JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.

Żory

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 57 ocen.

JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.
357

Opinie o JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.

Maja

@Młoda, czy atmosfera i przełożeni są powodem zwolnień w JP Foam Manufacturing? Dlaczego tak uważasz? Ważne, aby opinie pozostawione na tym forum były jak najbardziej rzetelne i zgodne z prawdą. Dlatego proszę Cię o merytoryczną opinię o Twoim doświadczeniu z tym pracodawcą.

Szukający

Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda praca w dziale technicznym. Podobno jest oferta pracy jako automatyk. Czy warto? Jakie stawki dla kogoś doświadczonego? Jak rozliczane są weekendy i nadgodziny? Jak atmosfera i przełożeni?

Młoda
@Szukający 23.04.2018 17:43

Nie polecam. Szuka firma nie ze względu na rozwój tylko że tylu pracowników uciekło. I to jest również odpowiedź na twoje pytanie o atmosferę i przełożonych...firma ledwo dyszy, już wiadomo że Polaków się nie zatrudni wystarczającej ilości i dodatkowo potężna rotacja, to teraz następny eksperyment z zatrudnieniem ukraińców...Rezultat będzie wiadomy,to też ludzie i nie dadzą się wykorzystać...Statek tonie,reklamacje, brak realizacji produkcji, ucieczka pracowników... Nie polecam. Co do warunków,to jak przyjdziesz w Święto 1Maja to jedynie zwykły dzień będziesz mieć wolny...Spodziewam się że "super" frekwencji w przyszłym tygodniu...U lekarzy rodzinnych + urlopy na żądanie.. Lepiej aplikuj tam gdzie stąd pracownicy uciekają, tam już większość firmy zaraz będzie, do Proseatu w Bielsku lub Czechowicach....Tam polecam..

Uuuu

A jak tam te.wasze obiecane podwyżki.hah znowu.dyro pojechał i nie każdy dostał oczywiście najpierw pupilki potem.reszta sprawiedliwość żadna na Tym zakladzie haha

Pan w głupich okularach
@Uuuu 12.04.2018 07:29

Podwyżki dla wszystkich - Ale nie dla każdego - RL, robić, robić, obiecuje obiecywać. Najiwniacy, wy tu zasuwać macie aż was nie zwolnję...

Szukasz pracy?

ciepły

ludzie uciekają drzwiami i oknami, z produkcji i z biur. nie polecam,teraz to już wogóle niema nawet minimum na lini a zaraz jak przygrzeje to nikt tu nie będzie ślenczał w wekendy i po godzinach. nic nie dadzą te pogaduchy dyrektora,już nam w zeszłym roku podwyżki i premie tak dał że wyszliśmy na tym jak zabłocki na mydle... Nie polecam pracy tutaj, popytajcie najpierw zanim sie tu włądujecie, jedna wielka ucieczka....

anonymous
@ciepły 09.04.2018 21:27

To chyba dobrze że w końcu zabrali przywileje w biurach. Cały czas musimy na nich robić. Ewidentnie ostatnie skamlenia piszą pracownicy w biurach, bo skąd niby na produkcji maja wiedzieć ile od koryta ujęto w biurach. No i nowi. Dla starych pracowników nic się nie zmieniło. Od 10 lat ten sam wyzysk. Nowym wyrownuja stawki, tak by mieli tyle ile starzy pracownicy. To jest dopiero skandal...

Byłem nie polecam

Pracowałem dłuższy okres czasu, były dni „lajtowe” i takie gdzie nie wiedziałeś/aś jak przeżyć 8 godzin bez oddechu. Ogólnie teraz najlepiej być robotem (bez potrzeb fizjologicznych), bo linia ciągle leci i to co wykonywać powinny dwie osoby robi jedna (często nieprzeszkolona) osoba. Od stycznia panuje nerwowa atmosfera, ludzie są zastraszani przez kierownictwo o wolne trzeba prosić minimum miesiąc wcześniej (co i tak nie skutkuje tym, że wolne otrzymacie), a gdy wam się uda to dzwonią, aby wrócić do pracy bo brak personelu. Ogólnie porażka, jeżeli chcesz dorobić miesiąc i uciec to jakoś to zniesiesz (może dożyjesz do 10...) nie polecam w 100%

magda
@zawiedziona 18.03.2018 18:53

dzieci?w żadnym zakładzie nie jest mile widziane jak chcesz brać wolne dla siebie a co dopiero na chore dziecko

