ZEITMANN
4 1675 6 1

Opinie o ZEITMANN

Janusz

Byłem zatrudniony przez Firmę Zeitmann 2 miesiące i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Polecam pod każdym względem. Moje sugestie dla ZEITMANN: Oby tak dalej:-) Lubię atmosferę w ZEITMANN za: Profesjonalizm

Uczciwie

Witam na wstępie nie życzę sobie wchodzic w dyskusję z administratorem albo obsługa go worki! Nie czytałem innych opinii, pracowałem 8 miesiecy i zjechałem na własną prośbe. Robota spoko, kasa spoko tylko ci Niemcy akurat na Frankonii są nieprzychylnie nastawieni do Polaków.

Natalia

@Tom, Twoja opinia jest bardzo lakoniczna i zawiera wyłącznie krótkie stwierdzenie. Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź i napisać, co miałeś na myśli? Jak oceniasz poziom organizacyjny firmy, w której pracowałeś i swój kontakt z koordynatorem? Czy długo pracowałeś na swoim kontrakcie?

mir
@Natalia 25.06.2018 09:59

Natalią, Nie wtrącaj się do rozmowy, jak się nie ma kultury wrodzonej to pasuje ja nabyc, tu jest wymiana zdań i poglądów pomiędzy pracownikami tej firmy i zainteresowanym kandydatami, ty w tej firmie nie pracowałas, Nie pracujesz i pracować nie będziesz, masz swoją firmę gowork, więc wejdź sobie na forum o swojej firmie i tam dyskutuj a jest o czym dyskutować...reasumujac pilnuj swoich spraw a nie wtykaj nosa w czyjes

Kinia1985

Witam,jedzie ktoś w niedzielę lub w poniedziałek w okolice Norymbergi na produkcję opakowań kartonowych?

sushilda
@Kinia1985 23.08.2018 19:24

Cześć. My jedziemy we dwoje. Odezwij się do mnie na e-maila. sushilda@o2.pl

sushilda
@Kinia1985 23.08.2018 19:24

Hej. My jedziemy we dwoje. Odezwij się do mnie na e-mail: sushilda@o2.pl

anonymous
@Kinia1985 23.08.2018 19:24

witam czy jest już pani w Norymbergi....bo mój mąż ma tam być na 03.09 czy jest ok? Pozdrawim

gregory10014

Hej! Mam pytanie odnośnie posiadania auta na wyjazd, ponieważ widziałem, że na niektóre stanowiska jest ono wymagane. Obecnie auta nie posiadam, ale w każdej chwili mogę je kupić. Stąd moje pytanie: jak posiadanie auta wpływa na "lepszy start" na konkretne stanowisko? Mam również pytanie odnośnie języka niemieckiego. Chcemy jechać z dziewczyną, ona języka nie umie wcale, a ja znam w takim stopniu, aby się porozumieć. Czy jeśli w ogłoszeniu dla PAR jest informacja o komunikatywnym języku niemieckim to czy wystarczy, że jedna osoba go ogarnia czy obydwoje musimy język koniecznie znać? Chciałbym też poznać opinie osób, które były z agencją w Niemczech (głównie produkcja, magazyn itp.), jak wygląda sprawa kasy, zakwaterowania, nadgodzin i ogólnie wszystkiego. BARDZO PROSZĘ o kontakt na: gregory10014@poczta.onet.eu Będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie na maila! :)

civilization
@gregory10014 14.07.2018 11:53

A Ty nawet tu zbierasz informacje wklejasz wszędzie to samo , co to znaczy, że piszesz "ogólnie wszystkiego, na twojego emaila" z końcówką.eu Rozmowa z rekruterem wszystko wyjaśni i poczytaj tu wpisy jest ich ponad dwa tysiące. Jeżeli jest wymóg auta w ofercie to wiadomo, że i dojazd kilkukilometrowy i raczej na pieszo się nie chodzi, oferta bez auta czyli dojazd z kimś lub czymś innym środkiem lub dojście na pieszo z kwatery do pracy jak jest odległość np. kilometra. Język też podany w jakim stopniu znać lub nie, rekruter dobrze wie czy trzeba rozmawiać w języku niemieckim lub nie bo z Polakami grupą można robić. Zakup auta to sprawa każdego prywatna. Zachowanie tajemnicy zawodowej, przestrzeganie praw. Niemcy to kraj gdzie się funkcjonuje podobnie jak w Polsce. Tak jak dla mnie trudno-dziwne masz pytania.

