Adient Foam Poland
2 63 6 1

Opinie o Adient Foam Poland

Propozycja

heja, a może by tak zrobić kilka fotek obu aut pana derektora i wysłąć na słowację gdzie kasą rozdzielają? niech zobaczą jaki tu dobrobyt że derektorowi się kolor bmw nie spodobał więc musiał sobie audi białe wciągnąć. kto wie, może coś by się zmieniło po tym... jeszcze podesłać kilka nagrań krzyków, tych emaili z pogróżkami...kto wie co by było....

związki trzeba założyć
@Propozycja 18.12.2018 20:49

przede wszystkim to związki trzeba porządne założyć zawodowe, i wtedy można się z łobuzami kopać o mobbing, chamskie zagrywki,należne pieniądze, nieprzestrzeganie kodeksu pracy.

N0Xx
@związki trzeba założyć 18.12.2018 23:16

Przecież były (są?). Zapisało się 10% zakładu :P Reszcie się bardzo dobrze pracuje. Nie wiem co to za hejt w internecie :) Co do dyrektora no cóż, porobił porządki w biurach, to teraz krzyki się pojawiają. Dla ludzi na produkcji nic się nie zmieniło. No może nawet jest minimalnie lepiej, bo kiedyś jak nie chciałeś przyść na III zmianę w sobotę to grozili zwolnieniem, upomnienie się dostawało, a teraz... wiedzą że nikt się nie zatrudni za Ciebie

Hmm
@N0Xx 22.12.2018 11:09

Ja to na miejscu dyrektora zajął bym się również tymi wszystkimi parami lider i pracownica produkcji jak i kierownik i pracownica produkcji pracują na jednych zmianach gdzie nie ma jednego to oczywiście i drugiego nie wspominając o korzyściach innych tych osob. Jeden wspanialy z stanowiska lidera awansował na kierownika i oczywiście już prubowal swoją drugą połówkę wepchac na stanowisko liderki nie wspominając że co po niektóre osoby nawet nie nadają się na te stanowisko Żenada przez wielkie Ż.

AntyN0Xx
@Hmm 09.01.2019 22:09

Po pierwsze mój drogi anonimie jak chcesz dawać rady dyrektorowi naucz się najpierw ortografii :) Po drugie nie sądze aby związki lider-pracownik produkcji oraz kierownik-pracownik produkcji miały jakiś wpływ na jakość pracy. Pisząc takie rzeczy pokazujesz na jakim niskim poziomie intelektualnym jesteś. Ten portal powstał po to by oceniać prace/pracodawcę, a nie użalać się jak jakaś piz..da bo mi się życiu nie wiedzie i z zawiści pisze totalne bzdety. Pozdrawiam serdecznie :)

Hmm
@AntyN0Xx 10.01.2019 21:00

Oj oj chyba jedna z urażonych par a czy to jakiś ból pracować na innych zmianach skoro takie wielkie milosci to i pracować można osobno skoro nie ma żadnych korzyści jaki to problem. A co do ortografii och ty bez błędna i idealna istoto oby każdy był taki jak ty.

Hmm
@AntyN0Xx 10.01.2019 21:00

I jeszcze jedno żaden inny komentarz tak nie zabolal bo skoro mamy opisywać pracę to komentarz o autach Pana dyrektora nie bolał jak ten. Także mniemam któraś para nam się odezwała. Są małżeństwa na tym zakładzie i żadna nie płacze ze musi pracować osobno. Nie widzę problemu w tym żeby pracować na innych zmianach takie szczęśliwie miłości (i oczywiście mój ból (usunięte przez administratora) że takiej nie posiadam haha) przetrwało by taka wielka rozłąke.

Oburzona
@AntyN0Xx 10.01.2019 21:00

Jak masz taki problem to dlaczego nie powiesz tej osobie tego prosto w oczy? Masz jeszcze jedno wyjście, zawsze możesz iść do dyry- chyba wiesz gdzie ma drzwi???? a nie wypisujesz takie coś

AntyN0Xx
@Oburzona 11.01.2019 10:47

Ciekawi mnie jedno. Jakie profity uzyskuje osoba będąca w związku z liderem?

Pff
@AntyN0Xx 11.01.2019 14:19

A chodźby taki że nie raz zdarzało się że dziewczyna team lidera wybierala sobie stanowisko na takie które jej odpowiadało były pary które specjalnie były przerzucane na jedną zmianę żeby tylko być razem. Uważam to za totalny bez sens chcecie być razem bądźcie ale dlaczego kosztem innych tak innych bo gdy jedno z was ma urlop to drugie też i zmiana na tym traci. Przecież nie chodzi o to żebyście razem nie byli bo traktujecie to tak jak by te wielkie miłości miały się skończyć. Ktoś poruszył temat który jest ważny i nagle się włączyło wielke rozdarcie. I wcale to nie jest w porządku wobec reszty ludzi ze zmiany.

Oburzona
@Pff 11.01.2019 16:42

Zmiana traci? Na czym? z tego co wiem to każda z tych par pracuje na innym stanowisku. Pracuje z jedną z par i z mojej obserwacji niczego takiego nie ma. Z Twojej strony to chyba tak poprostu zazdrość i zawiść. ???? Może warto by było przeczytać w encyklopedii co te słowa znacza????

Pff
@Oburzona 11.01.2019 17:46

Proszę Cię nie mów mi tu o encyklopedii bo nawet nie ma czego zazdrościć i zawisćic równie dobrze mogę napisać żeby sobie sprawdzić słowo lizustwo. Piszę co widzę i mam do tego prawo tych par jest kilka i dalej nie potrafie zrozumieć przecież dalej będą te pary nawet na osobnych zmianach więc w czym problem nawet jeśli by je rozdzielili na inne zmiany czy to jest aż taki problem coś się im skończy.

Pff
@Oburzona 11.01.2019 17:46

I możemy się spierać ja widzę co innego ty również każde ma prawo wyrazić swoje zdanie i uwagę z takim podejściem będziemy się spierać do (usunięte przez administratora)śmierci nie zmienie swojego zdania bo widzę co się dzieje.

Typ
@Pff 11.01.2019 18:54

Witam, wpadłem tu przypadkiem. Poruszył mnie Wasz temat. Uważam, że jeśli jakaś osoba jest w jakiś sposób faworyzowana przez lidera choć na to nie zasługuje ponieważ nie wypełnia dobrze swoich obowiązków, odstaje od grupy to jest to nie fair w stosunku do reszty ale jeśli ktoś zapier...a i robi dobra robotę na linii i ktoś śmie twierdzić, że lider ma wpływ na jej prace to paranoja. Po co przenosić kogoś na inną zmianę skoro te pary są zazwyczaj młodymi osobami, nie mają dzieci, obowiązków. Malzenstwa zazwyczaj pracują na inne zmiany że względu na dzieci, żeby miały stała opiekę. Te rzeczy są tak oczywiste że chyba nie muszę tłumaczyć. Jeśli ktoś ma jakieś dowody na to że pary zaburzaja wydajności produkcji to Robert jest w biurze bardzo często i długo. Pozdrawiam.

Przypadkowo
@Typ 11.01.2019 19:46

Skora nie mają obowiązków to i czas dla siebie się znajdzie w małżeństwach też są młodzi ludzie i nie ma tu żadnego wytłumaczenia bo młodzi to co to znaczy że muszą pracować na jednej zmianie

Typ
@Przypadkowo 11.01.2019 20:24

Ale po co? Konkretna odpowiedź?!

Przypadkowo
@Typ 11.01.2019 20:34

Chodźby po to żeby nie bylo rozmów takich jak te, myslisz że ludzie są ślepi. Bez powodu ktoś tego nie napisał i nie zapewne z zawisci bo to już wogole paranoja do pracy się idzie pracować a nie tworzyć parki i to koniecznie blisko siebie

Hehe
@Przypadkowo 11.01.2019 20:57

Proponuję pracę zmienic????

