Rationel Polska

Wędkowy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 249 ocen.

Opinie o Rationel Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rationel Polska

nick

Czemu gdzie nie spojrze..do skrzynki pocztowej ..na autobus..na basenie ...w lodówce... pracuj w Dovista... podpytywałem znajomych to ponoć..moze i coś zarobisz...tłuczac nadgodziny olewajac rodzinę..po 2gie same po..by tam pracują?? (nie moja opinia a znajomego)..ponoć wyzysk na maxa..nikt nie dba o atmosfere..tolerowany jest mobbing i chamstwo ?? W autobusach..alkoholiki mimo zakazu łoją browary ?? Przeraża mnie to.., że firma zatrudnia ponoć Ukraińców i Gruzinów...to przyznawanie się do nieudacznictwa firmy ?? To prawda ?? Proszę o info bo nie wiem czy zwalniać się z Eatona..

Mały
@nick 27.11.2017 00:12
Czemu gdzie nie spojrze..do skrzynki pocztowej ..na autobus..na basenie ...w lodówce... pracuj w Dovista... podpytywałem znajom...

Odpowiedziałeś sobie , gdyby było tam rewelacyjnie to nie bylo by ukraincow. NIE MAM nic do nich ale gdyby bylo tak bajkowo to chetnych do pracy byla by masa Polaków. Ja szukam juz nowej pracy , nie zwalniaj sie bo po okresie probnym bedziesz żałować. Pozdr

Adaś
@Mały 03.12.2017 21:34
Odpowiedziałeś sobie , gdyby było tam rewelacyjnie to nie bylo by ukraincow. NIE MAM nic do nich ale gdyby bylo tak bajkowo to...

Czemu po okresie próbnym ma sie żałować ? (tzn w probnym Cie tolerują a później juz brak szacunki czy jak ) ?

Bobi

Biedronka oferuje na kasie na dzień dobry 3250,- od 01.01.2018 ponieważ nie ma ludzi do pracy. Tutaj o takich pieniadzach wielu moze pomarzyć pracujac kilka lat. Lepiej w Biedrze na kasie zarobisz, bez nadgodzin, bez nocek, bez norm i swiety spokój.

Adam

Firma ponoć z tego co mi wiadomo jest stała..jednak ludzi pracujących tu po kilkanaście lat ciężko znaleźć..jakoś kilka lat średnia pracujących tu ludzi ...później ktoś szuka czegoś lepszego...Po drugie wielu osobom nie pasuje, że firma zarządza jego urlopem...po trzecie jakby nie było jest to praca poza miejscem zamieszkania..Ale polecam np. jako pierwszą pracę, dużo można się nauczyć :)

abc

proste pytanie, Jest tak az fatalnie, ze pracuje tu Ukraina ??????

Donek
@abc 19.11.2017 23:59
proste pytanie, Jest tak az fatalnie, ze pracuje tu Ukraina ??????

Polpharma ponad 3000brutto na dzień dobry. +pewna premia. Pracuje w Polphie i nie zaluje,ciezko sie dostac. Social takize glowamala.Gdyby w Doviscie dobrze zarabiali nie bylo by tylu ogloszen o prace,wezma cie po podstawówce. Kiedy byl rationel miejsc brakowalo ttlko po znajomosci mozna bylo sie wkręcić,premia wieksza od podstawy.Ale to stare czasy...

WOBA

Od maja nic sie nie zmieniło,jesli chodzi o wyzsze pensje ze strony zarzadu chyba wyglada to tak ze nie jest to konieczne,ale za to wiemy ze do 2020 mamy robic 2x tyle co terez i z jeszcze lepsza jakością. Podkreślę ze od kilku miesiecy nie ma premii bo niewyrabiamy z jakoscia i produktywnoscia na czas,czyli wychodzi sucha podstawa.Przyjmują tylko na faryke T5 bo od nowego roku rusza tam 4brygadówka. Pozdrawiam

justi

pytanko mam czy mozna 3 tys na lapke wyciagnac w tej firmie ? dziekuje za pomoc

as
@justi 29.09.2017 19:14
pytanko mam czy mozna 3 tys na lapke wyciagnac w tej firmie ? dziekuje za pomoc

w wakacje gdy walniesz 300 godz ..przyjezdzasz do domu i spisz a dla rodziny masz ledwo czas bo nogi w (usunięte przez administratora)??

