Thoni Alutec

• Obojna
  • Pysznica
Stalowa Wola - Thoni Alute

3. Opinie o pracodawcach Stalowa Wola
  5. Opinie o Thoni Alutec Sp. z o.o.

Opinie o Thoni Alutec Stalowa Wola

Nie przegap nowości o Thoni Alutec Sp. z o.o.!

Zbyszek

06.12.2018 11:23

Witam. Dostałem właśnie telefon w sprawie pracy jako elektromechanik. Z tego co wiem jest tam parę wydziałów. Proszę o informację jak to wygląda od "środka". Na co mogę liczyć $?
    Stefan

07.12.2018 08:56

Oni dzwonią do wszystkich kto wysłał CV, bo dla nich liczy się tylko sztuka. Odpuść sobie, bo szkoda zdrowia. Widać po opiniach na goworku, stalowymmieście itp. jaka tu panuje nędza.
    To ja

11.12.2018 17:14

Poczytaj opinie i się dowiesz jak jest. Masz pracować 7.45 h ta praca nie należy do łatwych tymbardziej psychicznie. Po tygodniu pracy nie wiesz jak się nazywasz i nie masz na nic ochoty. Narzrkalem na poprzednią firmę ale to co sie tam działo to było przedszkole w porównaniu do tego co tu jest.

08.12.2018 10:14

Jak moze byc podstawa 1800 jak minimalna krajowa jest 2100 ale was ...... to jak was podlicza z tymi premiami to ile zarobicie? Grosze? Na czterobrygadowce?
    Stefan

08.12.2018 21:17

Opisałem to kilka postów niżej "Co do kasy to podstawa 1850PLN brutto + 30% premii z tej kwoty + dodatek nocny jakieś 20zł za 8h + produkcyjna od 400-600zł. Po roku może Ci dadzą z pogardą 10% (czyt. 120zł), i masz się nie odzywać i dalej harować, bo przecież dostałeś podwyżkę. Dodatkowo nie próbuj chorować, bo nie dość, że Ci zabiorą z wypłaty tak, abyś był stratny, to jak będziesz jeszcze się stawiał, to nawet w następnym pełnym przepracowanym miesiącu Ci zabiorą premię. Oczywiście o premii świątecznej/wakacyjnej też możesz zapomnieć." Czyli przytoczę tu drugi werset księgi Koheleta "marność nad marnościami i wszystko marność"
    Volcoj

07.12.2018 03:31

Pracowalem w tym Zakladzie jakis czas ale jeszcze bylo w miare ok szlo zarobic okolo 4000 ale dobre czasy sie skonczyly i musialem zmienic prace dzis sobie gwizdam I jak patrze na ludzi wchodzacych tAm poprostu ich mi szkoda Prostownia hartownia tAm sami podpierdalacze i alkoholicy . Dziwni ludzie nie polecam tAm pracy . Kadra sterujaca bez szkoly ....
    NaRta

07.12.2018 11:38

Dokładnie, Kadra zestresowana która naciska na pracowników na dole, Jeden z władnych darł morde i aż był fioletowy. Sam mówił tak "Ja muszę taki być, wy musicie się mnie bać". Odeszłem za współpracę dziekuję, NarTa.

06.12.2018 11:48

Zbyszek

06.12.2018 19:29

Patrząc na Twoją opinię mogę wnioskować, że szkoła średnia (technik elektryk + matura+ egzamin zawodowy) plus certyfikat europejski wykonywania zawodu dodatkowo liczne szkolenia oraz kursy, nie licząc ok.10 letniego doświadczenia daje mi możliwość "sprzątania"…¿?¿? To chyba nie dopuszczalne w żadnej firmie. A co na to dyrektor lub kierownik działu elektrycznego lub elektrycznie granicznego lub utrzymania ruchu? Piszę wiele propozycji bo nie znam hierarchii jak to u Was działa kto jest pod kim? No właśnie jak już się zdecyduje będę pracownikiem pod UR czy może macie dział typowo elektryk lub automatyk bądź może inna nazwa wydziału? Na ile mogę liczyć z PLN przychodząc do Waszej firmy(mniej wiecej opisałem się: wyksztalcenie + doświadczenie + parę ciekawych kursów oraz uprawnienia na podnośniki 1P oraz na wózki widłowe II WJO)

03.12.2018 17:51

Witam mam pytanie czy stawka po 3 miesiacach sie zmienia? I czy w tym zakladnie sa jakies paczki dla dzieci i czy wogole cos daja na swieta ?
    Były

04.12.2018 16:58

(usunięte przez administratora) i tyle
    OlejAlutec

05.12.2018 22:15

Zmienia się, zakres obowiązków, bo kasa nadal taka sama.

