ATERIMA MED

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA MED

Opinie o ATERIMA MED Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA MED!

AnaMaria

23.09.2019 14:40

Czy wiecie cos na temat tych nowych umow od sierpnia 2019 roku?
    Renia

25.10.2019 19:40

Teraz dostajemy zaliczki, zwiazku z zwiekszonymi kosztami firmy.
    Renia 35

26.10.2019 19:00

Powiedzcie co z podatkami. Bo nic o tym nie mowia????
    M.

11.10.2019 16:43

Nie polecam- brak zwykłego ludzkiego szacunku dla pracownika- a przede wszystkim dla człowieka.
    Opiekun

27.10.2018 17:49

Nie wiem skad bierzecie te negatywne opinie. Ja juz nie moge sie doczekac powrotu do Niemiec. Czasu wolnego mam tyle, ze juz ksiazek mi braklo do czytania. Zwiedzilem pol Bawarii i cale Monachium. Sauna i jacuzzi do dyspozycji. Gosposia nam gotuje i robi zakupy. Rodzina tez w porzadku. Pewnie nie potraficie sie dogadac i dlatego wylewacie te wiadra pomyj.
    Opiekunka

29.07.2019 15:17

Chce ostrzec przed ta firma. Wysyłają ludzi na miny, opisy zleceń są przeklamane a koordynator ma gdzies ciebie opiekunie bo dostanie za ciebie kase i tu sie jego rola konczy. Pracowalam z nimi i okresle te wspolprace jednym slowem, porażka.
    Lena

01.09.2019 10:03

Każdy ma swoje własne, inne doświadczenia. Rodziny są różne. Jedna rodzina może wykorzystywać, a druga traktować dobrze. Od około roku jeżdżę przez Aterimę i rodzina trafiła mi się bardzo sympatyczna, dlatego moja opinia na dzień dzisiejszy jest pozytywna. Zobaczymy jak będzie dalej. Opiekunki również są różne, jedną da się polubić, drugiej nie. Jedna da sobie wejść na głowę, inna nie. Wiele znależy od nas samych.
    Ex opiekunka

20.08.2019 15:41

Nie polecam. Niskie stawki. Sztele miny.
    Też kiedyś

22.08.2019 22:43

pracowałam dla nich! wypłata była tylko i wyłącznie w złotówkach, a wtedy (2015r.) kurs euro wynosił równo 4 złote, to możecie sobie wyobrazić...plus potrącenie za to, że "wróciłam przed czasem", a wróciłam bo żona podopiecznego znęcała się nad nim i nade mną, na co firma nie reagowała...dzisiaj jeżdżę dalej, ale z innymi agencjami:)

23.08.2019 07:11

ja też nie otrzymałam letniej premii, przedłużałam umowę bo obiecywali letnią premię za przedłużenie a dostałam... nie będę się wyrażać, zarobki żenada, ale...zwiedziłam Monachium, poznałam ludzi, złapałam kontakty, to był wspaniały czas, niestety muszę pożegnać się z "dobrodziejami" , normalnie żenada
    Mar23

18.08.2019 14:49

Niestety nie polecam pracy w Aterima-Med. Odradzam. Płacą mniej niż w umowie. Za mnie rodzina płaciła 2850 ( b.dobry niemiecki i doświadczenie), za 30 dni pracy wypłacili mi 950 euro netto.
    przerażona

16.08.2019 16:40

Witam, Ja również wszystkim odradzam tą Agencję,jestem bardzo rozczarowana dokąd mnie wysłali wiedząc o moich wymaganiach.Po 5 tygodniach wróciłam jako wrak człowieka z zryta psychiką.Byłam u dwóch kobiet które mnie nie szanowały,wręcz poniżały,miały za niewolnika ,a nie opiekunkę.Najadłam się tylko niepotrzebnego dodatkowego stresu,nerwicy żołądka,wiecznego leku,i nieustannej pogardy widocznej na każdym kroku.Żadne pieniądze nieoddadzą mi mojego zdrowia które zostało mocno nadszarpnięte,agencja na szybko mi oferte znalazła ale to była wielka pomyłka,że dałam się skusić na pierwszy i ostatni wyjazd z nimi.Oszukują jak inne tego typu agencje,.a my kobiety nie dajmy się zwarjować bo nie samymi Eurasami człowiek żyje.
    NieDoWytrzymania

