Drosed S.A.

Siedlce

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 257 ocen.

Drosed S.A.
2 257

Opinie o Drosed S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drosed S.A.

Paulina

@Kk Myślę, że ironia w Twojej wypowiedzi jest zupełnie niepotrzebna. Moim zadaniem jest aktywna pomoc innym użytkownikom forum w zasięgnięciu informacji o danym pracodawcy. Jeśli zatem chciałabyś dodać coś merytorycznego na temat pracy w Drosed - zapraszam.

Kk

Pani Paulina wszystko ok każdy zadowolony i zapraszamy na kawe do kantora na drobiarskim będzie sernik i karpatka a podludzie będą skrzynki przeżuca i zarabiać na pani pensje. Jak dobrze że już tam nie pracuje a z pani też dobre ziółko

ciekawska
@Kk 27.06.2018 16:28

a na jaką literę zaczyna się nazwisko Pani Pauliny?

Paulina

Wiele osób ma tu rację - trzeba dbać o swój interes i egzekwować swoje prawa związane z pracą w Drosed. Nie zgodzę się jednak z tym, że niektórzy z Was uważają, że nie w interesie prezesa czy też kierownika jest dbanie o dobro i korzyść pracy innych pracowników - im podwładnych. Efektywność pracy w dużej mierze zależy od kierownictwa firmy. Tak więc proszę oceńcie na ile pracodawca Drosed interesuje się dobrą atmosferą i zapewnia godne warunki pracy dla swoich pracowników?

UKRAINIEC
@Ręka Rękę Myje 27.06.2018 16:36

Jeżeli efektywność zależy od pieniędzy to jak wytłumaczysz fakt że taka użytkowniczka WYSOKA we wcześniejszych postach pisała ,, Polacy sobie czasami żyły wypruwają a Ukraińcy się tyko śmieją". Jak widać są pracownicy którzy są gotowi ,,wypruwać sobie żyły" bez specjalnych motywacji. Podwyżki dla takich roboli to wyrzucanie pieniędzy w błoto i działalność na szkodę firmy. Takim ludziom wystarczy powiedzieć ,,musicie" a oni zasuwają ,,no przecież nam kazaaali". Dopóki są ludzie z taką mentalnością jak użytkowniczka WYSOKA to o pieniądzach, poszanowaniu zdrowia i godności osobistej możesz zapomnieć. Najpierw musisz szanować się sam jak chcesz żeby szanowali i liczyli się z tobą inni.

Paulina

Z Waszych opinii można wywnioskować, iż atmosfera jaka panuje w Drosed pozostawia wiele do życzenia ze względu na to, iż pracownicy firmy średnio się ze sobą dogadują. Proszę powiedzcie, jakie Wy widzicie alternatywy by temu zaradzić?

anonymous
@ZWIĄZKOWIEC 26.06.2018 07:14

Bardzo mądre słowa ...takie opinie powinny być a nie jakieś kłótnie o "papierki" czy "chleb".

anonymous

Zabieraja premie za papierki po cukierkach a sami daja przyklad :CZERWONE BERETY:Zamawiaja na dół jedzenie!!!!a ponoc niemozna z niczym schodzic do pracy porażka

Elopiu
@Fighter 19.06.2018 10:31

Słuchaj na szacunek to trzeba sobie zasłużyć.Te starszcze osoby to na glowe by weszły.Jak cos im sie nie zrobi tak jak one chca to (usunięte przez administratora) obrobiona.Zostać 10 godz ok ale zeby robić po 13-15 godz to brakuje szacunku ale do siebie samego i wlasnego zdrowia...nikt ci tam pomnika nie postawi za to...jak wy siebie nie szanujecie to jak ma nas zarzad szanowac?

Lukas Podolski

Śmiech na sali ogarnia mnie po przeczytaniu komentarzy na panne Z.Czy wy macie troche godności ? Przecież wiadomo kto na nią pisze i to są dopiero śmierdzące lenie.Jak ma być tam dobrze jak wy sie o głupoty kłócicie na forum gdzie powinny być opinie o pracy ,a nie o ludziach.Tu trzeba sie zebrac i twardo stanąć zmianami u kierownika 1)Małe wypłaty.2)Brak warunków do pracy.3)W jakim zakładzie normalnym brygadzista i lider chodzi z rękami w kieszeniach ? Nic nie robią tylko żerują na was na waszej krwi...Kto to widzial jakies serwisy chodzace w kółko...Jak jest francuz to wszyscy uciekają z tych kantorków...Gdzie sa związki wasze? Bedzie jeszcze tylko gorzej...A wy tylko kłócić się o głupoty ,a nie o to co ważne...Co kierownik obiecal na strajku ? Ze brygadzisci beda pracować i gdzie to jest ? A wy draki o chleb robicie malutcy ludzie mentalnie

Paulina

Z waszych opinii wnioskuję, że sporo osób ceni sobie pracę w Drosed na stanowiskach biurowych a zupełnie inne zdanie mają Ci, którzy pracują na hali. Jak myślicie, z czego konkretnie wynika ta różnica w ocenie tej firmy? Czy pracodawca traktuje nie na równi pracowników w zależności od tego jakie stanowiska obejmują? A jest na to jakieś inne tego wyjaśnienie?

