Jobhouse

• Jankowo Gdańskie

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Jobhouse

Opinie o Jobhouse Gdańsk

Nie przegap nowości o Jobhouse!

Ala

24.04.2015 18:03

Cześć, jak długo się czeka na kontakt ze strony agencji od momentu wysłania CV? Chodzi mi o pracę w Niemczech. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
    Olek

15.05.2015 14:06

do mnie dzwonili kilka dni po tym jak wysłałem cv
    kosti

29.12.2014 01:05

pracownik nie płaci, biorą kasę od pracodawcy - tak mi tłumaczyli a bynajmniej ja nigdy nic nie płaciłem ani nic mi nie zabierali z wypłaty jak pracowałem przez job house

12.12.2014 17:39

dna23

26.10.2015 14:49

Jest tak, że pracownik nic nie płaci, a płaci agencja firmy, której znaleźli pracownika. Według polskiego prawa nie można pobierać opłaty za pośrednictwo w znalezieniu komuś pracy.
    xxxxxxx

29.11.2014 17:25

Bynajmniej job house i olympi z ktora wspolpracuja to sie nie tyczy
    xxxxxxx

29.11.2014 17:23

Profesjonalna agencja to taka ktora przedstawi oferte czarno na bialym warunki pracy zakwaterowania a nie ze poszukujacy pracy ma ciagnac za jezyk co jak gdzie i za ile. Znam taka jedna agencje ktora profesjonalnie podchodzi do sprawy i obawiam sie ze to jedyna taka agencja niestety pech chcial ze juz nie pracuje przez ta agencje:(
    xyz

17.11.2014 17:00

Moim zdaniem to jedna z lepszych agencji pracy w trójmieście, mają nawet ciekawe techniczne stanowiska pracy, w przeciwieństwie do innych, które oferują przede wszystkim pracę na kasie, lub wykładanie towaru w hipermarketach. Sam raz ubiegałem się o pracę za ich pośrednictwem,wydaje mi się że podchodzą dosyć profesjonalnie do klienta. Do tych lepszych agencji zaliczyłbym jeszcze Randstad i Adecco

17.11.2014 12:51

No wlasnie, w PL zawsze wszystko ladnie przedstawiaja a potem okazuje sie na miejscu ze nie zawsze jest tak jak Pani z biura w PL opowiadala. Tez do mnie dzwonila pani z DE pogadala po niemiecku i czekam na dalszy rozwoj wydarzen ;)
    Wózkarz

17.11.2014 11:44

Siema, też chciałem pracować przez "Jobhouse" w DE, zadzwonili do mnie już dzień po wysłaniu CV, miła Pani przedstawiła szczegóły i kazała czekać kilka dni na telefon z DE. No i zadzwoniła z DE Pani, pogadała po niemiecku i zaoferowali pracę już od kolejnego tygodnia. Warunki wyglądały na fajne, organizowali zakwaterowanie, miałem dojeżdżać z innymi pracującymi już tam a umowa podpisywana z niemcami, jakiś bonus z kasą nawet na start miał być. Dalej nie wiem jak, bo w międzyczasie podpisałem umowę na wózki z inną firmą i zrezygnowałem w ostatniej chwili z "Job" i qrka żałuję teraz, bo tu gdzie pojechałam mieszkam na wygwizdowie i nawet z kim dojeżdżać nie ma :/

14.11.2014 09:58

14.11.2014 11:54

Oferta byla w internecie jakies 2 tyg temu, tez sie waham co do tej agencji bo za wiele opini na jej temat w internecie nie ma. Podobno sama praca w my toys nie jest zla bo inne agencje tez maja oferty w my toys.... to tyle co wiem na ten temat. Wolalabym miec info od kogos kto juz pracuje przez jobhouse w DE

12.11.2014 17:30

Czy wybiera sie ktos do pracy w Niemczech w magazynie My toys za posrednictwem jobhuose?
    Arek

03.09.2014 18:09

A co jest zabawnego w koszeniu trawy? Ja metkowałem banany przez nich to i na koszenie bym poszedł. Pozdro dla Blondyny, która siedzi na wprost drzwi
    Aneta