Nika

Zatelefonowałam zapytać o zarobki dla operatora wózków widłowych, ale jeśli chodzi o płace, to jest jakaś kpina. Niby taka firma super, a płace jak w Azji. Żenada.

Rhp

Czy na rozmowie o prace sa jakies testy ??

Ona

Ludzi szukacie....a po rozmowie nikt sie nie odzywa....chciałabym pracowac ale nawet pani nie oddzwonila....a codzien oferty w internecie....

Operator CNC

Zastanawiam sie nad złożeniem podania bo mam w sumie niedaleko a męczą mnie dojazdy do Pelplina... ile teraz mozna max dostać na start, jak masz doświadczenie na maszynach CNC?

Ona

Ciezko przejsc tam rozmowe kwalifikacyjna....wogole nie oddzwonila do mnie pani ktora prowadzila rozmowe...a niby tyle ludzi potrzebuja....ale chyba takich co od razu wszystko umieja....wymagania wysokie

On....

Czy jak po rozmowie trzeba czekać na tel to przyjmą wogole?

Ruda

Kobiety wogole tam przyjmują? Bo ogłoszenie co chwile się ukazuje a nikt nie oddzawania...

Beli

Ogloszenie ze potrzebuja ludzi a wogole nikt nie dzwoni....

mixer

Jak ma się sytuacja obecnie w Doviście...... tak jak opisane jest przez WOBA

Ona
@Patryk 26.05.2017 10:31
Spojrzą w CV, zapytają o poprzednich pracodawców i dlaczego już tam nie pracujesz? dlaczego chcesz pracować właśnie w Doviście?...

Dzięki bardzo:-)

Nowy
@Patryk 26.05.2017 10:31
Spojrzą w CV, zapytają o poprzednich pracodawców i dlaczego już tam nie pracujesz? dlaczego chcesz pracować właśnie w Doviście?...

Proszę o pilny kontakt na e-mail z Panią o imieniu Iwona, którą już pięć lat pracuje w firmie Dovista. Mój e-mail jacekszczygelski 27@gmail.com

WOBA

Twoim urlopem dysponuje firma czyli: 10 dni w lipcy kiedy jest przestoj i fabryki stoją. 5 dni w ferie i okolo 5-10 dni w sw.bozego narodzenia inne dni wolne miedzy swietami jak np majowka odrabiasz w sobote. Chcesz sobie dorobic nadgodzinami? ZAPOMNIJ. Od kilku miesiecy sa zabronione. A wiec jesli w zespole np.5 os. dwoje pracownikow zachoruje to 3 zap... za 5. Czesto i gesto w sumie to juz standard ze co niektorzy robia na 2 maszynach na raz bo nie ma obsady a na nadgodziny nikogo nie dostaniesz do pomocy ani sam nie mozesz zostac choc w oczy razi brak pełnej obsady na wielu stanowiskach. Chore. PREMIE kolejna ciekawa rzecz do opisania. na rozmowach usłyszysz jakie to nie są wysokie premie 600,700,900 zł BRUTTO mozna wyciagnąć a prawda jest taka ze zobaczysz moze 100 -150 brutto i to jeszcze jak dobrze pojdzie. Bo premia jest głownie za jakosc ktora ciezko utrzymac. Cały czas zwiekszaja normy produkcyjne co oczywistym jest ze to nie pozwala na utrzymanie jakosci w takim zapier...lu. Nie dajcie sie omamic ta fikcyjna premią. PODWYZKI-smiech na sali i zenada. ludzie dostawali w tym roku po 40,70 zł brutto podwyzki za ocene pracownicza ktora jest raz w roku. Pracownicy zaczeli sie zwalniac masowo i wyciagneli dodatkowo dla kazdego po 150 brutto by zatrzymac ludzi. Podkresle ze przez reszte roku nie masz szans na podwyzke. Nie zachoruj czasam bo tez dostaniesz taka podwyzke:) Jesli liczysz na dobry zarobek to nie ten kierunek. Jezeli firma musi roznosic ulotki wieszac plakaty w autobusach na przystankach w sklepach aby ktoś zechciał u nich pracowac to chyba wszystko tłumaczy. Chciałbym jeszcze nadmienic ze od przyszłego miesiaca bedziemy mieli ukrainskich kolegow. Ta firma jest juz spalona w okolicy łapia sie wszystkiego by ludzie zechcieli pracowac w dovista polska. Firma wciaga ciezko jest sie wyrwac. plusy sa takie ze na swieta dostaniesz 3-4 stowki + paczka dla dzieci jesli masz, za wakacje tez tyle (choc to moze niedługo tez ulec zmianie sadzac po poczynaniach nowego dyrektora czyli ciecia na kazdym kroku i na wszystkim co sie da)do tego robisz w cieplym i sa przestrzegane wszystkie prawa pracownicze. I to by było na tyle.