Typ
@Przypadkowo 11.01.2019 20:57

Ploty były, są i zawsze będą. Jeśli nie masz konkretnych informacji/dowodów. Zakończy temat. Pozdrawiam, wszystkiego co najlepsze życzę ????

Przypadkowo
@Hehe 11.01.2019 21:18

To zmieniaj liderow też można zmienić

Typ
@Przypadkowo 11.01.2019 20:57

No właśnie, do pracy się idzie by pracować a nie szukać problemu tam gdzie go nie ma.

Przypadkowo
@Typ 11.01.2019 21:18

Widzę że teraz do każdej nie wygodnej dla innych wypowiedzi mamy załączać dowód. Szkoda że do innych wypowiedzi dowody nie są potrzebne

Anonim
@Przypadkowo 11.01.2019 21:42

Drogie Panie, widać że przyszlyscie z Nifco do tej firmy, normalnie uprawiacie g***burzę na forum. Jakiś czas temu był przypadek na jednej ze zmian ze kierownik (lub lider) ewidentnie faworyzuje swoją drugą połówkę. Wkurzeni ludzie poszli do HR i powiedzieli o ewidentnych patologiach. Para zostala rozdzielona. Wy tez idźcie. Napewno rozpatrza wasze dowody.

Maja
@AntyN0Xx 10.01.2019 21:00

Słuszna uwaga - na forum GoWork.pl dzielimy się opiniami na temat pracy. Wszelkie merytoryczne i konkretne wpisy są mile widziane! Czy Ty również pracujesz w Adient Foam Poland? Możesz napiszesz, jak w Twoich oczach przedstawia się ten pracodawca i czy warto, Twoim zdaniem, aplikować do pracy w tym miejscu?

Hmm
@Maja 13.01.2019 15:52

A pracodawca to nie ludzie którzy tam pracują i atmosfera no to po co prowadzić tą stronę.

Noxxx
@Hehe 11.01.2019 21:18

Mózg se zmień może coś Ci pomoże.

pracownik
@Pff 11.01.2019 16:42

jak jest miłość w Zakopanem to w Adiencie też może być i co w tym złego?

pracownik
@Hmm 09.01.2019 22:09

lider o imieniu na K który awansował to akurat bardzo w porządku człowiek, nie czepiał bym się bo naprawdę nie ma o co.

Ok
@pracownik 19.01.2019 20:59

Ale przecież nikt tu nawet jednej litery nie napisał o kim mowa jest tych par trochę i nikt nie skreśla tu nikogo jako człowieka a bardziej chodzi o fakt że mam stanowisko to i pewne korzyści a i możliwości które nie do Końca są w porządku wobec reszty ludzi.

Michał

Panowie i panie ja pracuje w Adiencie 11 lat i powiem wam ze ten zaklad znam od podstaw i kierownictwo i wcale nie jest tak zle,tylko wy hu.... przychodzicie mlodzi i po roku czy dwoch latach chcieli byscie odrazu 18zl/h Na taka stawke to musicie soboi zapracowac a nie stawiacie ultimatum ze jak nie dostane to sie zwolnie.Cieszcie sie ze wogole jest praca??? P.S. do mlodych jestescie marzycielami

Antypropagandzista
@Michał 26.12.2018 18:24

Wyjdź spode biurka i pocałuj psa pod ogonem... Ludzie tu ciężko pracują w ciężkich, szkodliwych dla zdrowia warunkach, a wszystkie pomiary środowiska to pastiż...Nie polecam pracy tutaj,stracicie zdrowie za grosze. Najgorsze co może być to robić przy chemii gdzie plant manager od pierwszego tygodnia pracy wprowadził ograniczenie użycia rękawiczek, a te które są na produkcji to jako wielorazowego użytku traktować- przy chemii wnikającej przez skórę w wysokich temperaturach gdzie po paru godzinach te rękawiczki są mokre od potu... Do tych co ludzi nie szanuje, śpią bardzo dobrze, ale jak ich sadło zadusi to wszyscy odetchną z ulgą i nikt nawet jeden dobrym słowem nie wspomni....

Ja
@Antypropagandzista 28.12.2018 19:46

Tak podpisywałam bhp.gdzie jak byk było napisane że moge nabawić sie pylicy i tu moje pytanie gdzie szkodliwe mam wyplacone?za najnizsza plus smieszne 500 premi gdzie co miesiac wyplacane jest z tego 300 zl nie oplaca sie tutaj pracowac 2200 wyplaty z sobota i nadgodzinami wstyd

Maja
@Michał 26.12.2018 18:24

Widzę, że pracujesz w Adient Foam Poland już sporo czasu. Czy zauważyłeś, że na przestrzeni tych lat spędzonych w firmie zachodziły jakieś istotne zmiany? Ciekawi mnie forma umowy oferowanej przez tego pracodawcę - czy każdy może na początku już liczyć na umowę o pracę na czas nieokreślony? Jak to wygląda w Adient Foam Poland?

Ja
@Maja 03.01.2019 14:18

Nie na poczatku jestes pod firma zewnętrzna przez ok pół roku byly osoby co nawet z rok nie dostały umowy później 3 miesiace pod adient i kolejne 2 umowy na rok i doooooooooopiero wtedy na czas nieokreślony .........

Tomek
@Ja 04.01.2019 18:27

Ale umowa o pracę jest realna po tych kilka msc?

Ja
@Tomek 07.01.2019 21:02

Tak ale jeszcze nikt nie dostal tutaj umowy na stale po przepracowaniu pół roku

Madzia
@Michał 26.12.2018 18:24

Odezwał się pracownik z 11 latami stażu i pewnie stawka w dalszym ciągu 15 zł. Tak źle że młodzi maja trochę więcej rozumu i walczą o lepsze pieniądze? Każdy chce dobrze zarabiać a że ma odwagę się upomniec to brawo a Jak Ty siedzisz cicho tyle lat to się nie dziw że ktoś z krótszym stażem ma lepiej. Sami nie przyjdą i nie napchaja Ci kieszeni kasa.

O....
@Michał 26.12.2018 18:24

A według Ciebie ile powinni zarabiać jedna osoba pracuje za kilka tak że po ośmiu godzinach pada bo zawsze braki w ludziach praca w szkodliwych warunkach chemia itp premie ucinane co miesiąc mniej to według Ciebie powinno być na godzinę za taką pracę? ?

Pracus

A jak wyglada praca w innych działach no UR, jakość

Baśka
@Pracus 08.01.2019 17:12

dramat i tu i tu. różnica pomiędzy tymi działami polega na tym że w jakości w ostatnich 2 latach przewinęło się kilku kierowników z tendencją że każdy następny jest.....i tu sobie dopowiedz. a reszta to samo, w obu działach potężny transfer, bedziesz albo łatał stary złom z francji starym złomem naprawiał,albo w jakości bajerował klientów że cudo firma produkuje, i często trzeba się czerwienić,chyba dlatego dużo osób uciekło,bo nie chciało stracić twarzy...generalnie firma mało atrakcyjna, stanowi krótki przystanek dlapracowników którzy po paru miesiącach lub po pierwszej umowie odchodządo Proseat, Leara, Faureci...O ci pracuja to jak się zastanowią to teraz mogą mnóstwo osób wymienić które do tych firm uciekły...i w drugą stronę ten transfer nie działa oczywiście. Jaki dyrektor taki zakład....Nie polecam pracy tutaj, praca ciężka w szkodliwych warunkach,i zamiast dać pracownikom lepsze środki ochrony to daje się do podpisania papier że zrzekają się dochodzenia swoich praw jak stracą zdrowie...

Hiheh

Ciekawe jak tam nasze bony podatek odtracony a bonów nawet nie widac. Przecież ludzie mają takie kokosy że nic się już nie należy.