25.08.2014 15:07

Miałam styczność z oddziałem w Warszawie i raczej nie polecam... Stawki przeciętne, raczej nic specjalnego. Praca przeważnie na umowie zlecenie, pomimo tego, że nie były to prace dorywcze. Panie z pierwszego pokoju bardzo miłe, ale ze mną rozmawiała blondynka z pokoju dalej - mam bardzo złe wrażenie. Dziewczyna nie umiała powiedzieć nic konkretnego na temat pracy, zadawała idiotyczne pytania, ciągle głupio rehotała. Do tego w pokoju śmierdziało papierosami (na parapecie za szybą stała popielniczka).
    Anna

26.10.2015 15:05

Chyba trochę się zmieniło w oddziale w Warszawie. Byłam tam ostatnio i biuro zrobiło na mnie pozytywne wrażenie, bo było czysto, przytulnie i pozytywna kolorystyka. Jeśli chodzi o obsługę to również bardzo pozytywnie: Pani w recepcji od razu się mną zajęła, a osoba, która prowadziła rekrutację była rzetelna i miła. Nadal było trochę stresująco, bo to jednak rozmowa rekrutacyjna,ale dobrze to wspominam.
    Natalia

20.08.2014 20:04

Pracowałam w oddziale w Gdańsku. Owszem panie bardzo miłe - do czasu wyjścia klienta z biura. Gdy tylko drzwi się zamykały można było się powiedzieć co która pani myśli na temat klienta, który właśnie wyszedł. Owszem, grzeczność nie wymaga bycia szczerą, ale to już bywało bardzo nasilone i nie chciało się aż tego słuchać. Pani właściciel natomiast mam nadzieję uporała się z restrykcyjnymi dietami i cieszy się wreszcie życiem. Atmosfera była przez to dziwna. Stawki - myślę, że były dobre jak na osoby dorywczo szukające pracy. Manager tam nie zawitał, raczej student czy osoba ze średnim wykształceniem.

26.10.2015 14:27

Nie ma problemu z płatnościami - pieniądze wypłacane zgodnie z umową. Najczęściej 21 dni po wykonaniu zlecenia. Możesz śmiało się do nich zgłaszać.

30.06.2014 23:39

09.07.2014 13:41

oni dzwonią jak mają dla mnie zlecenie i jak mam czas to ide, a jak nie, to nie :)

30.06.2014 19:35

30.06.2014 20:36

Ja jeszcze studiuje, wiec pracuje dorywczo - przeladunki, montaze, pakowanie, wykladanie towaru. Na reke wychodzi od 7 do 9 zl.

30.06.2014 15:16

30.06.2014 16:18

Koleś wkręca - ja pracowałem przez nich z 10 razy i mam wyższą stawkę niż jak zaczynałem w zeszłym roku
    Kamil

19.06.2014 19:41

Poczatek firma miala swietny, dobre warunki, mile panie w obsludze. Teraz ??? Ofert coraz wiecej, ale za zdecydowanie slabsze pieniadze, a wyplaty czasami nawet 2-3 dni po terminie ...
    Kaśka

20.06.2014 11:31

Kamil, ja pracuję dla nich ponad pół roku i w porównaniu do innych agencji mieli najwyższą stawkę. A kasę mam zawsze na czas, ostatnio nawet ktoś od nich przywozi nam umowy, żebyśmy nie musieli jeździć.

Kontakt - Jobhouse

Aleja Grunwaldzka 31 80-241 Gdańsk

NIP:9571072055

Branża główna: Praca tymczasowa

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    D

17.05.2014 23:30

kilka razy korzystalem z agencji, niestety ale kasa prawie zawsze przelewana w ostatni mozliwy dzien wg kontraktu czyli 24/25 nastepnego miesiaca, stawki srednie
    R

16.05.2014 14:49

Słaba obsługa, którą da się jeszcze przeboleć.. (usunięte przez administratora)
    zdzichu

29.04.2014 11:08

a Pani w czarnych włosach bardzo miła

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Jobhouse?

zdzichu

29.04.2014 11:06

a mi znalazły, może po prostu nie miałaś kwalifikacji, po za tym to nie jest urząd pracy tylko agencja a ich ogłoszenia są na stronach www.
    Judyta

28.04.2014 18:59

Jestem zaskoczona ilością dobrych opinii na temat tej agencji. Niestety ja mam odmienne zdanie. Najpierw chodziłam do tej agencji w celu znalezienia dla mnie pracy (studiuję kierunek lingwistyczny), lecz bezskutecznie. Chciałam pogodzić studia z pracą np. na 1/2 etatu, ale panie tam pracujące niczego mi nie znalazły mimo, że było ich tam sporo. To co także mi się nie podobało, to sposób w jaki mierzyła mnie jedna z pań (czarne, krótkie włosy).
    aaa

23.04.2014 10:47

Bardzo dobry pracodawca. Mili ludzie, łatwo się z nimi dogadać i przede wszystkim płacą na czas bez żadnych problemów. Polecam.

