Tajmax
2 276 5 1

Opinie o Tajmax

Filtruj opinie po kryteriach:

Grzegorz
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Albo niech się ktoś w końcu określi co dalej, albo zamówić towar, bo nie ma czym handlować, jakim cudem mamy wyrobić dobry wynik i wziąść przyzwoitą pensję jak nie ma czym handlować ?, ja pie...le robić za podstawe

Pomocna?
Tak17Nie1
Nowy
 Opinia

Witam. Trochę tu pracuje raz jest gorzej raz lepiej. Dużo zeczy i osub czasami drażni. Ale jest jak jest. Generalnie lubię tą pracę i firmę ciekawych ludzi tu poznałem i wogole. Z chęcią bym tu dalej pracował. Trzymam kciuki chociaż wszyscy raczej wiemy że to nie będzie proste. Prezesi nic nie mówią bo pewnie sami nie wiedzą co dalej będzie. Ja przynajmniej wierzę i walczę do końca. Uczciwie bo przez tyle lat współpracy myślę że tak się należy.

Pomocna?
Tak14Nie5
Powodzenia
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Nowy 23.05.2019 23:59

Popieram wpis i również życzę Firmie pozytywnego rozwiązania sytuacji .

Pomocna?
Tak7Nie1
Kim
 Opinia
@Powodzenia 24.05.2019 07:16

Ja cały czas trzymam kciuki.I wierzę ,ze się uda.

Pomocna?
Tak4Nie
Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Nowy 23.05.2019 23:59

Jeśli dużo ŻECZY oraz OSUB Cię drażni, to dobrze nie jest :D bo np. mnie to mogą drażnić RZECZY :) co do OSÓB to na pracowników nie ma co narzekać :)

Pomocna?
Tak2Nie1
Ktoś z Północy
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Nowy 23.05.2019 23:59

Dopóki nie ma wypowiedzeń, a wypłaty są na czas pracujemy dalej! Musimy wierzyć, że przetrwamy ten kryzys... Kto nie wierzy, niech się zwolni - teraz firmie potrzebni są ludzie, którzy chcą pomóc i na własne oczy zobaczyc jak Tajmax wstaje z kolan...

Pomocna?
Tak9Nie
Gruby Benek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ktoś z Północy 24.05.2019 17:43

O ja pier... Ktoś się chyba za dużo amerykańskich filmów naoglądał :D

Pomocna?
Tak6Nie2
TakToja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Gruby Benek 24.05.2019 21:04

???? ???? Zima nadchodzi! A po niej lato będzie! Hahaha za domaxu też były nadzieje.... Yak było pięknie, karkusy przyszły i wszystko zniszczyli. Haha tak właśnie im trzeba ciemnej masy i ślepych krów, co kredytów nabrali i boją się pracę zmienić a są tak ograniczeni że świata poza tajmaxem nie widzą hahahaha ktoś się dochrapał kierownika sklepu za dwa pińcet jaja. Żal mi niektórych z północy bo i ja zza muru

Pomocna?
Tak4Nie3
Prac
 Opinia

Wystarczyło raz na jakiś czas zrobić spotkanie z kierownikami sklepów. Zapytać, posłuchać, skonsultować. Na sklepie najlepiej wiedzą jak handlować. Ale jak się zatrudniało pożal się boże fachowców na górze i płaciło im krocie to niestety tak to się skończyło. Szkoda naszej pracy, szkoda naszych klientów, mogło być dobrze a jest upadek firmy........ Moim zdaniem Tajmax ma mega dobrych sprzedawców ale niestety nigdy nie docenionych.....

Pomocna?
Tak32Nie2
Jaaa
 Opinia
@Prac 22.05.2019 19:23

Mi rownież tego wszystkiego żal tal czlowiek sie starał.Cieszył sie z kazdego klienta który zadowolony wychodził ze sklepu.Atmosfera u nas na sklepie była super az sie chciało przychodzić do pracy chociaż nie pracowałam kilka lat ,ale jest mi bardzo przykro ,że to tak się kończy.Pozdrawiam kolegów i koleżanki z północy.

Pomocna?
Tak21Nie
Alex
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Prac 22.05.2019 19:23

100 % racja, pamietam jak parę lat temu tak było i świetnie działało. Każdy sklep jest inny , ma odmienne środowisko..