05.12.2018 14:25

Te 25 zl to zarcik? Hehe ... to jak takie zle sa tam zarobki to dlaczego nie strajkujecie? Bo ja bym sie nie ponizala do tak niskich zarobkow a ile zarabia tak slusarz kokilowy czy cos takiego. Czy przyjmuja wogole kobiety?
    OlejAlutec

05.12.2018 22:13

Przyjmują na stanowisko sprzątaczki co najwyżej. Osobiście jeżeli mogę doradzić, to jak szanujesz swoją osobę to odpuść sobie ten zakład. Dostaniesz śmieciową umowę(usunięte przez administratora). Na umowie dostaniesz dopisek "niedziele i święta wolne", a w rzeczywistości będziesz tyrać na czterobrygadówce. Osoby nad Tobą będą poniewierać Tobą jak ściereczką, bo muszą się dowartościować i poczuć lepiej po monologu z dyrektorem. Najlepsze jest to jak pójdziesz po podwyżkę, kierownictwo się strasznie zasłania dyrektorem, że on taki zły itp., a prawda jest taka, że prawie wszyscy, którym kierownik napisał wniosek o podwyżkę, dyrektor nie odmówił. Prawda jest taka, że Niemiec by nie chciał pracować za takie pieniądze w €, nie co dopiero w PLN. Ludzie myślą, że odzyskali niepodległość, a w rzeczywistości nadal pracują w niewoli.
    Operator(for all tasks)

18.11.2018 07:13

Witam pracuję dopiero kilka miesiecy A już zaczynam rozumieć wasze opinie że zdrowie psychiczne siada w tym zakladzie po prostu nie da się tego opisać tylko skakanie z tymi papierami płaszczenie się przed ludźmi i tak zawsze pretensje są kierowane do najniższego stanowiskiem pracownika bo najlepiej zgonic na kogoś żeby mieć czystą ****,ludzie przed komputerami kazdy sie zastanawia nad waszym istnieniem w firmie przecież to spokojnie można O 70 % zredukować tych jakby pracowników umysłowych którzy każdego dnia uczą się robić tabelki w Excelu ręce opadają przecież oni swoją praca żadnych pieniędzy do firmy nie zyskują tylko my musimy to robić ,dzięki nam mają po prostu wyplaty , A jest ich tak wielu że po prostu robi się na darmozjadów w zamian zero szacunku , ostatni raz wybralem fabryke jako miejsce pracy , pracuje krótko ale nie wytrzymam dłużej za dużo nerwów i stresu. CYRK NA KÓŁKACH
    Excel

04.12.2018 18:14

A Ci przed komputerami nie pracuja? Tylko czlowiek o okrojonym umysle, niewiedzacy jak funkcjonuje duza firma moze tak pisac. Dobrze ze wiecej w takich zakladach nie bedziesz pracowal, nie pasujesz.
    Były stażysta.

05.12.2018 12:21

Oj widze urażona duma. Pracowałem tam jako stażysta na wakacjach. Widziałem co robiliście czyt. NIC. pogawędki przy kawie od czasu do czasu cyk zdjęcia podpierdzielanie zwykłych pracowników ,że nie mieli wypisanych podpisanych papierów do kierownika. Jeszcze raz kawka, śmiechy chichy, i rysowanie tabelek w excelu. Klimatyzowane pomieszczenie, aż żal było wychodzić w te upały na hale gdzie zwykły pracownik musiał dżwigać te odlewy. Nie napewno nie wróce tam. To Wy nie pasujecie do zakładu lenie !
    Pracownik TA

16.11.2018 12:22

Pytam się,dlaczego inni mają transport do pracy zapewniony ,dojeżdżają za 50 zł ,a ja jak i większość pracowników ,którzy dojeżdżają własnymi autami ,musimy dużo więcej wydać na paliwo ,ja ok 300 zł mc. i jeszcze trzeba utrzymać auto,a więc przydałaby się jakaś dopłata do paliwa Taak !?
    alu

