ELOKON Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 325 ocen.

Opinie o ELOKON Polska

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELOKON Polska

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ale prawdziwe....

Brak autorytetów wśród kadry kierowniczej powoduje , że taka korporacyjna firma wraca do działalności jak przysłowiowy ,, Janusz " spod wiaty . PRZYKRE !!

ale prawdziwe

Prosperuje a nie prosferuje! Firma nie prosperuje! Firma ledwo dyszy.

nick

Nie odpowiadają po rozmowie kwalifikacyjnej mimo zapewnień p. dyrektora. Brak profesjonalizmie na etapie rekrutacji dyskwalifikuje tę firmę w moich oczach.

utajony pupilek

@

filo

Nienawiść jest łatwiejsza do realizacji niż miłość, bo opiera się na wrodzonym, prostym mechanizmie odwetu, który zaobserwować można u większości zwierząt. Dlatego, żeby pokonać nienawiść, trzeba wzbić się ponad naszą zwierzęcą naturę - a to wymaga dojrzałości i siły wewnętrznej.

jamrożyna

Czy coś nowego? Umowy o zakazie rozmów o pracy i jej warunkach, straszenie konkurencją. Mobbing i wyzysk na każdym kroku. Niejasne warunki płacowe i lawinowy spadek zamówień w ostatnim czasie... Miałem zdobywać doświadczenie w programowaniu a robiłem zupełnie coś innego. Ale ja mam to już w D...E. Szukam innej pracy będąc na bezrobociu. Rynek pracy jest dziś chłonny! RADA: UCIEKAJCIE Z ELOKONIKU PÓKI NIE WRÓCILI INŻYNIEROWIE WYSP BRYTYJSKICH - NIEDŁUGO BĘDZIE ZA PÓŹNO! Stać Was na lepszą pracę i płacę - nie słuchajcie podszeptów przekupnych pupilków. Pamiętajcie, ze cześć pupilków jest jawna a część utajniona ale wszyscy chcą z Was wycisnąć jak najwięcej.

papka w bani
@jamrożyna 12.03.2017, 22:09
Czy coś nowego? Umowy o zakazie rozmów o pracy i jej warunkach, straszenie konkurencją. Mobbing i wyzysk na każdym kroku. Nie...

Nie wiem co palisz ale to musi mieć zajebistego kopa. Będziesz to importował do Polski ?

nieobecny

Pozdrowienia dla panów elektryków ;) - nie mylić z pseudo elektrotechnikiem (alpinistą)...

alpinista
@nieobecny 23.02.2017, 16:04
Pozdrowienia dla panów elektryków ;) - nie mylić z pseudo elektrotechnikiem (alpinistą)...

???

copy_paste

Widzę, że świąteczne nastroje się utrzymują i chęci to narzekania na Elokonik nie brakuje

mietek

No kto by pomyślał ze Elokon ma tak prężnie działające zasoby konkurencji. Z drugiej strony chyba rynek się powoli nasyca. Nic tylko pogratulować zauważalnego zainteresowania, sukces mierzy się sam.

Pracownik

Prawie wszystkie negatywne oceny prawdziwe, omijać z daleka szkoda czasu typowa wyciskarka nie dająca nic w zamian!!!!!

Kocio

Kiedy przestaję lubić mojego pracodawcę, przypominam sobie lata spędzone w Elokonie i złość natychmiast przechodzi.

fan elokonu

Grupa ELOKON - jak to teraz dumnie brzmi. Innowacje w przemyśle i intralogistyce - cały świat z niecierpliwością czeka na te innowacje. To i tak dalej ten sam Elokon, w nowym opakowaniu, ale mentalność i ludzie wciąż ci sami.

filo

Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.

.

Po czym Leopold dodał i rozstąpcie się góry. I góry się rozstąpiły. Wtenczas Leopold rozcapierzył ręce i krzyknął Mastodont, Mastodont,Mastodont. Niósł się ten Mastodont wśród ciszy nocnej. W oddali zawył pies. Mastodont...mastodont ...mastodont.

Nie_cierpie_dwulicowych_pajacow

Podziwiam wytrwałość Derektora (oby żył wietrznie) ds. Dezorganizacji i Spraw Zbędnych w kreowaniu i utrwalaniu wirtualnego wizerunku firmy, która nieuchronnie przesuwa się w stronę korporacji z elementami koreańskiego modelu pracy. Mnogość klonów, spod których ów osobnik usiłuje wydobyć coś, czego nie ma (w tej firmie) w części usprawiedliwia uzasadnioną drzemkę, którą, strudzony, oddaje się codziennie w ramach swoich obowiązków. Cóż, specyfika firmy... Firmy, w której pracują ludzie. A ludzie tworzą wartość firmy.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Gender

Piszesz o sobie w rodzaju żeńskim a podpisujesz się jako Arek? Gender w Elokonie? Prezes na to pozwala? Chyba dużo płaci za pisanie komentarzy

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Elomelo

Jak można odpowiedzieć jakie to benefity i socjale jeśli po prostu ich nie ma? Jak się nie podpisze tego papierka to nic się nie zmienia, nic się nie dostanie.

filo

Mniejsze rzeczy trzeba poświęcać dla większych

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Elomelo

Przychodzisz do pracy i na dzień dobry podpisujesz papier, że zrzekasz się wszelkich benefitów i socjali. Taki psikus od Elokoniku

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ja

Żartowniś :)

Kulfon12345

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeżeli weżnie się 2 osoby i odpowiednio sparametryzuje tzw prawda najczęściej ulegnie zmianie. Można wiec powiedzieć ze prawda jest taka jak doopa , każdy ma swoja. To jest kwestia kompromisu nie prawdy , ponieważ prawda obiektywna nie istnieje. Prawda zaklinana jako obiektywna jest jest często bardzo subiektywna .. Co prawda to prawda , prawda ?

muzyk

Rozpatrując muzykę jako sztukę piękną, być może lepiej byłby analizować ją pod kątem sztuki wymagającej rozumienia. Wobec tego rodzi się pytanie: jak rozumieć i jak w pełni zrozumieć muzykę?

muzyk

Rozpatrując muzykę jako sztukę piękną, być może lepiej byłby analizować ją pod kątem sztuki wymagającej rozumienia. Wobec tego rodzi się pytanie: jak rozumieć i jak w pełni zrozumieć muzykę?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

nie_trawię itd..

O muzykę, bo elokon pożegnałem. Firmę tworzy Pracodawca, atmosferę - ludzie. A mnie chodziło o muzykę.

Nie trawię dwulicowych pajaców.

Polska muzyka taneczna, nie disco polo. Ludzie, muzycznie wykształceni i ukierunkowani, nie czekający na łaskawe spojrzenie producenta, Ludzie, którzy chcą coś przekazać. Nie kelnerzy, oczekujący na angaż. Ciepło i serdecznie pozdrawiam wiedząc, jak wielkie wyrzeczenia bierzecie na karb swojego życia prywatnego. Spotkania, koncerty w zestawieniu z Waszymi planami biznesowymi wyglądają blado. Ale to procentuje i jest niewymierne. Dajcie z siebie wszystko.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

były

2500 PLN netto + nadgodziny (których jest sporo). Czy to dobra stawka? Odpowiedz sobie sam.

Jan Azbest

Może ankieta ? W miejscu pracy powinno być : a) stanowisko do przygotowania kebabu b) ciepłe kapcie c) hamak d) ktoś kto przyjdzie i pocieszy e) biblioteczka z najnowszymi numerami "Moda i uroda" f) budka telefoniczna z linia do mamy

Marian Eternit
@Jan Azbest 08.08.2016, 10:41
Może ankieta ? W miejscu pracy powinno być : a) stanowisko do przygotowania kebabu b) ciepłe kapcie c) hamak d) ktoś kto...

g) Dyrektywa Maszynowa 2006/42/WE h) biblioteczka z numerami magazynu "Młody audytor" i) ekspres do kawy i cukierki

sąsiadka

chwila zastanowienia się nad tym od razu pokazuje, że pojawia się w tych myślach jakaś głęboka pomyłka

bigosmiszcz

Elokon się skończył

Zwalniam się niedługo - dowiecie się kim jestem

Nadal jest tu kiepsko. Nadgodziny i nadgodziny... Moi przełożeni nie wiedzą wiecej niż ja i nie mają nawet minimalnego przygotowania do tych stanowisk. Podobno sa tu od kilku lat - to ich pierwsza praca. Nie mam od kogo się uczyć rzeczy technicznych tylko ocena ryzyka i klepanie raportów w Word 2010. A miałem projektowac automatykę. Nie polecam, bo sam juz szukam pracy! Zarobki - słabe. Atmosfera - zenujaca. Możliwości rozwoju i awansu - brak Nie ma indywidualnych samochodów służbowych a wyjazdów dużo. GPS pokaże jak długo procowałeś....

