Pezal Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 453 ocen.

Opinie o Pezal Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pezal Sp. z o.o.

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@dawno ale właśnie chodzi o to, aby komentować i rozwijać myśl. Dla osób, które aktualnie szukają zatrudnienia nie jest to wystaczającą informacja. Dla nich liczą się konkrety, które mogą następnie ocenić według własnych potrzeb i priorytetów. Może mógłbyś jednak napisać trochę więcej?

dawno

cóż tu komentować i rozwiać, szczerze nie polecam tej firmy jako miejsca pracy

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@dawno, zadaję pytania bo rzeczywiście jestem moderatorem forum ale zatrudnionym przez serwis gowork. Dodawane komentarze pojawiają się nieregularnie, dlatego dopytuję o nowe rzeczy, a na stare niestety nie otrzymuję odpowiedzi. Może zbiorczo mógłbyś się do tego wszystkiego odnieść?

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@dawno co masz dokładnie na myśli? Twoim zdaniem firma twierdzi, że radzi sobie lepiej, niż jest w rzeczywistości? W jakim okresie pracowałeś w Pezalu?

dawno
@Alicja 30.08.2017, 16:41
@dawno co masz dokładnie na myśli? Twoim zdaniem firma twierdzi, że radzi sobie lepiej, niż jest w rzeczywistości? W jakim okre...

czyżby pod nickiem Alicja krył się firmowy moderator forum ???

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@Obecnyod10lat, skoro masz taki staż w firmie, to może mógłbyś napisać, na co pracownicy po tylu przepracowanych latach mogą w Pezalu liczyć? Czy firma stosuje jakieś benefity, które zatrzymują takich pracowników przy stanowisku?

Alicja
użytkownik zarejestrowany

Obecnie firma prowadzi rekrutacje na pracownika produkcji. Czy ktoś może w niedawnym czasie rekrutował się na to stanowisko i może opowiedzieć, czego można się spodziewać?

dawno

nie wiem jak jest teraz , dawniej pensja oficjalna na poziomie minimalnej krajowej a do tego kilka setek premii pod stołem, praca po 9 godzin od 8-17, do tego 1-2 soboty w miesiącu po 5 godz za dziękuje, czapkowanie i donoszenie i tańce godowe dla rodziny Z mile widziane, kosmiczna rotacja pracowników wprost - folwark szlachecki

Obecny od 10 lat
@dawno 01.06.2017, 15:08
nie wiem jak jest teraz , dawniej pensja oficjalna na poziomie minimalnej krajowej a do tego kilka setek premii pod stołem, pra...

Oj, chyba bardzo dawno pracowałeś bo soboty wolne sa juz chyba od 7 lat a 9-17 jest z godzinna przerwa zapomniałeś dodać i tez zależy w którym dziale bo niektóre działy mna 8h z krótka przerwa. Rotacja jak wszędzie.

dawno
@Obecny od 10 lat 22.08.2017, 12:20
Oj, chyba bardzo dawno pracowałeś bo soboty wolne sa juz chyba od 7 lat a 9-17 jest z godzinna przerwa zapomniałeś dodać i tez...

Widzę, że propaganda sukcesu działa dalej i ma się dobrze

JA

masakra i wyzysk

Alicja
użytkownik zarejestrowany

A czy Pezal Sp. z o.o. oferuje pracownikom jakieś dodatki do pensji/benefity?

Były
@Alicja 29.03.2017, 11:07
A czy Pezal Sp. z o.o. oferuje pracownikom jakieś dodatki do pensji/benefity?

