Agencja Rekrutacyjna Link2europe

Opole

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 122 ocen.

Opinie o Agencja Rekrutacyjna Link2europe

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Rekrutacyjna Link2europe

Piotr M.

Ja byłem już dwa razy na oponach w linku i w sumie było tak jak laska z biura powiedziała. Tak było z 320 euro tygodniówki na czysto. A jak przymroziło to najazd się zrobił i zostawaliśmy po godzinach i kasy było więcej.

Dionizy

Kto wybiera się w tym roku 2017 na sezon do wulkanizacji w belgi .warto jest jechać? Jest sens ?

anonymous
@Dionizy 21.08.2017 22:04
Kto wybiera się w tym roku 2017 na sezon do wulkanizacji w belgi .warto jest jechać? Jest sens ?

jESTEM tutaj i lipa malo nadgodzin nie da sie zarobic

TikTak
@Dionizy 21.08.2017 22:04
Kto wybiera się w tym roku 2017 na sezon do wulkanizacji w belgi .warto jest jechać? Jest sens ?

A no za ciepło jest jeszcze, później będzie zapewne armagedon ????

Aneta

@GoedBudda to ważne, że wyjaśniasz w swoim komentarzu niektóre z wcześniej poruszanych kwestii, jednak niczemu nie służy tak obraźliwe zwracanie się do innych użytkowników wątku. Rozumiem, że Tobie odpowiada współpraca z tą agencją. Co jeszcze warto wiedzieć o Link2europe? Piszesz, że pracowałeś wcześniej przez inne agencje pracy. Co sprawia, że warto wybrać właśnie Link2europe?

Ntx

Czyli twierdzisz że winą agencji jest to że pracodawcy się nie spodobałeś lub uznał że jesteś za słaby? Nie myl dwóch rożnych pojęć. Przez 10lat było ok, choć jednak u niego dalej nie pracujesz. Gdyby było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to przecież pracodawca przystałby na twoje warunki i byś dalej u niego pracował. Chyba że firma padła, bo pracownicy nie przynosili zysku. Tak samo nie ma nic wspólnego hydraulik do bułek. Co innego mechanik i spawanie. Bo jak np. wymieniasz układ wydechowy, czasem trzeba coś "cheftnąć". U mnie na firmie dwie osoby potrafią spawać - ja i (o ironio) mechanik. Co do mieszkań. Jak się starasz tak masz. Mieszkałem na 3 lokacjach. Jedna była tragedia, ale to nie wina agencji że mieszkają tam syfiarze. Choć dla mnie to nie był problem, 10 minut i nagle wszyscy byli zmotywowali się do sprzątania. I można było mieszkać normalnie. Jak sobie pozwolisz tak masz. Uważasz że 80€ to dużo? 85€ w Holandi kosztuje lokacja w innych agencjach. Karawany bez ogrzewania albo z zapadniętą podłoga. Testowałem, więc wiem o czym mówię. A jak lokacja jest zapuszczona to trza mieć coś pomiędzy nogami i powiedzieć koordynatorce o co kaman i wypadłoby żeby załatwili coś innego, odświeżyli, naprawili, a nie płakać w poduszkę. Mam nadzieję że wystarczy argumentów. Podsumowując i kończąc batalię: Ludzie wszystko można dogadać, ale trza myśleć i się ogarniać, a nie siedzieć i czekać na cud. Bo jak nikt nic nie przekaże do biura to raczej sami też z tym nic nie zrobią. Ale trza chcieć.

krzysztof Jośko
@Ntx 13.05.2016 19:56
Czyli twierdzisz że winą agencji jest to że pracodawcy się nie spodobałeś lub uznał że jesteś za słaby? Nie myl dwóch rożnych p...

