Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 168 ocen.

Opinie o Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka

Alicja
użytkownik zarejestrowany

Zapoznaliście się już z ofertą Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka? Wiele informacji możecie znaleźć w zakładkach "dla firm" oraz "oferta dla szkół" przy wątku firmy ;)

Juś
użytkownik zarejestrowany

Z tego co czytam to Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka poszukuje ludzi do Żywca w tym momencie

Były pracownik

Chcesz dostać prowizję? Musisz najpierw spełnić próg. Nie ma tak aby dostać prowizję od każdego zamówienia. Progi są dość wysokie a w obecnej chwili gdzie tak naprawdę wszyscy korzystamy z GPS ciężko jest upchnąć atlas, mapę itd. Czy firma jest rozwojowa? Raczej nie. Bazuje w sumie tylko na swoich stałych klientach od lat. Jeśli jesteś młody i chcesz się rozwijać to lepiej poszukać czegoś innego.

Arek
użytkownik zarejestrowany

Z tego co wiem to Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka całkiem sympatycznie sobie radzi w nowej sytuacji nowego kierownictwa, bardzo fajna sprawa i polecam zapoznać się z ich historią.

max
użytkownik zarejestrowany

Kate' w takim razie skoro nowy pracownik nie ma łatwo w pracy to widocznie panuje tam nie dosyć dobra atmosfera skoro starzy pracownicy nie chcą pomagać nowym? Wtedy rozumiem,ze trudno

Pracownica
@max 09.09.2016, 11:41
Kate' w takim razie skoro nowy pracownik nie ma łatwo w pracy to widocznie panuje tam nie dosyć dobra atmosfera skoro star...

Myślę że kwestie pomagania nowym pracownikom trzeba raczej postrzegać również pod tym kątem czy on tę pomoc chce przyjąć :-) Nie jeden raz już się z tym spotkałam że osoba która przychodzi do nowej pracy uważa że pozjadała wszystkie rozumy i wszystko wie najlepiej . Wszelkie rady uważa od razu za krytykę i stwierdza że atmosfera jest nie dobra.Pozdrawiam

wertyui
użytkownik zarejestrowany

@kamil hmm a powiedz mi proszę gdzie dokładnie takie oferty pracy od nich widziles? bo ja przynzam się od jakiegs czasu w ogole nic nowego nie widze..

kamil
użytkownik zarejestrowany

Ostatnio byłt oferty pracy na referentów ds. personalnych i recepcjonistów @rina, jeśli nadal Cię to interesuje. Super, że oprócz podstawy zarobków można liczyć na odpowiednie premie, a jak to jeszcze w ramach umowy o pracę, to rzeczywiście opłaca się załapać.

Ewa

Jesli tak jest faktycznie jak piszecie to super bo nigdy tak nie było.podstawę mieli tylko procownicy na umowe o pracę.Jesli zarobiłes ponad umowe to twoja korzyść była ,bo miałeś wiecej kasy.Ale umowa była zawsze od kiedy wydawnictwo istniało.Z tym że albo umowa o prace albo zlecenie.Przy czym ta druga jeśli ktoś nie umiał by ć przekonujący nie zarobił. Pomimo że się starał.Ale nie każdy ma gadane.A atmosfera była zawsze miła i przyjemna do czasu aż nie trafiali się trenerzy ktorzy spadli z księżyca z głupkowatym uśmiechem na twarzy,ktœrzy traktowali pracownika jak ostatniego kretyna,albo niewolnika.A ci ludzie pracowali też na takiego młota a nie tylko dla siebie.Mam nadzieje że Pani Beata pozbyła się tych darmozjadów

max
użytkownik zarejestrowany

kamil' a skada wiesz? jak tak to napisz czy handlowiec ma u nich jakąs podstawe, czy tylko pracuje na premie?

kamil
użytkownik zarejestrowany

potrezbny u nich widze Handlowiec - sprzedaż B2B, wiec wydaje mi się, że sporo można na tym zdziałać i też, że premie są na dobrym poziomie, bo jest przecież odpowiedni procent od tego.

max
użytkownik zarejestrowany

kiles' powiedz prosze, ponieważ widizałem ofertę na stanwosiko Handlowca sprzedaż B2B do Katowic, jestem zaintesrowany ponieważ mam doświadczenie w sprzedaży dosyć długie, na jaka podstawe można u nich liczyć i czy dają premie i czy one są relane do wyrobienia?

erf
użytkownik zarejestrowany

@tolas tak tak nadal jest ta oferta wymagana jest m in. tytaj komunikatywność- swoboda w nawiązywaniu kontaktów handlowych- umiejętność pracy w zespole

tolas
użytkownik zarejestrowany

No i wykrakałeś, bo teraz szukają @kruk Handlowców do sprzedaży B2B

kiles
@tolas 02.05.2016, 13:46
No i wykrakałeś, bo teraz szukają @kruk Handlowców do sprzedaży B2B

i bardzo dobrze że szukają, w koncu to porzadna i rzetelna firma

elle

Ludzie dajcie sobie spokój z Piętką, pańszczyzna za grosze, kasa tylko wtedy jak zrealizujesz plan, który oczywiście jest nie do zrealizowania, męczyłam się dwa miesiące, szkoda czasu, chamskie traktowanie pracownika.

kruk
użytkownik zarejestrowany

widzę, że dawno Wydawnictwo Kartograficzne PIĘTKA nie poszukiwało pracowników. Ostatni raz w październiku 2014 roku. Ktoś może coś powiedzieć o tym wydawnictwie?

imipsp
użytkownik zarejestrowany

u nich rekrutują konsultantów telefonicznych, ale wydaje mi się, ze do Zywca to jednak trzeba kilka etapów u nich przejśc no i koniecznie mieć już jakieś dośwodczenie.

Pracownik 1
@imipsp 07.03.2016, 15:09
u nich rekrutują konsultantów telefonicznych, ale wydaje mi się, ze do Zywca to jednak trzeba kilka etapów u nich przejśc no i...

Najlepiej zadzwonic, nawet jak nie masz nr do oddzialu to na stronie firmy znajdziesz do głównej siedziby. Co do doświadczenia to jestem pewna że bez niego też przyjmują. Zapewniają przeszkolenie.

Pracownik 1
@imipsp 07.03.2016, 15:09
u nich rekrutują konsultantów telefonicznych, ale wydaje mi się, ze do Zywca to jednak trzeba kilka etapów u nich przejśc no i...

Najlepiej zadzwonic, nawet jak nie masz nr do oddzialu to na stronie firmy znajdziesz do głównej siedziby. Co do doświadczenia to jestem pewna że bez niego też przyjmują. Zapewniają przeszkolenie.

Pracownik

Zamiast kierować się czasami opiniami w Internecie to może lepiej przyjść na rozmowę i porozmawiać. Ja tak zrobiłem i cóż dzisiaj mogę śmiało powiedzieć że nie żałuje. Mam jasno nakreślony plan swojej pracy. Rzadko kiedy jak chodziłem na rozmowy to spotykałem się z taką otwartością ze strony pracodawcy. Naprawdę polecam ludziom którzy chcą się zaangażować bo można zarobić dobre pieniądze.

309765
użytkownik zarejestrowany

nie wiem czy wygasła, nadal jak sprawdzałem to jest wolny wakat na stanowisko konsultanta telefonicznego, no tylko, że to doświadczenie jest ważne trzeba o tym pamiętać

anka
użytkownik zarejestrowany

Spoko praca, na pewno na luzie.. aczkolwiek widzę, że już po poszukiwaniach pracowników, oferta chyba wygasła.

dido
użytkownik zarejestrowany

nie brzmi to zbyt zachęcająco, chociaż wiem, że początki handlowca zawsze są dosyć ciężkie dopóki się człowiek nie wdroży.

Anita;)

dostajesz tel stacjonarny i kom. w godzinach pracy, bazę naszych klientów i dzwonisz.

tosek
użytkownik zarejestrowany

@wertyui, poprawna nazwa firmy to Wydawnictwo Kartograficzne "Mapy Ścienne" Beata Piętka, nazwisko włascicielki to nie jest ich nazwa. Teraz widziałem jak to szukają handlowca do Katowic. Zastanawia mnie jakie dokładnie warunki zapewniają jesli chodzi o narzedzia pracy (co za narzedzia i na jakich zasadach).

wertyui
użytkownik zarejestrowany

pamiętam jak swego czasu firma Wydawnictwo Kartograficzne PIĘTKA szukała do pracy osób na stanowisko konsultanta telefonicznego z doświadczeniem w Żywcu, bardzo żałuję że wtedy nie zdążyłem aplikować na to stanowisko, bo było ono dosyć ciekawe i akurat wtedy spełniałem te wymagane kryteria..może niedługo coś wstawią

nina77

Pracuję w Wydawnictwie Piętka od 2 miesięcy i muszę napisać Wam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Od pierwszego dnia dostałam umowę o pracę i podstawę 1500+prowizja od każdego zamówienia. W firmie pracują przesympatyczne osoby, pomocne i życzliwe. Stek bzdur, które tu wypisujecie nijak mają się do rzeczywistości. No ale jak to w życiu bywa powyższe negatywne opinie piszą osoby, którym w życiu nic nie wychodzi i są tchórzami. Z tego powodu siedzą na takim portalu i wyrzucają swoje niepowodzenia. Ruszcie tyłki do roboty! I nie zazdrośćcie innym. Zadowolona, nowa pracownica firmy.

Trybunał_sprawiedliwości
@nina77 01.11.2015, 16:12
Pracuję w Wydawnictwie Piętka od 2 miesięcy i muszę napisać Wam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Od pierwszego dnia dos...

Mój Boże ......czytasz i nie grzmisz

anonim

(usunięte przez administratora)

Tako

Chyba nie pracujesz w wydawnictwie Piętka skoro piszesz takie bzdury!! Jest podstawa , na umowie o pracę i na umowie zlecenie!dodatkowo każde zamówienie jest płatne.Najpierw trzeba sprawdzić a potem pisać , chyba że jesteś z firmy konkurencyjnej i stosujesz takie prymitywne zagrania.

Tak ja

Chyba bardzo nieaktualne informacje ! Od dawna mamy podstawę i nie zawsze najniższa krajowa plus prowizja od pierwszego zamówienia . Może warto najpierw sprawdzić i dopiero wylewac żółć . życzę powodzenia" jako " w pielęgnowaniu w sobie tych negatywnych emocji .

309
użytkownik zarejestrowany

ciekawa jestem jak w ogóle wygląda praca w takim wydawnictwie i czy oni mają w branży jakiś konkurentów? produkty spoko całkiem, przydatne w szkołach zwłaszcza i urzędach pracy czy miasta, ale ciekawa jestem właśnie jak z tą pracą :) można mieć u nich jakiś staż czy coś takiego? dajcie znać, jeśli coś wiecie

Balbina

Jak dla mnie jako pracownika, ok,płacone mamy od pierwszego zamówienia do tego podstawa,fajne konkursy,grile na owocowej!

wings

jak firma funkcjonuje po śmierci Wiesława? czy zmieniło się na plus?

tamek
użytkownik zarejestrowany

kiedyś patrzyłem u nich jedną mape i tak mi się przypomniała ta firma.. to ciekawe , że oprócz map sprzedają też stare monety, jakieś antyki czasem.. no i chyba mają też sprzedaż wysyłkową, bo kiedyś było ogłoszenie na konsultanta telefonicznego chyba, ze chodziło o dział reklamacji, bo pewnie musza taki mieć.

anonim

(usunięte przez administratora)

Tak ja

Może warto zadać sobie trochę trudu i sprawdzić asortyment Wydawnictwa Piętka .Nie tam ikon ! Ikony sprzedaje firma Idea z Katowic ,ktorej pracownicy podszywają się pod Wydawnictwo Piętka narażając firmę na takie właśnie komentarze .A propos czy producent mebli ,wydawca książek itp działa non profit czy wzbogaca się kosztem innych ?

nika
użytkownik zarejestrowany

tak slyszalam ze bardzo dobre warunki. sam fakt ze rzeczywiscie podstawa jest 1500 zl plus wypracowana prowizja to powinna kusic.. ponadto moze byc o tyle latwiej ze Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka oferuje szeroką gamę usług i produktów i od lat pracuja z wieloma firmami, wiec z jednej strony jest to dobra reklama i jakbybezpieczenstwo dawane klientom.

Coola

(usunięte przez administratora)

ROTFL

(usunięte przez administratora)

Krzysztof

(usunięte przez administratora)

inga

(usunięte przez administratora)

hanka

Dokładnie, najpierw myślałam że to ściema ze nie będzie limitów, ale bardzo byłam mile zaskoczona jak dostałam wypłatę :-). Polecam w firmie się wiele zmieniło i to na lepsze.

nick
użytkownik zarejestrowany

Czym się zajmuje wydawnictwo kartograficzne mapy ścienne Beata Piętka to chyba orientacyjnie wiadomo. Napisalibyście lepiej jak oni traktują pracowników, czy są tu jakieś ciekawe szkolenia?

Anita;)

Wiesz co jak nie chce ci się pracować to może dla Ciebie to cud zrobić ten limit o jakim mówisz. Nie powiem że jest łatwo czasami nawet bardzo ciężko ale jak się dzwoni tel za tel to w końcu coś złapiesz. Mimo wszystko masz gwarantowane 6 zł za godz plus premia za każdą mapę i siedzisz ma tyłku a na magazynie masz też 6 zł i musisz zapierdzielać!!!

Kate
@nick 15.04.2015, 22:09
Czym się zajmuje wydawnictwo kartograficzne mapy ścienne Beata Piętka to chyba orientacyjnie wiadomo. Napisalibyście lepiej jak...

Szkoleń brak, a co do traktowania to jak w każdej pracy, jedni pracownicy są nastawieni lepiej inni gorzej. Przede wszystkim należy się tu nastawić, że nowy pracownik nigdy nie ma łatwo w pracy.

Wawel
użytkownik zarejestrowany

Firma Mapy Ścienne Beata Piętka oferuje wiele ciekawych usług i produktów, które są tworzone we współpracy z klientami, jest możliwość robienia map na indywidualne zamówienia. Oprócz map, atlasów oferują także flagi i podkładki nabiurkowe, co mnie bardzo zainteresowało bo szukałem długo jakiejś firmy która mogłaby siętym zająć.

roger
użytkownik zarejestrowany

@pracownik, nie obraź sie, ale tak przeciez nie powinna wyglądac rekrutacja albo opisałaś swoje doświadczenia juz po rozmowie, czy z jakiegoś ostatniego etapu. Zazwyczaj na rozmowie sprawdza się kwalifikacje, daje jakieś testy, sprawdza się język, a tutaj pokazywali obowiązki? To brzmi tak jakbyś od razu została przyjęta.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

pracownik

Witam , pracuję w wydawnictwie od niedawna i rozmowę pamiętam bardzo dokładnie , nie ma czym się stresować .Pani , z którą rozmawiałam była bardzo przyjazna i szybko przestałam się denerwować . Niczego nie ukrywała , wszystko mi pokazała , zapoznała mnie z obowiązkami . Byłam na kilku rozmowach wcześniej ale tu dopiero wiedziałam na 100% co będę robić i co najważniejsze za ile . Jak szukasz pracy to zadzwoń i umów się na rozmowę . Nie ma czego się obawiać

Ania
użytkownik zarejestrowany

HEJ ! Chciałabym się doweidzieć jak mogę zdobyć pracę w telemarketingu w mapach ściennych - bo nie bardzo sięorientuje a koleżanka polecala mi to miejsce bo mówiłą że na pewno dostanętaką pracę. nie wiem jak te opinie mają siędo rzeczywistości ale chciałąbym spróbować sama wszystko na początku. pozdraiwam.

ona

Pracowalal w Bytomiu, dajcie spokoj, trenerki z poczatku mile (usunięte przez administratora) Nie polecam tam isc do pracy.

Kasiek

Witam serdecznie jeśli macie doświadczenie w telemarketingu to zapraszam do współpracy :)

jergo
użytkownik zarejestrowany
@Kasiek 23.12.2014, 12:50
Witam serdecznie jeśli macie doświadczenie w telemarketingu to zapraszam do współpracy :)

czyli jeśli chodzi o pracę w wydawnictwie Mapy Ścienne to liczyć można tylko na pracę w telemarketingu ? i na czym ona właściwie polega bo troszeczkę nie potrafię sobie tego wyobrazić :) Dzięki z góry za wszelkie info. Jeśli wynagrodzenie tutaj również nie jest tajemnicą to będę również zobowiązany za kilka słów ;)

Adam
@jergo 04.01.2015, 04:04
czyli jeśli chodzi o pracę w wydawnictwie Mapy Ścienne to liczyć można tylko na pracę w telemarketingu ? i na czym ona właściwi...

Z tego co wiem wynagrodzenie jest większe niż minimalne plus premie od sprzedaży. Praca wygląda tak że się siedzi w biurze, ma się bazę osób do których się dzwoni i proponuje się produkt lub usługę firmą. Nic trudnego... Do tego miła atmosfera i przyjemni ludzie.

Mała

dziewczyny tak z innej beczki, gdzie zazwyczaj szukacie ogłoszeń o pracę (jakie portale są rzetelne)? ja zaczynam poszukiwania, ciężko jest :(

Olga

Witam. byłam dziś na rozmowie w Bytomiu jako telemarketer. Pani bardzo miła ale co z tego jak od jutro tuż czekalaby mnie umowa, a ja chciałam tydzień pracować na próbę! a nie można. to po co mi taka praca jak jest zależna od wyników...a ja nie będę za tydzień z powrotem szła zarejestrowac się do urzędu pracy! dziękuje

Evey

(usunięte przez administratora)

gaduła

(usunięte przez administratora)

klient

(usunięte przez administratora)

loka

Pomijając fakt, że nagle pojawiają się w większości dobre opinie w godz. 8-16, czyli w godzinach pracy wydawnictwa. Powiem tak, pracuję tam od prawie roku, nie mówię, że co miesiąc mam super sprzedaż, ale miałam 3 - 4 miesiące kiedy ta sprzedaż wynosiła ok. 50. Premii nie zobaczyłam do tej pory. No nic. Nie wiem jak w innych biurach, ale u nas "Pani Kierownik", która podobno zna się na wszystkim i wszystko potrafi wymaga nie możliwego. Przy 6-7 pracownikach wymaga wyniku 4500zł, "BO INNE BIURA TAKIE WYNIKI MAJĄ". Nie ważne, że w niektórych biurach jest po 15 osób.. Niestety ludzie są nastawieni na kasę i tylko to się dla nich liczy. Ile biur tyle średnio w ciągu jednego dnia niektórzy przedsiębiorcy mają telefonów. Zero szacunku do klienta, który najlepiej żeby co miesiąc kupował u KAŻDEGO dzwoniącego co najmniej jeden atlas, mapę itp.. Podziękowań nie dostają, a co chwilę mają coś kupować/fundować i to nie za małe pieniądze, bo ok. 300zł trzeba liczyć. Niestety dopóki nie znajdę czegoś lepszego jestem skazana na Piętkę.

ktoś

Praca niełatwa, ale główną podstawą jest nastawienie i trzeba naprawdę chcieć sprzedać, nie załamywać się. Jestem byłą pracownicą, niestety byłam w tej firmie tylko przez tydzień, bo zaszła sytuacja, z powodu której musiałam zrezygnować. Myślałam, że będą problemy z wypłatą itp., tak jak parę osób poniżej wspominało, ale dostałam wszystko na czas, co do grosza, pomimo moich spóźnień. Szef jest bardzo wyrozumiałym i sympatycznym człowiekiem oraz wspaniała Pani nadzorująca pracowników, która przez ten krótki okres czasu nauczyła mnie wielu przydatnych rzeczy. Jeżeli sytuacja się poprawi, to może i nawet spróbuję w tej branży jeszcze raz.

Zostaw opinię o Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka