STU ERGO Hestia

• Galeria
  • Benefity
  • Zrównoważony Rozwój
  • Jak wygląda rekrutacja
  • Oferta dla studentów i absolwentów

Kim jesteśmy?

Oferty pracy

Galeria

Benefity

Zrównoważony Rozwój

Jak wygląda rekrutacja

Oferta dla studentów i absolwentów

• Gdańsk
  • Barniewice
  • Bysewo
  • Rębiechowo

3. Opinie o pracodawcach Sopot
  5. Opinie o STU ERGO Hestia S.A.

Opinie o STU ERGO Hestia Sopot

Nie przegap nowości o STU ERGO Hestia S.A.!

Pot3ncjalny kqndydat

22.11.2021 23:30

Od 6 lat wysylam cv na rozne stanowiska na ktore jest nabor ogloszony na stronie Hestii albo na portalach w necie. Nigdy mnie na zadna rozmowe nie poproszono. Musi tam byc straszny balagan skoro moje cv ginie, albo tez firma sama nie wie jakich szuka ludzi.
    ANDRE

18.11.2021 12:31

Nie polecam !!! To co wyprawiają żeby tylko nie wypłacić kosztów poniesionych przez poszkodowanego to przechodzi ludzkie pojęcie.
    kand1

22.11.2021 07:24

No w końcu takie jest zadanie firmy ubezpieczeniowej żeby skutecznie weryfikować cfaniaków. W tej roli hestia daje rade, ale jako pracodawca wypada poniżej poziomu. To przypadek, czy raczej ukartowane? i skąd takie pomysły?
    Myszka Miki

14.11.2021 19:42

Hestia bije rekordy popularności wśród młodzieży :) zła strona mocy :) każda nasza opinia negatywna i pozytywna musi zostać skomentowana dlaczego? Sorry bo taką mam opinię, wpisuje i co komu do tego jaką mam opinię. W życiu nie widziałam takiej firmy! Dlaczego mam opinie o braku płatnych nadgodzin udowadniać! Światła na Hestii palą się do 20 i dłużej, co tu komentować i przechodzić przez formularze hestyjnych hr.
    Paweł

14.11.2021 18:57

Na Linkedln „ERGO Hestia Sygnatariuszem Deklaracja Odpowiedzialnej Sprzedaży”, komentarze publikacji zostały wyłączone przez HR ERGO Hestii. Trudno to nawet komentować :(
    Dramat

14.11.2021 17:15

Droga Hestio, kilka dni temu widzieliśmy wpis na GoWork, który za sprawą Hestii nagle zniknął (?). Wpis poruszał ważny temat moderowania przez Hestię postów na GoWork, był wymowny i szczery. Ile to już razy HR ERGO Hestii zdejmowały wpisy nas Internautów, to się nazywa kupowanie dobrego PR o firmie. Niegodne działania we współczesnym świecie i brak obiektywizmu HR EH. Smutne i prawdziwe.
    Sopocianka

14.11.2021 07:30

Jak na firmę,która kreuje się na otwartą na różnorodność, Hestia jak widać jest bardzo zamknięta na opinie różne od krystalicznego wizerunku kreowanego na zewnątrz. Wycinanie wypowiedzi, przesadne ich moderowanie i "pogróżki" są najlepszym dowodem na to,że nie dzieje się w środku dobrze,a tworzy się fałszywie dobry wizerunek.
    Amelia

06.11.2021 02:45

Pracuje w Hestii i to, (usunięte przez administratora)coś niezwykłego tu jest na porządku dziennym. Nie polecam pracy osobom wrażliwym. Muszę pracować. (usunięte przez administratora) Atmosfera pracy słaba dla ludzi w każdym wieku.

