Thoni Alutec

• Obojna
  • Pysznica
Stalowa Wola - Thoni Alute

3. Opinie o pracodawcach Stalowa Wola
  5. Opinie o Thoni Alutec Sp. z o.o.

Opinie o Thoni Alutec Stalowa Wola

Nie przegap nowości o Thoni Alutec Sp. z o.o.!

09.07.2019 16:37

Katastrofa, wypalty coraz gorsze, po zmianie plac nadgodziny wychodza marnie, polowa norm niewykonalnych i jeszcze za to obcinaja kase jak nie wyrobisz, stanowczo odradzam ta firme, mozna tu nerwy zjesc wszystko robi sie na wariackich papierach. Nie chcesz staracic zdrowia to nie przychodz tu do pracy.
    Zwolniony

05.07.2019 21:46

W Alutku zarabia się tylko na nadgodzinach,normalnie na start dają ok.2500 przy 40%premii. Ci co piszą że ok , nie myślą , albo robią na stałej kasie ,bo to kasa razem z niedzielami ,nockami, sobotami ! (usunięte przez administratora)
    Alutek

09.07.2019 07:39

Dokładnie tak. Aha i premie czy jak oni to nazywają benefity typu premia świąteczną premia wakacyjna i wielkanocna dostajesz tylko wtedy gdy w całym roku nie masz ani jednego dnia chorobowego, nie byłeś na ojcowskim bo mogłeś przecież wziąć normalny urlop ;} . Więc to w końcu premia za niechorowanie? Czy premia świąteczna?
    CNC operator

06.07.2019 19:47

Ciekawostką jest że starzy pracownicy odchodzą że stażem 10 letnim,za starego pracownika trzeba trzech młodych ale i tak nie zrobią tej roboty co Stary pracownik
    zombi

18.01.2019 13:40

Dokładnie redukcja . Ale ludzie już zaczynają odchodzić z produkcji. Co drugi z maszyny jest na chorobowym ,już zaczynają wypowiadać umowy ,ludzie nie chcą tam pracować,nawet ludzie poza stalowa wola . Przychodzą młodzi. Kończy siw okres zwrotu za kurs cnc i odchodzą . Dyrektor powinien o tym wiedzieć,pewnie o wielu sprawach nie wie ... Moje sugestie dla Thoni Alutec Sp. z o.o.: Podwyżki dla stałych dobrych pracowników,zmiana systemu na 3 zmiany od pon. Do piątku ,na weekendzie zawsze znajda się chętni aby dorobić,przyjść ,bedzie obstawa . Jak ludzie beda dobrze traktowani,zakończy się fala odejść z firmy . Wystarczy porozmawiać z ludźmi. Wszyscy mamy rodziny i nikt nie pozwoli aby praca była ważniejsza od niej . Zawsze to można pogodzić wystarczy chcieć. Zwłaszcza ze cały czas odchodzą starzy dobrzy pracownicy a z młodego nawet nie ma pożytku z zamiatania ... Pozdrawiam
    2 lata

27.06.2019 12:35

Pracowałem tam na cod i wiem że z nowego czasu 4 osoby sie zwolnili w ciągu 3 miesięcy. A potem jeszcze jedna, a byli to osoby co wszystko ogarniali

30.06.2019 22:45

Pracowałem w tej firmie 8 lat ludzi z wspominam miło ale resztę już nie nadgodziny zawsze buły przymusowe podwyżki dostałem 2 czyli 2 razy 130 netto. Pewnie są w takie działy że ludzie są zadowaleni lekka praca dobra płacą. W latach 2010_12 w zarabiałem 3200-3500 oczywiście około 40 nadgodzin dziś w nadal tyle zarabiają oprucz pupili. Ja jeszcze pracowałem w dobrych czasach kiedy były rużne napoje płacili dodatkowe ubezpieczenie i nie było tyle tych kierowników, technolog i innych takich. Premie produkcyjne były duże
    Spawacz

28.06.2019 16:35

Słyszałem o tej firmie że na piecach czy wybijalniach typkom tylko ślypia widać reszta koloru black
    Zaniu