Chłopie jesteś jeszcze w czasach gdzie "agenci" Agencji rządzili i dalej rządzą !!!!!!!!!!!!! 80 x2 =160 (dwie osoby w pokoju , a zazwyczaj są i po 3 i 4ry !!!!!) 160 x 4 tyg = 640 eu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a Ty buraku piszesz że w innych jest jeszcze gorzej , no i fajnie !!!!! Uitzendbureau potrzebni są tacy co poczytują sobie za szczęście mieć "kawałek " dziury do spania za 640 na dwie osoby !!!!!!!!!!! SZOK !!! w Amsterdamie i np" Den Haag za 500 masz duuuuży pokój dla dwojga !!! W dodatku pracujesz tam gdzie bamb**y przepraszam : "AfrykańskoAmerykańskie" ludzie nie pracują , a także "kóskojepce" (jakaś narodowość chyba, i to chyba rodzaju męskiego, bo polki się z nimi obcują !!Hihi !) NATOMIAST TY NA TYM STANOWISKU "TYRASZ" !! Sumując: NO COMMENT!!! Tobie tak odpowiada, ma rację MACRON by polscy robole pracowali 40 h tyg. i zarabiali godziwie !!!!!!!!!!!! UITZENDBUREAU "Link Druga Europe" jest b. fajna bo : jest SPRAWIEDLIWA , powiesz coś żle ??!!!! masz minimun 3-4 dni "wolnego" . Jest za ZDROWYM ODŻYWIANIEM : możesz żreć trawę , bo na mięso Cię nie stać ! JEST ZA INTEGRACJĄ LUDZI !!! pokoje 3-4 osobowe !!! dba o twoje ZDROWIE !!! do pracy na piechotę !! i tak dalej , i tak dalej !!!!!!!!!!!

GoedBudda
@krzysztof Jośko 24.09.2017 13:46
Chłopie jesteś jeszcze w czasach gdzie "agenci" Agencji rządzili i dalej rządzą !!!!!!!!!!!!! 80 x2 =160 (dwie osob...

Hahahahahahah, czytam i płaczę ze śmiechu. 4os. na pokoju miałeś - kaj? Najwyraźniej jesteś takim burakiem jak piszesz skoro nie potrafisz o nic zawalczyć. Pracuje u nich ponad rok, nie jest zle. Na mieszkniach było ok, jak coś się zepsuło to telefon, 2-3 dni i nowe lub naprawione. Gdzieś ty się chłopie uchował że jedyne co potrafisz to pisać z CAPS LOCKIEM? Prawdziwa rozpacz - przyznaj się, za co Cie wyj**ali? Twóje wypociny to taki typowy post rannego łosia :) Za miesiąc przechodzę na stały kontrakt (Ty nie) w firmie w której pracuje (nie tyram, bo nie muszę - od tego są tacy tak Ty). Najwyraźniej ja, jak i inni nie jesteśmy tak beznadziejni i okaleczeni intelektualnie jak Ty, skoro dajmy tutaj radę na spokojnie. Jak pomyślisz (choć wątpię) to 80€/tyg (z mediami i nie mam namyśli Trwam TV) za mieszkanie to nie było dużo (płace więcej nawet niż 160€/tyg - ale dzięki temu nie muszę oglądać takich zranionych w serduszko ludzi którym nic nie wyszło poza włosami) , tym bardziej że te mieszkania nie są obładowane pełnym stanem osobowym, bo takie kozaki przyjeżdzają na miesiąc czy dwa i nara. Poskaczą, pofikają i do domu bo tyle zrobić potrafią. 4 dni wolnego czyli kaca po chlaniu i się dziwić że firma dla której pracujesz Ci dziękuje. Brawo. Czy są gorsze agencje? Znam pare - pracowałem tam, czy są lepsze? Napewno są, nawet słyszałem o takich, ale nie mam powodu by sprawdzać je. Choć nie twierdze że ta agencja jest idealna - oj nie jest, mają za uszami, ale bez przesady żeby 4os na pokoju xD przynajmniej ciepło mialeś xD Ciekawe co Cie skłoniło do odpisania na post od kolesia z 2016r xD typ albo pracuje na kontrakcie, albo gdzieś indziej - ale brawa się należą. Ja np nie muszę chodzić na piechotę do roboty - stać mnie na auto i opłaty tutaj xD a ty jesteś tak ogarnięty że na rowerze miałbyś problem pewnie jeździć. Z tego powodu też pewnie Link Ci roweru nie zaproponował. Co do wiadomości ziomeczka o ubezpieczeniu - brawo, w całej Belgi jest tak że ubezpieczasz się sam. 90-160€ rocznie - zależy od ubezpieczalni i opcji ubezpieczenia. Przez agencję Ubezpieczony jesteś tylko w pracy, ale nie od choroby tylko od wypadków - choć nic nie dostaniesz jeśli nie zostanie sporządzony raport wypadkowy. Co do ubezpieczenia zdrowotnego. Przeliczając to na Polską "darmową" opiekę medyczną to w Belgi jest taniej - panie Jośko, uprzedzając jakieś pana wypociny już tłumacze dlaczego jest taniej niż w opcji "darmowa" - w Polsce po przeliczeniu, z wypłaty na zdrowotne pobierane jest rocznie około 300-400€ (czasem i wiecej) zależy od wynagrodzenia - choć Pan w Polsce pewnie też tyle pracował co w tej Agencji więc może o tym nie wiedzieć. Wspaniałego i miłego dnia wszystkim życzę :D *materiał niesponsorowany, nie zawiera lokowania produktu.