29.11.2018 21:12

a bo w Leżajsku same żydy
    Siwa buła

03.12.2018 15:29

Koleś przychodzi na start ma 40% Do tego opłacają mu pokój czyli jakieś 400 zł na miesiąc Suma sumarum zarabia jak by miał 70 % premii i to na start A reszta tyra z 60%np przez kilka lat Zajeb,,,,,sta polityka firmy Ludzie z doświadczwniem zastepowani są małpami (bez urazy dla młodych) byle by sie tylko sztuka zgadzała na maszynie
    Komen

26.11.2018 16:09

Kiedy wreszcie będą jakieś podwyżki realne ??? A nie jakieś 10% co jest podwyżka 140zl przy tych cenach produktów jest śmieszne
    pracuś

29.11.2018 20:46

Jeszcze się łudzisz, że ludzie dostaną podwyżkę? xD
    dymany

21.11.2018 16:31

Pracowałem w tym zakładzie, jedyne co mogę powiedzieć że jest po..bany ... ludzie pracujący tam są niemili, każdy myśli że wszystkie rozumy pozjadał.... nawet 20 letnie sebki co robią na cnc kilka miesięcy, którzy opanowali maszyne w 20% mają się za specjalistów. Kierownictwo z zerowym pojęciem o robocie... itp.
    Ja ci karzę Robić

28.11.2018 19:38

Tak jest, Kierownik ciśnie brygadzistów, brygadzista ludzi a ludzie czytaj pracownicy najnizszego szczelba (z dłuższym stażem) filują najmodszego stażem (kota) i go ścigają, popędzają oraz podpierd@@@@@ją że za wolno robi. a kur wa jak ma pracować jak jest nowy. Strsi przeszli tą samą szkołę i młodych gnębią. Ja ci każę robić MA SA KRA
    Śmieszek

20.10.2018 22:23

Ludzie nie można robić nadgodzin robić trzeba więcej A kierownicy i brygadzisci siedzą ile chcą... śmiech na sali

22.10.2018 11:32

Dlatego, aby ludziom za dużo nie zapłacić oraz dalej podkręcać normy, aby ludzie za marne 100zł za dniówkę wyrobiło jak za dwa dni. Szukają oszczędności tylko na pracownikach, którzy odwalają czarną robotę.
    Ktos

17.11.2018 12:16

Po to żeby ludzią się w łebach nie poprzewracało od nadmiaru piniędzy
    SiwaBuła

21.10.2018 14:43

Za ten miesiąc ludzie wezna mizerne wyplaty. Zero nadgodzin . 3 niedziele w pracy i 8 nocek. I na wypłate 2.500 Pogratulowac pracodawcy

08.11.2018 15:03

Centrum Poradnictwa PIP Nieodpłatne porady prawne w zakresie prawa pracy Call center Szanowni Państwo, informujemy, że porady są udzielane od poniedziałku do piątku w godz. od 9.00 do 15.00 dla osób dzwoniących z telefonów stacjonarnych - 801 002 006 dla osób dzwoniących z telefonów komórkowych - 459 599 000 (Koszt połączenia zależny jest od stawek operatora telekomunikacyjnego. Koszty naliczane są od momentu połączenia z infolinią, tj. również za czas oczekiwania).
    to nie bajka

13.11.2018 11:54

Zgadzam się z tym nadgodziny były obowiązkiem, nie można było powiedzieć stop, czas (usunięte przez administratora) tych Sku@@@@@@@@ tak jak oni nas sponiwewierali.

08.10.2018 20:37

Na jakie stanowisko polecacie iść na początek czy jest szansa ze przyjmą jak to wygląda na początek opisze ktoś ile kasy sie dostaje i ile nadgodziny
    Technolog

11.10.2018 01:31

Witam polecam pracę technologa. Przez 8 godzin czasami 10 bo robota naprawde lajcik a nie jak ktoś ściemniał, że w odlewni. Siedzimy patrzymy w monitor czasami przejdziemy się na hale żeby rozruszać kości bo (usunięte przez administratora) boli od siedzenia. Do naszych obowiązków należy od czasu do czasu zrobienie zdjęc i oposanie jak mocować detale na przyrządzie,albo dostaniesz stoper i na perfidnego będziesz stał przy maszynie i liczyl czas obróbki plus mocowania i dzięki temu operatorzy mają mniej czasu no bo wiadomo więcej sztuk zrobią a co za tym idzie My dostaniemy większe wypłat na rękę około 5 tysięcy. Polecam nawet się nie spocisz a w cywilkach chodzisz.
    TWbolek

13.11.2018 07:05

Taaaaaa, pracowałem kiedyś tam sobie jako technolog i w buciorach roboczych się robi a 5k netto to może widziałeś ale za 2 miesiące...

