Agencja Rekrutacyjna Link2europe

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 186 ocen.

Agencja Rekrutacyjna Link2europe
3 186

Opinie o Agencja Rekrutacyjna Link2europe

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Rekrutacyjna Link2europe

Pedro

Porażka to jest podejście do pracownika

   
Pedro

Jednym słowem dziadostwo , naciąganie, przeciąganie, a finalnie okazuje się że jednak oferta nie aktualna

   
Niedoszły pracownik

Biuro porażka...w trakcie rekrutacji sprzeczne informacje, bardzo długi czas rekrutacji, zwodzenie kandydatów. Jestem w trakcie rekrutacji, a tu nagle oferta nieaktualna bo sie pracodawca wycofal, "ale już na dniach będzie nowa fajna oferta", za tydzień telefon i znowu "jeszcze chwilka i bede cos miala". Na szczeście wtedy już coś mnie tknęło i jak pani po kolejnych dwóch tygodniach zadzwoniła z (beznadziejną) ofertą mogłem odmowić w międzyczasie sprawnie udało się wyjechać z innym biurem. Zresztą oferta, z której ostatecznie skorzystałem dużo korzystniejsza niż ta od nich.

   
Wulkanizator alst

WULKANIZAOR/ MONTER OPON, Belgia Nasza wzbogacona oferta dla stałych jak i przyszłych pracowników: Atrakcyjne wynagrodzenie: 13,15€/h brutto Dla stałych pracowników 14,00€/h brutto* Zwrot najtańszej formy przejazdu do Belgi z miejsca zamieszkania Darmowe mieszkanie w pierwszym tygodniu pracy Zatrudnienie na warunkach belgijskich Pomoc polskojęzycznych koordynatorów Praca sezonowa w nowoczesnej wulkanizacji Dodatek wakacyjny w wysokości 15.38% rocznych zarobków brutto Zakwaterowanie płatne 80€ tygodniowo Ubezpieczenie płatne 7.5€ miesięcznie *dla pracowników wracających, którzy przepracowali dwa sezony na wulkanizacji za pośrednictwem Link2europe Nie zwlekaj... Aplikuj już dziś!

   
Administrator

Na stronie internetowej GoWork.pl zamieszczono kilka aktualnych ofert pracy do firmy Agencja Rekrutacyjna Link2europe. Poszukiwani są Belgia. Co sądzicie o warunkach zatrudnienia zaproponowanych przez pracodawcę?

   
Aneta

Jakie macie doświadczenia związane z pracą w firmie Link2europe? Czy możecie uznać tego pracodawcę za godnego polecenia? Czy gwarantuje umowę o pracę oraz stabilne zatrudnienie? Osoby wybierające się za granicę mogą oczekiwać zwrotu kosztów wyjazdu? Podzielcie się swoimi uwagami, tym samym pomożecie osobom szukającym pracy.

   
Tomek z Gent
@Aneta 25.04.2018 18:06

Aneta pracuje przez nich już kilka miesięcy i moja opinia jest taka, że jest ok. Jedziesz z nastawieniem ze chcesz pracować robota bedzie. Jeżeli będziesz fer wobec nich to żadnych problemów z ich strony nie ma. Przyjeżdzasx na miejsce chata czeka, umowa belgijska, pomagaja z papierami podatkowymi, kasa na czas. Widzialem tu juz rozne sytuacje i pewnie nie jeden as ktorego widzialem szczeka tu teraz na forum ale sorry jak wbija agent i pyta kierownika czy ma albo mu załatwi dragi to niech się nie dziwi ze firma go zwalnia i nikt go nie chce do pracy. Inny bochater pierwszego dnia pracy wbija do firmy pijany. Nie na kacu tylko napruty jak stonka. Wyblagal jeszcze jedna szanse i dwa dni później to samo. Ciekawe ilu z takich cfaniakow tera tu warczy hahaha

   
Mariusz Kucharski

Dzień dobry od kilkunastu dni jestem zaniepokojony powiadomieniami przychodzacymi na moją pocztę czytając niektóre opinie postanowiłem dodać też i swoją wszystkie posty zniewazajace Panią Sandre oraz agencje w której jestem zatrudniony od 4 lat są nie prawdą nigdy ja i moi koledzy pracujący nie powiedział złego słowa na Panią Sandre wręcz przeciwnie wszystko można było załatwić pozytywnie prócz poniedziałku gdyż panie w biurze mają nowych starterow i są bardzo zajęte. Jeśli chodzi o warunki są dobre jak dbamy tak mamy kwestia zaliczek nigdy nie mieliśmy problemu jeśli chodzi o plotki że Pani Sandra słucha to napewno już bym nie pracował a podejrzewam że było ich sporo na mój temat nikogo bez winy nie zwalniają z pracy gdy skończyła nam się praca w pierwszej firmie Pani Sandra zaproponowała nam następną pracę gdzie pracuje do dziś i jestem bardzo zadowolony jedno co się zmieniło to zawsze jak się wracalo z urlopu to mieszkanie czy samochód można było spłacać w ratach teraz nie ukrywam że odciagniete miałem wszystko ale to tak na marginesie jestem i mogę napisać za kolegów jesteśmy zadowoleni ze współpracy z agencją Link

