Pol-Osteg

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 87 ocen.

Pol-Osteg
2 87 6 1

Opinie o Pol-Osteg

Stary

Witam kolezanki i kolegow juz niedlugo koniec roku i dywidendy ... I jak ostatniego roku te ochlapy na swieta z naszego socjalu . wiec wszyscy juz sie usmiechajcie by dostac choc 500 zl ... Przeciesz nasze rodziny moga miec ubogie swieta nie jak piecza ra i gorn iaki przeciesz my zapracowalismy na ich swieta. Tak wiec zycze wszystkim w firmie zdrowych ( by was nie wyzucili za chorobowe ) wesolych ( choc wszyscy mamy cyrk codzienie ) jak i bogatych ( niestety ale nasi prezesi tylko dla siebie potrafia zagarynac pieniazki) swiat :).

spawacz 5

szkoda gadać czy ci prezesi nie widzą co się dzieje w Dobrzanach myślą ze wszystko wolno im a załoga cicho siedzi bo kierownik nie ogarnia wszystkiego parodia !!!!!

Pracownik
@spawacz 5 16.11.2018 06:50

A co takiego się dzieje w dobrzanach???

Edyta
@Pracownik 16.11.2018 19:45

Po Twoim nicku wnoszę, że pracujesz w Pol-Osteg. Wątek dotyczy pracy w Bydgoszczy - czy właśnie w tej lokalizacji jesteś zatrudniony? Jeśli tak, to napisz proszę, jak widzisz tego pracodawcę - czy jesteś zadowolony z oferowanych przez niego warunków pracy?

Pracownik
@Edyta 17.11.2018 23:53

Edyta pracuje w dobrzanach i moim zdaniem mogło by być lepiej no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma .no jest jak wszędzie .i tyle co tu dużo mówić

Wkurzony

To co dzieje się ostatnio woła o pomstę. Szukanie haków na pracowników, zwalnianie za chorobowe, atmosfera w pracy jest katastrofalna. Już chyba każdy słyszał o zwolnionym Andrzeju, że Jacek powiedział że go przyjmie z powrotem pod warunkiem, że odda 18 dni urlopu. Robicie polowanie na Polaków, a nie widzicie jak Ukraińcy się obijają? Zwolnijcie nas wszystkich. W Bydgoszczy Ukraińcy już są większością, a i tak to Polak robi czarną robotę bo święta krowa ze wschodu przyjechała. Nie zastraszycie nas, my bez Was przeżyjemy, Wy bez nas nie. Czasy niewolników się skończyły, teraz jest czas pracowników. Po tej Sparcie jaką mamy tutaj, damy sobie radę wszędzie, zakładów metalowych jest w Bydgoszczy dużo.

Edyta
@Wkurzony 24.10.2018 01:14

@Wkurzony, widać, że Twój komentarz zdecydowanie pasuje do nicku, którego używasz. Dlaczego firma, jak to piszesz, "szuka haków" na pracowników? Raczej nie powinno się tak dziać. Co mogłoby, Twoim zdaniem, nieco uzdrowić atmosferę w Pol-Osteg w Bydgoszczy?

Wkurzony
@Edyta 24.10.2018 20:49

Dlaczego firma szuka haków? W firmie zatrudnionych jest ponad 200 Polaków i góra robi wszystko by zejść z liczbą pracowników poniżej 200 by płacić niższy podatek, także około 30 osób muszą wyrzucić. Zapomnieli tylko, że roboty jest coraz więcej, doszły dwa zakłady, którym trzeba dostarczać gotowe elementy do spawania. Co mogłoby uzdrowić sytuację? Gdyby Dyrektor na każdym stanowisku popracował chociaż dzień i zobaczył, poczuł że to ciężka praca może zacząłby szanować pracowników. Obecnie nie czujemy szacunku, raczej pogardę. Dyrektor nie szanuje nikogo i z niczyim zdaniem się nie liczy, zawsze ma rację i nie wolno z tym dyskutować.

Edyta
@Wkurzony 27.10.2018 19:32

@Wkurzony, szacunek do pracownika i odpowiednie podejście jest bardzo ważne. Trzymam kciuki, aby w firmie może jednak mimo wszystko zaczęło dziać się lepiej! Może warto zrobić jakieś zebranie z pracodawcą i wspólnie poszukać dobrego rozwiązania?