Pomocna?
Tak10Nie
Kolo
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Jaaa 22.05.2019 20:12

AJLOWJU

Pomocna?
Tak4Nie
Miro
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Nikt nie robi z nas złodziei. Czytaj ze zrozumieniem. W tym emailu chodzi o to,że część towaru należy do banku ze względu na kredyt. I tak! Dużo firm na polskim rynku posiada kredyty ???? to rzecz naturalna.. ludzie biorą kredyty na dom,mieszkanie itd. A firmy biorą kredyty na zapotrzebowanie ???? to jest tylko informacja ze względu na komornika.. W razie "W" żebyś mu nie wydał sprzętu, który nie należy do firmy tajmax tylko do banku. Zarząd tajmaxu na pewno będzie walczył do końca I tak łatwo się nie podda. Kwestia czasu i decyzji. Skończcie pisać głupoty, plotki o zamknięciu firmy itd. Po każdej burzy wychodzi słońce. A po waszych głupich komentarzach na temat firmy.. rejonowych itd aż wstyd że pracują tu tak fałszywe osoby. A jak na sklepie pojawi się któryś z rejonowych to nie głupio wam spojrzeć im prosto w oczy po tych komentarzach? Żenada.. macie rację.. pracownicy powinni być poinformowani co się dzieje, ale nikt tak naprawdę w tym momencie nie potrafi odpowiedzieć co się stanie.. Z dnia na dzień są nowe pomysły, negocjacje itd a jeśli będzie jakaś stu procentowa decyzja to na pewno nas poinformują. To ciężki czas dla tajmaxu.. zrozumcie to też. Kupa stresu dla całego zarządu, nieciekawa atmosfera.. oni też chcieliby wreszcie odetchnąć i wiedzieć co dalej. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak4Nie15
Statki na niebie
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Miro 22.05.2019 23:51

O jakim Komorniku piszesz?? Chyba jesteś mistrzem czytania między wierszami bo było wprost napisane o kradzieżach... Fałszywe osoby to Twoim zdaniem pracownicy którzy się martwią o firmę i swoją pracę? Którzy są traktowani jak zło konieczne a tak naprawdę pracują na całą firmę.. Bronienie regionalnych jest żenujące. No chyba że masz na myśli tych poprzednich na północy. Niepotrzebnie tylko podgrzewacz i tak gorącą atmosferę.

Pomocna?
Tak7Nie2
TakToja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Miro 22.05.2019 23:51

Wiesz co? Wiemy kim jesteś... Nie jednym z nas sprzedawców... Zobacz na profile z FB wysoko postawionych hrabiów z tajmaxu.... Kto był w tym roku za granicą ???? ????? To ciężki czas? Od zawsze mają za nic ludzi w sklepach.. Chcą zarobić jak najwięcej i uciec... Już jeden z regionów ucieka jak mnie widzi bo prawił herezje podobne do Twoich ???? ????

Pomocna?
Tak3Nie
Ela
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Kto jeszcze się łudzi że będzie dobrze, niech spojrzy na sklep internetowy Partner Agd Rtv, dostępna od ręki pralka dla klienta to tylko 1szt., reszta leży na sklepach. Prezesi przestańcie milczeć pora jakoś to wszystko godnie zakończyć;

Pomocna?
Tak12Nie1
Praca
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ela 22.05.2019 16:54

Po co gadac? Przeciez wiadomo ze to wina zwyklych pracownikow ze malo sie starali że nie umieją sprzedawać a uzarzadzających wszystko bylo ok

Pomocna?
Tak5Nie4
Ela
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Nie ma dziś rywalizacji regionów w polisach ?, regionalni śpicie ? albo już wreszcie przestaliście mydlić oczy;

Pomocna?
Tak14Nie
S99
 Opinia

S58 nadal szuka pracownika, wiec może nie będzie aż tak źle ?!?

Pomocna?
Tak7Nie7
Mirek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Smutno i dziwnie jakoś bez tych wiadomości o Polisach

Pomocna?
Tak13Nie1
Tomi
 Opinia
@Mirek 22.05.2019 14:40

Chyba ludzi już nie chcą dodatkowo wkur*** bo i tak morale jest bliskie zeru....

Pomocna?
Tak12Nie
S99
 Opinia
@Mirek 22.05.2019 14:40

Podobno dla Detalu jest jeszcze jakaś szansa na przetrwanie... Pisz POLISY!!!

Pomocna?
Tak1Nie
Prac
 Opinia

Regionalni M.K. i R.K. już oficjalnie potwierdzają że to koniec i żadnej innej opcji nie ma. Czekamy na oficjalnego maila od prezesów.

Pomocna?
Tak5Nie11
A
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Prac 22.05.2019 13:17

Po co pisać coś co jest nie potwierdzone. Jeżeli info oficjalne dajcie na to dowód.

Pomocna?
Tak8Nie
ABC
 Opinia
@A 22.05.2019 13:56

Dowód dostaniesz już niedługo... w formie wypowiedzenia. Koniec firmy.

Pomocna?
Tak1Nie5
Mirek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Prac 22.05.2019 13:17

Jak oficjalnie to powiedz mi gdzie ta oficjalna informacja od nich bo jakoś nie widzę ????? Co to za oficjalna informacja której nie dostaliśmy ???????