   
Link2europe
@jaaa 19.04.2018 10:17

Dzień dobry, skoro według Panów pozytywne komentarze są pisane przez pracowników firmy to uczciwie należy uznać, że wszystkie negatywne komentarze to działania konkurencji, lub byłych pracowników, którzy byli nie fair wobec firmy i zasłużyli na zwolnienie, a teraz próbują się "zemścić" negatywnymi opiniami :)

   
jaaaa

Tobi 17.04.2018 21:23, Tomasz Kijewski 17.04.2018 15:11, Jarek 13.04.2018 14:13, Jacek 14.04.2018 03:15, anonymous 14.04.2018 03:33, Marek 13.04.2018 13:36 popatrzcie na godziny większości z tych opinii to są godziny w których normalni ludzie albo sa w pracy i nie mają czasu przeglądać internetów albo odpoczywają nie myśląc o internetach... niech to da do myślenia!

   
anonymous
@jaaaa 20.04.2018 10:48

To patrz na swoją godzinę bo chyba normalny nie jesteś buhaa

   
krzychu

beznadzieja ten caly link,grubo sie przeliczylem jak wiekszosc widze...

   
Link2europe
@krzychu 18.04.2018 17:08

Panie Krzysztofie, jeżeli podczas współpracy z nami wystąpiły jakieś problemy, lub nieprzyjemne sytuacje zapraszamy do przesłania wiadomości na adres [email protected] z opisem sytuacji. Przeanalizujemy sprawę.

   
Tomasz Kijewski

Nie polecam tej agencji,wszystkie zle opinie to malo moglbym pisac dlugo co tam sie dzieje,ale widze ,ze nie ma to sensu bo link 2 europe manipuluje w odpowiedziach wszystkimi faktami ,wiec dam se spokoj i przestrzegam wszystkich przed ta agencja z czystym sumieniem nie polecam!!!Pozytywne wypowiedzi to zapewne ich ludzi np. koordynatorow z be.Jeszcze jedno ciagle powtarzaja jak mantre ,ze tylko anonimowe bezpodstawne oskarzenia,wiec dlaczego usilnie probuja wszystko prostowac?zastanawiajace ,poza tym pod waszymi smiesznymi prostowaniami takze nie ma podpisu konkretnej osoby.Zegnam ozieble

   
Link2europe
@Tomasz Kijewski 17.04.2018 15:11

"link 2 europe manipuluje w odpowiedziach wszystkimi faktami" Panie Tomaszu poprosimy o konkretne przykłady manipulacji. "pozytywne wypowiedzi to zapewne ich ludzi np. koordynatorow z be.: Idąc tym tropem uczciwie należy przyznać, że wszystkie negatywne komentarze to działania konkurencji, lub byłych pracowników firmy, którzy postępowali nie właściwie i próbuje zrzucić na innych odpowiedzialność za swoje błędy. " ciagle powtarzaja jak mantre ,ze tylko anonimowe bezpodstawne oskarzenia,wiec dlaczego usilnie probuja wszystko prostowac?" Panie Tomaszu właśnie dlatego odnosimy się do wszystkich wypowiedzi bo są to bezpodstawne anonimowe komentarze. "zastanawiajace ,poza tym pod waszymi smiesznymi prostowaniami takze nie ma podpisu konkretnej osoby" Panie Tomaszu dlatego, że jest tu reprezentowane oficjalne stanowisko firmy, a nie pojedynczego pracownika.

   
Tobi

Pracowalem tam i wyszedlem na tym jak zablocki ..Beznadziejna firma.anonymous masz racje g..no obchodza ich problemy,ale ty zrob cos nie tak to nikt nie bedzie z toba dyskutowal wyjazd i tyle oni maja wyj...ne bo maga wszystko przeciez.Pracowalem przez kilka biur w ostatnich latach i myslalem,ze jeszcze poprawie swoja sytuacje po tym co uslyszalem w biurze jaka to nie jest (usunięte przez administratora) agencja dlatego poszedlem przez link do pracy i to byl najwiekszy blad!!