18.06.2019 19:27

Praca jest bardzo ciezka ,placa bardzo marna . Dodatkowo w rak upalne dni można chłodziwo wylewać z butów,jest tragedia . Szkoda ze pracodawca nie wdrożył jak wszyscy dłuższej przerwy w upalne dni . No ale co sie dziwić normy ,normy wszystko sie musi zgadzać ,Pracownik nie koniecznie ... Przykro mi ale odchodzę na dniach z tej firmy . Dostałem dużo lepsza ofertę i jak myślą ze te marne kilka % mnie zatrzyma to sie mylą. Chociaż co niektórzy za te kilka procent moze ułożą sobie życie . Gdyby nie ta matematyka to wszyscy dali by sie robić w bambuko . Pozdrawiam hejo
    Adrian

14.06.2019 18:46

Pracuje tam już dwa lata ,trzy razy dostałem podwyżkę. Jestem bardzo zadowolony,zawszę idę z uśmiechem na Twarzy do pracy ,nawet na weekendzie . Praca jest super ,nauczyłem sie nocować detale,nawet na oko potrafię sztuke ustawić,zawsze super wychodzi. Każdego zachęcam do pra cy w tej firmie ,o bogatej tradycji . Cala kadra kierownicza jest super . Pozdrawiam
    Andrzej Lipski

14.06.2019 18:36

Alutec jest super . Cale życie tam pracuje ,jest super ????
    Gruby Karolek

30.05.2019 12:09

Odbyłem kurs CNC, następnie poszedłem do pracy system 4 brygadowy. (usunięte przez administratora) przez pierwsze miesiące. Ludzie którzy pracują tu od długich lat zarabiają (usunięte przez administratora) w zależności od premii uznaniowej. O tym, że coś się tam nauczysz możesz zapomnieć lub nastawić się na to że potrwa to baaardzo dług okres czasu. Notoryczny brak narzędzi pomiarowych :) Problem z magazynierami(usunięte przez administratora) Brak miejsc postojowych na parkingu, nie przemyślany rozkład hali - jeżeli lubisz długie spacery coś dla Ciebie :) Nie wspomnę o wylewaniu się nieczystości z toalet na halę podczas intensywnych opadów deszczu :) Praca dla wariatów lub uwiązanych kredytem nie ma co ukrywać .
    Benek

26.02.2019 18:29

Pracowalem tam 32 miesiace , nie jest zbyt ciekawie , trzeba isc sprobowac ale nie polecam od serca tego zakladu wykorzytywanienie ludzi (usunięte przez administratora)no I kadra bez wyksztalcenia ☺️ Takie sa tam realia kto nie wierzy niech zobaczy
    amelinium

24.05.2019 11:33

Mam większy staż i potwierdzam. Ludzie na najniższych równorzędnych stanowiskach pracujący fizycznie są ok są korzeniami bez których cała roślina obumrze a ma teraz zwiędłe liście które zaczynają znów spadać. Kadra zarządzająca często bez kierunkowego wykształcenia technicznego, nie mówię już o wyższym technicznym. Górą jest nepotyzm, protekcja, kolesiostwo a co za tym idzie brak kompetencji i wiedzy a takie braki nadrabia się straszeniem, cwaniakowaniem, naciskami, zabieraniem premii. Żeby uwierzyć trzeba popracować i zobaczyć, szczęśliwi Ci co nie zobaczyli a uwierzyli! Mnóstwo doświadczonych ludzi odeszło poprzez nieudolne i chamskie działania kadry zarządzającej od kierowników wzwyż (oczywiście nie wszystkich). Nowi pracownicy bez doświadczenia często nawet nie mają chęci się uczyć bo oni "mają wcisnąć guzik i dostać kase, mają wy*e*ane". Więc obciążeni są Ci co zostali jako niedobitki (w nagrodę dociskani jeszcze bardziej) i tak to wygląda, a wyłączną wine za taki stan rzeczy ponosi kadra od kierowników wzwyż. Oczywiście jest paru! młodych zdolnych, wyjątki potwierdzają regułę.

03.05.2019 16:07

Ktoś tam jeszcze pracuje?
    Wiesiek

09.05.2019 21:45

Pewnie, że pracuje – jakieś 1500 osób :)
    Pracownik roku Alutecki

12.05.2019 22:23

1500 osób to pracowało jakieś 4 lata temu. Czyli nadal są naiwni ludzie, którzy tam pracują.

18.03.2019 17:32

hej czy na swieta wielkanocne cokolwiek dostajecie?

07.04.2019 10:02

Zadowolni z wypłat po zmianach?
    mementos

05.05.2019 10:27

Mi tam raczej nie zabierali nic, a na świeta 300zł i tyle, to chyba normalny standard
    Richard

19.04.2019 16:12

Czy w thoni alutec obowiązuje 4 brygadówka?