Nie

dawno były 2

Do: Długoletni Pracownik - od Dawno Byłego 2. Kto normalny siedzi na goworku w Wigilię o 16:17 i piszę komentarz. Pracownik ? Życzę powodzenia. Ps. Jeżeli chodzi o szukanie pracy to są lepsze portale.

dawno byly

pracowalem, powalona firma, synus G. zupełnie nie wie jak zarządzać, nie zna sie na tym i kompletnie nie szanuje swoich pracowników. Niby sie usmiecha i jest luzna atmosfera w działach ale za plecami tylko gada jaki jestes kiepski. Ciagle zwalniajace sie osoby przyczyniaja sie nie do zwiekszania lub chociaz zastapienia kims nowym, a do przekazywania ich obowiazków tym którzy zostaja i to za ta sama kase. i niemozesz odmowic poprostu masz to przejąć póki co a potem kogos zatrudnimy, tylko to potem nie nadhodzi i tak robisz za 3 osoby. byly dni gdy było bardzo lekko, ale były tez takie na wczoraj. jak odchodzilem to raczej wiecej bylo na wczoraj niz na chociaz teraz. Sa osoby które dzwigaja ta firme juz dluzej i tu szacun ale to kwestia czasu jak i one odpadna bo te ciagle zwiekszanie obowiazkow wykancza tak mysle. dobra praca to nauczenia, ale ogólnie nie polecam

Obecny od dłuższego czasu
@dawno byly 01.11.2016, 12:31
pracowalem, powalona firma, synus G. zupełnie nie wie jak zarządzać, nie zna sie na tym i kompletnie nie szanuje swoich pracown...

Moze lepiej podziekuj ze dali ci szanse zebys sie nauczył i mogl dostać lepsza prace po Pezalu bo firma znana z tego ze szkoli dobrze swoich pracownikow i lotem łatwo o prace. Z mojego doświadczenia tego co wiem inni nie zatrudniają bez doświadczenia i inżynier szuka ponad rok pracy, takie realia a nie hejtujesz kogoś kto dał ci szanse rozwoju!

Lucek
@dawno byly 01.11.2016, 12:31
pracowalem, powalona firma, synus G. zupełnie nie wie jak zarządzać, nie zna sie na tym i kompletnie nie szanuje swoich pracown...

Potwierdzam opinię napisaną przez "dawno były". Nic tu się nie zmienia.

yo
użytkownik zarejestrowany

wiesz, skoro jednak mają w jednej firmie aż piętnastoletni staż pracy to jednak dówó że nie jest tutaj tak źle

Zexel

Ile zarabia mechanik naprawy pomp i wtryskiwaczy na firme pezal?

kk
@Zexel 18.07.2016, 13:45
Ile zarabia mechanik naprawy pomp i wtryskiwaczy na firme pezal?

W tej firmie mechanicy od pomp pracuja ponad 15lat i etatu na pompach nie dostaniesz bo nie ma wolnych etatow. Wakaty sa tylko na mechanikow na hali poniewaz jest coraz wiecej roboty i poszerzaja kadre.

KK

Zakończyłem właśnie współpracę z firmą Pezal. Przyszedłem tu skierowany na staż z urzędu pracy, ale "zostałem na dłużej". Wystarczy posiedzieć tu chwilę, by zobaczyć że atmosfera wśród pracowników jest rewelacyjna i ma swój klimat. Praca: Stanowisko, komputer i do przodu. Czasami dni w biegu, a czasami spokojne. Zależnie od działu różny jest nakład pracy, niekiedy trzeba wspomóc inny dział, co akurat dla mnie plusuje (doświadczenie). Warunki: Z początku niska podstawka, ale bez problemu da się podnieść pensję, zwykłą rozmową. Jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz. Ja się wysypiałem. Atmosfera: Genialna! Ciągły śmiech zapewniony. Gdzie nie pójdziesz tam ciekawostka. Ludzie zachowują się jak jedna wielka rodzina. Lokalizacja: Żałuje że kończę, bo po wybudowaniu tunelu, z Wrzeszcza do pracy dojeżdżałbym w 10minut. Autobusem z Głównego pod samą firmę. Plusy: + Doświadczenie, doświadczenie, doświadczenie (wyszedłem z wiedzą pozwalającą mi na świadome otwarcie własnej działalności), + Atmosfera w zespole, Minusy - Mimo powyższych opinii, nie jestem w stanie tu napisać żadnego. Dla mnie to nie był stracony czas :) Trzymajcie się!

