownie postanowić a tu.... jak baby (sorry kobiety ale mnie wkurzyli).

resoviak

Pan [usunięte przez moderatora] nie pracują już w Skarem, są zwolnieni, za co to nie wiem, ale już ich nie ma.

nowy

z tego co wiem to pan [usunięte przez moderatora] zostali zwolnieni dlatego. ze brali kase ktora nalezała sie pracownikom na potrzeby ochranianej placówki chyba chodzi o kase na paliwo do agregatu pradotworczego a pracownicy siedzieli bez pradu

były pracownik

Witam. Słyszałem, że Pan dyrektor [usunięte przez moderatora] i jego syn kierownik [usunięte przez moderatora] z Rzeszowa już nie pracują w Skaremie, bo zostali zwolnieni, czy coś w tym stylu. Wie ktoś coś o tym?

ochrona

statek - 2013-03-28 17:08:44 Skarem to dno mam pytanie gdzie jest właściciel [usunięte przez moderatora] co nie widzą co robi Pan [usunięte przez moderatora] członek....i reszta zarządu że niszczą firmę Panie [usunięte przez moderatora] niech Pan otworzy oczy niszczą Pana dorobek życia niech Pan zobaczy co jest napisane o Pana firmie niech Pan dalej nie pozwoli na niszczenieMasz rację w 100%. Niech Pan [usunięte przez moderatora] wrócą. Nowy zarząd niszczą całkowicie firmę. Wyrzucają dobrych pracowników, straszą cały czas i chcą tylko podwyższyć swoje zyski i nic i nikt ich nie obchodzi. Nie potrafią wysłuchać człowieka tylko gnoją go. Nowemu zarządowi zawsze źle i nie dobrze, zawsze za mało. Pani [usunięte przez moderatora] nie zna się a ma najwięcej do powiedzenia. Pozdrawiam wszystkich pracowników.

dana

To samo jest w Rzeszowie oddziału tam nie ma ,był dyrektor który dbał o ludzi i go pogonili, ale nagle przyszedł nowy z innej firmy i do tego nie ma licencji II stopnia a ma nadzór na obiektami np. Prokuratura i co nikt nic nie robi powinni zabrać im koncesje

statek

Skarem to dno mam pytanie gdzie jest właściciel [usunięte przez moderatora] co nie widzą co robi Pan [usunięte przez moderatora] członek....i reszta zarządu że niszczą firmę Panie [usunięte przez moderatora] niech Pan otworzy oczy niszczą Pana dorobek życia niech Pan zobaczy co jest napisane o Pana firmie niech Pan dalej nie pozwoli na niszczenie

setka

szef woj.śląsk to żenujące dno cwaniaczek ze złotówką w kieszeni i pijus

barbapapa

Masz racje. W skaremie jest bardzo źle bo na stanowiskach kierowniczych to same barany, niedouki, ludzie bez wiedzy, kompetencji i jakiejkolwiek wyobraźni, nie mówiąc o jakimkolwiek zaangażowaniu. Przyjęli na początku roku nowego dyr. regionalnego, który m.in. nadzoruje śląsk. Facet nie ma pojęcia o tym co się dzieje w oddziale śląskim i specjalnie zainteresowania tym nie wykazuje. Jego tłumaczenia są bezsensowne i dziecinne. Wszyscy tu z niego się śmieją. Toleruje ściemnianie pseudo dyrektora, który dupy z biura nie wystawi bo nie chce się kompromitować. Mieli [usunięte przez moderatora] który i znał się na robocie i angażował jak potrafił to spuścili go za koksownie, a to nie była przecież jego wina. Jeszcze troche i oddział się rozsypie.

trep

A Ty "scarem" nadajesz się tylko do gnojenia ludzi i wykorzystywania za wszelką cenę ! Tak dobrze to jeszcze w Polsce nie jest, żeby było bezprawie ! Są odpowiednie instytucje, do których ludzie się zgłaszają, bo są przez takich jak Ty pokrzywdzeni ! Osobiście znam parę osób co wygrało sprawy w sądzie ze Skaremem ! Jak się od nich zwolnię - sąd będzie na bank !

