• Oferty pracy

• Folwark

3. Opinie o pracodawcach Opole
  5. Opinie o Agencja Rekrutacyjna Link2Europe

Opinie o Agencja Rekrutacyjna Link2Europe Opole

Nie przegap nowości o Agencja Rekrutacyjna Link2Europe!

Piotr Maciukanis

18.02.2021 18:13

Pracowalem jeden sezon na wulkanizacji. Pieniadze zawsze byly na czas I sie zgadzaly . Bardzo pomocne kordynatorki

19.02.2021 08:49

Dziękujemy Piotr. Miło nam to słyszeć! Działamy dalej i zapraszamy ponownie do Belgii na sezon :) Pozdrawiamy, Ekipa Link2Europe
    Mateusz S.

18.02.2021 20:28

Bardzo dobry pośrednik. Właściciel to człowiek z sercem na dłoni. Polskie koordynatorki troszkę zadufane, zadzierają nosa..ale gdy jest się do nich człowiekiem, one również w sobie znajdują człowieczeństwo. Link bardzo mi pomógł w starcie w Belgii. Polecam i dziękuje ????????

19.02.2021 08:43

Mateusz S. to prawda szef jest wspaniałym i życzliwym człowiekiem. Koordynatorki czasem musza wyznaczyć granice i nie dać sobie wejść na głowę ;) Dziękujemy za Twoją opinię. Pozdrawiamy serdecznie, Link2Europe
    Michał Kochman

19.02.2021 00:58

Pracuje już dla Link2Europe 3 rok, aktualnie już dra drugiego klienta firmy. Zdecydowanie polecam tą agencje pracy. Nie dość że są profesjonalistami od spraw administracyjnych, są również przyjaznymi i otwartymi na pracownika ludzmi. Tu nie poczujesz się jak pracownik "nr" i nie pozostaniesz z nierozwiazanym problemem. Pozdrawiam.

19.02.2021 08:24

Dziękujemy Michał za te mile i ważne słowa. W Link2Europe staramy się do każdego pracownika podchodzić indywidualnie i po ludzku. Pozdrawiamy, Link2Europe
    Marek K

18.02.2021 16:58

Witam pracowałem przez Linki2Europe jakiś okres czasu bylem bardzo zadowolony,współpraca była bardzo miła atmosfera również.Bardzo dobre Oferty Pracy.

18.02.2021 17:05

Dziękujemy Marek. Bardzo nam miło. Pozdrawiamy serdecznie, Ekipa Link2Europe
    Aleksandra

20.01.2021 15:21

Dzień dobry, zostałam zwerbowana do pracy w Belgii przez agencję Link2Europe. Obiecywano mi kontrakt na 100 dni. Miała to być praca w sektorze rolniczym, przy sadzonkach drzew na terenie Belgii.  Zgodziłam się tylko i wyłącznie ze względów finansowych. Obiecywano mi 10 euro netto na godzinę, co przy pracy przez 5 dni w tygodniu po 10 godzin dziennie, miało dać 500 euro tygodniowo.  Po przyjeździe do Belgii musiałam wykonać test na obecność koronawirusa i odbyć 10-dniową kwarantannę w hotelu. Mimo, że wynik był negatywny musiałam wykonać drugi test po 7 dniach. Ponieważ kolejny wynik również był negatywny, mogłam pójść do pracy.  Wszystkie dokumenty jakie dano mi do podpisu były w języku flamandzkim, więc musiałam podpisać je, nie wiedząc co w nich jest. Pani (usunięte przez administratora) - rekruterka - wyjaśniała mi tylko, co podpisuję. Cały regulamin pracy był po flamandzku. Już pierwszego dnia, zabrano nas w pole, mimo, że kobiety miały pracować tylko w hali. Przez pięć godzin musieliśmy obrobić 8 pól! Praca trwała do 18, więc ostatnie pole oczyszczaliśmy po ciemku, zapadając się w błocie po kolana. Dojazd do pracy jaki oferował pracodawca polegał na jeździe rowerem, nie posiadającym kompletnego oświetlenia przez las po zmroku.  Słońce w Belgii wstaje ok. 8. 30 i zachodzi ok. 17.30, więc by dojechać na 7. 30 do pracy trzeba było jechać po ciemku przez las ok 5 km. i tą samą drogą wrócić po godz. 18.  Zaraz na drugi dzień okazało się, że czas przerwy od pracy nie jest objęty wynagrodzeniem. Pomieszczenia dla pracowników były nieogrzewane, nie było też wyodrębnionego miejsca dla palących i niepalących, w związku z tym osoby niepalące - takie jak ja - musiały przebywać w zadymionym pomieszczeniu. Poinformowano nas także o wysokim ryzyku wystąpienia tężca, o czym nie było mowy przed wyjazdem. Na drugi dzień, po dziewięciu godzinach spędzonych przy segregacji drzew, przywieziono ostrokrzew, co i tak było łatwiejsze niż praca w polu na deszczu, co musieli wykonywać mężczyźni.  Gdy cierń utkwił mi w oku, nie mogłam przez chwilę pracować. Zmęczenie było tak wielkie, że zaczęłam przenosić pojedyncze gałęzie, zamiast dźwigać kłujące chaszcze całymi garściami. Gdy zobaczył to kierownik nadzorujący pracę, zaczął na mnie krzyczeć i zmuszać mnie do przenoszenia całych naręczy ostrokrzewu. Odmówiłam twierdząc, że mogę wykonać tę samą pracę inną techniką, ale on nie znał angielskiego.  Na drugi dzień zostałam zwolniona z pracy, o czym poinformowano mnie na przerwie w obecności innych pracowników, by pokazać im co grozi za sprzeciw wobec kierownictwa.  Powinnam była zarobić 180 euro netto za 18 godzin pracy, ale okazało się, że z mojej wypłaty zostanie tylko 30, bo reszta musi pójść na opłacenie hotelu i wizyty u lekarza (test na covid). Miałam zatem zarobić marne 140 złotych za morderczą pracę, co nie starczyło nawet na zakup biletu powrotnego. Wszystkie moje wydatki - bilety autobusowe (800 zł), buty do pracy (nie powiedziano mi nic o konieczności posiadania gumowego obuwia, więc musiałam się w to zaopatrzyć po przyjeździe) - kosztowało mnie więcej niż te nędzne 140 zł.  Piszę o tym ku przestrodze dla wszystkich osób, które zdecydują się na wyjazd do Belgii w celach zarobkowych. Mogą stracić więcej niż zyskać.  Już pierwsza międzynarodówka wywalczyła pracownikom 8 godzinny dzień pracy i pięciodniowy tydzień. Tymczasem Polacy w Belgii traktowani są jak tania siła robocza. w ten sposób wykorzystuje się ciężką sytuację finansową, by zmusić ludzi do pracy przekraczającej ich siły i wyrzucić za drzwi jeśli się zbuntują.
    Romek od Tytusa