03.05.2019 15:50

Oczywiście, że tak.
    Miron

14.04.2019 18:19

Dziwne opinie przeczytałem. Tym bardziej, że słyszałem o firmie sporo dobrego.
    stary wyga

01.05.2019 09:27

Narzekaczy pełno, nie chcą niech nie pracują, dla mnie spoko robota
    Okum

23.02.2019 10:54

Co się tam na kontroli dzieje? W tym roku 3-4 osoby się zwolniło, a chodzą pogłoski, że jeszcze parę osób ma w planach odejść. Aż tak tam źle zaczyna się dziać?
    CoTuSięDzieje?

12.03.2019 22:28

Na KJ COM też mieli szlifować niezgodności :D
    Stanek

21.03.2019 07:21

Jakie zwolnienia? W miare spokojnie jest
    alfree

28.02.2019 16:24

Jak bym się chciał przyjąć to gdzie proponujecie jaki wydział?
    Kiero

01.03.2019 08:27

Bezrobocie
    Leżajsk

26.02.2019 16:40

Niepolecam pracy na tokarkach:)
    Zainteresowany

24.02.2019 22:17

Witam zastanawiam się nad złożeniem CV do Waszego zakladu na oferowane stanowiska "oczyszczacz, formierz, wytapiacz, operator maszyn odlewniczych" możecie powiedzieć jak wyglada praca i zarobki? Prosze o obiektywne odp
    Pracuś

25.02.2019 17:49

Podobnie jak na innych tego typu posadach. Zarówno praca jak i zarobki do (usunięte przez administratora)!
    Formiernia

19.02.2019 19:00

Może ktoś napisać jakie są aktualne zarobki jak formierz / rdzeniarz i ile godzin trzeba na to pracować. Tylko proszę nie pisać 2500 zł, ponieważ jeszcze 2 lata temu zarabiali się tam 3500+
    Jkl

21.02.2019 17:39

To jaki snes ma tam praca jak na formierni w iwamecie płacą 3200+

22.02.2019 21:24

Czy ktoś powiedział, że w Alutecu coś ma jakiś sens?
    Robil

21.02.2019 02:35

Jest dobrze tam niema czas narzekac chlopaki

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Thoni Alutec?

Kontakt - Thoni Alutec Sp. z o.o.

Przyszowska 1 37-450 Stalowa Wola

NIP:8652067187

Branże: Hutnictwo i metalurgia
    onnnn

31.01.2019 19:30

czy ktoś mi powie czy na święta jedne i drugie coś dostajecie? i czy w ogóle coś dostajecie?

13.02.2019 13:18

Tak, dodatkowe obowiazki jako cel charytatywny.
    Wyspiański

09.02.2019 13:05

Zauważyłem że dziewczyny z biur już ładnie tutaj dodają pochlebne komentarze ; ) Dlaczego tak uważam że to nie pracownik ? bo nikt nie ma dobrego zdania o tej Firmie ;) (usunięte przez administratora) Niestety ale prawdy nie da się wyciszyć i każdy wie co to za firma a ostatnia wypłata która była tak skandalicznie niska świadczy o tym że to dno dna ;)

13.02.2019 13:11

To jest odwiert, bo dna już dawno sięgnęła. ;)
    Młody

07.02.2019 15:06

Ale tu się dzieje, szok! J Jestem z Centrum Edukacji Zawodowej w Nisku, byłem w tym zakładzie na „wycieczce” haha,. Niezle to wygląda, mega zakład, duzy porządek, przydalaby mi się taka robota po szkole, może w końcu nauczyłbym się porządku i matka bylaby zadowolona J
    Kowal

12.02.2019 20:49

Nas też zaciągnął wychowawca, myślałem, że strata czasu – w sumie ze Stalowej Woli – więc szybko i na luzie. I w sumie ok, dzień zleciał, a jak zobaczyłem jak ziomki tyrają na kokilach, to przynajmniej wiem jak narzędzia trzymać, bo w szkole to tylko teoria

12.02.2019 21:47

Tym postem mnie tylko utwierdziłeś, że ten zakład potrzebuje takich jak ty. Jak już piszesz komentarze to pisz z jednego konta ;)
    Wyspiański

09.02.2019 12:28

07.02.2019 17:37

hahaha 2900 na czterobrygadowce hehe smiech na sali
    Luuuizzzza

04.02.2019 11:04

czy w tej firmie dostajecie cos na swieta? i wogole ?

