JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.

Żory

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 62 ocen.

JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.
2 62 6 1

Opinie o JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.

Maja

@Robert Lipiec, rozumiem, że praca w soboty, o której wspominasz w swojej wypowiedzi, to nadgodziny. Czy są one obowiązkowe dla wszystkich i czy nie ma problemu z uzyskaniem później dnia wolnego w zamian za nie lub otrzymaniem odpowiedniego wynagrodzenia? Daj proszę znać, jak wygląda ta kwestia w Adient Foam.

Niebawem pracownik

Orientuje się ktoś czy sa w adient przestoje w sensie w czasie świat sylwestra wakacji wiem ze w kftp sa 2 tyg w zime i 2 tyg latem a tu jak?

Robert Lipiec
@Niebawem pracownik 08.10.2018 23:12

U nas doba ma 24 godziny a tydzień dni siedem. 2 tygodnie to możesz sobie wziąć oczywiście byleś w pracy był w tym czasie. Jak się chopie przed startem pytasz takie rzeczy to długo tu nie popracujesz, do pierwszej soboty gdzie powiesz Nie, że jakieś dzieci chore czy coś. EEE Macarena!

Były pracownik.

Pracowałem tam 2 lata, nie wiem jak teraz tam jest ale zarobki nigdy nie będą adekwatne do wykonywanej pracy, od pół roku pracuję w innej firmie i wykonuje lżejszą robotę bez nadgodzin i stresu a zarabiam więcej! za te samą stawkę. W adient najgorsze jest to że brakuje ludzi i są masakryczne wypłaty. Ja zwolniłem się dlatego że nie uszanowano mojej prośby o podniesienie mojej stawki po 2 latach z 14 do 15 zł :) Prawda taka że w Adient zostaną tylko te osoby które w jakiś sposób są ustawione, lub pracują tam lata i przywykły do tego wszystkiego. Bynajmniej jak ja pracowałem to strasznie mnie oszukiwano na wypłatach! W miesiącu miałem wolne tylko dwa dni i zarobiłem 2400zł. Obecnie zarabiam 100zł mniej bez nadgodzin.

Oliwia
@Były pracownik. 01.09.2018 14:38

Do Były Pracownik mam pytanie czy możesz napisać gdzie teraz pracujesz ja również pracuje w tej firmie i szukam czegoś innego mam takie same zdanie na temat adienta ja Ty całą prawda dlatego chcę się zwolnić i pracować w normalnej firmie

były pracownik
@Oliwia 02.09.2018 20:36

pisz na Kapusniak022@wp.pl

Maja

@Rtk, trzymam za słowo! Mam nadzieję, że zmiany zaczną następować w szybkim tempie. Pozdrawiam! @Były pracownik., czym Twoim zdaniem spowodowany jest brak ludzi pracujących w Adient Foam? Czy firma stara się jakoś temu zaradzić, prowadzone są obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Może wiesz na ten temat. @Oliwia, skoro pracujesz w tej firmie, to napisz proszę jak ją postrzegasz - wszelkie konkrety mile widziane na forum! Wypowiedzi pochodzące od pracowników firm są bardzo istotne dla osób zainteresowanych pracą w danym miejscu.

Maja

@Rtk, jak to? Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? To może być bardzo istotne zarówno dla obecnych pracowników firmy, jak i osób zainteresowanych zatrudnieniem w niej. Jak aktualnie wygląda sytuacja w tym zakładzie? Czy osoby pracujące w nim chciałyby się wypowiedzieć?

Rtk
@Maja 01.09.2018 11:38

Wypowiem sie gdy te dobre zmiany nadejdą ...

Maja

@Frywolna, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w tej firmie. Długo już jesteś z nią związana? Czy jest jakiś socjal dla pracowników? @anonymous, tak, masz rację, ten problem został zgłoszony i oczekuje na rozpatrzenie. Dziękuję za czujność.

Rtk
@Maja 30.07.2018 16:03

Podobno nadchodzą dobre zmiany od września ...

Maja

@Ola(była pracownica FW), a jak wspominasz pracę w JP Foam Manufacturing? Jaka atmosfera panowała w tej firmie podczas Twojej pracy tam? @Oliwia..., a Ty jesteś zainteresowana pracą w tym miejscu? Czy jesteś obecnym pracownikiem JP Foam Manufacturing?

Ola(była pracownica FW)
@Maja 08.07.2018 15:07

praca jak praca,były lepsze i gorsze dni a gorsze dni zaczęły się z chwilą gdy zjawił się nowy dyrektor!!!!!!!!!!!!!!!!

Frywolna
@Ola(była pracownica FW) 17.07.2018 23:26

Oj tak Oj tak!!! "STRACHU" narobił dużo strachu, pracownicy którzy z firmą zaczynali to pouciekali, firma straciła wizerunek i dobre imię,a tego nie odbuduje się przez lata, zresztą wewnątrz też dramat....

Maja

@Mia, a możesz napisać na podstawie jakiej umowy odbywa się praca w tej firmie? Planujesz związać się z tym pracodawcą na dłużej? @Ola(była pracownica FW), rozumiem, dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam i życzę wiele dobrego! Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w JP Foam Manufacturing?

anonymous
@Maja 22.07.2018 01:16

Nikt nie podjął pracy, bo nie ma juz dawno takiej firmy. 80% aktualnie zatrudnionych nie pracowalo w jp... Zdaje sie moderatorko (??) mialas sie kontaktowac z administratorem w sprawie zmiany nazwy, czyz nie? :)

Ola(była pracownica FW)

Zostałam zwolniona z tej firmy na początku stycznia i jestem bardzo zadowolona.W około są zakłady,które oferują lepsze warunki pracy i lepsze pieniądze.

Oliwia...
@Ola(była pracownica FW) 06.07.2018 18:46

I to jest conajmiej dziwne w styczniu lutym były zwolnienia a teraz przyjmują wszystkich kto tylko chętny wszędzie są ogłoszenia bo brakuje im ludzi

Frytka
@Oliwia... 06.07.2018 20:12

nie o to chodzi że brakuje im ludzi.chodzi o to jak sie pracowników traktuje a raczej jak szanowny pan derektor traktuje ludzi. teraz jest poszukiwanie żeby robotepodgonić,aleniech nikt kto pracuje gdzie indziej nie ryzykuje tutaj, bojak za 2 czy 3 miesiące się robote podgoni to znowu zwolnienia i nie przedłużanie umów...i znowu w październiku jak słupki w dół tona 2 miesiące ludzi z opcją zwolnienia ich jak najszybciej...dlatego tu taki transfer, zero stabilności i szans na cokolwiek. Nie polecam pracy tutaj, jak inni pisali ciężka praca za grosze w szkodliwych warunkach, brak możliwości zatrudnienia na stałe, atmosfera porażka.