Wkurzony
@Edyta 31.10.2018 22:39

Gdybym odważył się do tego doprowadzić automatycznie byłbym do zwolnienia. Góra jest autorytarna tylko nie potrafi być dla pracowników autorytetem. Osoby występujące o podwyżkę idąc na rozmowę w tej sprawie dostają wypowiedzenie. Dziękuję serdecznie @Edyta za wsparcie. Sytuacja jest patowa i jak tak dalej będzie zakończy się zawiadomieniem PIPu o mobbingu. Niech włodarze firmy to przeczytają, nie zostanie powiadomiony Bydgoski PIP, a Centrala w Warszawie. Warto dla nas wszystkich dojść do konsensusu zanim sprawa się rozwinie.

Edyta
@Wkurzony 01.11.2018 20:54

@Wkurzony, nie brzmi to w takim razie zbyt ciekawie. A gdyby tak zebrała się po prostu większa liczba osób? Myślę, że zawsze warto szukać jakiegoś rozwiązania. Jeśli Ty lub inne osoby doświadczyliście mobbingu w Pol-Osteg, to można to zgłosić poprzez baner "Zero tolerancji" widniejący na naszym forum.

Stary

Pampers ma gdzies czy ci sie podoba . jak nie to ic zanies wypowiedzenie . Najwazniejsze by cyferki na kacie zgadzaly sie a i dotego by mu tylko bylo cieplo ...

Świeżak

Witam Wszystkich. Mam pytanie odnośnie pracy w Firmie na stanowisku Lakiernik. Jakie tam Panują warunki? Czy jest to praca zmianowa? Jakie jest średnie wynagrodzenie?

Stary

A co tu pisac . zaba to la jza ... I mu sie nalezy a Kamil na to pracowal juz od dawna... - nawet zbyt puzno go zwolniono...

Liderr

Cześć Edyta co u Ciebie ciekawego, witam również całą resztę. Jestem wami zawiedziony nawet jednego krótkiego zdania o Żabie i Johonym, normalnie z byle g...... bat kręcicie a tu dwie takie akcje bez echa na forum

Edyta
@Liderr 14.10.2018 00:13

@Liderr, o czym mówisz? Jestem moderatorem forum, nie znam więc wewnętrznej sytuacji firmy. Prosiłabym Cię jednak o nieużywanie na forum imion czy też pseudonimów osób trzecich - takie dane podlegają ochronie prawnej i nie powinny być publikowane na forum publicznym.

Edyta

@Alkocholik, takie komentarze, nie wnoszące nic do dyskusji na temat pracy w danym miejscu, nie powinny pojawiać się na forum. Proszę więc bardzo o niezaśmiecanie wątku. Czy ktoś z Was pracuje obecnie w Pol-Osteg w Bydgoszczy i chciałby podzielić się swoją opinią na temat funkcjonowania tej firmy?

Alkocholik

A czy mozna pic bo slyszalem ze mozna

Edyta

@Robol, dziękuję za podzielenie się swoją opinią na temat pracy w Pol-Osteg na forum. Planujesz związać się z tą firmą na dłużej? Chciałabym jeszcze dopytać Cię o kwestię socjalu dla pracowników w firmie - czy funkcjonuje coś takiego? Jeśli tak, to na co można liczyć?

Robol

Wszystkiego te opinie o dobrzanach to bzdury. Jest spoko. Pieniądze na czas i ekipa ok. No ale każę kierownik pracować to może być dla niego których kara i dla tego piszą takie głupoty . Ja tam pracuje i żadnych patologii tam nie widzę .praca jak wszędzie.

Edyta

@NikiLauda, rozumiem, dziękuję za odpowiedź na moje pytanie! Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego na zawodowej ścieżce. @Pracownik, a długo już jesteś związany z firmą? Interesuje mnie jeszcze kwestia trybu pracy - czy jest to praca zmianowa? Jeśli tak, to jak to dokładnie wygląda? Napisz coś proszę na ten temat. @swarścik iz polszy, rozumiem, że jesteś zainteresowany pracą w Pol-Osteg. Aplikowałeś już?

Spawacz 2

Wiele ludzie tutaj piszą nieprawdy o pol osteg dobrzany .jest ok poza tym ze pomocnik malarza chodzi non stop na bombie i co nie którzy też piją to jest ok .trochę żałują kasy na sprzęt .ale kontenery mają być i juz .no i jeszcze warunki socjalne sięgają dna. Nie wspomnę juz o warunkach pracy bo szkoda wokale o tym pisac

