FH Elcavo Polska W. Bilczewski

Kęty

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 70 ocen.

Opinie o FH Elcavo Polska W. Bilczewski

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FH Elcavo Polska W. Bilczewski

Dominika

@POZDRAWIAM dziękuję za odpowiedź. Czy ktoś jeszcze czuje się tak w FH Elcavo Polska W. Bilczewski jak ten użytkownik? Nikt nie widzi plusów pracy w tej firmie? Dajcie znać osobom, które szukają pracy i wchodzą na forum po cenne informacje.

Dominika

@wiktorek a czemu trzeba się powstrzymać? Możesz uzasadnić swoją wypowiedź, żebyśmy wszyscy wiedzieli, dlaczego tak uważasz? Przyda się takie uzasadnienie szczególnie osobom zainteresowanym aplikacją do FH Elcavo Polska W. Bilczewski.

wiktorek

@Dominika przed wysłaniem cv do tej "firmy" warto wiedzieć żeby się powstrzymać.(usunięte przez administratora)

Dominika

@Zbyszek banan może dlatego, że forum nie służy do opisywania pracowników, a ogólnie firmy. Wszystko jest zawarte w regulaminie do przeczytania tutaj: http://www.gowork.pl/regulamin.

Zbyszek banan

Dlaczego ciągle są usuwane komentarze o kolesiostwie w firmie i humorkach szefa, wystarczy znać kogoś z Kęt to od razu można usłyszeć opinie na temat szefostwa, pytany nie musiał nawet pracować w firmie, sława ich wyprzedza :)

tymoteusz

Nie polecam, ciężka harówa a w nagrodę najniższa krajowa + nadgodziny i zero szacunku do pracownika.

Ogrodnik

Wiem co pisze , bo to robię od 5 lat , całe ogrody zakładam i dbam , kosze co 2 tygodnie ale jak jest coś więcej związanego z ogrodnictwem to mówcie , ze nie będziecie robić a przyjdę i to zrobię mi za wszystko płaca ,to co uzgodnione , weszłem na tego bloga bo się przestraszyłem ze klienta straciłem

nikt

Ogrodnik prosze Cię, przecież wszyscy wiedzą że robią to pracownicy, a nie żaden ogrodnik. Gorszej śćiemy się wymyślić nie dało.

Bolek

Może do " sklepu spożywczego " znajdą pracowników - niewolników, bo w tym elcavo to jacyś za bardzo myślący ci ludzie pracowali. Koszenie trawy może być czynnością nie do ogarnięcia przez właściciela posesji dlatego musi to zrobić magazynier ale tylko ten z jajami z najniższą krajową .

Ogrodnik
@Bolek 24.04.2017 19:06
Może do " sklepu spożywczego " znajdą pracowników - niewolników, bo w tym elcavo to jacyś za bardzo myślący ci ludz...

Od ogrodów państwa WB jestem ja, kosze wszystkie nieruchomosci od Oświęcimia , Ket , Porabki itd od 5 lat , przedogrodek w Elcavo tez robię , jeśli nie chcecie kosić rowów przy chodniku to powiedzcie szefostwu , to przyjdę i to zrobię i sobie zarobię , jeśli ktoś chętny to mu tez pomogę ,pisze bo tego bloga z tym koszeniem nie rozumiem ...odśnieżać tez moge .

Ja I KOLEGA

Jeśli już chcecie dodawać komenarze od rzekomo zadowolonych pracowników to wysilcie się w wymyślanie "nicków" i róbcie większe odstępy od postów niż pół godziny. "Ja" i "Kolega" cóż za inwencja twórcza. Ręce same składają się do oklasków !

Ktotowie

Widze że ktoś z firmy zobaczył ile jest złych opini i teraz pod róznymi nickami odpisuje :) Klasyka w tej firemce.

Menel

Widocznie Stolarz boi się ludzi z branży ,albo rzeczywiście nie ma jaj .

anonim

(usunięte przez administratora)

Kolega

Stolarz... ciekawe to, co piszesz. Pracujesz w tej firmie, że tak dokładnie znasz ich sytuację? Czy może jesteś sfrustrowanym nieudacznikiem, którego w oczy kole, że ktoś może mieć dobrze prosperujący biznes? Bo sądząc po twoich wypowiedziach, na takiego właśnie wyglądasz...

Ja

Zgadzam się z kolegą. Stolarzu Drogi, nie masz jaj. Skoro tak ci źle w tej firmie to czemu się nie zwolnisz i nie poszukasz sobie czegoś lepszego albo nie zaczniesz pracy na własny rachunek? Odwagi brakuje, czy może tak ci tam dobrze? Jeśli donoszą, to znaczy że coś chce się ukryć?