Pawel

Praca przy cebuli? Byl ktoś? Jak wrażenia

Ceboola
@Pawel 05.07.2018 13:33

Praca faktycznie fizyczna.. jak ktoś nie jest nastawiony na dużo pracy, bo zmiany mogą być nawet po 10/11h, to bedzie mu się ciężko przyzwyczaić. Ale biorą pary, nawet bez języka i za free mieszkanie.. więc nie ma co narzekać. Praca w fabryce gdzie zajmują się cebulą, krojenie, noszenie, sortowanie. Czysta, fizyczna

anonimek
@Ceboola 06.07.2018 09:25

Podzielę się moim doświadczeniem przy cebuli białej i czerwonej bo mam nadzieję, że o cebulki kwiatowe to nie chodzi bo to jest całkiem inna super praca przy sortowaniu klasyfikowaniu. Ja pracowałam bardzo dawno temu rok w nl przy cebuli taśma przy krojonej-krążki tzw. wyciskanie na pojedyncze bo dalej szło do firm na chipsy lub obierać lub jeszcze inaczej ją układać na taśmie szła do maszyn krojących, ale uwaga tam były niestety: opary unosiły się na hali a także cebula ma to do siebie że szczypie pierw w oczy nos ale da się przyzwyczaić były maseczki, czepki, rękawki, rękawiczki, ubrania ochronne. Było też dużo godzin pracy jak i duża wypłata i fajni ludzie współpracownicy głównie starsze osoby, jak ma się do czynienia z cebulą w kuchni to taki diabeł nie straszny, poznałam osoby co normalnie ją całą jedzą na zdrowie. Jeżeli jest tylko sortowanie cebuli całej przy taśmie czyli zgnita itd. to fajniejsza jeszcze praca, w Holandii spoko było też przy sortowaniu ziemniaków i w ogóle samo sortowanie po dzień dzisiejszy słyszę dobre opinie. Nie wiem jak jest tu i jaka firma. Pozdrawiam.

Tom

nie polecam

Natalia

@mitarbeiterin, czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź lub napisać co miałeś na myśli? Z Twojej wypowiedzi trudno wywnioskować jakie jest Twoje zdanie lub jaki problem napotkałeś we współpracy z firmą ZEITMANN. Transparentność, zaufanie oraz wzajemny szacunek, stanowią o jakości współczesnych firm na rynku.

mitarbeiterin

Droga Natalio trochę empatii z twojej strony, jeżeli tobie się powodzi to nie znaczy, że każdemu na drodze np. telefonicznej i np. z własnym opiekunem będąc jednak pod jego opieką w dalszej pracy u danego pracodawcy. Nie, nie jestem z kadr w żadnym wypadku tylko pracownik logistyczny na magazynie, poczytaj sobie co to za osoba na tym stanowisku, co robi. Pozdrawiam tych z wyższym wykształceniem lub prawie równoległym, nawet tych kim to niby oni nie są i by nie byli :). Mam ogromny szacunek dla szeregowych pracowników/klasy robotniczej itp. Nie odcina się z pomocą w kryzysie.

Natalia

@mitarbeiterin, czy możesz dokładnie napisać, co według Ciebie się popsuło? Czy masz na myśli kontakt z rekruterami? Wspomniałaś o zmianach kadrowych w tym dziale. Czy jesteś pracownikiem firmy ZEITMANN czy współpracujesz z tą firmą przy różnych projektach? Może chciałabyś napisać coś więcej na ten temat.

ben

Firma na początku wydaje sie ok, lecz jeśli pojawi się jakiś problem, to pracownicy firmy odwracają się i mają pracownika po prostu gdzieś.(usunięte przez administratora)

Ciekawski
@ben 24.04.2018 12:59

więcej szczegółów?

Es
@ben 24.04.2018 12:59

Dokładnie, problemowi niekompetentni, nie polecam

mitarbeiterin
@ben 24.04.2018 12:59

Z tego, co widzę, słyszę i czytam to fakt coś się popsuło, zauważyłam zmiany w rekruterach, były całkiem inne osoby tam kiedyś jakieś dwa lata temu, lepsze pod względem (…) o to mi chodzi niż dziś, dziwne? To nie powinno stanowić problemu w przyszłości, a jednak? I szkoda! Pomimo tego lubię Zeitmann, ale tak nie powinno być bo wiele na tym stracą niż zyskają oni.