rtkowiec 3

no tak,nawet poszedł emajl do zarządzających produkcją, nie wiem czy do dyrekcji też, że przez ich beznadziejne zarzadzanie mamy tylko cisnienie,ludzie uciekają,przez ten ogrom zadan nikt sie nie wyrabia albo robi robote po łepkach,a oni nam potem premie zabierają. Dlaczego.skoro jest przez was źle praca zorganizowana,nie ma wystarczjącej ilości ludzi ze ludzie nie nadonżają na zbrojeniach i trzeba linie wyłaczać, a potem premii za to nie dostajemy. Nie polecam pracy tutaj, źle zorganizowana, a zapłacicie za to wy.potężne ciśnienie za najniższą krajową.

Naprawy
@Rtk3 21.03.2018 13:37

Gdyby nie beznadziejnie wylane pianki z.defektami.to.nie.było.by.beznadziejnych.napraw .A premie zadylac jak.głupi a.przekroczysz ilosc scrapow automatycznie jest mniejsza .

Anna

uwaga na zatrudnianie się tutaj teras. jest dużo ofert bo mnóstwo ludzi zwolnił derektor i przesadziłi nie ma komu robić,ale teraz to są przyjęcia tylko żeby górkę rozłądować. niby premia ma być dla kogoś kto przyprowadzi tutaj kogoś do pracy ( najpierw dawaj to coś zabrał w tym miesiącu). ale płatne jak ktoś przepracuje niemniej niż 3 miesionce, ale to jest tera zatrudnianie na 2 góra 3 miesiące bo tylko żeby linia 2 górkę rozładowała i się wszsytkich zwolni jak kilka tygodni temu to miało miejsce. Uważajcie,jak macie robote gdzie indziej to tu nie ryzykujcie bo za 2 miesiące bez pracy zostaniecie. Nie polecam,atmosfera do d..y, dyrektor nowy kawał ch.a..m.a,ludzi gniecie...żadnych planów tu na przyszłość niemaco robić.

Tobi
@Anna 16.03.2018 20:23

Premia nowy dyrektor ukrucil wszystko zabierają co mogą a oczywiście wszystko wina ludzi z produkcji kogoś trzeba znaleźć winnego.A na dzień kobiet hmm cukierek bo takie.oszczędności hah .Kiedyś dostać się na ten zakład było ciezko a teraz kiedy.chcesz ale czy warto to juz lepiej.samemu.sie przekonać.

niedawno odeszły

Wszystko co tu napisane to prawda,świr nazwalniał kilka zmian i mnóstwo z biór,a reszta sama pouciekała, i dalej zaraz następni odejdą, wszyscy wiedzą kto zaraz papiery rzuci. więc świr szuka teraz,cała litania na pracuj pl, ale pamietajcie ci co chcecie tu przyjść że to tylko na chwile aż się uspokoi i zaraz na wakacje dalej się zacznie zwalnianie. nie polecam i odradzam parce tutaj i na linii inżynierom,żadnej stabilności zatrudnienia, siedzenie na beczce zprochem.

Rybnik

firma dno...dyrektor wszystkim teraz zabrał premie, nie ważne czy dobrze pracowali czy nie,zabrał wszystkim,zabrał raz to bedzie teraz stale zabierał bez zdania racji...czyli na premie tu nieliczcie.w biurach to samo. kto moze ucieka. sciągają jakiś leszczy co nie pytają przed przyjsciem tutaj zaraz po starcie żałują że tu przyszli i od razu szukają nowej roboty. dyrektor cisniei liczy ze wszyscy bez premi i placenia za nadgodziny to po 18 godzin i sobote i niedziele robić będa.Alete czasy sie skonczyły i jest gdzie pójść. Nie polecam pracy tutaj,bardzo zła atmosfera, zastraszanie ludzi,łamanie prawa,kodeksu pracy.

Jaa
@Rybnik 13.03.2018 22:47

Odkąd.jest nowy dyrektor.wszystko.sie.(usunięte przez administratora)najlepiej.zabrać wszystko ludziom a wy róbcie nadgodziny.bo.braki.ludzi na zmianie , soboty bo.klient czeka ,niech dalej zabierają a nie daja.to.sami.beda stac na.taśmie .