Ja

Stolarz ...ale bzdury , pracują 9 godzin i tak jest rozliczane wiem bo robię , 17 .05 parking pusty , każdy ma rabaty i nikt nikogo o nie nie prosi , dużo osób robi fuchy, soboty są dyżury kierowników tylko sklep , urlopy kiedy potrzebowałem to dostałem , nie wiem po co te bzdury , płaca w terminie ZAWSZE .Na produkcji trzeba sie narobić a w sklepie trzeba MYŚLEĆ. Szefa nie widuje bo siedzi w nowym zakładzie , choć jak jest to szaleje jak widzi reklamacje i wtedy lecą łby .zwykla robota w małej firmie w małej mieścinie ,roboty dużo wiec kawki nie popijasz i paznokci nie pomalujesz,mało rozrywkowa , potrzebują ludzi z branży , bo roboty coraz więcej , otworzyli 2 zmianę , Osoby z branży , przyjmą ile proponują na początek nie wiem

były
@Ja 21.04.2017 22:41
Stolarz ...ale bzdury , pracują 9 godzin i tak jest rozliczane wiem bo robię , 17 .05 parking pusty , każdy ma rabaty i nikt ni...

Stolarz ma rację ! Nie wierzcie w te "pozytywne" brednie. Piszą je ludzie na zlecenie właściciela i on sam.

Ola

To mała firma , byłam tam bo jestem z branży i mam dość Kalwari i harówki za najniższa krajowa , wszystkie programy , asortyment , rozkrój, znam , ile mogą mi zaoferować ?chodzi o prace biurowa i czy jest ktoś z Wadowic z pracujących ? Czy dają urlopy latem? Pieniądze w terminie? Okres próbny płatny? Zniżki pracownicze na płyty ? Co z sobotami?

STOLARZ
@Ola 20.04.2017 23:59
To mała firma , byłam tam bo jestem z branży i mam dość Kalwari i harówki za najniższa krajowa , wszystkie programy , asort...

Droga Olu jak masz dość harówki za najniższą krajową to szukanie tu pracy mija się z celem. Oczywiście możesz iść na rozmowę, co Ci naobiecują to ich. Rzeczywistość jest taka że po okresie próbnym dostaniesz "coś więcej" ale zawsze się znajdzie coś, za co można tę premie potrącić. Jeśli robiłaś w branży wiesz że o pomyłkę nie trudno a ponosisz odpowiedzialność za każda nawet najdrobniejszą. Nie mówiąc już o tym że szef tej firmy sam nie wie co chce, i czasem potrafi ukarać za swoje polecenie sprzed 2 dni o którym zapomniał. Rabaty pracownicze na płyty są, ale znikome a doprosić się o nie... lepiej nie wspominać. W soboty pracują pracownicy z dłuższym stażem, także przez rok,dwa jeśli wytrzymasz, weekendy masz wolne. Z urlopem bardzo różnię bywa, co wynika z ciągłej rotacji pracowników lub z powierzania im zadań nie związanych ze stanowiskiem, typu koszenie trawy, odrestaurowywanie starych mebli szefostwa itd... zawsze się coś znajdzie. Nadgodziny nie są płacone, a ciągły brak kogoś z ekipy zmusza do zostawania w pracy po zamknięciu. Jednym słowem powołam się na komentarz powyżej, "NIE POLECAM BO KALECTWO PEWNE".

Bolek

Właściciel nie szanuje ludzi i nie przestrzega prawa pracy zmusza do nadgodzin a szukając nowych pracowników ogłasza 40 godzin tygodniowo. Duża rotacja pracowników ciągle ktoś odchodzi i przychodzi to świadczy o tym że tam nie można rozwinąć skrzydeł.

Siwy
@db 15.04.2017 23:21
Siwy a co ze stałą załoga? Ludzie pracują tam po kilkanaście lat... więc chyba nie jest tak zle, jak to przedstawiasz?...

Jaka stała załoga 3 osoby, gwarantuje Ci ze z czasem zrozumiesz dlaczego tam są :)

Siwy
@db 15.04.2017 23:21
Siwy a co ze stałą załoga? Ludzie pracują tam po kilkanaście lat... więc chyba nie jest tak zle, jak to przedstawiasz?...

Jaka stała załoga 3 osoby, gwarantuje Ci ze z czasem zrozumiesz dlaczego tam są :)

Kolus

Wiem , ze niezłe płaca , czy są jakieś przyjęcia ? Dzwonię i mówią ze maja na okresie próbnym osoby .

WASYL
@Kolus 03.04.2017 16:04
Wiem , ze niezłe płaca , czy są jakieś przyjęcia ? Dzwonię i mówią ze maja na okresie próbnym osoby ....

Szukają, ogłoszenia mają powieszone, jest kilka nowych osób - najlepiej wyślij do nich CV albo podejdź i popytaj

Lisek

Nie polecam, szefostwo nie szanuje pracowników.