Natalia

@Ania, to chyba dobrze, jeżeli pracodawca docenia naszą pracę? Czy istnieje wtedy szansa, żeby podpisać z daną firmą kontrakt bezpośredni? Wspomniałaś o internecie, współcześnie dla wielu osób to niezbędne narzędzie. Czy możesz coś doradzić osobom wyjeżdżającym w podobnym kierunku, jak można poradzić sobie z brakiem internetu? Czy najlepiej kupić sobie kartę telefoniczną z pakietem danych? Kto z Was w ostatnim czasie podjął współpracę z firmą ZEITMANN?

Wiking

Kto aplikował na kieł ...cnc

Ania

Jeżeli chodzi o prace to niestety tak może być, że jeśli się sprawdzimy spodobamy pracodawcy to zostaniemy w pracy ale tak nie musi być skoro tam gdzie idziemy i się znamy co mamy wykonywać i nam się podoba to po pierwszej umowie która np. jest krótka można dostać drugą dłuższą, zostać dłużej. Transport? przeważnie osoby przyjeżdżają ze swoim autem i można się do nich podpiąć, chodzi mi, żeby jeździć z kimś do pracy, jeśli się przyjedzie bez, na tej zasadzie raczej dalej to jest jak się nie jest kierowcą. Mieszkania mają w dobrym stanie, nic nie do remontu, kuchnia wyposażona, pralka, zdarzy się bez Internetu ale jedno ważne można się nieraz w nich poczuć bezpiecznie, w razie czego można było zgłosić o zmianę lokum jak mają więcej na inne. Pozdrawiam

Natalia

@Ania, Twoja pozytywna opinia o firmie ZEITMANN, na pewno pomoże potencjalnym kandydatom. Czy możesz napisać jak długo trwa taki wyjazd? Czy pracownik może określić na jak długo chciałby podjąć pracę? Czy firma zapewnia transport do miejsca pracy? Jak oceniasz jakość mieszkań pracowniczych? To ostatnie często interesuje pracowników sezonowych.

Ania

Jestem dumna że mogłam za ich pośrednictwem pracować Nawet bez dalszej pomocy bo było wszystko w porządku ale jak bym potrzebowała i było by to dosyć ważne są do dyspozycji Kiepsko mówię jeszcze po niemiecku a dostałam szansę pracy i zarabiania na magazynie z językiem komunikatywnym Dodam, że wówczas dobierali mi właściwie firmę według moich kwalifikacji, predyspozycji itd. a pracodawca zagraniczny był rzetelny, otwarty Ja preferuje niestety krótkoterminowe prace/sezonowe Polecam ich dla pracowników w trakcie szukania/zmieniania pracy

Natalia

@juventini, może warto byłoby poczekać z ostateczną opinią o firmie ZEITMANN? Może akurat stało się coś, na co agencja nie miała wpływu? Czy próbowałeś to wyjaśnić, może agencja zaproponowałaby Ci inną pracę? Zawsze warto się starać wyjaśnić takie wyjątkowe sytuacje. Dialog to najlepsze rozwiązanie dla pracownika i dla firmy.

juventini

Nie polecam absolutnie,niby mili i w ogóle, mialem juz wszystko nagrane tylko czekałem na telefon od konsultanta z Niemiec i nagle ani telefonu ani wytłumaczenia takze kompletny brak kompetencji , strata czasu na ta firmę, lecz to tylko moja opinia

Natalia

@ben Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź i dokładniej opisać tę sytuację? Szczerość i wzajemne zaufanie zawsze wpływają pozytywnie na pracę w firmie. Zawsze warto szukać porozumienia. Pracownikom jak i pracodawcy powinno zależeć na dobrej współpracy.Czy miałeś na myśli atmosferę czy warunki umowy?

Natalia

@Johny Twoja opinia na temat firmy ZEITMANN jest bardzo krótka. Czy mógłbyś napisać, co miałeś dokładnie na myśli pisząc, że nie polecasz współpracy z tą firmą? Jeżeli Twoje zdanie na temat firmy jest negatywne, warto żebyś to jakoś uargumentował, bo inaczej jest mało wiarygodna. Czy ktoś z Was ostatnio podjął współpracę z firmą po raz pierwszy? Jakie są Wasze opinie? Każda dodatkowa informacja o firmie może pomóc innym kandydatom.

Nowy

Witam Chciałbym na wakacje podjąć prace na produkcji w Ingolstadt w zakładach audi, czy ktoś może wie jak często odbywa się nabór poprzez ich agencje oraz jakie sa warunki?

blue
@Nowy 14.02.2018 13:38

Polecam firme Frimberger Personalleasing. Ta firma rekrutuje dla poddostawcy audi. Pozdrawiam

Nowy
@blue 11.04.2018 13:00

Pracował pan już może przez ta firmę w audi?