07.10.2021 10:08

Ile jest zmian w STU ERGO Hestia S.A.?
    Zmiana

03.11.2021 13:42

Same zmiany
    Iwanna

01.11.2021 19:30

Interesowała się pracą w tej firmie, a oto moje wnioski, jestem ciekawa trafności spostrzeżeń: firma chce być postrzegana, jako korporacja, ale oferuje pracownikom niewiele, jedynie ładne budynki i samochód szefa do pooglądania. Kierownictwo przyspawane do stołków. Zrobi wszystko aby nie dopuścić świeżej krwi. W efekcie nowi pracownicy dostają niewykonalne zadania. (usunięte przez administratora) Podejrzewam, że w obiegu jest cała masa procedur, których nikt nie jest w stanie ogarnąć i które przeczą sobie nawzajem - ale jest to paliwo dla "doświadczonego kierownictwa". (usunięte przez administratora)czas najwyższy na zmiany. Do tego nic nie przyciąga mnie w ogłoszeniach rekrutacyjnych, mało konkretów - nie składam mojego cv. Żałuję, zmieńcie coś.
    Lolo

22.09.2021 18:55

Ja jak słyszę bonusy ,darmowy dentysta ,czy inne darmowe,to jest podstawa dzisiejszych czasach ,jak ktoś oferuje bonusy i coś zadarmo(usunięte przez administratora) ,bo wdzisiejszych czasach to jest podstawa a nie nowość ,sa firmy co płacą za dojazd do pracy lub opłacają .a nie bonus (usunięte przez administratora)
    Kandydat na staż

06.07.2021 16:21

Byłam, na prelekcji na której Ergo Hestia zachęcała do skorzystania z oferty letnich staży. Wmawiali, że jest indywidualne podejście do każdego z kandydatów oraz że poinformują w przeciągu tygodnia, bo nie lubią zostawiać kandydatów w stanie niepewności. Po zaproszeniu na rozmowę kwalifikacyjną czekałam 2 tygodnie, aż HR zadzwoni i poinformuje mnie co z moją kandydaturą. Niestety po 2 tygodniach stwierdziłam, że warto samemu się dowiedzieć. Śmieszne jest to, że Ergo Hestia wmawia, że chce iść pod prąd i łamać stereotyp "zadzwonimy do Pani", a robi dokładnie to samo wbrew temu co obiecuje.
    Mirek

14.07.2021 09:33

Dopiero teraz przeczytałem dalsze wpisy, w tym wpis osoby z nickiem trauma z tego roku. Całkiem świeży. Cud, że jeszcze macie chętnych do pracy. Nie wysyłam mojego cv do was.
    STU ERGO Hestia S.A.

27.07.2021 08:48

Dzień dobry, kontakt do nas niezmiennie można znaleźć na stronie www.kariera.ergohestia.pl dostępny jest tam czat z Opiekunem Kandydata, który odpowie na wszelkie pytania czy wątpliwości. Każda osoba, która bierze udział w rekrutacji ma także bezpośredni kontakt do rekrutera. Zapraszamy do kontaktu.
    Mariusz

03.07.2021 14:08

Słabe odszkodowanie za zalanie łazienki 280 zł sufit zniszczony płytki odchodzą fachowiec liczy 80 zł za godzienę razy 8 plus 500zl materiały sprawaCA21/42434/21 sknery ceny 1990 roku za wapno i kredę ....
    Maggie Q

25.05.2021 12:29

Kto w Ergo pracował ten w cyrku się nie śmieje.
    Janna

06.06.2021 16:32

Dlaczego się nie śmieje - czy dlatego, że widział większy galimatias i poniewieranie, czy dlatego, że nie stać go na loda dla swojego dziecka? A może chodzi o śmianie się w ogóle - nie śmieje się bo nie ma jedynek i mu wstyd? A może ma żółte zęby od papierosów.
    ania

06.05.2021 15:29

Referent ds. Obsługi Ubezpieczeń pomorskie 27.04.2021 w jakim mieście jest praca? widzę też Gdańsk - gdzie dokładnie znajduje się placówka?
    STU ERGO Hestia S.A.