07.11.2018 20:35

No i gdzie te wasze podwyżki?

08.11.2018 13:49

Podwyżek niema , nie było i nie będzie !!!
    TA1

23.10.2018 21:08

Są podwyżki w firmie, wzrost podstawy na 2500 brutto. Nadgodziny bez zmian.

25.10.2018 12:51

Czy ktoś wie od którego roku jest stawka podstawowa 1800 zł ? .
    Aaa

25.10.2018 21:02

Od 2015
    ????

20.10.2018 12:44

Beznadziejna kadra kierownicza .Coraz gorsze zarobki. Praca ciężką

12.10.2018 11:19

@Technolog, czy możesz dokładniej opisać jak praca technologa wpływa na pracę operatora? Wspomniałeś o mierzeniu czasu przy maszynie. Dlaczego w związku z tym operatorom daje się mniej czasu na montaż? Czy nie odbija się to negatywnie na jakości produktu?
    Żal

15.10.2018 13:03

I dzięki temu dochodzi to dość częstych kolizji. Ilośc nie jakość. Jak czasami nie ma czasu pomierzyć tego wszystkiego gdzyż w kolejce stoją kolejne detale do montażu a czas nagli....
    NIGDY SIĘ NIE ZATRUDNIE TAM

16.10.2018 16:52

coraz szybicej szybicej i co z tego jest ?, ludzie się kończą i powstaje produkt wadliwy. Nie tędy droga panowie. Ja to zaobserwowałem i pożuciłem ten obóz, Nigdy już się tam nie zatrudnię
    Kolilowy

08.10.2018 09:42

Panowie Robotnicy niskiego szczebla ;) ,,Elita" nam panująca w TA zadecydowała że nadgodziny spadają do 18 zł/h premia produkcyjna zostaje zlikwidowana a podstawa zostaje podniesiona na 2300 .... więc jeśli ktoś ma mniej niż 100% to dostaje sporą obniżkę wynagrodzeń.... fajnie jest:)
    Kolilowy

08.10.2018 09:40

04.10.2018 10:44

@Patryk, proszę Cię o nie zaśmiecanie wątku na temat firmy Thoni Alutec nic nie wnoszącymi wpisami. Będą one zgłaszane do administratora. @Sebix, proszę zwracaj uwagę na kulturę wypowiedzi. Na forum GoWork.pl nie będzie tolerowane obrażanie innych pracowników. Czy w ostatnim czasie miało dojść do wzrostu wynagrodzeń w tej firmie?
    Dragon

04.10.2018 19:45

Wzrostu wynagrodzeń :) , rozbawiło mnie to. Pytałem znajomych i ponąć mają obniżyć stawki za nadgodziny. Myślę, że stawki podnieśli, ale liderom i kierownikom. W alutecu lepiej będzie tylko dla pracowników biurowych i wcześniej wspomnianych ludzi, reszta się nie liczy, nigdy nie liczyła i nigdy nie będzie. Lepsze stawki oferuje większość firm w okolicy i lżejszą mniej stresową pracę.
    Dragon

04.10.2018 21:33

Dokładnie, Ja dostałem 3500 netto na 2 zmiany w firmie obok, alutec mi nie dał 3000 netto na 4 brygadówce. Teraz wszystkie weekendy i wszystkie nocki w domu. W alutecu zostaną tylko desperaci, ludzie którzy nie nadają się do innej pracy i czerwone kaski, bo oni mają stawki wyższe.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Thoni Alutec?

Kontakt - Thoni Alutec Sp. z o.o.

Przyszowska 1 37-450 Stalowa Wola

NIP:8652067187

Branża główna: Hutnictwo i metalurgia
    Patryk

03.10.2018 09:53

Darek oddaj moj kubek
    Sebix

01.10.2018 13:37

Projekt podwyżek upadł:) za bardzo by biurwy dostaly po .... Jak by im tak nadgodziny obcieli:) gdyby nie ukraina ( celowo z małej litery) to już dawno by Lutek upadł:) 4br nieformalna :) A urząd pracy w łapę bierze że na takie coś pozwala ......
    jeszczepracownik

30.09.2018 12:26

Paradoksalne w tej firmie jest wszystko ale ciekawi mnie to dlaczego wszyscy na umowach maja napisane że NIEDZIELE I ŚWIĘTA SĄ DNIAMI WOLNYMI OD PRACY a wszyscy wiedzą że pracuje się tam w niedzielę i w święta i to bez żadnego dodatkowego wynagrodzenie. Dlaczego żaden z organów prawa tym się nie zajmie.
    Porazka

