Bel Polska

• Rycice
  • Czarzaste Wielkie
  • Krzynowłoga Wielka

3. Opinie o pracodawcach Chorzele
  5. Opinie o Bel Polska Sp. z o.o.

Opinie o Bel Polska Chorzele

Nie przegap nowości o Bel Polska Sp. z o.o.!

Niki

28.11.2017 15:45

Nie byłoby tak źle w tym zakładzie, gdyby naprawdę dyrektorowi i tym, którzy rządzą tym wszystkim zależało na pracownikach na inwestycjach, na rozwoju firmy. Niestety tak nie jest, coś się kroi, będą zmniejszać nakład, przenosić kolejne maszyny i w końcu roz....się Bel. Były plasterki, super dobre, ale po co Chorzelacy mają mieć pracy więcej, przenieśli maszyny i tak stopniowo ze wszystkim zrobia. Niedługo zostanie tylko kiri a potem i tego nie bedzie. I nikt by się nie użalał, ale to prawda, że zarobki nie sa adekwatne to pracy , umiejętności i stażu. Pracownicy, którzy gotują, czy są przy produkcie otwartym, mający mnóstwo szkoleń dostają mniej od pewnej grupy osób, którym ciężko (usunięte przez administratora) ruszyć do naprawy. I nie chodzi o żadną zadrość starych pracowników, nie bądźmy dziećmi.
    Kolo

29.11.2017 10:39

Niki te twoje szkolenia to fikcja ,pewnie są z trzech przycisków :zielony,czerwony i niebieski ,dzięki działowi, który zaczynasz szkalować ten zakład funkcjonuje i ty również. Co do zarobków działu do którego pijesz nie masz pojęcia co piszesz .
    Sebe

29.11.2017 18:00

Znam ten temat Niki w pełni ma rację......
    Bay

28.11.2017 02:49

Szukaja pracowników tylko że pracy dla nich nie maja
    Krowka

27.11.2017 10:37

Szkoda mi opisywać sytuacji jaka panuje w tym zakładzie, wole ten czas spędzić produktywnie np. Szukając pracy w normalnym otoczeniu. Nie u włączając pracownikom fizycznym.
    Krowka

27.11.2017 10:32

Dno i wodorosty w tym zakładzie :)

20.11.2017 14:08

@pracownik czy rzeczywiście jest tak w każdym przypadku? Trochę ciężko uwierzyć, by wszyscy pracownicy firmy byli z polecenia. Tym bardziej, że jak znalazłam w internecie, Bel Polska zatrudnia ponad 300 pracowników. Może jest tu na forum ktoś, kto dostał się do pracy w Bel Polska po prostu przesyłając swoją aplikację?
    Krajan

25.11.2017 16:25

jesli uważasz ze stałe dobre miesięczne wynagrodzenie jest złe to może rzeczywiście powinni zmienić wam tak zebyście mieli najniższą krajowa a reszte w premi której nigdy byście nie dostali bo tak bylyby wyśrubowane cele wasz system jest bardzo dobry dla dojrzałych organizacji i mądrych ludzi jak widać nie dla was wy tylko narzekacie chyba tylko po to zeby zniechęcic ludzi do zatrudnienia się u was dziala to zupelnie odwrotnie !!! jak widac to starzy pracownicy boją się konkurencji i robia wam zlą reklame jesli macie rekrutacje i możliwości awansu wewnętrzne a z nich nie korzystacie to czemu piszesz o lichej polityce kadrowej może macie lichych ludzi i firma postanowiła wprowadzić świeżą krew własnie tak robią firmy które maja dobra polityke kadrowa
    Obiektywnie

27.11.2017 07:47

Co rozumiesz przez „stałe dobre wynagrodzenie”? Znasz poziomy wynagrodzeń w tej firmie? Czy 1700 zł na rękę na wielu stanowiskach jak podają niektóre osoby, to wg Ciebie dobre wynagrodzenie? „Stałe dobre wynagrodzenie” jest dobre…. w fabryce kul ołowianych. Oznacza mniej więcej „czy się robi czy się leży…bla bla bla”. W tej fabryce są skomplikowane procesy, wdrożenia, innowacje. Ma ambicje nazywać się zarządzaną procesowo, więc powinno się w niej opłacać nie tylko czas pracy, ale też nakład oraz wyniki. Na praktycznie każdym stanowisku ludzie muszą mieć kompetencje, czytaj: wiedzę, umiejętności, postawy. Ludzie w tej fabryce wiedzę i umiejętności posiadają, odpowiadając na twój zarzut – nie mają postaw, czytaj: odpowiedzialności, dyscypliny, zaangażowania. Pewnie jest to wynik tej właściwej i dojrzałej polityki kadrowej? Płaca jest czymś, co łączy pracodawcę i pracownika, a nie złem koniecznym (cytuję „powinni zmienić wam tak, żebyście mieli najniższą krajową, a resztę w premii, której nigdy byście nie dostali”). Powinna się opłacać obu stronom. Jedną z funkcji płac jest niwelowanie konfliktów wśród załogi wynikających z poczucia niesprawiedliwości. Płacąc komuś świeżo przyjętemu, niezależnie od doświadczenia nieproporcjonalnie więcej od tych, którzy „zjedli tu przysłowiowe zęby” i starają się o jakikolwiek postęp płacowy, potęguje się konflikty. Jest to jeden z powodów obecnej sytuacji, narzekania, wycofania i braku chęci podejmowania wyzwań.
    Krzysiek