śśś

A skąd informacje o tym, że znowu tak przyjmują pracowników? Można mieć słuszne podejrzenia, że przyjmują pracowników w zamian za tych, którzy zrezygnowali z pracy albo zostali z niej zwolnieni, czy rzeczywiście zwiększają swoje pole działalności i można liczyć na więcej niż bycie kolejnym osobnikiem w firmie?

Natka
@Rtk 28.02.2018 18:15

w biurach też nie lepiej. wszyscy pracy szukają, mnóstwo uciekło już uciekło,w ostatni dzień zawsze wypowiedzenia lądują, w tym też wylądowały, terror ciągle większy się robi,wciągu następnych kilku miesięy to z 15 ludzi myśle da nogę. Uwaga inżynierowie,nie aplikujcie tutaj bo sie władujecie.te ofert w sieci,i bedzie ich więcej to nie wynik rozwoju tylko terroru i ucieczek.

Aaaa

A najlepiej to zostać dziewcZyna kierownika haha ma sie plusy wtedy i plecy.

Kamikaze
@Aaaa 04.02.2018 07:21

No i nawet uda sie dodatkowa premie zalapac smiech na sali to jak sa traktowani normalni pracownicy a partnerzy liderow i kierownika .niech dyrektor w końcu zauważy to co tam sie wyprawia bo ludzie maja serdecznie dosc oraja ludzmi ile wlezie jak maszyną tylko więcej i więcej porażka .

x

Witam. Jakiś czas temu słyszałem, że firma planuje uruchomić transport pracowniczy przez Pawłowice. Wyszło coś z tego?

N00x
@Rtk 21.02.2018 05:34

Dobry pomysł z tym transportem, ale wątpię czy sie przyjmie. Po Żorach jeździ darmowa komunikacja. Ludzie muszą autem przyjechać pomimo tych biedazarobków. To nic, że jak te tłumy wyjadą od nas i z nifco, to potem się czeka na dwóch wyjazdach w nieskończoność. A w ogóle od roku stoją slupki przystankowe koło zakladu... i nic.

gość

fajnie tam jest, wprawdzie chłopcy na czyszczeniu form powinni zarabiać 20 zł na godzinę bo firma produkuje pianki i zarabia na tym dość dobrze. i jak tu zachęcić ludzi do pracy za 14 brutto?

Pysiaczek
@takise 04.02.2018 14:27

Każdy.kto.przebywa na prodkucji to wdycha ta.chemię jest to nie.uniknione wiem.jak.jest na ractracku goraco cZłowiek spocony .Krótko mówiąc każdy tam.ma ciężko a latem to nawet.nie wspomne jak jest gorzej.niż.w piekarniku. Praca nie dla każdego nie.ukrywajmy tego jednemu.bedzie się podobac drugiemu nie.Tak samo jak sa pupilki ulubiency i osoby które to.jawnie wykorzystują i.wydaje im.się że wolno im wszystko nawet oszukiwać .

Garden

Każdy tak tutaj marudzi na Firmę,ale zanim zaczyna pracować to jest pokazywany zakład i każdy jest oprowadzany więc widzi jak wygląda praca. Co do stawki za godzinę to jest stawką z którą można się zgadzać lub nie i każdy ma swój rozum czy taką pracę będzie wykonywał za określone pieniądze. Wielu ludzi dlatego się samo zwalnia bo po prostu nie dają rady lub się do tej roboty nie nadają, no ale łatwo marudzić, to każdy umie. Praca nie jest łatwa ale są różne działy, nie tylko produkcja oraz "biuro". Do tego trzeba jeszcze coś umieć a nie patrzeć, że robota sama się zrobi.

robol
@Garden 27.01.2018 01:22

nie prawda!nikt nie jest oprowadzany i dlatego tyle ludzi ucieka zaraz por starcie jak zobaczy jak jest. ludzie myślą że kokosy tu bedą i dlatego na forumpytają o jakiesbony na swieta i inne, a tu nic nie ma, teraz tlko rzez firme zewnetrzną cie wezmąi niema szans na nic jedynie na zwolnienie. praca słabopłatna, ciężka w trudnych warunkach z chemikaliami.i dlatego taka rotacja i brak chętnych, bo są naokolo lepiej plłatne i w lepszych warunkach. jak ktoślubu za grosze tyrać przy chemi to zapraszamy.