Pomocna?
Tak3Nie1
Zrezygnowany
 Opinia

Teraz jeszcze robią z Nas złodziei...... A w centrali potwietdzono już że to już koniec firmy...... Tylko ludzie na sklepach jeszcze nic nie wiedzą.....

Pomocna?
Tak23Nie3
Inny
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Zrezygnowany 22.05.2019 11:12

Odpowiedzialność materialna za kradzieże leży po stronie pracowników. To my za to odpowiadamy więc zarząd może spać spokojnie. Pracownicy pokryją straty. Swoją drogą ciekawe gdzie to tak kradną bo my jakoś nie słyszeliśmy...

Pomocna?
Tak9Nie
S99
 Opinia
@Zrezygnowany 22.05.2019 11:12

(usunięte przez administratora) też klient, lepszy taki niż żaden...

Pomocna?
Tak1Nie
NN
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Zrezygnowany 22.05.2019 11:12

BIORĄ WAS SWOJĄ MIARĄ

Pomocna?
Tak4Nie
Momon
 Opinia

Kolejny dzień mija a my dalej nic nie wiemy.........kompletny brak szacunku.......żenada..........

Pomocna?
Tak31Nie3
THUNDER
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Momon 20.05.2019 15:25

nie twój zasrany interes kim ty jesteś że by ci się tłumaczyli a może pracują nad tym żebyś miał prace popaprańcu .!!!!!!!!!!!!!!! i może potrzebny jest czas..!!!!!!

Pomocna?
Tak2Nie44
2
DARO
 Opinia
@THUNDER 20.05.2019 21:01

Ooooooo , znów się odezwał nasz wspaniały . Standardowe zachowanie w wypowiedziach.

Pomocna?
Tak11Nie
Północ
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@THUNDER 20.05.2019 21:01

Właśnie wiadomo który KR pokazał ta wypowiedzią jaki ma szacunek do ludzi :) Powodzenia

Pomocna?
Tak11Nie
Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@THUNDER 20.05.2019 21:01

Potrzebny jest czas? Czas to juz byl i sie dawno skonczyl, teraz potrzebne sa decyzje. Popaprancem to jestes sam, jesli uwazasz ze nie powinnismy wiedziec co sie z naki bedzie dzialo w najblizszym czasie, to wspolczuje glupoty. A (usunięte przez administratora) obowiazkiem pracodawcy jest informowanie swoich pracownikow o kondycji finansowej firmy. Oczywiscie jesli jest sie lojalnym wobec pracownika. Ale takie rzeczy nie w Tajmaxie. Tutaj nas maja na najgorszych (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak13Nie
THUNDER
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownik 21.05.2019 13:55

nie tobie czas jest potrzebny i nikt cie o to nie pyta siedź cicho na (usunięte przez administratora) i czekaj co dalej pozdrawiam

Pomocna?
TakNie13
2
Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@THUNDER 21.05.2019 17:02

W tym wlasnie jest problem, ze nikt sie tutaj nie pyta pracownika o nic, przez to to wszystko tonie. Siedział na (usunięte przez administratora) będę spokojniej jak będę wiedział cokolwiek o swojej przyszłości zawodowej, czy będę miał pracę i wypłatę czy nie. Czy będę miał za co żyć czy nie. Ileż można czekać? W normalnej firmie odbyłoby się to zupełnie inaczej. My jako pracownicy już dawno powinniśmy wiedzieć co jest grane i na co mamy się nastawiać. Dlaczego tak bronisz decyzji o ukrywaniu takiej sprawy? Jeśli mam być szczery to wyczuwam że jesteś osobą z zarządu

Pomocna?
Tak11Nie
THUNDER
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownik 21.05.2019 17:34

Też jestem pracownikiem i też czekanie mnie irytuje ale przekomarzanie się miedzy sobą nic nie zmieni, co powinni a co nie powinni tu nic nie zmieni uprośćmy to Poprostu bądźmy dobrej myśli a bedzie dobrze Wiara ponoć przenosi góry Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie11
Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@THUNDER 21.05.2019 21:06

Haha pracownikiem? Dobre sobie. Chociaż w sumie masz rację, osoba z zarządu jest również pracownikiem firmy Tajmax :) wierzyć? Na wiarę już za późno, teraz potrzebne są zdecydowane działania a nie wiara.

Pomocna?
Tak2Nie
Boby
 Opinia

Podobno Gracza pogotowie zabrało z firmy.....

Pomocna?
Tak14Nie1
R&R
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Boby 21.05.2019 22:07

Prawda .... życzę zdrowia dla Pana G.

Pomocna?
Tak8Nie1
Marcin
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Towaru brak na sklepach, nie ma czym handlować, klient kupuje u konkurencji, konkurencja już dawno rozpowiada że upadamy, a my czekamy łaskawie jak debile że ku..a może ktoś coś powie w końcu z właścicieli. Tą cała sytuacją firma po raz kolejny tylko potwierdza że żyje chyba w czasach kamienia łupanego;

Pomocna?
Tak16Nie
Maki
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Połowa dnia i 10:8..

