JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.

Żory

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 51 ocen.

Opinie o JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.

migotka

zwolniono ponad 40 osób.............................w marcu ma być lepiej......................... a dalej szukają pracowników przez olxa

DJ
@migotka 15.01.2018 14:38

to że firma zwolniła tyle ludzi to prawda ale bardziej ciekawe jest że inni pracownicy papierami rzucili i od lutego duzo mniej pracowników będzie a to nie koniec bo ludzie mają dosyć i szukaja pracy i sami odchodzą zamiast czekać na zwolnienie. nowych nie ma chętnych bo ludzie juz wiedzom że zatrudnienie tutaj to na chwilę tylko jest to lepiej u innych firm szukac pracy gdzie po zatrudnieniu dadzą popracowac chociaż z rok albo dłużej. tutaj nie ma szans na to. adient pada, zaraz ludzi zabraknie a ci co zostali szukają bo po co sie zabjać tutaj. ja też już sie rozglondam i dam noge zaraz.

migotka
@Taki se 15.01.2018 16:18

Ja nie należałam do lebrów ale często musiałam z nimi pracować......to czy ktoś tam pracuje nie zależy od tego jak pracuje a od tego jak kapuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

migotka

11.01.z zakładu poleciało 24 osoby,wypłata 1800 zl,nie warto się zatrudniać bo zakład upada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Race
@migotka 13.01.2018 02:09

Boże to ze zwolnili to zaklad zaraz upada chyba jestes jedna ze zwolnionych i żal pozostał a ile ty bys chciala za dwa tygodnie prAcy jak postój swiateczny był

migotka
@Race 13.01.2018 19:40

Zakład stracił kontrahenta i dlatego poleciało tyle osób...................wiem że jeśli był przestój świąteczny to wypłata automatycznie będzie niższa ale od czasu jak ruszyła linia 2 skończyły się soboty lub zakład nie wypłaca pieniędzy za nie.Zakład UPADA naprawdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rybnik

No za ciekawie nie jest. zwolnienia zeczywiscie co chwila, kazdego miesiąca, a reszta ludzi ma dosyć i szuka sam, lepiej znaleźć samemu prace niż czekać i być zwolnionym. Do tych co tu nie byli i sie zastanawioają to powiem nie warto bo pracva ciezka i napewno będziecie zwolnieni jeszcze w tym roku no to szkoda czasu na te firme. w biurach to samo coraz mniej ludkuw, zwolnienia albo sami uciekaja. ja tu kilka lat robie i zal patrzec jak firma upada.

włóczykij

z tymi zwolnieniami to prawda, i nastepne bedą co miesiąc. a tym co zostali sie srube dokręci. na szczescie ludzie widzą ten (usunięte przez administratora) i sami szukaja roboty, słyszałam że wkrótce kolejne osoby papiery rzucą. i mają racje, nie polecam pracy tutaj, praca cięzka za grosze, no i bez przyszłości, nie liczcie ze po zatrudnieniu bedziecie tu latami pracować, po zatrudnieniu od razu jest plan zeby was za 2 czy 3 miesiące zwolnic. beznadzeieja....w biurach to samo, kto moze to ucieka, a kto nie szuka to bedzie najpierw zdeptany a potem zwolniony. nie widza przyszlości, rozwali jeden z drugim firme i pojdzie niszczyc kolejną.

gość

fajnie tam jest, wprawdzie chłopcy na czyszczeniu form powinni zarabiać 20 zł na godzinę bo firma produkuje pianki i zarabia na tym dość dobrze. i jak tu zachęcić ludzi do pracy za 14 brutto?

Takise
@gość 05.12.2017 20:14

Co muszę przyznać ciężko jest każdy ci to powie, nowy czy stary ale większość pracowników to osoby z dużym stażem pracy w tej firmie i im wszystko jedno bele będą mieli pieniądze na swoje potrzeby - co automatycznie wpływa na innych nowych pracowników i ich stawkę. Tak na RTK trzeba cały czas robić to prawda całą zmianę robisz jedno i to samo żeby reszta dalej miała dobrze, uwaga! Gdyby nie chłopaki i dziewczyny z rtk to produkcji by nie było dlatego tutaj na tych stanowiskach stawka jaka powinna być to min. 16zł i szacunek że w ogóle taka osoba ma zapał do pracy.