Paweł

Jak wygląda system pracy? 5 dnia na pierwszą zmianę, 5 dni na drugą i na trzecią? Weekend wolny?

Bartek
@Paweł 08.04.2017 23:21
Jak wygląda system pracy? 5 dnia na pierwszą zmianę, 5 dni na drugą i na trzecią? Weekend wolny?

Odwrotnie, system 3,2,1 tydzień nocka kolejno tydzień popołudniówka a następnie dniówki i tak dalej i tak dalej

ggg

jak długo czekać na telefon po rozmowie kwalifikacyjnej ?

Bart
@ggg 06.03.2017 11:22
jak długo czekać na telefon po rozmowie kwalifikacyjnej ?

Skoro po rozmowie nie otrzymałeś skierowania na badania do lekarza ani nie poinformowali Cię kiedy zaczynasz pracę to raczej nie przeszedłeś rozmowy pozytywnie. Na rozmowie byłem 17 stycznia i po rozmowie otrzymałem skierowanie na badania do lekarza oraz Pani prowadząca rozmowę poinformowała mnie,że pracę rozpoczynam 1 lutego lecz będzie jeszcze do mnie dzwonić 30/31.01 ze szczegółami na jakiej fabryce są wolne wakaty i gdzie mnie może ulokować.

T3 maszynownia

T3 maszynownia linia ram 2007r może 2008r zaczołem prace, skończyłem 2012 moim brygadzistą był Krzysztof .R .zastępca brygadzisty Tomek nie pamiętam nazwiska ,pamiętam dobrze małego chłopka tz;BOBEK STRASZNY KRETYN Z WSZYSTKIMI WALCZYŁ ,NASTĘPNY BYŁ STĘPIEŃ DOBRY FACHOWIEC MIAŁ POJĘCIE O STOLARCE,NASTĘPNY KRYCHA NAJLEPSZY KOLEGA STĘPIENIA PAPUGI NIEROZŁĄCZKI TEŻ DOBRY FACHOWIEC,NASTĘPNY WIESŁAW .S. TAJNOS AGENTOS TEŻ ZNAŁ SIĘ NA ROBOCIE.DO CZASU GDY ZATRUDNILI NOWEGO DYREKTORA KTÓRY WCZEŚNIEJ NAROBIŁ BAJZLU W FLEX TRONIC I ZE SWOIMI CHORYMI POMYSŁAMI PRZESZEDŁ DO BYŁEGO RATIONELA TERAZ DOVISTA ZACZĘŁY SIĘ CIĘCIA FINANSOWE DLA PRACOWNIKÓW I SKOŃCZYŁA SIĘ MOJA PRZYGODA .POZDRAWIAM T3 MASZYNOWNIE I KOBIETKI NA ZAPRAWKACH.

Trep
@T3 maszynownia 16.02.2017 13:25
T3 maszynownia linia ram 2007r może 2008r zaczołem prace, skończyłem 2012 moim brygadzistą był Krzysztof .R .zastępca brygadzi...

Konkretnie jakie cięcia ??? Zmniejszyli pensje ? W czym poprzednie władze były lepsze od dziś - robią co im właściciel każe

T3 maszynownia

Pracowałem na T3 Maszynownia 5 lat i wszystko było ok oprucz wynagrodzenia zarabiałem od 1600 do 2000 max ale pewnego dnia zatrudnili Nowego Dyrektora przyszedł z flexa tam go prawdopodobnie zwolnili za pomocą solidarności .NO I W TEDY SIĘ ZACZEŁY ZŁE CZASY DLA RATIONELA.

StEfAn

Byłem na kolejnej rozmowie i na chama gościu z którym dziś rozmawiałem chciał mnie wcisnąć na klejonkę (gdzie mi to odradzano) podchody takie robił aby tylko tam . Sam nie wiedział o czym gada

Ania

Zastanawiam się nad podjęciem pracy za i przeciw ,ktoś coś.

Maria
@Ania 26.12.2016 18:52
Zastanawiam się nad podjęciem pracy za i przeciw ,ktoś coś.