Mia
@Frytka 08.07.2018 20:54

Nie uważam żeby było az tak zle, jestem pracownikiem od pół roku i praca jak praca, są gorsze firmy.. firma ma swój kryzys ale nie traktują pracowników jakos zle, ja się nie spotkałam z gorszym traktowaniem. Zarobki tez ok, jak to na produkcji, nie odbiegają od normy mysle innych zakładów. Mysle ze ile ludzi tyle spostrzezen, nie które trochę na wyrost..

Renia
@Mia 18.07.2018 10:35

dziękujemy ci dziale personalny za wpis.....

Maja

@Frytka, a czy Ty pracujesz aktualnie w tej firmie? Możesz napisać coś o kwestii umowy oraz socjalu? Czy takie sytuacje, o których piszesz, często mają miejsce w tym miejscu pracy? Jak oceniacie tego pracodawcę na tle innych, podobnych firm z branży?

Maja

@Mii, czy nie ma możliwości bezpośredniego zatrudnienia w firmie, tylko trzeba to zrobić przez agencję? Jeśli tak, to czy można negocjować stawkę godzinową? Jeśli chodzi o szkodliwe wyziewy przy pracy na produkcji, należałby zgłosić to do działu BHP. Oni powinni pomóc w rozwiązaniu problemu.

Tooomi
@Maja 02.06.2018 11:41

Dział bhp tym się zajął każdy kto zostaje zatrudniony jest przeszkolony w kierunki chemii która tam jest i na stanowiskach produkcyjnych nie ma zagrożenia zdrowia .A kto chce może nosić maseczke ale czy jest to wygodne co po niektórzy to wypisuje takie głupoty jak by nigdy nie mieli szkolenia bhp na logikę biorąc gdyby ten zakład szkodzil zdrowiu to wogole nie mógł by zatrudniać ludzi . A stawka raczej większość dostaje najniższą krajową nie ma możliwości negocjacji.

Obserwator
@Tooomi 02.06.2018 18:17

dziękujemy działowi personalnemu i bhp za obecność na forum. a teraz wytłumaczcie: skoro niema zagrożenia to po co ktokolwiek miałby nosić maseczkę? a jak się patrzy na linię i jeden pracownik w masce pryska woskiem że aż siwo wokoło a reszta pracowników stojących z lewa i prawa nie ma masek????!!!To skoro jest to nieszkodliwe to zlikwidować maski w ogóle....Porażka te wpisy wasze, po prostu nie dbacie o zdrowie pracowników, rękawiczki to nawet produkt deficytowy, a w jednych,mimo że powinny być zmieniane codziennie zwłaszcza w takich upałach, a w jednej parze to musimy po kilka dni robić???!! Praca tutaj jest szkodliwa dla zdrowia i tyle! To po co odchodzącym pracownikom dajecie do podpisania że albo robią zlecone przez was badania albo podpisują deklarację że jeśli coś im się stanie ze zdrowiem to nie jest to wina pracy tutaj???!!! To od razu jak się widzi taką deklaracje to widać że coś śmierdzi na kilometr, a obserwacje linii produkcyjnych i tego co było jeszcze rok temu to każdemu dają do myślenia. Nie polecam pracy tutaj, praca ciężka w szkodliwych oparach wosków, w wysokich temperaturach na akord, bez perspektyw na pracę na stałe, tylko latami na śmieciówach. Wyzysk i wciskanie kitu. I wszyscy to widząi dlatego dużo ludzi rezygnuje pierwszego dnia pracy jak nawdycha się tego g...na.

Pfff
@Obserwator 03.06.2018 21:18

Ale.ty pierdzielisz.farmazony jak jeden dzień przerobiles.to nie ma.sie.co dziwic że (usunięte przez administratora) wiesz z tego co mi wiadomo to.te dwa stanowiska.sa od.siebieA oddZielone jak sie przyjmujesz to.masz na wstępie powiedziane ze jest chemia która nie zagraza w.wielkim stopniu twojemu zdrowiu a te maski na woskowaniu to właśnie dla waszego.bezpieczeństwa żeby takie sieroty nie.chodziły i gadaly ze przez ta prace im zdrowie podupadlo a badania masz porobione takie gdzie nie na kaŻdym zakladzie robia np badania watrobowe czy przeswietlenie płuc i oczywiście.jeśli.sie pracuje rok to ma sie je robione jeszcze raz.ale przychodZą wymoczki.które nie.potrafia przepracować.kilku dni jedyne.co.potrafią.to.wypowiadac sie na.forum .Jest masa osób która tam.pracuje.kilka.dobrych.lat i jakoś nie narzeka nawet.na zdrowie tylko dwudniowi pracownicy co przyjdę.i myślą ze wolno im wszystko .

Pfff
@Pfff 04.06.2018 07:58

I właśnie sporo osób które wypowiada sie na tym forum to.osoby.ktore pracują.po dwa Góra trZy.tygodnie .znajdź mi zakład na którym bedzie.idealnie czysciutko pachnąco nie narobisz sie a zarobisz kokosy.bo tak większość by chciała a co do chemii wdychasz ja.na.codzień w powietrzu chodzby.smog .

Mona
@Pfff 04.06.2018 08:02

Ocho, widzę zmasowany atak przy...du..pas..ów dyra.Możecie sobie te propagandę uprawiać ale i tak juz opinie macie trucicieli. Do zastanawiających się nad pracą tutaj, uwierzycie i będziecie ryzykować pracę z chemią która jest wchłaniana przez skórę, atu jeszcze musicie wdychać inne środki do pokrywania form?! Są lepsze firmy i trzeba być zdesperowanym żeby się truć w tym kołchozie. Nie polecam pracy tutaj i ja pracowałem tutaj ładnych parę lat więc wiem co mówię. Uwaga na wpisujących tutaj cwaniaków od dyra! Takie ataki z odwracaniem kota ogonem, że niby nic nie jest szkodliwe i tylko mięczaki boją się chemii??!! To zobaczymy za kilka lat jak ci nerki, płuca i serducho siądzie... Nie polecam pracy tutaj.Teraz to już nikt nie dba o chigienę...Jeszcze rok temu to było inaczej ale teraz najważniejsze są oszczędności za rękawiczki i filtry...