He
@Takise 15.12.2017 09:26

Tak tak a co z naprawami tam dopiero jest jazda bez trzymanki

takise

Dla zainteresowanych! Ja pracuje 2 lata dostałem podwyżkę z 12zł do 14zł(niby fajniee) przy czym nowi pracownicy mają tylko 0,50 gr mniej ode mnie, pozbyli się premii kwartalnej, podnieśli premie do 500 zł z czego wynika że w sumie nic nie zmienili bo na całą premie wpływa dużo czynników z całych trzech produkcji. Pracuję w najgorszym syfie (na linii) czy warto? Powiem że na linii za te pieniądze na RTK 1 - NIE(nie wiem jak na pozostałych). I nie dajcie się nabrać jeśli wam wmawiają że "tutaj wybijesz się najszybciej i dostaniesz podwyżkę" bo to można uznać w sumie za żart. Pracuje się przy samej chemii + wosk który wchodzi dosłownie wszędzie no i ciepło od form. Najczęściej dostaje się chłopakom którzy zapierdzielają na RTK i każdą pierdołę muszą zrobić, zadbać o porządek i przestrzegać BHP tak jak nikt inny na zakładzie. Dwie soboty i dobra premia to masz 2500zł. Bez premii +300^ i soboty licz sobie około 1600-1800zł. No i wiadomo, masz l4 = nie masz premii.

Nick
@Takise 17.12.2017 21:48

Może.i mają ale.jak widac nie dla wszystkich .

Nick
@Takise 17.12.2017 21:48

Niestety tak.to.już jest dla produkcji zawsze znajdzie się.jakis haczyk ,zawsze znajda coś żeby zabrac premie ale niby.w zamian masz większą stawke kosztem czego a tego ze nie ma premii kwartalnej a kosztem że ty szaraczku.z produkcji nie możesz sie rozchorowac .Liczą się wyniki . Przykre ale nie mamy na to wpływu.

może się zwolnię w końcu xd

Najgorsze jest to że przychodzą nowi pracownicy, starsi wiekiem "doświadczeni zawodowo" i oni nas podziwiają że my tyle tu wytrzymujemy, że to praca nie dla niego a o pieniądzach to nawet nie chce gadać. Każdy tak myśli który tam się zatrudnia nie bez powodu niektórzy wytrzymują tydzień a inni czasem nawet nie dotrwają do przerwy. A co jeśli ekipa się rozsypie, niech docenią starania i chęci do pracy tych obecnych pracowników bo 14zł brutto to 10zł netto a to firmy biją się o pracowników, wystarczy jedna lepsza oferta. Swoją drogą, szukając pracy zaoferowano mi wyjazd do Czech (~380km) do Johnson Control gdzie pianki stają się już fotelami na stanowisko kontrolera jakości ze względu na to że pracuję w Adient ale tam stawka początkowa to 17,50zł netto po przeliczeniu z zakwaterowaniem i rozmowie przez telefon zarabiał bym ~5500zł - to taka informacja ogólna dla zainteresowanych bo my odwalamy te brudną robotę za gorsze pieniądze a wystarczy że będzie nas więcej i wywalczymy swoje.

mszwk
@Rtk 15.12.2017 10:42

Tak, tak niby każda produkcja to takie (usunięte przez administratora) i wszędzie tak samo, ale to ludzie którzy pracują w zakładzie powinni nie tylko robić dobre wyniki i wykonywać swoją prace ale również angażować się w sprawy o których się nie mówi, bo skoro robię tutaj kilka lat i w przeciągu tych lat nikt z nowych nie dał rady zostać dłużej, albo chociaż dorównywać mi w wykonywanej pracy a ma pieniądze podobne do moich to na prawdę można czuć się jak śmieć, jaka to motywacja i zapał do pracy.

Race
@mszwk 17.12.2017 21:55

To powinna byc.motywacja dla Ciebie że najwyższy czas sie zwolnic i znaleźć prace gdzie bedzie lepiej niż tutaj .

Maja

@gość, rozumiem, że atmosfera w Twoim miejscu pracy jest w porządku, uważasz, że wynagrodzenie powinno być większe. Czy JP Foam Manufacturing Sp. z o.o. zapewnia jakiś system premiowy? Jeżeli tak, to od czego zależy przyznanie premii?

Rtk

Czy ktoś wie czy Randstad też będzie dawał jakieś bony na święta zapierdzielam jak wół na lini i podobno nic nie dostaniemy niesprawiedliwe

magda
@Rtk 28.11.2017 19:22

Żadnej premii ani bonów nie było.Bony dostali tylko pracownicy Adienta a nie firm zewnętrznych.Randstad zwolnił mnóstwo ludzi na początku stycznia i nawet nie poinformował ludzi tydzień wcześniej że są na wypowiedzeniu.Zamiast umów musieli podpisać wypowiedzenia o prace.Ja też szukam czegoś lepszego!!!!!!!!!!!!!!!!