Pomocna?
Tak13Nie4
miś
 Opinia
@Maki 17.05.2019 14:43

co to znaczy?

Pomocna?
Tak5Nie1
Benzema
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@miś 17.05.2019 16:30

Ze firma dalej jest i wszystko ok jak nie ma oficjalnej informacji to nalezy pracowac i tyle... wiem ze wiele osob by zle zyczylo firmie ale ja uwazam ze firma przetrwa kryzys i bedzie jeszcze silniejsza

Pomocna?
Tak2Nie16
Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Benzema 17.05.2019 17:35

Z tym to przesadzasz. Jakim cudem firma ma przetrwać kryzys i niby się wzmocnić, jak wychodząc na stany hurtowni sam przeżywasz głęboki kryzys :D nie ma nawet worków do odkurzacza, a Ty mówisz o byciu silniejszym :) ktoś nas przejmie albo firma ogłosi upadłość i będziemy bezrobotni :) i jeśli prawdą jest że przejmie Nas niejakie ABCData niewielu osobom znane i mające jeszcze gorsze opinie niż Tajmax :)

Pomocna?
Tak8Nie2
Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownik 17.05.2019 17:52

Konczsc swoja wypowiedz, to niewiele się zmieni odnośnie handlu i reklamy, której brakuje u Nas kompletnie :) może zacznie się lepiej sprzedawać IT i RTV ;) może to Nas trochę dźwignie do przodu, bo na razie to się cofamy w rozwoju zamiast się rozwijać :)

Pomocna?
Tak6Nie
szpaku
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Benzema 17.05.2019 17:35

Nikt źle nie życzy.Każdy pracował i dalej pracuje najlepiej jak potrafi .Niestety z firmą nie jest ok i niestety nie zapowiada się by było lepiej.Najwyższy czas by osoby zarządzające coś w końcu powiedziały co będzie dalej.

Pomocna?
Tak9Nie
pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@szpaku 17.05.2019 19:10

Szkoda że regionalni mydlą nam oczy może sami nie wiedzą jaka jest sytuacja a ich wizja przyszłości nie dopuszcza najgorszego scenariusza przychodzą rankingi kto ile polis sprzedaje mail że obowiązuje nas arkusz inspekcji skepu ale jak tu można pracować normalnie skoro nie wiemy nawet czy dostaniemy wypłaty za maj, mamy pracować na wynik nie mając towaru. Panie Tomaszu, Panie Jacku, Panie Piotrze, Panie Bartku, Panowie KRS prosimy o oficjalny komunikat czy mamy jeszcze pracę w czerwcu,

Pomocna?
Tak6Nie
Sprzedawca
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@pracownik 17.05.2019 21:36

Nic Ci nie odpiszą zapomnij masz robić wynik pomimo braku reklamy i braku towaru .Ale ważne że polisy są tego nie trzeba zamawiać ani wydawać pieniędzy na to.

Pomocna?
Tak5Nie
KIMG
 Opinia
@Pracownik 17.05.2019 17:52

Przychodzi klient , Dzień Dobry coś z samsunga z 40'' 43'' macie ...hmmm. Niestety nie . A może mikser tylko zelmera lub Maszynkę do mięsa ale też Zelmera......Niestety nie...... Dzień Dobry Potrzebuje Pralkę ale musi być LG Bosch Samsung ......hmmmm...... nie macie Dziękuje Do widzenia......Dzień dobry poproszę worki do Zelmera .......nie ma . A może radio do samochodu bo potrzebuję ....hmmmm przepraszam ale nie ma .......No dobrze to jak nic nie macie to jakieś Radio do domu chociaż ....przykro mi nie ma ... a kiedy będzie ??? Trzeba sie dowiadywać .

Pomocna?
Tak17Nie
KIMG
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Maki 17.05.2019 14:43

Może podwoicie ?

Pomocna?
TakNie
KIMG
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@miś 17.05.2019 16:30

kurcze skąd się urwałeś jak nie wiesz co to znaczy .....????

Pomocna?
TakNie
miś
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@KIMG 18.05.2019 00:56

nie pracuję w tajmaksie. jestem klientem hurtowym. interesuje się losem firmy, trzymam kciuki.

Pomocna?
Tak1Nie
Damian
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Pracownik 17.05.2019 17:52

Nawet nie masz pojęcia co to jest ABC Data. To wielka firma i nie opowiadaj głupot że gorsza niż Tajmax

Pomocna?
Tak4Nie1
KIMG
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Firma jest jaka jest , mam wieloletnie doświadczenie w tej branży od 2003 roku. pracowałem w 3 różnych Firmach. Ale powiem szczerze pomijając te wszystkie narzekania , pretensje nigdzie nigdy nie zarabiałem tak dobrze jak teraz, chodzi o kwestie premiowania , dobry wynik polis , TT , dodatki , zalegacze . I co najważniejsze ogólny wynik sklepu oscylujący na granicy 85-95%, naprawde możena fajnie zarobić. Też mnie wiele rzeczy wnerwia i ale przeraża mnie kwestia rozpadu firmy bo wiem że mimo iż bez problemu z moim doświadczeniem znajde prace w konkurencji ciężko mi będzie mieć wypłaty na poziomie tych które są teraz , aczkolwiek wiem że to też zależy od sklepu lokalizacji konkurencji itp.

Pomocna?
Tak3Nie12
TakToja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@KIMG 18.05.2019 01:54

???? ???? Co Ty piszesz ???? ????? Chyba doświadczenie masz z zurtu ???? ???? albo nigdzie umowy nie dostałeś, po okresie próbnym? jakie zarobki? Ile konkretnie? Pracowałem w konkurencji 5lat przed partnerem 4 lata w partnerze i teraz znowu w konkurencji bo z partnera żyć się nie dało ???? ???? teraz jako sprzedawca zarabiam więcej niż kierownik mojego byłego sklepu ???? ????

Pomocna?
Tak6Nie3
Kołodziej
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Tajmax porozumiał się z ABCDATA, na dniach ma być oficjalna informacja :) Magazyn w Łomży nie został zlikwidowany, dziś był tir z towarem z H01,który został rozładowany na H03, jednocześnie część towaru z Łomży trafiła do Krakowa na zasadzie wymiany. Koniec spekulacji.. Piszcie polisy.

Pomocna?
Tak14Nie1
Katarzyna
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kołodziej 16.05.2019 17:30

Potwierdzam :)

Pomocna?
Tak8Nie
Szpaku
 Opinia
@Kołodziej 16.05.2019 17:30

Pożyjemy zobaczymy....

Pomocna?
TakNie
Polisy to nie wszystko
 Opinia
@Kołodziej 16.05.2019 17:30

Mówisz o sprzedawaniu polis, co jest ważniejsze sprzedaż polis czy towaru?? Zdajesz sobie sprawę że bardzo często zniechęcamy klientów tym że staramy się przekabacić ich na polisę mówiąc że sprzęt jest ch...owy i że trzeba ubezpieczyć bo się zepsuje. To czym my w końcu handlujemy polisami czy sprzętem ?? Może zacznijmy sprzedawać ubezpieczenia do aut domów itp. po co handlować w tym przypadku towarem AGD RTV skoro nie liczy się obrót najważniejsza jest polisa

Pomocna?
Tak18Nie1
nikt
 Opinia
@Kołodziej 16.05.2019 17:30

ABC Data zostało sprzedane jakiś czas temu a więc mogli się porozumieć z funduszem inwestycyjnym który tą firmę przejął.

Pomocna?
Tak2Nie
Elo
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Polisy to nie wszystko 16.05.2019 20:49

Taka jest polityka firmy i tak działają wszystkie firmy rtv AGD na rynku. Chcesz to nie pisz polis i żyj za 1650zl. Nikt nie mówi że sprzęt to (usunięte przez administratora) przecież to zapewnienie spokoju na 5 lat ???? wystarczy popatrzeć na sprzedaż polis niektórych pracowników którzy z polis mają nawet tysiąc premii. To źle? Nie znam firmy w której polisy nie są częścią premii

Pomocna?
Tak3Nie8
Tabaluga
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Elo 17.05.2019 09:29

Uuu jakie konkretne dane... Który regionalny napisał? ????. Nie chodzi o pisanie polis w ogóle bo są klienci którzy są zainteresowani a czasami sami pytają o taką możliwość, chodzi o nachalność do jakiej jesteśmy przez was zmuszani. Do wspierania klientom że kupują (usunięte przez administratora) który się zepsuje po 2 latach. Skąd taka troska o nasze premie jak na codzień macie nas głęboko w du....?

Pomocna?
Tak7Nie
IT
 Opinia
@Tabaluga 17.05.2019 09:46

To chyba nie ulega wątpliwości który to napisał . On zawsze wie najlepiej i tylko chlapie bezsensownie jęzorem i na okrągło klepie te maile kto ile napisał . Czy sklep A interesuje ile napisał sklep B ??? Ale coś trzeba robić dla firmy . Hahaha . Pomóż lepiej na sklepach jak przyjedziesz a nie tylko chodzisz i rozkazujesz .