Gałgan

Ja po trzech miesiącach pracy w tej firmie dostałem za ostatni miesiąc 3000 zł Wszystko zależy ile metrów się zetnie Praca ciężka już mnie plecy bolą

Ekskluzywny menel

Widzę panie maczo że nie umie Pan czytać ze zrozumieniem, więc nie wróżę Panu kariery.

Maczo

Szukam pracy ,nie obchodzi mnie jak ktoś wygląda i nie musi mi się podobać. Słyszałem że kupili duży zakład w Raciborzu i szukają ludzi do pracy. Ciekawe ile płacą ???

@@@@@

A jak zarobki na produkcji?

Lol

Jak kredyty to chyba umowa o prace....co? Czy smieciowki.?.

Broda

Jakie socjalne ,robią tam bo mają kredyty ,auta i sznur na szyi

Wąsy
@Broda 21.10.2016 08:24
Jakie socjalne ,robią tam bo mają kredyty ,auta i sznur na szyi

uuuuu... cóż za stwierdzenie... A może pracują, co lubią to, co robią, lubią Klientów i kontakt z ludźmi? Skąd ten pesymizm, Broda?

Kula

Odradzam bo kalectwo pewne

Teraz

Te ostatnie opinie sa bliskie prawdy , nauka programow ...Jedni szybko łapia inni nie , Potem gadac o kasie I da sie zyc, problem z L4 , wtedy brak premi....szef..... furiat, ale go czesto nie ma w sumie jak cos obieca to trzyma sie tego , ma swoich pupilkow stara załoge oni moga duzo I tez tak zarabiaja , warto dobrze z nimi zyc, ryzyko jest zawsze... Na konkretna kase trzeba sie powysilac Pani A ... da sie zniesc, choc czasami bym ja udusil

Milek

Ekipa fajna, praca jak praca różnie bywa, ale kolezanko radzę podejść z dystansem do tego co Ci obiecuję szefostwo bo różnie to bywa

Ona

Bylaw na rozmowie, podkreslaja ,ze to mala firma I oczekuja ,ze pracownicy beda sie Uczyc ,bo branza nizszowa I maja swoje programy , gotowosc wyjazdow na targi I ze dzien pracy jest wypelniony praca ,nie jest to tylko praca biurowa , raczej sprzedaz ,dbanie o ekspozycje ,poznawanie branzy.jakies szkolenia ,chyba chca chlopakow ,ale zrobie pare projektow ,zobacze co z tego wyjdzie .przyzwoicie to wygladalo I jesli placa to bym chcialabym sprobowac. Wiec jesli jest cos wiecej niz to to Prosze o informacje , Bo ja mam robote w BB I co prawda nie zarabiam zle, ale mam dosc tracenia czasu na Dojazdy I Kasy tez, a szukam pracy stalej I dla tego boje sie troche ryzyka

ja

Byłam tam na rozmowie o prace. Jeśli ktoś wyraził negatywną opinię o szefostwie to na prawdę nie rozumiem dlaczego. Mam nadzieję,że sie tam dostanę bo Pani A i mąż na prawdę wydają mi się spoko. Wiadomo ,że jesli ktos poważny szuka pracy, to liczy się z tym,ze trzeba pracować , nigdzie nie płacą za siedzenie . Zawsze znajdzie sie ktoś , komu coś nie pasuje ale nie powinien za to obwiniac szefostwa ,bo oni płacą za prace a nie za siedzenie .

Jack Nikolson

Te dobre opinie w większości są pisane przez Panią szefowa i pracowników którym to zleca. Pozdrawiam proszę się dobrse zastanowić przed aplikowaniem do tej pracy.

T

Nie polecasz bo.... Co? Krzycza ? Nie płaca? Nadgodziny dodają? Napisz bo mnie to tylko interesuje bo jutro idę gadać o robocie ,ja z budowlanki wiec roboty sie nie boje

Jack

Nierozumiecie bo To opinie o pracodawcy, od ludzi którzy mieli z tym styczność, nikt z pracujących nie jest jakoś szczególnie zadowolony a większość jest mocno poirytowna tym co się dzieje w firmie. Jeśli jesteście klientami firmy i jesteście zadowoleni to są inne strony by to docenić. Nie pracowaliście tam i nie wiecie jak to wygląda wewnątrz. A ja naprawdę nie polecam.

Niunio

Czytam i nie rozumiem , tam pare ludzi na krzyż , nie wiem czy nowych czy starych, biorę tam płytę A tu opinie jakby conajmniej ktoś kogoś mordował , ci pracownicy są naprawdę spoko , laski nie głupie znają sie na rzeczy ,pomogą , chłopy robią to widać ,maja robotę , bo terminy tygodniowe. o co chodzi

Jonsnol

Oczywiście że mam bo jestem na bieżąco że sprawami wewnątrz firmy.