06.02.2019 19:16

Tak, dodatkowe dni pracy :D
    Prac.

31.01.2019 20:41

Jak wam się podoba podwyżka?
    Mamona

05.02.2019 20:36

Skąd się w Polsce biorą takie marudy…?  niska podstawa źle, wysoka źle… stary może ty już w końcu idź na tą kase… hahaha
    Alumtec

06.02.2019 19:00

Bo w tej firmie jest tak, że w razie czego chcą Ci obrąbać premie, tak, abyś zarobił najniższą podstawę. Ludzie chcieli wyższej podstawy, w celu zarobienia lepszych pieniędzy, to oni (usunięte przez administratora)system i podnieśli podstawę zabierając z premii. Na slajdach to pięknie, bo niby cała wypłata wychodzi jak dawniej. Podnosząc podstawę obniżyli uznaniówkę, no ok, ale od dobrych 3 lat produkcyjna nie była wyższa niż 1000złbrutto, a podali, że jest ok. 1300 brutto i niby to wszystko jest 70:30 Biorąc to na chłopski rozum teraz ludzie mimo podniesienia podstawy zarobią mniej (podstawa+uznaniowa) niż dotychczas, a jak obniżą produkcyjną, bo przecież jest dużo reklamacji, brak dostaw itp. taki pracownik zarobi mniej. Teraz rozumiesz? P.S. Spokojnie ja już w tej firmie nie pracuje od jakiegoś czasu, ale wiem jak to tam wygląda.
    Danielll

13.12.2018 22:53

Ile po trzech mc zarobic idzie na kokilach? Bo slyszalem ze po 3 mc jest podwyzka
    Alumtec

30.01.2019 14:32

Podwyżkę w wysokości 130zł :D W pierwszym półtoraroczu dają jakieś podwyżki, a później twierdzą, że nie muszą, bo nie mają już za co dać :D

30.01.2019 20:11

Czyli całe 130zł, gdzie w późniejszych latach możesz zapomnieć o podwyżce.

15.01.2019 11:57

Cześć, słyszałem że w Alutecu zaczyna się redukcja? Mają być zwolnienia i wszystkie podwyżki zostały wstrzymane... podobno za dużo pracownik fizycznych którzy nic nie robią. Ma ktoś jakieś info na ten temat?
    Thoni Alutec Sp. z o.o.

25.01.2019 11:13

Adam, odpowiadając na Twoje pytanie, chcemy poinformować, że w firmie Thoni Alutec nie ma redukcji pracowników, wręcz przeciwnie -prowadzona jest na ten moment rekrutacja na stanowiska: Operator Maszyn CNC/ Programista Maszyn CNC oraz Kierownik Zmiany Wydziału Obróbki Skrawaniem; Oferty pracy dostępne są na: http://thoni-alutec.pl/pl/praca/

30.01.2019 17:42

Tak, szykują się zwolnienia na pewnych stanowiskach oraz przerzucanie pracowników na inne stanowiska (nie traktować tego jako awans).
    Kamil

30.01.2019 15:27

Znowu powtórka z 2016 i ponownie zaczynają się zwolnienia i przerzucanie ludzi. Pracownikom, którym kończy się umowa mają wybór przejścia na stanowiska gdzie są braki, a jak nie to nie przedłużają. M.in. z ostatecznej na niezgodności z odlewni na kontrolę, na obróbce z jednej na drugą maszynę i brygadę. Zapowiada się duży chaos.
    onnnn

29.01.2019 02:31

czy macie coś na święta dawane? i jakąś premię roczną tz. zyski?
    Pewnie nowy

05.01.2019 20:50

pracowncy obecni i byli Ja mam pytanie jak wygląda praca na oczyszczalni pracowników tokarz frezer konwencjonalny (czy nie gonią ich na szlifierki czasem )i jakie sa normy atmosfera i zarobki czy w wielkanoc jakieś bony rozdają oraz czy na przyszowska jeżdżą zmks dziękuje za odpowiedz
    Thoni Alutec Sp. z o.o.