Zen

Witam. Ktos wyjezdza do miasta Mollem-Asse w Belgii na spawanie nierdzewki lub czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym miejscem i firma L2E? Jestem ciekaw jakie macie opinie bo nie wiem czy warto wyjezdzac tam w ciemno

Ziomeczek

Mam przestrogę dla każdego miejsca pewność że jesteś ubezpieczony bo jak sam o to nie zadbasz oni napewno też i gówno dostaniesz w razie wypadku lub choroby ,kiedyś ta agencja dbała o pracowników teraz jesteś tylko trybikiem nie podoba się to nara ,mieszkanie na początku jest ok później lipa ale żeby nie było że jest tylko źle idzie zarobić

Dionizy

Kto wybiera się w tym roku 2017 na sezon do wulkanizacji w belgi .warto jest jechać? Jest sens ?

Aneta

@hahahamożesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z procesu rekrutacji do firmy? Jaki był jego przebieg? Czy jest to trudna rekrutacja?

hahaha

o ich profesjonalizmie niech świadczy,że próbują sił pod hasłem rekrutacja ukryta

L.

Bardzo na tak!

Aneta

@sebaświetnie, że trafiłeś na agencję, która jest godna polecenia. Rozumiem, że nie miałeś żadnych problemów podczas pracy na projekcie. Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wyglądały Twoje warunki mieszkaniowe? Czy mieszkanie było załatwione przez agencję?

seba

Wlasnie wrocilem z jednego projektu od Nich wszystko wporzadku wyplaty godziny warunki mieszkaniowe I obsluga pani Sandra najlepszy Koordynator z jakim wspolpracowalem polecam

flandria
@seba 26.05.2017 16:22
Wlasnie wrocilem z jednego projektu od Nich wszystko wporzadku wyplaty godziny warunki mieszkaniowe I obsluga pani Sandra najle...

A byłeś może w tym Boom? Na magazynach converse ? Czy wogóle ktoś tam wyjechał bo miało tyle ludzi tam je hac ok.60 a nie wiem czy nawet 10ciu tam zatrudnili hehe

krzysztof Jośko
@seba 26.05.2017 16:22
Wlasnie wrocilem z jednego projektu od Nich wszystko wporzadku wyplaty godziny warunki mieszkaniowe I obsluga pani Sandra najle...

Musiałeś ją chyba "używać " i robić "patelnię" bo to widać i czuć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aneta

Jakie są Twoje doświadczenia ze współpracy z Agencją Rekrutacyjną Link2europe? Chętnie dowiemy się więcej jak przebiega kontakt i proces rekrutacyjny za ich pośrednictwem.

Adam

Ta firma to jakas porazka, obiecuja „gruszki na wierzbie”, a jak przychodzi do konkretow, to pracy brak. Poza tym golą pracownikow z diet dziennych, placa 3 euro, przy czym w Belgii 7 euro netto to standart. Moja „przygoda” z L2E potoczyla sie tak, ze obiecano mi prace w stabilnej firmie z perspektywa stalego zatrudnienia po kilku miesiacach pracy w Belgii - nastapila wymiana dokumentow, wszystko dopiete na ostatni guzik, zrezygnowalem z obecnej pracy, a wszystko po to zeby nagle okazalo sie ZE PROJEKT SIE OPOZNIL!!! Szczyt, musialem odkrecac wypowiedzenie w dotychczasowej firmie, dzieki czemu zrobilem z siebie kretyna.. Szczescie w nieszczesciu udalo mi sie, ale wobrazcie sobie moje samopoczucie.... Firma jest taka jakich mnostwo na rynku, nie wyroznia ich nic nadzwyczajnego, poza tym kroją na dietach dziennych i stawce godzinowej. Aha i uwaga na podatki, zarobisz u nich w tydzien nieźle, ale przy progu podatkowym 18%, a w nastepnym roku przy rozliczeniu podatku niespodzianka – WYSOKA NIEDOPLATA! Jeszcze wysylaja na mail'a filmik z youtube z jakims podstawionym typkiem, ktory to w L2E zrobil kariere, pfff... NIE POLECAM!