11.02.2021 11:33

Link2Europe nie dostarczył światełka na czas kobieta przeżyła traumę . Pracując dla L2E zawsze jest jakieś światełko w tunelu . Z opowieści pani Aleksandry jasno wynika że pracodawca darł (usunięte przez administratora), dla L2E to nie ma znaczenia liczy się kasa mordeczki zapamiętajcie to . Nie ludzie KASA. Nie każdy jest wstanie podołać jazdę bez światełka między drzewami przez 5km . Darcie (usunięte przez administratora)i brak nagrody w postaci wypłaty . Dla Linka jak zawsze wszystko się zgadza , nie ma problemu następny przyjedzie to sobie odbiją talarki bo tylko to się dla nich liczy .

12.02.2021 18:07

Zapewniamy Pana, że dobro naszych pracowników jest dla nas na pierwszym miejscu. Jeżeli ma Pan więcej uwag bardzo prosimy o kontakt osobisty. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania. Link2Europe
    Prawda

19.01.2021 23:38

Witam, interesuje mnie praca w waszej agencji czy to prawda o tych narkotykach i plantacjach ? bo nie chce znowu trafic na (usunięte przez administratora)...

20.01.2021 08:34

Dzien dobry, prosimy o przeslanie nam Pana/Pani danych osobowych na [email protected] Chetnie odpowiemy na wszystkie pytania podczas rozmowy telefonicznej. Pozdrawiamy, Link2Europe

11.01.2021 17:07

W Link2europe jest taki konkurs , w którym pracownicy mają wystawić pozytywną opinie o nich i wtedy możesz wygrać Gift Card do Amazon na 100euro ha ha . Namawianie ludzi Do wystawiania pozytywnych opinii to jakaś kpina z waszej strony ha ha

12.01.2021 09:03

Link2Europe nie namawia nikogo do wystawiania pozytywnych opinii. Jak każda firma działająca w sektorze usługowym zachęcamy do wystawienia merytorycznych opinii. Dzięki temu mamy możliwość ulepszenia naszych usług i znamy nasze mocne i słabsze strony.

10.01.2021 14:41

Wszystkie negatywne opinie to prawda . Jak wam coś nie pasuje to dodaje na internet filmy oraz zdjęcia z patologii w waszej firmie i na waszych mieszkaniach . Plus hodowla narkotyków i handel

11.01.2021 08:59

Panie Anonim, Nie wiemy co chce Pan osiągnąć tym kompletnie nie merytorycznym komentarzem na forum publicznym. Przykro nam, ze nasza współpraca (o ile w ogóle była) nie spełniła Pana oczekiwań. Życzymy sukcesów w dalszej karierze zawodowej. Link2Europe

10.01.2021 13:58

11.01.2021 08:52

Dzień dobry, Pana oskarżenia co do mieszkań są bardzo poważne i na pewno łatwo je robić anonimowo. Link2Europe nie ingeruje w życie prywatne pracowników. Kontrola porządku i stanu mieszkań odbywa się raz w miesiącu. Pracownicy którzy łamią regulamin tracą możliwość mieszkania i pracy. Zapraszamy do kontaktu osobistego i wyjaśnienie kwestii związanych z niespełnionymi warunkami pracy. Link2Europe
    Lech

29.12.2020 16:40

Dzień bobry interesuje mnie praca w Belgii przez waszą agencje niestety nie mogę się z wami z kontaktować dzwoniłem kilka razy nikt nie odbiera

29.12.2020 17:11

Dzien dobry Panie Leszku, Prosze przeslac nam numer telefonu do Pana. Zadzwonimy. Nasz mail: [email protected] Lub prosze sprobowac zadzwonic jutro do poludnia na: +32 3 740 76 76 Do uslyszenia, Link2Europe
    Radex

27.12.2020 12:34

Mam pytanie jakie agencje są polecenia w Belgii?

