ATERIMA MED

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA MED

Opinie o ATERIMA MED Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA MED!

Asika

26.09.2017 12:18

Czy przyjmują bezcjęzyka,albo z bardzo słabym?jestem na etapie szkolenia sie,ale chce jak najszybciej wyjechac do pracy bo kasa goni.
    Gocha

27.09.2017 13:08

Sprawdz sobie lekcje dla początkujących na ich stronie. Moja koleżanka ma podobny problem i ją tam odesłałam. Jak przerobi to ją sama przeegzaminuje. Jak masz kogoś kto włada niemieckim, to też tak zrób. Przy rekrutacji sprawdzają język i lepiej jest być dobrze przygotowanym.
    Asika

28.09.2017 12:34

Dziękuję, super! Zabieram się za lekcje. Nie ma mnie kto przeegzaminować póki co,ale popytam jeszcze znajomych może ktoś się podejmie.
    Wrona

14.09.2017 18:29

Oczywiście że lepiej jest mieć ubezpieczenie prywqtne. Nie jest drogie, a tyłem może uratować. Ja nawet jak jadę za granicę, to wykupuję sobie za parę złotych np. Na dwa tygodnie. Jak byłam na wczasach w Turcji w 2011, to się przydało...

23.08.2017 14:09

Ola

24.08.2017 13:08

Najlepiej zadzwoń do firmy i się zapytaj. Tam chyba dokładniej Ci wszystko powiedzą.
    Oluchna

06.09.2017 17:54

Ja rqz skorzystałam. Na szczęście nic poważnego to było, ale trzeba dmuchać na zimne - lepiej mieć, niż nie mieć.
    Nati

17.08.2017 17:23

Witam, polecam firme Aterima med. Zarobki w zależności od poziomu języka. Dla mnie najważniejsze jest to że płacą na czas i to że czuję się z nimi bezpiecznie. Pracownicy są zawsze mili, interesują się pracownikiem. Można do nich zadzwonić, pomogą, wytłumaczą jeśli czegoś nie rozumiesz. Według mnie warto z nimi współpracować :)
    Katarzyna

29.07.2017 21:52

Nie polec tej firmy, personel owszem mily ale nie jest to najlepsza agencja, naszczescie na rynku jest spory wybór agencji.
    Nitka

31.07.2017 10:26

Kasiu ja uważam że nie ma czegoś takiego jak najlepsza firma. Każdy ma inne wymagania i oczekiwania. Dlatego dla każdego najlepszą firmą zawsze będzie ta, która zaspokaja oczekiwania.

31.07.2017 13:49

Punkt widzenia Katarzyno zależy od punktu patrzenia. Każda agencja ma inne zasady współpracy i nie każdemu muszą się one podobać. Szczęście nasze polega na tym że zawsze możemy zmienić agencję. A która jest lub była lepsza, to może dopiero wyjść z czasem.

20.07.2017 20:06

21.07.2017 11:53

Mnie się podobają warunki i zgodność opisów ze stanem pdp. W innych firmach bywa z tym różnie. Dzwonią, interesują się. Na pomoc też można u nich liczyć. Jeżdżę z nimi już dosyć długo i póki co nie planuję zmienić firmy.

21.07.2017 17:07

Pisałem już o tej firmie i powiem jedno: jest mi tu dobrze. Nie mam w zwyczaju skakać z kwiatka na kwiatek. Wolę stabilizację.
    Justyna

16.07.2017 14:00

Polecam tą firmę żadnych problemów we wspolpracy z nimi nie ma. Dobierają miejsce pod oczekiwania opiekunki, dzwonią po przyjezdzie na miejsce, wynarodzenie na czas w euro zgodnie z życzeniem.
    Małgośka 54

13.07.2017 11:32

Jestem bardzo zadowolona z pracy w Aterima.
    Nitka

04.07.2017 19:22

Ja nie miałam nigdy problemu z dodzwonieneim się do firmy. Przyznaję, że na swoim pierwszym wyjeździe kilka razy spanikowałam i zdarzyło mi się zadzwonić, w sprawie dosyć błahej (z perspektywy czasu). Teraz sami dzwonią jak się dojedzie na stellę.
    Kaśka 72

05.07.2017 12:55

Ja zaskoczona byłam, bo w mojej poprzedniej agencji nie wykonywano do mnie żadnych telefonów. Miałam numer, na który mogłam dzwonić, ale nie korzystałam. Tutaj dzwoniono do mnie nq drugi dzień po przybyciu na stellę. Miło!
    Małgośka

13.07.2017 11:29

Moje doświadczenia są takie same.
    Dajrota

03.07.2017 10:42

Ja raz dzwoniłam na alarmowy. Dziadek miał coraz większe problemy. W nocy wstawał i chciał wychodzić, albo jechać na wycieczkę. W dzień zapominał że z nim jestem. Różnie się wtedy zachowywał. Apogeum nastąpiło jak zaczął udawać przede mną amanta. Powiedziałam rodzinie, że może należałoby zmienić mu leki, ale zbagatelizowali sprawę. Dopiero jak zadzwoniłam do firmy o pomoc i powiedziałam jak wygląda sytuacja, to otrzymałam pomoc. Porozmawiali z jego synem i wyjaśnili. Dziadkowi koniec końców zmienił lekarz zestaw prochów i było lepiej. Przez kilka dni był trochę jakby nieobecny, a potem wszystko się unormowało.
    Ola

03.07.2017 18:47

No i dobrze zrobiłaś, że zadzwoniłaś. Rodzinom się czasami wydaje, że ich starsi krewni są ciągle w pełni sprawni umysłowo. A to dlatego że rzadko ich odwiedzają i nie widzą jak postępuje proces starzenia. Jak potem opiekunka ma na głowie szalejącego dziadka i się im o tym powie, to bagatelizują sprawę, bo nie oni muszą się z tym użerać. Ja sama uważam, że jak się nie da rozwiązać problemu, to trzeba dzwonić do firmy.
    opiekunka_75

24.06.2017 09:25

Wyjeżdżałam z Aterimą trzy razy. Wypłaty były zawsze na czas, dobry kontakt z biurem i żadnych problemów z rozwiązaniem umowy i ponownym zatrudnieniem nawet po dłuższym czasie.
    Renata

05.06.2017 00:59

Firma solidna wszystko jest załatwione , bilety zarezerwowane i opłacone , praca zgodna z przestawioną wczesniej ofertą . Pieniądze zawsze wypłacone zgodnie z umową. Nie miałam źadnych problemów . Firma godna polecenia .
    opiekunka

10.06.2017 12:15

Proszę powiedzieć ,a jak są jakieś święta w Niemczech tj.Zielone Światki,Boże Ciało itp.czy mamy jakis płacony dodatek :) Pozdrawiam
    Iwka

25.05.2017 11:26

Zastanawiam się nad wyjazdem letnim. Piszą na swojej stronie o premiach. Jeździł już tak ktoś z nimi na 3 miesiące? Jak to wygląda z tymi premiami do wynagrodzenia?
    Dominika

25.05.2017 18:32

Dwa lata temu tak byłam. Ale trzeba sobie zarezerwowac czas na 3 miesiace albo dluzej. W tym roku zjechalam szybciej zeby odsapnac miesiac i potem wyjazd. Wracam na to samo miejsce, wiec nie powinno byc niespodzianek.
    Anka

10.05.2017 17:58

Drogie kolezanki po fachu z Aterimy Jak to jest z ta podwyzka po przedstawieniu kolejnej np. 3 czy 4 pozytywnej opinii od rodziny podopiecznego. Trzeba sie upominac, czy jeszcze dodatkowo jest weryfikacja jezyka? Jesli tak, to po co kuszenie podwyzka za opinie. Nie za bardzo to rozumiem. Moze jest ktos w stanie mi to wyjasnic. Pozdrawiam
    Cochise

22.05.2017 11:41

Z tego xo wiem, to o podwyżkę można się upomnieć jak się poprawi język i przejdzie weryfikację. Ale słyszałam że jak jest kilka pozytywnych referencji od rodzin, to też można. Najlepiej napisz do nich i dopytaj się jak to jest.
    Angelika