26.11.2017 07:01

Po 5 miesiacach nie wychodzi nawet 10 zl na reke za godzine. Chyba ze nocki +20% i nadgodziny. Pakowanie

27.11.2017 01:52

ale za to maja na kamery żeby wielki bratPCH mógł śledzić pracownikow i jak wyjdziesz 2 minuty przed czasem to zaraz nagana i do zwolnienia

24.11.2017 13:47

@nowy dziękuję za odpowiedź i gratuluje dostania pracy. Wspominasz o rozmowie kwalifikacyjnej do firmy. Czy mógłbyś powiedzieć czego można się podczas niej spodziewać? Widzę, że miło wspominasz swoją. @automatyk praca w weekendy? W jakim systemie odbywa się więc praca? I jakich stanowisk on dotyczy?
    Żaneta z Żar

24.11.2017 23:43

Zakład pracuje w systemie czterozmianowym czyli w miesiącu masz tylko jeden wolny weekend no i oczywiscie również nocki
    nowy

25.11.2017 21:42

@Marta dlaczego miło wspominam rozmowę ponieważ była merytoryczna nie czułem sie jak na przesłuchaniu ale jak partner, oczywiście musiałem sie zaprezentować, uargumentowac moje doświadczenie i wiedze ale po raz pierwszy na rozmowie rekrutacujnej otrzymałem duzo informacji o firmie, o wartościach firmy o zadaniach jakie mnie czekają a przede wszystkim powiedzianą mi jakie mam możliwości rozwoju,po rozmowie zostałem poproszony o referencje , za kilka dni zostałem poproszony o kolejne spotkanie ustaliliśmy warunki kontraktu i zapewniam cie że nie mialem zadnych ukladów ani znajmości

09.10.2017 09:52

@Sebapiszesz, że robi się w firmie coraz gorzej. Co konkretnie masz na myśli? Jak te zmiany wpływają na pracowników? Ktoś jeszcze ma właśnie takie doświadczenia jak opisuje @Seba? Niewiele też piszesz o samych warunkach zatrudnienia, czy możliwościach jakie mają pracownicy Bel Polska. Takie informacje również będą istotne dla osób, które myślą o przesłaniu swojego CV do firmy.
    longi

22.10.2017 16:01

Pracownicy z wieloletnim stażem zarabiają mniej niż nowo przyjęci, większość ucieka z tego zakładu, jest coraz gorzej.
    Aga

25.11.2017 19:41

Operator wiodący na dziale Kiri -4 osoby na zmianę,na dziale Fresh gdzie najwięcej pracy nie ma żadnego.

21.07.2017 13:38

Na stronie internetowej firmy można znaleźć informacje, że poszukiwane są osoby do pracy jako Automatyk. Jak wygląda praca w Bel Polska na tym stanowisku? Co powinny wiedzieć osoby, które chcą odpowiedzieć na tą ofertę pracy?

19.11.2017 16:39

Marto, Bel podaje ogłoszenia na nabór na stanowiska tylko dla ,,ściemy,,od mechanika w górę nie dostaniesz się do bel Polska jeśli w zakładzie nie masz pleców musisz mieć kogoś kto cię ,,poleci,,inaczej nie masz najmniejszych szans na żaden awans-np, wystarczy mąż w dziale controllingu i możesz być ciemna jak BUT a będziesz operatorem na maszynach.
    automatyk