scarem

To się zwolnij jak masz problem, nie trzymają kogoś na siłę. Jak się nie podoba to się zwalniasz. Może się poprostu nie nadajesz do tej roboty? Każdy tylko narzekać potrafi i tyle.

trep

Gdyby człowiek wcześniej wiedział, że jest takie forum i tyle negatywnych komentów na Skarem, to w życiu bym się u nich nie zatrudnił. Teraz to już po fakcie i trudno. A jak będzie nas więcej takich co piszą prawdę o tej pseudo firmie to mam nadzieję, że coraz więcej ludzi będzie to czytać i omijać szerokim łukiem Skarem !

gość

Weście się do pracy a nie narzekacie myślicie że w innych firmach jest lepiej ludzie!!!!!!

tymbo

ludzie !!!!!!!!!!!!! trzeba było potraktować poważnie wcześniejsze wpisy na tym forum zanim się w tym dziadostwie zatrudniliście...teraz płaczecie i skamlecie? troche za pózno..

hulk

Żmija to nawet pasuje do Ciebie :) Taka ta firma ja i ten Twój nick :)

żmija

To ty jakie masz argumenty a tak tylko podżegasz ludzi do kłótni i nienawiści. Sam płakałeś żeby cię przyęli do pracy bo nie masz za co żyć a teraz rozrabiasz

kobra

Proszę o argumenty jak masz coś do powiedzenia to pisz jaśniej ??

żmija

Kobra puknij się w coś bo głowy ani rozumu nie masz

kobra

O i tak działać....

hulk

Mam taki zamiar, najpierw PIP potem Sąd, a jak to nie pomoże to media !

kobra

Wszyscy piszecie i narzekacie czas zacząć działać jest PIP, jest Sąd Pracy, do dzieła ludzie !!

hulk

Ktoś komuś zarzuca kłamstwo, a niech sam popatrzy na siebie, a najlepiej na Skarem bo tak jak ONI okłamują ludzi to zakrawa już na jakąś paranoję. Też pracowałem w tej firmie i nie mam najlepszego zdania. Wieczne wypisywanie urlopów tylko po to, żeby nadgonić godzinami do minimum ! Szok ! Zatrudnionych na jednej placówce za dużo ludzi bo tylko dofinansowanie się liczy i mieliśmy po 130 godzin w miesiącu, a reszta regulowana naszymi urlopami. A najlepsze jest sprzątanie. Mam na myśli grabienie liści i prace porządkowe np przed bankami. Za 100zł miesięcznie 3 godziny dziennie przez 20 dni ( zależnie od miesiąca ) !!! Mój wujek tak pracował, miał 2 banki. Brak słów.

oszukany

Ali, a co pewnie jesteś jakimś pożal się Boże kierowniczkiem Skaremu co się nawet podpisac nie potrafi ! Piszesz, że ktos prawdy nie mówi, to przeczytaj wszystkie opinie na temat tej firmy ! POZEW ZBIOROWY i tyle w temacie !!!

qwerty

ali możesz o wielu rzeczach nie masz pojęcia to się nie odzywaj, a to co napisałem to prawda i mam na to świadków i znsm wielu co mają takie samo zdanie na temat SKAREMU !

kobra

No to opowiadajcie jak jest to zobaczymy gdzie najgorzej ?

borowik

na śląsku jest chyba najgorzej

GoldV

co jesteś adwokatem skarem bo ja też pracowałem w tej firmie i mam o czym opowiadać

ali

Gwerty czy Ty oby na pewno piszesz prawdę zastanów się bo kłamstwo nie popłaca.

oszukany

Widzę, że jest nas takich wiele osób pokrzywdzonych przez tą firmę z różnych stron Polski, więc możemy się "zwołać" i zrobić coś w tym temacie. Może być i pozew zbiorowy, albo zupełnie coś innego, co zaprzestanie stosowania takich praktyk przez SKAREM ! Jestem gotów powiadomić wszystkie instytucje państwowe, które w jakikolwiek sposób zajęły by się tą sprawą ! Niech firma istnieje nic mi do tego, ale niech ktoś wreszcie dogłębnie ich prześwietli i zrobi coś co pozwoli ludziom godnie pracować ! Ludzie weźmy się w garść i ruszmy bo im nas więcej tym lepiej ! Od tego jest nasz rząd i inne instytucje, żeby zajęli się takimi sprawami, bo to nie są przelewki, a jak jedni ruszą ten temat to inni też pójdą za ciosem !