Taki se
@Mona 04.06.2018 21:44

Pracowałem tam 2 lata i zgadzam się z tym absolutnie co napisałaś co z tego że masz rękawiczki, maski i okulary, czapki skoro i tak na skórze osadzi ci się chemia typu (wosk, pianka czy same opary) tego nie da się uniknąć tym bardziej że w jednych rękawiczkach robisz dobre kilka dni albo tygodni czasem. Tam dawno powinni wywalić dyrektorów i dać jednego porządnego który ruszy tym wszystkim. Biorąc na przykładzie firmę w której robię może z wyglądu nie jest piękna i kolorowa ale za to potrafią dobrze prowadzić firmę i ludzie są zadowoleni z tego. A w Adient miałem 14zł i nie chcieli dać podwyżki.. Niech się za to weźmie tam PIP i BHP. Jedyne co było fajne w tej firmie to ludzi z którymi pracowałem.

alalala
@Mona 04.06.2018 21:44

Mona, jeżeli ktoś przyjmuje się do pracy w zakładzie produkującym poliuretany to chyba nie jest idiotą i wie, że ten poliuretan z d*** się nie bierze a właśnie z reakcji chemicznej, która zachodzi po za strefą, w której znajdują się pracownicy. Sama pianka nie jest szkodliwa, bo polimery tego typu nie są szkodliwe, szkodzą nieprzereagowane substancje, z których pianka powstaje i resztki katalizatorów-dlatego też ciepłe pianki dotyka się przez rękawiczki. Pracować w masce też nikt nikomu nie broni. Atmosfera i problemy firmy to jedno, ale trzeba być naprawdę niepoważnym, żeby zatrudnić się w firmie chemicznej i płakać na forum, że jest w niej szkodliwa chemia

Bolek
@alalala 15.06.2018 11:18

Jesteś kolego bardzo prymitywny. to że chemia jest szkodliwa to każdy wie, ale forum jest o tym, że pracodawca nie dba o środki bhp, czyli oszczędza na rękawiczkach, maskach, a filtry w odciągach to chyba nigdy nie były czyszczone. Jak już powiedziałem na wstępie,jesteś bardzo prymitywny, bo jesteś wazeliniarzem z biura który na produkcji bywa tylko na minutkę raz w roku jak się jakiś wypadek zdarzy i ktoś straci palec jak nasz kolega nie tak dawno.

Pfff
@Bolek 15.06.2018 19:17

A kolega nie stracił palca przez swoją nie uwagę dlaczego z góry zakładasz ze ta osoba jest z biura prymitywem można nazwac takich ludzi jak Ty bo.brak rękawiczek to.zupełnie co innego niz zatrudnienie sie na firmie w której wiadomo ze jest chemia a później placz na forum .prymitywy z.góry.obrażają dla was jeżeli ktos sie z czymś nie zgadza.od razu.jest lizusem.który.pracuje.w.biurze masz żal to.idz.pracuj do tego.biura a nie obrazasz

Mmm
@Bolek 15.06.2018 19:17

Chciałbym kolego widzieć Ciebie w biurze i ciekawe czy byłbyś wtedy tak zainteresowany tym co dzieje sie.na produkcji .nikt na siłę nikogo nie trzyma .Oceniać każdy potrafi ale wykazać sie albo chodziaz odezwać się w prAcy to potem nie ma komu .Skoro twierdzisz ze nie ma rękawiczek to po prostu odmów pracy w danym dniu i tyle masz di tego prawo.

Bolek
@Mmm 15.06.2018 21:30

cudowna rady wazeliniarza z biura" skoro twierdzisz że nie ma rękawiczek to odmów pracy"...Jak znajdę nową pracę to po prostu nie przyjdę do tego kołchozu,a na razie przestrzegam ludzi na forum że zdrowie stracą jak tu przyjda. Już tu osoby były które odmawiały przymusowego przyjścia do pracy bo chronił je kodeks pracy że jak mają małe dzieci to nie muszą. I już ich niema. A pamiętasz Natalkę z biura produkcji co nie mogła przyjść w sobotę na nadgodziny bo była chora i to było zresztą pamiętam widać...Od razu zwolniona po chamsku z wysłanym emailem do liderów i kierowników żeby innych zastraszyć. Oj MMM racaj pod biurko do pana w głupich okularach a na forum się nie wypowiadaj. Nie polecam pracy tutaj szkodliwe warunki,brak zapewnienia odpowiednich środków, ciągłe deptanie ludzi, zła atmosfera. Są lepsze zakłady na około.

Mii
@Bolek 16.06.2018 08:28

No.jak widac ciężko znaleźć Ci nowa prace bo ktos tak niezadowolony jak ty w ogóle odpuścił by sobie pracę w tak.beznadziejnej firmie z takimi przydupasami z.biura i samymi prymitywami jak jeszcze tam pracujesz to.widocznie.sam robisz dobra.laske pod stołem takie prymitywy.jak ty.potrafią obrażać a na.codzień w pracy wchodzą właśnie liderom i kierownikom w (usunięte przez administratora) odradzasz.prace ale póki co w niej pracujesz smieszne i.żenujące

Mmm
@Mii 16.06.2018 10:05

Nie ma co sie wypowiadać gość bez odwagi gdyby mi tak praca przeszkadzala yo nawet bym.w niej nie pracował dobrze że jest forum co po niektórzy anonimowo moga sie wypowiedzieć bo w pracy nie maja odwagi niektórzy narzekali ale się sami zwolnili i na co dzień sie odzywali jak im nie pasowało .Każdy niech sie przekona sam jak jest i bbędzie miał porównanie i czy.praca bedzie odpowiadała gdyby każdy patrzył na wypowiedzi prymitywow to dalej byśmy byli w epoce mamuta .Łatwiej pisac i narzekać a jeśli ktoś chce to niech próbuje sił na tym zakładzie jeden bedzie uważał ze warto a drugi bedzie wyzywal i.narzekał .

Bolek
@Mmm 16.06.2018 13:48

dziękuję przy..du..pas..om z hr, bhp i innym za aktywność na tym forum. jak chcecie to się sami ujawnijcie, ja nie mam zamiaru. Możecie sobie wypisywać co chcecie ale ja ze swej strony: Nie polecam praca tutaj,praca w szkodliwej chemii i zakład nie zabezpiecza należycie pracowników. Są lepsze zakłady na około.

Mmm
@Bolek 16.06.2018 20:46

To sie nie.ujawaniaj.tchórzu.bo jedyne co.widac to.potrafisz obrażać jak.ktos nie zgadza sie z twoja opinia jak zakład taki straszny to po prostu sie zwolnij ale jak widac nie jest tak źle skoro tak sie trzymasz .potrafię zrozumieć osoby które tam pracowały i sie zwolnily a nie tylko gadaly ze to zrobia .żebyś.kiedyś i ty dostał sie.jako (usunięte przez administratora) z biura przynajmniej Ci nie bedzie żal jak.teraz

Mmm
@Bolek 16.06.2018 20:46

A to ze ktoś pracuje w biurze to nie oznacza ze zgadza sie z dyrekcją ale fakt ktos kto wyzywa od prymitow to czego spodziewać sie od takiej osoby.Wszyscy z biura to sami najgorsi i (usunięte przez administratora) wyobraź sobie ze też nim jesteś skoro dalej sie trzymasz w tym zakłaDzie pełnym chemii i okropnych warunków pracy .

Monia
@Mmm 16.06.2018 21:03

Kolego, czytam te forum i muszę ci powiedzieć że jesteś strasznie agresywny że ktoś napiszę o prawdziwych, złych warunkach pracy tutaj. Aż kipisz ze złości, aż administrator musiał pousuwać twoje wulgaryzmy. A atakujesz jakiegoś Bolka?? atakujesz kogoś że pisze tu anonimowo ale Ty się oczywiście ujawniłeś Mmm, bo takie jest rozumiem twoje imię i nazwisko??? Nie wypisuj tu tych twoich bzdur proszę. To że na jeden prawdziwy wpis napiszesz 2 swoje obraźliwe,to jedynie pokazuje jak firma stara się zakłamać warunki i prawdziwą opinię. Padł zarzut że jest słabe bhp, że oszczędza się na rekawiczkach i pracownicy grzebią w chemii tydzień lub dwa w jednych przesiąkniętych to chemią, że jest zapylenie a okapy słabo odciągają, że zmuszanie jest do nadgodzin a jak odmówiła jakas dziewczyna przyjścia w sobotę bo była chora to została pokazowo zwolniona za to. To sa fakty. A twoja odpowiedź- Jak ci się nie podoba to wypad a nie narzekasz. Właśnie tacy degeneraci w biurze pracują i za nic mają ludzi na produkcji i ich zdrowie. Także już nie punktuj u pana dyrektora tym swoim jadem.

Mmm
@Monia 17.06.2018 10:32

A ty może prawdziwe imię wpisujesz proszę Cię . Bo wy macie prawo obrażania ludzi ale.jak ktos z biura jest to jest najgorszy (usunięte przez administratora) dyrektora . Nie bądź śmieszna chyba logicZne ze przy wyrobie takiego produktu jest chemia a tak sie wsZyscy na nia skarżą to po co wogole zaczynać prace w takiej firmie jest Ci źle to sie zwolnij .Moze na innych firmach nie bedzie przydupasow dyrekcji a nie wiem czy zauważyłas ale kolega również stosuje nie cenzuralne słowa No ale prZecież Ci.z biura to nie mogą ani sie wypowiedzieć w jakiej kolwiek kwestii .

Bolek
@Mmm 17.06.2018 14:41

Nic nie rozumiesz chopie. W Polsce jest mnóstwo firm które jak my produkuje rzeczy z chemii. Ale to nie znaczy że ci co tam idą do pracy to mają od razu gwarantowane prace w szkodliwych dla zdrowia warunkach. A tutaj tak jest, bo padają konkretne przykłady, za mało rękawiczek, zmuszanie do używania jednych wielokrotnie! (a w przeszłości tak nie było), zmuszanie do nadgodzin,a jak jakas dziewczyna ma dziecko i nie może albo jest chora jak Natalka to pokazowe zwolnienia(kiedyś, za poprzedniego dyrektora nie było takich rzezy i takiej atmosfery). Także nie wypisuj tutaj ludziom rzeczy, że SKORO JEST TO FIRMA PRODUKUJĄCA Z CHEMII TO ZNACZY ŻE NATURALNE JEST ŻE MUSICIE BYĆ NARAŻENI NA UTRATĘ ZDROWIA BO FIRMA CELOWO OSZCZĘDZA NA ŚRODKACH OCHRONY. A JAK SIĘ NIE PODOBA TO SIĘ ZWOLNIJ....I to jest sedno, dla tego taka rotacja i tyle ucieczek i brak chętnych do pracy tutaj. Tej reputacji to firma w 10 lat nie odrobi. Także chcesz się pokazać na forum żeby zapunktować u dyrektora, ale efekt jest odwrotny. Na twoje wpisy że jak komuś się nie podoba to won, my będziemy wpisywac że tonie tak działa, bo wielu pracuje tu latami i to że od roku się firma zmieniła i pogorszyły warunki to nie znaczy że my mamy z firmy won, tylko firma musi się zmienić. Ja pracuję tu już ładne parę lat i nie mam zamiaru odchodzić bo jakiś nierób co ma pensję z mojej pracy na produkcji tak napiszę. zastanów się synek... Ujawnij sie na forum to sobie wtedy pogadamy ile robisz dla produkcji i pracowników na produkcji.

Mmm
@Bolek 17.06.2018 15:50

Oczywiście bo zarobek tej firmy to.z pracy na produkcji tylko .A jak bys pomyślal za nim.głupio napiszesz ze mam.jakieś plusy z pisania na forum to jak sam widzisz anonimowo wiec jestem ciekaw jakim.cudem . Co z tego ze kiedys za czasów byłej dyrekcji było lepiej no chyba.nie do konca tez zmuszali.do nadgodzin tez.brakowało.rękawiczek i co.wina.biura.i wszystkich.tam pracujących przydupasow . A co biuro ma do tego ze jakiś kierownik zwolnił osobę bo nie prZyszła do pracy ale nie oczywiście wina przydupasow jak by każdy szedł takim.myśleniem to zakłady były by pozamykane .A na wypłatę każdy zarabia więc nie.rób z siebie jakiegos pracusia dzięki któremu ja dostaje wypłatę , proszę drzwi otwarte w biurach i próbuj .

alalala
@Mmm 17.06.2018 17:11

Wszystko wina biura, tylko to biuro tłumaczy się przed dyrektorem, klientami i zarządem głównym spółki. Tyle, że normalny pracownik produkcji nie ma o tym pojęcia, bo myśli, że jak piankę się wyprodukuje to po kłopocie. Pytanie tylko, dlaczego, skoro wszyscy tacy mądrzy, żaden do biura nie startował? A może się nie dostali? Wiele czasu przepracowałem na produkcji, więc na takie (usunięte przez administratora) jestem odporny

Oliwia. ...
@alalala 04.07.2018 18:02

Pytanie tylko skoro tak źle w biurze to można zawsze z powrotem do produkcji gdzie wszędzie są braki w na każdym stanowisku potrzeba ludzi bo jeden pracownik pracuje conajmiej za dwóch. Taka jest polityka firmy liczy się tylko to że trzeba zrobić plan nieważne jakim kosztem