Moja sąsiadka to tam robi na T4, to muwiła że sobie chwali. Kase dostali do wykorzystania ponoć koło 6 stuw, paczki na mikołaja dla dzieci, wigilia w pracy normalnie i jeszcze prezenty dla każdego co pracuje tak z tego co opowiadała. Mi sie wydaje że tam dbaja, mówiła że premie są i mi ona chwaliła prace. Płacą im jeszcze za autobus do pracy. Lepiej niż we fleksie mówią tak

Max

Witam teraz dostalem propozycje na specjaliste ds. Jakości czy warto przyjadz się na te stanwisko? Z góry dzięki za info Wesołych Świąt

EPM

Talony na swieta + paczki dla dzieci . Przy najnizszej krajowej wyplata na reke 2700 przy niewielu nadgodzinach . Soboty gdy nie masz w grafiku a potrzeba jest przyjsc do pracy dostaniesz 200 zl brutto dodatkowo. Dojazdy zapewnione. Czego chcecie wiecej.

mama
@EPM 12.12.2016 14:09
Talony na swieta + paczki dla dzieci . Przy najnizszej krajowej wyplata na reke 2700 przy niewielu nadgodzinach . Soboty gdy...

daj spokój nie wiesz co piszesz czas w weekendy to dla rodziny i odpoczynek chyba że cię rodzina nie kocha.

Mel

Pracuje sie dobrze bo mamy super lidera. Finanse nie tj. na rozmowie najnizsza krajowa w rzeczywistosci wychodzi wiecej premia do 600 zl potem 200 zl. za to gdy nie wybierzesz UZ lub opieki na dziecko , dodatki za nocki uzbiera sie sporo wiecej.

Mel

Co oznacza ranga 2D lub 1D czy tez 3D

Eee

Czy pracujecie w soboty i niedziele?

Eee

Czy pracujecie w soboty i niedziele?

Odpowiedz do Eee
@Eee 01.07.2016 21:33
Czy pracujecie w soboty i niedziele?

Przez 1,5 roku jak tam pracuje to raz bylem w sobote i to z podowdu długiej awarii maszyny. Na 7h od 6-13. Tam jest tak ze jak ktos uwaza za me mocne tyły to sam sie wpisuje na sobote. Wiekszosc chodzi bo wiecznie mają mało kasy,mi az tak nie zależy. Albo jak masz naprawde dużo roboty danego tygodnia to juz musisz zacisnąc poślady i przyjechac do tej roboty. Pisze to co jest na starej hali,na temat tej nowej sie nie wypowiadam bo nie mam z nikim kontaktu ale z tego cosłyszalem. Jesli masz 1 zmiane na tamtej hali to przychodzisz na 7h. Tam normalnie pracuje na 2 zmiany ale w sobote na 2ga zmiane nigdy

anonim

(usunięte przez administratora)

Mel

Pracuje sie dobrze bo mamy super lidera. Finanse nie tj. na rozmowie najnizsza krajowa w rzeczywistosci wychodzi wiecej premia do 600 zl potem 200 zl. za to gdy nie wybierzesz UZ lub opieki na dziecko , dodatki za nocki uzbiera sie sporo wiecej.

Marcin

Pracowalem na T2 - 9 lat. Sam sie zwolnilem. Obecnie teraz pracuje w Norwood w Rusocinie przed Pruszczem Gdańskim. Okna i drzwi norweskie. Podobna praca. Poszukują głownie stolarzy ale jak ktos chetny to można CV wysłac. Atmosfera spokojna,nikt ci du..y nie zawraca. Pracujemy przewaznie po 10h w piatki 8h. Pierwsza tylko zmiana. Na drugiej hali sa 2 zmiany. Pieniadze podobne. Stawka netto na poczatek powyżej 11zł za godzine. Mozna wiecej wynegocjowac. Aha i premia stała 300zl netto do tego co miesiac. Ciezko zeby ci zabrali. Przeważnie zabieraja za spóznienia do pracy ale to praca a nie przedszkole. Pracowalem w Doviście tyle lat to mam porownanie. Tu a tam. Pozdro

maki

co z pracą nz t2

atra

hardy, przecież podatek jest potrącany bo tak narzuca polskie prawo, a nie woba czy ktokolwiek z firmy

hardy

witam to ja hardy pojawiam sie jak cien znikad dostaniecie talony a pozniej znow brak premi ha ha ijeszcze podatek wezma