07.05.2017 19:01

Mam pytanie do osób pracujących w Aterima med, czy będąc na stelli do 15ego maja wypłatę dostane za okres 26kw-15maj dopiero 15czerwca czy wczesniej?
    Urszula

08.05.2017 14:13

Moim zdaniem do końca maja.
    Angelika

13.05.2017 09:46

Kontaktowałam sie z Aterima i rzeczywiście do ostatniego maja :) a wie ktoś może jak liczą euro i za dni świąteczne czy wyplacaja razem czy osobno? Dostalam w piątek wynagrodzenie ale nie zgadza mi sie i nie wiem czy te 150euro (za swieta wielkanocne) dostane osobno czy dostalam juz razem z wynagrodzeniem... Bo cos mi sie cholercia nie zgadza w przeliczeniach i sie trochę spinam
    Ania

29.04.2017 14:48

Polecam firmę Aterima Med.Jestem zadowolona ze współpracy.Byłam już na 3 zleceniach z tej firmy.Od maja wypłata może być całkowicie w euro.
    Zuźka

13.04.2017 17:44

Hej ja jestem na pierwszym wyjeździe z Aterimą i dosłownie miesiąc temu jeszcze nie było możliwości otrzymania wypłaty tylko w Euro, powiedzieli mi że połowę mogę otrzymać w euro,połowę w polskich złotych. Mam też nadzieję, że pierwszą część wypłaty otrzymam w euro. Miał już Ktoś taką sytuację? Pozdrawiam :)

21.04.2017 09:31

Zuźka niestety okresy rozliczeniowe są jakie są. Sama miałam podobną sytuację na jednej stelli, w ub. roku i dzwoniłam się dowiadywać. Wytłumaczyli, że klienci też mają swoje terminy płacenia im i stąd taki system płacenia wg. okresów rozliczeniowych. Dobrze że płacą zgodnie z tym co w umowie.

21.04.2017 09:31

11.04.2017 18:20

Wyjeżdżam jutro po krótkim postojowym. Chcę mieć wypłatę w euro. Jadę na nowe zlecenie, przecierać szlaki, bo stella nowa i nie wiem jak pan się będzie zachowywał.
    Bozia

12.03.2017 21:35

Popieram wypowiedz Danusi, jestem bardzo zadowolona ze wspolpracy z Aterima 3 lata i mysle, ze bedzie ich wiecej. Pozdrawiam z Niemiec
    Danuta

12.03.2017 14:35

Jakis czas jestem zatrudniona w Aterima med to bardzo dobra firma, dbająca o pracownika, oferująca dobre zarobki. Polecam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA MED?

Kontakt - ATERIMA MED

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Patti

23.02.2017 17:07

Czesc kolezanki i koledzy Nie wiem jak to pytanie sformulowac, ale slyszalam od kogos, i nie wiem, czy to sa plotki, ze trzecia pozytywna opinia od rodziny (referencje) podopiecznego, ktorym sie opiekowalysmy, powinna skutkowac jakas gratyfikacja pieniezna. Czy ktos cos wie cos na ten temat?

24.02.2017 11:17

Zawsze możesz negocjować podwyżkę. Zadzwoń do firmy i niech Ci powiedzą co i jak. Jak poprawiłaś niemiecki, to poproś o weryfikację.
    Witka

17.03.2017 07:59

Tak to prawda, 3 pozytywne opinie od różnych rodzin i jest podwyżka. O wszystkim informują przy podpisywaniu umowy. Szczerze mówiąc bałam się trochę zmieniać firmę, ale jak na razie nie żałuję. Mają lepsze warunki niż moja poprzednia firma. Pierwsze wrażenie pozytywne. Oferty opisują bardzo szczegółowo (pierwsza nie wypaliła, czekam na potwierdzenie drugiej). Dzwonią 1-2 tygodnie wcześniej, wszystko na spokojnie. Zobaczymy jak będzie po pierwszym wyjeździe.
    Kora

16.02.2017 11:41

Ktoś wie ile wynosi premia wielkanocna? Jedna z firm ma taką w ofercie.
    Izabela