Pomocna?
Tak13Nie2
Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Polisy to nie wszystko 16.05.2019 20:49

Ok Polisy to nie wszystko, zgadza sie, ale powiem z perspektywy pracownika, ze ja osobiscie w poprzednim miesiacu zarobilbym niewiele wiecej niz minimalna wyplata krajowa, gdyby nie polisy wlasnie. Tak jak ktos tam niżej napisał, z samych polis można wyczesac naprawdę grube pieniądze dla samego siebie. A pozatym piszesz ze polisa to nie wszystko, zgadza się, ale żeby sprzedać polisę, najpierw musisz sprzedać towar, i tu kłania się odpowiedz na Twoją tezę o braku sprzedaży towaru. Jednakże nie ulega wątpliwości, że kwota jaką dostajemy za samą sprzedaż jest o wiele za niska i powinna ulec dużemu zwiekszeniu, bo kasa z polis powinna być dodatkiem a nie tak w zasadzie jedynym sensownym pieniądzem w naszej wypłacie.

Pomocna?
Tak5Nie3
Sprzedawca
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Polisy to nie wszystko 16.05.2019 20:49

No skończ pieprzyć ludziom że sprzęt jest do (usunięte przez administratora) bo nie na tym to polega :) jak nie radzisz sobie że sprzedażą polis do towaru to może powinieneś branże zmienic

Pomocna?
Tak2Nie6
Elo
 Opinia
@Tabaluga 17.05.2019 09:46

Napisal to pracownik :) Masz rację, produkty powinny byc premiowane a polisy dodatkiem.. Jesli nie radzisz sobie ze sprzedaza polis to zmien branze Co do rejonowych to taka jest ich praca.. muszą od nas wymagać i tyle. Kwestią do dyskusji może być to w jaki sposób tylko się za to zabierają.. Kogo obchodzi ze sklep A sprzedal wiecej niz B? To kwestia mobilizacji :) Ja osobiscie do R.K nic nie mam, wykonuje swoje zalozenia i tyle..

Pomocna?
Tak3Nie5
Tymek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Jak można w takim momencie nie informować pracowników o sytuacji w firmie. Bo co? Bo jeszcze trochę grosza wycisną? Jeszcze "ciśnijcie" polisy, jeszcze raty. Tu cos do maja jeszcze ciągniemy, tu na przyszłość. Po co mydlić oczy? Przeciez wszyscy mają rodziny, dzieci... Na miejscu kadry zarządzającej wstydziłbym się takiego postępowania. Jest to bardzo nie fair wobec Nas, sprzedawców. Przychodzimy do pracy, łatamy dziury tym co mamy. To nam klienci patrzą w oczy, nie Wam. O wiele łatwiej byłoby pracować, gdyby kazdy z nas wiedział na czym stoi. Ja nie rozumie takiego postepowania. Przeciez my nawet nie wiemy co mowic ludziom. Będzie? Nie Będzie? jutro za tydzien za miesiac nigdy? Nie ma w firmie osoby z jajem zeby prosto z mostu napisac ze jest zle, ze jest ciezko nie wiadomo co bedzie? Kazdy to zrozumie, ale nie kazdy zrozumie takie pojecie olewackie, ze na hurtowni nie ma NIC, nic sie nie pojawia, ale wszedzie slychac ze jest dobrze, bedzie dobrze. Nie bedzie i czas sie obudzic. Jest to przykre. Kolejny raz firma pokazuje, ze najniższy szczebel ma gleboko. Panie Jacku i Panie Tomku. Panie Barłomieju, Panie Piotrze, Panie Jerzy, Panie Michale i Panie Dawidzie i inni o ktorych zapomnialem. Tak nie powinno byc, odrobina szczerosci niegdy nie zaszkodziła.

Pomocna?
Tak43Nie1
Znudzony
 Opinia
@Tymek 15.05.2019 22:01

Od tych 10 maili dziennie wiadomo od kogo o polisach to już wymiotować się chce Ciągle tylko głaskanie za każdą wypisana polisę żeby tylko napisać . (usunięte przez administratora)lider dziś (usunięte przez administratora)tak trzymać ! Opanuj się człowieku wiem że tobie zawsze wszystkiego mało . Tylko 7 sklepów a gdzie reszta ? Wiesz gdzie ? W ......... !

Pomocna?
Tak25Nie
KIMG
 Opinia
@Znudzony 15.05.2019 23:07

Dokładnie rzygać się chce od tych jego wiadomości ........

Pomocna?
Tak11Nie1
Bobo
 Opinia
@KIMG 16.05.2019 11:54

Panie R.K. sporo ludzi z firmy już się zastanawia na pozwem o mobing jeżeli chodzi o Pana maile i Pańskie zachowanie. My mamy dość! Nie jesteśmy małymi dziećmi i nie chcemy tak być traktowani. Takiemu zachowaniu nie może być przyzwolenia.....

Pomocna?
Tak11Nie
Pracownik
 Opinia

Czekamy na oficjalne info, bo tyle już przewinęło się informacji takich i takich że można się pogubić. Co ma być to będzie. Wpływu na to nie ma nikt z nas..

