Roldrob S.A.

Tomaszów Mazowiecki

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 128 ocen.

Opinie o Roldrob S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Roldrob S.A.

Patrycja

@Gościu rozumiem, że opisujesz to jak wyglądała praca w Twojej poprzedniej firmie. Ten wątek dotyczy jednak innego pracodawcy. Możesz powiedzieć jakie są Twoje doświadczenia z pracy właśnie w Roldrob S.A.?

Patrycja

@Maniekpiszesz, że w firmie panuje mobbing. Co konkretnie masz na myśli? Kodeks pracy definiuje mobbing jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." Czy właśnie takie sytuacje mają miejsce w firmie?

Maniek

Mobing i jeszcze raz mobing szefostwo wie ale nic nie robi.Młodzi odchodza do chipity.I fala niesie o roldrobie jak jest i jaki jest wyzysk

Gościu
@Maniek 02.08.2017 19:11
Mobing i jeszcze raz mobing szefostwo wie ale nic nie robi.Młodzi odchodza do chipity.I fala niesie o roldrobie jak jest i jaki...

Z chipity ja uciekłem po prawie dwóch latach syf dno i właśnie mobbing

fileciarka

A może zrezygnujmy ze szmacenia się za pieniądze jako mistrzowie i brygadziści?Niestety niektórzy klakierstwo mają we krwi i od koryta nie odejdą choćby mieli zeszmacić się do nieprzytomności......mój Pan mi karze ....to klakier brygadzista i mistrz robi bo przecież klakierem być trzeba!!!!!....zarabiać pieniędzy inaczej niż pozbawiając innych ludzi zdrowia nie potrafią.....zamówienia ważniejsze od zdrowia pracujących ludzi i nie zrezygnują .....najgorszy sort Polaków jak wyżej ktoś napisał!!!!!

1245

hahaha chyba żart, że to wina mistrzów i brygadzistów!!!!!! A co oni mają do tego??? Dostają zlecenia i ich zadaniem jest je zrealizować wykorzystując zasoby ludzkie . A wymyślanie zostawmy dyrekcji...;)))co począć ze zbędnym towarem. A może zmutujmy kurę bez cycków ???

Patrycja

@Maciejjeśli w którymś ze sklepów występują takie nieprawidłowości o jakich wspominasz, to zgłoś to bezpośrednio do firmy. Myślę, taka informacja będzie bardzo istotna. Wspominasz również o mobbingu. Co konkretnie masz na myśli? Kodeks pracy definiuje mobbing jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." Czy właśnie takie sytuacje miały miejsce? Firma ma obowiązek przeciwdziałać ich występowaniu. Jeśli jednak się pojawiały, to warto Roldrob S.A. również o tym poinformować.

Fabian
@Patrycja 20.07.2017 11:18
@Maciejjeśli w którymś ze sklepów występują takie nieprawidłowości o jakich wspominasz, to zgłoś to bezpośrednio do firmy. Myśl...

Pani kadrowa o tym wie tylko głupio si€ usmiechała.O tym że kury są moczone i sprzedawane też wie.Jej odpowiedz taka ze w każdym sklepie tak robią.A osoba która jest od dłuższego czasu nękana sama nie powie jak jest to nikt jej nie pomoże.Szkoda pisać wystarczy popatrzeć na ogłoszenia kogo poszukują.A ci kto robili już nie chcą wrócić.Najlepiej unikać tego zakładu trzeba by było od drekcji zacząc.A w sklepie nic sie nie zmieni znalezli glupią prostą kierowniczkę co sra po nogach jak zobaczy drektorke .Kiedyś trafi na kogoś kto poda ją do sądu.A ta sietota co jest nękana nic nie zrobi bo nie ma ani kasy ani odwagi ani kogoś kto by nią pokietował.

Maciej

Sklep przy zakładzie.Mycie kurczaków i sprzedaż ich.2 tygodniowe smierdzące mięso wyjęte z lodówek wymoczone też do sprzedaży .Kierownik sklepu chory na głowe każe kupowć PR eterminowane produkty sprzedawcą zeby miec premie.Mobing na konkretnej osobie zastraszonej która ze względu zadłużenia musi pracować.Wszystkie promocje w tym sklepie i przeceny unikać Wymoczone stare i smierdzace

Cała Ja

Ten zakład to totalne nieporozumienie!! Zero szacunku dla pracowników, mistrzowie nie potrafią wyjść do ludzi i z nimi rozmawiać. A jak już wyjdą to potem w żywe oczy potrafią wyrzec się tego co mówili dzień wcześniej. Pracownik w tym zakładzie nie ma prawa głosu.. Motto tej firmy to "milczeć i zapierd*lać". Kary są tu za wszystko, faceci pod ochroną a kobiety jeżdżą paleciakami wiozac po 300-400kg . nie ma prawa nikt swego zdania wypowiadać, bo niewygodnych pracowników się zwalnia, chociaż dużo potrafią,, MOBINNG,WYZYSK I ZASTRASZANIE!!