Maja
@Hiheh 12.12.2018 15:28

Czy mówisz o jakichś bonach świątecznych, obiecanych pracownikom przez pracodawcę? Jak to do tej pory wyglądało w Adient Foam Poland? Ciekawi mnie też, czy z racji zbliżających się Świąt jest planowane dla pracowników firmy jakieś spotkanie wigilijne/integracyjne.

Były pracownik.

Pracowałem tam 2 lata, nie wiem jak teraz tam jest ale zarobki nigdy nie będą adekwatne do wykonywanej pracy, od pół roku pracuję w innej firmie i wykonuje lżejszą robotę bez nadgodzin i stresu a zarabiam więcej! za te samą stawkę. W adient najgorsze jest to że brakuje ludzi i są masakryczne wypłaty. Ja zwolniłem się dlatego że nie uszanowano mojej prośby o podniesienie mojej stawki po 2 latach z 14 do 15 zł :) Prawda taka że w Adient zostaną tylko te osoby które w jakiś sposób są ustawione, lub pracują tam lata i przywykły do tego wszystkiego. Bynajmniej jak ja pracowałem to strasznie mnie oszukiwano na wypłatach! W miesiącu miałem wolne tylko dwa dni i zarobiłem 2400zł. Obecnie zarabiam 100zł mniej bez nadgodzin.

Oliwia
@Były pracownik. 01.09.2018 14:38

Do Były Pracownik mam pytanie czy możesz napisać gdzie teraz pracujesz ja również pracuje w tej firmie i szukam czegoś innego mam takie same zdanie na temat adienta ja Ty całą prawda dlatego chcę się zwolnić i pracować w normalnej firmie

były pracownik
@Oliwia 02.09.2018 20:36

pisz na Kapusniak022@wp.pl

Szukam pracy
@Oliwia 02.09.2018 20:36

Cześć, mogę się dowiedzieć gdzie ten "lepszy " zakład pracy? Szukam czegoś i myślałam nad adientem, ale nie wiem czy to dobry pomysł :/

Michał

Nie mam na co narzekać sam jestem pracownikiem Adientu i obawy też miałem ale pierwszy tydzień rozwiał moje wątpliwości , mega ludzie , kierownictwo super , wypłata fajna . Polecam

gość
@Michał 07.12.2018 00:04

propagandysto, nie siej propagandy że tak ładnie zarabiasz w Adiencie. chyba że dla ciebie ładna wypłata to dwa koła.

jeden z oszukanych
@Michał 07.12.2018 00:04

Dziękujemy ci drogi dziale personalny za ten emocjonujący wpis science fiction,brakuje jeszcze muzyczki jean michel jarre...a prawda jest taka że jest dramat, lepiej już było,teraz tylko gorzej, misiaczek szaleje wciąż.

Hmm
@jeden z oszukanych 09.12.2018 18:07

Wes juz zmień płytę i zejdź z działu personalnego bo tylko dlatego ze ktos ma odmienne zdanie to dział personalny jesteś tak śmieszny że aż żal czytać co piszesz

Belfegor

Praca stresująca, to prawda, ale dla kogoś kto się stara ta firma daje niesamowite możliwości. W ciągu 1,5 roku pracy awansowałem i podwoiłem swoją stawkę. W innych firmach na przestrzeni lat nie dostałem takiej szansy.

Belfegor
@Belfegor 04.12.2018 16:37

I jeśli ktoś myśli, stara się, chce to może w tej firmie się rozwijać. Np. pracownik produkcji -> technik procesu -> studia w międzyczasie -> inżynier.

Sam

Praca bardzo stresująca, zależy gdzie się pracuje i na jakim stanowisku. Zarobki za takie zapiepszanie conajmniej śmieszne. Atmosfera jest taka, że nie chce sie przychodzić w ogóle do pracy, codzienny nacisk, że się robi coś źle, wiecznie źle... Kierownik zmiany krzyczy po wszystkich nie potrafi się opanować. Ogólnie nie polecam pracy w tej firmie... jest wielka Pa-to-la. Moje sugestie dla Adient Foam Poland: Zmienić tych co psują atmosferę w tej pracy. ! I szanować pracownika należycie mu wynagradzając za taką pracę....

Maja
@Sam 29.11.2018 19:29

Może jeśli jako pracownicy macie jakieś zastrzeżenia co do danych osób w firmie, to może warto spróbować gdzieś to zgłosić wyżej do pracodawcy? Chciałabym również zapytać, na jakim stanowisku Ty pracujesz i jak wygląda Twój przykładowy dzień pracy w Adient Foam Poland.

Nowy

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Pracodawco szanuj pracownika tego na najniższym szczeblu jak i managera

Stańczyk
@Nowy 28.11.2018 17:56

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zwolnić tego krzykacza i zatrudnić nowego merytorycznego wodza,lidera za którym pójdą inni,który buduje zespól. wywalić również jego szefa, dosyć już szkód wyrządził finansom firmy, wizerunkowi. Nie ma złych pracowników - są tylko kiepscy przywódcy.

pracownik/pracownica

Wielce szanowny zarządzie. czy szykują się jakieś podwyżki ? jeśli tak - to o ile, jeśli nie to zamykam temat. Podejrzewam że inni pracownicy tez chcieliby to wiedzieć.

Miś
@pracownik/pracownica 17.10.2018 20:39

Szykują się podwyżki obowiązków hehehe,jeśli chodzi o kasę to możemy rozmawiać, ja lubię rozmawiać, możemy rozmawiać całymi latami a ci co mnie już w firmie znają wiedzą jak bardzo można polegać na moim słowie hehehe, a głupiemu radość...hm,BMW czy Audi dzisiaj brum brum, chrum chrum....trzai ch docisnąć i trzecią furę wziąść sobie, możena święta im nic nie dać i z socjalki się przyoszczędzi?? bieda bieda w firmie, dyrektor tylko 2 fury ma...jedyny w Polsce.

Były pracownik
@pracownik/pracownica 17.10.2018 20:39

Skoro chcecie wiedzieć to wiecie gdzie jest biuro wystarczy zapytać. Haha na forach już o podwyżki pytają jak by języka nie było nawet do samego dyra możecie iść

Były pracownik

To po co udzielać Sie na forum i pytać o podwyżki kto ma udzielić tej informacji jak widac wasze plemniki się po drodze zatracily a przy okazji brakło jednego mózgu. Dobrze ze macie to foum możecie wylewac żale pytać o podwyżki ale brak checi by odejść

Były pracownik
@pracownik/pracownica 17.10.2018 20:39

Szanowni pracownicy tak oczywiście dostaniecie podwyżki... Mam nadzieje że odpowiedź was satysfakcjonuje teraz tylko czekać aż chwila ta nastąpi. Haha

Maja

@Pianista, komentarze w takim tonie nie będą tolerowane na forum. Piszesz, że ciężko podjąć jakiś temat z przełożonymi w firmie - a czy pracownicy próbowali w ogóle? Może warto porozmawiać szczerze i na temat, spróbować dowiedzieć się czegoś o podwyżkach.

Były pracownik
@Maja 25.10.2018 21:54

Po co pytać skoro mogą na forum tak właśnie wygląda mało jest odważnych którzy potrafią isc i zapytać od tego są osoby w kadrach. Ale jak widać niektórzy potrafią mówić o plemnikach a w pracy nie potrafią spojrzec w twarz i się odezwać.

Były pracownik
@Maja 25.10.2018 21:54

Zastanawiam sie dlaczego usuwane sa posty

Maja
@Były pracownik 30.10.2018 03:09

@Były pracownik, jeśli jakiś komentarz został usunięty z forum, to uczynił to jego administrator, który stwierdził niezgodność z regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). Ten dokument akceptuje każda osoba zamieszczająca swoją wypowiedź na forum. Komentarze niemerytoryczne czy niekulturalne nie będą tolerowane na forum.