28.12.2020 11:13

Dzień dobry Radex, W Belgii jest wiele agencji pośrednictwa pracy. Wybierając agencje musisz zobaczyć co jest dla Ciebie ważne. Jaka praca Cię interesuje? Czy jesteś już w Belgii, czy dopiero chcesz wyjechać? Czy mówisz już w lokalnym języku, czy tez nie. Od tego w dużym stopniu będzie zależało czy dana agencja będzie miała dla Ciebie odpowiednia prace. Typowe belgijskie agencje nie oferują zakwaterowania, pomocy administracyjnej w załatwianiu formalności związanych z przeprowadzka do Belgii i nie maja ofert pracy, gdzie język angielski byłby wystarczający. Niektóre agencje tak jak Link2Europe specjalizują się w rekrutacji zagranicznej, relokacji pracowników i posiadają oferty pracy gdzie język angielski będzie wystarczający w początkowej komunikacji. Także nie polecamy ani nie odradzamy konkretnych agencji. Jeżeli wiesz co jest dla Ciebie kluczowe, to na pewno znajdziesz dobra agencje, która poprowadzi Cię do nowej pracy w Belgii. Pozdrawiamy, Link2Europe
    Mateusz

07.12.2020 16:55

Pytanie do link2 Europe . Jak to jest czytając tyle negatywnych komentarzy na wasz temat w internatach . Jak to jest kiedy patrzycie sobie w oczy przed lustrem ? Jestem ciekawy co myślicie o sobie ? Ze jesteście lepsi ? Ze ludzie są głupi i się nie zorientują ?? A może kasa się tylko dla was liczy zero wyrzutów sumienia i moralności . To daje wam ta iluzje lepszości ? Nie ważne ze wasi rodacy są nie zadowoleni . Przyjadą następni . Kasa , kasa , kasa ...
    Mateusz

08.12.2020 12:27

Dziękuje za obszerną odpowiedz. Merytorycznie to się nieźle wkopaliscie tym postem . Moja babcia mówiła kłamstwo ma krótkie nogi . Powiadacie ze codziennie zaczynaja prace nowi pracownicy . To gdzie są starzy pracownicy się pytam ? Naczytali się forum i uciekli ? Czy porównali ich sytuacje z wpisami na forum i ich nagle oświeciło ?? Cuda się dzieją .

09.12.2020 08:02

Panie Mateuszu, Przepraszamy, ze nie wyrazilismy sie dokladniej. Starzy pracownicy pracuja i nowi przyjezdzaja. Przypominamy, ze jestesmy agencja pracy tymczasowej. Zalozenie jest takie, ze po danym terminie wspolpraca z nami sie konczy a pracownik albo dostaje umowe na czas nieokreslony albo szuka innej pracy po zakonczonym projekcie. Jeszcze raz podkreslamy, ze osoby zainteresowane praca powinny czerpac informacje u zrodla a nie z forum. Wierzymy, ze kazda osoba kieruje sie zdrowym rozsadkiem w trakcie poszukiwania pracy i o tym wie. Bardzo prosze kolejne pytania kierowac do nas bezposrednio. Pozdrawiamy, Link2Europe
    walić

24.09.2020 00:12

Witam firma dla której pracuje sama patologia, zarobki marne, sytuacja mieszkaniowa tragiczna ogólnie strata czasu są lepsze biura
    Ava

16.11.2020 01:40

Lepsze biura to jakie? Na go work wszystkie mają złe opinie.

16.11.2020 07:41

Dzień dobry Radex, jesteśmy przekonani, ze wszystkie agencje pośrednictwa pracy w Belgii dokładają wszelkich starań aby doświadczenie ich pracowników było pozytywne i czerpali jak największą satysfakcje z pracy. Wszystkie agencje różnią się usługami, które oferują swoim kandydatom. Przed wyborem agencji pracy warto jest dowiedzieć się tego u źródła czyli w samej agencji. Jeśli chodzi o Link2Europe to rekruterki udzielą wszystkich istotnych informacji: jak będą wyglądały zarobki, na jaka pomoc mogę liczyć, jaka jest kultura firmy, w której będę pracował itd. Zaglądanie na fora możne być uzupełnieniem tej wiedzy ale nie powinno rozpoczynać się szukania pracy od forum. Jeżeli rekruter nie jest w stanie od razu odpowiedzieć na dane pytanie to należy go poprosić aby zdobył nietresująca nas informacje lub aby poprosił osobę, która ma ta wiedzę o kontakt z Panem. Podjecie tak kluczowej decyzji o wyjeździe do pracy za granice nigdy nie może być oparte o komentarze z forum, które często są mało merytoryczne, bardzo ogólnikowe i pisane przez anonimowych użytkowników. Pozdrawiamy Link2Europe
    Damian

12.11.2020 20:55

Piękna manipulacja . Cudowna wręcz . Link 2 bieda dodaje pinezki do swoich ulubionych postów . Znów wszystko wyglada tak pięknie . W biurze odetchnęli z ulgą . Zaczęli pisać jak natchnieni pozytywne komentarze o rajskiej agencj z krainy szczęścia i dostatku . Jesli szukasz pracy u nich to radzę zjechać w dół tego forum . W stronę piekła ! Tylko tam się prawdy dowiesz .! Swego czasu też się naciąłem na te ich piękne wersety , o tym jak to wspaniałe jest . Realia szybko zdeptaly moją wyobraźnie . Te nerwy że znowu brakuje w wypłacie . Nie dziękuje nigdy więcej trzeba się szanować .

16.11.2020 07:21

Dzień dobry Damian, Dziękujemy za komentarz. Przykro nam, że nie jest Pan zadowolony ze współpracy z nami. Pana opinia nie podaje żadnych konkretnych przykładów dlatego też nie jesteśmy w stanie podjąć żadnych konkretnych działań. Jeżeli jest coś co jeszcze możemy dla Pana zrobić prosimy zgłosić się do nas osobiście. życzymy powodzenia w dalszej karierze zawodowej. Pozdrawiamy Link2Europe

04.05.2020 18:45

Nie polecam, kontakt z agencja bardzo slaby. Ludzie pracujący w biurze niekompetentni. Na dodatek zdarzało sie tak, ze agencja potrafiła zalozyc konto bankowe pracownikowi na jego dane, bez jego zgody i prośby o założenie konta. Pomyłki w wypłatach/bonach żywnościowych. Ogolem TRAGEDIA a nie agencja pracy. Radzę skorzystać z innych agencji. NIE POLECAM!
    Rysiu

06.05.2020 00:32

Mysle ze mnóstwo osob juz wam zgłaszało nieścisłości w rozrachunkach i całej reszcie. Moze czas sie zabrac za prace... wniosków i tak nie wyciągacie ze zgłoszeń. Nie pozdrawiam.
    Ava

15.11.2020 12:12

Inne biura ale jakie? Wszystkie mają na go work złe opinie.
    Zezon

30.10.2020 18:30

Agencja pracy w porządku. Dostaniesz odzież i gadżety firmowe, super komunikacja, pomogą z założeniem konta bankowego i ubezpieczenia. Wypłata na czas. Polecam.

02.11.2020 07:55

Dziękujemy za opinie. Link2Europe dokłada wszelkich starań, żeby każdy szybko odnalazł się na belgijskim rynku pracy. Pozdrawiamy serdecznie. Link2Europe
    Michał

30.10.2020 19:59

Spoko pracodawca. Byłem z nimi dwa razy i miło wspominam. Praca jak w ogłoszeniu (reachtruck), mieszkania też okej. Miałem dwa razy jedynkę. Mieszkania wyposażone we wszystko co trzeba i o całkiem przyzwoitym standardzie jak na dzisiejsze czasy. Nigdy nie było problemów z komunikacją, wypłaty na czasu i zawsze można było liczyć na pomoc ze strony L2E. Pozdrawiam panie z biura i oczywiście polecam biuro. 5

02.11.2020 07:51

Dzień dobry Michał, Bardzo nam milo. Dziękujemy za współpracę i polecamy się na przyszłość :) Ekipa L2E
    Kamil Gorski

30.10.2020 14:47

Pracowałem i mieszkałem przez ponad pół roku przez Link2Europe. Pieniądze zawsze były na czas i wszystko się zgadzało. Bardzo miłe koordynatorki, które pozdrawiam i dziękuję za współpracę.

30.10.2020 14:57

Dziękujemy Kamil za mile słowa. Pozdrawiamy! Link2Europe
    Ryszard

30.10.2020 08:05

Bardzo dobra agencja,profesjonalne podejście do każdego pracownika ,polecam

30.10.2020 14:56

Dziękujemy Panie Ryszardzie za mile słowa. Pozdrawiamy serdecznie. Ekipa Link2Europe
    Marcin Bogacz

28.09.2020 12:15

bardzo fajna wspolpraca z osobami w biurze w belgii. Polecam

28.09.2020 16:27

Dziękujemy za sympatyczna recenzje :) Pozdrawiamy z Belgii Link2Europe

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Agencja Rekrutacyjna Link2Europe?

Kontakt - Agencja Rekrutacyjna Link2Europe

Krawiecka 7/4 45-023 Opole

Marcin Olesiak

28.09.2020 15:04

Wyjeżdżałem kilkakrotnie Linkiem i zawsze byłem zadowolony. Oczywiście jak chodzi o samą agencję. Praca do której delegują to różnie bywa, ciężko za to winić samą agencję. Branża w której pracuję po prostu pełna jest buractwa (logistyka). Warunki mieszkaniowe całkiem przyzwoite. Zależy oczywiście z kim mieszkasz, ale raz w miesiącu (oczywiście na wcześniej zdeklarowanym terminie) wpada Johan sprawdzić czy mieszkańcy nie zrobili za dużej demolki i syfu, bo sami sobie rodacy tak dbacie niestety. Warunki finansowe przedstawione miałem przed podjęciem pracy i zawsze lądowałem w firmie, w której wylądować miałem. Kasa zawsze była na czas. Była to moja druga agencja w Belgii i zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Dziewczyny z biura bardzo miłe i pomocne. Chyba że ktoś jest narkomańskim alkoholikiem i roszczeniowym burakiem ze słomą w butach, to jasne że się nie dogada. Bo niestety niektórzy dzwonią do agencji że im się żarówka w kiblu spaliła i żeby im wymienić. Sam święty nie byłem a i tak dużo cierpliwości mi okazali. Zawsze można się o to czy o tamto przyczepić, ale chyba tylko na siłę, jak ktoś ma dumę urażoną że w kulki przyleciał i poszedł w odstawkę. Pozdrawiam.
    nie polecam

24.09.2020 00:15

zdecydowanie nei polecam tej firmy, wypłaty się nie zgadzały.