Kosztorysant

Witam, co jakiś czas spoglądam na ogłoszenia Dovist'y. Dosyć często poszukują młodszego kosztorysanta, czy ktoś wie dlaczego jest taka częsta zmiana na tych stanowiskach i jak się pracuje w dziale wyceny?

iron

ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE PENSJE GLODOWE WARUNKI beznadziejne

hardy

nie chodzi czy ciedzko czy nie trzeba zarobic a nie pracowac za wolne a a rudy nietoperz to nie nazwiski tylko ksywa pana m prz

kolo

zła praca nie jest, fizycznie też się nie napracujesz (zależy też od stanowiska) premie to jest ściema, jest wtedy gdy nie ma nadgodzin, a gdy są nadgodziny to o dziwo premia jest duża. Soboty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] TOTALNE- przyjdziesz w sobotę dostaniesz za to dzień wolny, ( po jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mi dzień wolny ? przecież chodzę by zarobić na rodzinę ,a nie siedzieć w domu)by tu pracować trzeba się uodpornić psychicznie, bo naprawdę ciężko wytrzymać. Zmiany co chwilę są np kalendarz pracy, jest ustalony z góry na 4 miesiące, ale i tak zmieniają go co 1-2 tygodnie. Wypłata nie jest zła, jeżeli jest jakaś premia bądź nadgodziny. Ogólnie nie polecam firmy- pracuję 5 lat i szukam innej pracy. Pozdrawiam

hardy

A KTO WIDZIAŁ WOBE NA KOMPIE WYSTARCZY WPISAC NAZWISKO JAKI ZADOWOLONY ZE SWOJEGO ZYCIA

hardy
@hardy 11.09.2015 17:39
A KTO WIDZIAŁ WOBE NA KOMPIE WYSTARCZY WPISAC NAZWISKO JAKI ZADOWOLONY ZE SWOJEGO ZYCIA

a w flexie rozdawał czekolady pracownikom na mikołaja wiem bo tam pracowałem tu mu sie udało zazdroszcze wam

nick
@hardy 11.09.2015 17:44
a w flexie rozdawał czekolady pracownikom na mikołaja wiem bo tam pracowałem tu mu sie udało zazdroszcze wam...

ja dostałem jako agencyjny smiec kubek i brelok wyprodukowany tam..ja pier..

anonim

(usunięte przez administratora)

hardy

urlop według kodeksu pracy socjal talony na swieta 600 i nie zabieraja poznie premi zeby sie bony zwrociły jednak ostrzegam dla leserów brak miejscz pracujemy w kolektywie

Iwona

Witam. Pracuję w Doviście ponad 5 lat. I jak czytam te bzdury co tu wypisujecie to aż mi się żygać chce. Ci wszyscy co piszą źle o firmie to prawdopodobnie leserzy którym robić się nie chce. Firma jest uczciwa i jak ktoś uczciwie pracuje to i uczciwie go traktują. Pomagają nawet w trudnych sytuacjach życiowych. Jestem ze Starogardu i tu i okolicy nie ma innego lepszego zakładu. Ci co wypisywali powyżej źle o firmie prawdopodobnie zostali zwolnieni z przyczyn leżących po ich stronie. Bo nie słyszałam jeszcze żeby zwolnili pracownika który uczciwie pracuje. Zwalniają tylko pijaków i złodziei albo leserów którzy tydzień chorują a tydzień pracują. A i tych pobłażliwie traktują bo powinni zwolnić ich dyscyplinarnie a oni idą im na rękę i pozwalają im się samemu zwolnić. Mamy darmowy transport, wyprawki na każde dziecko idące we wrześniu do szkoły, paczki na święta i talony na święta 2 tygodnie urlopu w wakacje i tydzień w grudniu i lutym. Na t7 ludzie biją się o to żeby robić nadgodziny bo dobrze za nie płacą. Po 5 latach pracy mam 2900 na rękę i mam nadzieję ze nadal będę spełniać się w tej firmie i osiągać kolejne sukcesy. Nie zamieniłabym jej na żadną inna tym bardziej że dają swoim pracownikom możliwość rozwoju. Ciągle są jakieś nowe rekrutacje wewnętrzne na lepiej płatne stanowiska. I jak ktoś chce zawsze może spróbować coś nowego. Jestem szczęśliwa ze w okolicy jest taki zakład i że mogę w nim pracować polecam i pomagam moim znajomym dostać się do firmy. Marku a odpowiadając na twoje pytanie odnośnie kierownika produkcji to jest zupełnie inne stanowisko niż to które opisują wszyscy. Tu musisz się liczyć z dużym stresem bo pracuje w Doviście dużo ludzi którym się nie chce pracować i ciężko ich czymkolwiek zmotywować. Będziesz miał do czynienia z ludźmi którzy wola zamiast do pracy iść na chorobowe bo akurat jest ładna pogoda i przydało by się nad morze pojechać :) Ale nie martw się są i tacy którzy uczciwie pracują tylko tych jest mało i może zdążyć się tak że nie będziesz miał wyników bo produkcja cię olała i nie przyszła do pracy a dyrektor będzie oczekiwał wyników.