Maja

@Robert Lipiec, rozumiem, że praca w soboty, o której wspominasz w swojej wypowiedzi, to nadgodziny. Czy są one obowiązkowe dla wszystkich i czy nie ma problemu z uzyskaniem później dnia wolnego w zamian za nie lub otrzymaniem odpowiedniego wynagrodzenia? Daj proszę znać, jak wygląda ta kwestia w Adient Foam.

Niebawem pracownik

Orientuje się ktoś czy sa w adient przestoje w sensie w czasie świat sylwestra wakacji wiem ze w kftp sa 2 tyg w zime i 2 tyg latem a tu jak?

Robert Lipiec
@Niebawem pracownik 08.10.2018 23:12

U nas doba ma 24 godziny a tydzień dni siedem. 2 tygodnie to możesz sobie wziąć oczywiście byleś w pracy był w tym czasie. Jak się chopie przed startem pytasz takie rzeczy to długo tu nie popracujesz, do pierwszej soboty gdzie powiesz Nie, że jakieś dzieci chore czy coś. EEE Macarena!

Maja

@Rtk, trzymam za słowo! Mam nadzieję, że zmiany zaczną następować w szybkim tempie. Pozdrawiam! @Były pracownik., czym Twoim zdaniem spowodowany jest brak ludzi pracujących w Adient Foam? Czy firma stara się jakoś temu zaradzić, prowadzone są obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Może wiesz na ten temat. @Oliwia, skoro pracujesz w tej firmie, to napisz proszę jak ją postrzegasz - wszelkie konkrety mile widziane na forum! Wypowiedzi pochodzące od pracowników firm są bardzo istotne dla osób zainteresowanych pracą w danym miejscu.

Maja

@Rtk, jak to? Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? To może być bardzo istotne zarówno dla obecnych pracowników firmy, jak i osób zainteresowanych zatrudnieniem w niej. Jak aktualnie wygląda sytuacja w tym zakładzie? Czy osoby pracujące w nim chciałyby się wypowiedzieć?

Rtk
@Maja 01.09.2018 11:38

Wypowiem sie gdy te dobre zmiany nadejdą ...

Maja

@Frywolna, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w tej firmie. Długo już jesteś z nią związana? Czy jest jakiś socjal dla pracowników? @anonymous, tak, masz rację, ten problem został zgłoszony i oczekuje na rozpatrzenie. Dziękuję za czujność.

Rtk
@Maja 30.07.2018 16:03

Podobno nadchodzą dobre zmiany od września ...

Maja

@Ola(była pracownica FW), a jak wspominasz pracę w JP Foam Manufacturing? Jaka atmosfera panowała w tej firmie podczas Twojej pracy tam? @Oliwia..., a Ty jesteś zainteresowana pracą w tym miejscu? Czy jesteś obecnym pracownikiem JP Foam Manufacturing?

Ola(była pracownica FW)
@Maja 08.07.2018 15:07

praca jak praca,były lepsze i gorsze dni a gorsze dni zaczęły się z chwilą gdy zjawił się nowy dyrektor!!!!!!!!!!!!!!!!

Frywolna
@Ola(była pracownica FW) 17.07.2018 23:26

Oj tak Oj tak!!! "STRACHU" narobił dużo strachu, pracownicy którzy z firmą zaczynali to pouciekali, firma straciła wizerunek i dobre imię,a tego nie odbuduje się przez lata, zresztą wewnątrz też dramat....

Maja

@Mia, a możesz napisać na podstawie jakiej umowy odbywa się praca w tej firmie? Planujesz związać się z tym pracodawcą na dłużej? @Ola(była pracownica FW), rozumiem, dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam i życzę wiele dobrego! Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w JP Foam Manufacturing?

anonymous
@Maja 22.07.2018 01:16

Nikt nie podjął pracy, bo nie ma juz dawno takiej firmy. 80% aktualnie zatrudnionych nie pracowalo w jp... Zdaje sie moderatorko (??) mialas sie kontaktowac z administratorem w sprawie zmiany nazwy, czyz nie? :)

Ola(była pracownica FW)

Zostałam zwolniona z tej firmy na początku stycznia i jestem bardzo zadowolona.W około są zakłady,które oferują lepsze warunki pracy i lepsze pieniądze.

Oliwia...
@Ola(była pracownica FW) 06.07.2018 18:46

I to jest conajmiej dziwne w styczniu lutym były zwolnienia a teraz przyjmują wszystkich kto tylko chętny wszędzie są ogłoszenia bo brakuje im ludzi

Frytka
@Oliwia... 06.07.2018 20:12

nie o to chodzi że brakuje im ludzi.chodzi o to jak sie pracowników traktuje a raczej jak szanowny pan derektor traktuje ludzi. teraz jest poszukiwanie żeby robotepodgonić,aleniech nikt kto pracuje gdzie indziej nie ryzykuje tutaj, bojak za 2 czy 3 miesiące się robote podgoni to znowu zwolnienia i nie przedłużanie umów...i znowu w październiku jak słupki w dół tona 2 miesiące ludzi z opcją zwolnienia ich jak najszybciej...dlatego tu taki transfer, zero stabilności i szans na cokolwiek. Nie polecam pracy tutaj, jak inni pisali ciężka praca za grosze w szkodliwych warunkach, brak możliwości zatrudnienia na stałe, atmosfera porażka.

Mia
@Frytka 08.07.2018 20:54

Nie uważam żeby było az tak zle, jestem pracownikiem od pół roku i praca jak praca, są gorsze firmy.. firma ma swój kryzys ale nie traktują pracowników jakos zle, ja się nie spotkałam z gorszym traktowaniem. Zarobki tez ok, jak to na produkcji, nie odbiegają od normy mysle innych zakładów. Mysle ze ile ludzi tyle spostrzezen, nie które trochę na wyrost..

Renia
@Mia 18.07.2018 10:35

dziękujemy ci dziale personalny za wpis.....

Maja

@Frytka, a czy Ty pracujesz aktualnie w tej firmie? Możesz napisać coś o kwestii umowy oraz socjalu? Czy takie sytuacje, o których piszesz, często mają miejsce w tym miejscu pracy? Jak oceniacie tego pracodawcę na tle innych, podobnych firm z branży?

Maja

@Mii, czy nie ma możliwości bezpośredniego zatrudnienia w firmie, tylko trzeba to zrobić przez agencję? Jeśli tak, to czy można negocjować stawkę godzinową? Jeśli chodzi o szkodliwe wyziewy przy pracy na produkcji, należałby zgłosić to do działu BHP. Oni powinni pomóc w rozwiązaniu problemu.

Tooomi
@Maja 02.06.2018 11:41

Dział bhp tym się zajął każdy kto zostaje zatrudniony jest przeszkolony w kierunki chemii która tam jest i na stanowiskach produkcyjnych nie ma zagrożenia zdrowia .A kto chce może nosić maseczke ale czy jest to wygodne co po niektórzy to wypisuje takie głupoty jak by nigdy nie mieli szkolenia bhp na logikę biorąc gdyby ten zakład szkodzil zdrowiu to wogole nie mógł by zatrudniać ludzi . A stawka raczej większość dostaje najniższą krajową nie ma możliwości negocjacji.