07.05.2021 11:55

Dzień dobry, w przypadku tego stanowiska miejsce pracy to Gdańsk, ul. Jelitkowska 51. Pozdrawiamy.
    eh

15.05.2021 02:00

Zapewne chodzi o placówkę na Jelitkowskiej 51 w Gdańsku :)
    Ciekawy

12.05.2021 12:03

Ktos wie coś o likwidacji szkód zagranicznych?
    Pytanie do osób z firmy

02.03.2021 21:46

Zwróciłem uwagę na profil Państwa firmy, gdyż jako nieliczni informujecie internautów o odpowiedzialności karnej i cywilnej za umieszczanie ocen. Macie też sporo wpisów ocenzurowanych, a z kontekstu nie wynika, iż usunięto wulgaryzm. W jakich przypadkach inicjujecie Państwo cenzurę - czy dopuszczacie jedynie wpisy skorelowane z wyrokami sądów pracy, w których występujecie jako strona? Jaki jest cel takich działań - odstraszanie, czy zachęcanie kandydata do pracy? Bardzo proszę o odpowiedź i nie cenzurowanie mojego pytania, nie zawiera wulgaryzmów ani niepotwierdzonych wyrokiem faktów.

16.03.2021 11:49

Przyłączam się i poproszę
    Marcin z Trójmiasta

04.05.2021 19:46

Uważam, że najbardziej boimy się nieznanego a idąc dalej muslę, że publikowanie ocenzurowanych postów może przynieść więcej szkody niż pożytku. Dlaczego państwo nie odpowiadacie na proste pytania? Jaką postawę w ten sposób chcecie zademonstrować? Czy Naprawdę Wasze intencje są zgodnie z deklaracjami? Słabe to jest, naprawdę.
    Anna

05.01.2021 18:15

do @ Kandydat, chociaż chyba powinnam napisać ,,do Kandydatka'' PRAWDA ?. Zastanawia mnie jedno: skoro nie pracujesz w tej firmie, to skąd Twoja aktywności na profilu tego pracodawcy. Czemu jesteś taki /taka aktywna ? Ja mogę o sobie powiedzieć, że jestem pracownikiem firmy Ergo Hestia S.A.. Lubię i cenię przełożonego oraz mój zespół. Praca nie jest łatwa, bywa ciężko, ale razem dajemy radę wszystkim wyzwaniom. Nigdy, nikt nie odmówił mi wsparcia a współpracownicy są pomocni i życzliwi. P.s. mało który pracodawca akceptuje przyjazd do pracy od 11:00. Ty wiesz co mam na myśli.
    Nat

01.05.2021 10:54

@Max co za bzdury opowiadasz. Nie zaczyna się od najniższej krajowej nawet jako Referent jest to kwota wyższa. Prz każdym awansie na wyższe stanowisko jest podwyżka, nie duża ale jest. A średni staż pracy to 8 lat wiec rotacja wcale nie jest taka wysoka. Praca likwidatora nie jest prosta i nie każdy się do tego nadaje i chyba Ci którym nie idzie piszą tutaj ze swojej frustracji takie bzdury.
    Mark

03.05.2021 20:50

Drogi Nat przewiń kilka ekranów zanim cos napiszesz. Średni staż pracy 8 lat to nie jest duża rotacja? (usunięte przez administratora)Planuję założyć rodzinę i nie znajduję u siebie odwagi na aplikowanie. Powodzenia!
    Truskawka

30.04.2021 16:16

Czy ktoś pracował jako likwidator szkód komunikacyjnych ? Jak warunki ? I jakiego wynagrodzenia można się spodziewać ?
    KAmil

28.04.2021 19:43

Do pracowników - nie rozumiem was. (usunięte przez administratora) O co wam chodzi drodzy pracownicy? Czy biadolenie jest waszą wymówką i przykrywką nieudolności? W takim razie szanujcie to co macie i wychwalajcie pod niebiosa!
    trauma