Pfff
@Oliwia. ... 05.07.2018 17:07

Na dzień dzisiejszy to wy z produkcji macie jakieś swoje żale i problemy a ze jesteście az tak sfrustrowani wyzywacie sie na innych ludzi z biura za niedługo to i sprzątaczki beda wam przeszkadzac . I radze dobrze czytać bo z biura nie narzekają to wy robocie z tych wszystkich ludzi wrednych i winnych tego ze leci tyle pianek .a jak bys pracowała długo na tym zakładzie.to.wiedzialabys ze spora część osób najpierw pracowała na.produkcji a potem były awanse do.biur . Może w końcu idźcie do dyrekcji cały swój żal wylejcie tam a nie na innych nie winnych pracownikach i forum gdzie teraz winni sa ludzie z biur .

anonymous
@Pfff 06.07.2018 08:40

W sumie to ciekawe, największe fochy na dyrekcję maja ludzie z biur, jeszcze konkurencję reklamują :P Piszesz o awansach z produkcji do biura. W ciągu 10 lat można by policzyć je na palcach JEDNEJ ręki. Chyba, że masz na myśli awanse do innych działów, ale to nie są w dalszym ciągu biura. Jeszcze jedno, pracownicy na produkcji mają prawo narzekać, gdyż zarobki są nieadekwatne do wykonywanych czynności. Ciągła presja na wynik, braki w premii, nadgodziny. A to wszystko po to, żeby biura mogli się podlizać w centrali jaki to nasz zakład jest wydajny. No chyba, że rzeczywiście jest tak dobrze na hali, bo przecież nawet związki zawodowe same się skasowały :P

Maja

@Antymoderator, nazwa zostanie zmieniona najszybciej, jak to możliwe. Bardzo proszę o nieobrażanie zarówno mnie, jak i innych uczestników dyskusji. Powtórzę raz jeszcze - nie jestem w żaden sposób związana z firmą. Jestem moderatorem forum, a moją rolą jest aktywne moderowanie dyskusji oraz dopytywanie o szczegóły. Pozdrawiam i życzę uśmiechu.

Maja

@Bolek, @anonymous, nie jestem pracownikiem firmy, jestem moderatorem tego wątku, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Jeśli chodzi o zmianę nazwy firmy tylko administrator może to zrobić. Każda opinia dodana przez was jest mile widziana, proszę tylko, by była napisana w kulturalnej formie, obiektywnie i merytorycznie. Dziękuję również za informację o zmianie nazwy firmy, zostało to zgłoszone do administracji.

Maja

@Bolek, firma oczywiście powinna zapewnić ubranie ochronne, rękawiczki i maski. To jej obowiązek tak aby bezpieczeństwo pracy zostało zachowane. To samo dotyczy filtrów na hali produkcyjnej. Powinny być one regularnie wymieniane. Czy zgłaszałeś ten problem do działu BHP, który zajmuje się higieną i bezpieczeństwem pracy? Pracownicy firmy nie powinni być narażeni na szkodliwe dla zdrowia warunki. Masz jakiś pomysł jak to rozwiązać? Czekam na Twoją opinię. Przy okazji pozwolę sobie również nadmienić, nawiązując do niektórych z ostatnich opinii, że nie jestem w żaden sposób związana z JP Foam Manufacturing - jestem moderatorem tego wątku i do moich zadań należy, między innymi, precyzowanie Waszych wypowiedzi i dopytywanie o szczegóły.

Bolek
@Maja 20.06.2018 08:57

a ja od razu nadmienię że nie wierzę w żadnego moderatora dla akurat tego wątku. Co do bhp,tonie ma co i gdzie zgłaszać, bo te cudowne zalecenia cięć,nie liczenie sięz opinią poprzedniej pani od bhp były właśnie powodem jej odejścia...Nie tylko jej zresztą. Ci co dbali o bhp już się z firmą pożegnali. obecna ekipa niema nic do powiedzenia, tylko cichutko sobie siedzi,i dlatego że cichutko to jeszcze siedzi. Nie polecam pracy tutaj, będziecie codziennie narażeni na szkodliwe chemiczne środki bez odpowiedniej ochrony, ciężka praca w trudnych warunkach za grosz które wam zmarnowanego zdrowia nie zwrócą.

anonymous
@Maja 20.06.2018 08:57

Droga moderatorko :) Skoro już moderujesz, to zmień proszę nazwę firmy. Od 6 lat NIE MA już JP Foam. Nowa nazwa to Adient Foam.

Ja,pier....

Opinia.i racja jest jak (usunięte przez administratora) każdy ma swoją .

Maja

@Szczęściara, mogłabyś napisać konkretnie, co Tobie nie odpowiadało? Rozumiem, że atmosfera pracownik- przełożony nie była dla Ciebie odpowiednia. A czy relacje między pracownikami były poprawne? @Tobi, Ty masz odmienne zadnie. Może mógłbyś napisać o swoich doświadczeniach z tą firmą? Czekam na Twoją opinię.

Rozczarowany

Witam. I ja pracuję w tej "cudownej" firmie, co prawda już nie długo bo poważnie szukam czegoś lepszego. Ciągłe roszady ludzi są moim zdaniem głównie przez rozczarowanie tym co się tam zastaje a tym co opowiadają przy rekrutacji! Niestety nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością! Ludzi na zmianach mało, praca ciężka za niewielkie pieniądze, tzw."trenerzy" to największe nieroby, brygadziści tragedia, zero empatii tylko wyniki! Traktują nas jak tanią siłę roboczą i myślą że Ukraińcy załatają ogromną dziurę w wolnych etatach ale się bardzooo mylą bo oni też nie są murzynami i się załapią i uciekną- pewne. No i te ciągłe nagabywanie na nadgodziny i soboty- jak nie masz czasu czy ci nie pasuje to foch- szkoda nerwów. Trzeba pakować manatki!

Taki se
@Rozczarowany 07.05.2018 11:33

Jestem za, w każdej firmie lepiej niż w tej :) W niektórych podobnych firmach związanych z motoryzacją na start jest już 17 zł

Oliwia. ..
@Rozczarowany 07.05.2018 11:33

Z mojej strony rozczarowanie też duże słaba atmosferę trenerzy bardzo niemiłe osoby która chcą tylko rządzić i poniżać ludzi pracowac trzeba dużo ok ale nie trzeba dać się poniżać bo ktoś ma koszulkę trener a tak naprawdę powinien pomagać uczyć a nie stać z komórką a inni niech robią za nich bo mi wolno wszystko takie podejście

Szczęściara
@Oliwia. .. 07.06.2018 08:43

Całkowicie się zgadzam z rozczrowany i Oliwia, jeden wielki bajzel, trenerzy tragedia ale jeszcze gorzej liderzy a raczej liderki które myślą że pozjadały wszystkie rozumy a nie panują nad niczym. Choć (usunięte przez administratora) się zdążają to normalnych zdrowychna rozumie ludzi też można spotkać. Po miesiącu się z tego kołchozu zwolniłam i współczuję tym którzy muszą tam z jakichś powodów dalej pracować. Jak nie zmienią podejścia do ludzi to chyba z zimbabułe będą musieli ludzi do pracy sprowadzać..

Maja

@Oliwia, mogłabyś uargumentować swoje rozczarowanie? Rozumiem, że nie masz pozytywnych doświadczeń ze współpracy z firmą, ale może dostrzegasz też jakieś plusy? Wszystkie niedogodności związane z pracą można zawsze próbować wyjaśnić i dzięki temu zmienić coś na lepsze. To samo dotyczy warunków pracy, które również podlegają negocjacji.

Oliwia. ...
@Maja 08.06.2018 10:10

Napewno są i plusy ale nikt nie jest kimś lepszym tylko dlatego że nosi inną koszulkę z napisem szanujmy się

Tobi
@Oliwia. ... 09.06.2018 10:51

Nie wrzucaj wszystkich ludzi do jednego wora to ze miałas do czynienia z takimi nie oznacza ze na tym zakladzie każdy taki.jest

Maja

Do @Ben, piszesz o pracy na produkcji. Mógłbyś coś bardziej przybliżyć? Interesuje mnie stawka godzinowa. Czy praca jest na akord i jaka zmianowość. Jeśli chodzi o pakiet socjalny, to na co może liczyć pracownik? Pozdrawiam.

Ben
@Maja 27.05.2018 15:40

No cóż na dzień dobry stawka godzinowa z puli tych najniższych, ale dołożono 300 zł ekstra, które zabrano z premii kwartalnej :) A i przed "dzień dobry" zatrudnią człowieka pod agencję pracy na ilenaście miesięcy. Praca na 3 zmiany, czasami ostatnia zmiana schodzi w niedzielę o 6 rano. Akord jest taki, że jak włączą linię, to idzie na maxa. Przez to idą buble. Bo nie wyrobisz się z przygotowaniem czystości formy, nie zdążysz poprawnie naprawić pianki, bo przy naprawach też cię linia "goni". To akurat na Linii 1, na pozostałych liniach jest o tyle lepiej, że zrzucasz pianki na ziemię i czekasz na lepsze czasy. No i oczywiście jeśli linia idzie szybko to sam proces produkcyjny jest do bani. Taka polityka firmy od 10 lat. No i w lecie jest przeraźliwie gorąco, aż skrzydła rosną ... W biurach mają klimę, ale nic na temat biur nie napiszę bo znów jakiś mądry coś mi będzie wmawiał :)) Socjal jest: wczasy pod gruszą, bony na święta, paczki na mikołaja, zielone szkoły i takie tam. Koncząc powtórzę zanim ci powiedzą "dzień dobry" przekiblujesz w agencji.

ONA
@Maja 27.05.2018 15:40

A jeśli chodzi o pracę przez agencję to należy dodać że nawet bardzo dobrzy pracownicy pracują na śmieciówkach ponad 22 miesiące(wiem co piszę) i na śmieciówkach nie masz wszystkich tych dodatków. Dyrektor szaleje i mimo że będziesz pracować tu nawet 2 lata to wcale nie znaczy że dostaniesz umowę.Lepiej cie zwolnić i wziąść następnego na śmieciówki na 2 lata. i tak sie kręci karuzela,żadnej stabilności i przyszłości, a tyrać trzeba latem przy gorących formach, i wdychać chemiczne opary z tych wosków i pianek. Cięzka praca w szkodliwych warunkach, duży wyzysk zła atmosfera.Nie polecam jak najbardziej pracy tutaj, są dużo lepsze zakłady i się choróbska od chemii nie nabawicie.

Mii
@Ben 28.05.2018 09:50

Ale na wielu zakladach jesteś najpierw pod agencją i nie wielu narzeka ze sa pod.agencją i maja zle wrecz przeciwnie bardzo sobie.chwala wiec mysle ze pod tym wzgledem nie jest tak źle .a co do atmosfery hmm ciężko powiedziec sa lepsze i gorsze dni chodz ostatnio.bardziej te drugie

Stefan

Tak pięknie konkurencja inspiruje?

Frywolna
@Stefan 20.05.2018 20:01

Nie zwalajmy cudownej atmosfery tutaj na konkurencję. Pan dyrektor cały rok na to ciężko pracował, nie było lekko rozbić dobrą atmosferę tutaj i dezorganizację pracy wprowadzić.

Ben
@Frywolna 21.05.2018 11:08

Jasne, popytaj na produkcji tych co robią po 10 lat. Tu nigdy nie bylo dobrze. Zawsze cyferki, czlowiek sie nie liczy. Jedynie co dobrze ocenią, to zrobienie porzadku w biurach... Aha i jeszcze jedno. Wejdzcie na forum Lear i Proseat. Tam tez nie za fajnie. W koncu nasi poprzedni szefowie tam rządzą haha

Mimi
@Frywolna 21.05.2018 11:08

Otóż to konkurencja nie ma tu nic do tego zmiany które tam zachodzą nie idą w dobrym kierunku a w tym złym i niestety ale czyjas wina jest ludzie odchodzą bo maja serdecznie dość takiej pracy i wyzysku

Misiek
@Ben 21.05.2018 12:35

No ale na razie to z Adient do Leara i Proseatu ludzie uciekają a nie odwrotnie... przestań tu na forum schodzić panu w głupich okularach do poziomu rozporka, wejdź pod biurko Beny...

Julita

Interesuje się ofertą na stanowisko Inżynier ds. nowych uruchomień i chcę się dowiedzieć, czy atmosfera w Adient jest faktycznie taka zła? Czy to tylko taki syndrom "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma"?Zdarzyło się, że ktoś przepracował okres próbny i mu nie przedłużyli umowy (chodzi mi o administrację, nie produkcję)?