Obserwator
@Tooomi 02.06.2018 18:17

dziękujemy działowi personalnemu i bhp za obecność na forum. a teraz wytłumaczcie: skoro niema zagrożenia to po co ktokolwiek miałby nosić maseczkę? a jak się patrzy na linię i jeden pracownik w masce pryska woskiem że aż siwo wokoło a reszta pracowników stojących z lewa i prawa nie ma masek????!!!To skoro jest to nieszkodliwe to zlikwidować maski w ogóle....Porażka te wpisy wasze, po prostu nie dbacie o zdrowie pracowników, rękawiczki to nawet produkt deficytowy, a w jednych,mimo że powinny być zmieniane codziennie zwłaszcza w takich upałach, a w jednej parze to musimy po kilka dni robić???!! Praca tutaj jest szkodliwa dla zdrowia i tyle! To po co odchodzącym pracownikom dajecie do podpisania że albo robią zlecone przez was badania albo podpisują deklarację że jeśli coś im się stanie ze zdrowiem to nie jest to wina pracy tutaj???!!! To od razu jak się widzi taką deklaracje to widać że coś śmierdzi na kilometr, a obserwacje linii produkcyjnych i tego co było jeszcze rok temu to każdemu dają do myślenia. Nie polecam pracy tutaj, praca ciężka w szkodliwych oparach wosków, w wysokich temperaturach na akord, bez perspektyw na pracę na stałe, tylko latami na śmieciówach. Wyzysk i wciskanie kitu. I wszyscy to widząi dlatego dużo ludzi rezygnuje pierwszego dnia pracy jak nawdycha się tego g...na.

Pfff
@Obserwator 03.06.2018 21:18

Ale.ty pierdzielisz.farmazony jak jeden dzień przerobiles.to nie ma.sie.co dziwic że (usunięte przez administratora) wiesz z tego co mi wiadomo to.te dwa stanowiska.sa od.siebieA oddZielone jak sie przyjmujesz to.masz na wstępie powiedziane ze jest chemia która nie zagraza w.wielkim stopniu twojemu zdrowiu a te maski na woskowaniu to właśnie dla waszego.bezpieczeństwa żeby takie sieroty nie.chodziły i gadaly ze przez ta prace im zdrowie podupadlo a badania masz porobione takie gdzie nie na kaŻdym zakladzie robia np badania watrobowe czy przeswietlenie płuc i oczywiście.jeśli.sie pracuje rok to ma sie je robione jeszcze raz.ale przychodZą wymoczki.które nie.potrafia przepracować.kilku dni jedyne.co.potrafią.to.wypowiadac sie na.forum .Jest masa osób która tam.pracuje.kilka.dobrych.lat i jakoś nie narzeka nawet.na zdrowie tylko dwudniowi pracownicy co przyjdę.i myślą ze wolno im wszystko .

Pfff
@Pfff 04.06.2018 07:58

I właśnie sporo osób które wypowiada sie na tym forum to.osoby.ktore pracują.po dwa Góra trZy.tygodnie .znajdź mi zakład na którym bedzie.idealnie czysciutko pachnąco nie narobisz sie a zarobisz kokosy.bo tak większość by chciała a co do chemii wdychasz ja.na.codzień w powietrzu chodzby.smog .

Mona
@Pfff 04.06.2018 08:02

Ocho, widzę zmasowany atak przy...du..pas..ów dyra.Możecie sobie te propagandę uprawiać ale i tak juz opinie macie trucicieli. Do zastanawiających się nad pracą tutaj, uwierzycie i będziecie ryzykować pracę z chemią która jest wchłaniana przez skórę, atu jeszcze musicie wdychać inne środki do pokrywania form?! Są lepsze firmy i trzeba być zdesperowanym żeby się truć w tym kołchozie. Nie polecam pracy tutaj i ja pracowałem tutaj ładnych parę lat więc wiem co mówię. Uwaga na wpisujących tutaj cwaniaków od dyra! Takie ataki z odwracaniem kota ogonem, że niby nic nie jest szkodliwe i tylko mięczaki boją się chemii??!! To zobaczymy za kilka lat jak ci nerki, płuca i serducho siądzie... Nie polecam pracy tutaj.Teraz to już nikt nie dba o chigienę...Jeszcze rok temu to było inaczej ale teraz najważniejsze są oszczędności za rękawiczki i filtry...

Taki se
@Mona 04.06.2018 21:44

Pracowałem tam 2 lata i zgadzam się z tym absolutnie co napisałaś co z tego że masz rękawiczki, maski i okulary, czapki skoro i tak na skórze osadzi ci się chemia typu (wosk, pianka czy same opary) tego nie da się uniknąć tym bardziej że w jednych rękawiczkach robisz dobre kilka dni albo tygodni czasem. Tam dawno powinni wywalić dyrektorów i dać jednego porządnego który ruszy tym wszystkim. Biorąc na przykładzie firmę w której robię może z wyglądu nie jest piękna i kolorowa ale za to potrafią dobrze prowadzić firmę i ludzie są zadowoleni z tego. A w Adient miałem 14zł i nie chcieli dać podwyżki.. Niech się za to weźmie tam PIP i BHP. Jedyne co było fajne w tej firmie to ludzi z którymi pracowałem.

alalala
@Mona 04.06.2018 21:44

Mona, jeżeli ktoś przyjmuje się do pracy w zakładzie produkującym poliuretany to chyba nie jest idiotą i wie, że ten poliuretan z d*** się nie bierze a właśnie z reakcji chemicznej, która zachodzi po za strefą, w której znajdują się pracownicy. Sama pianka nie jest szkodliwa, bo polimery tego typu nie są szkodliwe, szkodzą nieprzereagowane substancje, z których pianka powstaje i resztki katalizatorów-dlatego też ciepłe pianki dotyka się przez rękawiczki. Pracować w masce też nikt nikomu nie broni. Atmosfera i problemy firmy to jedno, ale trzeba być naprawdę niepoważnym, żeby zatrudnić się w firmie chemicznej i płakać na forum, że jest w niej szkodliwa chemia

Bolek
@alalala 15.06.2018 11:18

Jesteś kolego bardzo prymitywny. to że chemia jest szkodliwa to każdy wie, ale forum jest o tym, że pracodawca nie dba o środki bhp, czyli oszczędza na rękawiczkach, maskach, a filtry w odciągach to chyba nigdy nie były czyszczone. Jak już powiedziałem na wstępie,jesteś bardzo prymitywny, bo jesteś wazeliniarzem z biura który na produkcji bywa tylko na minutkę raz w roku jak się jakiś wypadek zdarzy i ktoś straci palec jak nasz kolega nie tak dawno.

Pfff
@Bolek 15.06.2018 19:17

A kolega nie stracił palca przez swoją nie uwagę dlaczego z góry zakładasz ze ta osoba jest z biura prymitywem można nazwac takich ludzi jak Ty bo.brak rękawiczek to.zupełnie co innego niz zatrudnienie sie na firmie w której wiadomo ze jest chemia a później placz na forum .prymitywy z.góry.obrażają dla was jeżeli ktos sie z czymś nie zgadza.od razu.jest lizusem.który.pracuje.w.biurze masz żal to.idz.pracuj do tego.biura a nie obrazasz

Mmm
@Bolek 15.06.2018 19:17

Chciałbym kolego widzieć Ciebie w biurze i ciekawe czy byłbyś wtedy tak zainteresowany tym co dzieje sie.na produkcji .nikt na siłę nikogo nie trzyma .Oceniać każdy potrafi ale wykazać sie albo chodziaz odezwać się w prAcy to potem nie ma komu .Skoro twierdzisz ze nie ma rękawiczek to po prostu odmów pracy w danym dniu i tyle masz di tego prawo.

Bolek
@Mmm 15.06.2018 21:30

cudowna rady wazeliniarza z biura" skoro twierdzisz że nie ma rękawiczek to odmów pracy"...Jak znajdę nową pracę to po prostu nie przyjdę do tego kołchozu,a na razie przestrzegam ludzi na forum że zdrowie stracą jak tu przyjda. Już tu osoby były które odmawiały przymusowego przyjścia do pracy bo chronił je kodeks pracy że jak mają małe dzieci to nie muszą. I już ich niema. A pamiętasz Natalkę z biura produkcji co nie mogła przyjść w sobotę na nadgodziny bo była chora i to było zresztą pamiętam widać...Od razu zwolniona po chamsku z wysłanym emailem do liderów i kierowników żeby innych zastraszyć. Oj MMM racaj pod biurko do pana w głupich okularach a na forum się nie wypowiadaj. Nie polecam pracy tutaj szkodliwe warunki,brak zapewnienia odpowiednich środków, ciągłe deptanie ludzi, zła atmosfera. Są lepsze zakłady na około.