24.09.2020 12:26

Dzień dobry, Dziękujemy za komentarz. Przykro nam, ze Pana doświadczenie nie było bardziej pozytywne. Niemniej jednak nie podał Pan konkretnego przykładu. Z jakiego powodu wypłaty się nie zgadzały? Ta informacja jest dla nas bardzo cenna. Bardzo prosimy o więcej szczegółów w wiadomości prywatnej: [email protected] Pozdrawiamy. Link2Europe
    KaBer

24.09.2020 09:17

Witam. Wcześniej pisałem po 2 tygodniach, teraz mineły 2 miesiące. Moja opinia na temat L2E bez zmian. Wypłaty na czas, wszystko się zgadza, jeśli czegoś potrzeba wystarczy zadzwonić i agencja bez problemu załatwi. Polecam na 100%
    Conor McGregor

31.08.2020 17:23

Byłem widziałem i tez zrezygnowałem . Zdecydowanie najgorsza agencja w Belgii . Nastawiona na zysk czytaj wyzysk . Mi tez się nie zagradzały wypłaty . Nie polecam . Gdybym wcześniej czytał to forum to bym szybciej zrezygnował . Człowiek się łudził .

07.09.2020 07:57

Dziękuję za dodanie swojej opinii. Przeczytaliśmy Twój komentarz i chcielibyśmy zrozumieć Twoje doświadczenia z Link2Europe w Belgii i / lub Polsce. Dzieje się tak, ponieważ nie podajesz informacji o tym, co poszło nie tak. Zadzwoń pod numer +32 03 740 76 76 i zapytaj osobę odpowiedzialną za rozpatrywanie reklamacji. Dziękuję Ci, Zespół Link2Europe

07.09.2020 08:03

Dziękuję za dodanie swojej opinii. Prawdą jest, że Link2Europe aktywnie pyta o opinię wszystkich naszych pracowników. Ta opinia pomaga nam ulepszać nasze usługi dla przyszłych pracowników. Przeczytaliśmy Twój komentarz i chcielibyśmy dowiedzieć się więcej o Twojej współpracy z Link2Europe Belgia i / lub Polska. Zadzwoń pod numer +32 03 740 76 76 i zapytaj osobę odpowiedzialną za rozpatrywanie reklamacji. Dziękuję Ci, Zespół Link2Europe

15.08.2020 14:38

Jaki jest styl zarządzania kadrą w Agencja Rekrutacyjna Link2europe?

17.08.2020 15:31

Dzien dobry, Link2Europe jest belgijską agencja pracy tymczasowej, a nie firmą podwykonawczą / delegującą pracowników, dlatego kandydaci podlegają działom HRu naszego klienta, u którego wykonują prace. Informacje na temat tego co Link2Europe oferuje w zakresie wsparcia dla naszych pracowników, można znaleźć na stronie https://link2europe.eu/. Koniecznie proszę sprawdź sekcje „Our promise” i „Q&A”. Tutaj z pewnością znajdziesz niezbędne odpowiedzi na temat tego, co robimy dla naszych pracowników podczas ich zatrudnienia w Belgii. Jeśli ma Pan/Pani inne, bardziej konkretne pytania na ten temat, prosimy skontaktować się bezpośrednio z naszym belgijskim zespołem: +32 03 740 76 76 lub [email protected] Chętnie odpowiemy na Twoje pytania. Pozdrawiamy, Link2Europe
    Anatoliy

16.08.2020 14:12

Lubię pracować przez Link2. Interim oferuje akceptowalną pracę w Belgii dla obcokrajowców i nie tylko. Firma zapewnia również dobre zakwaterowanie za opłatą oraz zapewnia bezpłatny transport i paliwo do samochodów. W ciągu roku pracy pracownicy otrzymują również różne przyjemne bonusy! Generalnie jestem zadowolony z pracy tutaj.

17.08.2020 09:10

Dziękujemy Anatoliy za opinie. Bardzo jest nam milo, ze pozytywnie odbierasz współpracę z nami. Jednocześnie chciałabym sprostować, ze Link2Europe nie pokrywa kosztów paliwa tylko tzw socjalny abonament, który jest dodawany do wypłaty pracowników w Belgii :) Pozdrawiamy!
    KaBer

29.07.2020 11:52

Pracuje w Belgii od dwóch tygodni. Współpraca z link2europe jest naprawdę na wysokim poziomie. Wszystko zgodne z ustaleniami z Polski. Polecam na 100%.

29.07.2020 12:45

Dziękujemy za mile słowa i cieszymy się, ze wszystko przebiega zgodnie z planem :) Pozdrawiamy, Ekipa Link2Europe
    Mietek

13.06.2020 22:23

Dziękuje za to że istnieje taki portal jak gowork. Czytam opinie i po raz kolejny odrzucam kolejną agencję pracy polską jak i zagraniczną. Najwyżej nie wyjadę do pracy i nic nie zarobię,ale zyskam zdrowie i święty spokój :-) .
    Yeti