Pedro

Olejcie tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Te idiotki z Opola tylko bajki opowiadają a na miejscu okazuje się ze jest zupełnie inaczej.Jak najdalej od takich agencji

tommi

Witam ktoś jedzie na sezon na wymiane opon od 13.03.2017?

Nowy

Czy wyjechał ktoś do pracy w przy butach converse? Poprosze o jakieś opinie

Holender

Maja niuaktualne oferty i kombinują jak tylko mogą na swoja korzyść.Co chwile zmiana terminu wyjazdu a w ostatniej chwili informuja ze jednak cos jest nie do końca dograne.Omijac z daleka tych niekompetentnych krętaczy..

Jumbo

Zdecydowanie nie polecam.Nie zawracajcie sobie glowy z ta agencja

tymian

zdaje sie ze nikt nigdy nie wyjachal do tego Boom, zbieranie danych osobowych albo chuje wie co, w kazdym razie nie ma opinii kogokolwiek tam pracujacego

Słowik

Ktoś pracuje już w Firmie converse -Boom ( jak jest )

guttek55

Robią ludzi w balona!!! Jeśli z każdym robią takie jaja to nie dziwią mnie zamachy bombowe w ich kraju!!!!!

ciekawy
@guttek55 23.01.2017 22:50
Robią ludzi w balona!!! Jeśli z każdym robią takie jaja to nie dziwią mnie zamachy bombowe w ich kraju!!!!!...

Wyjechał ktoś może do Boom na magazyn jako pakowacz zamówień order picker bo najpierw miałbyc wykaz na 2 stycznia a później na 9stycznia?

Paweł PS 1948

Wodzu, sir roger, Jarek - Ja również zostałem zaproszony na 2.01.16 do Boom. Pracowałem wcześniej dla Ceva Logistics w Polsce i nie narzekałem. Pytanko do Was: Jakim transportem, skąd i kiedy wyruszacie z PL? Pozdrawiam. Paweł

Wodzu
@Paweł PS 1948 20.12.2016 21:41
Wodzu, sir roger, Jarek - Ja również zostałem zaproszony na 2.01.16 do Boom. Pracowałem wcześniej dla Ceva Logistics w Polsce i...

GTV Bus z Opola jadę 30 grudnia koszt 270 zl a ty którego jedziesz i na jaką lokalizację?

Paweł PS 1948
@Wodzu 21.12.2016 13:16
GTV Bus z Opola jadę 30 grudnia koszt 270 zl a ty którego jedziesz i na jaką lokalizację?

Lokalizacja Boom, Belgia. Operator Wózka Widłowego. Praca początkowo miała się rozpoczynać 2.01, z tym że zadzwoniła pani z agencji z informacją, że start jednak 5.01. lub 9.01. Czekam na dalsze szczegóły. Pozdrawiam.

Paweł

Mam pytanie do ludzi co pracowali przez Linka w Cevie. Jakie warunki kwater załatwia link, czy można liczyć na pokój jednoosobowy i max 4 ludzi w domu.?Bo już mieszkałem z lokatorem w pokoju i w 6 osób w mieszkaniu i było nieciekawie, kolejki do kibla i do kuchni.

Jarek

Witam kto jedzie do conversa do Belgii od stycznia?13.65 na godz brutto czy ktoś się orientuje ile wyjdzie netto?wydaje mi się ze 9-9.5netto ale nie jestem pewien proszę o info

sir roger
@Wodzu 29.11.2016 17:01
Z tego co wiem to poszukują właśnie dużo osób. Pracodawca już w tamtym sezonie mówił że otwierają nowy magazyn i potrzebna będ...

wodzu i jarek kiedy jedziecie w styczniu czy przed swietami? yellowbee@tlen.pl dajcie namiar

Wodzu
@sir roger 05.12.2016 16:34
wodzu i jarek kiedy jedziecie w styczniu czy przed swietami? yellowbee@tlen.pl dajcie namiar

startujemy z robotą 2 stycznia. Ja mam zamiar być już na miejscu 30 lub 31 grudnia

Maciek

Agencję w skali 1-5 oceniłbym na 3 jeśli chodzi o zakwaterowanie i pracę wszystko bardzo dobrze jednak agencja nie jest w pełni wypłacalna lubią zawsze trochę urwać z wypłaty

3e4r

no i dodatkowym plusem jest to ze sa tutaj oferty pracy za granice np. do Belgii przecież to jest swietna szansa na to eby podszkolić się z jezyka obcego oraz wiadomo ze zarobki tez wyższe będą tutaj..

anonim

(usunięte przez administratora)

qwart

opłacają się i to bardzo,głównie pracodawcy i agencji,pracownikowi zdecydowanie nie

stabilizacja
@@olo 28.07.2016 18:16
@ada Ale takie umowy to standard 99% agencji.

w waszej agencji tak,w innych miesiąc,czasami trzy

max

umowy jednotygodniowe

link2dna

powiem tak przyjechalem z jezykiem i fachem w reku zostalem rzucony na robote dla bialych murzynow... pomoglem pani z agencji, a kiedy ja potrzebowalem pomocy odwrocono sie ode mnie... zagramanica miesza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiadomo nie od dzis..

jammlt

ktoś był na malcie? jakie są warunki mieszkaniowe? czy praca jest ciężka?

B.K.

Więc o to moja przygoda z Link2Europe. Miałem przyjechać do Belgii i pracować jako kierowca wózka widłowego. 13 Czerwca (Poniedziałek) Dzwonią do mnie, że najlepiej bym przyjechał już w czwartek. Więc szukam opcji i jest, wyjazd w Środę, przyjazd Czwartek z rana. Wtorek lecę na miasto, wymienić pieniądze, kupić brakujące ciuchy etcetera. Pierwszy Telefon od L2E. Jednak proszę nie przyjeżdżać jeszcze, musimy panu sprawdzić wiedzę. Godzina nie minęła drugi telegon. Proszę przyjechać. Godzina nie minęła trzeci telefon. Czy mógłby pan przyjechać później? Bo testy będą w poniedziałek. Więc niema sensu by bam przyjeżdżał w Czwarte. I to wszystko nim wyjechałem do Belgii. Mówię Link2Europe, że nie mogę przełożyć biletu. Muszę odwołać i stracić połowę pieniędzy i zamówić inny. Powiedzieli że zwrócą mi tą połowę (Nie zwrócili). Więc odwołałem stary i zamówiłem nowy bilet. Przyjeżdżam w Sobotę o 6 Rano do Antwerpii. Próbuje się dodzwonić do pracownicy Link2Europe, która miała mnie odebrać. Telefon wyłączony. Zapytałem Pilotki Autokary, kiedy wracają do Polski. 22 powrotny do Polski. No to se myślę czeka mnie czekanie. No ale dzięki bogu telefon o 8. Po dwóch godzinach. Pani przeprasza zaspała, telefon się rozładował, już po mnie jedzie. Do Poniedziałku był spokój. W Poniedziałek pojechałem zrobić testy BHP i wiedzy teoretycznej. Zdane bez problemu. W wtorek ma być test Medyczny i Praktyczny. I tu zaczyna się zabawa. Test medyczny stwierdza że coś jest z moim prawym okiem i nie mogę jeździć wózkiem. A chłopaczek co tego samego dnia robił ze mną testy dowiedział, się że potrzebuje okularów. Link2Europe wysyła mnie i chłopaczka do lekarza. Ten twierdzi z naszymi oczami jest w porządku. Link2Europe ma zonka. Mówią że będą szukać dla mnie pracy i że mam czekać. W środę dzwonią i mówią że mają robotę. Z tym że na sprzęcie na którym nigdy nie pracowałem. W takim razie nie mamy dla pana pracy. Sprawdzam swoje możliwości i jadę do biura. Mówię, że mam wyjazd dziś(Środa) lub w piątek. I czy nie mają naprawdę żadnej pracy dla mnie. Mówią że nie. I że jak wyjadę dziś to mi nie policzą za mieszkania i samochód który mi dali. Po powrocie udało mi się wynegocjować od firmy zwrot połowy kosztów. Dokładniej za bilet jaki przez nich odwołałem i którym do belgi pojechałem, ale nie za ten którym wróciłem.

xxxxxx
@B.K. 04.07.2016 14:44
Więc o to moja przygoda z Link2Europe. Miałem przyjechać do Belgii i pracować jako kierowca wózka widłowego. 13 Czerwca (Pon...