18.04.2021 13:58

Pracownikiem Hestii przestałam być kilkanaście miesięcy temu. Potrzebowałam tego czasu aby dojść do siebie i napisać rzetelną opinię nie będąc pod wpływem silnych emocji. Pracy w Hestii nie polecam nikomu. Na samym początku byłam zadowolona. Miły zespół i elastyczne godziny zapowiadały fajną pracę. O naiwności! Kiedy szłam na zasłużony urlop (obowiązkowy 2 tygodniowy, który zapewnia mi polskie prawo) czułam jakbym robiła problem bo "nie ma rąk do pracy". Bardzo ciężko było się porozumieć w sprawie przysługującego mi urlopu. Gdy tylko podejmowałam próbę uzgodnienia terminu kierowniczka stawała się bardzo nieprzyjemna. Często pracy było tak dużo, że nie byłam w stanie zrobić wszystkiego w przewidzianym czasie. Zgłaszałam, że potrzebuję pomocy, że nie dam rady sama (pierwszy miesiąc pracy) ale nie wysłuchano mnie. A potem były pretensje, bo klient niezadowolony. Na wszelkie głosy zespołu, że nie dajemy rady odpowiadano, że jesteśmy drużyną (czy tam hestianami) i pracujemy na wspólny sukces firmy... Na szczęście ten czas już za mną. Zmieniłam pracę i wiem, że może być normalnie.
    Trauma

22.04.2021 23:28

Nie chciałabym udostępniać takich szczegółów, które mogłyby mnie zidentyfikować. Jeśli osoba odpowiedzialna za takie traktowanie mnie poniosłaby konsekwencje, mogłaby nie być z tego faktu zadowolona. Jestem młoda i niewykluczone, że spotkam jeszcze swoją byłą kierowniczkę na drodze zawodowej. Wolę nie robić sobie wrogów. Aby nie dopuścić do takich sytuacji w przyszłości dobrym pomysłem byłoby przeszkolenie kadry menadżerskiej nie tylko z czysto biznesowych aspektów ale też z tego jak traktować podwładnych z szacunkiem.
    Mały Pracownik

23.04.2021 15:38

Są biura, (usunięte przez administratora)gdzie atmosfera jest fatalna. HR o tym wiedzą, ale dyr. ma za silną pozycję(usunięte przez administratora). Nie mamy odpraw lub na odprawy chodzą wybrani pracownicy. Zarządzanie nie ma tu nic wspólnego z prawdziwym zarządzaniem. Żadnej inf. zwrotnej o wynikach. O ważnych sprawach w firmie dowiadujemy się od innych. Dyr. ma swoich pupili i tak jest od długiego czasu. Co może taki mały pracownik? Nic. Rozumiem koleżankę, że nie podaje szczegółów. HR znają prawdę, jak wyglada zarządzanie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w STU ERGO Hestia?

Kontakt - STU ERGO Hestia S.A.

Hestii 1 81-731 Sopot

Branża główna: Ubezpieczenia

Rodzic

25.03.2021 14:32

Szanowny dziale HR! Wiem ze cenicie sobie dobra komunikację, szczególnie w istotnych kwestiach, zatem przedstawiam pomysł na jej polepszenie: Zamiast informacji dotyczących obchodów 30 lecia firmy dla pracowników cenniejsze byłyby informacje dotyczące zamknięcia żłobków, zasiłku opiekuńczego itd. P.s. Fajnie by było gdybyście uwinęli się z informacją szybciej niż do 16 30 w piątek bo nie wiemy czy organizować opiekunki, zastępstwa
    Zasoby (nie)ludzkie

20.03.2021 01:12

HR ERGO Hestii przechodzą w ostatnim czasie same siebie. Start na GoWork komunikatu straszącego pracowników aktualnych i kandydatów o odpowiedzialności karnej i cywilnej za wpisy, będące nie w smak HR, podstawione osoby Adamy itd. i ZNÓW odstraszające ludzi inf., grożenie palcem, a teraz ogłoszenie na forum ankiety o pikniku, piknik razem, czy w podgrupach. W pon. NOWA ankieta, czy HR Hestii wzbogacone o nowych ludzi są super (pytanie, skąd w HR taka potrzeba stale nowych ludzi, a może wesprzeć etatami likwidację?). Konkursy, ankiety, warsztaty, żyć nie umierać, a może czasem, tylko czasem, trzeba popracować, a może praktyki HR na czatach, a może w likwidacji, a to MY, którzy nie wiemy w co włożyć ręce, przygotujemy kolejną ankietę, niezwykle "ważną". Taka ankieta to być albo nie być dla likwidatora. Brawo HR :( Grunt to wyczucie potrzeby pracowników.
    Hestianka z social media

06.03.2021 00:43

Umieściłam post, zdjęcia na Facebooku. Kilka dni później otrzymałam kilkanaście wiadomości od znajomych. Jestem niedługo i nie za bardzo zrozumiałam brak lajków, komentarzy pod postem, taki dobry zwyczaj Facebookowy od X lat. Co się okazało po rozmowach? Social media są sprawdzane przez HR ERGO Hestii, więc pracownicy boją się pisać, lajkować na forum, bo boją się o pracę, o reakcję HR(usunięte przez administratora)Proszę zakończyć takie poczynania wobec pracowników.
    Max

07.03.2021 20:19

@Zorba, trochę definicji: lajk to oznaczenie przez oglądającego wpis, zdjęcia itp. w mediach społecznościowych, zwłaszcza na Facebooku, przez które dajemy znać, że wpis, zdjęcie podoba się lub, że się z postem nie zgadza. Mnóstwo osób wyznaje zasadę, że jeśli czegoś nie ma na Facebooku, to znaczy, że w ogóle się nie wydarzyło. Ustawia się odpowiedni status i zbiera kolejne lajki. Najlepiej jeszcze uzupełnić to fotką na Instagramie, np. selfie, dodać odpowiedni filtr, nadający zdjęciu artystycznego sznytu, oznaczyć np. tagiem #swieta oraz #prezenty. Ludzie na całym świecie mają do tego prawo, a inwigilowanie mediów społecznościowych w Hestii, co i kto napisał, jest grą poniżej pasa. Zgadzam się z koleżanką, która porusza temat kontroli social media. Samo zło :(
    Mała Mi

13.03.2021 12:43

Wygląda to tak, jakby ktoś z niższego szczebla kierownictwa Hestii przestraszył się komentarzy na Gowork dotyczących efektów jego działań i w efekcie wprowadził kilka nieznaczących opinii i wpisów z komputera męża lub dziecka. Tak aby Prezes albo któryś ze znajomych Prezesa przypadkiem nie odkrył tej radosnej twórczości. Trolle są bardziej profesjonalne i przynajmniej angażują się w to co robią, a nie działają na pokaz.
    Moderowanie opinii

08.02.2021 20:17

Zaskakująca sprawa, którą zauważyłem na Gowork. Wczoraj, w niedzielę 07.02., czytałem wszystkie opinie na temat Hestii, było 388 opinii. Dziś 08.02., zostało 387 opinii. Brakuje opinii, którą dokładnie przeczytałem na temat Hestii. Zniknęła z Platformy po publikacji i ogłoszeniu. Ciekawe dlaczego. Niedopuszczalne działania.
    Brawo!

05.02.2021 22:55

Komunikaty HR Ergo Hestii, sprawiają, że pracownik tej firmy, czy kandydat do pracy czuje strach. Czy strach, powszechny w tej firmie, ma przynieść „rozgłos?? Czy o taki „rozgłos” chodziło firmie. Na pewno nie. Atmosfera w firmie jest kluczowa. Ktoś tu mocno działa emocjonalnie, i nie jest profesjonalistą :( przykre, bo kiedyś wydawało się, że Hestia ma potencjał.