Rtk

Czy ktoś wie czy Randstad też będzie dawał jakieś bony na święta zapierdzielam jak wół na lini i podobno nic nie dostaniemy niesprawiedliwe

magda
@Rtk 28.11.2017 19:22

Żadnej premii ani bonów nie było.Bony dostali tylko pracownicy Adienta a nie firm zewnętrznych.Randstad zwolnił mnóstwo ludzi na początku stycznia i nawet nie poinformował ludzi tydzień wcześniej że są na wypowiedzeniu.Zamiast umów musieli podpisać wypowiedzenia o prace.Ja też szukam czegoś lepszego!!!!!!!!!!!!!!!!

migotka

zwolniono ponad 40 osób.............................w marcu ma być lepiej......................... a dalej szukają pracowników przez olxa

migotka
@Taki se 15.01.2018 16:18

Ja nie należałam do lebrów ale często musiałam z nimi pracować......to czy ktoś tam pracuje nie zależy od tego jak pracuje a od tego jak kapuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

migotka

11.01.z zakładu poleciało 24 osoby,wypłata 1800 zl,nie warto się zatrudniać bo zakład upada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

migotka
@Race 13.01.2018 19:40

Zakład stracił kontrahenta i dlatego poleciało tyle osób...................wiem że jeśli był przestój świąteczny to wypłata automatycznie będzie niższa ale od czasu jak ruszyła linia 2 skończyły się soboty lub zakład nie wypłaca pieniędzy za nie.Zakład UPADA naprawdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rybnik

No za ciekawie nie jest. zwolnienia zeczywiscie co chwila, kazdego miesiąca, a reszta ludzi ma dosyć i szuka sam, lepiej znaleźć samemu prace niż czekać i być zwolnionym. Do tych co tu nie byli i sie zastanawioają to powiem nie warto bo pracva ciezka i napewno będziecie zwolnieni jeszcze w tym roku no to szkoda czasu na te firme. w biurach to samo coraz mniej ludkuw, zwolnienia albo sami uciekaja. ja tu kilka lat robie i zal patrzec jak firma upada.

włóczykij

z tymi zwolnieniami to prawda, i nastepne bedą co miesiąc. a tym co zostali sie srube dokręci. na szczescie ludzie widzą ten (usunięte przez administratora) i sami szukaja roboty, słyszałam że wkrótce kolejne osoby papiery rzucą. i mają racje, nie polecam pracy tutaj, praca cięzka za grosze, no i bez przyszłości, nie liczcie ze po zatrudnieniu bedziecie tu latami pracować, po zatrudnieniu od razu jest plan zeby was za 2 czy 3 miesiące zwolnic. beznadzeieja....w biurach to samo, kto moze to ucieka, a kto nie szuka to bedzie najpierw zdeptany a potem zwolniony. nie widza przyszlości, rozwali jeden z drugim firme i pojdzie niszczyc kolejną.

takise

Dla zainteresowanych! Ja pracuje 2 lata dostałem podwyżkę z 12zł do 14zł(niby fajniee) przy czym nowi pracownicy mają tylko 0,50 gr mniej ode mnie, pozbyli się premii kwartalnej, podnieśli premie do 500 zł z czego wynika że w sumie nic nie zmienili bo na całą premie wpływa dużo czynników z całych trzech produkcji. Pracuję w najgorszym syfie (na linii) czy warto? Powiem że na linii za te pieniądze na RTK 1 - NIE(nie wiem jak na pozostałych). I nie dajcie się nabrać jeśli wam wmawiają że "tutaj wybijesz się najszybciej i dostaniesz podwyżkę" bo to można uznać w sumie za żart. Pracuje się przy samej chemii + wosk który wchodzi dosłownie wszędzie no i ciepło od form. Najczęściej dostaje się chłopakom którzy zapierdzielają na RTK i każdą pierdołę muszą zrobić, zadbać o porządek i przestrzegać BHP tak jak nikt inny na zakładzie. Dwie soboty i dobra premia to masz 2500zł. Bez premii +300^ i soboty licz sobie około 1600-1800zł. No i wiadomo, masz l4 = nie masz premii.