Tez mialem kiedys niemilą sytuacja z nimi, ale nie bede tego przedstawiał, bo to zrobiłem wcześniej. Pracy nie podjąłem w Belgii i przyjechałem do Polski.

Ulm

Szykuje sie lub jusz jeat do pracy w Malcie/Gozo bo link2europe nagania do pracy w fabryce konserw głównie z pomindorów itd

Frank
@Ulm 09.06.2016 15:00
Szykuje sie lub jusz jeat do pracy w Malcie/Gozo bo link2europe nagania do pracy w fabryce konserw głównie z pomindorów itd...

Ta całem malta to duźa kicha odradzam tam pracy .

Wuku

Muszę się zgodzić z NTX. Jak ktoś potrafi o siebie zadbać i negocjować to ma łatwiej. Ale jak to NTX napisał: "trza chcieć", widzę że kolega też pewnie ze Śląska :) Rotacje u mnie też są, czy to na mieszkaniu czy to w pracy. Ale odpadają tylko słabi albo cwaniaki, bądź też autorzy bajek w CV. Bo rzeczywistość szybko ich weryfikuje. Ogólnie mogę śmiało polecić tą agencje. Pracuje u nich ponad rok i jestem zadowolony. Pozdrawiam.

7maks
@Wuku 15.05.2016 15:38
Muszę się zgodzić z NTX. Jak ktoś potrafi o siebie zadbać i negocjować to ma łatwiej. Ale jak to NTX napisał: "trza chcieć...

Każdy wyjazd do pracy za granicę to loteria, pracowałem dla tej agencji... było Ok ale to kwestia szczęścia, pracowitości i kultury osobistej. Warto próbowac ..warto sie rozwijąć --nie zapominac o tym!!!

basia

o co chodzi z tą agencją,ogłoszenie na ich stronie jest,a w biurze mówią,że to nieaktualne,co jest grane ?

Ntx

Muniek przeczytaj sobie opinie Tadka z 02.07.2015. Wnosi tyle do sprawy co post co ty wskazałeś. A nie, jednak wnosi więcej, opinie osoby która pracowała przez 4 lata a nie 4 tygodnie i pracodawca się jej pozbył bo była słaba, czy też się nie sprawdziła. W mojej pracy rotacja też była. Ale wcale się nie dziwie że wylecieli. Bo jak ktoś myśli że przeszedł rekrutacje to teraz może w pręta lecieć - to sorry. Piszą w CV doświadczenie niewiadomo to jakie, a w pracy stoją i robią z siebie "id**tów". Co do Twojego stwierdzenia: czytaj ze zrozumieniem, nie pracuje "dla nich", tylko "przez nich", nie pracuje jako mechanik - co też tam jest napisane. Nie pracuje jako spawacz, choć mógłbym. Adwokat też ze mnie słaby. A skromność to moja największa z zalet xD

muniek
@Ntx 12.05.2016 19:39
Muniek przeczytaj sobie opinie Tadka z 02.07.2015. Wnosi tyle do sprawy co post co ty wskazałeś. A nie, jednak wnosi więcej, op...

Szkoda,że nie potrafisz merytorycznie odnieść się do tego co zostało napisane szukając bzdurnych usprawiedliwień.Agencja poszukując odpowiednich pracowników prowadzi rekrutację,jeśli jest profesjonalna,nie wyśle do pracy byle kogo.Najprościej jest obarczyć winą pracownika,tak jak ty to zrobiłeś,tylko w jakim świetle to stawia rekruterów z Opola,których zadaniem jest znaleźć jak najlepszych kandydatów(moim zdaniem wykonali swoją pracę właściwie).Drugą sprawą jest to,że wg ciebie kandydat odpada po dwóch miesiącach pracy dla link2europe bo jest słaby,gdzie wcześniej pracował 10 lat u poprzedniego pracodawcy i za słaby nie był.Może jednak coś jest nie tak z agencją w Puurs,która nie potrafi ogarnąć tematu i od hydraulika wymaga żeby piekł bułki. Jeszcze jeden drobiazg dla potencjalnych pracowników,miejsce za łóżko-80E za tydzień,w pokoju 2 lub 3 osobowym,mieszkanie po Turkach lub Marokańcach,od 6 do 10 osób z 1 łazienką i kuchnią(w tej cenie można znaleźć naprawdę przyzwoite lokum),tylko kto wynajmie coś na własną rękę mając tygodniową umowę-kto był za granicą wie o co chodzi.Ogólnie agencja nastawiona na maksymalny zysk,zapominają,że istnieją dzięki pracownikom.I ostatnie-zamiast nieudolnie atakować użyj argumentów bo mamy rozpaczliwą próbę ratowania wizerunku agencji LOL

zorro

fajnie,że można poczytać o firmach,żeby nie wtopić kasy

Ntx

@muniek: pracowałeś kiedyś przez linka że takie głupoty piszesz? Co ma do rzeczy to że jesteś 1500 czy ile tam km od domu? Umowy tygodniowe przychodzą na lokacje gdzie przebywasz a nie do PL. Do Polski idzie tylko jedna umowa z Opola kierująca Cię w dane miejsce. Umowy w Belgi przychodzą z Puurs, więc raczej nie masz pojęcia o czym piszesz. Co do dojazdu do Belgi to raczej nic nowego że sam pokrywasz koszty podróży, czy to busem czy własnym autem. Zwrot kosztów dojazdu jest za trasę Lokacja w Belgi - miejsce pracy (chyba dopiero jak jest powyżej 5km - i jest to zwrot ustawowy). Trzecia sprawa ;) mechanik bez umiejętności spawania? Chyba znam tylko mechaników z większym doświadczeniem. Sam nie pracuje jako mechanik, ani jako spawacz, a spawać potrafię, co też czasem w pracy robię, choć z własnej woli.

byłem tam
@Ntx 11.05.2016 20:32
@muniek: pracowałeś kiedyś przez linka że takie głupoty piszesz? Co ma do rzeczy to że jesteś 1500 czy ile tam km od domu? Umow...

ustawowo to ty jesteś rąbnięty,to że potrafisz coś ugotować,nie znaczy,że sprawdzisz się jako kucharz będąc np.lekarzem,chodzi o to,że agencja wysyłając cię na drugi koniec europy,na twój koszt powinna wszystko dograć tak żeby pracodawca był zadowolony i ty też(normalni ludzie jadą zarobić pieniądze,a nie na wycieczki,bo jakaś głupia ci... zapomniała koszyczka)

muniek
@Ntx 11.05.2016 20:32
@muniek: pracowałeś kiedyś przez linka że takie głupoty piszesz? Co ma do rzeczy to że jesteś 1500 czy ile tam km od domu? Umow...

przeczytaj post Bogdana z 14.09.15 to może zrozumiesz co firma robi źle,na marginesie to chyba dla nich pracujesz,adwokat,spawacz,mechanik-człowiek orkiestra,pogratulować

muniek

wyjazd nie jest raczej na własną rękę,tylko ty za to płacisz,na 100% ;co do drugiej kwestii to chodzi o to,że tygodniowe umowy to średnio-sensowny pomysł jak jesteś 1500 km od domu,jest jeszcze jeden smaczek,który wywołałeś możliwością niesprawdzenia się - otóż jedziesz do pracy np.jako mechanik a na miejscu okazuje się,że masz spawać ????

anonim

(usunięte przez administratora)

muniek

jaki opłacony przejazd,człowieku ogarnij się,jedziesz na swój koszt,umowę masz teoretycznie odnawianą co tydzień(takie obietnice),na miejscu okazuje się,że pracodawca zmienił zdanie i wracasz do domku na swój koszt,teraz mają chyba jakieś zmiany,pojawili się nowi rekruterzy,którzy wysyłają oferty do byłych pracowników na pałę,nie są w stanie sprawdzić własnych dokumentów,np.kto porozumiewa się w danym języku - totalna amatorszczyzna

Damian z O6-O3-2016

Dzień dobry wszystkim jak czytam niektóre opinie to aż żal .Wyjechałem 5 lat temu i jestem bardzo i to bardzo zadowolony .Co nie którzy ludzie nie nadają się do pracy i piszą takie głupoty .NAPRAWDĘ polecam to biuro bo jest solidne i przykłada się do swoich obowiązków .Naprawdę polecam i pozdrawiam .NAJLEPIEJ WYJECHAĆ I SPRAWDZIĆ SAMEMU POZDRAWIAM

nihao

Negatyw - brałam udział w rekrutacji u nich - minęły dwa miesiące i nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Kompletna cisza, mimo obietnic kontaktu i informacji zwrotnej.