05.02.2021 11:46

Pan lub Pani z Hestii trochę "pocisnęła" fantazją, bo w końcu fantazja jest od tego ;). (usunięte przez administratora)Kuriozum ;). Notabene na szczęście nie mam nic wspólnego z tym wpisem ani z tą firmą, ale fajne wystawiacie sobie świadectwo, (usunięte przez administratora) Kuriozum :). Normalnie foch z przytupem :D.
    Doświadczony kandydat

05.02.2021 00:44

Jestem na etapie rozmów rekrutacyjnych z kilkoma Pracodawcami. Przeczytałem opinie na Gowork o Hestii. (usunięte przez administratora)Employer branding zewnętrzny skierowany jest przecież do potencjalnych pracowników. O ile się nie mylę, celem tych działań jest stworzenie wizerunku firmy jako atrakcyjnego miejsca pracy. Pierwszy raz widzę tak aktywną w sposób negatywny promocję firmy w serwisach ogłoszeniowych na dużej i znanej Platformie, (usunięte przez administratora) na pewno nie trafiające w ten sposób do grupy docelowej. (usunięte przez administratora) Dziękuję Gowork za Platformę, pomaga podejmować ważne decyzje życiowe.
    Hestianin

27.01.2021 22:03

Często rozmawiamy teraz w BOiLS o zatrudnieniach. Pracy mamy mnóstwo, pandemia nie wpłynęła na niższe wolumeny wpływu. Kierownicy, Dyrektorzy BOiLS walczyli wręcz, aby nie zwalniać Kolegów i Koleżanek. (usunięte przez administratora)a teraz stoimy przed faktem nowych zatrudnień, wszystko się wydłuża, jesteśmy przemęczeni. (usunięte przez administratora)rozwiązaniem nie są warsztaty z mindfulness, które proponujecie i generujecie niepotrzebne koszty, po co?? Oczekujemy profesjonalnej polityki HR, zatrudnień dostosowanych do likwidacji, obsługi, dobrych wynagrodzeń. Jestem wytrawnym internautą i nie spotkałem się z komunikatami na blogach i platformach, które odstraszają kandydatów, na pewno nie zachęcają do pracy w naszej firmie. HR powinny nas Hestian wspierać.
    Zniesmaczona27

23.01.2021 19:03

Pierwszy raz spotykam się (usunięte przez administratora)obecnych, lub byłych pracowników, którzy chcą podzielić się swoimi wrażeniami,które mogą być niepopularne dla władz firmy. Forum to, z założenia, ma służyć poznaniu prawdziwych opinii,a nie moderowanych przez władze firmy...(usunięte przez administratora) ,...Jak ktoś ma inne zdanie niż szefostwo(usunięte przez administratora)Firma długo zostaje w pamięci,ale chyba o taką pamięć nie powinno chodzić
    bella

10.07.2018 10:34

Czytam te opinie i naprawdę aż trudno mi wierzyć w te brednie... Miałam przyjemność pracować w tej firmie, a dokładnie w Biurze Windykacji i nie mogę powiedzieć złego słowa.Dyrektor podchodził do nas jak do człowieka, a nie jak do nie znaczącego nic korpo-ludka, zawsze była możliwość dogadania się jeżeli przychodziło się bez kręcenia i stawiało sprawę jasno. Wszyscy słuchali się nawzajem.Mój kierownik zawsze dawał możliwość rozwoju, z tego co wiem w innych działach było tak samo.Do tego przy każdej okazji całym działem były organizowane wspólne wyjścia, impreza, oglądanie meczów. Firma stawiała na relację jakie były w zespołach. Naprawdę nigdy nie spotkałam się tam z brakiem uprzejmości, a ta firma nauczyła mnie bardzo wielu rzeczy (gdzie wcześniej pracowałam w Krakowie i Warszawie więc mam porównanie ). Przy rekrutacji do innych działów zawsze można było się kontaktować się z HR dopytać jeśli coś było nie jasne. Oczywiście zgadzam się że pewne osoby nie powinny być tam kierownikami i to w dużej mierze odpowiada za to że ktoś odchodzi, lub że są złe sytuacje w zespole, aczkolwiek są to bardzo sporadyczne przypadki. Czytając te opinie na temat nie przedłużonych umów no cóż.. myślę że piszą to osoby które w żaden sposób nie wykazały się na okresie próbnym, nie pokazały że im zależy, przychodzili tylko aby 'odbębnić' swoją robote (lub przez większość czasu przesiedziały na fałszywym L4).Obsługa Klienta jest to ciężka wymagająca dużej cierpliwości i nauki praca, fakt. Ponad to NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK BEZPŁATNE NADGODZINY W ŻADNYM DZIALE, nie wiem kto wymyśla takie rzeczy ... Jeżeli ktoś ma możliwość aplikowania do EH, jak najbardziej powinien chociaż spróbować.
    ?

28.12.2020 11:04

Dlaczego ten negatywny post ma blokadę?
    Jack

11.01.2021 17:02

Masz rację w 100% - wew. ta firma to poprzednia epoka. Wszystko na pokaz dla gości, a w środku jak za komuny. Mój kierownik kiedyś dawno temu walczył o ekspres do kawy, ciągle odbijał się od ściany i naprawili stary złom. Poddał się. Kuchnie pracownicze jak w obrazach PRL, małą zmianę odtrąbiają jakby zakupili coś niezwykłego. Nie myślą, jak rozsądnie wydać pieniądze, aby pracownik zobaczył zmiany na lepsze. Po co. Wiedzą lepiej.
    Home office

15.03.2020 10:35

Dlaczego nie wszyscy maja możliwość pracy z domu w obecnej sytuacji?
    Peru

17.03.2020 09:17

Świetnie ujęte. (usunięte przez administratora)Pracodawca natomiast na wszelakich portalach społecznościowych usiłuje przedstawić obraz pracy u siebie, który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
    Maja13

08.01.2021 18:39

Dokładnie widzę to samo, co Edward12. @STU ERGO Hestia S.A. prowadzi tu dialog z pracownikami. To jest gowork, platforma dla pracowników, nie HR ERGO Hestii.
    Zamiary vs realizacja...

01.01.2021 16:38

W 2017 roku na trójmieskim portalu ukazała się informacja, iż "Sopocka spółka pokieruje biznesem Grupy Ergo na świecie". Sprawdziłam na stronie ERGO - nie ma żadnych aktualnych informacji o sukcesach tego pokierowania. TCzy ERGO dowiedziała się o tych planach? Jakimi wymiernymi sukcesami może się poszczycić wymienione w artykule grono? Jakie korzyści ma z tego firma, nasze miasto?
    Potencjalny

20.12.2020 13:31

Miałem startować na stanowisko w ubez. grupowych. Popytałem, podzwoniłen, bo mam znajomych w Hestii. Nikt nie powiedział nic dobrego, narzekania na pracę ponad możliwości dzienne, atmosferę, układy kierownik dyrektor, niskie nierynkowe zarobki, umowy na czas określony, (usunięte przez administratora) Oliwy do ognia dolał hestyjny komunikat (usunięte przez administratora)na tym forum. XXI wiek i takie działania. Złożyłem CV do konkurencji, bo mam duże doświadczenie. Mam pracę. (usunięte przez administratora)
    Katarzyna

28.12.2020 15:20

Zgadzam się, nie warto, a do tego w grupowych pracuje dyrektor, który "uzdrawiał" już niejeden dział.(usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)Pokrętna hestyjna logika. Dlatego wolę, że mój syn wycina filety w Belgii. Praca może nie tak prestiżowa jak w hestii , ale pracodawca chociaż dba o pracownika. Już pierwszego dnia sprezentował młodemu strój roboczy. (usunięte przez administratora)
    Były likwidator

22.12.2020 19:52

Pracowałem w likwidacji. Ciekawa strategia BDiRK (w Ergo Hestii to HR), zatrudnianie na czas określony, następnie znów na określony, nikt ze znanych mi kolegów nie otrzymywał umowy na czas nieokreślony lub podwyżki. (usunięte przez administratora) Tak w kółko. Odradzam młodym i ambitnym, szkoda czasu i stresu na Ergo Hestię,(usunięte przez administratora), szeptają w kuchni, żeby kierownik nie usłyszał, kariery tam nie zrobicie :(
    Mali