25.01.2019 11:16

Podczas pracy na oczyszczalni jako tokarz frezer konwencjonalny nie ma migracji pracowników na inne wydziały, praca odbywa się przy maszynach konwencjonalnych. Odnośnie bonusów na Wielkanoc – owszem, są one przyznawane. Z kolei, jeśli chodzi o dojazdy, to na Przyszowską kursują autobusy linii 5 i 17; szczegóły na: http://www.mzk.stalowa-wola.pl/rozklad/main.htm
    Danielll

19.12.2018 12:08

Smiech na sali..... smieci na swieta.... nic ani paczek dla dzieci a premie swiateczne takie ze az zal (usunięte przez administratora) sciska . Zona lepiej ode mnie dostala w sklepie hehe
    Pozytywny

22.01.2019 21:24

Danielll to może się przebranżowisz i tez pójdziesz do sklepu? Hahha to nie PRL, że firmy rozdają paczki dla dzieci, posiedziałem trochę w anglii i mi się optyka zmieniła, komuna w nas nadal siedzi jak śliwka w kompocie, czy jak to tam było… ech :) idziesz do roboty, bierzesz kase i tyle, nie podoba ci się to zmieniasz robote, cała filozofia
    Wyborca

13.01.2019 08:58

Moje sugestie dla Thoni Alutec Sp. z o.o.: Pracowałem pol roku na modelarni . Uważam ze było Ok. Nie narzekam . Nie przedłużyli mi umowy bo zarząd tak zatwierdził. Mysle ze chodziło o to ze kilka razy nie zostałem dłużej po godzinach. Ogólnie na prace na modelarni nie narzekałem. Na innych działach mysle ze mieli gorzej.
    Lucjusz

10.01.2019 10:03

A gdzie się podziała informacja o kursie Cnc???:) za duży hejt? Kiedy te podwyżki????
    No bo wiesz nie?

11.01.2019 11:47

Jest w ładniejszej formie dwa posty wyżej.
    Staszek

10.01.2019 11:12

Byłem na dwugodzinnej rozmowie o prace. Moj minus ze nie mam doswiadczenia w kierowaniu zespolem inna rzecz ze z drugiej linii skutecznie sugeruje kierunek dzialania menagerom. Kierownik ktory przeprowadzal ze mna rozmowe miesza wiedze z roznych metodyk zarzadzania projektami lacznie z technikami agile (zwinne zarzadzanie uzywane w przedsiebiorstwach IT ) duzo czytal ale nie ma usystematyzowanej wiedzy. Layout hali rozlazly i duzo nie zagospodarowanej przestrzeni, nie widac ktore maszyny dzialaja w ciagu procesowym. Gasnice pozaslaniane , nie ma do nich swobodnego dostepu. Ludzie pracuja ale kazdy zapatrzony w swoj monitor, czyzby kazdy realizowal inny projekt? Praca 9 godzin dziennie z duza odpowiedzialnoscia i z zarzadzaniem grupa ludzi za mniejsza kase niz ja mam za stanowiskowe obowiazki z praca na mikroskopie. Szkolenia w sobote bez wynagrodzenia pod pretekstrm ze sa one tylko dla nas, nie, haha ta wiedza nie potrzebna bedzie firmie. Nie wiem na jakiej zasadzie jest to legalne i nie rozumiem dlaczego ludziska sobie na to pozwalaja. Zalozcie zwiazek zawodowy i walczcie o godne warunki
    Pewnie nowy

05.01.2019 20:09

Taka prawda

20.12.2018 12:57

Jeszcze 15 lat temu brak perspektyw dusił a godny pieniądz kusił, po kraju szalało bezrobocie dwucyfrowe, w małych miasteczkach nawet 20 %. Demontaż państwa Polskiego miał miejsce, czasy się zmieniły na lepsze, wejście do Unii, odpływ młodej siły roboczej co mogła budować ten kraj, a budują zachód bo nie było tu perspektyw. Stare (usunięte przez administratora)y idą na emeryturę, młodzi wyjechali nie mają dzieci, firmy się rozbudowały i już nie będzie miał kto pracować. Pracownik będzie w cenie i się będzie go szanować.
    Kiero

13.12.2018 18:55

Co taka cisza i od dłuższego czasu nie ma żadnej opinie? Czyżby ten zakład w końcu upadł?

13.12.2018 17:44

Ile dostaje niejwiecej wyplaty czlowiek pracujacy 3 mc na kokilach? Czy sa jakies podwyzki?

Zostaw merytoryczną opinię o Thoni Alutec Sp. z o.o.