swarścik iz polszy

jestem spawaczem, witam załogę firmy POL-OSTEG, mam pytanie: Ile mógłbym zarządać na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie, jeśli: mam świerzo aktualne uprawnienia i zarazazem potrafię pospawać z pełnym ciągłym przetopem (wg inspektorów z DNV : "full penetration") w metodach MAG-pozycja HL-45o, i wszystkie niższe(stal czarna); TIG-pozycja HL45o, i wszystkie niższe (stal czarna i kwasówka) z góry dzięki z odp. i dopowiem, że spawanie (u was dowiedziałem się pocztą pantoflową - z góry na dół) no ale z dołu do góry , to się nie da w tempie: "sznela, sznela"

anonymous

Panowie powiem tak przestańcie pisać bzdury na temat pol-osteg nie ukrywam kim jestem nie podszywm się pod nikogo to ja miś yogy powiem tak praca jak każda robić trzeba a tych co piszą te bzdury to nie wiem dla czego ja robiłem 9miesiecy dobrych złego słowa nie powiem jest parę osób których trzeba unikać i nie można im ufać to ja miś yogy a te bzdury to wiecie kto pisze ludzie którzy tam robią i się podszywaja pod bug wie kogo dlatego mi się tam dobrze robiło piszą na pampersa jaki to on nie jest dla mnie gość taki ma swoje dni jak każdy źle i dobre ale też na poczucie humoru i fochy potrafi się śmiać nie chciał bym tych piniedzy za tą funkcję jaka on pełni ale potrafi się śmiać w skrucie to ja miś yogy to bzdury na temat pol-osteg pozdrowienie dla kadr Pani Eli Zosi mile kobiety to ja yogas przestańcie pisac bzdury jak bym miał okazję wrzucił bym pozdrawiam miś yogy

Stary

Pracownik waruki ci odpowiadaja zima - 10/ 20 . lato brak wody nato sie pisales co ci niby mowili na rozmowie ze zarobisz i tylko tyle smieszny jestes ja tu pracuje od poczatku z jackirm pilem a ty tu starasz sie bronic ich od mojrgo przyjecia minelo 20 lat okolo i co sie zmienilo tylko cyferki na katach tych darmo zjadow . fakt jestbtaki ze pieniazki sa na czas tego nie moge zapzeczyc. Ale tez musze powiedziec dzien w dzien pija ludzie bocian ostatnio chodzil napier... Wiem bo z nim pilem .

Edyta

@NikiLauda, a czy starsi pracownicy poruszali jakoś kwestię różnic w wynagrodzeniach z odpowiednimi osobami w firmie? Może warto podnieść ten temat, to może coś się zmieni w Pol-Osteg. @Nowy, widzę, że jesteś zainteresowany pracą w firmie Pol-Osteg. Zdecydujesz się aplikować? Masz już doświadczenie zawodowe w branży? @Pracownik, pracujesz w tej firmie, tak? Napisz, jeśli możesz, kilka słów więcej na temat tego pracodawcy i oferowanych przez niego warunków.

NikiLauda
@Edyta 10.09.2018 22:22

Pracownicy podnieśli ten temat i w związku z tym każdy musi podpisać lojalke, że nie może nikomu mówić ile zarabia. Dobrze, że już tam nie pracuje.

Pracownik
@Edyta 10.09.2018 22:22

Tak pracuję w tej firmie i śmieszą mnie wypowiedzieć tych fachowców ???. Nie mówię praca jest ciężka ,ale chyba wybraliśmy taki zawód i wiedzieliśmy że będzie ciężko . Wypłaty są płacone terminowe na święta jest płacone socjalne ,no i pod koniec roku pracownicy dostają dewidendy ( ci co chorują albo olewają robotę to nie dostają tej dewidendy).ci co tu głupoty wypisują to podejrzewam że im się nie chciało robić ,mieli olewające podejście do pracy albo byli takimi fachowcami że co to oni nie robili i nie spawali a okazało się że nic nie potrafią i te osoby właśnie najwięcej narzekają . A co do brygadzistów to pilnują aby pracownicy robili a nie się opierdalali ,nie wiem jak jest w Koronowie i Dobrzanach

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Człowieku zastanów się ,czy można pić ? Przeczytaj sobie co za analfabeta to pisał , przyjdź zobacz .

NikiLauda

Pracuj 10 lat zarabiaj 21 zł. Przyjdzie nowy spawacz bez doświadczenia zarobi 27 zł. Tak się szanuje tutaj stałych pracowników.

Edyta

@Welder, nie bardzo rozumiem wydźwięk Twojego komentarza. Pracowałeś lub w jakiś inny sposób byłeś lub jesteś związany z firmą Pol-Osteg? Zachęcam do dodania swojej nieco bardziej rozbudowanej opinii na forum. Na wątek zaglądają osoby zainteresowane pracą w Pol-Osteg - pozwólmy im zobaczyć szerzej pracę w tej firmie!