Mii
@Bolek 16.06.2018 08:28

No.jak widac ciężko znaleźć Ci nowa prace bo ktos tak niezadowolony jak ty w ogóle odpuścił by sobie pracę w tak.beznadziejnej firmie z takimi przydupasami z.biura i samymi prymitywami jak jeszcze tam pracujesz to.widocznie.sam robisz dobra.laske pod stołem takie prymitywy.jak ty.potrafią obrażać a na.codzień w pracy wchodzą właśnie liderom i kierownikom w (usunięte przez administratora) odradzasz.prace ale póki co w niej pracujesz smieszne i.żenujące

Mmm
@Mii 16.06.2018 10:05

Nie ma co sie wypowiadać gość bez odwagi gdyby mi tak praca przeszkadzala yo nawet bym.w niej nie pracował dobrze że jest forum co po niektórzy anonimowo moga sie wypowiedzieć bo w pracy nie maja odwagi niektórzy narzekali ale się sami zwolnili i na co dzień sie odzywali jak im nie pasowało .Każdy niech sie przekona sam jak jest i bbędzie miał porównanie i czy.praca bedzie odpowiadała gdyby każdy patrzył na wypowiedzi prymitywow to dalej byśmy byli w epoce mamuta .Łatwiej pisac i narzekać a jeśli ktoś chce to niech próbuje sił na tym zakładzie jeden bedzie uważał ze warto a drugi bedzie wyzywal i.narzekał .

Bolek
@Mmm 16.06.2018 13:48

dziękuję przy..du..pas..om z hr, bhp i innym za aktywność na tym forum. jak chcecie to się sami ujawnijcie, ja nie mam zamiaru. Możecie sobie wypisywać co chcecie ale ja ze swej strony: Nie polecam praca tutaj,praca w szkodliwej chemii i zakład nie zabezpiecza należycie pracowników. Są lepsze zakłady na około.

Mmm
@Bolek 16.06.2018 20:46

To sie nie.ujawaniaj.tchórzu.bo jedyne co.widac to.potrafisz obrażać jak.ktos nie zgadza sie z twoja opinia jak zakład taki straszny to po prostu sie zwolnij ale jak widac nie jest tak źle skoro tak sie trzymasz .potrafię zrozumieć osoby które tam pracowały i sie zwolnily a nie tylko gadaly ze to zrobia .żebyś.kiedyś i ty dostał sie.jako (usunięte przez administratora) z biura przynajmniej Ci nie bedzie żal jak.teraz

Mmm
@Bolek 16.06.2018 20:46

A to ze ktoś pracuje w biurze to nie oznacza ze zgadza sie z dyrekcją ale fakt ktos kto wyzywa od prymitow to czego spodziewać sie od takiej osoby.Wszyscy z biura to sami najgorsi i (usunięte przez administratora) wyobraź sobie ze też nim jesteś skoro dalej sie trzymasz w tym zakłaDzie pełnym chemii i okropnych warunków pracy .

Monia
@Mmm 16.06.2018 21:03

Kolego, czytam te forum i muszę ci powiedzieć że jesteś strasznie agresywny że ktoś napiszę o prawdziwych, złych warunkach pracy tutaj. Aż kipisz ze złości, aż administrator musiał pousuwać twoje wulgaryzmy. A atakujesz jakiegoś Bolka?? atakujesz kogoś że pisze tu anonimowo ale Ty się oczywiście ujawniłeś Mmm, bo takie jest rozumiem twoje imię i nazwisko??? Nie wypisuj tu tych twoich bzdur proszę. To że na jeden prawdziwy wpis napiszesz 2 swoje obraźliwe,to jedynie pokazuje jak firma stara się zakłamać warunki i prawdziwą opinię. Padł zarzut że jest słabe bhp, że oszczędza się na rekawiczkach i pracownicy grzebią w chemii tydzień lub dwa w jednych przesiąkniętych to chemią, że jest zapylenie a okapy słabo odciągają, że zmuszanie jest do nadgodzin a jak odmówiła jakas dziewczyna przyjścia w sobotę bo była chora to została pokazowo zwolniona za to. To sa fakty. A twoja odpowiedź- Jak ci się nie podoba to wypad a nie narzekasz. Właśnie tacy degeneraci w biurze pracują i za nic mają ludzi na produkcji i ich zdrowie. Także już nie punktuj u pana dyrektora tym swoim jadem.

Mmm
@Monia 17.06.2018 10:32

A ty może prawdziwe imię wpisujesz proszę Cię . Bo wy macie prawo obrażania ludzi ale.jak ktos z biura jest to jest najgorszy (usunięte przez administratora) dyrektora . Nie bądź śmieszna chyba logicZne ze przy wyrobie takiego produktu jest chemia a tak sie wsZyscy na nia skarżą to po co wogole zaczynać prace w takiej firmie jest Ci źle to sie zwolnij .Moze na innych firmach nie bedzie przydupasow dyrekcji a nie wiem czy zauważyłas ale kolega również stosuje nie cenzuralne słowa No ale prZecież Ci.z biura to nie mogą ani sie wypowiedzieć w jakiej kolwiek kwestii .

Bolek
@Mmm 17.06.2018 14:41

Nic nie rozumiesz chopie. W Polsce jest mnóstwo firm które jak my produkuje rzeczy z chemii. Ale to nie znaczy że ci co tam idą do pracy to mają od razu gwarantowane prace w szkodliwych dla zdrowia warunkach. A tutaj tak jest, bo padają konkretne przykłady, za mało rękawiczek, zmuszanie do używania jednych wielokrotnie! (a w przeszłości tak nie było), zmuszanie do nadgodzin,a jak jakas dziewczyna ma dziecko i nie może albo jest chora jak Natalka to pokazowe zwolnienia(kiedyś, za poprzedniego dyrektora nie było takich rzezy i takiej atmosfery). Także nie wypisuj tutaj ludziom rzeczy, że SKORO JEST TO FIRMA PRODUKUJĄCA Z CHEMII TO ZNACZY ŻE NATURALNE JEST ŻE MUSICIE BYĆ NARAŻENI NA UTRATĘ ZDROWIA BO FIRMA CELOWO OSZCZĘDZA NA ŚRODKACH OCHRONY. A JAK SIĘ NIE PODOBA TO SIĘ ZWOLNIJ....I to jest sedno, dla tego taka rotacja i tyle ucieczek i brak chętnych do pracy tutaj. Tej reputacji to firma w 10 lat nie odrobi. Także chcesz się pokazać na forum żeby zapunktować u dyrektora, ale efekt jest odwrotny. Na twoje wpisy że jak komuś się nie podoba to won, my będziemy wpisywac że tonie tak działa, bo wielu pracuje tu latami i to że od roku się firma zmieniła i pogorszyły warunki to nie znaczy że my mamy z firmy won, tylko firma musi się zmienić. Ja pracuję tu już ładne parę lat i nie mam zamiaru odchodzić bo jakiś nierób co ma pensję z mojej pracy na produkcji tak napiszę. zastanów się synek... Ujawnij sie na forum to sobie wtedy pogadamy ile robisz dla produkcji i pracowników na produkcji.