Dawis

Witam a jak jest z dostawą czyli kierowcami ,chce zacząć tam pracę ponoć 3gr.od kilometra (jaka umowa) jakieś premie paczki na święta socjal czy cus

Karina

Najgorszy zakład w którym pracowałam. Pod każdym względem.

mała

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mobing i zastraszanie, wiem bo jeszcze tu pracuję

Bubu

Sama się zastanawiam czemu tyle tam wytrzymałam na dziale gęsi. Prawie trzy lata ale nie żałuję tego ze odeszłam a już na pewno tego ze nie zobaczę nigdy więcej pani wiesi oraz mistrza pana K. Moim zdaniem Dzi....ki i tanie wycieruchy które dla utrzymania stanowiska są w stanie wszystko zrobić☺

Anna
@Bubu 16.01.2017 23:08
Sama się zastanawiam czemu tyle tam wytrzymałam na dziale gęsi. Prawie trzy lata ale nie żałuję tego ze odeszłam a już na pewno...

Faceci na gesiach maja dobrze wolne kiedy chca a kobiety maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] musza sie prosic jak o jalomuzne

Łukasz

Pozdrowienia dla działu Gęsi Kaczki od peppy

Sylwia

chyba przestane kupowac w kfc skoro u takich firm zamawiaja kurczaki. nie pracuje tam. ale jakis szacunek do czlowieka powininen byc. pozdrawian trzymajcie sie cieplo

KAM

Poproszę o rzeczowe i rzetelne opinie na temat stanowiska key account manager w Tomaszowie Maz. na które obecnie trwa rekrutacja - mam tu na myśli wynagrodzenie (ile ?), warunki pracy (jakie ?), zadania (jakie ?), ilość pracy, przełożony, atmosfera w zespole (cokolwiek) Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

678
@KAM 11.11.2016 15:08
Poproszę o rzeczowe i rzetelne opinie na temat stanowiska key account manager w Tomaszowie Maz. na które obecnie trwa rekrutacj...

Atmosfera fatalna przez panią dyrektor, która stosuje mobbing. Totalny brak szacunku do drugiego człowieka i wyzysk. Najlepiej być dostępnym przez 24h/dobę (a i tak to mało). Nie polecam.

maniek

A jak wygląda praca na chłodni magazynie?

???

Popieram brygadzista niedługo bedzie sie toczył wygląda jak świnia. Drugi gania ludzi niech sam sie weźmie opier...... sie w biurku siedzi na koniec zmiany ludzi gnębi.

śmiech
@??? 27.10.2016 20:56
Popieram brygadzista niedługo bedzie sie toczył wygląda jak świnia. Drugi gania ludzi niech sam sie weźmie opier...... sie w bi...

Ty zostaniesz brygadzistą e szefem odrazu to by było -wszyscy się położą i ty będziesz robił Śmiech

???
@śmiech 28.10.2016 18:05
Ty zostaniesz brygadzistą e szefem odrazu to by było -wszyscy się położą i ty będziesz robił Śmiech

śmiech nie będę tam szefembądź brygadzistą jak to oceniłeś.Bo moja noga nie postanie w tym zakladzie nigdy więcej.Pracowałem tam to wiem jak jest

ktoś

Roldrob to zakład który wykańcza ludzi.Nie patrzą że brak sił,że człowiek ledwo na nogach stoi przerwy robią kiedy im pasuje.Nie można wyjść do toalety p. P.Z zaraz robi aferę i słowa "przerwy jeszcze nie ma a wy już jecie?" sam zrą w magazynie i kawkę piję.Pracownik traktowany jak śmieć. Nie polecam tam pracy rano jeszcze ok a popoludniu po 10-11 godz Jak ktoś jest chory to głupie kontrole są czy ktoś naprawdę choruje chory to jest zakład i ludzie którzy tam rządzą.

Doris

A jak wyglądają jakies paczki na święta lub bony? Jest cos takiego? Albo dla dziecka?

meg

Prawdą jest ze odszedł kierownik magazynu?

sylwek

Witam. Widziałem ze szukają MISTRZA MAGAZYNU. Bardzo ciężka praca.? Dużo obowiązków. Wiecie może jakie pieniążki dają?

