Lumesse
4 56 6 1

Opinie o Lumesse

Lidia

Większość ostatnio dodawanych opinii o firmie Lumesse jest bardzo pozytywna i myślę, że spowoduje to zwiększone zainteresowanie nią na rynku pracy. Dzięki @koleżance wiemy, że firma oferuje szeroki wachlarz korzyści pozapłacowych, ale czy moglibyście napisać jeszcze kilka słów na temat samej atmosfery w miejscu pracy i relacjach między pracownikami różnych szczebli.

Jack
@Lidia 11.07.2018 18:19

Atmosfera w firmie jest świetna, mówię to jako obecny pracownik. Dobrze nam się tu pracuje :)

Ja
@Jack 24.07.2018 11:42

Polecam.

PrawdziwaOpinia
@Lidia 11.07.2018 18:19

Widzę, że za odpowiednią opłatą zniknęły negatywne opinie i pojawiają się sztuczne jak ta. Lumesse to najgorsza firma w jakiej pracowałem. Decyzje managementu pozbawione logiki, nerwowa atmosfera, przestarzałe technologie i zwolnienia z dnia na dzień. Tak wygląda lumesse.

Stefan
@PrawdziwaOpinia 19.09.2018 07:47

Dlaczego przypuszczasz, że negatywne komentarze zostały usunięte "za odpowiednią opłatą"? A nie sądzisz, że mogły one łamać regulamin, który obowiązuje na forum gowork.pl? Niestety często zapominamy o tym, że należy stosować się do regulaminu, który obowiązuje nas wszystkich tym bardziej w momencie, kiedy dodajemy opinię negatywną. Opinie negatywne często pisane są pod wpływem emocji i przez co swoją treścią są niezgodne z regulaminem, więc administrator z tego względu ma prawo je usunąć. Chciałbym, jednak bliżej poznać Twoje doświadczenia z pracy w firmie Lumesse. Jak wyglądało wynagrodzenie, które otrzymywałeś za pracę w tym miejscu? Można było odpowiednio zarobić? Chętnie poznam Twoje informacje na ten temat.

OdszedlemNieZaluje
@Jack 24.07.2018 11:42

Hahahaha kłamiesz :) Nigdzie nie ma takiej zbieraniny niefajnych ludzi i tak złej atmosfery jak w lumesse. Nigdzie.

Stefan
@OdszedlemNieZaluje 25.11.2018 10:56

Mógłbyś odpowiedzieć, co dokładnie wpływa na takie postrzeganie przez Ciebie atmosfery pracy w firmie Lumesse? Jeżeli miałbyś możliwość decydowania to, jakie decyzje byś podjął, które mogłyby oczyścić i polepszyć atmosferę? Chętnie poznam, jakie masz pomysły na poprawienie tego aspektu pracy.

m
@OdszedlemNieZaluje 25.11.2018 10:56

Ludzie, jak w każdej firmie znajdzie się kiepski dział i świetny dział. Mi się akurat udało trafić do tego drugiego, pracuję tu już 3 lata i póki co nie zamierzam zmienić pracodawcy. Atmosfera jest luźna, zero korpo-spinki, można się tu rozwijać w obranym przez siebie kierunku. Ci co piszą złe opinie pewnie sami sobą prezentowali niski poziom, widocznie to nie było miejsce dla was :) pozdrawiam!

Stefan
@m 16.01.2019 14:14

W Twojej ocenie, który z działów w firmie Lumesse jest bardziej przyjazny pracownikowi? Czy na postrzeganie przez Ciebie tych działów mają wpływ osoby, które tam pracują, czy może w jednym z działów zakres obowiązków jest większy, przez co praca jest bardziej stresująca? Chciałbym, abyś przedstawił szczegółowo, jak to wygląda.

NieWartoTamIsc
@Lidia 11.07.2018 18:19

Jaka większość opinii ? Nie oszukujmy się - lumesse to dno. Tak nie-fajnych ludzi, beznadziejnego managementu i nerwowej atmosfery nie widziałem nigdzie. Do tego przestarzałe technologie, mało ambitne zadania i miałem dość po miesiącu. Pracę zmieniłem, niesmak pozostał. Zdecydowanie nie polecam.

Byłem Tam
@Jack 24.07.2018 11:42

W mordorze na 4 piętrze, czy u sztywniaków z piątego ? I tu i tam dno i wodorosty. Zarówno ludzie, jak i atmosfera fatalna, o projektach z 10 letnim długiem technologicznym nie wspomnę.

Nick
@Jack 24.07.2018 11:42

Gdzie ? W mordorze na 4 piętrze, czy u sztywniaków z piątego ? I tu i tam dno i wodorosty. Zarówno ludzie, jak i atmosfera fatalna, o projektach z 10 letnim długiem technologicznym nie wspomnę.

bylemtam
@Jack 24.07.2018 11:42

Świetna atmosfera ? Gdzie ? W mordorze na 4 pięrtrze, czy o przemądrowatych sztywniaków na 5 piętrze ? W życiu gorszej firmy nie widziałem.

Lidia

Zachęcam osoby, które w swoich opiniach podkreślały bardzo dobrą atmosferę pracy w firmie Lumessem, aby zechciały dodać jeszcze kilka slów uzasadnienia. Z punktu widzenia kandydatów do pracy w tej firmie jest to bardzo ważne, za co jej pracownicy cenią ją najbardziej. Taka otwartość i jawność anonimowych opinii osób zatrudnionych obecnie w tej firmie jest jej najlepszą reklamą.

Ja
@Lidia 12.08.2018 23:04

- dobra lokalizacja - spoko/mili/fajni ludzie - brak korporacyjnosci i mikrozarzadzania - elastyczne godziny pracy/mozliwosc pracy zdalnej - owoce/soczki/pizza - brak stresu - dobry sprzet do pracy - dobre wynagrodzenie - jakis wypad zespolowy sie zdarzy Zachecam, wdepnijcie jesli jestescie zmeczeni korpo.

Nick
@Ja 23.08.2018 16:35

Hmm czy to na pewno o tej samej firmie ? W większości z wymienionych punktów jest dokładnie na odwrót. Owoce to jedyne co się zgadza.

koleżanka
@Lidia 12.08.2018 23:04

moim zdaniem klimat właśnie był korporacyjny, open space, identyfikator na szyi, styczniowe dni firmy w ICE z imprezami i mówcami motywacyjnymi co kto lubi, rzecz jasna, mniejsze firmy niekoniecznie dadzą ci taki pakiet multikafeterii, luxmedu i owoców

Ja
@koleżanka 12.09.2018 21:54

Jesli ktos mowi, ze klimat jest/byl korporacyjny, to znaczy, ze nikt w korporacji nie pracowal to raz. Dwa, impreza firmowa to bylo tez miedzy innymi spotkanie businessowe ludzi z roznych czesci swiata, ktorzy tutaj pracuja. Ciezko przez pryzmat takiej imprezy jednoznacznie wydawac opinie. Tego typu imprezy po prostu takie sa. Open space? Open space to wielka hala gdzie siedzi dziesiatki ludzikow pozaslanianych przegrodami. Tutaj tak nie ma. Identyfikator? Bo drzwi sa na karte, normalna praktyka. Jakos trzeba drzwi otworzyc... ja sobie nosze w kieszeni a inni jak im wygodnie. ;-)

koleżanka
@Ja 16.09.2018 13:32

Imprezy takie są, drzwi takie są i cała przestrzeń, gdzie się pracuje bez jednej porządnej ściany i słyszy się te 30 osób wokół Ciebie też taka jest. Tak jak mówię... co kto lubi. Niekorporacyjny klimat wygląda zgoła inaczej :)

m
@Nick 09.09.2018 20:24

Tak to ta sama firma w której i ja pracuję :)

Bili

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Jak przebiega rekrutacja?

koleżanka
@Bili 24.07.2018 16:22

łatwiejsza ścieżka: 1. wchodzisz na ich stronę, wysyłasz cv 2. jak zadzwonią, to pytasz jak przebiega rekrutacja ludzie raczej nie powiedzą Ci, jak przebiegałaby rekrutacja na stanowisko, które być może masz teraz na myśli ;)))

Romek

Lumesse to bardzo dobry pracodawca. Czy dlatego tak rzadko tu zaglądacie?

Ja
@Romek 02.07.2018 16:33

Dlatego, ze sa inne ciekawsze rzeczy do roboty. Serio, polecam Lumesse jako fajnego pracodawce.

Niki

Jak się wam pracuje? Podpowiedzcie czy warto starać się o pracę?

Ja
@Niki 25.04.2018 11:57

Tak, warto. Fajna firma, polecam.

Karolina Niemiec

Witam nazywm się Karolina Niemiec miezkam w Bytomiu jestem kobieta w kwiecie wieku blondynka o krótkich włosach w okularach .Przezyjesz ze mna niezapomniane chwile.Przyjmuje miłych panów.Jestem chetna również na dojazdy do domu.Czesto można mnie spotkać na Webera 1.

Administrator

Co powiesz coś więcej o pracy w Lumesse? Czym się zajmowałeś?

Gregor

Czy macie jakieś dodatki do pensji np. premia czy socjal?

koleżanka
@Gregor 25.03.2018 17:44

Premia ponoć jest, ale zmieniłam pracę na własne życzenie, zanim się o tym przekonałam. Jest też budżet na szkolenia. Nie wiem do końca, co masz na myśli pisząc o socjalu - benefity, jakieś dodatki na wczasy czy co?

Administrator

W dzisiejszych czasach pracownicy coraz częściej oczekują od firmy zapewnienia benefitów pozapłacowych. Jak wygląda ten aspekt w Lumesse ?

koleżanka
@Administrator 08.02.2018 08:51

Lumesse podaje te informacje w swoich rekrutacjach, a rzeczywistość zgadza się z tą listą: Private medical healthcare for you and your family Group Insurance Program Multisport card or tickets to cinema, theater, open tickets, shopping vouchers Fresh fruit and delicious coffee Flexible working hours Modern and comfortable office in the city center (Lubicz) Chill out zones with football table and Xbox One

Dejmijedzenie
@koleżanka 19.02.2018 20:25

Nalezy tez pamietac o pizzy na staff mitingu ) Polecam zagladnac do Lumesse!

koleżanka
@Dejmijedzenie 11.03.2018 12:58

No i codziennie inne food trucki do wyboru, ale to taki bonus biurowcowy :D

Lidia

@Mj na jaki rodzaj umowy w Lumesse można liczyć? W aktualnych ofertach pracy wspominają o umowie o pracę, a to wykluczałoby możliwość zwolnienia z dnia na dzień bez powodu. Mógłbyś dać w takim razie znać jak jest w rzeczywistości?

Mj
@Lidia 01.08.2017 11:07

Umowa jest normalnie - 3 miesiące a później na czas nieokreślony. Zwalniają z dnia na dzień i umowa im w tym nie przeszkadza - po prostu albo podpiszesz rozwiązanie za porozumieniem stron albo zwolnią dyscyplinarnie z pomocą prawnika. Powodów zawsze znajdą tysiąc.

Xerox
@Mj 18.10.2017 11:32

@Mj, o jakich zwolnieniach piszesz? Nawet przy likwidacji całego działu wszyscy mieli możliwość zostać w firmie. Można mieć różne zastrzeżenia, ale da się wybrać jakieś bliższe prawdy. Też mam parę lat doświadczenia z różnych firm IT i nie widzę, żeby było gorzej niż gdzie indziej, a przynajmniej nie ma korpo gadki.

KorpoLudek
@Mj 18.10.2017 11:32

Pracuje tutaj już od jakiegoś czasu i nie wiem o jakim zwolnieniu piszesz. Nie ma tutaj aż tyle osób, żeby taki przypadek przegapić. Trochę więcej rzetelności a mniej jadu.

Ja
@KorpoLudek 31.10.2017 15:00

Dokladnie, nie straszcie innych...Lumesse to nie korporacja, zeby ktos musial takie metody stosowac. To sa zwykle pomowienia.