Stokrotka
@Julita 20.05.2018 07:56

zmartwię cię ale ta zła opinia to prawda. Mnóstwo ludzi zostało zwolnionych, a 10 razy tyle odeszło samo. na stanowisko na które chcesz iść to odeszli pracownicy. to chyba najgorsze stanowisko w firmie z tego co tu obserwowoałam, za wszystko będziesz odpowiadać, także mam nadzieję że rodziny nie masz i chcesz tu pracować ale pieniądze nie są dla ciebie ważne bo za nadgodziny nikt ci płacił nie będzie, po prostu będziesz poproszona o siedzenie po 12 godzinek albo i więcej. W sobotę jak trzeba będzie przyj ść to też nie odmówisz albo jak moja koleżanka Natalka zostaniesz zwolniona. dyrektor kazał kierownikom wciskać kit że 2 godziny jak zostaniesz po pracy to nie są ani do odbioru ani do wypłaty, że do odbioru to są nadgodziny dopiero powyżej 2 godzin?! odpowiadając na twoje pytanie, TAK,zdarzyło się że nie przedłuża się okresów próbnych, są zwolnienia, nawet zwalnia się inżynierów z kilkuletnim doświadczeniem tutaj mimo że jest brak ich do pracy tutaj?! Nie polecam ci pracy tutaj, składaj tam gdzie wszyscy stąd uciekają, do Leara w Tychach albo do Proseat w Bilesku lub Czechowicach, atmosfera o niebo lepsza.

Julita
@Stokrotka 20.05.2018 10:34

Dzięki Stokrotka. Cóż, wydawało mi się, że firmy z branży automotive są poważne, a tu taki zawód. Szkoda, ale nie ma co się pchać z jednego bagna w drugie.

Ja,pier....

To teraz tylko uciekać wraca najlepszy kierownik pan M .firma juz zupelnie upada jak.biorą odrzutkow

N0ox
@Ja,pier.... 11.05.2018 07:28

To chyba dobrze, ze stara gwardia wraca. Jeszcze niech wrócą menager produkcji Pan S. i byly dyrektor - znow będziemy firmą mlekiem i miodem płynącą :)

Jaa
@N0ox 11.05.2018 09:11

Tak napewno od nich sie to zaczęło i jak widac ciągnie sie dalej

Alojzy Bombel
@Ja,pier.... 11.05.2018 07:28

Pan M????Który to?M.....czym on zarządzał?

Maja

@Młoda, czy atmosfera i przełożeni są powodem zwolnień w JP Foam Manufacturing? Dlaczego tak uważasz? Ważne, aby opinie pozostawione na tym forum były jak najbardziej rzetelne i zgodne z prawdą. Dlatego proszę Cię o merytoryczną opinię o Twoim doświadczeniu z tym pracodawcą.

Rtk3
@Maja 25.04.2018 20:25

Ja rowniez pracuje w adient i chetnie podziele sie swoja opinia sadze ze powodem zwolnień jest przede wszystkim zmuszanie nas do nadgodzin i sobót nie ma odpowiedniej ilosci ludzi przeszkolonych na danym stanowisku, nie mamy urlopow bo nie macie kogo dac za nas pracuje na lini i sa dni ze nie mam mozliwosci skorzystania z toalety przeciez to sie w glowie nie miesci bo nie ma mnie kto podmienic dlatego ze nie ma ludzi dlaczego nie szkolicìe i nie przyjmujecie ludzi do pracy tylko nadgodziny i nadgodziny po 12 godzinach nadgodzin nie wiem nawet jak sie nazywam jezeli chodzi o przelozonego to lepszego sobie nie moglam wymarzyć mozna sie z nim dogadac z liderem rowniez dziewczyny i chlopcy rowniez spoko tylko za malo nas jest zdecydowanie za malo

Tooomi
@Rtk3 27.04.2018 20:20

Myślę że nie tyle co o kierowników chodzi A o samego dyrektora tylko narzucanie żeby zrobić jak najwięcej A co do szkolenia niestety zdarzają się ludzie którzy powiedzą że nie będą pracować na danym stanowisku dlatego to właśnie jest nie w porządku jeden potrafi wszystkie A inny jedno.

jeden z uciekinierów
@Maja 25.04.2018 20:25

Potwierdzam. Atmosfera straszna, mega przemiał pracowników zarówno na produkcji jak i w biurach...W dziale jakości to średnia pracy to chyba 6 miesięcy maksymalnie...Jest dużo ofert i będzie jeszcze więcej bo ciągle ktoś ucieka..teraz to do pracy to przyjmują kompletne "spady" ale i oni wkrótce dadzą nogę. Na produkcji cudowny pomysł-że skoro się Polaków nie szanowało to teraz spróbujmy z Ukraińcami, może się dadzą rozdeptać...Nie dadzą, ci ludzie też się szanują. Co za zysk brać do takiej roboty ludzi którzy maksymalnie tu 6miesięcy spędzą a uczyć się trza z 3 żeby coś załapać i być w tym dobrym....Uwaga na cudowne oferty do biur... Z jakiegoś powodu ci ludzi, na miejsca których jest teraz łapanka uciekli. Powód w maju zeszłego roku zaczął nas uzdrawiać krzykami, kopaniem pojemników, zwolnieniami...i teraz jest sukces w postaci beznadziejnej reputacji firmy, zero chętnych tutaj. Nawet nie chodzi że ludzie nie są zmotywowani, chodzi mi oto że są kompletnie zdemotywowani...Jak można było doprowadzić do tego! Drogi dziale personalny, już dawno trzeba było zgłosić gdzieś wyżej tą patologię, w końcu to korporacja i obowiązują jakieś normy etyczne...

Szukający

Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda praca w dziale technicznym. Podobno jest oferta pracy jako automatyk. Czy warto? Jakie stawki dla kogoś doświadczonego? Jak rozliczane są weekendy i nadgodziny? Jak atmosfera i przełożeni?

Młoda
@Szukający 23.04.2018 17:43

Nie polecam. Szuka firma nie ze względu na rozwój tylko że tylu pracowników uciekło. I to jest również odpowiedź na twoje pytanie o atmosferę i przełożonych...firma ledwo dyszy, już wiadomo że Polaków się nie zatrudni wystarczającej ilości i dodatkowo potężna rotacja, to teraz następny eksperyment z zatrudnieniem ukraińców...Rezultat będzie wiadomy,to też ludzie i nie dadzą się wykorzystać...Statek tonie,reklamacje, brak realizacji produkcji, ucieczka pracowników... Nie polecam. Co do warunków,to jak przyjdziesz w Święto 1Maja to jedynie zwykły dzień będziesz mieć wolny...Spodziewam się że "super" frekwencji w przyszłym tygodniu...U lekarzy rodzinnych + urlopy na żądanie.. Lepiej aplikuj tam gdzie stąd pracownicy uciekają, tam już większość firmy zaraz będzie, do Proseatu w Bielsku lub Czechowicach....Tam polecam..

Uuuu

A jak tam te.wasze obiecane podwyżki.hah znowu.dyro pojechał i nie każdy dostał oczywiście najpierw pupilki potem.reszta sprawiedliwość żadna na Tym zakladzie haha

Pan w głupich okularach
@Uuuu 12.04.2018 07:29

Podwyżki dla wszystkich - Ale nie dla każdego - RL, robić, robić, obiecuje obiecywać. Najiwniacy, wy tu zasuwać macie aż was nie zwolnję...

ciepły

ludzie uciekają drzwiami i oknami, z produkcji i z biur. nie polecam,teraz to już wogóle niema nawet minimum na lini a zaraz jak przygrzeje to nikt tu nie będzie ślenczał w wekendy i po godzinach. nic nie dadzą te pogaduchy dyrektora,już nam w zeszłym roku podwyżki i premie tak dał że wyszliśmy na tym jak zabłocki na mydle... Nie polecam pracy tutaj, popytajcie najpierw zanim sie tu włądujecie, jedna wielka ucieczka....

anonymous
@ciepły 09.04.2018 21:27

To chyba dobrze że w końcu zabrali przywileje w biurach. Cały czas musimy na nich robić. Ewidentnie ostatnie skamlenia piszą pracownicy w biurach, bo skąd niby na produkcji maja wiedzieć ile od koryta ujęto w biurach. No i nowi. Dla starych pracowników nic się nie zmieniło. Od 10 lat ten sam wyzysk. Nowym wyrownuja stawki, tak by mieli tyle ile starzy pracownicy. To jest dopiero skandal...

Byłem nie polecam

Pracowałem dłuższy okres czasu, były dni „lajtowe” i takie gdzie nie wiedziałeś/aś jak przeżyć 8 godzin bez oddechu. Ogólnie teraz najlepiej być robotem (bez potrzeb fizjologicznych), bo linia ciągle leci i to co wykonywać powinny dwie osoby robi jedna (często nieprzeszkolona) osoba. Od stycznia panuje nerwowa atmosfera, ludzie są zastraszani przez kierownictwo o wolne trzeba prosić minimum miesiąc wcześniej (co i tak nie skutkuje tym, że wolne otrzymacie), a gdy wam się uda to dzwonią, aby wrócić do pracy bo brak personelu. Ogólnie porażka, jeżeli chcesz dorobić miesiąc i uciec to jakoś to zniesiesz (może dożyjesz do 10...) nie polecam w 100%

zawiedziona
@Byłem nie polecam 18.03.2018 10:40

potwierdzam. jakdostaniesz polecenie zostac albow sobote przyjsc to albo przyjdziesz albo zwolnienie.nie pomogą tłumaczenia że dzieci małei tak dalej.. to nie jest firma zwłaszcza dla kobiet z małymi dziećmi, i w ogóle dla osób które mają lub spodziewają się dzieci. będziecie pientnowani i szykanowani na każdym kroku że nie możecie ot tak na polecenie 10minut przed końcem pracy zostać bo musicie dzieci odebrać.zresztą pare osob za odmowę kwita dostało. firma porażka organizacyjna, nie dlaludzi zrodzinami. jak wam dziecko zachoruje to jużmacie zabraną premie i pracujecie za wolontariat. nie polecam,ani na produkcji ani w biurach, tamten sam terror. ja tu kilka lat robie i od prawie roku to nie jest ta sama firma. na taką złą opinie to se firma ostatnie 10 miesięcy pracowała,i jest coraz gorzej.

magda
@zawiedziona 18.03.2018 18:53

dzieci?w żadnym zakładzie nie jest mile widziane jak chcesz brać wolne dla siebie a co dopiero na chore dziecko

rtkowiec 3

no tak,nawet poszedł emajl do zarządzających produkcją, nie wiem czy do dyrekcji też, że przez ich beznadziejne zarzadzanie mamy tylko cisnienie,ludzie uciekają,przez ten ogrom zadan nikt sie nie wyrabia albo robi robote po łepkach,a oni nam potem premie zabierają. Dlaczego.skoro jest przez was źle praca zorganizowana,nie ma wystarczjącej ilości ludzi ze ludzie nie nadonżają na zbrojeniach i trzeba linie wyłaczać, a potem premii za to nie dostajemy. Nie polecam pracy tutaj, źle zorganizowana, a zapłacicie za to wy.potężne ciśnienie za najniższą krajową.

Rtk3
@rtkowiec 3 19.03.2018 22:28

Kto ci linie wyłącza (usunięte przez administratora) jak male mrówki na lini pracujesz u nas rownie dobrze moge napisac ze przez wasze beznadziejne naprawy nie mamy premi zastanow sie co piszesz bo zielonego pojecia nie masz jak wyglada praca na rtk3

Naprawy
@Rtk3 21.03.2018 13:37

Gdyby nie beznadziejnie wylane pianki z.defektami.to.nie.było.by.beznadziejnych.napraw .A premie zadylac jak.głupi a.przekroczysz ilosc scrapow automatycznie jest mniejsza .

Anna

uwaga na zatrudnianie się tutaj teras. jest dużo ofert bo mnóstwo ludzi zwolnił derektor i przesadziłi nie ma komu robić,ale teraz to są przyjęcia tylko żeby górkę rozłądować. niby premia ma być dla kogoś kto przyprowadzi tutaj kogoś do pracy ( najpierw dawaj to coś zabrał w tym miesiącu). ale płatne jak ktoś przepracuje niemniej niż 3 miesionce, ale to jest tera zatrudnianie na 2 góra 3 miesiące bo tylko żeby linia 2 górkę rozładowała i się wszsytkich zwolni jak kilka tygodni temu to miało miejsce. Uważajcie,jak macie robote gdzie indziej to tu nie ryzykujcie bo za 2 miesiące bez pracy zostaniecie. Nie polecam,atmosfera do d..y, dyrektor nowy kawał ch.a..m.a,ludzi gniecie...żadnych planów tu na przyszłość niemaco robić.

Tobi
@Anna 16.03.2018 20:23

Premia nowy dyrektor ukrucil wszystko zabierają co mogą a oczywiście wszystko wina ludzi z produkcji kogoś trzeba znaleźć winnego.A na dzień kobiet hmm cukierek bo takie.oszczędności hah .Kiedyś dostać się na ten zakład było ciezko a teraz kiedy.chcesz ale czy warto to juz lepiej.samemu.sie przekonać.

niedawno odeszły

Wszystko co tu napisane to prawda,świr nazwalniał kilka zmian i mnóstwo z biór,a reszta sama pouciekała, i dalej zaraz następni odejdą, wszyscy wiedzą kto zaraz papiery rzuci. więc świr szuka teraz,cała litania na pracuj pl, ale pamietajcie ci co chcecie tu przyjść że to tylko na chwile aż się uspokoi i zaraz na wakacje dalej się zacznie zwalnianie. nie polecam i odradzam parce tutaj i na linii inżynierom,żadnej stabilności zatrudnienia, siedzenie na beczce zprochem.

Zostaw opinię o JP Foam Manufacturing Sp. z o.o. - Żory

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.