31.01.2020 12:27

Nie ma infolinii do zgłoszenia zbycia pojazdu a inne infolinie np.do zgłaszania szkód nie połączą tylko podają algorytm postępowania, który donikąd nie prowadzi. Na iHestia nie można się zalogować a jak się już jakimś cudem uda to po wypełnieniu formularza nie można dodać pliku z powodu złego formatu. A jaki jest dobry format w takim razie. Taki sam problem miałam kiedyś ze zgłaszaniem szkody. Ten iSystem jest trudny w obsłudze, a po trudach dotarcia do tego czego się szuka okazuje się, że wyświetla Error a infolinia podaje nieprawdziwe algorytmy postępowania zamiast obsłużyć. Nigdy więcej Ergo Hestii. Klienta mają za nic, a z tego się przecież utrzymują na rynku. Nie polecam
    Panda

21.11.2020 00:29

Ta cała Pani Rzecznik Klienta o godz. 16:15 wyłącza telefon, taka pomoc. Nie warto korzystać.
    Paweł

16.12.2020 22:31

Potwierdzam. Formularz u wielkiej pani rzecznik klienta. Zero rozmowy, pomocy, jakiś krótki mail, kto zajmuje się sprawą (uwaga - nigdy ta pani), i cisza. Co innego pani rzecznik agenta, otwarta, zawsze odbiera telefon, kontaktowa. To jest pomoc.

22.11.2020 19:31

Mada

13.12.2020 15:22

Ja odpowiedź firmy widzę inaczej - osoba ta nie mogła napisać wprost, należy czytać pomiędzy wierszami. (usunięte przez administratora)przecież taki wynik dla prawie 30 letniej firmy to (usunięte przez administratora). Prawie pięciokrotna wymiana wszystkich pracowników od początku działania firmy. Mnie to nie dziwi, brak związków zawodowych(usunięte przez administratora)mówi samo za siebie, lektura gowork jest nieoceniona. Omijam tą firmę szerokim łukiem. Dziękuję za kolejne ostrzeżenie i pozdrawiam!
    Stonka

13.12.2020 19:11

Ja natomiast sparafrazuję Kmicica z Potopu: kończ Pani, wstydu oszczędź...
    Były...

30.11.2020 22:14

Nie wytrzymałem. To(usunięte przez administratora)nie da się opisać. Obiecują góry na rozmowie, a awansów brak, gdy chodzisz latami, pytasz, prosisz o szkolenia, aby podnieść kompetencje, cisza, albo przyjdź za tydzień. Rynek pracy wcale nie jest zły, w innych firmach podwyżki, jasny system awansu, za co, ile, czytelne zasady premii. W hestii, celowo tak napisałem, nikt nic nie wie, (usunięte przez administratora) Jest lepsze życie.
    Pytajnik

16.02.2020 21:16

Czy mogkby ktos powiedziec jak wyglada praca w likwodacji szkod komunikacyjnych? Naklad obowiazkow, przelozeni, wymagania, profity?
    Wolność

26.11.2020 22:04

Fatalnie! Nie płacą nadgodzin, a człowiek traktowany przedmiotowo, liczy się tylko, ile szkód zamknąłeś. Szkoda życia za takie grosze, jakie płacą. (usunięte przez administratora)
    Mysle

12.12.2019 18:58

Czy w firmie są związki zawodowe? Jeśli nie to dlaczego
    Piotr

08.09.2020 20:00

Proszę o informację - w jakim dziale pracowałaś/łeś i jak długo?
    JanusZ

14.11.2020 18:20

Do końca roku rekrutację wstrzymane

09.10.2020 10:29

Jak długo czekaliście na odzew z STU ERGO Hestia S.A.? Oddzwaniają zawsze?

21.10.2020 16:42

Do mnie oddzwonili po około 2 latach od wysłania CV i zrekrutowali mnie.

Zostaw merytoryczną opinię o STU ERGO Hestia S.A.