Pomocna?
Tak5Nie1
Marcin
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

O i tak się kończy słuchanie i zatrudnianie pożal się Boże speców od reklamy i rozwoju firmy ludzi, na których łoży się nie małe pieniądze, a wystarczyło słuchać i dać dobrze ludziom zarobić na sklepach i dalej było by dobrze;

Pomocna?
Tak30Nie
Kozak
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Marcin 15.05.2019 22:37

W zupełności się z tym zgadzam. Po co nam były te wszystkie "OPE-srope". Czy nie było lepiej bez tego?!

Pomocna?
Tak9Nie
KIMG
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kozak 16.05.2019 09:31

Ope miało na celu zamydlić pracownikom oczy , że nie ma towaru na hurtowniach i żeby się ze sobą nim wymieniać

Pomocna?
Tak3Nie
Teodor
 Opinia

Firma w piątek ogłosi upadłość. Potwierdzone.

Pomocna?
Tak15Nie5
partnerzak
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Teodor 15.05.2019 12:03

skąd taka informacja?

Pomocna?
Tak7Nie1
partnerzak
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Teodor 15.05.2019 12:03

wiadomo co dalej ze sklepami ?

Pomocna?
Tak5Nie1
Kozak
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Teodor 15.05.2019 12:03

Przez kogo potwierdzone? Ja też mogę napisać, że potwierdzonym info jest to, że w piątek kupi Tajmax jakaś inna FIRMA.. Takie potwierdzenie wystarcza?

Pomocna?
Tak6Nie1
Łukasz
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Teodor 15.05.2019 12:03

Skąd masz informację,że upadłość?

Pomocna?
Tak4Nie1
paragwaj
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Teodor 15.05.2019 12:03

W bazie KRS nie ma żadnych zgłoszeń upadłości firmy. Na dzień dzisiejszy wszystko jest w porządku.

Pomocna?
Tak7Nie
Anon
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@paragwaj 15.05.2019 16:25

A jaki ma firma termin na zgłoszenie do krs?

Pomocna?
Tak5Nie
Adrian
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@partnerzak 15.05.2019 12:57

dokładnie.. po co napiętnować ? i tak wszyscy napewno są kłębkiem nerwów.. :(

Pomocna?
Tak2Nie
Adrian
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Teodor 15.05.2019 12:03

Nie do pojęcia.. Tyle lat pracy i serca wlozonego w pracę.. Aa zero informacji.. Ludzie mają kredyty potrzebują informacji by żyć ????zlitujcie się

Pomocna?
Tak2Nie1
beang123
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Magazyn H03 jest likwidowany.. Dzisiaj są tam 3 Tiry i zbierają kretki..

Pomocna?
Tak8Nie1
Przemytnik
 Opinia
@beang123 15.05.2019 14:53

Masz złe info kolego , Tiruf jest dziesięć.. Przenoszą magazyn na Madagaskar , lemury ponoć pracują tylko za owoce :-) :-D

Pomocna?
Tak10Nie
Szpaku
 Opinia
@beang123 15.05.2019 14:53

Wszystko jest jasne .Firma oglosi upadlość zaden cud sie nie zdarzy.To juz pewne

Pomocna?
Tak1Nie
Szpaku
 Opinia

Najwyższy czas by w końcu powiedzieć pracownikom co się dzieje.Tak się nie robi bądźcie z nami szczerzy.Byśmy sobie pracy już szukali .

Pomocna?
Tak9Nie
Janosik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Szpaku 15.05.2019 07:22

Od kogo wymagasz szczerości ????!!!! Na pewno nie od firmy . Regionalni też są zakłamani do samego końca . Tylko cały czas słyszę : będzie dobrze , piszcie polisy . Wyścig szczurów . Tak tak Radziu. ????

Pomocna?
Tak19Nie1
Tomek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Tajmax był całym moim życiem, co ja teraz zrobie?? hymm... zostaje już tylko alkohol....

Pomocna?
Tak18Nie
R&R
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

(usunięte przez administratora),1szy kontrachen mial kupic firma i zrezygnowal pozostal jeszcze 1en z wawy(Abc data)ale oni chca polowe firmy prezezi graja o wieksze ugranie na sprzedazy ale jakto mowia w firmie jiz po ptokach...,sumujac to fo kupy milo bylo 6lat strzelilo i good bay...

Pomocna?
Tak10Nie
Nemesis
 Opinia
@R&R 14.05.2019 15:51

Fejk czy prawda, możesz potwierdzić?