Mirela

Mąż od lipca 2017 roku pracuje w Niemczech z Firmą Zeitmann. Praca jest jaknajbardziej w porządku . Warunki pracy oraz zakwaterowanie są dla nas zadowalające. Wiem gdyż bardzo często odwiedzam męża , planujemy osiedlić się w DE na stałę. Ze strony firmy Zeitmann otrzymaliśmy zapewnienia że mąż może jaknajbardziej otrzymać pomoc ze strony biura w załatwianiu swojego mieszkania a także jest możliwośc dofinansowania do czynszu ze strony Firmy . Wszelkie problemy i zapytania są rozwiązywane ze strony biura na bieżąco. Jesli ktoś się zastanawia to mogę polecić z czystym sumieniem wyjazd z Zeitmannem.

Ona
@Mirela 23.02.2018 21:19

A w jakim regionie jest maz?

Anita

Idealnych firm nie ma. Zawsze mogą zdarzyć się trudne sytuacje.

ZBerlina

Ja wybrałem zeitmana bo dostałem niemiecką umowę bez zeitkonta co było dla mnie najważniejsze. Kontakt jest po polsku i z koordynatorkami i z księgowościa co przy moim słabym niemieckim tez było dla mnie ważne. U nich nie pracujesz w delegacji tylko na niemieckich warunkach. Ja ich jak narazie polecam

Zadowolony

Ja wybrałem zeitmana bo dostałem niemiecką umowę bez zeitkonta co było dla mnie najważniejsze. Kontakt jest po polsku i z koordynatorkami i z księgowościa co przy moim słabym niemieckim tez było dla mnie ważne. U nich nie pracujesz w delegacji tylko na niemieckich warunkach. Ja ich jak narazie polecam

Johny

Nie polecam współpracy z tą firmą ,dobrze ze są jeszcze inne agencje (rzetelne )

Nowy
@Johny 28.02.2018 12:01

Może cos więcej na ten temat, taka wypowiedz nic nie wnosi i nie daje przyszłym chętnym podjąć prace przez ta agencje

Zadowolony

Ja polecam, wypłata, mieszkanie, praca zgadza się z tym co obiecywali. Nie ma zeitkonta co jest ok bo dostaje wszystkie pieniądze które zarobiłem. Nie musze opłacać mieszkania bo oni za mnie to robią. Umowa jest niemiecka z Zeitmann GmbH nie mam żadnych kar. Wszystko załatwiam z nimi po polsku. Dlatego ich polecam

Andrzej

U mnie wszystko się zgadza jesteśmy tu drugi tydzień tylko wcześnie trzeba wstawać do roboty. Jest tak jak było ustalone w Krakowie

Ggg

Potwierdzam że w nowej umówię ja tez nie mam żadnych kar za nie dojechanie itp. W poprzedniej były W tej co teraz dostałem nie ma. Jadę na za tydzień

szkodaze

niestety ale nie jestem zadowolony z usług tej firmy

Nowy
@szkodaze 18.02.2018 21:48

Coś więcej na ten temat? Takie krótkie wypowiedzi nic nie mówią

bardzoszkodaże
@Nowy 19.02.2018 09:18

nie wczytałem dobrze umowy i żałowałem że podpisałem moja wina niestety aczkolwiek nie polecam o korzystanie z usług

Ja

Z tego co pamientam to w umowie jest tylko kara jak sie nie dojedzie do pracy z przyczyn niezalerznych od nas. czyli taka normalna jak wszedzie. Pamietam ze ja sie dogadalem z rekruterkom i przelozylismy wyjazd bo niemoglem jechac i wszytsko bylo ok. Z mieszakniem tez do dogadania jak mi nie pasowalo

anonimus
@szkodaze 18.02.2018 21:48

Czym uzasadniasz swoją opinię bo też miałem z nimi jechać na komisjonowanie.

BB
@Ja 21.02.2018 09:44

Kary już nie ma. Ja dostałem obie umowy w piątek tą kierowania i tą niemiecką i w obu nie było już kary. Wiem to bo jakiś tydzień wcześniej miałem jechać na recykling ale nie pojechałem właśnie przez te kary. Dziewczyna która dwa razy mnie rekrutowal powiedziała że usunęli kary bo To było tylko wpisane ale ludzie głupi nie są tak jak ja i nie chcieli wyjeżdżać. Teraz jadę bo kar nie ma

Zostaw opinię o ZEITMANN - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZEITMANN