Firma może pochwalić się przychodami 127 mln 485 tys. zł w roku 2023. Dynamika rok do roku to wzrost o 16%. W danym okresie wypracowany zysk brutto to 20 mln 258 tys. zł.
Firma osiąga świetne wyniki – przychody i zysk na wysokim poziomie. To może oznaczać nowe możliwości dla pracowników. Jakie są Wasze oczekiwania odnośnie podwyżek lub premii w związku z tymi osiągnięciami? Planuje się jakieś inwestycje w rozwój?
Dawid
02.09.2025 12:21
Igorku, idz popracuj w innych firmach to zobaczysz jaki to miodek.Nie jesteś zbyt lotny.
głos
03.09.2025 19:07
Nasi kierownicy w większości nie są autokratami, którzy lubią, gdy ich podwładni całują ich po rękach i kłaniają się im, nie są tymi, którzy zbierają zespół ludzi z trudnymi warunkami egzystencji i grają na tym czynniku. Oni twardzi, agresywni menedżerowie, zręczni manipulatorzy, są to ludzie, którzy osiągną swój cel, wykorzystując wszystkie możliwe środki.
W naszym przypadku można śmiało powiedzieć, że manipulowanie obietnicami dotyczącymi nowych progresywnych premii indywidualnych za wysoką wydajność pracy, które kierownicy złożyli mniej więcej rok temu, przyniosło oczekiwany rezultat i odegrało znaczącą rolę we wzroście zysków (rozmowa rozpoczęła się od tematu zysku).
Ludzie uwierzyli w obietnice, podjęli wysiłki, zwiększyli wydajność pracy. Wielu pracowników faktycznie otrzymało premie, ale w rezultacie wpadli w pułapkę, jak głupi zając. Kierownictwo wykorzystało te dane na swoją korzyść.
W nowym systemie premiowym minimalne wymagania dotyczące premii wzrosły proporcjonalnie do włożonego wysiłku i pojawiły się dodatkowe komplikujące warunki. W rzeczywistości jesteśmy z powrotem na linii startu, tylko zmęczeni i bez ducha osiągnięć, a na torze przed nami rozrzucone są gwoździe i wykopane są rowy.
Czy po takim posunięciu zarządu ludzie będą gotowi do ponownego biegu po nowe osiągnięcia... nie wiem. Czas pokaże.
Jednak zespół jest ciągle odnawiany, prawdopodobnie pobiegnie ktoś, kto jeszcze nie walił czołem w ścianę.
Moje słowa nie niosą emocji, jestem neutralny, po prostu opisuję sytuację. Niech każdy pokoloruje to dla siebie i oceni według własnego zrozumienia.
Może to i dobrze, tak powinno być. Zysk jest głównym wskaźnikiem efektywności firmy i jej menedżerów.
Może wygląda na to, że sytuacja jest tak zła, że teraz wszystkie chwyty dozwolone.
Zostaw merytoryczną opinię o Aq Wiring Systems STG Sp. z o.o.