30.06.2020 22:13

Mam 3.500 zł na rączke kolego . Plus całoroczny pakiecik FIT od firmy na silownie z sauną , basenem , Pracuje maks 40 godzin w tyg . Mi nie ubliżaj że jestem pusty . A tak poza tym poczytaj sobie komentarze co ludzie piszą o LINKU . Nie macie w biurze co robić ?? To już nie działa . Nawet jak piszecie te swoje eseje na temat jaki to link nie jest wspaniały . To ludzie was rozkminili . A ci którzy nie przeczytali forum przed przyjadem do was . Napewno to zrobią jak im będzie brakowało raz . drugi ..... A wtedy będa wiedzieć co robić mając świadomość że nie są pierwsi z tym problemem . I po to jest to forum . Nie chce mieć z Linkiem nic wspólnego mi 3500 wystarcza w zupełności . Jestem w PL a to ma wiele innych plusów których ty nie rozumiesz .
    puurs

02.07.2020 13:29

czy wy macie coś z głowami ? napisał człowiek,że na żywca rżniecie pracowników,a wy na to sztampowy tekścik,że dziękujecie,prosicie o szczegóły i będziecie pomagać :-) chyba właścicielowi w (usunięte przez administratora)ludzi !
    Kaczor z zielonego lasu .

30.05.2020 01:15

Witam wszyskich znalazłem taki oto komentarz na Gazeta pl . Z 2009/10 ””Warunki mieszkaniowe różne, można trafić na psychopate - alkoholika (Haacht), alkoholika - zboczeńca (Puurs), ale można też trafić do kawalerki w 4 osoby gdzie jeszcze podobno są 4 łóżka wolne.””””” Mam pytanie do Link2Europe . Czy to jest prawda ze w ciągu ostatnich 2 lat mieliście 2 samobójstwa ?? Czy zapewniacie pomoc psychologiczna dla swoich pracowników w dniu wypłaty ??

03.06.2020 12:20

Dziękujemy za komentarz. Niestety, w zeszłym roku miało miejsce zdarzenie samobójstwa. Z racji szacunku i prawa do prywatności rodziny osoby zmarłej, nie możemy udzielić więcej informacji zwrotnych. Zdarzenie to, nie miało związku z pracą. Ze swojej strony okazaliśmy niezbędne wsparcie i zorganizowaliśmy pomoc w jednej z placówek psychologicznych. Link2Europe zapewnia pomoc psychologiczną za pośrednictwem zewnętrznego, poufnego psychologa, który jest rodzimym Polakiem. Wszyscy nasi pracownicy mogą skontaktować się z tą osobą, by uzyskać pomoc psychologiczną - bez względu na rodzaj sprawy. Jeśli jesteś pracownikiem Link2Europe i potrzebujesz konsultacji z psychologiem, nie wahaj się do nas zadzwonić, abyśmy mogli udzielić Ci niezbędnych wskazówek. Zadzwoń +32 03 740 76 76 i poproś o naszego doradcę.
    Romulus

09.01.2019 09:54

3x od nich wyjechałem jak na razie ale chyba nie będę tego zmienial.za pierwszym razem byłem troche zaskoczony ale po kilku dniach zalapalem, wkrecilem się w rytm i poszlo. plus dla nich za to ze placą czesc kosztow mieszkania i jest ok.
    anonimusveritas

28.05.2020 14:19

Jak na tak dużą i dojrzałą (11lat?) agencję - wyraźny brak opanowania i kultury osoby dbającej o Waszą opinię w internecie . Nie świadczy to dobrze o doborze kadry. Znając realia pracy dla agencji , największym problemem są zazwyczaj koordynatorzy. Nie potrafią w części przypadków dobrze zorganizować pracy dla swoich podopiecznych. Najgorszym jest brak umiejętności właściwego wytłumaczenia zasad odnośnie wypłacania wynagrodzenia. Wszystkie nieścisłości odnośnie finansów wychodzą od koordynatorów . Umiejętność posługiwania się obcym językiem plus ukończenie szkoły średniej, nie powinno być głównym atutem osoby której powierza się zadania koordynatora. Kulturalne odnoszenie się do drugiego człowieka i poświęcanie mu należytej uwagi , pozwoli na uniknięcie jakichkolwiek uwag na temat agencji. Z przeczytanych opinii wnioskować można , że osoby zatrudnione nie były dobrze poinformowane o swoich stawkach. W gestii agencji powinno być zadbanie o swój wizerunek poprzez dyplomatyczne odpowiedzi na zaczepki ze strony słusznie sfrustrowanych pracowników. Ludzie wyjeżdżający do pracy , jadą po pieniądze. Dobrą radą dla każdego wyjeżdżającego jest zakup notesu lub kalendarza i regularne dbanie o spis godzin przepracowanych.

03.06.2020 11:33

Dziękujemy za komentarz. Pana opinia pomoże nam usprawnić nasze usługi świadczone w stosunku do przyszłych pracowników. Zapoznaliśmy się z uwagami, ale potrzebujemy więcej informacji, by rozpoznać przyczynę problemu współpracy z naszym biurem w Belgii i/lub w Polsce. Prosimy o kontakt z pracownikiem ds. rozpatrywania skarg pod numerem 0032 37407676. Dziękujemy, Zespół Link2europe
    Heniek

30.05.2020 11:07

Te wszystkie czeski henki to są tępe dzidy z biura. Sami sobie dodają pozytywne komentarze bo żaden z pracowników tego nie zrobi. WYMIENIC KADRE W BIURZE. ALBO TO ZAMKNĄĆ
    heniek

24.05.2020 16:50

nie wiem tak uczciwie jakim cudem taki lament, pracowałem w tym biurze i naprawdę nie ma się tak naprawdę do czego przyczepić, z tych co znałem to praca była, kwit się zgadzał, wiadomomo na domku jak sobie pościelesz tak się wyśpisz, akurat ludzie w biurze pomocni, przynajmniej w moim przypadku, serdecznie pozdrawiam (usunięte przez administratora) - serio nie rozumiem czego wy ludzie oczekujecie, wymagania jakieś z kosmosu - przyznam w kwestii takich biur mam duże doświadczenia i powiem zdecydowanie mogę polecić tą agenturę, jeszcze jedno jeśli nie ma opisanego konkretnego przypadku co jest nie tak - te wszystkie wysrywy to jednak typowa polaczkowa zazdrość ? zawiść ?? - jak macie serio jakieś obiekcje to akurat w Belgii są instytucję co szybciutko takie kwestie wyjaśniają, zdresztą nikt by nie ryzykował jakiś numerów, gdzie za sami musieli płacić, wiec jak widzisz jakieś nieścisłości - sygnalizuj, jak nie potwierdza fakt - że to po prostu nie prawda. Już wam polaczki wyliczam waszą pensję na konto netto 350 tyd. /-50 jaranie -45 browar - 40 szlugi - 30 feta - 70 szama ....zostaje 100. Dziekuję. Dobranoc.

29.05.2020 20:00

To z czego okradacie .? Ze ludzie piszą ze im brakuje w wypłatach ?? Tyle pomyłek macie ? Nie potraficie sobie poradzić ? To straszne może potrzebujecie wymienić kadrę ? Kryzys idzie taki ze od 1929 r nie było takiego mam nadzieje ze was zaboli bo agencje pracy pójdą na pierwszy ogień . Stad pewnie te wasze dramatyczne posty . Próbujące zakłamać rzeczywistość . Brakuje wam taniej siły roboczej ? To może czas założyć safety buciki ? Trzeba ratować biznes. Tylko najlepsi zostaną , a wy to amatorzy . Sumienie was nie gryzie ? A może już nastąpiło tzw wyparcie ? Taki tam termin z psychologii poczytajcie na wikipedi .

29.05.2020 20:11

Jeszcze jedno pytanko kochane mordeczki z L2E . Dlaczego nie zatrudniacie Belgów ? Albo uchodźców z bliskiego wschodu oraz Afryki . Ci ostatni przecież potrzebują pracy . Po tym co przeszli na tych łodziach . Mój ból jest lepszy niż twój ? Nic się nie stało ? Czy jak to jest ?
    Scarface

20.05.2020 18:56

Witam . Ja tu tylko zajrzałem poczytać komentarze dla śmiechu . Widzę ze nic się nie zmieniło . Mnie tez oszukiwali i kumpla tak samo . Widzę ze liczba poszkodowanych rośnie :D . (usunięte przez administratora)

06.05.2020 15:07

Czy pracodawca Agencja Rekrutacyjna Link2europe motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

11.05.2020 18:23

dziękujemy za szczere wyrażenie opinii. Z pewnością wykorzystamy to, aby poprawić obsługę naszych przyszłych pracowników. Jeśli wyśle Pan do nas wiadomość e-mail na adres: [email protected], wyjaśniając, kim Pan jest i co się nie zgadza w wynagrodzeniu, sprawdzimy i zweryfikujemy co poszło nie tak. Bez tych informacji nie możemy pomóc w rozwiązaniu problemu. Link2Europe to belgijska agencja pracy tymczasowej, która w 100% przestrzega belgijskiego ustawodawstwa. A wiec to Belgijska agencja pracy tymczasowej, w tym przypadku Link2Europe, jest opłacana przez klienta / firmę, a nie pracownika. Nie zarabiamy na wynagrodzeniach pracowników, firma korzystająca z usług pracy tymczasowej płaci Link2Europe za nasze usługi, jaką jest znalezienie i dostarczenie odpowiedniego pracownika do wykonania pracy. Powszechne nieporozumienie budzą też różnice między agencją pracy tymczasowej a firmą delegującą ludzi z Polski do Belgii. Różnice płac w Belgii wynikają z przepisów podatkowych i dotyczą zarówno każdej osoby pracującej w Belgii jak i każdego rodzaju pracy

13.05.2020 07:18

Powinni albo wymienić ludzi w biurze albo zamknąć ten (usunięte przez administratora)
    Andrzej

24.04.2020 12:56

Nie polecam tej agencji . Mi również brakowało w wypłatach pieniędzy . I to nie raz . Są lepsze agencje w be
    Andrzej

27.04.2020 19:08

Trzeba było czytać moje e - maile kiedy pisałem że brakuje mi za nadgodziny itd . Nie chcę miec z wami nic wspólnego . Usprawnić chyba wyzysk i korekty z którymi się borykają wasi pracownicy . Mam nadzieje że ta UE padnie razem z wami . A wtedy prosty Lud was rozliczy . Co do euro .

29.04.2020 20:48

Dziękujemy za uwagi!
    Emigrant

12.01.2020 21:18

Niestety komentarze okazaly się prawdą . Nie potrzebnie przyjechałem . Odradzam wszystkim L2E w celu uniknięcia rozczarowań . Pozdrawiam serdecznie użytkowników forum .

13.01.2020 10:47

Informujemy, że na 12.01.2020 nie mieliśmy zaplanowanego żadnego przyjazdu nowego pracownika. Więc ktoś tu się mija z prawdą. Pozdrawiamy
    Emigrant

14.01.2020 01:37

Kłamstwo ?? Ja nie przyjechałem 13 . Ja wyjechałem jakiś czas temu czytam komentarze i utwierdzam się w przekonaniu ze miałem racje .

03.01.2020 17:51

07.01.2020 17:08

Jesteśmy głęboko poruszeni Pańską formą oczerniania nas na forum publicznym. Nie ma również naszej zgody na ordynarne smsy pisane przez Pana do naszych współpracowników. Od pierwszego momentu kiedy został Pan zatrudniony w warsztacie samochodowym nie był Pan zadowolony z mieszkania. Natychmiast otrzymał Pan samodzielne mieszkanie w pobliżu miejsca pracy za co był Pan bardzo wdzięczny. Właściciel obniżył Panu także cenę czynszu i nie zażądał kaucji płatnej z góry. Pomimo to nie zapłacił Pan uzgodnionego czynszu za 2 miesiące, a następnie 9.10.2019 roku porzucił Pan pracę nikogo o tym nie informując. Przywłaszczył Pan sobie również firmową odzież roboczą należącą do naszego klienta. W związku z powyższym mając na uwadze koszty jakie poniósł klient z tytułu umowy, z której to Pan się nie wywiązał agencja wypłaciła Panu należne wynagrodzenie za ostatni tydzień w wysokości 17 €. Oferowaliśmy Panu długoterminowe, stabilne zatrudnienie z którego mógł Pan korzystać po dzień dzisiejszy, wybrał Pan jednak inną drogę. Wnosimy o wstrzymanie się z negatywnymi komentarzami ponieważ mija się Pan z prawdą.
    Michu

09.01.2020 11:50

Ja też jestem głęboko poruszony . Nie ma zgody na to żeby mi brakowało co jakiś czas pieniędzy w wypłacie i żebym musiał pisać maile i dzwonić do was . Wnoszę o zaprzestanie tej praktyki . Skąd mam wiedzieć że @Mechanik nie uciekł od was bo miał tego dosyć ?? Wybrał inną drogę . Wybrał drogę wolności i sprawiedliwości . Zachowujecie się jak porzucona kobieta . Odszedł to niech płaci za rzeczy . Jeszcze alimenty powinien ... ? A może potrzebował tych rzeczy w następnej lepszej pracy ? A tam mu wypłaty się zgadzają ?? NIe zachowujcie się jak toksyczna baba z PKS-u . Ludzie nie są tacy głupi jak wam się wydaje .
    Mechanik

03.01.2020 18:28

Jest wiele innych biur w Belgii i żadne z nich nie płaci tak mało jak Link2eurpa ,żadne z nich nie ma problemu z oszukiwaniem wiem bo pracowałem w Belgii. Każde inne biuro tyko nie to nie polecam żadnemu fachowcowi rozpoczęcia z nimi pracy. Dobre biuro dla ludzi co jedzą dropsy.
    Zbyszek Stonoga

03.01.2020 14:47

Dziękuje za opinie o mały włos a pojechałbym przez tą agencje . Miałem przeboje już w Holandii . I nie chciałbym wpaść w to samo (usunięte przez administratora) . Dlatego sprawdzam zawsze opinie na temat Agencji. W tym wypadku okazały się bardzo pomocne . Kolega mi powiedział kiedyś że te agencje to taka wspólczesna forma niewolnictwa . Muszę się z nim zgodzić niestety . Tylko KAASA się liczy a człowiek jest nikim . Mam nadzieje że w ciągu kilku lat Polacy zaczną wracać z emigracji . Już teraz cześć znajomych wróciła z UK . A wtedy niech przyjmą do pracy samych lekarzy inżynierów . Nie mogę nic złego napisać o tej agencji . Szukam dopiero pracy ale lepiej dmuchac na zimne niz stracic nerwy i poczuć się bezsilnym w tej niewolniczej maszynce .Mam nadzieje ze kiedyś ci wszyscy nadludzie co pracują dla tych (usunięte przez administratora) kiedyś wróca do polski . A wtedy otrzymaja zaplate .W holandi mowi sie na nich Kappo . :D JAk ktoś zna jakieś dobre agencje pracy w belgii czy w holandii prosze napisac pod postem .
    Haribowa Pannna

03.01.2020 17:50

Zbyszek podbijam temat. Mam podobne zdanie o polskich "agencjach" / obozach pracy. Równieżwnież szukam lojalnej agencji, ale jak widać po opiniach jest coraz gorzej. Szkoda że wszystkich wrzuca się do jednego worka. Ja wyniosłam się z Holandii z powodu tragicznych warunków mieszkaniowych oferowanych przez agencję. Dodatkowo ciągłe imprezy współlokatorów którzy zmieniali się mniej więcej co 5-6 tygodni. W tym dwie kradzieże w domku agencyjnym. W prywatnie wynajętym mieszkaniu nie chcieli zwracać za koszt dojazdu, mimo iż wcześniej zapewniali że tak będzie... Więc sprawdzam każdą agencje i ciągle to samo! Drogi pracodawco lub przyjaciele szukający uczciwych pracowników piszcie! [email protected]
    Maciej

04.12.2019 23:26

(usunięte przez administratora) Byłem po 2 tygodniach w tył zwrot i cała naprzód . Teraz robię prawko w pl na tiry i będę miał takie same pieniądze . Nie polecam . Odradzam

Zostaw merytoryczną opinię o Agencja Rekrutacyjna Link2Europe