Melba

Wielce dali podwyżki Robią z ludzi deb..i Za taki zapieprz nie godne są zarobki Premie kwartalne zabrali wzamian za podwyżkę do stawki Ci po obliczeniu żadnej podwyżki nie dali Nowy dyrektor i nowy (usunięte przez administratora) Pracuje tam 5 lat i po nowym roku uciekam z stąd Pracy jest dość

Nowy

Witam, czy w październiku będą podwyżki?

iiiiiiiiiii
@Nowy 02.10.2017 09:21

nie

Nikt
@iiiiiiiiiii 04.10.2017 19:29

Podwyżki Zabrali nam premie kwartalne co dodali do stawki godzinowej Tylko nam zaszkodziłi Pracuje tam 5 lat i od nowego roku uciekam z stąd Nie polecam najgorszemu wrogowi

daro

Witam. Zastanawiam się na złożeniem CV w tym zakładzie na stanowisko Technik Narzędziowy/ Ślusarz Narzędziowy. Czy mógłby ktoś powiedzieć jakie są warunki pracy na tym stanowisku, i jakie mniej więcej stawki, Bo po tym co czytam to widzę że nie najlepsze opinie są o tym zakładzie. Pozdrawiam

Rock
@daro 16.10.2017 20:08

Podpinam się do twojego pytania , może ktoś coś napiszę.

Ja1111

Słyszałem że od października miały być podwyżki. Może mi ktoś wytłumaczyć jak to jest?

Nie poelcam

Pff, z dala od tego póki czegoś nie zrobią z zarobkami (12zł/h 2tysiące zł z 1-2 sobotami w zależności od premii) Ludzi nie ma, syf syf syf :)

Ania

Ile zarabiacie

ewa
@Ania 25.09.2017 17:11

hej pracujesz tam?

ewa
@Ania 25.09.2017 17:11

2200

Giaur

Witam, na koniec miesiaca konczy mi sie umowa, i chyba nie planuje dalej jej przedluzac, wiec podziele sie doznaniami/podliczonymi godzinami/paskiem/odpowiedziami :)

xXx

witam, Po jakim czasie jest szansa przejścia pod "główną firmę", bo słyszę różne opinie, jedni mówią, że trzeba przepracowac 1000 h inni, że po 3 m-cach ... jak to wygląda realnie ?

Lena
@xXx 14.08.2017 17:36

teraz to już niedostaniesz pod glowną, ci co mieli poobiecywane już to nie dostali, jest zakaz zatrudniania, jedynei przez zewnetrzne firmy i na umowe zlecenie. Ludzie uciekają, potenżny przemiał pracowników, wszędzie braki ,że trzeba dwa stanowiska obsługiwać, nie polecam pracy tutaj, zresztą co z tego że widac ze sie to wali i jest za malo ludzi jak teraz bedą następne zwolnienia jeszcze bo bedzie start podwieszanych tasmociagów. Nie polecam pracy tutaj, niema szans na zatrudnienie jedynie na umowy po 2 miesiące a w któryms momencie nie dostaniesz. są lepsze firmy w okolicy, nom i budują sie nowe na wylocie.

jeszcze pracownik
@Lena 15.08.2017 10:26

wczoraj własnie byla "premiera" gondoli i ku temu chaos ... co do nowych osób to masz rację, co tydz jakieś nowe twarze się pojawiąją ... dzisiaj 3 linia idzie i "gest" dyra 100 zł dodatkowo ( of cors brutto), jak firma nie zacznie przyjmować pod główną firmą to ludzie dalej bedzie się wykruszać a "biurowcy" na siłe łatać stanowiska przypadkowymi ludźmi na umowy śmieciowe ...

N0Xx

@aaa Z Nowin pełno ludzi dojeżdża

olek
@N0Xx 11.08.2017 13:12

znowu potrzebują nowych znowu pouciekali kiedyś było 2.500 brutto dziś piszą o 2.300 brutto to na ręke za tą charuwe 1500zł nie warto 50 wolnych miejsc i tak w kółko co 3 miesiące tyle fajnej pracy wszędzie w adjent jesteś niewolnikiem ale każdy musi się sparzyć nim zrozumie swój błąd

aaa

Pracuje tutaj ktoś z Rybnika Orzepowic chętnie bym sie z kimś zabrała

Xxx

Co ile godzin.macie przerwy są jakieś bony na święta i czy musicie być w pracy dajmy na to 20 min wcześniej

Ola

Hej napiszcie tak z ręką na sercu ile wyciągacie na czysto jakie dają umowy na start przecież wszędzie na produkcji w zorach można już 2 wyciągnąć co ile macie przerwy pozdrawiam Ola

No name

Hej a mi zaproponowali prace w technologicznym i sie nad nia zastanawiam. Jakie macie zdanie o ludziach z biur?

Rybnik
@No name 11.07.2017 21:13

ja na lini robię ale widza co sie dzieje, nie polecam, duzo z biur tez uciekło i ucieka dalej, a na ich miejsce to jakiś młodych,tanich bez doświadczenia przyjmują i biegać i robic i tak muszą ci z doświadczeniem co jeszcze zostali. bardzo duży przemiał i na liniach i w biurach, ludzie przychodzą i zaraz odchodzą, duże ciśnienie, redukcje wszystkiego, czyli już na dobiciu, ani nie zarobisz, ani nic sie nie nauczysz synek, nie ma sie co pakować tutej. pewnie po urlopie to jak wróca to połowy ludzi nie wróci i dalej ucieczki będą, i w biurach też bo jest ciśnienie bardzo duże żeby wycisnąć ile sie da i zwalniać kogo sie da.

Maja

@... jaka ... rozumiem, że możesz się nie zgadzać z opiniami innych użytkowników wątku, jednak nie jest to powód do ich obrażania. Jeśli na plus oceniasz pracę w JP Foam Manufacturing bardzo chętnie dowiemy się dlaczego. Taki merytoryczny wpis będzie o wiele bardziej cenny dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem tu pracy. @ktośpiszesz, że jest to najgorsza praca. Długo w niej pracowałeś? Na jakim dziale/stanowisku? Chętnie dowiemy się więcej o Twoich doświadczeniach. Wspominasz o rotacji. Czy masz na myśli pracę zmianową? Mógłbyś powiedzieć o tym coś więcej?

ktoś

pracowałem tam najgorsza praca jaka może być rotacja co 2 tygodnie soboty zmuszają do pracy z dwoma sobotami i premia zarobiłem 1950 dziękuje nie polecam

@... jaka ...

ale ty brednie piszesz po pierwsze 13 zł to jest ustawowo najniższa krajowa ale ty chyba taki jeleń to za 12 zł robiłeś a nie przepraszam jak małpa jak sam to określiłeś skakałeś a premia to 370 zł i nie jest opodatkowana tylko jest punktacja . Odpocząć z rodzina mam dziecko męża i widzę się z nimi w weekendy nie pracuje niedziel przez 2 lata trafiła mi sie tylko jedna niedziela i tylko 6 godzin pracy a soboty nie robi sie kazdej soboty jak ich nie ma to płacz lament bo kasa taka mała a jak już 1 góra 2 soboty . Ty to chyba z palca wyssałes wszytkie te swoje opowiesci do łazienki nie mozna wyjsc ciekawe to wy albo nie mowy jestescie albo jedyne co potraficie to obsmarowac i napisac nie prawde a na którym zakladzie gdzie jest produkcja jest mozliwosc wyjscia i po prostu w czasie pracy odejsc od tasmy i zjesc sobie a picie przy wiekszosci stanowiskach sa dystrybutory z woda i soki takze spokojnie mozna sie napic .od jedzenia to jest przerwa jak na kazdym zakladzie .

NajgorszaFirma

@....jaka... Co Ty za brednie turaj wypisujesz? Adient to jedne wielkie dno. Żadnego 13 złotych tutaj nie dostaniesz. Nie mydl nikomu oczu. Dają tutaj wszyskim jak leci 12 złotych i 300 złotych premii oczywiście brutto. Premia jest uznaniowa wiec nie ma co z siebie debila robić bo każdy dobrze wie, ze pewni koledzy koordynatorów dają wszyskim praktycznie 150 złotych miesięcznie nie patrząc na to, że pracują tam ludzie w pocie czoła od po poniedziałku do niedzieli. Jak możesz chcieć tutaj znaleść jakiś pozytywny komentarz skoro pracownicy nie maja czasu nawet odpocząć, spotkać sie z rodziną i przyjaciółmi bo tylko praca i praca. Nie raz jest tak ze wycofują wszystkim urlopy, nawet znam takie pzrzypadki, że ludzie musieli zrezygnować z o wiele wcześniej zaplanowanych wyjazdów czy imprez bo weekend (z resztą jak każdy) jest pracujący. Oczywiście gdyby byli uparci po prostu by nie przyszli i mieli to w głębokim poważaniu, ale nie każdy ma taka sytuacje materialną, ze może sobie pozwolić na utratę pracy. Jak to wyglada od środka. Stoisz całe 8 godzin przy rozgrzanej maszynie i pracujesz jak małpa. Nie ma czasu zeby sie iść załatwić czyli wykonać podstawowe potrzeby fizjologiczne, a juz nie mowię o tym zeby sie napić czy cos przeąsic jak człowiek głodny.

Maja

@....jaka. ..rozumiem, że Ty masz inną opinię na temat pracy w firmie. Chętnie dowiemy się więcej o Twoim doświadczeniu z pracy tutaj. Jakie są według Ciebie plusy i minusy pracy w JP Foam Manufacturing?

....jaka. ..

Na żadnej firmie kierowNictwo nie skubie swoich pracowników po prostu idealnie wchodzisz na zakład i z góry za Twój piękny uśmiech dostajesz 6 stowek premii haha żal mi Cię wiesz takiego głupiego szukania bzdur bo wszystko co napisałes jest bzdura ile przepracowałes w adient ze piszesz takie brednie wyssane z palca czy może jestes jedna z tych osob która zwolnili i teraz taki żal w sobie masz czy też pójdziesz na inny zakład tam będziesz mógł nagadac i oczywiscie nikt nie pójdzie do kierownika i nie powtórzy bo przecież jest idealnie wręcz nie ma kolesiostwa nie ma pupilkow ( usunięte przez administratora )l

....jaka. ..

12 zl to.przepraszam nie wiem w jakim świecie żyjesz najniższe krajowa to 13 zł za godzinę haha no ale ok jakie ty brednie piszesz uciekli Ukraińcy czy może minęło im pół roku i pojechali do domu bo to różnica ON bardzo dobrze ze wchodzisz na olx i znalazłeś prace za 15 gratulacje a my przynajmniej mamy jednego lenia mniej

on

pracujesz pod firmą za marne pieniądze skubią cię cały rok żeby ci bony dać na święta wszędzie już jest stawka 14 - 15 zł adjent to 12 zł brutto o czym my gadamy policz ile jesteś w plecy wystarczy wejsc na OLX ogłoszeń mnóstwo wkrótce pianki pojadą do mongoli po pracowników bo ukraincy też uciekli

....jaka. ..

Jak czytam te opinie to śmiać mi się chce na żadnej innej firmie nie.ma kablowania włazenia w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownictwo doskonale nikt nikogo nie trzyma na sile kto chce ten będzie pracował a ten kto nie chce zawsze będzie miał wymówke i żadna praca nie bedzie odpowiadać ja pracuje już długo bardzo sobie chwale firmę zarobki są całkiem niezłe są premie bony na święta i paczki dla dzieci a atmosferę wiadomo stwarzają ludzie .pozdrawiam zmianę A

smutny

no tak teraz wymyslono że poniedziałek 1 maja i wtorek 2 maja być wolne a 3 maja w największe święto normalnie produkcja czysty syf to mogli wtorek dać ludziom urlop i w czwartek do pracy jak wszyscy w polsce ale adjent i jego produkcja zawsze są najważniejsze nawet polskich swiąt nie uszanują żenada

robol
@smutny 30.04.2017 11:33

Przecież ludzie na produkcji CHCIELI przyjść w środę, zamiast we wtorek. Za to stara hala, świętuje całą majówkę :)

Nie_polecam_tej_firmy

Przeniosłem sie z adientu gdzie pracowałem ponad rok i miałem 11.70 złotych brutto oczywiście do grudnia. W styczniu z wielkiej łaski dali bo musieli 12 złotych... jedna wielka porażka. Obecnie przeniosłem sie do fabryki obok o nazwie extral i powiem z czystym sumieniem ze praca o wiele lepsza, ludzie o wiele lepsi, a co naważniejsze dostałem na start 14 złotych brutto i 560 złotych brutto premii. Podziwiam wszystkich, ktzorzy tam dalej pracują i zastanawiam sie kiedy wreszcie zmądrzeją :)

mario
@Nie_polecam_tej_firmy 26.04.2017 21:50

witam a do extral gdzie się zanosi CV czy w firmie czy jakiś posrednik napisz dokładnie jestem zainteresowany właśnie zwolniłem się z tego syfu i szukam czegoś pozdrawiam

Nie_polecam_tej_firmy
@mario 27.04.2017 13:26

Ja zaniosłem na recepcje i poprosiłem aby siedzące tam Panie przekazały wyżej :) i po paru dniach miałem telefon z zaproszeniem na rozmowę

Odradzam

@poldek Cwelu a jednoczenie baranie widać twoj poziom intelektualny i rozwojowy. Polecam udać sie na specjalistyczne badana do szpitala w Rybniku na ulicy Gliwickiej. Widać ze tam pracujesz i właśnie pokazujesz wszyskim, którzy tam chcą podjąć prace jaka atmosfera i poziom tam panuje.