01.10.2018 11:25

Tak a biuro ma " praca przy komputerze ponizej 4 godzin dziennie " :D

24.09.2018 10:50

@taka prawda, dlaczego tak uważasz? Pracownicy czasami decydują się na odejście z wielu powodów. Niektóre z nich nie zależą wbrew pozorom od pracodawcy. Obecnie rynek pracy jest bardzo aktywny. Część osób zmienia miejsce zamieszkania, część natomiast chce się przebranżowić. Może warto poczekać z ostateczną opinią o firmie Thoni Alutec i wyczekiwać pozytywnych zmian?
    Też opuściłem ten obóz

27.09.2018 18:19

Ile wytrzymałes ?? kilka miesięcy ?? Ja tam tyrałem ponad 3 lata, co prawda wtedy najniższa krajowa to było 1276 zł brutto a tam miałeś 1800 brutto plus 2 premie, nocne, nadgodziny, To było coś na tamte czasy, 2500 netto plus nadgodziny = razem ponad 3000 netto, Też chciałem po kilku miesiącach odejść ale za bardzo nie było pracy albo była za 1800, 2000 netto. Czekałem na lepszą zmianę i też opuściłem ten (usunięte przez administratora)
    Ajaja

28.09.2018 07:05

Udalo sie wytrzynac ponad rok

26.09.2018 18:45

Skoro tak dobrze jest w alutec to dlaczego ludzie odchodza ? Prostownia miala dwoch dobrych mlodych chlopakow ale odeszli rok temu bo co ? Z tego co wiem to kasa ......
    Niedoceniony

25.09.2018 16:05

Czy to prawda że mają podnieść podstawę z 1850 ? Na 2250 ?
    Allah

26.09.2018 11:22

Taaa. Tylko chcą zmniejszyć premie produkcyjną na 300zl i zmniejszyć kasę za nadgodziny... jednym slowem idą mega obniżki więc w alutku zostaną sami ukraincy I pociotki co mają po 200%

26.09.2018 12:28

to bez nadgodzin wydzie około 3000 zł jak masz 50% premii, tyle w innych firmach też płacą, żadna rewelacja, + dużo nadgodzin na zajechanie pracowników, Trzeba było szanować ludzi i o nich dbać jak jeszcze byli i niepouciekali, Opinia poszła w świat co to za mordownia, Ja osobiścię piszę że to co mnie tam spotkało to drugi raz bym się tam nie zatrudnił.

24.09.2018 13:45

Witam pracuję na cnc od niedawna, nic za dużo powiedzieć nie mogę bo jestem świeży Ale ciekawi mnie czemu ludzie się zwalniają i to w ostatnim czasie całkiem sporo tych zwolnień? Ktoś coś?
    Terefere

24.09.2018 21:54

Też się kiedyś nad tym zastanawiałem, zanim doznałem wątpliwej przyjemności przekonania się na własnej skórze, uważałem, że odchodzą pewnie tacy co nie potrafią się dostosować, ale ta firma zniszczy każdego, albo może inaczej- nie firma, a kierownictwo zza szyby...
    Pracownik044

24.09.2018 16:26

Czy są ludzie którzy robią tylko na dwie lub jedną zmianę?
    Taka prawda, Jest GIT

20.09.2018 20:52

Robiłem w tym obozie kilka lat, zapisałem się w historię tego aluiniowego kombinatu, Nie podobało mi się tam od początku, ale kasa nie była taka zła, z 2400 netto a z nadgodzinami obowiązkowymi ponad 3 tys na rękę, W tamtych czasach w Stalowej i okolicy nigdzie tak nie płacili, Pracowalismy ciężko i długo, i mieliśmy małe marzenie, zarobić i zmienić ten zakłada na coś lepszego, RYNEK PRACY się zmienił, Otworzono IKEĘ i inne firmy i teraz można w STW 3000 netto zarobić bez nadgodzin. Już jestem po drugiej Stronie :) i JEST GIT, baju baju Alutec, jak dobrze że już nie z wami po drugiej stronie z normalnymi....Nkit już mi nie ryję głowy i bani że to na wczoraj było, że się szef dowie, że zabiorą mi premię, że mnie zwolnią, sam SIĘ ZWONIŁEM
    taka prawda

21.09.2018 15:38

Dokładnie, kto zwinny i sprytny ten odszedł i znalazł coś lepszego :)
    Dawid

18.09.2018 14:35

Jak wygląda praca na CNC?
    Kowal

19.09.2018 10:45

Najgorszy dział w Thoni Alutec :) najgorszy kierownik... szkoda życia

20.09.2018 20:49

A to wszystko przez jednego człowieka....
    Tomanio

16.09.2018 00:51

Z tymi szafkami prawda ja nie mialem 11 miesiecy przebieralem sie w kacie ...