Marek

A jak płaca kierownikowi produkcji. Warto startowac?

aa

spoko robota możesz przyjść na rozmowę niema czego bać robota jest okej bo sam pracuje w firmie i legalna kolego zapraszam

Marek

Obecnie szukają kierownika produkcji. Ktoś może coś więcej o tym. Jaki klimat i itd. Z opini to chyba raczej trzeba mieć charakter h...żeby tam pracować czy normalni kierownicy tez sie trafiają.

arek

Ciekawi mnie na czym niby mają polegac te całe kombinacje przy wypłatach, przecież coś takiego jak wypłata powinna być akurat jasno ustalona i zapisana w umowie, coby człowiek wiedział ile zarobi. To nie może byc na zasadzie wróżki, więc jeśli tak tu jest to powinni to zdecydowanie poprawić. Pozdrawiam.

Bolo

Są wczasy po grusza nie ma premii wróżka czy co-nie jak co roku kombinacja przy wyplatach

BEnn

Cześć, wiele ofert pracy z tej branży i nie tylko znajdziesz na stronie Rekrutacyjnej Rewolucji. Ja właśnie tam znalazłem coś dla siebie. Mają także wiele ofert szkoleń i kursów. Wpisz w wyszukiwarkę "rekrutacyjna rewolucja", wejdź na pierwszą wyszukaną stronę i do dzieła!:)

do hardy

hardy pochwal się gdzie pracujesz skoro tam tak dobrze płacą to na pewno zechcesz się pochwalić i rozreklamować tą firmę

HARDY

moge byc połamany ale zyje godnie za dobre pieniadze o ile tak nazwac płacone w polsce bo wiadomo w naszym kraju nie dadza zarobic zbyt wiele ale moja firma płaci uczciwie i na termin i nie musze liczyc dni do wypłaty

takasobieładnaiinteligentna

Hardy gratuluję ŻYCIA (i zakupów :D). A ogólnie to słaby nie jest zakład, tylko Wy wszyscy narzekający jesteście słabi. Jako ludzie jesteśmy istotami myślącymi, mamy coś takiego jak mózg (choć czasami mam wątpliwości, czy oby każdy został nim obdarowany-ale nie schodźmy z tematu). MÓZG pozwala myśleć! A (teraz ciekawostka) jako ludzie mamy też wolną wolę i możliwość wyboru. :D Jeśli aż tak źle jest w Doviście, to co tu jeszcze robicie? Odpowiem Wam co tu robicie. Jest to taki sam zakład, jak każdy inny. Ma swoje plusy i minusy. A Wam jest po prostu wygodnie - bo praca nie najgorsza, kadry nie najgorsze, wypłaty SĄ (co nie zawsze się zdarza gdzie indziej), social i inne duperele. Wiadomo, że możecie opowiadać "kiedyś było lepiej" - ale to też wszędzie było lepiej. Jak byłam dzieckiem to dopiero były czasy (pracować nie trzeba było...). PRL - to dopiero były czasy... PS Znam takich, co wspominają, że jak wojna była - to dopiero były czasy... ale oni twierdzą, że strzelanie do ludzi jest dobre - więc może to zły przykład. Polacy po prostu mają mentalność do narzekania. Trzeba się przyzwyczaić :) Miłej pracy - moglibyście docenić, że ją w ogóle macie... Pozdrawiam Robaki

nowy

wie ktoś po jakim czasie na wysłane CV się odzywają? bo nie wiem czy czekać, czy szukać gdzieś dalej, wysłałem w poniedziałek rano. ?

jap

produkuje się okna i drzwi

wodzu

pytanie mam jak wyglada robota w Dovista piszą tylko pracownik produkcji a dokładnie to co tam sie robi bo na zdjeciu nie widac moze ktos napisze?

Zostaw opinię o Rationel Polska - Wędkowy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rationel Polska