Mmm
@Bolek 17.06.2018 15:50

Oczywiście bo zarobek tej firmy to.z pracy na produkcji tylko .A jak bys pomyślal za nim.głupio napiszesz ze mam.jakieś plusy z pisania na forum to jak sam widzisz anonimowo wiec jestem ciekaw jakim.cudem . Co z tego ze kiedys za czasów byłej dyrekcji było lepiej no chyba.nie do konca tez zmuszali.do nadgodzin tez.brakowało.rękawiczek i co.wina.biura.i wszystkich.tam pracujących przydupasow . A co biuro ma do tego ze jakiś kierownik zwolnił osobę bo nie prZyszła do pracy ale nie oczywiście wina przydupasow jak by każdy szedł takim.myśleniem to zakłady były by pozamykane .A na wypłatę każdy zarabia więc nie.rób z siebie jakiegos pracusia dzięki któremu ja dostaje wypłatę , proszę drzwi otwarte w biurach i próbuj .

alalala
@Mmm 17.06.2018 17:11

Wszystko wina biura, tylko to biuro tłumaczy się przed dyrektorem, klientami i zarządem głównym spółki. Tyle, że normalny pracownik produkcji nie ma o tym pojęcia, bo myśli, że jak piankę się wyprodukuje to po kłopocie. Pytanie tylko, dlaczego, skoro wszyscy tacy mądrzy, żaden do biura nie startował? A może się nie dostali? Wiele czasu przepracowałem na produkcji, więc na takie (usunięte przez administratora) jestem odporny

Oliwia. ...
@alalala 04.07.2018 18:02

Pytanie tylko skoro tak źle w biurze to można zawsze z powrotem do produkcji gdzie wszędzie są braki w na każdym stanowisku potrzeba ludzi bo jeden pracownik pracuje conajmiej za dwóch. Taka jest polityka firmy liczy się tylko to że trzeba zrobić plan nieważne jakim kosztem

Pfff
@Oliwia. ... 05.07.2018 17:07

Na dzień dzisiejszy to wy z produkcji macie jakieś swoje żale i problemy a ze jesteście az tak sfrustrowani wyzywacie sie na innych ludzi z biura za niedługo to i sprzątaczki beda wam przeszkadzac . I radze dobrze czytać bo z biura nie narzekają to wy robocie z tych wszystkich ludzi wrednych i winnych tego ze leci tyle pianek .a jak bys pracowała długo na tym zakładzie.to.wiedzialabys ze spora część osób najpierw pracowała na.produkcji a potem były awanse do.biur . Może w końcu idźcie do dyrekcji cały swój żal wylejcie tam a nie na innych nie winnych pracownikach i forum gdzie teraz winni sa ludzie z biur .

anonymous
@Pfff 06.07.2018 08:40

W sumie to ciekawe, największe fochy na dyrekcję maja ludzie z biur, jeszcze konkurencję reklamują :P Piszesz o awansach z produkcji do biura. W ciągu 10 lat można by policzyć je na palcach JEDNEJ ręki. Chyba, że masz na myśli awanse do innych działów, ale to nie są w dalszym ciągu biura. Jeszcze jedno, pracownicy na produkcji mają prawo narzekać, gdyż zarobki są nieadekwatne do wykonywanych czynności. Ciągła presja na wynik, braki w premii, nadgodziny. A to wszystko po to, żeby biura mogli się podlizać w centrali jaki to nasz zakład jest wydajny. No chyba, że rzeczywiście jest tak dobrze na hali, bo przecież nawet związki zawodowe same się skasowały :P

Maja

@Antymoderator, nazwa zostanie zmieniona najszybciej, jak to możliwe. Bardzo proszę o nieobrażanie zarówno mnie, jak i innych uczestników dyskusji. Powtórzę raz jeszcze - nie jestem w żaden sposób związana z firmą. Jestem moderatorem forum, a moją rolą jest aktywne moderowanie dyskusji oraz dopytywanie o szczegóły. Pozdrawiam i życzę uśmiechu.

Maja

@Bolek, @anonymous, nie jestem pracownikiem firmy, jestem moderatorem tego wątku, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Jeśli chodzi o zmianę nazwy firmy tylko administrator może to zrobić. Każda opinia dodana przez was jest mile widziana, proszę tylko, by była napisana w kulturalnej formie, obiektywnie i merytorycznie. Dziękuję również za informację o zmianie nazwy firmy, zostało to zgłoszone do administracji.

Maja

@Bolek, firma oczywiście powinna zapewnić ubranie ochronne, rękawiczki i maski. To jej obowiązek tak aby bezpieczeństwo pracy zostało zachowane. To samo dotyczy filtrów na hali produkcyjnej. Powinny być one regularnie wymieniane. Czy zgłaszałeś ten problem do działu BHP, który zajmuje się higieną i bezpieczeństwem pracy? Pracownicy firmy nie powinni być narażeni na szkodliwe dla zdrowia warunki. Masz jakiś pomysł jak to rozwiązać? Czekam na Twoją opinię. Przy okazji pozwolę sobie również nadmienić, nawiązując do niektórych z ostatnich opinii, że nie jestem w żaden sposób związana z JP Foam Manufacturing - jestem moderatorem tego wątku i do moich zadań należy, między innymi, precyzowanie Waszych wypowiedzi i dopytywanie o szczegóły.

Bolek
@Maja 20.06.2018 08:57

a ja od razu nadmienię że nie wierzę w żadnego moderatora dla akurat tego wątku. Co do bhp,tonie ma co i gdzie zgłaszać, bo te cudowne zalecenia cięć,nie liczenie sięz opinią poprzedniej pani od bhp były właśnie powodem jej odejścia...Nie tylko jej zresztą. Ci co dbali o bhp już się z firmą pożegnali. obecna ekipa niema nic do powiedzenia, tylko cichutko sobie siedzi,i dlatego że cichutko to jeszcze siedzi. Nie polecam pracy tutaj, będziecie codziennie narażeni na szkodliwe chemiczne środki bez odpowiedniej ochrony, ciężka praca w trudnych warunkach za grosz które wam zmarnowanego zdrowia nie zwrócą.

anonymous
@Maja 20.06.2018 08:57

Droga moderatorko :) Skoro już moderujesz, to zmień proszę nazwę firmy. Od 6 lat NIE MA już JP Foam. Nowa nazwa to Adient Foam.

Ja,pier....

Opinia.i racja jest jak (usunięte przez administratora) każdy ma swoją .

Maja

@Szczęściara, mogłabyś napisać konkretnie, co Tobie nie odpowiadało? Rozumiem, że atmosfera pracownik- przełożony nie była dla Ciebie odpowiednia. A czy relacje między pracownikami były poprawne? @Tobi, Ty masz odmienne zadnie. Może mógłbyś napisać o swoich doświadczeniach z tą firmą? Czekam na Twoją opinię.

Rozczarowany

Witam. I ja pracuję w tej "cudownej" firmie, co prawda już nie długo bo poważnie szukam czegoś lepszego. Ciągłe roszady ludzi są moim zdaniem głównie przez rozczarowanie tym co się tam zastaje a tym co opowiadają przy rekrutacji! Niestety nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością! Ludzi na zmianach mało, praca ciężka za niewielkie pieniądze, tzw."trenerzy" to największe nieroby, brygadziści tragedia, zero empatii tylko wyniki! Traktują nas jak tanią siłę roboczą i myślą że Ukraińcy załatają ogromną dziurę w wolnych etatach ale się bardzooo mylą bo oni też nie są murzynami i się załapią i uciekną- pewne. No i te ciągłe nagabywanie na nadgodziny i soboty- jak nie masz czasu czy ci nie pasuje to foch- szkoda nerwów. Trzeba pakować manatki!

Taki se
@Rozczarowany 07.05.2018 11:33

Jestem za, w każdej firmie lepiej niż w tej :) W niektórych podobnych firmach związanych z motoryzacją na start jest już 17 zł

Oliwia. ..
@Rozczarowany 07.05.2018 11:33

Z mojej strony rozczarowanie też duże słaba atmosferę trenerzy bardzo niemiłe osoby która chcą tylko rządzić i poniżać ludzi pracowac trzeba dużo ok ale nie trzeba dać się poniżać bo ktoś ma koszulkę trener a tak naprawdę powinien pomagać uczyć a nie stać z komórką a inni niech robią za nich bo mi wolno wszystko takie podejście

Szczęściara
@Oliwia. .. 07.06.2018 08:43

Całkowicie się zgadzam z rozczrowany i Oliwia, jeden wielki bajzel, trenerzy tragedia ale jeszcze gorzej liderzy a raczej liderki które myślą że pozjadały wszystkie rozumy a nie panują nad niczym. Choć (usunięte przez administratora) się zdążają to normalnych zdrowychna rozumie ludzi też można spotkać. Po miesiącu się z tego kołchozu zwolniłam i współczuję tym którzy muszą tam z jakichś powodów dalej pracować. Jak nie zmienią podejścia do ludzi to chyba z zimbabułe będą musieli ludzi do pracy sprowadzać..