Wydział kryminalny

Czy to prawda, że kierownik Wydziału Drobiarskiego dopuścił się popełnienia przestępstwa zamykając pracowników uboju w hali bez możliwości jej opuszczenia?

nano
@Wydział kryminalny 27.04.2018 06:17

Tak hali nie można opuścić bo drzwi zamknięte. Pracę zaczynasz 20 minut przed 14 ale 15 minut przed 22 nie możesz wyjść, stoi tłum, ciekawe jakby wybuchł pożar, jaka byłaby ewakuacja, bo klucz nie wiadomo kto ma???

Wiktor

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Pracownica
@Wiktor 05.06.2018 18:30

Cały czas są przyjęcia. Jeśli masz chęć do pracy to zapraszamy.

Biurwa

A odnośnie PIKNIKU - czy pracownicy fizyczni wybierają się na święto zakładu? Czy bojkotują? Tyle osób dostało nagrody, 3 piwa na osobę plus jedzenie. Zakład się stara jak najlepiej o swoich pracowników - wypadałoby przyjść ładnie ubranym i wypoczętym.

Kk
@Biurwa 23.05.2018 15:01

Wypoczęty dobre pewnie bedą pracować od 4 i na 10 godzin ale oczywiście pójdą uśmiechnięci nikt się nie liczy z pracownikiem fizycznym ale to dzięki nim w biurze zarabiają najmniej 3 tys a na hali dostają po tys żałosne nie powinni iść na piknik żeby pokaż tym wszystkim buraków że mają ich gdzieś

Piknikowa

Zrobcie jak bylo na 3.30 czy 3.40 bo jak przyjdzie jesien czy zima to polowa ludzi nie dotrze :)

Nocna cma

Niedlugo uboj zrobia o 12 w nocy :) jak by nie mozna bylo tego jakos inaczej zorganizowac

Kk
@Nocna cma 19.05.2018 07:19

Oni mają wywalone na ludzi pracujecie godziny nocne a czy oni za to płacą jasne że nie dzielenie kiedyś robiło ok 30 ton przez 8 godzin teraz ponad 60 ton a zarabia się mniej obudźcie się te akordy to jest oszustwo naprawdę nie dajcie się oszukiwać

OLA

LATA, KRZYCZY, ZABIERA PREMIĘ ZA PAPIEREK W KOŚCIACH. DOSTAŁA NAGRODĘ, A TERAZ MUSI SIĘ WYKAZAĆ.

brat

Przemek co u ciebie miszczu marketingu co porabiasz w tym białymstoku ??

Makumba

Ponad 60 osob na dzien dzisiejszy sie DOBROWOLNIE zwolniło się z zakładu a Wy sie kłocicie i podpisujecie nicki imionami aby sie skłocac między sobą. Ten PIKNIK powinien być nie świętem a mszą załobną odprawioną może nawet na cmentarzu. 60 osób powiedziało NIE: niższym zarobkom i "dniówkom" niż Ukraińcy, złej organizacji pracy, rządom coraz wszechwładniejszych "czerwonych beretów". Chyba w żadnym zakładzie w województwie mazowieckim nie zwolniło się tyle osob w tak krótkim czasie - i to jest wstyd a nie powód do dumy, że autobusy ukrainców zapełnią hale.

Norbi

Czy to konkurencja tak inspiruje do tego marudzenia?

kurczaczek

brak szacunku o kierowniku nie wspomne bo każdy wie że prawo pracy łamie prawie zawsze jak jest na hali ale brygadziści to też hamy pozdrawiamy andrzeja sierżanta

Jestem za

Tak, wszystkich, ktorzy maja duze dzieci chodzacych na jedna zmiane - sprawiedliwie przeniesc po rowno na 2 zmiany bez wyjatkow albo na uboj. Koniec z przywilejami, na zmiany.!!!

chodząca na 2 zmiany i noce.

Tak, to prawda to zakład dobry dla cwaniaków. Za wszytstkich jednozmianowców powinni się zabrać, w umowie podpisywali pracę na 2 zmiany, dzieci po 15 lat i więcej a chodzą cały czas na 1 zmianę. Teraz tyle maszyn podostawiane - jest okazja przenieść na zmiany jak wszyscy pozostali ludzie, a nie są równi i równiejsi.

Drobiarka z małym dzieckiem

Nie dla wszytskich jest zły, dla cwaniaków i "kapusi" - bardzo dobry. Dla Pana B. czy jakoś tak, nic nie robi 8 godzin tzn chodzi z pustym wózkiem i udaje że cos robi, w dodatku chodzi tylko na jedną zmiane. Ja jak prosiłam kierownika, żebym mogła chociaż przez rok - to mne na ubój wysłał...A Pan B. - 8 godzin udaje że ciąga pojemniki na pakownie. Gdzie jest Kierownik, Mistrzowie - itd, - i dlaczego ten cwaniak chodzi na 1 zmianę i za co ma płacone? - Panie Kierowniku....chce chodzić to też na ubój bedzie sprawiedliwie

Mariusz
@Drobiarka z małym dzieckiem 12.05.2018 12:24

zamień się, na pewno będzie łatwiej. zaraz rusza nowe gigantyczne dzielenie, co będziesz robił jak pakowni nie będzie? moduł : U/P?

Kk

Ludzie oni mają wszystko gdzieś najbardziej ludzi śmieją się jak ludzie pracują i się podpiera ja nOsami i akord 1900 widziałem akord brygadzisty z przed kilku lat wiecie ile miał na akordzień 2800 dobre? Tak nas robią i bez mydła

Hardwork

Porażka ten drosed. Nie polecił bym tego bagna najgorszym wrogowi. Każda sobota pracująca. A jak chcesz wolną sobotę to jak sam nieprzyjdziesz to nie dostaniesz. Ukrainiec ma więcej do powiedzenia niż Polak. (usunięte przez administratora) kiła i mogiła.

polak
@Hardwork 20.04.2018 00:12

no cóż ... pewnie polska firma :(

Kk

Naj lepsza jest śmierdzipacha zachowuje się jakby była dyrektorem a jest jakąś tępą liderką czy czymś takim

Jarek

Najlepszy to jest "pan" który zapisał się do związków .Nakręcał ludzi na strajki żeby po czasie dostać stanowisko "konserwanta" + lidera. Człowiek który pracuje tam dość krótko przez całą swoją karierę tylko marudził,że mu ciężko wszędzie i z płaczem latał że nie daje rady...Najlepiej było stać na pile i podpierać ścianę . Przestańcie ludzie pozwalać na takie samowolki...dziwicie się ze male wypłaty? A z czego oni maja płacone jak nic nie robią?

Znajoma
@Jarek 10.05.2018 09:27

Święta racja!!! A żonka jest taka sama. Po wybiegu powinna spacerować a nie po hali. Trzeba było podpuścić kolegę by się zwolnił a sam zgarnął jego miejsce. I to jest kolega? A dziwi się że mu byty w sedesie utopili.

Piter

Czy wśród przedstawicieli dalej jest zasada "wazeliny"? Czy to prawda że jest cichy mobbing ze strony zarządzającej? Pytam ponieważ jest rekrutacja na przedstawiciela.

Piter
@Wazelinw 03.05.2018 19:39

Słuchaj, bardzo się spinasz jeżeli "w" na końcu oznacza Wawe to jest coś może za uszami? Ludzie widzą i mówią w środowisku ????

kurczaki/ziemniaki

w całej bandzie czerwonych beretów może ze 3 osoby które całkiem logicznie myślą, reszta ma problemy z policzeniem do 20-stu. brak szacunku i kultury, nieznajomość prawa pracy, kalectwo mentalne. kierownik który ma ludzi za psy i ludzi którzy nic z tym zrobić nie chcą bo nie ma solidarności i żadnych szans na postawienie sie bo na kilka które się odzywają przypada kilkanaście które z uśmiechem pokiwają głowami i dalej pozwalają na takie traktowanie.

Bhp
@Pracownica 05.05.2018 16:13

To fakt. Nie potraficie sie z jednoczyc tylko gadacie jedne na drugich to jest chore. To nie pracodawca jest winien tylko wy tworzycie ta atmosfere to jest chore,Mozna stworzyc nowe zwiazki zawodowe z pracownikow.

Franek

Czy tylko negatywnie można pisać o firmie? Jesteście pewni tego?

Haha
@Franek 22.04.2018 14:52

Nie o firmie nie, ale o Drosed...

PIP

Jeszcze Polska nie zginęła... to Polak Polakowi gotuje taki los!!! Żądamy przestrzegania prawa!!!

Ania

Czy wiecie, że pracodawca nie ma prawa planować nadgodzin i każdą najmniejszą zmiana w harmonogramie pracy musi być zgłoszona pracownikowi przynajmniej jeden dzień wcześniej? Takie jest prawo! Niech żyje wolna Polska!!!

Ania

Żądamy godnych warunków pracy zgodnych z kodeksem! Na łamanie prawa nie ma zgody!

Zostaw opinię o Drosed S.A. - Siedlce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drosed S.A.