qwerty

na Podkarpaciu

anonim

Właśnie tam pracowałam do wczoraj...i tu macie racje ludzie się nie liczą tylko kasa...obiecują złote góry...a potem spadaj...ja po prostu nie podpisuje umowy z nimi dalej jak się dowiedziałam jak potraktowali moją koleżanke...do końca miesiąca a potem won...brakowało jej pół roku do emerytury.

tata

w jakim oddziale pracowałeś kolego

qwerty

Mało tego, to jeszcze wnioski urlopowe podsuwane do podpisu in blaco ! Brak jakiegokolwiek zainteresowania ze strony kierownictwa. Grafiki robione na kolanie i na ostatnią chwilę. Podczas pełnienia służby , jak skończył się gaz w butli do ogrzewania pomieszczenia, w nocy o północy trzeba było wsiąść w samochód (jak ktoś miał to pół biedy) pojechać i kupić za własne pieniądze, gdzie poźniej nie można bylo się doprosić zwrotu pieniędzy. Najlepsze było jak kazali nam podpisać papier, że zrzekamy się TOI TOI na rzecz butli do ogrzewania bo kasy im było szkoda, a kosztów praktycznie nie ponosili żadnych ! 5 butli na miesiąc po 60zł przez 5 miesięcy to dużo ?! Takie były ich koszty !

qwerty

[usunięte przez moderatora] Pracowałem dla nich trzy lata po czym podstawili mi pod nos aneks do umowy o pracę, że zgadzam się na skrócenie umowy o pracę za porozumieniem ! Olałem ich i zażądałem wypowiedzenia z pracy z winy pracodawcy i musieli dać ! Pan dyrektor skakał mi poźniej do gardła, że powinienem podpisać i już ! jeszcze pretensje, że do prawnika dzwoniłem ! Jakbym to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podpisał to ani kuroniówki ani odprawy ! Oczywiście zarzekają się, że odprawa się nie należy , ale prawnik i kodeks pracy twierdzi co innego ! Jeszcze pozostaje kwestia ekwiwalentu za pranie, którego nie płacili i zwrot kosztów za własne ubranie ! jest nas kilku w takiej sytuacji i wszyscy idziemy do sądu ! i jeszcze jedna sprawa - obiekt, który chroniliśmy nie posiadał żadnego zabezpieczenia, brak prądu , wody, ubikacji ! Zajmie się też nimi PIP ! Z daleka od tej firmy !!!

zenek

skarem - katastrofa prezesi - porażka

nick222

ja bede pracowal dla skaremu za jakijs czas narazie pracuje dla aristona i mnie nie wqykorzystuja ja tak chce

kaśka

czy mówisz o Społem w katowicach, bo słyszałam, że prezesowa chce dać skaremowi wypowiedzenie, żresztą prowadziła już rozmowy z inną firmą

kacper

długo nie trzeba było czekać. nastepne dwa obiekty lada chwila stracą he he he

GÓRNIK ZABRZE

teraz jest jeden wielki syf!!!!!!!! tak to trzeba nazwać . w Katowicach nie da sie pracować , [usunięte przez moderatora] bałagan nie do opisania .ktoś wcześniej napisał , [usunięte przez moderatora] - super facet i dyrektor , pan [usunięte przez moderatora] - super kierownik stał znami na nockach na "JADWIDZE" I GONIŁ ZŁODZIEI , pani [usunięte przez moderatora] SUPER,ZAWSZE POMOGŁA I WSZYSTKO WIEDZIAŁA . MIŁO BYŁO Z NIMI PRACOWAC , .......... TERAZ TO SIĘ ŻYGAC CHCE

Zostaw opinię o Skarem Sp. z o.o. - Stalowa Wola

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skarem Sp. z o.o.