Patrycja

Masz doświadczenie w przetwórstwie mięsnym ? A może chcesz podjąć nowe wyzwania? Nie zadowala Cię obecna praca ? My mamy ofertę dla Ciebie! Stawki jakie proponujemy to od 11,00 do 17,00 zł już na rękę za godzinę pracy. Jak jesteś zainteresowany wyślij swoje CV patrycja@hrglobal.pl a na pewno się odezwiemy HR Global Group.

zadowolona

I wreszcie odpowedni człowiek na właściwym miejscu

zadowolona

I wreszcie odpowedni człowiek na właściwym miejscu

aleks

prawda też miałem z nim przechlapane

nickodem

tam praca to jak w obozie. brygadzista paweł Z .kradnie premie i daje ją swoim pupilom. i się mści na ludziach jak nie przyjdą w sobotę albo jak się wyjdzie do toalety. a jak pszyszłem z chorobowego to się mści na mnie

anonim

(usunięte przez administratora)

Patrycja HR Global

Masz doświadczenie w przetwórstwie mięsnym ? A może chcesz podjąć nowe wyzwania? Nie zadowala Cię obecna praca ? My mamy ofertę dla Ciebie! Stawki jakie proponujemy to od 11,00 do 17,00 zł już na rękę za godzinę pracy. Jak jesteś zainteresowany wyślij swoje CV patrycja@hrglobal.pl a na pewno się odezwiemy HR Global Group.

waldek

roldrob to: -zorganizowana kradziez nadgodzin -przeladowanie praca wszedzie w calej firmie,zarowno na produkcji, w handlu, magazynie, itp. z drobnymi wyjatkami -zamrozenie podwyzek -mamienie i zastraszanie pracownikow -kwas na leb przy byle okazji -bezczelnosc zarzadzajacyh-robia co chca

anonim

Tam rotacja była jest i będzie jak się niezmienni podejście Zarządu tego zakładu do pracowników produkcji i tam jest największe zapotrzebowanie. Kasa i tylko Kasa się liczy ludzie którzy tam pracują można im współczuć.

anonim

(usunięte przez administratora)

lila

tam nie ma rozmowy kwalifikacyjnej,jednego dnia składasz cv,drugiego już dzwonią i na szkolenie.

anonim

Ten zakład a bardziej pracownicy administracji co rozliczają pracowników produkcji wzorcowo ich okradają z godzin. Sposób wyliczania jest taki żeby pracownik jak najmniej zarobił a więcej się narobił. Tam jest jedno wielkie krętactwo dlaczego inspekcja nie widzi że coś jest nie tak bo godziny sa tak pisane żeby się to pięknie prezentowało.

olo
@anonim 12.11.2015 03:25
Ten zakład a bardziej pracownicy administracji co rozliczają pracowników produkcji wzorcowo ich okradają z godzin. Sposób wyli...

odbijasz dyskietkę?

anonim

(usunięte przez administratora)

xyz

Startuj, jeśli nie masz zbyt dużych wymagań finansowych to już tam pracujesz. A może coś zmienisz to ci co teraz tam niby coś naprawiająją to "bez komentarza"

zuber

Zobacz sobie ostatni protokół z kontroli inspekcji pracy to zobaczysz jak firma jest w porządku.4 losowo wybranych pracowników pakowni było przez brygadzistkę i mistrza łącznie trzymanych 112 godzin dłużej w pracy niż wolno im było pracować.( usunięte przez administratora )naszych czasów.

@wojtek

niedlugo beda rekrutowac do dzialu jakosci i handlowego bo kilka osob juz zlozylo wypowiedzenie ze wzgledu na ciezkie warunki pracy

anonim

Teraz ten zakład wspomagają pracownicy z ukrainy,mołdawi na 6 miesięcznym kontrakcie bo dużo ludzi z województwa łódzkiego się przekonało na własnej skórze jak tam jest o tym zakładzie nie chcą słyszeć

Bozena

veni vidi vici, firmę polecam desperatom, obowiązki są ZAWSZE przytłaczające. wynagrodzenie śmieciowe

waldek

Rotacja jest przeogormna -dlatego też i dużo ogłoszeń o pracę, nie muszę tłumaczyć skąd bierze się ta ucieczka ludzi i szukanie nowych?

anonim

Calkowicie sie zgadzam z opinią że ta firma to pasożyt. Francuski właściciel którego intersują tylko zyski i liczby, a nie pracownicy i ich cięzkie warunki pracy. Polskie kierownictwo firmy jest nastawione na expoloatację ludzi: Robota musi być wykonana, więc ludzie muszą robić po godzinach, zastraszanie i mamienie to norma, kradzież nadgodzin, nigdy nie wyrobisz się z natłokiem pracy, tak to jest obliczone, praca dla ludzi zdesperowanych o stalowych nerwach, kwas na łeb wylewnay przy byle okazji. Współczuję moim kolegom i koleżankom którzy tam pracują. Niestety nasze władze pozwalają na ten syf, nie ma praw pracowniczych, wyzysk musi nadal trwać

basia

Czy brygadzistka Wisława to jest ta paniunia ,która w grudniu po 13 godzinach pracy gdy jej koleżanki już nie miały siły pracować i chciały iść do domu krzyczała ,, a spier.. wszyscy''? Podobno żeby podlizać się Zerkowej to jak by mogła to by 20 godzin ludzi trzymała. Tak to jest jak stanowisko nie idzie w parze z wykształceniem.

patka

Pracowałam w tym zakładzie kilka lat wstecz. Praca jak w każdym zakładzie produkcyjnym- nie jest lekko ale nie oszukujmy się ciężko też wcale nie, widzę, że zarobki do dziś nie uległy zmianie. Nie wiem skąd informację =, że za najniższą krajową bo ja 3 lata temu 1500 -1700 odbierałam, a pracowałam na tym nieszczęsnym dziale kaczki- gęsi.A być może dostajesz najniższą, bo nie zgłaszasz wolnego, BO PRZECIEŻ PRZYSŁUGUJE I TO 4 RAZY DO ROKU. Jak komuś nie pasuje praca w Roldrobie - niech zrobi jak ja za granicę tam do drobiarskich- wtedy zobaczymy czy powiecie,że praca w Roldrobie była ciężka. Fakt teraz moje zarobki są 3 do 4 razy większe, ale jakim kosztem to tylko ja wiem. Jak pracownicy narzekają niech się zwolnią, niech zostawią miejsce pracy dla osób +50 niech Ci wyrobią sobie do tej renciny, bo o emeruturze w tym kraju można zapomnieć), i oczywiście pozdrawiam Mistrzynię Asię i brygadzistkę Wiesię, która to podobno tak bardzo krzyczy. Teraz napiszą,że piłam z wami wódkę :-)

numb

Owszem 2000zl netto za 168 godzin to było by cos ale 2000zł to jak wypracuje sie od 200 do 240 godzin w miesiącu jak ci wypłaca nagodziny rzadko bywa norma a tak najnizsza krajowa za 168 godzin niema przyjęć dzwon do personal zakład ma problem z obsada na produkcji dlaczego ?dużo pracy przy niskiej płacy,tam pracuje ten co musi mieć za co utrzymać siebie i rodzine ale robisz od wyplaty do wypłaty nie zawsze ci starcza.Branża nieważne jaka jak pracownik jest traktowany z godnoscia i szacunkiem i za jego ciezka prace jest dobrze wynagradzny to tam kolejki się ustawiają a nie uciekają po 1 godzinie lub po tygodniu na l4 niestety ten zakład do nich nie należy

numb

To są stawki pracownika produkcji na wyższych stanowiskach niemam pojęcia i raczej tego się nie dowiem bo nikt się nie pochwali paskiem i wiem dobrze co innego jest przedstawiane przed zatrudnieniem a co innego w rzeczywistości w innych województwach w takich zakładach zarabia się 2000 zł najmniej(POTWIERDZONE)roldrob nie należy do hojnie płacących za prace plus że na czas wpływa na konto ale jakby mogli to najlepiej za 1000zł ludzie pracowali i dziękowali że maja prace nadgodziny płaca jak niema innego wyjścia okres rozliczeniowy itd. i dla Czesław warunki co innego realia są inne ale życze powodżenia

anonim

(usunięte przez administratora)

Mirek

Witam ,obecnie jestem w fazie poszukiwania pracy, Czesław na jakie wynagrodzenie mogę liczyć np.na stanowisku technologa ewentualnie dział kontroli .Pozdrawiam.

Mirek

Witam ,obecnie jestem w fazie poszukiwania pracy, Czesław na jakie wynagrodzenie mogę liczyć np.na stanowisku technologa ewentualnie dział kontroli .Pozdrawiam.

numb

Stawka w roldrobie 11,5 brutto + 200 zł premii na miesiąc za niechorowanie dla mężczyzn,kobiety 9,35 zł brutto + 200zł premii za niechorowanie Posumowanie MĘZCZYŻNI 8,30 zł netto + premia KOBIETY 7 ZŁ netto + premia To są stawki z agencji Pracy PERSONAL To niech każdy sobie policzy ile zarobi jak będzie miał normę godzinowa