DonByku
@Automatix - inszynier bezpieczeństwa maszin 21.07.2016, 20:49
Tak, tak, tak! Zupełnie jakbym słyszał siebie jeszcze kilka miesięcy temu :) Pracę zmieniłem, Elokon zostawiłem. Teraz robię t...

A można wiedzieć co to za super firma w której pracujesz? ;) don.byku(na)gmail.com

Automatix - inszynier bezpieczeństwa maszin
@DonByku 02.01.2017, 21:06
A można wiedzieć co to za super firma w której pracujesz? ;) don.byku(na)gmail.com

Nie można.

copy_paste

Witam, wszystkich. Co tutaj taka cisza ostatnio? Kiedyś aż miło było wejść i poczytać świeże komentarze, a teraz co? Czyżby już nikt nie mógł złego słowa powiedzieć o Elokonie? Aż wierzyć się nie chce.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Jonas

Widzę, że kampania kryptoreklamowa elokonu znów startuje. Sezon wakacyjny, wysyp absolwentów, gromadka CV się uzbiera.

hehehe

Przychodzi do lekarza pół baby. - Co się pani stało? - A sąsiad mnie przerżnął. - A gdzie druga połówka? - A wypiliśmy.

uhu

Prawda taka że każdy wpis na tym forum to czyta prawda. Kto tam pracował pracuje lub będzie pracował zgodzi się ze firma jest mierna.Do wszystkiego trzeba dojrzeć a czasem refleksja przychodzi za późno. Reasumując NIE POLECAM PRACY W ELOKONIE!!!!!

mhm
@uhu 24.05.2016, 21:09
Prawda taka że każdy wpis na tym forum to czyta prawda. Kto tam pracował pracuje lub będzie pracował zgodzi się ze firma jest m...

Zgadzam się. Elokonik to mierna firemka. Zazwyczaj jest to tylko przystanek (dłuższy lub krótszy) w karierze inżyniera. Wpis w CV z Elokonem innym pomaga, a inni woleliby zapomnieć o tym epizodzie. Nie mniej jednak jest to niezła szkoła, która prędzej czy później daje efekt.

uhu

Prawda taka że każdy wpis na tym forum to czyta prawda. Kto tam pracował pracuje lub będzie pracował zgodzi się ze firma jest mierna.Do wszystkiego trzeba dojrzeć a czasem refleksja przychodzi za późno. Reasumując NIE POLECAM PRACY W ELOKONIE!!!!!

huh
@uhu 24.05.2016, 21:08
Prawda taka że każdy wpis na tym forum to czyta prawda. Kto tam pracował pracuje lub będzie pracował zgodzi się ze firma jest m...

Zacząłeś zapominać o różnych rzeczach? Kiedy rozmawiasz, zdarza Ci się, że masz lapsus pamięciowy? Jeśli tak, to Twój mózg potrzebuje Twojego wsparcia by mógł prawidłowo funkcjonować.

hehe
@huh 27.05.2016, 16:01
Zacząłeś zapominać o różnych rzeczach? Kiedy rozmawiasz, zdarza Ci się, że masz lapsus pamięciowy? Jeśli tak, to Twój mózg...

Elokon to niezły lapsus

michał archanioł

mi też

ikar

skrzydła mi się odkleiły

Obserwator

Mnie wciąż zastanawia rosnąca liczba ocen. Ktoś wie o co chodzi? Czyżby masowe zatrudnienia? Nowi pracownicy wystawiają wysokie oceny? A może taki przemiał pracowników? Ale skoro przemiał to wychodzi na to, że byli pracownicy wystawiają pozytywne oceny! Cud nie firma!

kolega

Kolego A, daj sobie spokój. Firma jest OK natomiast prymitywów którzy będą robili tępe wpisy nie brakuje. Dobrze że są tylko na tej stronie a nie z nami.

prymityw
@kolega 09.05.2016, 15:23
Kolego A, daj sobie spokój. Firma jest OK natomiast prymitywów którzy będą robili tępe wpisy nie brakuje. Dobrze że są tylko na...