Nick
@Takise 17.12.2017 21:48

Niestety tak.to.już jest dla produkcji zawsze znajdzie się.jakis haczyk ,zawsze znajda coś żeby zabrac premie ale niby.w zamian masz większą stawke kosztem czego a tego ze nie ma premii kwartalnej a kosztem że ty szaraczku.z produkcji nie możesz sie rozchorowac .Liczą się wyniki . Przykre ale nie mamy na to wpływu.

może się zwolnię w końcu xd

Najgorsze jest to że przychodzą nowi pracownicy, starsi wiekiem "doświadczeni zawodowo" i oni nas podziwiają że my tyle tu wytrzymujemy, że to praca nie dla niego a o pieniądzach to nawet nie chce gadać. Każdy tak myśli który tam się zatrudnia nie bez powodu niektórzy wytrzymują tydzień a inni czasem nawet nie dotrwają do przerwy. A co jeśli ekipa się rozsypie, niech docenią starania i chęci do pracy tych obecnych pracowników bo 14zł brutto to 10zł netto a to firmy biją się o pracowników, wystarczy jedna lepsza oferta. Swoją drogą, szukając pracy zaoferowano mi wyjazd do Czech (~380km) do Johnson Control gdzie pianki stają się już fotelami na stanowisko kontrolera jakości ze względu na to że pracuję w Adient ale tam stawka początkowa to 17,50zł netto po przeliczeniu z zakwaterowaniem i rozmowie przez telefon zarabiał bym ~5500zł - to taka informacja ogólna dla zainteresowanych bo my odwalamy te brudną robotę za gorsze pieniądze a wystarczy że będzie nas więcej i wywalczymy swoje.

Race
@mszwk 17.12.2017 21:55

To powinna byc.motywacja dla Ciebie że najwyższy czas sie zwolnic i znaleźć prace gdzie bedzie lepiej niż tutaj .

Maja

@gość, rozumiem, że atmosfera w Twoim miejscu pracy jest w porządku, uważasz, że wynagrodzenie powinno być większe. Czy JP Foam Manufacturing Sp. z o.o. zapewnia jakiś system premiowy? Jeżeli tak, to od czego zależy przyznanie premii?

Melba

Wielce dali podwyżki Robią z ludzi deb..i Za taki zapieprz nie godne są zarobki Premie kwartalne zabrali wzamian za podwyżkę do stawki Ci po obliczeniu żadnej podwyżki nie dali Nowy dyrektor i nowy (usunięte przez administratora) Pracuje tam 5 lat i po nowym roku uciekam z stąd Pracy jest dość

Nowy

Witam, czy w październiku będą podwyżki?

Nikt
@iiiiiiiiiii 04.10.2017 19:29

Podwyżki Zabrali nam premie kwartalne co dodali do stawki godzinowej Tylko nam zaszkodziłi Pracuje tam 5 lat i od nowego roku uciekam z stąd Nie polecam najgorszemu wrogowi

daro

Witam. Zastanawiam się na złożeniem CV w tym zakładzie na stanowisko Technik Narzędziowy/ Ślusarz Narzędziowy. Czy mógłby ktoś powiedzieć jakie są warunki pracy na tym stanowisku, i jakie mniej więcej stawki, Bo po tym co czytam to widzę że nie najlepsze opinie są o tym zakładzie. Pozdrawiam

Rock
@daro 16.10.2017 20:08

Podpinam się do twojego pytania , może ktoś coś napiszę.

Ja1111

Słyszałem że od października miały być podwyżki. Może mi ktoś wytłumaczyć jak to jest?

Nie poelcam

Pff, z dala od tego póki czegoś nie zrobią z zarobkami (12zł/h 2tysiące zł z 1-2 sobotami w zależności od premii) Ludzi nie ma, syf syf syf :)

Ania

Ile zarabiacie

Giaur

Witam, na koniec miesiaca konczy mi sie umowa, i chyba nie planuje dalej jej przedluzac, wiec podziele sie doznaniami/podliczonymi godzinami/paskiem/odpowiedziami :)

xXx

witam, Po jakim czasie jest szansa przejścia pod "główną firmę", bo słyszę różne opinie, jedni mówią, że trzeba przepracowac 1000 h inni, że po 3 m-cach ... jak to wygląda realnie ?

jeszcze pracownik
@Lena 15.08.2017 10:26

wczoraj własnie byla "premiera" gondoli i ku temu chaos ... co do nowych osób to masz rację, co tydz jakieś nowe twarze się pojawiąją ... dzisiaj 3 linia idzie i "gest" dyra 100 zł dodatkowo ( of cors brutto), jak firma nie zacznie przyjmować pod główną firmą to ludzie dalej bedzie się wykruszać a "biurowcy" na siłe łatać stanowiska przypadkowymi ludźmi na umowy śmieciowe ...

Zostaw opinię o JP Foam Manufacturing Sp. z o.o. - Żory

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.