23.12.2013 22:04

Jeremi

24.12.2013 12:48

Ja się jeszcze uczę, więc im mówiłem, w jakie dni mi pasuje i jak coś mają, to do mnie dzwonią. Zawsze kilka stówek w miesiącu dodatkowo wpadnie. Ale chyba takie stałe też mają.
    Jeremi

20.11.2013 10:38

Często dla nich pracuję, dzwonią do mnie pare razy w miesiącu. Polecam.
    Łoś Superktoś

20.06.2013 07:51

Już dokładnie nie pamiętam, bo wysyłałem dużo cv, ale chyba kilka dni.
    Łoś Superktoś

15.06.2013 15:42

Hej, ja brałem udział w rekrutacji przez Jobhouse na stanowisko Spedytora. Tzn. babka z agencji prowadziła rozmowę kwalifikacyjną, ale zatrudniony zostałem na stałe bezpośrednio w firmie. Jestem jak najbardziej na tak. Konkretne pytania, miła rekruterka, ładne biuro. No i wynegocjowali mi całkiem niezłe wynagrodzenie:)
    magazynier

25.02.2013 15:43

Ja jestem bardzo zadowolony, razem z dwoma kolegami bardzo często pracujemy przy pracach dodatkowych dla tej agencji pracy, przenoszenie sprzętu nagłaśniającego,prace magazynowe,itp. W przeciwieństwie do innych firm nie maja kogoś gdzieś, każdego traktują bardzo miło, podchodzą indywidualnie, wiedza, że mam dwójkę dzieci i każdy gorsz się przyda wiec jak tylko mają prace dzwonią. Nie zgadzam się z zazwyczaj,, Paniami " które mówią o tej agencji źle, zazdrość nie powinna prowadzić do pisania takich bzdur na forum. Panie które tam pracują bardzo młode i miłe,może właśnie dlatego tak wszystko fajnie przebiega.
    tez szukajaca

26.01.2013 01:12

Ja tez nie polecam tej firmy, szkoda czasu, lepiej samemu szukac pracy, a nie przez posrednictwo. Zgadzam sie z Toba w 100%.

11.01.2013 13:47

Jestem zadowolony z współpracy z Jobhouse. Zostawiłem CV w biurze i za dwie godziny miałem telefon, że potrzeba magazynierów. Polecam!! !! !!
    Karolka

07.01.2013 15:48

Jedyna Agencja gdzie pracują tak mili ludzie. Wszystko zawsze załatwione bezproblemowo i na czas. Pracowałam jako hostessa w okresie wakacji, stawki były wysokie a praca bardzo przyjemna
    Profesjonalna firma

07.01.2013 09:26

Jestem Bardzo zadowolona ze współpracy z tą agencją pracy. Poszukiwałam racy dodatkowej na weekendy w kilka dni skontaktowała się ze mną miłą Pani :) zaproponowała ofertę pracy. Jestem Bardzo zadowolona z obsługi, terminowo wypłacają pieniądze zgodnie z umową. Na prawdę polecam.
    M.

06.01.2013 16:02

Ładne biuro, miłe panie, całkiem dobra stawa jak na magazyniera. Polecam.
    Magda

06.01.2013 15:37

Nigdy wcześniej nie szukałam pracy z pomocą agencji pracy i teraz wiem, że niesłusznie. Z zeszłym miesiącu wysłałam cv do Jobhouse na jedno ze stanowisk ogłoszonych na portalu trojmiasto.pl, Już następnego dnia otrzymałam telefon z zaproszeniem na rozmowę. Pani prowadząca rozmowę była bardzo sympatyczna i nie zadawała żadnych dziwnych pytań jak to czasem bywa. No i co najważniejsze - dostałam tę pracę!:)
    gORZATA

15.07.2011 10:43

Bardo fajna agencja. Babeczki tam są mega fajne. Zgłosiłam się na hostesse z koleżanką, no ja się dostałam :), dużo płacili, bo dyche na rękę za godzinę, a nie jak w innej 7 zł :/ To polecam wszystkim :)

Zostaw merytoryczną opinię o Jobhouse