Nick
@Xerox 31.10.2017 12:28

Najwyraźniej nie wszystko wiecie. Oczywiście, że zwalniają a później oficjalnie info, że ktoś sam odszedł.

Rzetelny
@KorpoLudek 31.10.2017 15:00

Oj widzę, że pojawili się tutaj mocno niedoinformowani pracownicy. Lumesse to beznadziejna firma - ktoś napisał, że to nie korporacja - jest gorzej. To firma, która nie jest korporacją a bardzo by chciała. Mamy więc ZWOLNIENIA, z dnia nadzień, od groma bezsensownych spotkań i głupot rodem z korporacji i jeszcze wyższy poziom absurdu w managemencie. Jak ktoś chce iść, niech idzie ale żeby nie było - ostrzegałem.

KorpoLudek
@Rzetelny 27.12.2017 20:48

Twoja wypowiedz jest mało rzetelna. Nie wiem jakie jest Twoje doświadczenie zawodowe w innych "korporacjach" Przykre, że czujesz się skrzywdzony i zwiedzony, ale to nie jest powód, żeby się w ten sposób odgrywać. Firma jak nawet zwalniała, to próbowała zatrzymać pracownika na innym stanowisku lub zagwarantować mu 'parasol ochronny'

Victor

Pracowalem rok. Firma spoko. Zalezy czego szukasz - kasa i benefity jest ok, koledzy - fajny, atmosfera - fajna, te aplikacjy co teraz robia - w miare nowoczesny, glowna apka jest legacy pisana przez hindusow. Wedlug mi najwiekszy problem - brak opisu storijek do klepniecia, wywalanie duzej ilosci pracy do kosza, ale mozna poczwiczic sobie :) Siedziba w UK, management sedzi tam. Nie slyszalem o zwolnienijach.

Jerzy

Słyszałem również wiele dobrego o firmie. Mam zamiar aplikować i proszę o info jak prowadzą rekrutację?

nick
@Jerzy 10.12.2017 14:14

Dość typowy proces - wstępna rozmowa przez telefon, potem na miejscu w firmie, potem było jeszcze zadanie rekrutacyjne i ostateczny feedback. Moim zdaniem - konkretnie i na temat.

Lidia

Widzę, że nie dostałeś odpowiedzi na zadane pytanie @JA. Dołączam się do w takim razie do Twojej prośby. Na stronie Lumesse są aktualne oferty pracy, więc przyda się opis panujących w firmie stosunków i adekwatności płac do wykonywanych obowiązków.

JA

Jak tam obecnie sytuacja w dzialach technicznych (IT) w Lumesse? Administracja systemami, etc. Pozdrawiam i dzieki za opinie.

Mj

Pracuje w IT wiele lat i jest to najgorsza firma w jakiej pracowałem. Bardzo stresująca atmosfera, presja, brak stabilizacji. Zwolnienia z dnia na dzień zupełnie bez powodu - to raczej wyniki jakiś potyczek na szczeblu managerskim. Rynek IT oferuje wiele ciekawych miejsc pracy i zdecydowanie odradzam firmę Lumesse. Jest wiele lepszych opcji.

zawiedziony

Fatalna firma, presja, nerwowa atmosfera, zwalniają z dnia na dzień.

dfv

@mani widze ze wlasnie w dlaszym ciagu posuzkuja do pracy na stanowisko Customer Support Executive w Krakowie tylko tutaj napisali ze wymagana jest znajomosc szwedzkiego czy norweskie ktos zainteresoany?

anonim

(usunięte przez administratora)

wrrr

Kultura osobista wymaga udzielenia informacji zwrotnej bez wzgledu na wynik rekrutacji. Profesjonalni rekruterzy nie dopuszczaja sie takich zeniedban.

Dar

Nie polecam. Zadzwonil do mnie zdesperowany rekruter z propozycja pracy od zaraz. Informacja zwrotna po procesie rekrutacyjnym miala byc przekazana w cigu kilku dni. Minelo juz 3 miesiace i cisza. Traktujcie ludzi powaznie!