Odradzam

Ta firma to jedna wielka porażka. W słowniku języka polskiego nie ma tylu negatywnych słów jakie moznabyloby powiedzieć na ta firmę. Totalne dno. Zarobki śmiesznie niskie. Ja jak i inni koledzy/pracownicy za przepracowane ponad 240 godzin w miesiącu z każdą sobotą, a nawet jakby tego było mało niedzielami bo tutaj nie ma ze weekendy dla chętnych tylko są OBOWIĄZKOWE BEZ WZGLĘDU NA WSZYSTKO zarobiliśmy w pocie czoła 2000 złotych. Premie śmiesznie niskie. Na rozmowie kwalifikacyjnej mówiono ze wychodzi jakies 290 złotych netto, ale niestety firma daje jakies 140 złotych brutto. O swoje przywileje i prawa trzeba sie na kolanach prosić. Team-liderzy to poziom sięgający najgłębszego dna. Koordynatorzy to niedouczeni nieudacznicy, którzy nawet nie umieją podpisać kart urlopowych. Pracownicy to niewychowani egoiści. Co jeden to sie chwali jakich szkół to on nie ukończył, a jak sie potem okazuje były to szkoły specjalne. Dla osób którzy chcą zyc tylko i wyłącznie praca za marne pieniądze polecam, ale dla ludzi normalnych, którzy chcą zarobić i mieć jakikolwiek weekend by spędzić cas ze znajomymi czy rodzina serdecznie odradzam. Mam nadzieje ze szefostwo tej firmy przejrzy kiedys na oczy bo w innym przypadku koniec tego obozu jest bardzo bliski. Nawet Ukraińcy za marne 6 złotych bez umowy uciekli z tej firmy. Brawo i pozdrawiam

bolo
@Odradzam 21.04.2017 10:29

panowie w czechach zarobki 3500 i 500 zwrot za paiwo i praca spoko autostradą 20 min a inna kasa adjent to porażka 12 zł brutto już nie ma nigdzie nawet w ochronie jest 13 zł

on
@bolo 26.04.2017 12:15

chory zakład ciągłe wbijanie do mózgu czego oni nie lubią kierownicy mają swoich dupowłazów którzy kablują wszystko co powiesz nawet nie wiesz kiedy i już wie coś mówił omijajcie to z daleka szerokim łukiem

A...

A i jeszczE jedno co jestv nie zgodne z prawem mieć dziewczyne na jednym zakładzie hahachyba nowy kodeks wymyslilas i skąd wiesz ze ma całą premie bo ci powiedziała czy po prostu się domyślasz wyczuwam zazdrość z daleka gdy czytam co po niektóre opinie i te brednie niech każdy się przekona sam a nie słucha osób pełnych zawiści i lenistwa

A...

Jak sama nazwa wskazuje to jest produkcja tasma leci cały czas więc jeżeli ktoś kto przychodzi do takiego zakladu wie ze nie da się tak po prostu odejść od linii .Soboty najpierw jest płacz i lament bo mała wypłata jak ich nie ma a jak już są to za dużo sobot pracujemy a niedziele zdarzają się sporadycznie co po niektórzy piszą brednie wyssane z palca. Kto mdlal na linii haha chyba tylko Ty zawsze zapewniano opiekę osobie ktora poczuła się źle. Premie tez nie są złe co po niektorym to się nawet nie należą no ale zdarzają się właśnie gwiazdy które przyjdą chcą zabłysnąć i lipa nic z tego nie wychodzi a wtedy trzeba obsmarowac zakład. A atmosfera no przykro ale ludzie są sami sobie winni z zawiści jeden drugiemu nie pomoże no bo przecież jak tak wogole można atmosfera nie bierze się sama z siebie tyloko właśnie przez takich ludzi czepiasz się kierowników trzeba było się uczyc i startować za koordynatora a nie pracować na linii. No ale ponarzekac trzeba życzę powodzenia w nowej pracy w krainie miodem i mlekiem płynącej hah jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

A...

DO LilliSissi ale ty brednie piszesz domyślam się kim jesteś i całe szczęście już u nas nie pracujesz . Ludzie zawsze będą zawistni to team lider jako człowiek nie ma prawa miec dziewczyny z pracy bo zaraz dogadywanie ze są premie lepsze przyznawane czy po prostu ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo żaden lider nie poleciał na Ciebie. Kobiety w ciąży jakie kobiety w ciąży pracują na linii śmieszne taka kobieta nawet nie może wejść na halę jest oddelegowana do pracy w biurze no ale widać pojęcie masz byle by obsmarowac zakład w którym po prostu Cię nie chcieli

LiliSisi

1. Soboty - miały być dla chętnych a dostajemy liste obecnosci na sobote od kierownika w piątek i wszyscy musza sie podpisac. Nikt nie ma prawa wyboru czy chce isc czy nie. A o wolne trzeba się prosić. Na umowie pisze ze praca od pon-pt a gónwo prawda bo nawet w niedziele zdarza sie isc. 2.Atmosfera- do kitu. Nikt nikomu nie pomaga, ludzie sa chamscy. Stawiaja cie na nowym stanowisku i nikt nie przeszkoli a wymagaja pracy jakbys pracowal tam z 5 lat. Nie ma czegos takiego jak trener chociaz pare osob nosi te smieszne koszulki, 3. Team Leader - nic nie robia. Wymagaja i gnebia ludzi. Chodza se po calej hali i gadaja z kazdym i tak im mija 8h. Wychodza sobie na fajke kiedy chca. Stosuja mobbing. 4. Fajki - nie mozna wyjsc nawet na przerwie sobie zapalic. Trzymaja nas jak bydlo. 5.Kierownik- gadaja ile to maja pracy a siedza przed kompem albo stoja i klikaja na telefonach a my pracujemy jak osly. Nie mozna sie dogadac co do urlopu wolnego. A jak sie pojdzie na uz albo l4 to wielkie pretensje, uz odwoluja a po l4 biora na rozmowe... 6. Ubikacja- nie mozna wyjsc do toalety wiecej niz 1 raz na 4h. Jak sie wyjdzie 2 razy to trzeba wysluchiwac ze nie ma wychodzenia do lazienki i od tego jest przerwa. Chyba trzeba sikac na tasme. Trzeba sie prosic o zmiane na tasmie do ubikacji czasami nawet godzine. Zdarzaly sie przypadki ze dziewczyny plakaly i mdlaly bo za dlugo czekaly. 7. Zwiazki miedzy prascownikami- Team Leader na jednej ze zmian spotyka sie z pracownica i ona zawsze ma pelna premie i luz a reszta przez to cierpi. Nikt na to nie reaguje a jest to niezgodne z prawem. 8. Trzeba czasami tak ciezko pracowac na danym stanowisku i nikogo sie nie da do pomocy a na innych stanowiskach ludzie w tym czasie stoja. Team Leaderzy i kierownicy maja swoich pupilkow a innych czepiaja sie bez sensu o byle co. Pani w personalnym jest bardzo nierozgarnieta i niekompetentna. MJa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papierach. Nie zna sie na pracy a jak ktos zlozy wypowiedzenie w trybie natychmiastowym to strasza zwolnieniem dyscyplinarnym. Maja problem z wyplacaniem sobot. Trzeba sobie pilnowac godzin i robic zdjecie listy obecnosci. Nie mamy czym pracowac. Narzedzia sa tepe i nie nadaja sie do pracy. Kobiet w ciazy nie chca nawet wypuscic do domu jak widza ze sie zle czuja, W ogole nikogo nie chca wypuscic moze ktos tma mdlec a i tak nie pojdzie do domu bo linia ucierpi. Jak linia staje nie z naszej winy to musimy to odrabiac w niedzieel i soboty.Nie polecam pracy w Adient Żory. Nawet Ukraincy uciekli ;P

sebastian
@LiliSisi 11.04.2017 19:16

święta prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chudy
@LiliSisi 11.04.2017 19:16

Inne zakłady już mają po 13 zł brutto, ostatnio dostałem propozycje w zakładzie o 15 km bliżej za 13,50 a w tym zakładzie po roku czasu nadal mam 12zł/h !! Totalna kpina, a do pracy dokładają tyle ile się da! Tutaj czyść w oparciach dziurki "profesjonalnym wyciorem", tam na jednym oparciu co kółko jakiś problem i gonisz za nim jak ciul a forma jest po prostu do naprawy, ale co tam weżniemy im trochę z premii. Sprawa kolejna, na hali jest parówa, o ile kiedyś słyszałem że były 5 minutowe przerwy i wiatraki dosłownie wszędzie to teraz jest tego minimum. Na ubrania które mi obiecano po tym jak przeszedłem pod Adient mogę sobie czekać, i tak ich nie dostanę a nie mam zamiaru się prosić kolejny raz. Brak ludzi to tam normalka :) Szkolisz sobie kogoś na danym stanowisku a on pójdzie po 4 godzinach do domu, albo uznają że po 2 dniach pracy nie nadaje się tutaj i biorą go gdzieś na pakowanie albo naprawy... Bez nadgodzin i dobrej premii dostaniesz równiutkie 1500zł normalnie szok :O firma nie dopłaca do dojazdów ani grosika, bo przecież to praca tylko dla tych z okolicy co mają 5 km. Brak jakich kol wiek pochwał, nie obchodzi ich że leje się z ciebie i robisz wszystko co ci każą, i tak pretensje będą do ciebie na race-track'u , 5 osób na krzyż w tym jedna wyciąga, drugi ogarnia wyrwania i pomaga wyciągającemu, 1 woskuje i 2 czyści (zazwyczaj nowych których trzeba pilnować), nikt tego nie widzi jak ważna jest nasza praca do dalszego procesu, jednym słowem mają nas głęboko w ..... . Najlepiej jeszcze jak każdy zmęczony 7 godzina - ktoś przyjdzie i ma na to czas! Powie że "linia pływa" albo pianka leży na ziemi, jak tu wytrzymać i nie mieć po prostu wyebane w prace.