Maja

@Oliwia, mogłabyś uargumentować swoje rozczarowanie? Rozumiem, że nie masz pozytywnych doświadczeń ze współpracy z firmą, ale może dostrzegasz też jakieś plusy? Wszystkie niedogodności związane z pracą można zawsze próbować wyjaśnić i dzięki temu zmienić coś na lepsze. To samo dotyczy warunków pracy, które również podlegają negocjacji.

Oliwia. ...
@Maja 08.06.2018 10:10

Napewno są i plusy ale nikt nie jest kimś lepszym tylko dlatego że nosi inną koszulkę z napisem szanujmy się

Tobi
@Oliwia. ... 09.06.2018 10:51

Nie wrzucaj wszystkich ludzi do jednego wora to ze miałas do czynienia z takimi nie oznacza ze na tym zakladzie każdy taki.jest

Maja

Do @Ben, piszesz o pracy na produkcji. Mógłbyś coś bardziej przybliżyć? Interesuje mnie stawka godzinowa. Czy praca jest na akord i jaka zmianowość. Jeśli chodzi o pakiet socjalny, to na co może liczyć pracownik? Pozdrawiam.

Ben
@Maja 27.05.2018 15:40

No cóż na dzień dobry stawka godzinowa z puli tych najniższych, ale dołożono 300 zł ekstra, które zabrano z premii kwartalnej :) A i przed "dzień dobry" zatrudnią człowieka pod agencję pracy na ilenaście miesięcy. Praca na 3 zmiany, czasami ostatnia zmiana schodzi w niedzielę o 6 rano. Akord jest taki, że jak włączą linię, to idzie na maxa. Przez to idą buble. Bo nie wyrobisz się z przygotowaniem czystości formy, nie zdążysz poprawnie naprawić pianki, bo przy naprawach też cię linia "goni". To akurat na Linii 1, na pozostałych liniach jest o tyle lepiej, że zrzucasz pianki na ziemię i czekasz na lepsze czasy. No i oczywiście jeśli linia idzie szybko to sam proces produkcyjny jest do bani. Taka polityka firmy od 10 lat. No i w lecie jest przeraźliwie gorąco, aż skrzydła rosną ... W biurach mają klimę, ale nic na temat biur nie napiszę bo znów jakiś mądry coś mi będzie wmawiał :)) Socjal jest: wczasy pod gruszą, bony na święta, paczki na mikołaja, zielone szkoły i takie tam. Koncząc powtórzę zanim ci powiedzą "dzień dobry" przekiblujesz w agencji.

ONA
@Maja 27.05.2018 15:40

A jeśli chodzi o pracę przez agencję to należy dodać że nawet bardzo dobrzy pracownicy pracują na śmieciówkach ponad 22 miesiące(wiem co piszę) i na śmieciówkach nie masz wszystkich tych dodatków. Dyrektor szaleje i mimo że będziesz pracować tu nawet 2 lata to wcale nie znaczy że dostaniesz umowę.Lepiej cie zwolnić i wziąść następnego na śmieciówki na 2 lata. i tak sie kręci karuzela,żadnej stabilności i przyszłości, a tyrać trzeba latem przy gorących formach, i wdychać chemiczne opary z tych wosków i pianek. Cięzka praca w szkodliwych warunkach, duży wyzysk zła atmosfera.Nie polecam jak najbardziej pracy tutaj, są dużo lepsze zakłady i się choróbska od chemii nie nabawicie.

Mii
@Ben 28.05.2018 09:50

Ale na wielu zakladach jesteś najpierw pod agencją i nie wielu narzeka ze sa pod.agencją i maja zle wrecz przeciwnie bardzo sobie.chwala wiec mysle ze pod tym wzgledem nie jest tak źle .a co do atmosfery hmm ciężko powiedziec sa lepsze i gorsze dni chodz ostatnio.bardziej te drugie

Stefan

Tak pięknie konkurencja inspiruje?

Frywolna
@Stefan 20.05.2018 20:01

Nie zwalajmy cudownej atmosfery tutaj na konkurencję. Pan dyrektor cały rok na to ciężko pracował, nie było lekko rozbić dobrą atmosferę tutaj i dezorganizację pracy wprowadzić.

Ben
@Frywolna 21.05.2018 11:08

Jasne, popytaj na produkcji tych co robią po 10 lat. Tu nigdy nie bylo dobrze. Zawsze cyferki, czlowiek sie nie liczy. Jedynie co dobrze ocenią, to zrobienie porzadku w biurach... Aha i jeszcze jedno. Wejdzcie na forum Lear i Proseat. Tam tez nie za fajnie. W koncu nasi poprzedni szefowie tam rządzą haha

Mimi
@Frywolna 21.05.2018 11:08

Otóż to konkurencja nie ma tu nic do tego zmiany które tam zachodzą nie idą w dobrym kierunku a w tym złym i niestety ale czyjas wina jest ludzie odchodzą bo maja serdecznie dość takiej pracy i wyzysku

Misiek
@Ben 21.05.2018 12:35

No ale na razie to z Adient do Leara i Proseatu ludzie uciekają a nie odwrotnie... przestań tu na forum schodzić panu w głupich okularach do poziomu rozporka, wejdź pod biurko Beny...

Julita

Interesuje się ofertą na stanowisko Inżynier ds. nowych uruchomień i chcę się dowiedzieć, czy atmosfera w Adient jest faktycznie taka zła? Czy to tylko taki syndrom "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma"?Zdarzyło się, że ktoś przepracował okres próbny i mu nie przedłużyli umowy (chodzi mi o administrację, nie produkcję)?

Stokrotka
@Julita 20.05.2018 07:56

zmartwię cię ale ta zła opinia to prawda. Mnóstwo ludzi zostało zwolnionych, a 10 razy tyle odeszło samo. na stanowisko na które chcesz iść to odeszli pracownicy. to chyba najgorsze stanowisko w firmie z tego co tu obserwowoałam, za wszystko będziesz odpowiadać, także mam nadzieję że rodziny nie masz i chcesz tu pracować ale pieniądze nie są dla ciebie ważne bo za nadgodziny nikt ci płacił nie będzie, po prostu będziesz poproszona o siedzenie po 12 godzinek albo i więcej. W sobotę jak trzeba będzie przyj ść to też nie odmówisz albo jak moja koleżanka Natalka zostaniesz zwolniona. dyrektor kazał kierownikom wciskać kit że 2 godziny jak zostaniesz po pracy to nie są ani do odbioru ani do wypłaty, że do odbioru to są nadgodziny dopiero powyżej 2 godzin?! odpowiadając na twoje pytanie, TAK,zdarzyło się że nie przedłuża się okresów próbnych, są zwolnienia, nawet zwalnia się inżynierów z kilkuletnim doświadczeniem tutaj mimo że jest brak ich do pracy tutaj?! Nie polecam ci pracy tutaj, składaj tam gdzie wszyscy stąd uciekają, do Leara w Tychach albo do Proseat w Bilesku lub Czechowicach, atmosfera o niebo lepsza.

Julita
@Stokrotka 20.05.2018 10:34

Dzięki Stokrotka. Cóż, wydawało mi się, że firmy z branży automotive są poważne, a tu taki zawód. Szkoda, ale nie ma co się pchać z jednego bagna w drugie.

Zostaw opinię o Adient Foam Poland - Żory

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adient Foam Poland