16.02.2017 18:42

Wszystkie firmy płacą premie za święta. Stawki są różne. Zadzwoń i zapytaj w firmie najlepiej.
    Kora

30.01.2017 11:49

Witam, potrzebuje rady jeżdżę od pół roku do tej samej rodziny za 1000 euro , teraz dostałam aneks do umowy, że za pierwszy dzień dostane pół stawki, dlatego bo jestem ze zmienniczka. Na sztele jadę całą noc i jestem wcześnie rano. Mam zmienić agencję?
    Wiolka

01.02.2017 13:18

A po co? Wszędzie tak jest. Ja pracuję gdzie indziej, ale zawsze się liczy pół pierwszego dnia i 0ół ostatniego - jak jesteś razem ze zmienniczką. Niektóre qgencje płacą za cały dzień pierwszy i nie płacą za ostatni - na jedno wychodzi.
    Maja

24.01.2017 18:01

wszystkie firmy w Polsce to oszuści najlepiej jeździć im za darmo
    Jola123

20.01.2017 17:25

Nie polecam tej firmy zmieniam
    Monika

17.01.2017 13:04

Ada – może nie mam prawa się wypowiadać na temat tego dlaczego trzy umowy , bo pracuje od sierpnia ubiegłego roku w aterimie i wtedy już były trzy .Na swoje pierwsze zlecenie z aterimą pojechałam do Diesdorfu.Podopiecznym był pan Anton lat 84 . Wszystko się zgadzało. Zaznaczam że wcześniej pracowałam w niemczech prywatnie tylko jeden raz przez dwa miesiące razem z druga polką w domu gdzie było małżenstwo.Pan Anton wymagał tylko gotowania i pomocy w prostych czynnościach. Generalnie był samodzielny, chociaż chodzenie po schodach sprawiało mu już pewne problemy. Pomagać mu przy tym nie mogłam,bo jego ambicje brały górę i chciał radzić sobie sam.Lubił czytać książki, miał w mieszkaniu sporą bibliotekę. Jego syn pracuje w jakimś wydawnictwie i dotarczał ksiązki na bieżaco. Nawet mnie pytał czy nie chcę.Lubię książki,ale wolę po polsku.Ogólnie fajna stella, ale pan Anton poszedł w listopadzie na zabieg do szpitala ,coś z kolanem , endoproteza jeśli się nie mylę.Wtedy wrociłam do Polski.Z synem mam kontakt teraz pan Anton mieszka z nim i jego rodziną. Po operacji,przechodzi jeszcze jakąś rechabilitację i myśli o powrocie do swojego mieszkania.Nie wiem ile to zajmie,ale chciałabym tam wrócić.Moje drugie zlecenie jest u pani Bernadette lat 77 w Heidesee. Bogu dzięki pani również znosna i sympatyczna.Miała przede mną już kilka innych opiekunek z polski i jedną z Rumunii.Na początku strasznie mi słodziła i mówiła że się cieszy że jestem z Polski,bo woli Polki.Roboty jest tutaj trochę więcej niż u Antona no i okolica mi się jakoś mniej podoba. Chociaż w zasadzie to nie mam na co narzekać,bo tragedii jakiejś nie ma. Pani sobie zyczy tylko gotowane, dużo warzyw i bez smażenia.Mi to odpowiada, bo przynajmniej zgubiłam już trzy-cztery kilo.Jestem od połowy grudnia,bo się skusiłam na świąteczną premię.Umów po nowym roku nie zmienili,to dobrze bo nie muszę znowu tego wszystkiego czytać i przerabiać. Zostaję do połowy lutego i nie wiem co dalej.Zobaczymy co zaproponują. Chciałabym wrócić do Antona,ale nadal nie mam informacji ile on jeszcze będzie siedział u syna. Dzięki pani Bernadette nauczyłam się przepisów gry w tenisa, bo oglądam z nią turnieje w tv, głównie dla naszej Agnieszki Radwańskiej. Może kiedyś sama pojadę na kort zagrać,nie wiedziałam że to taki pasjonujący sport.

20.01.2017 11:04

Witajcie! Nadal pracuję w Aterimie. Po nowym roku, tym razem bez zmian. Też się bałam nowych umœw, ale wszystko zostało po staremu. Za 8 dni wyjeżdżam do Frankfurtu na nową stellę. Mam być przez trzy miesiące, jestem tam pierwszą opiekunką, więc muszę "odminować" to miejsce. Trzymajcie kciuki za mnie, bo trochę mam stresa.
    kana

20.11.2016 13:37

Dzień dobry Czy warto zmieniač firmę?czy Alterima jest wiarygodną firmą. Proszę o opinie,nie wiem co zrobič? Pliss jakie mają umowy i płace?
    Koliberek

20.11.2016 19:10

Mają teraz trzy umowy. Opinii jest w necie sporo, jak poszperasz, to znajdziesz trochę tego. Płace w zależności od języka i stopnia doświadczenia - czyli tak jak wszędzie.

11.04.2017 10:38

Mają trzy umowy, ale od niedawna można już mieć całość wypłaty w euro. Do niedawna część wypłaty była w zł, a część, na życzenie w euro. Albo całość w złotówkach. Teraz można wybierać w jakiej walucie chce się rozliczenia.
    Anna75

01.11.2016 11:22

Firma godna zaufania! Zawsze miła obsługa w biurze,.Polecam wszystkim opiekunkom. Taki pracodawca to skarb!
    Marzena

24.10.2016 00:21

A składki na ZUS odprowadzają od średniej krajowej (4055zl)? Czy od najniższej?
    ossi

09.11.2016 08:15

Jestem na etapie zmiany Agencji, ale próbuję się również czegoś dowiedzieć o pracy na warunkach niemieckich. Możesz napisać, po ilu latach pracy przysługuje emerytura w Niemczech ? Jedni mówią, że po 5 latach, inni, że po 10?
    Zielona

10.11.2016 01:10

Po 5 - z tego, co się orientuję, to w innych krajach podobnie. Może inni mylą świadczenia emerytalne z obywatelstwem? Nie wiem. Niemcy oczywiście narzekają na wysokość świadczeń emerytalnych, ale nie jest najgorzej. :-) W landach byłej NRD jest niby mniej wesoło, ale jednak i tu nie brakuje chętnych do zamieszkania w Seniorenheim, a one tanie nie są. Niektóre zapewniają tylko podstawowe wersje IKM (Inkontinenzmaterial, Inkontinenzeinlage - jak zwał tak zwał), a te bardziej wyrafinowane trzeba kupować we własnym zakresie. Ale wyposażenie w sprzęt pomocny w pielęgnacji osoby starszej czy chorej jest pełne. Mimo, że olbrzymia kasa idzie na uchodźców, to nadal niemiecka opieka medyczna jest na dobrym poziomie, nadal są dość łatwo osiągalne świadczenia socjalne, np. dofinansowania do szkoleń (językowych, zawodowych), do opłat za mieszkanie itp. dla zwykłych obywateli i zwykłych imigrantów :-) Na ulicach widać sporo starszych osób, zazwyczaj wyposażonych w chodziki, wózki inwalidzkie tradycyjne i elektryczne. Równych chodników czy ścieżek rowerowych nie brakuje, także... Ogólnie jest więcej uśmiechu i mniej frustracji niż w na polskiej ulicy. Takie moje spostrzeżenia, można się ze mną oczywiście nie zgadzać :-) Szwagier męża wrócił do kraju po paru ładnych latach pracy w Niemczech. Tam pewnie nie należałby do najbogatszych ;-), a w Polsce utrzymuje żonę i niekiedy wspomaga finansowo pasierbicę i jej dwójkę dzieci, ponieważ niestety, jej mąż nawala w tym względzie. Dziewczyna jest pielęgniarką i nosi się z zamiarem wyjechania do Niemiec, na co ją gorąco namawiam. Kwestia doskoku do B1, bo jak na razie, to jej niemiecki jest tak pod A2 (jak mój zresztą). Rozpisałam się trochę obok tematu ;-) Jeśli chciałabyś coś więcej wiedzieć, to pytaj.
    Alicja

22.10.2016 16:55

Pracuje w Aterimie. Wyjechałam juz 3 razy . Jestem bardzo zadowolona. Wypłaty wporzadku , zawsze regularnie . Zawsze jestem przyjęta bardzo ciepło i tak samo żegnana.Polecam :)
    zyta

26.01.2017 06:00

To mialas farta ja nie moge sie tym pochwalic, wrecz przeciwnie mysle o jakiejs zmianie firmy.

05.10.2016 13:18

06.10.2016 19:35

Przecież ogłoszenia zamieszczane są na innych portalach.
    Mgiełka

07.10.2016 19:24

Zabawne pytania zadajecie. Umiecie wpisać w wyszukiwarkę "opiekunka osób starszych" czy podobne frazy? Jeśli tak, to wysypie się Wam worek ofert z różnych firm. Ludzie, litości... Przecież w 5 minut możecie to zrobić. A Wy jakieś problemy typu: tu nikt niczego nie zamieszcza. Na jakim forum znajdę ofertę? Matko, jesteśmy chyba w podobnym wieku, ja też sama się uczyłam obsługi komputera tak, że potem pracowałam jako copywriter, pozycjonowałam strony www itp. A Ps to mój ulubiony program (bo fotografuję). Nie oczekuję, że każdy się tak wdroży, ale bez podstaw daleko nie zajedziecie - również w fizycznej pracy (opiekun, spawacz, sortowacz czegokolwiek itd.). Przecież musicie obsługiwać konta bankowe w necie, robić przelewy, wysyłać papiery aplikacyjne do wybranej firmy... Co z Wami? Mamy XXI wiek. :-)

04.10.2016 15:23

05.10.2016 10:37

Każda agencja pracy prowadzi rekrutację przez cały czas.
    Natalia

05.10.2016 12:12

Nie rozumiem dlaczego nie zapytasz dzwoniąc do firmy?

03.10.2016 21:01

04.10.2016 11:19

Nigdy nie masz pewności czy dostaniesz się do fajnej rodziny.
    Lucyna

03.10.2016 18:04

Super! rzetelne, fachowe podejście, fajne oferty (wyjechalam 2 razy), kiedy jesteś w kraju masz ubezpieczenie. Jestem bardzo zadowolona, polecam!

29.09.2016 13:43

Renatax

30.09.2016 17:54

A wyobrażasz sobie ,że jakaś rodzina zostawi kogoś z osobą bez doświadczenia?
    Krystian

29.09.2016 09:11

Po moim pierwszym wyjeździe z Aterimą (pierwszym w ogóle) jestem nawet zadowolony. Opis stelli zgadzał się, choć pewne sytuacje dochodziły z czasem bo pacjent był już mocno chory. Rodzina mieszkała daleko, ale była bardzo miłą i starała się pomóc tyle ile mogła. Koordynatorki miłe :) nawet zadzwoniły żeby mi pogratulować języka po paru dniach pracy :D Stawka nie najniższa, bo 1150/30dni. Natomiast wypłata wcale nie była nieterminowa tylko tak jak w umowie jasno napisane: do 15 dnia następnego miesiąca po końcu okresu rozliczeniowego, a nie od razu po powrocie. Ogólnie jeśli ktoś szuka opinii, to mogę polecić

22.09.2016 12:05

Olka

26.09.2016 12:52

Jako opiekunka zawsze dostawałam pieniądze na czas. Ale ja pracuję za granicą, to i stawki mam wyższe.
    Myszka

21.09.2016 16:42

Witam. Wyjeźdzam pierwszy raz do opieki. Czy mam się zgodzić na osobę leżącą? Jakie najbezpieczniej przyjąć zlecenie?

22.09.2016 10:45

A masz jakieś doświadczenie w opiece w Polsce? Opiekowałaś się osobą leżącą?
    dori

21.09.2016 16:26

jakie macie teraz zarobki z dobrym niemieckim?

21.09.2016 11:39

Czemu nie kontaktujesz sie z firmą? Przecież stawka jest uzależniona od samej opiekunki i od zlecenia.

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA MED