4xM

Jakby ktoś wybierał się na staż do firmy to od razu mogę odradzić, szczególnie jeżeli jesteście z poza miasta i chcecie minimum socjalne :) wprawdzie przeszedłem proces rekrutacji, ale zrezygnowałem z pracy w Pezalu. Dlaczego? Pierwszym warunkiem na stanowisko jest adres zameldowania Gdański, ponieważ oferta stażu jest realizowana w ramach programu stażowego z urzędu pracy... w zasadzie jakoś udało mi się ten problem przeskoczyć, tylko myślałem że taka firma będzie chodź trochę szanować pracownika i dopłaci te 400 zł żeby miał tą najniższą krajową. Oczywiście tak nie jest, dostajecie 950 zł miesięcznie i - jak od kolegi się dowiedziałem - harujecie jak woły :) ZDECYDOWANIE ODRADZAM

młodziak
@4xM 08.01.2016, 14:31
Jakby ktoś wybierał się na staż do firmy to od razu mogę odradzić, szczególnie jeżeli jesteście z poza miasta i chcecie minimum...

To chyba powinieneś mieć pretensje do Urzędu Pracy a nie firmy bo to Urząd Pracy płaci i organizuje staż, a firma nie może nic dopłacać !!! Zresztą ciesz się ze takie szanse są stwarzane dla młodych ludzi bez doświadczenia, a nie krytykujesz! Potem tacy jak Ty wyjeżdżają za granice bo mówią, ze w Polsce pracy nie ma bo firmy szukają z doświadczeniem !!!!

4xM
@młodziak 01.02.2016, 14:25
To chyba powinieneś mieć pretensje do Urzędu Pracy a nie firmy bo to Urząd Pracy płaci i organizuje staż, a firma nie może nic...

i myślę że mają rację tak mówiąc. Programy dla bezrobotnych są totalnie oderwane od rzeczywistości, ale to rozmowa na inny temat. Jak jesteś wdzięczny za to że pracując 8-10h dziennie możesz jedynie jeść, pić i srać (bo taka kwota jedynie na to pozwala - 500zł pokój + jedzenie), to gratulacje poszanowania siebie samego... chodź dla mnie dziwniejsze jest to że jeszcze oczekujesz że inni będą dziękować za takie traktowanie i 'wyzysk' nazywać 'szansą'. Myślę że to nie jest przypadek że ogłoszenia tej firmy pojawiają się non stop w internecie, jeżeli tak 'szanują' pracowników że nawet nie są skłonni podarować kilka stów za pracę. Każdy szanujący się pracodawca dołożyłby te kilka stów pracownikowi choćby po to żeby lepiej pracował i był w miarę zadowolony... znam pełno takich przypadków gdzie pracodawca w formie uznaniowej dopłacał pracownikowi do tych nędznych pieniędzy stażowych, bo to i tak się opłaca... wówczas całkowity koszt pracownika to jedynie kilka stów na miesiąc przez pół roku. Chcecie korzystać? nikomu nie zabraniam. Ja osobiście nie skorzystałem i jestem zadowolony z tej decyzji (chodź i tak się wahałem - ale stwierdziłem że nawet na wykładaniu towaru będę godniej żył). Po miesiącu znalazłem pracodawcę, który zatrudnił mnie za konkretne pieniądze.

anonim

Witam, Owszem w firmie Pezal można się wiele nauczyć, ale kosztem tej nauki po opłaceniu rachunków może nie starczy na wyżywienie. Co do rotacji pracowników to nie wielu jest takich, którzy pracują ponad rok- a to w rzeczy samej o czymś świadczy. Polecam: jako nauka w rozpoczęciu kariery zawodowej.

Prawda

Miałem przyjemność odbyć rozmowę o prace , szok chyba do Nato szybciej bym się dostał, a FIrma widać ma wewnętrzne nie rozstrzygnięte sprawy , szczerze nie polecam , tak bywa z rodzinnymi firmami , szopka , myślałem ze te posty wyżej to ściema , ale coś jednak musi być na rzeczy,,,

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Andy

Też byłem na rozmowie u nich...faktycznie, trudno przejść przez procedury kwalifikacyjne jakie u nich panują- testy, rozmowy po 2 godziny! I ciągłe zwracanie uwagi na "straty firmy", nie wróżyło nic dobrego w przyszłej pracy. Macie podobne odczucia?