Maja

@johnnyA na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?

johnny

powiem tak bywało gorzej zarobki standardowe niskie praca 3 zmiany ale sa osoby ktore czasem sie zamienia lub nawet chca tylko na nocki robic atmosfera miedzy ludzmi jest super, ludzie pomocni, na poczatku jak sie szkolisz to nie ma tak ze tu masz to i rob tylko nawet po kilka dni z osobistym trenerem radyjko gra a nawet w miejscach gdzie go nie slychac to ludzie sami sobie podspiewuja niestety druga strona medalu koordynatorzy sa tylko od przekazywania informacji z gory , jesli produkcja cos chce zalatwic to musi sama do kierownictwa tempo pracy jest momentami nie do zniesienia i gdyby tylko nie zyczliwosc reszty ekipy to niektore stanowiska musialyby pracoqac na 150% a momentami nawet do 300% (zdarza sie ze z pomoca nie wyrabiaja sie ludzie) soboty "dla chetnych" czyli przychodzi koordynator z lista i stwierdza fakt ze jestes chetny znowu jesli ktos sie np uczy to w te weekendy na pewno ma wolne ale sa osoby co czasem na miesiac mialy tylko 2 niedziele wolne zaznaczam czasem bo czasem 1 sobota sie zdarzy nawet takze bywalo gorzej ale nie jest jakos wybitnie super

Iza

Hej Jak wygląda tam praca ile można zarobić?

Chudy

Do pracy mozna przywyknac, gra muzyka, ekipa w poarzadku. Pacuje 10miesiac i szczerze nie raz chcialem sie zwolnic, zanim nie bylem pod firma to nie bylem az tak oszukiwany, pod JC niestety jestem wciaz oszukiwany, nadgodzin nie wyplaconych, 4 miesiac mam wyplate 1500zl za prace na rejestraku!!!! Osobiscie nie wiem czy za takie pieniadze oplaca sie pracowac w tej firmie chyba ze na pakowaniu albo innych stanowiskach (np. sprzataczka) opinia bardzo negatywna! Jedyny plus ze 600 zl bonow na swieta. Maksymalnie z 3 sobotami pod TW zarobilrm 2300zl. Pozdrawiam zmiane A! :)

bezrobotny
@Chudy 08.12.2016 05:18

Dzięki za info, dzisiaj byłem tam w sprawie pracy i się zastanawiam nad zatrudnieniem w tej firmie. Myślałem że oprócz podstawy jest comiesięczna premia i nadgodziny ?

LiliSisi
@Chudy 08.12.2016 05:18

Nie zapomnij, że dali nam 600zl w bonach ale tyle samo odciagneli nam z wyplaty :)

kuki monster

Czemu przestali pisać? Przecież firma o takiej nazwie już nie istnieje w Żorach :-)

śśś

A skąd informacje o tym, że znowu tak przyjmują pracowników? Można mieć słuszne podejrzenia, że przyjmują pracowników w zamian za tych, którzy zrezygnowali z pracy albo zostali z niej zwolnieni, czy rzeczywiście zwiększają swoje pole działalności i można liczyć na więcej niż bycie kolejnym osobnikiem w firmie?

kaka

Proszę napisać coś o zarobkach.pozdrawiam

Funiollo

Tak jak ktoś wcześniej napisał jak za dużo mówi się to od razu się wylatuje wiem coś na ten temat tak samo było ze mną Postawiłem się złemu traktowaniu ludzi i co Pewnego dnia [usunięte przez administratora] Mi powiedział ze za dużo mówię i ze by się nie stawiał bo mnie wyleją tak się stało ale mam pełną satysfakcję ze sobie nie dałem wejść na głowę a pan [usunięte przez administratora] jak go teraz nazywają naj większy Burak pod słońcem nie wie co się dzieje na zakładzie kto u donosi ma luzy a wielce gada że tak nie jest Już wiem kogo następnego wyleją ale mam na to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] już Pozdrawia ludzi z JP

dyzio

to prawda praca jest ok tylko ludzie wredni kablują jeden na drugiego a kierownik radzio z głupim uśmieszkiem chciałby żeby ludzie od razu wiedzieli o co chodzi,szkolenia podpisujemy a nie mówią co do czego pracujesz dwa tygodnie i wypad nie ma zlecenia ,mają ludzi za nic

jkhj

kuki ja sie o dezwałem i juz tam nie robie i dobrze :)

kuki monster

E tam. Zakład jak zakład. Wszędzie to samo dno, niestety. Jeśli chodzi o magazyn, no cóż chłopaki mają za dużo wolnego czasu. Stoi sobie taki jeden przy komputerku i czeka aż wysunie się kosz, byle nie za często :-) Jeśli chodzi o podejście kierownictwa, no cóż. Nie jesteśmy zgraną ekipą i jest jak jest. Dupy jesteśmy i tyle. Nikt się nie postawi, to potem musimy w necie narzekać :)

Zostaw opinię o JP Foam Manufacturing Sp. z o.o. - Żory

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JP Foam Manufacturing Sp. z o.o.