Bass

A ja w pełni zgadzam się z kolegą iganska. Gdybym mogła to wylała bym całą kadrę kierowniczą. BANDA ZŁODZIEI I WYZYSKIWACZY

lganska

Prawda sam pracuje na dziale gesi/kaczki gdzie większości sa ludzie z drzewicy krasnicy wielce modlące ale jakby mogły to by cie zadźgały brygadzistka dzrze się na ludzi padaja słowa prosto w oczy jak ci się niepodoba to się zwolnij lub człowiek robi już na 100 procent a tu tekst niewidze w tobie rzycia.Na ten dzial jest rekrutacja ponieważ zaczyna się sezon gesiarski pierwszy miesiąc w miare po 8 godzin a potem do upadłego.Jesli chodzi o wynagrodzenie to jak nie walniesz z 220 godzin w miesiącu lub niewlazisz brygadzistce w czarna dziure to wypłata wacha się od 1200 zl netto u kobiet do 1450/1600 u meszczyzn.Na pikniku zakładowym prezes obiecal więcej pracy ale płacy już nie.Niekture działy pracują powyżej 12 godzin.Mobbing wredność i konfidencja na maksa.Ludzie maja stawke godzinowa ale brygadziści i mistrzowie oprócz wynagrodzenia maja premie od tonażu i więcej murzyni zrobia tym więcej one maja kasy.NIEPOLECAM TEGO ZAKŁADU sam szukam pracy w innym miejscu gdzie człowiek będzie traktowany z godnoscia bo za te pieniadz esie wszędzie dostanie prace.W tamtym roku na tym dziale tuz przed swietami bozego narodzenia wywioała karetka mezczyzne 3o lat kawal chlopa dobrze zbudowany już tam robil z 2 lata ten zakład doprowadzi każdego do ruiny na wet była sytuacja za jeden z lepszych pracowników zmarl w domu znaleźli go po tygodniu a zakładzie się naśmiewali ciemnota za 10 gr na wyplacie dadza się pokroic

1245
@kalibrator 01.08.2017 14:21
To jest nic. W tym bajzlu nawet związki zawodowe do których należy 7,5 osoby zgodziły się aby roczny limit nadgodzin z ustawowy...

no to może mała kontrola z PIPu ? Co za problem? Trzeba zgłosić i przybędą ...;)

kalibrator
@1245 01.08.2017 15:46
no to może mała kontrola z PIPu ? Co za problem? Trzeba zgłosić i przybędą ...;)

znowu?...niedawno chyba byli.....lepiej powiadomić przewodniczącego Rady Nadzorczej jak mistrzowie i brygadziści gospodarują towarem...będą lecieć za bramę hurtem......

nadia

praca bardzo ciężka kobiety tylko plotkują i jak jesteś koleżanką brygadzistki wolno ci wszystko,jeśli nie masz milczeć i pracować za psiapsióły od wódy.Za grosz szacunku do człowieka tylko brygadzistka by gębe darła nawet do toalety wyjść nie można

buu

Jedno wielkie pijanstwo na nocnych zmianach nikt tego niekontroluje .pija cpaja i kradna.

handlowiec

Jakiś czas temu ukazało się ogłoszenie na Regionalnych Kierowników Sprzedaży, czy ktoś coś może więcej napisać o tym zakładzie. Jakie zarobki jakie regiony do obsługi i jakie narzędzia pracy

Libra

Pracowałam kiedyś w Roldrobie , ale nie będę pisała na ten temat. Napiszę ogólnie. W Tomaszowie jest tragiczna sytuacja na rynku pracy, a ludzie po 50-ym roku życia to "margines" nie mający szans na zatrudnienie. Umowy śmieciowe , głodowe stawki i praca ponad normę to standart. Co na to Ministerstwo Pracy, Rzecznik Praw Obywatelskich I Inspekcja Pracy? Może ci urzędnicy ruszyli by w końcu do pracy? Napewno doskonale sobie zdają sprawę co się dzieje tylko im się po prostu nie chce. Tylko ciężko pracującym ludziom MUSI się chcieć !Kiedy znikną Agencje Pracy - " twór " działający na niekorzyść pracowników. Jak mamy wypracować przyszłe emerytury { i w jakiej wysokości ?! } skoro najczęściej umowy są o dzieło lub zlecenie i " odnawiane " co 2 tygodnie? Ja chyba nie doczekam w tym kraju namiastki normalności - dlatego staram się o wyjazd za granicę do pracy, bo tam mój wiek nie będzie przeszkodą , by czuć się pełnowartościowym obywatem , a pensja pozwoli na normalne życie.

Zostaw opinię o Roldrob S.A. - Tomaszów Mazowiecki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Roldrob S.A.