Jonsnol

Rotacja bierze się z braku szacunku do pracowników.

fan

takie pytanie do "odważnych", krzyczących pod pseudonimem: skoro w Elcavo tak źle się dzieje,to na co jeszcze czekacie? Zamiast krytykować, może czas na zatrudnienie ludzi i poprowadzenie własnej firmy ?

Jonsnol

Widać kto pisze komentarze , stała ekipa kilka osób a reszta cały czas się zmienia, ponieważ szefostwo to dyktatorzy którzy kaza robić miliony niepotrzebnych nikomu rzeczy tylko by uprzykrzyć pracownikom prace. Nie da się skupić na dobrym wykonywaniu swoich obowiazkow...

Minion

Śmieszne że szefostwo same sobie pisze dobre opinie

Lobo

Ja moge kosic oby tylko placili na czas

Stolarz

Ludzie, Wam to człowiek niedogodzi. Skąd w Was tyle jadu? Współpracuję z Elcavo od wielu lat i jestem bardzo zadowolony. Firma rzetelna, rozwija się, ma duży wybór towarów. Wszystko mam na czas, jak trzeba to sprowadzą mi towar pod zamówienie. Owszem, czasem zdarzają się "wpadki", ale gdzie się nie zdarzają? Zawsze jednak pracownicy starają się sprawę rozwiązać tak, żeby było dobrze. Co do zarobków się nie wypowiem, ale z tego, co widzę, nie ma na co narzekać - inaczej ludzie by tam nie pracowali, a od lat ekipa jest stała. Pracownicy mili, choć jeśli trzeba, potrafią bronić interesu firmy (sam byłem świadkiem, jak dziewczyny nie chciały przyjąć zwrotu od Klienta).

Rol

jezdze tam czesto Jako kurier , nie Wien co tam niewolniczego 5 po 5 nikogo nie ma , chocbys prosil, ladne dziewczyny troche pyskate, ludzie bezproblemowi , biedy tam nie widac,pytalem tam o robote Jako kierowca wiec jestem ciekaw , jak tam maja kierowcy, bo na kurier ze dlugo nie pociagne

Munio

Mik ja tez chce wiedzieć o co chodzi , bo nic nie rozumiem , byłem tam dzisiaj z synem bo chce go tam wkręcić do roboty , to mała firma , kilka maszyn , kilka biurek i panienek , postałem popatrzyłem jak robią na hali ... Syn mówi ze nudno ale po budowlance to jak bułka z masłem , nie wieje i nie leje , i powiedzielize robota ciągła , to to jest to niewolnictwo? Czy gdzieś indziej robią a tu taka pokazowka

bladyna

Usunięto wszystkie opinie mówiace o tym że praca jest niewolnicza , nie skupiasz się na swoich obowiązkach tylko na koszeniu trawy na prywatnej posesji szefa. A taka jest prawda. Fury na parkingu .. widzę że ktoś dobre wam zapłacił za kłamliwe opinie jeśli w waszej opinii samochody za średnio 6/7 tys to "fury". Jeżeli zaś chodzi o zarobki to min + nadgodziny i może coś wpadnie pod stołem zależy od humoru. Mnóstwo tu było takich opinii jak moja, ale widać ktoś tu komuś posmarował.

4You
@bladyna 07.09.2016 14:13
Usunięto wszystkie opinie mówiace o tym że praca jest niewolnicza , nie skupiasz się na swoich obowiązkach tylko na koszeniu tr...

@Bladyna kosiłaś???

Logo

Ty to Kula chyba ślepy jesteś i liczyć nie umiesz , tam na parkingu takie fury i motory stoją ze można pomarzyć i jak mówisz 1300 , to nie wierze

Logo

Chyba nie mogą usuwać żadnych opini ... Tylko nie można nikogo pomawiać i obrażać ... Niech sie administrator wypowie

Bladyna

O wiele że Państwo Bilczewscy zapłacili za usunięcie złych opini o firmie.. Śmiech na sali

Kula

Dno totalne i 1300 na rękę

anonim

(usunięte przez administratora)

Sandal

Tak jest rzeczywiście

Byly

No nie panienko ... (usunięte przez administratora)na produkcji praca fizyczna i niestety trzeba sie pocić , choć ekipa fajna dla mnie za daleko do roboty, za dużo kasy na paliwo

Obecny

Praca od poniedziałku do piątku od 8 do 17 ,wypłata,nadgodziny , premia(usunięte przez administratora),urlopy ,zawsze na czas ...szefa widuje zadko , ludzie robią swoje , praca ciężka ...Fizyczna ale stała przez cały rok

Zostaw opinię o FH Elcavo Polska W. Bilczewski - Kęty

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FH Elcavo Polska W. Bilczewski