Wigo

Kadra zarzadzajaca kompletnie nie ma pomyslu na strategie dzialania. Przez duza rotacje architektow, w produkt laduja najdziwniejsze cuda, ktorymi pozniej nikt nie chce sie zajmowac. Ostro inwestuja w technologie nie majace szansy przetrwania i bez perspektyw rozwoju. Atmosfera pracy coraz gorsza. Dosc 'specyficzny' dzial kadr. To o czym byla mowa na rozmowie kwalifikacyjnej, w niewielkim stopniu pokrywalo sie z tym, z czym ma sie do czynienia podczas pracy. Rzeczywiscie maja teraz kilka pozycji, ale nawet jak przychodzi osoba z checia zmian, to przez bledne decyzje zarzadu, bardzo szybko sie taka osoba wypala i zostawia rozgrzebany bajzel. Zero wlasnej inwencji pracownika - masz kodzic to co mowia i tak jak mowia, mimo ze to jest bez sensu i mozna to zrobic duzo lepiej. Jak ktos ma duze ambicje i chce sie rozwijac - zupelnie nie polecam. Ogolnie - srednio polecam. W zaleznosci od tego do jakiego teamu sie trafi, moze byc fajnie, albo totalnie do bani. Dodatkowo jest duza rotacja pracownikow. Przez kilka miesiecy pracy, wyglada ze odeszlo tyle samo osob co przybylo. Place - ponizej standardow. Na plus mozna zaliczyc to co daja wszyscy inni w Krakowie. Konsola, owoce, ksiazki, multisport etc. Podobno jest budzet na szkolenia, ale nie moge potwierdzic.

InnyKRakowianin

@marek Raczej chodzi o sytuację w której firma nie poinformowała o negatywnym wyniku rekrutacji. Brak takiej informacji uniemożliwia otrzymanie feedbacku, który jest po prostu dobrą praktyką.

Krakowianin

Brak informacji odnośnie rozmowy rekrutacyjnej.

dev

Rok temu było fajnie. Teraz dużo ludzi odchodzi. Póki co nie jest to moment, żeby szukać tam dla siebie pracy.

thomas volk

Atmosfera spoko (jak w większości firm IT), ale praca typowo rzemieślnicza. Ogromna ilośc legacy codu, przestarzałe technologie; czasami trafi się jakiś nowoczesny stack (java 8, mongo, node ..) ale ogólnie relizować mogą się w Lumesse tylko junior developerzy :)

dev

Chociaż pracują tu fajni i kompetentni ludzie to ogólnie robota jest nudna, managerowie kiepscy a kolejne worki z piaskiem nie pomagają na przytłaczające legacy... są ciekawsze miejsca...

johnny

nie polecam, na początku było ciekawie, potem nuda, coraz większe wymagania, brak podwyżek i motywacji ze strony zarządu, brak rozwoju i szkolen, wkoncu zmienilem firme. pozdr.

dev

Najnowsze technologie: java8, backbone, nodejs (choć pechowcy mogą trafić nawet na coldfusion). Ludzie z doświadczeniem (choć i paru głąbów na wyższych stanowiskach). Fajna atmosfera. Finansowo spełniają wymagania. Odczucie takie, że duża firma, ale jeszcze nie "korpo".

Anna

Pracuję 2 lata i na pewno odkąd firma ma nowego CEO, wiele zmieniło się na LEPSZE. Za pewne osoby, które wyrażają złe opinie, to te które pracowały za czasów poprzedniego managementu. Ja osobiście widzę, że obecnie mamy o wiele lepszy i bardziej kompetenty management. Firma bardzo się rozwija, tylko w Krakowie w tym roku zespół powiększył się o sporą liczbe nowych pracowników. Pozdrawiam!

szaman

Ostatnio pojawiło się kilka ofert pracy w Lumesse Kraków, chyba cztery oferty w kwietniu, także rekrutują.

ponton

tak tylko to jednak opinia sprzed ponad pół roku, więc jeśli ktoś ma coś świeższego to może podrzucić

Zostaw opinię o Lumesse - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lumesse