11.09.2018 11:35

@Hetamn0, jak oceniasz zaplecze socjalne dla pracowników w firmie Thoni Alutec? Czy każdemu pracownikowi przysługuje szafka pracownicza? Czy na zakładzie istnieje stołówka pracownicza, czy posiłki są zapewniane przez pracodawcę? Wasza opinia o firmie jest bardzo ważna, na pewno są osoby, które szukają o tej firmie świeżych informacji.
    Siara

14.09.2018 06:06

W dziale cnc fatalnie.Toalety są tak małe że ustawiają się kolejki,brak ciepłej wody.Przysługuje tylko pół szafki (wyciagasz brudne robocze i wkładasz wyjściówki) szafki sniadaniowe posiada kilku pracowników dziela się i używają 1 w4ech.stôwka jest , ale taka ze trzeba brać na wynos. Na zewnątrz nie ma żadnego miejsca žeby wyjść na przerwie. Jesz kanapki siedzisz na betonie pod halą. Drogi alutecu nie piszę tego zlosliwie po prostu tak jest.
    Martadel

08.09.2018 13:36

Jak wyglądają tam zarobki? Jak jest podstawy 1850 brutto, do tego dla nowych 30% wiecej jako premia, to jak to liczyć? Wychodzi, że podstawy będzie 2405 brutto? Czy jak?
    Hetamn0

10.09.2018 14:49

przy 4 brygadówce bez nadgodzin masz 2400 na rękę ..... nie ma dw . czyli przypada ci w czterobrygadówce od jednego do trzech dni nadgodzin. Dzień nadgodzin 8h=około 200zł netto

04.09.2018 15:42

Liczę że taka informacja wypłynie sama :) To pracodawcy powinno zależeć A nie mi

04.09.2018 13:40

@Maja, nikt nawet w dziale kadr nie udzieli takich informacji wszystko tutaj jest poufne A szkoda bo może wielu moich znajomych znając dokładną informację o podwyżkach nie zwolnilo by się Firmy:) Dlatego kochana dyrekcjo o ile to prawda dajcie to informację jak najszybciej bo jeszcze z miesiąc A sami staniecie na produkcji. Pozdrawiam zawsze zatroskany o dobro firmy pracownik działu CNC.

03.09.2018 20:38

Czy to prawda że będą podwyżki w Thoni Alutec ?? Podobna mają podnieść podstawę na 2400 ???
    Alf

14.08.2018 04:32

Radze omijac ten zakald ????????
    Taki ktoś

25.08.2018 21:19

Dla dobrego zdrowia psyciocznego odeszłem z tego kombinatu. Mobbing, gnębienie, zastraszanie, zabieranie premii na pożądku dziennym. Teraz jestem zadowolony bo zdrowie psychiczne powróciło, nikt już mnie nie NISZCZY i nie ściga.
    volksdeutsche

04.08.2018 12:22

Musze przyznać że w tej firmie można sie czegoś nauczyć, zdobyc umiejętności na obróbce . Chociaż coraz wiecej jest papierologi i ciężko sie jest skupić na robocie. Niestety pod wzgledem podejścia do pracownika i jego praw firma balansuje na granicy prawa.Za te pieniądze można pracować wszędzie(nie na 4brygadówce) i mieć spokojniejszą głowę(np uniwheels) Niezrozumiałe poczynania kadry zarządajacej, wręcz destrukcyjne działanie , upływ doświadczonych pracowników , częste rotacje.Dziwne to jest bo nie sądze zeby nie wiedzieli co sie dzieje na rynku pracy?
    Dawid

30.07.2018 09:52

Jak obecnie wygląda praca na kontroli jakości?
    Darek

03.08.2018 12:09

Jak wyglądają zarobki? Jak premie?

29.07.2018 12:29

W kodeksie pracy jest zapis w którym pracodawca ma obowiązek! udzielić dnia wolnego pracownikom pracującym w systemie 4 brygadowym czy w alutku też tak jest?

Zostaw merytoryczną opinię o Thoni Alutec Sp. z o.o.