   
Marcin DHL
@Tobi 17.04.2018 21:23

ja pracuje przez Linka i jest spoko do każdej kobiety trzeba mieć podejście. Dobrze z nimi żyje i mam wszystko co potrzeba. Mieszkanie jedyneczkę sie dogadałem i nadgodzinki w DHL-u ... można z nimi wszystko załatwić tylko trzeba wiedzieć jak. pozdro

   
Monia

Zgadzam sie to co oni pisza rowniez jest bezpodstawne i dleczego mam w to wierzyc?bo oni tak mowia?a to dobre

   
Mark z Antwerpen
@Monia 17.04.2018 15:31

ludzie którzy chcą pracować to pracują zarabiają i spędzaja wolny czas na przyjemnościach a Ci leserzy którzym nie chce się rboic i szukaja dziury w całym siedzą w internecie i wyżalają się jacy to wszyscy źli i nie dobrzy a w biurze się nie odezwą. Szkoda mi Was że wyżalacie się tak a nic ze swoim życie nie zrobicie wszędzie robota czeka ale to trzeba chcieć pracować i to największy ból doopy jest.

   
Jarek

Chcialem tylko dodac,ze Jesli chodzi o warunki na niektorych lokacjach to sie nadaje do Amnesty International.Oni sie chetnie podejmuja takich spraw.

   
anonymous
@Link2europe 13.04.2018 14:45

No jak wyślemy to będzie wiadomo kto się żali i polecimy z roboty......

   
Jacek

Dlaczego link2europe pl nie przyjedzie na 1 dzień i sprawdzi wszystko mieszkania macie zdjęcia 1 mieszkania sprawdźcie wszystkie popytajcie ludzi twarzą w twarz na temat wszystkiego boli was że ludzie prawdę piszą mam nadzieję że kiedyś ktoś to wszystko zgłosi do związków szkoda że to nie byłem ja

   
Link2europe
@Jacek 14.04.2018 03:15

Panie Jacku, jeżeli dostaniemy "realne" sygnały, że coś jest nie w porządku będziemy reagować. Na ten moment mamy jedynie kilka anonimowych wpisów na forum, a w opozycji do nich realne zdjęcia z mieszkań aktualnych pracowników. proszę pomyśleć co jest dla nas bardziej wiarygodne. Jeżeli są tu osoby, które mają realne zastrzeżenia dotyczące zakwaterowania i chcą ten problem rozwiązać zapraszamy do wysłania wiadomości na adres [email protected]

   
anonymous

Do link2europe pl widzę że ciężko odpowiedzieć na proste pytanie... Mogła mi Sandra zabrać cała tygodniowe wynagrodzenie za pracę bo musiałem oddać za mieszkanie a prosiłem żeby odciagnela mi na raty i pozostawiła mnie bez środków do życia?? Można? Nikt się tym nie przejmował że nie miałem za co żyć a no tak było inni chociaż mieli bony i ekoczeki... A jak prosiłem ssndre o zaliczkę to nigdy nie było ogólnie to wstyd się prosić o zaliczkę pracując i zarabiasz euro a gdybym miał rodzinę to co ja bym im powiedział przepraszam kochani teraz nie wyślę bo Sandra taki miała kaprys.... Wstyd całe szczęście to już przeszłość. Dlaczego teraz jest o niebo lepiej i wszystko można załatwić w moim obecnym biurze można?! Nie polecam agencji link2europe be

   
Marek

"Jesli jest problem bedziemy interweniowac"Nie badzcie smieszni,wy interweniujecie jak trzeba z kogos kase sciagnac.Piszecie ,ze gdybyscie nie byli dobra firma to nie bylibyscie 10 lat na rynku a to dobre ,znam firmy ktore zamykali po 20-stu latach dzialalnosci za przekrety,osobiscie sie przylozylem do tego co uwazam za wielki sukces.Dziwicie sie ,ze nikt nie podaje danych lub nie chce meilowo wyjasnic sprawy jak by to mialo jakis sens skoro do was mowic to jak do muru macie glupie wytlumaczenie na wszystko,co nie ma zwiazku,przekrztalcacie z tego co widze kazda wypowiedz a bledy widzicie tylko po stronie pracownikow ZENADA!Nie dziwie sie bo nikt normalny i zdrowy psychicznie sie nie ujawni,zeby miec poznie problemy z innymi firmami bo jak dobrze wiecie firmy przekazuja informacje o pracownikach miedzy soba!Jesli te opinie nie maja znaczenia to po co sie tutaj udzielacie?To wasze opinie tym bardziej mozna miedzy buty wsadzic!To wszystko co tu piszecie to wiekszych bzdur nie slyszalem to bezsilna proba wybielenia sie czego napewno nikt nie bierze na powaznie,wiec darujcie sobie.JESTESCIE BEZNADZIEJNA FIRMA!I predzej czy poznie zajmie sie wami prokuratura mam gleboka nadzieje.APELUJE DO LUDZI BY SIE NIE BALI I DOKUMENTOWALI PODCZAS POBYTU JAK COS SIE DZIEJE JA ZAWSZE TAK ROBIE,NAGRYWAJCIE WARUNKI ZAMIESZKANIA ROZMOWY Z TYMI SZKODNIKAMI I TO JAKA ZAWSZE PRZEPASC JEST W TYM CO MOWIA WAM W PL I BIURZE NL TO JEST PODSTAWA DO ZGLOSZENIA DO Arbeitsinspectie gdzie pracuja rowniez dwie polki,wiec nawet jesli nie znacie na tyle jezyka nie miejcie oporow dzwoncie bo tylko wysokie kary moga ich powstrzymac.Problem polega na tym ,ze maja dobrych prawnikow oplacanych za zdarte z nas pieniadze ale z nagraniami nie ma dyskusli biora to pod uwage sam doprowadzilem do nalozenia 75 tys.eur kary na jedna agencje gtb.I piszcie jak najwiecej na takich forach o waszych doswiadczeniach bo jak widac strasznie boli ich prawda,ze wszystko nieudolnie probuja prostowac czemu mam nadzieje nikt nie daje wiary.Nie chca wyjasnic sprawy tylko probuja oczernic pracownika nie zaleznie od sytuacji,zeby tylko byly ladne opinie o to im chodzi, wogole nie biora waszych wedlug nich zawsze pustych i bezzasadnych slow pod uwage,jeszcze raz PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TAKIMI KRETACKIMI AGENCJAMI JAK LINK 2 EUROPE!!!

   
Link2europe
@Marek 13.04.2018 13:36

„dziwicie sie ,ze nikt nie podaje danych lub nie chce meilowo wyjasnic sprawy jak by to mialo jakis sens skoro do was mowic to jak do muru macie” W internecie anonimowo każdy może napisać na co tylko ma ochotę. Nie powinien się Pan dziwić, że na podstawie anonimowych, złośliwych donosów firma nie będzie wyciągała wobec nikogo konsekwencji. „nikt normalny i zdrowy psychicznie sie nie ujawni,zeby miec poznie problemy z innymi firmami bo jak dobrze wiecie firmy przekazuja informacje o pracownikach miedzy soba!” Bardzo prosimy o nie wprowadzanie w błąd użytkowników forum. Przekazywanie danych osobowych podmiotom innym niż upoważnione w umowie do administrowania nimi jest niezgodne z prawa i nasza firma takich działań nie praktykuje. Żadne bezpośrednie zgłoszenia problemów nie „wypłyną” poza naszą firmę. „predzej czy poznie zajmie sie wami prokuratura mam gleboka nadzieje”. Bezpodstawne zarzucaniem komuś działalności niezgodnej z prawem jest naruszaniem dóbr osobistych i samo w sobie jest łamaniem prawa zatem na przyszłość zalecamy ważenie słów nawet w internecie. „jak widac strasznie boli ich prawda” W żadnym razie nie jesteśmy firmą, którą boli „prawda”. Pojawiające się tutaj sygnały są dla nas niepokojące, jednak jak do tej pory nic nie wskazuje na to, żeby były one prawdziwe. „Nie chca wyjasnic sprawy” Panie Marku zapewniamy, że bardzo chcemy sprawę wyjaśnić. Jednak jak do tej pory wszystkie nasze prośby o kontakt w celu jej wyjaśnienia pozostają bez echa. Jak już pisaliśmy pod innymi wpisami: nie możemy podjąć żadnych działań na podstawie anonimowych wpisów osób, których rekrutacja przebiegła niepomyślnie, lub które zostały zwolnione przez pracodawcą. Nie jest to w najmniejszym stopniu wiarygodne źródło informacji. Jeżeli posiada Pan informacje/ zdjęcia, które uwiarygodnią pojawiające się tutaj wpisy prosimy o bezpośredni kontakt z firmą. Zapewniamy, że nie pozostanie to bez konsekwencji dla osób dopuszczających się nadużyć, a dane osobowe osób, które się do nas zgłoszą pozostaną bezpieczne.

   
Jarek

Proponuje zeby ktos z biura zatrudnil sie i wyjechal incognito i wtedy sie udzielal na forum,niech potem spojrzy ludziom w oczy.Potem moge z taka osoba podyskutowac,w przeciwnym razie won z tad!!

   
Link2europe
@Jarek 13.04.2018 14:04

Panie Jarku, staramy się stale monitorować działania naszych pracowników pracujących na terenie Belgii i nie zaobserwowaliśmy żadnych niepokojących działań. Żadne z pojawiających się na forum zarzutów nie zostały w żaden sposób uwiarygodnione przez udzielające się tutaj osoby. Na ten moment wszystkie wpisy to jedynie anonimowe próby odreagowania niepowodzeń zawodowych. Nie mniej, jeżeli posiada Pan konkretne informacje/ zdjęcia potwierdzające cokolwiek co zostało tutaj napisane zapraszamy do kontaktu. Zapewniamy, że żadne nadużycia ze strony naszych pracowników nie zostaną zignorowane i dołożymy wszelkich starań, żeby w przyszłości nie doszło do podobnych sytuacji.

   
Antek

W pelni sie zgadzam nie wiedza co pisza tylko liza po tylkach swoich koorynatorow z nl.Nie badzcie smieszni slowo jakiego pozal sie koordynatora przeciw slowu pracownika i kto ma racje?Podajcie mi jeden piepszony przyklad gdzie jakiekolwiek biuro da wiare jakiemus kolesiowi a nie swojemu ziomkowi zza biurka?No prosze sie wykazac..

   
Link2europe
@Antek 13.04.2018 13:57

Dzień dobry, Panie Antku obawiamy się, że pomylił Pan forum. Nasza firma zajmuje się rekrutacją pracowników do Belgii. Nie posiadamy biur ani koordynatorów w Holandii.

   
Tvn24 na żywo

A może państwo z link2europe.pl przyjadą i zobaczą sami jakie mamy warunki mieszkalne bo mojego dziadka świnie i krowy mają lepiej i to za 80tyg!!

   
Link2europe
@Rafał W 12.04.2018 18:49

Dzień dobry, Panie Michale Rafale, jeżeli podczas współpracy z nami był Pan niezadowolony z warunków mieszkalny i posiada Pan jakieś zdjęcia z tego okresu prosimy o przesłanie ich na adres [email protected]

   
Ktoś

Niestety większość ludzi ma tu rację co do Sandry ale każdy jest na tyle mądry że milczy bo się boją że stracą pracę ale prawda jest taka że Sandra naduzywa swoich kompetencji albo straszy że zadzwoni do pracodawcy że kończą współpracę z daną osobą i w ten sposób się pozbywa nie wygodnych ludzi jestem tego przykładem pracowałem w cevie mam nadzieję że Sandra to czyta pozbyla się mnie mimo że dobrze pracowałem ale w niektórych przypadkach mieliśmy osobne zdanie i to zabolało sandre dlaczego inne dziewczyny są mile można wszystko z nimi załatwić ale z Sandra niestety nie czysty mobbing tak jak powiedziałem na do widzenia od straszenia są duchy Sandro a życzę żeby ktoś nagrał wszystko i poszedł z tym do związków zawodowych pozdrawiam Michał z cevy

   
Link2europe
@Nick 12.04.2018 20:24

"Sami państwo nie wiecie co piszecie żadnych skutków przecież ludzie piszą że nic do link2europe pl nie mają" Nasza wypowiedź odnosiła się do pojawiających się na forum obaw, że bezpośredni kontakt z nami może dla kogoś skutkować zwolnieniem, lub "narobieniem problemów" u innych agencji. Stąd też nasze zapewnienie, że zależy nam jedynie na wyjaśnieniu sprawy, a "ujawnienie się" osób umieszczających tu wpisy nie będzie skutkowało dla nich żadnymi negatywnymi konsekwencjami.

   
Rafał W

Łłoooooo w końcu ktoś głośno mówi o tym bałaganie w puurs brawo wy świat należy do odważnych ja też miałem dużo przygód z tą blondii pojechałem na urlop do Polski i prosiłem żeby mieszkanie odciagneła mi na raty i co wróciłem i nie miałem za co żyć bo całą tygodniowke mi zabrała jak tak można ciekawe 3y tak mogli ale to już przeszłość nie interesowała się za co będę żył przez tydzień bo po co a jak prosiłem o zaliczkę to zawsze nie było no cóż życie słynny tekst sandry życie a na ekoczeki czekałem miesiąc agencja link2europe dobra szkoda że nie wiedzą co tam w puurs no cóż życie

   
Link2europe
@Rafał W 12.04.2018 18:08

„świat należy do odważnych” Panie Rafale jak najbardziej zgadzamy się z tym stwierdzeniem, jednak takich osób tu nie widzimy. Wszystkie nasze prośby o bezpośredni kontakt z nami w celu wyjaśnienia sprawy pozostają bez odpowiedzi, a anonimowych wpisów na forum internetowym żadną miarą za odwagę uznać nie można. Pana również zapraszamy do bezpośredniego kontaktu. W innym przypadku nie jesteśmy w stanie „ruszyć” tej sprawy.

   
Jurek

Beznadziejna firma zas jesli chodzi o komentarze to tak zmanipuluja wypowiedz zeby sie wybielic,ze nikt nie wie o co chodzi,ida pod haslem (usunięte przez administratora) to my a nie nas ;-)

   
Link2europe
@Jurek 11.04.2018 17:12

Panie Jurku nie mamy powodów do wybielania się, ponieważ opinie pojawiające się tutaj są bezpodstawne. Każda prośba o kontakt w celu wyjaśnienia sprawy pozostaje bez odzewu, więc nie możemy traktować tych wpisów poważnie.

   
Marek

W pelni zgadzam sie z Tomem ja mialem podobna sytuacje chociaz przeszedlem rekrutacje odrzucili bez przedstawienia pracodawcy.Maja tam niezly (usunięte przez administratora) i nie wiedza co robia.

   
Link2europe
@Marek 11.04.2018 17:06

Dzień dobry, Panie Marku zapewniamy, że gdybyśmy nie wiedzieli co robimy to nie obchodzilibyśmy w tym roku dziesięciolecia firmy. O przedstawieniu kandydata pracodawcy decydują kwalifikacje zawodowe wymagane przez pracodawcę, poziom znajomości języka obcego i predyspozycje osobowe. Być może w przypadku oferty, na którą Pan aplikował, któryś z tych czynników nie spełniał wymagań pracodawcy. Przykro nam, jeżeli odrzucenie Pana kandydatury wzbudziło u Pana negatywne emocje, ale współpracujący z nami pracodawcy mają bardzo precyzyjne wymagania w stosunku do kandydatów i tylko osoby, które te wymagania spełniają mogą być pracodawcom przedstawione.

   
Kolu

Ty stary miałem to samo że śmieszna Sandra nie chciała mnie już zatrudnić.... Pshee

   
Link2europe
@legia 11.04.2018 20:01

Dzień dobry, zapraszamy do przesłania wiadomości na adres [email protected] W wiadomości prosimy o podanie danych osobowych i szczegółowego opisu sytuacji. Przeanalizujemy sprawę i jeżeli Pani Sandra rzeczywiście dopuszcza się nadużyć to zostaną wyciągnięte konsekwencje. Do firmy nie trafiają "prawdziwe" skargi na Panią Sandrę, a w przypadku większości osób tutaj działania kończą się na publikowaniu negatywnych komentarzy, dlatego też nie mamy wystarczających informacji do zweryfikowania opisywanych sytuacji i rozwiązania problemu.

   
Majk

Masakra jakaś pracowałem tam 3 miesiące z początku wszystko ok potem zaczęły się schody straciłem pracę i nikt się mną nie przejmował kazali wracać do Polski bez dowodzenia a oferty były ale że jakaś blondyna Sandra nie chciała mnie w pracy żenada nie polecam

   
Link2europe
@anonymous 11.04.2018 19:48

Zapewniamy, że pracodawcy, z którymi współpracujemy nie zwalniają dobrych pracowników bez powodu. I zgadza się medal ma dwie strony. Jeżeli pomagamy komuś w podjęciu pracy to również mamy prawo oczekiwać, że ta osoba będzie rzetelnie wywiązywała się ze swoich obowiązków. Jeżeli ktoś wydaje na wyjazd wspomniane 2 tysiące złotych, a następnie nie dba o swoją pracę to niestety taka osoba może mieć pretensje jedynie do siebie.

   
Mika

Pracowalam przez nich tak jak mowicie z poczatku wyglada to w miare ale tylko z poczatku..I ci (co niektorzy)pozal sie boze kordynatorzy z sandra na czele ,szkoda slow bo i tak cos zmanipuluja.

   
ja
@Mika 11.04.2018 17:21

tez miałam z nią do czynienia dużo by tu pisać temat woda... może skargi do Pana Igora coś dadzą bo naprawdę jest na co i kogo.. Pozdrawiamy Dominikę MY:-)))

   
Majk

No dokładnie miałem oferty do pracy ale niestety Sandra już nie chciała mnie w linku mówię ci selekcja jak się jej nie spodobasz to na Polskę i nikt się tobą nie będzie przejmował praca jest Sandra mówi nie heee nie polecam

   
Link2europe
@Majk 10.04.2018 18:03

Dzień dobry, pisze Pan, że nie był zadowolony ze współpracy z nami i nie poleca naszej firmy. Oczywiście ma Pan do tego prawo. Prosimy jednak uczciwie pamiętać, że działa to w dwie strony. Pani Sandra jako koordynatorka i rekruterka pracująca w agencji pracy jest zobowiązana do przedstawiania pracodawcom kandydatur zgodnych z ich wymaganiami, a za każdą przedstawioną kandydaturę osobiście odpowiada. Jeżeli Pani Sandra jest zaniepokojona zachowaniem danego pracownika, lub ma zastrzeżenia co do jakości wykonywanych przez niego obowiązków nie może takiej osoby ponownie zatrudnić.

   
Tom

Witam.Kieruje to do agencji link2 europe;mianowicie widze,ze nawet czytac nie umiecie ze zrozumieniem,wiec jeszcze raz powoli..Wysylalem zeby bylo jasne caly czas tego samego meila z tymy samymi dokumentami nie za kazdym razem innych dokumentow lecz TE SAME I TEN SAM MEIL Z KOMPLETEM DOK. i za pierwszym i drugim razem czegos niby brakowalo po wyslaniu trzeci raz TEGO SAMEGO MEILA Z TYMI SAMYMI DOK. wszystko bylo ok.Nastepnie mowicie panstwo ze szukacie tylko wysoko wykwalifikowanych pracownikow,wiec tak; mam certyfikat vca,scc,cnc,wozki widlowe,wyciagniki pneumatyczne i koparki,ponadto skoro bylem ponad rok koordynatorem prosze mi nie wmawiac ,ze nie znam jezykow obcych ponadto 11 lat doswiadczenia za granica dlatego nie rozumiem co macie na mysli mowiac o wysoko wykwalifikowanych pracownikach nie robcie sobie zartow!!!Jesli chodzi natomiast o "tekst" z wyplatami to byl PRZYKLAD(co wyraznie zaznaczylem),ze moze sie zdarzyc wszystko.Nie mam ochoty ani czasu pisac na panstwa meila i prowadzic jakiejs jalowej dyskusji(tym bardziej podawac dane zeby moc byc moze robic mi schody w mojej obecnej firmie i mnie oczerniac przykladowo za te wpisy ,WSZYSTKO CO NAPISALEM JEST PRAWDA I NIE MAM POWODU BEZZASADNIE KOGOS OPISYWAC!(tak na marginesie to moja pierwsza opinie na jakimkolwiek forum,ale zmusiliscie mnie do tego zarzucajac mi niekompetencje czy brak wykwalifikowania czy znajomosci jezyka proponuje zeby pracownicy tej firmy sie doszkolili chociazby do mojego poziomu) bo wiele biur sie ze soba kontaktuje i wymienia informacjami).TAK WIEC PROSZE PRZESTAC MANIPULOWAC I PRZEKSZTALCAC SLOWA LUDZI BO TO TYLKO POTWIERDZA WASZA NIEKOMPETENCJE I BEZSILNOSC JAK PISZE SIE PRAWDE.I nie traktujcie wszystkich z gory byc moze poprostu sie komus moje zdjecie nie spodobalo w takim wypadku trzeba bylo powiedziec mi o tym podczas rozmowy rekrutacyjnej a nie zarzucac mi brak wykwalifikowania.Jesli tak dzialacie,tak sprawdzacie ludzi to gratuluje i zycze powodzenia w szukaniu WYSOKO WYKWALIFIKOWANYCH pracownikow.Mam nadzieje ,ze ludzie sami wyciagna z tego wnioski.Zegnam

   
Link2europe
@Tom 11.04.2018 13:43

Nikt nie zarzuca Panu braku kwalifikacji, ani kompetencji, ale bez podania danych osobowych nie jesteśmy w stanie sprawdzić przebiegu Pana rekrutacji, ani sprawdzić przyczyn odrzucenia Pana kandydatury nie mniej nie praktykujemy oceniania kandydatur na podstawie zdjęć. Tak jak pisaliśmy we wcześniejszym komentarzu przykro nam z powodu odczuwanej przez Pana frustracji wynikającej z negatywnego wyniku procesu rekrutacji. Ostateczna decyzja o zatrudnienia kandydata zawsze należy do pracodawcy i jeżeli stwierdził On, że nie spełnia Pan jego wymagań nie mogliśmy nic na to poradzić. Skoro nie jest Pan zainteresowany wyjaśnianiem tej sprawy drogą mailową w takim razie prosimy o zaprzestanie bezpodstawnego oczerniania naszej firmy.

   
Tom

W pelni popieram jesli chodzi o kompetencje a raczej uwazam,ze maja tam w biurze niezly bajzel,ze tak powiem sam chcialem wyjechac przez te agencje(link 2 europe) ale odnioslem takie wrazenie po rozmowie z biurem ,gdyz kilka razy wysylalem dokumenty(za kazdym razem ten sam meil z kompletem dok.) bo za kazdym razem cos brakowalo,ponadto dwu krotnie sprawdzano mi znajomosc jezyka i na koncu stwierdzili,ze znajomosc zbyt slaba ale nie przeszkodzilo mi to w pracy w tempo team(to biuro godne polecenia) jako koordynator w 2016r. dziwne.Ponadto kilka dni temu zadzwonilem do Randstad i odziwo nie przeszkodzilo mi to w uzyskaniu pracy jako team leader( bez znaj.jezyka ;-) ) zadziwiajace,wiec odpuscilem gdyz balem sie ,ze przykladowo nie dostane wyplaty a powiedza ,ze dostalem;) (byc moze to zbieg okolicznosci w co nie wierze,ze ktos cos zle zaznaczyl,zrozumial,nie mogl odnalezc,ale to dowodzi tylko temu ze cos jest nie tak i ludzie tam pracujacy nie ogarniaja,nie moga sie dogadac,rozmawiasz z kims nastepnego dnia twierdza ze nikt z toba nie rozmawial,ktos mial cos zaznaczyc czy wyslac ale tego nie zrobil..) .Wydaje mi sie byc jednym z tych uitzendbureau ,ktore mowia co chcesz uslyszec a jak mowisz udaja,ze nie slysza(jak jest problem) jak SBA flex z ktorym wygralem sprawe i dostali ogromna kare.Jednym slowem cyrk.Mowie to z pelna odpowiedzialnoscia po 11 latach w nl i nie tylko naogladalem i nasluchalem sie takich rzeczy,ze nikt by mi nie uwierzyl,ale mysle ze dzieki temu nauczylem sie "wyczuwac" firmy tego typu.PAMIETAJCIE jak juz w pl. przed wyjazdem sa jakies problemy i nie wiedza co robia czy mowia to po wyjezdzie nie spodziewalbym sie laur ;)Proponuje doglebnie sprawdzic kazda firme(dzisiaj to nie trudne) przez ktora zamierzacie wyjechac!Tak na marginesie nie sugierujcie sie opiniami ludzi,ktorzy pracuja jako spawacze,kierowcy ciezarowek czy operator cnc itp. poniewaz specjalistow kolokwialnie mowiac nikt nie"wystawi" bo jest ich jak na lekarstwo.Sam pracowalem pracowalem w jednej z gorszych firm a mialem ponad 15e i robili wszystko bym nie odszedl.Na koniec tak na marginesie unikajcie jeszcze t&s,axidus weegre chyba ,ze chcecie pracowac za 100e i raczej otto gdzie koordynatorzy sa glusi i uwazaja sie za bogow.Pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia.

   
Link2europe
@Tom 10.04.2018 03:31

Dziękujemy za opinię nie mniej nie możemy się z nią zgodzić. Odnosząc się bezpośrednio do Pana wypowiedzi chcielibyśmy wyprostować kilka szczegółów. 1. "kilka razy wysylalem dokumenty(za kazdym razem ten sam meil z kompletem dok.) bo za kazdym razem cos brakowalo".- Nie dosłanie wszystkich wymaganych w procesie rekrutacji dokumentów nie może być podstawą do zarzucania braku kompetencji naszym pracowników. Pracodawcy mają swoje wymogi formalne dotyczące rekrutacji i muszą one zostać wypełnione. 2. "zadziwiajace,wiec odpuscilem gdyz balem sie ,ze przykladowo nie dostane wyplaty a powiedza ,ze dostalem"- To, że nie dosyłał Pan wszystkich wymaganych dokumentów nie ma żadnego związku z wypełnianiem obowiązków leżących po stronie firmy (jak na przykład wypłata wynagrodzeń). Wyciąganie tego typu wniosków na podstawie takich przesłanek jest działaniem godnym nieuczciwej konkurencji. 3. „ponadto dwu krotnie sprawdzano mi znajomosc jezyka i na koncu stwierdzili,ze znajomosc zbyt slaba”. Nasza agencja specjalizuje się w rekrutacji pracowników wysoko wykwalifikowanych co oznacza, że pracodawcy mają w duże wymagania w stosunku do kandydatów, również w kwestii znajomości języka obcego. Bardzo nam przykro, że odrzucenie przez pracodawcę Pana kandydatury wzbudziło w Panu taki żal i frustrację jednak, nie jest to miejsce, w którym jesteśmy w stanie rozwiązać ten problem. Zapraszamy do przesłanie wiadomości na adres [email protected] z opisem sytuacji i Pana danymi osobowymi. Przeanalizujemy zaistniałe zdarzenie i postaramy się znaleźć satysfakcjonujące rozwiązanie.

   
Mto

Brak slow..Przestrzegam wszystkich przed agencja lin 2 europe ,w biurze w pl pracownicy nie maja pojecia co robia i mowia tylko to co chcesz uslyszec .ZERO KOMPETENCJI!!!,opinie na ich stronie pisali oczywiscie sami,nic nie jest zgodne z rzeczewistoscia.Jesli ktos nie wezmie mojej rady na powaznie niech jedzie i sam sie przekona.

   
Link2europe
@Mto 06.04.2018 15:49

Dzień dobry, prosimy o rozwinięcie jakie konkretnie informacje nie były zgodne z rzeczywistością? Podczas procesu rekrutacji kandydaci informowani są rzetelnie o specyfice pracy i jej warunkach. Jeżeli ma Pan zastrzeżenia dotyczące procesu rekrutacji zapraszamy do wysłania wiadomości na adres [email protected] z opisem sytuacji i podaniem danych osobowych. Przeanalizujemy sytuację i postaramy się ją rozwiązać.

   

Zostaw opinię o Agencja Rekrutacyjna Link2europe - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Rekrutacyjna Link2europe