Link2europe
@nihao 23.02.2016 18:51
Negatyw - brałam udział w rekrutacji u nich - minęły dwa miesiące i nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Kompletna cisza, mimo obi...

Jest nam bardzo przykro słysząc o tej sytuacji. Zawsze dokładamy wszelkich starań by nasi Kandydaci, gdy już biorą udział w procesie rekrutacji, przeszli przez wszystkie jej etapy – nawet jeśli zostaną odrzuceni, informujemy o tej decyzji. Żebyśmy mogli odnieść się do konkretnych wydarzeń i ustalić przyczyny takiej, zapraszamy do kontaktu pod numerem (usunięte przez administratora)w celu wyjaśnienia. Pozdrawiamy, Zespół Link2europe

Nct

Lokacje jak najbardziej ok. Mieszkałem już na kilku mieszkaniach/domach z Linka i odwiedzałem znajomych, więc mogę śmiało stwierdzić że jest poziom ok. Zależy kogo masz na chacie, ale każdego można lekko ustawić, bo mieszkania są najcześciej ok, tylko ludzie syf robią. tak czy owak najgorsze mieszkanie to tak 6/10 gdzie w Holandi dałbym najlepszemu max 3/10.

bogdan1

Biuro w Polsce szybciej działa niź myśli,jeden chaos w rozmowie telefonicznej,praca nie stabilna.

Yelp

@Rysiek, nie którzy już są i sobie chwalą ;)

TomCruise88

Biuro w Opolu przekazało 90% informacji o zakwaterowaniu i miejscu racy, Na miejscu miłe i fajne dziewczyny, które kilka razy pomogły w trudnej sytuacji. Mają cierpliwość i znoszą zachowania pracowników jakie w Polsce by nie przeszły. Pracowałem w Intersig - praca dla twardzieli? Tak ale są tam koledzy z Polski co pomogą, nauczą i są OK. Trafiłem do Wojtka Kamila i Przemka - polecam żeby każdy mógł z takimi gośćmi pracować (ze swej strony dzięki im za pomoc). Warunki mieszkaniowe dobre, gospodarz obiektów i dziewczyny w biurze reagują na sprawy jakie się zgłasza. Po czasie przeniosłem się i warunki prawie jak w kurorcie -cisza, spokój, czysto i ładnie. Biuro w Belgii zawsze odpowiada na zapytania, pomaga załatwić wszystkie sprawy i zawsze płaci z zegarkiem w ręku (czwartek do 12.00 pieniądze na konto). Polecam biuro bo uważam że gwarantuje dobrą opiekę, jest uczciwe i solidne-to moja opinia.

Link2europe

Dzień dobry, na naszej stronie znajdzie Pani w jedynym miejscu wszystkie informacje odnośnie oferty: www.link2europe.pl. Jeżeli ma Pani dodatkowe pytania, zawsze można zadzwonić (+48 503 028 187) lub napisać maila (info@link2europe.pl), nasi rekruterzy chętnie udzielą Pani odpowiedzi. GoWork to miejsce, w którym Pracownicy dzielą się doświadczeniami, nie zamieszczamy tutaj ofert pracy. Pozdrawiamy, Zespół Link2europe

Link2europe

Dzień dobry, przypominamy, że w przypadku pytań dotyczących szczegółów ofert, najlepiej kontaktować się bezpośrednio z nami, aby uzyskać precyzyjne odpowiedzi. Pytania można zgłaszać drogą mailową: info@link2europe.pl lub telefoniczną: +48 503 028 187. Zapraszamy do kontaktu! Pozdrawiamy, Zespół Link2europe

Tadek

Bardzo dobra firma .Pracowałem 4 lata . Polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

iwonka

cześć Aga.też chciałabym spróbować pracy w Belgii jako szwaczka ale się trochę obawiam bo nie znam języka,czy wiesz może coś więcej o tej pracy.pozdrawiam

Zostaw opinię o Agencja Rekrutacyjna Link2europe - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Rekrutacyjna Link2europe