16.08.2019 12:47

Pierwszy i ostatni raz dalam sie namowic na coś takiego jak Niemcy i do tego na cos takiego jak umowa zlecenia. Wcześniej pracowałam w Holandii, więc mam porównanie. Organizacja wyjazdu przebiegła bardzo szybko, po przyjeździe wiedziałam dlaczego, bo to była zwykła mina. Rodzina była bardzo opryskliwa. Robili wrażenie jakby mieli do mnie pretensje, że przyjechałam im pomagać: "My musimy za ciebie płacić tyle pieniędzy." Oczywiście jedzenie musiałam sobie dokupować. Z językiem miałam czasem problem (jak chyba każdy), ale bardzo dużo rzeczy rozumiałam, bo znam holenderski. Nocnego wstawania miało nie być, a tu pobudzka co godzinę. Później wyciągałam ten dzwonek z kontaktu, bo przecież ile można. Zameldowałam do tym całym koordynatorkom, ale zero reakcji. Porażka totalna. Dobrze, że wzięłam to zlecenie tylko na miesiąc. W dzień wyjazdu nawet się nie oglądałam. Chciałam uciekać stamtąd z krzykiem. Miejcie swoją godność i pozwólcie się tak traktować. Jest wiele innych prac do wykonywania. Omijać szerokim łukiem.
    Krysia

01.08.2018 13:35

Omijajcie tę firme dziewczyny. Oni tylko stwarzaja pozory dobrej firmy a tak na prawde opiekunki traktuja bardzo zle jak juz sie wyjedzie. Ja mam duze doswiadczenie w pracy ze starszymi osobami. Tutaj przedstawili mi oferte a na miejscu okazalo sie wszystko inaczej. Podjelam dezycje o powrocie po 2 tygodniach zgodnie z umowa ale firma obarczyla mnie kosztami przejazdu. Mimo ze zaczekalem na nowa opiekunke. Malo tego te dziewczyny z firmy sa bardzo wredne i nagadaly na mnei straszne glupoty tej nowej opiekunce az sie rozplakalam.
    Sofie

14.08.2019 18:20

Aterima med powiedziała rodzinie ojje pdp że spotykam się z islamistami i że jestem uzaezniona od narkotyków... to była ich reakcja na to jak śmiałąm ise poskarzyć na to ze wnuk składa mi jakies chore propozycje, zadzownili do rodziny i mnie oszkalowali! Chora agencja! odradzam !
    Matka Teresa

15.08.2019 11:29

Masakra. Koncze stelle i uciekam od nich. Ciekawe co o mnie nagadaly.
    ania7

14.08.2019 10:35

tak się zastanawiam.... co to jest dzisiaj 1600 Euro, które firma tak hojnie płaci, jeśli w ogóle tyle ktoś dostaje, zważywszy, że u nas wszystko podrożało i nadal drożeje a ludzie pracują przecież w Niemczech i na niemieckie warunki, bo TAKIE trzeba brać pod uwagę, są to małe pieniądze za 30 dni pracy w miesiącu. Nawet połowy z tego, co płacą rodziny się nie dostaje- każda opiekunka jest w tym zorientowana- i tylko w teorii jest to 40h tydzień pracy...

08.08.2019 08:04

sądząc po niektórych opiniach jestem na całkiem spoko Stelli, wczoraj byłam w Monachium, poszłam zobaczyć malarstwo w Pinakotekach, pół dnia odlot! w sklepach na Karlsplatz Stachus i Marienplatz angebote, nakupiłam ciuchów i dwie pary adidasów po 50 euro, za które w Polen trzeba wydać majątek... no i cały czas uczę się języka, ich bin froh!
    Aśka

24.05.2018 13:27

Co mi powiecie,kto ma myć okna,jeśli jest sprzątaczka,Poprzedniczki twierdzą że przekazywała P.sprzątaczka o umyciu w kuchni,lazienka,babci pokój,nasz Ale to nie koniec teraz dodaje jeszcze jadalnie ,bo ona ma za dużo!!!!.Przychodzi 2 razy w tygodniu sprząta po łebkach dół ,a górę już od dłuższego czasu sobie odpuściła.Tak wygląda ,że nam ją zostawiła,Zawsze myła podłogę ,odkurzała u babci,w pokoju telewizyjnym ,dość duży przedpokój. Jak posprzątała to szmaty mopa ,serwetki itp rzuca do kosza na pranie aby samo się wyprało lub ktoś za nią wyprał.Czy ktoś wie co do nas nie należy,jak mamy się zachować.Co jest zapisane w umowie ,między koordynatorami a RODZINĄ.Mąż babci sam nam nic nie mówi,A gdy sprzątaczka idzie na urlop 2 tygodniowy lub 1 dniowy,to kto ma ogarniać ten bajzer.poprzedniczki ogarniały za friko.Dziadek nie zapłaci ani złotówki,ale też sam nic o sprzątaniu nie mówi,Co mam udać,,,,,,ze tak ma być
    Najwazniejsze, że ja mam sucho

07.03.2019 19:32

Nie ma zadnego mycia okien. Sprzataczka ma wszystko robic i ustalajcie to zaraz jak tylko wejdzie. Niech umyje to, to i tamto. Zrob jej jazde kilka razy, to od razu przestanie podskakiwac. Po kazdym wysprzataniu pokoju od razu zagladaj i jak cos jest nie tak, to zwracaj uwage. Ja kiedys wlazlam na psychike jednej takiej dochodzacej i stalam, patrzylam jak zamiata podloge, udajac jednoczesnie, ze skladam reczniki kuchenne. Gdy bedzie jakies cyry wyprawiac, to porozmawiaj z rodzina, zeby zatrudnily kogos innego, bo musisz za nia poprawiac i od nowa wszystko robic. Ona bierze przeciez za to pieniadze. Wez przyklad z Pani Aniolowej, ktora stala na klatce i nadzorowala lokatorow, ktorzy sprzatali klatke. Nie bojcie sie odezwac, bo beda was robic caly czas na szaro. Ja na szteli najbardziej lubie wlasnie klotnie.

28.07.2019 19:47

nasza sprzątaczka miała urlop cały miesiąc, nie tknęłam niczego, wróciła i sprzątała pół dnia, też sprząta po łebkach ale wali mnie to, to jej biznes i ona bierze za to kasę
    Majka43

14.07.2019 14:36

Firma jest niesolidna. Pieniądze wypłacane w częściach, jakieś dziwne okresy rozliczeniowe. Profile rodzin nie zgadzają się z rzeczywistym stanem. Brak ofert na wyjazdy.
    Mariawita

23.07.2019 21:27

Tylko osoba majaca niskie ambicje pojedzie do takiej pracy z biegla znajomoscia niemieckiego.
    Młoda30

12.07.2019 09:45

Ogólnie firma nie najgorsza, wypłacalna, ale denerwuje mnie ich długi okres rozliczeniowy, maja różne sztele, lepsze i gorsze, przeszkadza mi też długi okres wypowiedzenia, aż 2 tygodnie, a jeśli miejsce nie będzie odpowiadać, to co ? Męczyć się 2 tygodnie ? Przez 1,5 miesiąca pracy zadzwonili do mnie tylko raz z pytaniem czy wszystko ok. Już teraz wiem, jeśli będę pracować dalej jako opiekunka, to zmienię firmę, znajoma pojechała ostatnio z innej firmy i ma taką fajną babcię, dużo czasu dla siebie, zarabia 200 euro więcej ode mnie, zawieźli ją busem, szefowa ciągle dzwoni i pyta czy ok, zapłacili za hotel jak była potrzeba, i co najlepsze pojechała miesiąc po mnie i ma już kasę na koncie, od razu , na bieżąco rozliczają, a ja jeszcze nie mam kasy a pracuję od końca maja. Jeśli szczerze ocenić mam to takie 3,5 na 5. Na początek ok, bo duża firma i długo na rynku, ale są lepsze firmy, ale nie ma idealnych.
    Jola

16.06.2019 02:40

Nie rozumiem... Po co tyle złości i obrażania. Ja współpracuję z agencją z Niemiec. Od 6 lat. Dbają o swoich współpracowników. Wypłata zawsze w terminie. Dzwonia kiedy jestem u nowej rodziny, pytają jak się wszystko toczy i równocześnie też dzwonią do rodziny. Nie mam zastrzeżeń, super mi się współpracuje. Za polecenie wypłacają 1euro na ręke za każdy dzień pracy, bez względu ile ta osoba przepracowała dni. Już 4 razy dostałam przelew, każdy na 43 euro, a poleciłam firmę tylko jednej osobie...w luźnej rozmowie. (usunięte przez administratora).
    Bogusia Sz

21.11.2018 18:15

Witam, w firmie Aterima Med pracuję od czerwca bieżącego roku, jestem zadowolona z obecnej koordynatorki, pieniądze są wpłacane terminowo do 15-tego każdego miesiąca, jestem również usatysfakcjonowana z zarobków, w porównaniu z poprzednią firmą. Organizacje wyjazdów są skrupulatnie załatwiane i nie ma żadnych problemów. Za granicą miałam pewien incydent zdrowotny firma pomogła załatwić mi lekarza. Bez pozostawiania żadnych wątpliwości jestem obecnym pracownikiem Aterimy Med (proszę nie pisać w komentarzach, że jestem podstawiona itp.). Jeżeli miałby ktoś pytania dotyczące mojej współpracy z firmą chętnie odpowiem:)
    Bogusia Sz

17.02.2019 18:34

Czy masz jakąś fajną sztele? Mi udało znaleźć się miejsce gdzie wymieniam się co dwa miesiące ze znajomą, która poznałam na szteli:)
    niente

13.06.2019 13:36

Witam pani Bogusiu Ja chce zacząć z Aterima współprace . Zaznaczam że to mój pierwszy raz . Proszę napisz czy faktycznie są opłacane wszystkie składki ? i czy wypłata jest na czas ?
    niente

13.06.2019 13:16

Bardzo Proszę o podanie firmy w miarę uczciwej .

19.04.2019 08:09

Napisze tak: Parę lat temu, wyjazd. Podopieczny okay. Oferta opisana ok. Jedynie rodzina kombinowała w lekach + darmowy Polski naprawiacz-ogrodnik. Firma ich dojechała i przestali. Zmieniłem branże. Później wróciłem do opieki z inną firmą. Teraz wróciłem do aterimy. Pierwsza oferta ok. Dobrze opisana. Okay ludzie. Druga oferta - stara baba z demencja, miało być bez demencji i podobnych chorób. Wstawanie noc w noc. Miało być bez nachtpflege. Dodatków nie ma. Firma chciała mnie przekupić 50e, żebym został. Koordynatorki usiłują wymuszać pracę - narzucają co masz robić itd - łamią kodeks cywilny regulujący stosunek zleceniodawca - zleceniobiorca. Masz siedzieć jak najdłużej bo im tak wygodnie. Nie zrobiły totalnie nic, aby "dociągnąć" niemiecka rodzinę do płatności extra itd. Mają gdzieś, że źle zaprezentowały ofertę. Także wychodzi na to, że przez dwa lata firma zeszła na psy.
    Renata

22.03.2019 11:08

Własnie wróciłam z mojego 5 zlecania z Aterimą i chcialabym się podzielić moją opinia o Firmie. Ogolnie ze współpracy jestem bardzo zadowolona. Podoba mi się że firma się ze mną dużo kontaktuje. Jak człowiek dojedzie do Niemiec i się trochę ogarnie to już za dwa dni jest telefon - czy wszystko w porządku, czy na miejscu wszystko się zgadza z opisem, czy nie mam jakichś pytań. Na oferty też poko co odpukać trafiałam w porządku. Ogólnie firma zachowuje się dobrze, wypłaty są na czas, złego słowa nie powiem i jak się ktoś zastanawia to osobiście ja polecam
    danuta p

15.03.2019 19:00

Aterima to znana firma i dlatego do nich przeszłam kilka miesięcy temu jednak postanowilam rozwiązać wspolprace po drugim wyjezdzie. Dwa zlecenia i dwie porażki. Zglaszalam do firmy ze mialam pojechac do miasta a wyslali mnie na jakąś wioche zabitą dechami gdzie nawet z internetem byl problem. Przy drugim zleceniu nie moglam sie dodzwonic do koordynatora bo wciaz zajete i zajete. I tak caly czas. Dodam ze zostalam przez firme (usunięte przez administratora)bo babcia miala byc chodzca a na miejscu okazalo sie ze przez caly czas siedzi, trzeba ją wspierac we wszystkim i takie tam plus jeszcze mąż na dokladke o którym wiedzialam ze pomaga przy zonie. Takze dziekuje szukam dalej.... oszukujcie ludzi dalej

23.07.2018 23:29

Kto z Was wyjeżdża w najbliższym czasie do pracy z firmą ATERIMA MED? Czy firma płaci premię za dobrą znajomość języka niemieckiego? Jak oceniacie kontakt z koordynatorami? Na to forum zagląda wiele osób, głównie pracowników i potencjalnych kandydatów do pracy. Warto im pomóc i podzielić się opinią o firmie.
    Paulina

11.03.2019 11:54

A to był wyjazd z Aterimy? Poziom kultury ma sie rozny ale czy zgłaszałaś problemy z jedzeniem i czasem wolnym do firmy?
    Gwiazda Poludnia

12.03.2019 11:01

Zglaszalam. Oczywiscie zero reakcji. Przeciez to klient jest najwazniejszy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA MED?

Kontakt - ATERIMA MED

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Halina

02.01.2019 16:10

Z firmą Aterima Med współpracuję od kilku miesięcy. Jestem zadowolona, wynagrodzenie otrzymuję w wyznaczonym czasie, rodziny w Niemczech są w porządku. Jak dla mnie wszystko jest ok, firma jest o wiele lepsza niż ta w której pracowałam wcześniej. Polecam.
    Ola

21.01.2019 23:42

A moze potrzebuje Pani zmienniczki? Byłabym zainteresowana. Szukam spokojnego w miarę miejsca. Pozdrawiam
    Wiga

03.03.2019 18:07

Witaj Izka. Ja będę zaczynała przygodę z firmą ATERIMA MED od nauki języka niemieckiego(nie umiem w ogóle). Zadzwoń do firmy ponieważ jest cała gama propozycji nauki język: nauka stacjonarna, przez Skypa a nawet przez telefon.

11.09.2018 11:43

@maewka, czy istnieje możliwość negocjacji zaproponowanych stawek w firmie ATERIMA MED? Czy zależą one od stopnia znajomości języka? Może chciałbyś coś dodać od siebie na temat innych aspektów pracy? Jak je oceniasz? Czy jest coś co byś poprawiła lub z czego jesteś zadowolona?
    Dagmara

19.02.2019 15:26

Nie ma zadnych negocjacji. Czasem jakis ochlap rzuca od swieta i to wszystko. Czego oni mi nie naobiecywali przed wyjzadem. Pozniej dostajesz wyplate i szlag Cie trafia. Wszystko bele wyslac kogos na sztele.
    Beata

31.08.2018 11:46

Marnie płacą bo tylko 1.200 euro netto miesięcznie za język dobry, a w małej firmie otrzymałam za to samo 1.400 euro.
    Tamara

21.12.2018 21:24

A ja się nie boję wyjeżdżać z małymi firmami. Już wiele razy tak wyjeżdżałam. Zawsze jednak przed wyjazdem sprawdzałam na stronie KRS czy firma nie znajduje się w stanie likwidacji. Miałam dobrą stawkę (1.400 euro netto miesięcznie), więc nie przeszkadzało mi to, że firma jest mała. Małe firmy też bywają porządne. Nie o wielkość firmy chodzi, a o to czy firma godnie opłaca opiekunkę za jej ciężką pracę. Teraz to prawie każda firma (niezależnie od jej wielkości) ma pełno ofert pracy i dodatków.
    Halina

23.01.2019 18:41

Prawde mowiac, gdybym znala niemiecki biegle i wszystko rozumiala, to pracowalabym gdzies indziej za inne pieniadze, a nie robilabym 24-órek klocac sie z rodzinna codziennie o byle co.
    El

08.12.2018 18:37

Pracuję z Aterimą już kilka lat. Myślę, że to jedna z najlepszych firm na rynku. To duża firma i dysponuje dobrymi miejscami pracy dla opiekunek z Polski. Zawsze wywiązuje się z umowy, płaci terminowo, terminy wyjazdów dostosowywane są zawsze indywidualnie. Nigdy nie żałowałam decyzji o podjęciu współpracy z Aterimą.
    Monika

11.12.2018 11:22

Dokładnie bardzo popieram. Pracuję w Aterimie od 2016 roku i wszystko mam co mi potrzeba. Firma jest porządna, jest dużo ofert, wszystkie załatwienia jak trzeba. Wiadomo że kazdy chciałby wiecej zarobić. Zresztą obiecali od stycznia podwyżki dla wszystkich - 50 euro więcej. Dlatego ja Aterimę polecam. Pozdrawiam, Monika
    Megi

18.10.2018 21:19

Witam, Mam pytanie, czy obowiązkowe jest podpisanie drugiej umowy, odnośnie promowania firmy Aterima Med i czy jest to warunek, który trzeba spełniać, by móc pracować w tej firmie?
    Teresa

27.10.2018 17:33

Tak, bo pierwsza wyplata ze zlecen jest placona przez Akademie Opiekunow.
    Teresa

27.10.2018 17:33

To znaczy czesc tej wyplaty.
    Miki

21.10.2018 09:39

Niestety nie polecam, oferty przedstawiane są bez skazy firma zataja fakty lub też nie informuje rzetelnie o tym czego mozesz się spodziewać na miejscu, a jak masz później problem to musisz sam sobie z nim radzić.... Pozatym zarobki nue są wcale adekwatne do wykonywanej pracy. Także zastanów sie bardzo dobrze nim pojedziesz z tą firmą. Piękne pogadanki tylko na początku a po przyjezdzie rzeczywistość jest calkiem inna i brak kontaktu... Moje sugestie dla ATERIMA MED: Proszę zadbać o pracowników i nie robić ich w balona, bo predzej czy później odkryją prawdę i wtedy zemsci sie to na was. Proszę zadbać o to by wyplata byla zacaly miesiąc pod koniec tego miesiąca a nie w kolejnym, nijt nie jest idiotą i wie że robicie sobie lokaty.... Naszym kosztem . Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zadbać o rzetelną ciągła i bezproblemową komunikację nie tylko gdy jest wszystko ok ale takze podczas problemu.
    [email protected]

13.10.2018 12:38

Pracuję prawie dwa lata w tej Firmie (Aterima Med), jak na razie wszystko się dobrze układa,sprawdzone i dobre oferty.Jesli ma się jakieś pytania albo problemy, można zadzwonić porozmawiać i wszystko wyjaśnić.Firma jest zawsze gotowa do pomocy,a przynajmniej starają się każdemu pomóc oraz rozwiązać wszelkie wątpliwości związane z pracą i nie tylko.

08.10.2018 15:49

@Izabella, czy możesz napisać jak wyglądała w twoim przypadku kwestia dojazdu do Niemiec? Czy transport finansowała firma ATERIMA MED czy koszty były potrącane z pierwszej wypłaty? Czy w ostatnim czasie pensje w tym zawodzie wzrosły? Istnieje wielkie zapotrzebowanie w tej branży nie tylko w Niemczech.
    Izabella

08.10.2018 21:49

W moim przypadku koszty dojazdu i powrotu pokrywa ATERIMA MED . W okresie mojej pracy miałam dwie podwyżki pensji.
    Izabella

04.10.2018 20:27

Pracuję z Aterima Med drugi rok.Nie miałam z nimi żadnych problemów.Wypłaty zawsze na czas,podróż zorganizowana,zainteresowanie koordynatorek przez cały pobyt.Nie ma problemu z kontaktem z firmą.Warunki pracy zgodne z opisem.Zawsze wiem co mnie czeka na miejscu.Z czystym sercem polecam Aterimę osobom które planują swój pierwszy wyjazd i czują się zagubione ,jak ja byłam 1,5 roku temu.Podstawy języka oczywiście trzeba znać, nie tylko żeby się ,,jakoś" dogadać, ale po prostu żeby się lepiej czuć w obcym kraju. A jak są podstawy to głowa do góry, pierś do przodu i w drogę. Ode mnie dla firmy ,,łapka w górę". Pozdrawiam z Niemiec.
    Anka

02.07.2017 14:39

Nie polecam Aterimy kolezanka pojechala ma problemy z rodzina córka chora psychicznie stawiajaca warunki opiekunce nawet niema prawa kozystac w nocy z toalety kiedy kolezanka zadzwonila na alarmowy powiedziano jej że ona moja kolezanka przesadza takie są Panie pracujące w agencjach moja kolezanka jest wykonczona psychicznie żadnej pomocy
    Hanka

28.07.2018 12:02

Jeżeli jest wykończona to dlaczego sama nie napisze komentarza tylko ktoś za nią pisze ,niech po prostu zadzwoni do agencji i poprosi o zjazd do polski , Agencja jest zawsze pod telefonem jest kilka numerów telefonów i każdy może z nich korzystać ,a nie skarżyć się z pomocą koleżanki .Zawsze agencja podaje numery przy wyjeżdzie i przy email co miesiąc to w czym problem? chyba w tym że to opiekunka raczej potrzebuje opieki ,a wyjeżdża jako opiekunka
    Kaska

03.10.2018 10:35

#tematdlauwagi
    Beata

27.08.2018 19:20

Mówisz im od dawna, że chcesz pracować w mieście X, oni obiecują, że jak tylko takie oferty się pojawią, to dadzą Ci znać, ale nie dają. Gdy w końcu sam pytasz o te oferty, bo widzisz, że zamieścili je na stronie, to nawet nie raczą odpowiedzieć lub odpowiadają, że to już nieaktualne (oferta dopiero co zamieszczona). Zrobili to już kilkanaście razy. Firmie to chyba wydaje się, że ma monopol na rynku opiekuńczym. Trzeba próbować wszędzie indziej i samemu też. Łaski bez.
    maewka

09.09.2018 13:56

Też chciałam do konkretnego miasta ale oni proponowali ciągle coś innego.Na moje zapytanie w sprawie oferty do mojego miasta odpowiedzieli,że ta oferta jest już nie aktualna, choć była zamieszczona w tym dniu. Schemat się powtarza, aż zgodzisz się wyjechać gdzie indziej. Trzeba więc zmienić firmę. Tak właśnie zrobiłam.ma

04.09.2018 10:15

Przywołuje Was do porządku i odsyłam do regulaminu forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Forum jest miejscem publicznym i kłótnie na forum nie będą tolerowane. Proszę Was o konstruktywną dyskusję i wymianę argumentów na temat firmy ATERIMA MED. Na jakie obecnie warunki może liczyć osoba wyjeżdżająca na kontrakt? Ile zajmuje cały proces od złożenia aplikacji do wyjazdu?
    Elwira

07.09.2018 14:51

Pani Edyto, po zgłoszeniu chęci wyjazdu można bardzo szybko otrzymać konkretne zlecenie Nie trzeba się na każde zgodzić i można wybrać, takie które najbardziej odpowiada. Zgłasza się też przy rekrutacji, na jak długo chce się wyjechać, jakie się ma preferencje odnośnie podopiecznego, jakie się ma umiejętności i w odniesieniu do tego firma szuka oferty. Większość opiekunek z Aterimy twierdzi, że firma szybko załatwia wyjazdy. W końcu leży to też w interesie firmy.
    Ewa

07.09.2018 15:26

A ja czekam już w Aterimie Med na wyjazd od lipca 2018 i mam nadzieję, że wreszcie doczekam się. Być może czekam tak długo właśnie dlatego, że zażyczyłam sobie pracę w konkretnym mieście. Jestem gotowa jechać tylko tam i na pewno nie pojadę gdzieś indziej. Początkowo Aterima próbowała wysyłać mnie gdzie indziej, ale stanowczo odmówiłam. Ja mam rodzinę w tym mieście i chcę podczas pauzy widzieć się z moimi bliskimi. Zdania nie zmienię. Daję szansę wykazać się Aterimie Med i oczekuję na pozytywny rezultat.

26.08.2018 17:30

@Karolina, proszę Cię o trzymanie się głównego wątku dyskusji. Rozmawiamy w tym wątku o firmie ATERIMA MED. Forum GoWork.pl odwiedza wielu kandydatów zainteresowanych nową pracą. Interesują ich informacje dotyczące warunków zatrudnienia, atmosfery w firmie, możliwości rozwoju. Czy wiesz coś na ten temat? Co w ostatnim czasie zmieniło się w tej firmie?
    Opiekunka

26.08.2018 22:17

Jakie "możliwości rozwoju" ?! czekają na opiekunkę osób starszych pracującą i mieszkającą na co dzień zagranicą ze starszymi ludźmi?? Skąd ty sie urwałaś ?? Brzmisz jak naganiaczka z ich firmy...
    Elwira

27.08.2018 17:25

Co do możliwości rozwoju, to myślę, że są one zawsze. Chyba, że ktoś nie chce się rozwijać. Już same wyjazdy stwarzają np. możliwość praktycznej nauki języka. Dla mnie to bardzo ważne. Wyjeżdżam do opieki już od sześciu lat. Nie zmieniłam firmy, choć miałam rok przerwy w wyjazdach. Nauka języka ma dla mnie duże znaczenie, a Aterima umożliwia naukę swoim opiekunkom. Oprócz lekcji zamieszczanych na ogólnodostępnej stronie internetowej każda opiekunka może logować się na platformę językową, gdzie umieszczane są materiały do nauki. Ja w tej chwili już po raz kolejny korzystam również z indywidualnych lekcji języka niemieckiego przez skypa. Wszystkie lekcje są bezpłatne. Dużo wkładam pracy w naukę niemieckiego, ale myślę, że nie zaskoczyłabym tak dobrze, gdyby nie wyjazdy i praktyczna, aktywna nauka tam na miejscu poprzez słuchanie, mówienie i zwykłe uczestniczenie w codziennym życiu podopiecznego.
    Aga

15.08.2018 11:21

Podpowiedzcie jak organizują pracę i wszystkie poboczne sprawy?

15.08.2018 21:12

Jakie poboczne sprawy?o co ci chodzi?
    Magda

17.05.2018 00:25

Koordynatorka zmieniła moja stawke o 200 euro nie mowiac mi tego. Dopiero jak wrocilam do Polski dostalam taka informacje. Firma nie oddala mi tez pieniedzy za przejazd do Polski. Na poczatku sa bardzo mili ale wszystko sie zmienia po tym jak przyjedziesz do Niemiec. To kolejna firma ktora wykorzystuje Polki. Uwaga na pozytywne komentarze. W umowie jest zapis ze trzeba ja pisac w internecie inaczej dostaje sie kare. Sama musialam je pisac a potem wypelniac raporty gdzie pisalam.kI
    M

01.08.2018 13:30

Nie swoim tylko busem ale nie oddali mi a mowili ze mi zwroca
    M

01.08.2018 13:31

150 euro
    k

04.06.2018 15:23

Pracuje dla Aterimy od niedawna i polecam jak najbardziej. Wszystkie problemy sa rozwiazywane przez koordynatorow. Sztele tak jak w opisie. Placa za dojazd w dwie strony.

01.08.2018 13:29

no to spokojnie jeszcze zdarzysz tu wrocic i powiedziec co cie spotkalo bo oni nei dbaja o pracownika
    Marysia

22.02.2018 08:16

Hej wszystkim:) W Aterimie pracowałam parę lat! znam aż za dobrze warunki zatrudnienia, chorą politykę firmy etc... wspominam to NAJGORZEJ! radzę omijać tą firmę z daleka! Ja bardzo żaluję, że zmarnowałam te lata. Na rynku jest wiele rzetelnych, sprawdzonych firm i DOBRZE płatnych ofert pracy! Słabe zarobki, nie sprawdzane oferty! do niedawna brak możliwości otrzymywania wynagrodzenia w euro! 50stronicowa umowa skonstruowana przeciwko pracownikom, niskie składki emerytalne a w biurze niekompetentne, zarozumiałe, bezczelne i niewykwalifikowane dziewczynki. To wszystko sprawia, że firma jest jedną z najgorszych możliwości w tej chwili na rynku pracy! SZCZERZE NIE POLECAM!
    Joanna

01.08.2018 12:30

Całkowita prawda ja teraz przez to przechodzę

01.08.2018 13:26

to prawda dobrze to nazwalas to sa wredne dziewczynki ktore na poczaku sa bardzo mile ale jak juz ywjedziesz to staja sie wredne i maja cie gdzies
    Halinka

29.07.2018 11:14

Czy ktoras z Pan wie gdzie mozna zapoznac sie z regulaminem premiowania? Czy w ogole regulaminy są tajemnicą? Czy udostepniaja tylko prywatnie na email
    Zofia

31.07.2018 18:20

Najlepiej to zadzwonić do swojej koordynatorki, ktore juz od 15 .o5 informują o premiach letnich ,aby podać w jakim terminie się wyjeżdża i na jaki okres ,dziwie się że pani jeszcze nie zgłosiła się .
    Zofia

31.07.2018 18:25

Premia jest zawsze na koncie po przepracowanym okresie nie co miesiąc,
    Luiza

22.09.2017 18:24

WAŻNA INFORMACJA DLA OPIEKUNEK!!! Na rok 2017 podstawa wymiaru składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne pracowników oddelegowanych za granicę nie może być mniejsza niż 4263 zł.. Firmy polskie - wysyłające opiekunki do Niemiec - powinny odprowadzać składki do ZUS-u od tej właśnie sumy. Są to składki emerytalne, rentowe, wypadkowe i zdrowotne. W przypadku umowy zlecenia, składka chorobowa jest dobrowolna. Opiekunki powinny zwracać szczególną uwagę na ten przepis, gdyż zaniżone składki mogą nie liczyć się do przyszłych emerytur. Zainteresowanych odsyłam do zapoznania się z przepisami poprzez infolinię ZUS. Nr telefonu: (+48) 22-560-16-00.
    Bea

27.01.2018 15:32

Cha cha - precież jak ktoś jest filozofem, to jest zazwyczaj i magistrem. Obecnie można poprzestać na licencjacie,a le osobiścienie znam takich osób, które nie kontynuowałby studiów na tym kierunku... Ale jeśli miało się na myśli domorosłego filozofa, to rzeczywiście można nie można mówić o magisterce. ;-) A co do składek... Zawsze wolałam więcej pieniędzy na rękę niż dla ZUS. Teraz od 20 miesięcy mieszkam już w Niemczech, tu pracuję na niemiecką emerytuę, bo w polską nie wierzę. :-D Pracuję na etacie, ale nie wykluczam w przyszłości wyjazdów do domów prywatnych za jakąś dobrą stawkę połączoną z premią, no ale to wyłącznie na niemieckiej umowie (także Aterima odpada). Pozdrawiam wszystkie opiekunki i opiekunów. :-)
    Ojej jej

26.07.2018 16:49

Skoro tak fajnie Pani jest, to co robi Pani tutaj na forum? Czyzby chciala sie Pani dowartosciowac? Z wielkim dystansem podchodze do tego, co Pani napisala i nie wierze w to.
    opiekun

18.04.2018 15:51

Mam dosłownie jedno pytanie,czy firma Aterima płaci chorobowe,Czy morze mi ktoś odpowiedzieć.Dziękuję pozdrawiam:)
    Łukasz

19.05.2018 14:16

Nie. Oni nie placa nic. Masz z nimi tylko umowe smieciowa wiec nie dostaniesz chorobowego. Podpisujesz specjalnie dwie umowy zeby ominac wszystkie mozliwe oplaty. Nawet skaldki zus odprowadzaja od najnizszej krajowej a nie od zarobionych faktycznie pieniedzy.
    anonymous

15.07.2018 17:42

Jeśli wyrażasz zgodę na potrącenie składek zdrowotnych .

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA MED