Pomocna?
TakNie
Potwierdzać zawodowy
 Opinia
@Nemesis 14.05.2019 17:42

Potwierdzam

Pomocna?
Tak2Nie
Para
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@R&R 14.05.2019 15:51

A sa jakies oficjalne wiadomosci bo narazie to gdybanie

Pomocna?
Tak1Nie
Północ
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@R&R 14.05.2019 15:51

Niech firma poszanuje swoich pracowników i niech sama powie na jakich stanowiskach stoją!!! Co się dzieje? Czy pracownicy którzy przez wiele lat przynosili zysk dla firmy mają dalej żyć w nie pewności co dalej? (usunięte przez administratora) poszanujcie ludzi , a nie wysyłajcie pachołków w postaci kierowników regionalnych którzy ściemniają że wszystko jest ok !!!

Pomocna?
Tak9Nie
Potwierdzać zawodowy
 Opinia
@Para 14.05.2019 19:53

Potwierdzam, że to albo fejk albo prawda.

Pomocna?
TakNie1
Charlie
 Opinia

Słyszałem ,że pracownicy organizują spotkanie pożegnalne z firmą na statku w Augustowie.....

Pomocna?
Tak10Nie
Krakowiak
 Opinia

Upadłość czy przejęcie przez inwestora? Ltoś wie jaka sytuacja?

Pomocna?
Tak4Nie1
123
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Krakowiak 10.05.2019 17:40

To jest niepoważne. Nikt o niczym nie informuje pracownika wprost.

Pomocna?
Tak3Nie1
321
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Krakowiak 10.05.2019 17:40

O czym wy mówicie? chwilowy kryzys firma przetrwa i sie jeszcze bardziej rozwinie...

Pomocna?
Tak3Nie10
szef
 Opinia
@123 10.05.2019 20:37

I tu nie masz racji . Wyszków i Gołdap informację dostali wprost :)

Pomocna?
Tak4Nie
Byku
 Opinia

W Domaxie była jasna sytuacja , 5 m-cy wcześniej prezes oznajmił pracownikom co zamierza i każdy wiedział co chce dalej robić , niestety w Tajmaxie cały czas do końca tajemnica. Myślę że pracownicy są poważnymi ludźmi i chcieliby aby pracodawca traktował ich też poważnie. Widać po sklepach co się dzieje , brak towaru itp , więc nie lepiej powiedzieć wprost co dzieje się z firmą ? to na pewno wyeliminuje pisanie domysłów ( zamyka się , kara z US , czy się sprzedaje )na forum.

Pomocna?
Tak11Nie
Szpaku
 Opinia
@Byku 13.05.2019 13:54

Dokladnie cięzko tak się pracuje .Bardzo chciało by sie sprzedawać towar tylko za bardzo nie ma czym ....

Pomocna?
Tak1Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie1
Antonio
 Opinia

Brzmi jak kolejny Fake News, zwłaszcza że już kilka m-cy temu pojawiały się plotki , że "Tajmax się zwija" ... Można gdzieś znaleźć potwierdzenie tej informacji ?

Pomocna?
Tak1Nie
Praca
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Mozna gdzies potwierdzic wiadomosc?czy kolejna plotka ala typu ze przejmuje firme neonet castorama itd

Pomocna?
TakNie
Antonio
 Opinia
@Praca 13.05.2019 19:43

Słyszałem też coś o Komputroniku , ale żadnych konkretów...

Pomocna?
TakNie1
man
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

i coś więcej wiadomo?

Pomocna?
TakNie2
Olo
 Opinia

Kto kupuje firmę Tajmax?

Pomocna?
Tak8Nie2
Natala
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Olo 24.04.2019 04:58

Podobno neonet , mycenter i euro wykupują

Pomocna?
Tak1Nie5
Lala
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Olo 24.04.2019 04:58

A ja słyszałam ze ikea albo castorama ????

Pomocna?
Tak10Nie
Nemesis
 Opinia
@Natala 24.04.2019 14:31

Gdybanie, Gdybanie, gdybanie. Podobno to, podobno tamto. Plotka goni plotkę...

Pomocna?
Tak2Nie
pułkowik dąbek
 Opinia
@Lala 24.04.2019 21:12

żabka bierze wszystko

Pomocna?
Tak4Nie
Konsument
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Olo 24.04.2019 04:58

Jako konsument to ceny są dużo niższe u konkurencji niż w tajmaxie wiec jaki tu zysk ze sprzedazy skoro inni kupuja gdzie indziej nawet pracownicy bo taniej. Wiec moze i dobrze ze sie zwijają po co sobie nerwy psuć no chyba ze zmniejsza pensje tym co ,,dużo" zarabiają i znajdzie sie wiecej pieniedxy w budzecie na wieksze zakupy

Pomocna?
Tak6Nie7
Konsument 2
 Opinia
@Konsument 03.05.2019 08:19

Niestety "góra" tego nie widzi. Ceny z kosmosu i asortyment kiepski. Więc nic dziwnego że na sklepach pustki. Byłem, widziałem. Mocno rozczarowany. Nie polecam.

Pomocna?
Tak3Nie2
2

Zostaw opinię o Tajmax - Kraków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tajmax

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny