Radek
14.03.2017 18:07
Odpowiedziałem na ogłoszenie dotyczące pracy weekendowej. Skontaktował się ze mną koordynator który rzeczowo i konkretnie poinformował mnie o warunkach zatrudnienia. Polecam firmę bo płacą na czas i wymagają tego o czym iformują przed podpisaniem umowy. 100% rzetelności
K Tomaszkiewicz
14.03.2017 11:23
Jako merch mogę tylko pochwalić, świetna współpraca z koordynatorami, dodatkowo dobra komunikacja pozwala również na szybką organizację zastępstw.
Olena
14.03.2017 10:49
Pracowałam przez Savior jako dermokonsultantka od studium badania wlosa w Poznaniu. Byłam bardzo zadowolona ze współpracy, a także fajnej możliwości, uzyskać takie doświadczenie. Polecam firmę. Poza tym wyplata zawsze na czas. Łatwy kontakt z koordynatorem.
14.03.2017 10:54
Dziękujemy za pozytywną opinie :) Studio badania włosa dalej trwa, więc polecam w imieniu Savoir Group dalszą współpracę z naszym teamem :)
Viktoria
14.03.2017 10:46
Witam, współpracuję z savoir około pół roku, nigdy nie miałam z nimi problemów, również jestem bardzo zadowolona! Wypłaty zawsze otrzymuję w terminie, koordynatorzy zawsze pomogą i uzdielą odpowiedz. Mogę tylko polecic współpracę z SAVOIR.
14.03.2017 10:52
Cześć,
Dzięki za super pozytywną opinie. Polecamy się na przyszłą współpracę :)
Krystian
14.03.2017 08:59
Pracowałem przez Savoir w firmie poligraficznej ASG w Bydgoszczy. Fajny kierownik Paweł, super kontakt. Układał mi tak grafik, aby nie kolidowało mi ze szkołą. Wypłata zawsze na czas. Spoko firma. Ciekawe czy w Toruniu też on jest.
14.03.2017 10:50
Cześć,
Pracuję w Savoir Group i mogę potwierdzić, że Paweł wciąż jest z Nami i kieruje Naszym biurem w Toruniu :)
Edyta
10.03.2017 12:20
Iwona, a gdzie pracujesz i na jakim stanowisku?
Iwona
15.03.2017 10:37
Pracuję głównie w Lublinie, raz byłam na akcji w Zamościu. Jako hostessa :)
Iwona
07.03.2017 15:16
Polecam jak najbardziej, pracuje juz dluzszy czas dla tej agencji, bardzo dobry kontakt z koordynatorem, wyplaty zawsze o czasie. Nie mam zadnych zastrzezen :)
Klaudia
03.03.2017 10:45
Współpracuję z firmą od dawna, wypłaty zawsze na czas, kontakt z koordynatorem bardzo dobry, miła atmosfera. Szczerze polecam tą agencję :)
Stachu
02.03.2017 12:11
Witam, Czy Savoir również odpowiada z Agencje Pracy w Toruniu? Pojawiają się oferty pracy w Toruniu do przyjazdu na Tychy. Ktoś był na rozmowie jeśli to ta sama firma? Są wypłacalni? Miałem już doświadczenia z rożnymi agencjami i nie koniecznie dobre jeśli chodzi o wypaty
03.03.2017 09:31
Pracuje w Savoir Group i mogę potwierdzić, że ostatnio zostało założone biuro w Toruniu :)
Justyna
24.02.2017 16:57
Witam. Z agencją SAVOIR współpracuję już ponad rok. Jestem zadowolona ze współpracy z nimi. Koordynatorzy zawsze udzielą odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, zawsze pomogą. Wypłaty zawsze są na czas, a jeżeli termin wypłaty jest np w dzień wolny ( weekend, święto) to wynagrodzenie jest na koncie dzień przed lub po. W razie jakiś utrudnień zostaję o tym poinformowana. Polecam współpracę z tą agencją.
Voidas
24.02.2017 16:50
Współpracuje z tą agencją, wykonuję dla nich kilka zleceń i bardzo sobie chwale tą współpracę. Bardzo fajni i mili koordynatorzy oraz pracownicy w biurze. Wynagrodzenia przychodzą zawsze w terminie. Agencja wywarła na mnie pozytywne wrażenie i bardzo polecam
Regina
23.02.2017 09:34
Dobrze że działają na rynku pracy takie agencje. Łatwiej jest znaleźć pracę w różnych zawodach i szybciej zarabiać .
Stopka
26.01.2017 15:56
Fajna agencja, nie narzekam. Rozliczali się terminie.
Wypłaty są na czas czyli na ile dni po zleceniu? ja czekam już tydzień ,nie wiem czy to dlatego ze nadal oczekuje na e-maila o umowie ?
Studentka
16.01.2017 16:50
Czy Savoir nie ma aktualnych ofert pracy? Szukam coś dla siebie ale nic nie znalazłam. Dla studentki praca dorywcza to jest to! Może ktoś wie i mógłby pomóc, proszę??? Chodzi o pracę w Warszawie popołudniami lun w weekendy. Może być umowa zlecenie .!!!
Wykładaczka
06.12.2016 10:23
Ja akurat mam dobre wspomnienia z ta Agencją. Pracowałam przy wykładaniu towaru przez pół roku u nich i u jeszcze 2 innych. Tutaj na pewno miałam terminowa wypłatę:) co dla mnie jako studentki było dużym plusem.
Jacek
05.12.2016 15:22
Lipa a nie firma. Głównie poszukują roboli na śmieciówki. Wezmą każdego, kto ma w cv jakieś doświadczenie w promocji lub handlu. Przykładem projekt serwisanta mobilnego dla PepsiCo. Płacą za 8 godzin dziennie, a roboty jest na 12. Nieustanna rotacja w całej Polsce, bo każdy rozsądny przeliczy sobie stawkę na godziny i wyjdzie, że lepiej grzebać w śmietniku niż wykładać napoje. W biurach z kolei wirtualne rekrutacje - te same ogłoszenia wiszą całymi tygodniami. Szukają naiwnych przez olx.
iwo87
15.11.2016 18:01
aplikował ktoś na asystenta ds personalnych ? co to za praca
Wywiadu udzielił/aWojciech Czyżak
15.11.2016 08:51
Czym zajmuje się Państwa firma?
SAVOIR Group Sp. z o.o. to firma, która nieprzerwanie prowadzi swoją działalność od 1998 roku. Profil naszej firmy to realizacja usług w zakresie: merchandisingu, outsourcingu pracowników, akcji promocyjnych, badań rynkowych, logistyki materiałów marketingowych oraz Agencji Pracy Tymczasowej.
Gdzie i ilu pracowników Państwo zatrudniają?
Główna siedziba naszej firmy mieści się w Warszawie, jednak posiadamy również biuro regionalne, które ulokowane jest w centrum Katowic. Warto zaznaczyć, że specyfika naszej firmy polega na tym, że oprócz pracowników zatrudnionych na stałe, w siedzibach naszej firmy posiadamy również rozbudowane struktury terenowe. Ze względu na stały rozwój naszej firmy, w każdym województwie zatrudniamy Koordynatorów, którzy stanowią nasza wizytówkę w terenie. W praktyce oznacza to, że swoim zasięgiem obejmujemy całą Polskę, a ilość zatrudnianych łącznie pracowników przekracza 5 000 osób.
Za co klienci cenią wasze usługi?
Podstawowym kryterium oceny naszych usług jest poziom satysfakcji zleceniodawców. Prowadzone przez lata projekty dla tych samych klientów, potwierdzają pozytywną ocenę jakości naszych usług. Nie bez znaczenia pozostaje również stosowany przez nas model komunikacji z klientem i pracownikiem. Dedykowane struktury będące na pierwszej linii kontaktu zarówno dla zleceniodawcy jak i pracownika w terenie, znacząco wpływają na poczucie satysfakcji i komfortu zainteresowanych.
Jakimi wartościami kieruje się Państwa firma?
Zawsze staramy się rzetelnie i uczciwie poodchodzić do współpracowników. Nasze ewentualne sukcesy i dalszy rozwój zależą tylko i wyłącznie od ludzi – wszystkich tych, którzy zdecydowali się na współpracę z Savoir, dlatego na ich komforcie i bezpieczeństwie szczególnie nam zależy.
Jakimi sukcesami jako pracodawca możecie się pochwalić, z czego jesteście szczególnie dumni?
W kontekście tego pytania, to zdecydowanie dumni jesteśmy z poziomu fluktuacji pracowników i ich lojalności. Mając na względzie biznesowe ujęcie tego pytania, to nie możemy nie wspomnieć o systematycznym (na przestrzeni ostatnich lat) wzroście obrotów i wielkości zatrudnienia.
Na jakie stanowiska najczęściej rekrutujecie pracowników?
SAVOIR Group jest dynamicznie rozwijającą się firmą, w której bardzo cenimy otwartość na wyzwania. Działamy zatem na wielu płaszczyznach, co wiąże się z tym, że zatrudniamy pracowników na różnych poziomach stanowisk. Trzon naszej firmy stanowi Zespół kompetentnych managerów i specjalistów. W oddziałach naszej firmy zatrudniamy osoby, które rozwijają swoje kompetencje w wielu różnych dziedzinach. Posiadamy rozbudowane Działy Projektów, Rekrutacji, Personalny oraz Sprzedaży. Sprawne funkcjonowanie naszej firmy zapewniają również struktury terenowe w osobach Koordynatorów Regionalnych. W ich kompetencjach leży zarządzanie pracą merchandiserów, hostess, konsultantek, promotorów marek, ankieterów, audytorów – zatrudnianych do przez Savoir realizacji projektów.
Gdzie należy szukać waszych ofert pracy?
Dynamicznie rozwijający się rynek pracy wymaga od nas dopasowania narzędzi rekrutacyjnych do potrzeb współczesnych kandydatów. Nasz Dział Rekrutacji korzysta z najnowszych systemów, które usprawniają proces pozyskiwania nowych pracowników. W zależności od konkretnego stanowiska, nasze ogłoszenia zamieszczane są na popularnych portalach. Żeby dotrzeć do potencjalnych kandydatów, zainteresowanych współpracą z nami, korzystamy również z innych źródeł – na stanowiska niższego szczebla dobrym narzędziem rekrutacyjnym są portale społecznościowe np. Facebook, gdzie serdecznie zapraszamy do zakładki oferty pracy.
Czego oczekujecie od kandydatów do pracy w Państwa firmie?
Najważniejsze dla nas jest zaangażowanie i chęci do pracy. Są to cechy niezwykle przez nas cenione. Z uwagi na to, że jesteśmy firmą stawiającą na pracę zespołową, to istotna jest dla nas również umiejętność pracy w grupie, co wiąże się z wartościami ważnymi dla naszej firmy. Cenioną umiejętnością, której oczekujemy od kandydatów jest również otwartość na przyswajanie nowej wiedzy, a przede wszystkim chęć do nauki. W naszej firmie kładziemy duży nacisk na rozwój pracowników, w których staramy się zawsze inwestować. Dlatego w SAVOIR Group doskonale odnajdą się osoby, które są zaangażowane i otwarte na kreatywne myślenie.
Czy oferujecie swoim pracownikom jakieś świadczenia pozapłacowe, typu pakiet medyczny?
Tak. Stosujemy benefity w postaci pakietu medycznego.
Co należy zrobić, aby rozpocząć z Państwem współpracę?
Cały proces rekrutacji jest uzależniony od stanowiska, na które poszukujemy pracownika. W przypadku pracy w biurze należy przede wszystkim wysłać swoją pełną aplikację, która zawiera CV oraz list motywacyjny. Warto tu podkreślić szczególną rolę listu motywacyjnego, który współcześnie jest często niedoceniany. List motywacyjny pozwala kandydatowi na zaprezentowanie swoich kompetencji i umiejętności, co jest szczególnie istotne w przypadku osób, które nie mają rozbudowanego doświadczenia zawodowego. Jeżeli kandydat spełnia nasze oczekiwania, to wówczas kontaktuje się z nim Dział Rekrutacji. Podczas wstępnej rozmowy telefonicznej następuje weryfikacja kandydata. W przypadku rekrutacji na stanowiska biurowe kandydaci otrzymują również zadania, które mają przygotować przed indywidualną rozmową rekrutacyjną. Kolejnym etapem rekrutacji jest rozmowa w siedzibie firmy. Zapraszani są na nią kandydaci, którzy pozytywnie przeszli poprzednie etapy. Rozmowę prowadzi przedstawiciel Działu Rekrutacji, któremu towarzyszy przyszły przełożony potencjalnego kandydata. Ten etap rekrutacji jest dla nas niezwykle ważny – wówczas możemy osobiście poznać osobę, która kandyduje do pracy w naszej firmie. W czasie tej rozmowy możemy poznać również wzajemne oczekiwania, a także omówić zasady ewentualnej współpracy. Każdy kandydat po rozmowie rekrutacyjnej otrzymuje od nas telefoniczny bądź mailowy feedback, w którym przedstawiamy mu naszą decyzję. W SAVOIR Group cenimy wysoką kulturę procesu rekrutacyjnego – każdy kandydat jest dla nas bardzo ważny. Jeżeli profil jego osoby nie pasuje do danego stanowiska, to często może liczyć na inne oferty pracy.
Czy jest możliwość podjęcia stażu lub bezpłatnych praktyk?
Tak, zawsze zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji.
Dlaczego warto dla was pracować?
Ponieważ jesteśmy Firmą, która ma ugruntowaną pozycję na rynku. Zawsze zapewniamy naszym pracownikom stałą możliwość rozwoju oraz awansu według jasno wytyczonych ścieżek kariery. Cenimy naszych pracowników, co przekłada się na jakość naszej współpracy. Swoje miejsce w naszej firmie mogą znaleźć zarówno osoby z doświadczeniem jak i te, które dopiero rozpoczynają swoją drogę zawodową. Nasi pracownicy mają również możliwość zdobycia nowych kompetencji oraz przekwalifikowania się. Od lat udowadniamy, że nie ważne kim jesteś, w SAVOIR Group odkryjesz siebie.
Jakie cele jako firma wyznaczyliście sobie na najbliższe lata?
Cele wyznaczamy sobie na dwóch płaszczyznach – zewnętrznej i wewnętrznej. Zewnętrznie - chcemy poprawiać naszą pozycję rynkową wśród firm z branż, które reprezentujemy. Wewnętrznie – wzrost wielkości zatrudnienia przy stałym obniżaniu poziomu fluktuacji, co w praktyce oznacza wzrost wartości rynkowej jako pracodawca.
Wspominali Państwo również o pracownikach, którzy pracują przy realizacji w terenie. Czy mogą Państwo rozwinąć ten temat?
Oczywiście – pracownicy terenowi stanowią większość zatrudnionych przez nas osób. Najczęściej rekrutujemy na stanowisko merchandisera, który – w dużym skrócie – jest osobą pracującą w sklepie przy wykładaniu towarów, a do jego głównych zadań należy dbanie o należytą ekspozycję towarów. Aby podjąć z nami współpracę na stanowisku merchandisera należy spełnić dwa główne warunki – być osobą pełnoletnią oraz posiadać aktualną książeczkę sanitarno-epiedmiologicznych. Ważna jest oczywiście chęć do pracy oraz posiadanie wolnego czasu. Podobne wymagania stawiamy przed np. hostessami. Warto zaznaczyć, że nasza oferta skierowana jest głównie do osób czasowo pozostających bez pracy, studentów, emerytów, rencistów oraz osób pracujących w niewymiarowym czasie godzin, które poszukują dodatkowego źródła dochodu. Oczywiście rekrutujemy również na inne stanowiska. Aby zapoznać się ze wszystkimi naszymi ofertami najlepiej jest śledzić naszą stronę internetową oraz nasz profil na Facebooku. Zawsze zamieszczamy tam aktualne oferty pracy, a także informacje na temat specyfiki poszczególnych stanowisk.
Jak można się z Państwem skontaktować?
Naszą firmę cechuje profesjonalizm w podejściu na kandydatów. Dlatego na każde pytanie skierowane do nas zawsze udzielamy odpowiedzi. Osoby zainteresowane pracą u nas mogą się skontaktować z nami za pośrednictwem naszej strony internetowej www.savoir.pl – poprzez formularz kontaktowy. Istnieje również możliwość kontaktu telefonicznego oraz mailowego – dane do kontaktu znajdują się na stronie. Jesteśmy również obecni w mediach społecznościowych – nasz fanpage na Facebooku jest również możliwą formą kontaktu z nami.
Dziękuję za rozmowę.
misiek
14.11.2016 17:35
Super firma, polecam :)
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SAVOIR Group?
@March a na jakim mniej więcej poziomie jest Twoja wypłata? Opłaca się?
06.10.2016 18:11
Merch
11.10.2016 10:00
Tak, pracuje jako merch od 6 miesięcy wszytko jest ok. W sumie sa w grupie nie liczych, którzy wypłacają mnie terminowo.