A Ty kto? Kolega kogo? Pana prezesa? Jeśli odchodząc z firmy awansuje się na prymitywa to ciekawe kim się było wcześniej.

geniusz
@prymityw 11.05.2016, 08:59
A Ty kto? Kolega kogo? Pana prezesa? Jeśli odchodząc z firmy awansuje się na prymitywa to ciekawe kim się było wcześniej....

było się geniuszem

Były

to samo

Znachor

Pozdrawiam wszystkich. Czy wydażyło się coś ciekawego ?

filozof

Ocenianie ludzi przychodzi nam tak łatwo… Lubimy myśleć, że wiemy wszystko o innym człowieku… Uważamy, że mamy prawo oceniać… Że możemy wskazywać palcem za popełnione grzechy… Czujemy się lepsi… Nie rozumiem skąd w ludziach tyle złych, negatywnych uczuć dla kogoś, kogo często nawet nie znają… Chociaż nie, chyba rozumiem – bo tak jest przecież najłatwiej

tak i nie

wiem ale nie powiem

gość

@Adrian z oddziału kaszubskiego? Sądząc po godzinie wpisu pewnie nad ranem kończył projekt w domu!

pan kanapka

Spółka sama się zniesławiła, swoim podejściem do ludzi, do klientów, do usług które świadczy. Kolega @Adrian chyba sam jest nieźle sfrustrowany skoro pisze posty o 05:29:27. Aktualna sytuacja na rynku pracy nie ma tu nic do rzeczy. Elokon jest słabą firma, źle prowadzoną, bez perspektyw na rozwój, po prostu zwykłym gniotem.

bla bla bla
@pan kanapka 29.04.2016, 13:13
Dobre rady pokroju tych umieszczanych w raporcikach bezpieczeństwa elokonu. Inżynierskie podejście

To jest podejście praktyczne. Jeżeli masz coś do zaoferowania to oferuj to tam gdzie jest na to zbyt. Skoro target jest zły ,sytuacje można ująć też jako marnotrawstwo zasobów. Oczywiście te marnotrawstwo przechodzi niezauważone w sytuacji gdzie głównym akcentem sporu jest tzw "walka klasowa". Tak wiec technicznie rzec biorąc nie stawia cie na podium efektywnych pracowników. Ani byłych ani przyszłych. Poczytaj sobie jakieś elaboraty na temat life work balance. Możesz powiedzieć pies jest zły bo szczeka albo jestem zły bo pies szczeka lub pies szczeka bo jestem zły. Twoja wersja tej historii jest mało obiektywna, z gruntu zła ze tak powiem. Życzę owocnej pracy aczkolwiek powątpiewam czy będzie ona efektywna oraz czy jej ocena będzie obiektywna. Tu w zasadzie następuje powrót do początku problemu. Jak możesz się zorientować to Ty jesteś problemem. Moje gratulacje.

dobry nos
@bla bla bla 04.05.2016, 14:24
To jest podejście praktyczne. Jeżeli masz coś do zaoferowania to oferuj to tam gdzie jest na to zbyt. Skoro target jest zły ,...

kanapka z tej strony jest posmarowana gównem

Adrian

Firma jest okay. Wiele negatywnych komentarzy jest po prostu krzywdząca a część zniesławiająca spółkę. Myślę że są to osoby sfrustrowane niewielkimi możliwościami znalezienia pracy na rynku. Polska gospodarka jest jaka jest i niestety w niektórych specjalizacjach inżynierskich na jedno ogłoszenie o pracę przychodzi ponad sto aplikacji. W podobnej sytuacji są też inne przedsiębiorstwa. Wszelkie pretensje proszę kierować do rządzących krajem a nie do nas.

praktyki

dzięki za pomocną informację

pracownik

Prawnik ma rację. Wyślij CV to się przekonasz.

praktykujący
@pracownik 25.04.2016, 19:59
Prawnik ma rację. Wyślij CV to się przekonasz.

"Wyślij CV to się przekonasz" złota rada pracownika Elokonu. Jakbyś geniuszu nie zauważył kolega pisze, że już kilka razy wysyłał aplikację. Zero odzewu, tzn. zero zainteresowania. @praktyki Daruj sobie praktyki w tym Elokonie i na przyszłość omijaj tą firemkę szerokim łukiem.

praktyki

W końcu nie wiem, płacą czy nie ?

filozof

Nic tak nie służy sławie, jak fikcja w pięknej oprawie..

wtajemniczony

Odpowiedz była filozoficzna a myśl ogólna: w Polsce i na świecie

Zostaw opinię o ELOKON Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELOKON Polska