Welder

Jak to się mówi w Dobrzanah "Lepiej się (usunięte przez administratora) niż..........Nie!"

Edyta

@Lider koronowo, nie rozumiem, dlaczego wciąż zamieszczasz na forum komentarze nie wnoszące nic nowego do dyskusji. Przypominam, że takie wypowiedzi mogą zostać usunięte przez administratora forum. @Spawacz 2, ogólnie specyfika Internetu jest taka, że we wszystkich miejscach w Internecie każdy może pisać, co chce - i ciężko jest zweryfikować, co z tych rzeczy jest prawdą, a co nie. Jako moderatorzy staramy się dbać o porządek na forum, ale nie zawsze jesteśmy w stanie wychwycić wszystkie uchybienia. Pracujesz w Pol-Osteg?

Spawacz 2

Najlepsze jest w Pol osteg ze każdy może pisać na forum co chce na firmę i pluć im w twarz to i tak powiedzą ze deszcz pada i tylko ...... dawać dawać bo mało kontenerów .ŻENADA..

Edyta

@lider, drążę Bydgoszcz, ponieważ wątek dotyczy pracy w Pol-Osteg właśnie w tym miejscu - jeśli firma ma dwa oddziały, to dla drugiego z nich założony powinien być oddzielny wątek na forum. Nie rozumiem za bardzo, gdzie widzisz problem. @pracownik polosteg, tak, jak pisałam wcześniej - jestem moderatorem forum i nie jestem w żaden sposób powiązana z firmą Pol-Osteg. Natomiast rozumiem, że Ty w niej pracujesz, tak? Bardzo proszę o rzeczowe i kulturalne wypowiedzi na forum! Komentarze naruszające regulamin mogą zostać usunięte przez administratora.

Lider koronowo

I co jest 21 a ja juz mam dobrze . A ludzie podemna jeszcze maja malo ... Ide spac .

Lider koronowo

Nie tylko w Dobrzanach pijecie u nas w Koronowie to 2 zmiana stale chodzi pijana . a w dodatku widze ze duzo ginie ...

spawacz4

Has zabawne

Edyta

@spawacz, to nie jest miejsce do dzielenia się takimi rewelacjami. Forum GoWork.pl służy wymianie rzetelnych, merytorycznych i kulturalnych opinii na temat pracodawców. Czy ktoś z Was pracuje aktualnie w Pol-Osteg w Bydgoszczy? Jakie warunki oferuje ten pracodawca? Chętnie dowiem się też, czy jest jakiś socjal w firmie.

lider
@Edyta 16.08.2018 15:05

cześć Edyta, ciekawy jestem dlaczego tak bardzo interesuje cie oddział w Bydgoszczy, sam zadałaś bezpośrednio pytanie : "Czy ktoś z Was pracuje aktualnie w Pol-Osteg w Bydgoszczy?". Jako firma mamy dwa oddziały i z tego co czytam to tam całkiem fajnie się chłopaki bawią a ja odnosze wrażenie że ty i tak drążysz Bydgoszcz. Tak wiem jesteś moderatorem i dbasz o porządek, chłop pisze o Dobrzanach a ty o Bydgoszcz dopytujesz, zaczyna mnie to wciągać. do chłopaków z Dobrzan, i po co się tak głośno chwalicie, jak któryś z szefów do was przyjedzie to mu jeszcze najlepiej polejcie, żenada.

Koronowo

A może w dobrzanach niech Gurniaki otworzą obok pol osteg jakiś odwyk czy coś w tym stylu to przestaną tam pić i wezmą się za robotę

Zonaalkocholika

Witam. Dobrze że porusziliscie temat picia w dobrzNach bo już niewiem co myśleć poniewasz muj mąż za karzdym razem jak wraca z pracy jest pijany. W domu zawsze go pilnuje żeby nie pił a jak wraca z pracy szczegulnie z drugiej zmiany jest pijany, nieraz ledwo na nogach stoji. Myślałam że jak pujdzie do pracy to nie bendzie pił ale jednak niepotrafia tam dopilnowac swoich pracowników i pozwalają im na picie. Najbardziej obawiam sie tego że kiedys jak bendzie w pracy i wypije zaduzo alkocholu to sobie zrobi krzywdę i czyja wtedy bendzie wina ? Powini bardziej pilnować swoich ludzi i moim zdaniem nie jest tam zbyt dobrze skoro trzymają tam takich ludzi jak muj mąż a nie stac ich na to żeby byli tam porzadni ludzie. . Pozdrawiam.

Zostaw opinię o Pol-Osteg - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pol-Osteg