Henryk
06.10.2016 16:35
Witam,
Czy ktoś w Savoir pracował lub pracuje jako Koordynator? Jakieś opinie? Widziałem ogłoszenie, gdzie proponują umowę o prace. Nie jest to często spotykane.
03.08.2016 15:48
Czy Savoir zmienił nazwę na Savoir Group?
Zocha
20.02.2017 16:45
Tak na 100% maja nowa nazwę
Zocha
20.02.2017 16:46
Tak na 100% maja nowa nazwę
XXX
15.03.2016 12:13
Pracowałam dla tej agencji przy wykładaniu towaru, nie wypłacili mi pieniędzy bo im się 'listy obecności zagubiły' i im tego udowodnić nie mogę.
Stanowczo-nie polecam pracy w tej agencji.
Janek z Mazur
30.12.2015 18:43
Witam.
Rozmowa kwalifikacyjna, którą odbyłem w tej Agencji ( przez telefon), była miła i uprzejma. Tak jak to juz pisała wcześniej osoba, pytania były szczegółowe, ale tak potrzeba by wychwycić czy kandydat w swoim CV zapisał prawdę. Wszystkie pozostałe etapy rekrutacji przeszły szybko i zwinnie.
Z agencja Savoir współpracowałem przez 2 miesiące (pojedynczy projekt dla koncernu). Bardzo sobie chwale tą współpracę:
- bardzo dobry kontakt z przełożonymi,
- terminowe wypłaty i uczciwe rozliczanie się z kosztów (te które były zwracane),
Jeśli chodzi o warunki pracy i kontakty z osobami z którymi się pracuje to zależy od firmy, która korzysta z usług Agencji Savoir.
03.12.2015 03:00
tom wawa
07.02.2016 00:42
To zaden plus dla firmy, ze rozmowa rekrutacyjna trwa długo i jest naszpikowana pseudonaukowymi testami psychologicxnymi. Bywałem na paru takich rozmowach jako kandydat i jako rekrutujący, dość łatwo jest dobrze wypaść, niestety potem okazuje sie, że kandydaci równie często niesprawdzali się w pracy jak kandydaci po zwyklych rozmowach kwalifikacyjnych.
Jeżeli przedstawiasz tu opinie o firmie to konkrety a nie lanie wody.
-stawki i terminowość wypłat
-atmosfera w firmie
-kontakt z przełozonymi
-kultura pracy.
To są ważne rzeczy a nie przeładowana bzdurkami rozmowa ws.pracy.
Pozdrawiam
kandydatka
21.11.2015 11:32
witam, byłam w tej firmie na rozmowie w sprawie pracy do biura w Katowicach. Pierwszą rozmowę miałam przeprowadzoną telefonicznie ale nie była to zwykła rozmowa.. Osoba która zemną rozmawiała była tak szczegółowa jak w rozmowie twarzą w twarz ale odebrałam to dosc pozytywnie. Zdziwiła mnie informacja o przygotowaniu prezentacji CV w PowerPoincie. Zewględu ze lubie wyzwania i zależy mi na znalezieniu dobrego pracodawcy zorbiłam co kazali. Na miejscu nie byłam jedyna kandydatkom do tego zadania oraz rozmowa indywidualana z przenetacją. Ogólnie sama proces rekrutacji fajny inny niż pozostałe ale bardzo długo trał. Doświadczenie super niestety nie dostałam pracy.. ale chociaż oddzwonili i podziękowali.
W
24.09.2020 15:23
To zapewne Pani (usunięte przez administratora)Metody rekrutacji rodem z firm międzynarodowych. Oczywiście, mają one na celu wybór jak najlepszych pracowników. Mają też sens w międzynarodowych korporacjach, które płacą stosownie do rangi, a nie w małych firmach, gdzie wynagrodzenie podstawowe w niewielkim stopniu odbiera od najniższej krajowej. W Savoir niestety przygotowanie prezentacji nie ma sensu. Po co to robić, gdy zaoferują pieniądze porównywalne do wynagrodzenia za pracę w dyskoncie.
13.11.2015 11:41
Kpina poszukuje pracy dodatkowej ale nie za 35 zł! Znalazłem ogłoszenie tej firmy gdzie trzeba iśc na halę raz w tygodniu! A bilety to z nieba ? Nie pracowałem ale za tą kasę żal.pl
Zostaw merytoryczną opinię o SAVOIR Group Sp. z o.o.