23.11.2017 19:35

praca spoko minus tylko ze trzeba pracować w weekendy
    Bolek

16.11.2017 08:07

Pamiętam czasy, gdy zarobki w Belu znacznie przekraczały zarobki w Mleczarni, a teraz?jest odwrotnie, śmieją się, że zarobki małe i brak poszanowania i atmosfera ciężka. Na dzień dziecka nie ma nic, bo ktoś się odezwał, że ciągle K. organizuje i że jest licho i skąpo.Prawda. Teraz bal, kiedyś było ok, a teraz Sebory, znów układ, ciągle tam.Nagany za byle co.Nowo przyjęci stawki mają jak ludzie po 10 latach pracy.A to od starego pracownika się wymaga. Jak produkcja stoi to wolne mus, a jak szło aż za bardzo to na przymus po 12 g trzeba było i za t nie oddali.Było powiedziane nie podoba się, ukraińcy przyjdą za pół darmo. Niedługo w gaciach kamery nam założą. Gdyby były nowe zakłądy każdy zwiał by stąd. Awansują na kierowników (usunięte przez administratora) i to tacy cichociemni.
    Seba

08.10.2017 14:38

Robi sie coraz gorzej Ci z gory zajmuja sie tym co nie trzeba ,kazdy odbija pileczkie byle dalej od siebie . Jak ma byc dobrze jak rzadza Ci co pokonczyli podstawowki itd. A o wiodcych nie wspomne ludzie jak mozna zadzic jak sie niema szkoly i predyspozycji rejestry podpisuje operator operatorowi chora sytuacja inteligencja nie grzesza taki wiodacy potrafi napisac w rejestrze "lichy kod" i jak ma byc tu dobrze ????
    Nowy

13.10.2017 21:13

Zgadzam się z tobą Seba w 100%

12.07.2017 11:15

Wiadomo coś na temat przestoju ?
    Gosc

01.06.2017 03:40

Słodki banana to stary dyrektor po MMnsie, a przed Januszem. Jest naszym strefowym od 2013. Zarobki kosmiczne , pewnie 10-15 razy większe od operatora, a w czasie wizyty sprawdza kto kupił nowe buty lub koszule (pewnie coś kradnie). Żal mi gościa, musi mieć mega kompleksy.
    do gościa

24.05.2017 22:30

Kim jest tajemniczy słodki banana o którym pisze gość? Czy to ktoś ze starej kadry firmy? Na czym konkretnie polega ta dobra zmiana o której piszesz?
    lolo

30.05.2017 13:26

Zaraz bel zniknie z map chorzel, wszyscy stamtąd uciekają

12.04.2017 22:03

dużo się zmieniło na bardzo źle odkąd "słodki banana" (niby dolce gabana :) przejął kierownictwo, wszyscy uciekają... z takim kierownictwem firma idzie na psy!
    nina

30.05.2017 13:24

Już go nie ma :)

07.12.2016 11:37

Praca ok jak każda inna.
    nowy

08.12.2016 21:54

wie może ktoś czy bel potrzebuje nowych pracowników?
    od stycznia zaczynam

26.12.2016 16:35

aktualnie poszukują pracowników
    paner

11.05.2016 21:04

tpaoao, wszystko w porządku, ale w moim odczuciu nadgodziny mogą się zdarzyć wtedy kiedy pracownik wyrazi chęć pozostania. BO co jeżeli np. ktoś nie ma z kim dziecka zostawić etc ? Według mnie warto chociażby dla samego przekonania złożyć aplikację i dowiedzieć się co mogą zaproponować
    tpaoao

12.03.2016 15:25

hej! jest praca jako Specjalista ds. zakupów tylko nie wiem czy jest to pełen etat, ale napisali, z emoga zdażyć się nadgodziny, przynajmniej są szczerzy.
    dora

09.03.2016 21:42

na stanowisko specjalisty do spraw zakupów wymagana jest dobra znajomość języka angielskiego, @kamol jeżeli posiadasz tę wiedzę to się nie zastanawiaj,
    wedfr

07.03.2016 19:35

nie widze zeby na staz szukali ale szukaja na pewno specjalsity do spraw zakupiw do zadan nalezy planowanie, koordynacja i zapewnienie optymalnego zaopatrzenia

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Bel Polska?

Kontakt - Bel Polska Sp. z o.o.

Grunwaldzka 97 06-330 Chorzele

Branża główna: Mleczarstwo i lodziarstwo
    Kamol

03.03.2016 19:08

Ta możliwość prowadzenia własnych projektów to na stażu, tak? Sam się zastanawiałam nad tym stażem co mieli, no ale teraz jest oferta na specjalistę ds. zakupów i chyba to mi bardziej odpowiada, bo jest umowa o pracę a także prywatna opieka medyczna.
    rainman

09.02.2016 20:51

Cześć! Wiecie jakie są przeciętne zarobki dla stażystów? Dobrze, że jest możliwość prowadzenia samodzielnych projektów, a pewnie później jest możliwe dalsze zatrudnienie.
    groszek

23.02.2016 16:39

możliwości prowadzenia własnych projektów oczywiście są, ale trzeba mieć ku temu spore doświadczenie. Mój znajomy np. aplikował do nich na specjaliste ds zakupów
    janek

28.08.2015 01:02

to przykre jeśli nie przyjmują studentów którzy odbyli u nich staż. wiele na tym tracą bo przecież taki pracownik zna już trochę firmę, jest wdrożony a jako młoda osoba może wnieść sporo ciekawych i innowacyjnych rozwiązań które z pewnością byłyby na korzyść firmy.. ale niestety tak to już jest że w wielu miejscach nie dopuszają młodych do pracy.
    ktoś

05.07.2015 21:07

Po stażu przyjmują lubią takich z produkcji kogoś zwolnią a cb przyjmą. Pracownicy którzy mają odpowiedzialne stanowisko zarabiają mniej niż sprzątaczki w szkole.
    student

30.06.2015 20:06

Czyli tak to wygląda, jak sie zwolni wakat, czy tam etat to może zaproponują współprace stażyście, jednak jeśli nic sie w międzyczasie nie zwolni to można zapomnieć o propozycji współpracy od Bel, nawet jeśli jest się wybitnym, bo nie bedzie miejsca na nową osobe w zespole. Troche szkoda, bo nie tego oczekiwałem.
    bel

30.06.2015 16:09

w 2014/2015 2 z 5 stażystów zostało w Belu; akurat zwoliły się wakaty
    groszek

24.05.2015 03:20

Firma BEL jesli chodzi o zatrudnienie to szuka przede wszystkim stażystów po technologii żywności. Po za tym wymagają przy rekrutacji dobrej znajomości języka angielskiego, a także otwartości na zdobywanie nowych doświadczeń i mobilności do pracy również w innych ich fabrykach na całym świecie. Fajna sprawa
    Bel.Gośc

09.04.2015 11:50

praca nie jest ciężka zarobki w miarę. tylko liczą się znajomości. nie masz ich mniej pracujesz. możesz do niczego się nie nadawać., ale jak masz plecy to masz i stanowisko. szkolenie zapomnij możesz tyrac i 10lat a nie będziesz go miał.
    noname

27.12.2014 02:08

Ta już roboty zamiast ludzi stoją tylko aby je zrobić żeby dobrze chodziły . A ludzie na ulice pójdą sobie bo w okolicy niema roboty.
    vass

05.10.2014 15:48

Spółka Bel Polska powstała w wyniku ekspansji Grupy Bel w Europie Środkowo-Wschodniej. W grudniu 1998 Grupa Bel zakupiła od firmy Kraft Food International zakład produkujący ser topiony w Chorzelach. Pod nowym nadzorem właścicielskim fabryka została rozbudowana i wyposażona w nowoczesną halę produkcyjną obsługiwaną przez linie, zapewniające produkcję sera najwyższej jakości.
    noname

26.09.2014 00:39

Co wy tu piszecie za głupoty, Bel nie przyjmuje ludzi tylko otto dopiero po kilku latach idzie się do Bela albo i nie zależy jakie masz plecy. Otto da ci umowę na miesiąc lub tydzień i tak może być nawet 10 lub więcej lat , Bel ma umowy na stałe .

13.07.2014 22:21

Teraz bel polska poszukuje do Chorzel kierownika zmiany, także chyba tam są rekrutacje, nie wiem na ile ci to pomoże, o dojazdach niz nie wiem, pewnie da się ugadac z innymi pracownikami.

13.07.2014 18:23

Ta firma jest w Józefowie?a jest dowóz z Wawy?

31.05.2014 21:39

nie ma nikogo na forum, kto by znał odpowiedź? Może chociaz najlepszym proponują dalsza współpracę i nawet pójda na reke, by pogodzic to ze studiami?

27.05.2014 17:43

W takim razie może ktoś napisze, czy warto iśc na takie praktyki do Bel, czy idzie się dużo nauczyć i czy zdarza sie dostac potem oferte pracy?
    sodomian

18.04.2014 19:26

zastanawiam się nad praktykami w tej firmie, bo niestety jeśli chodzi o oferty pracy to w Bel wśród ogłoszeń są pustki
    Bide

17.04.2014 08:24

A na jakie zarobki można liczyć przy współpracy z Bel? Oby to były konkurencyjne pieniądze, bo rozważam aplikowanie do nich..
    kolo

09.03.2014 22:00

tak, a firma otto?(usunięte przez administratora) nic sie po tej pracy nie liczy i nie należy
    żelek

08.03.2014 15:26

może właśnie przeciwnie. jeśli zależy Ci na robocie to jedyna opcja, żeby przeżyć w Bel Polska i się utryzmać
    roki

03.03.2014 01:13

Jak niemadz wyje....ane to nie przrtrwasz tam

Zostaw merytoryczną opinię o Bel Polska Sp. z o.o.