Pezalowicz od 12 lat

Do Harry

Brodaty

Pracuje już trochę w firmie Pezal i z pełna uczciwością mogę powiedzieć, że nigdzie nie pracowało mi się tak dobrze jak tutaj. Owszem są momenty kiedy trzeba dać z siebie 200% i wylać siódme poty ale tak jest w każdej poważnej pracy. Pezal to przede wszystkim młody, ambitny i pełen energii zespół ludzi od których można się wiele nauczyć. Zawsze można liczyć na wsparcie osób zarządzających zespołami oraz na Zarząd. Nigdy nie usłyszałem NIE - kiedy pilnie potrzebowałem wziąć dzień wolnego aby zająć się chorym dzieckiem.

natalia

"(..) każdy normalny który tam się dostanie i jest myślący wytrzyma ile się da i stamtąd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Pracuje tu ponad 3 lata, nie uwazam sie za "nienormalną", a ukończywszy 3 kierunki studiów - nie uwaząm sie też za niemyślącą", wrecz przeciwnie, doceniam dana mi okazję rozwijania sie i pracowania z taka ekipa ludzi jacy tu są. Bo firma to nie "nazwa" i "logo" a ludzie którzy ją tworzą.

Jarosław

Drogi Ex Pezal Poziom Twojego wywodu dla mnie zbyt niski aby do niego się zniżyć. Nie będę z Tobą polemizował – wiem to trudne słowo, znajdziesz je w słowniku wyrazów obcych. Obecnie pracuję w firmie Pezal i również pracowałem w innych firmach, i jak w innych w filmach są różne sytuacje, różna organizacja itd… Na szczęście żyjemy w wolnym kraju i możesz zmienić prace nie opluwając nikogo. Choć z takim nastawieniem do życia, znalezienie nowej pracy może być dla Ciebie bardzo trudne. Prawda jest taka, że firma funkcjonuje od ponad 30 lat na rynku, rozwija się i zawdzięcza to m.in. ludziom którzy tu pracują.

zwykły pracownik

Beznadziejny przypadek frustrata. Wiarygodne i miarodajne? Jak widać! Ten portal ma jedynie charakter zbioru prywatnych opinii. A tu wszędzie tylko sami anonimowi teoretycy, typowi polscy narzekacze z wiadrami pomyj wylewanymi na prawo i lewo, niepodpartymi żadnymi argumentami, nie mający odwagi podjąć decyzji co ze sobą w życiu zrobić...

Patryk

Praca w firmie Pezal nie jest zła, może kokosów sie w niej nie zarobi ale doświadczenie jak najbardziej!!! Co do atmosfery to pracują tutaj w większości ludzie młodzi i pełni energii, więc jest ona naprawdę motywująca.

DB
@Patryk 24.04.2015, 19:25
Praca w firmie Pezal nie jest zła, może kokosów sie w niej nie zarobi ale doświadczenie jak najbardziej!!! Co do atmosfery to p...

Zgadzam sie z Tobą

natalia

nie rozumiem komentarzy typu "praca w tej firmie to wielkie nieporozumienie". Praca i to jak sie ja wykonuje zalezy w 90% od samego pracownika. Od jego ambicji, doświadczenia, checi zdobywania nowych umiejetnosci, chęci rozwijania się, chęci inwestowania w siebie i wiele wiele wiele innych. osobiście pracuje tu 3 lata. Skoro inne firmy sa takie idealne, to czemu odchodzicie z obecnej pracy, szukacie nowej i ostatecznie ja zmienialiście (pyt.retoryczne)

opiniodawca

Praca w tej firmie to jedno wielkie nieporozumienie, (usunięte przez administratora).Atmosfera cały czas napięta, duża rotacja pracowników

piotrek

Firma kompletnie lekceważąca rekrutowane osoby. Pan przeprowadzający rozmowę kwalifikacyjną ubrany w spodenki i koszulkę. Nie przedstawił się, podejrzewam że nie widział wcześniej CV na oczy (wynika z zadawanych pytań). Zwracał się do kandydata raz na "Pan" raz na "Ty". Cała rozmowa przeprowadzona bardzo nieprzyjemnie. Nie polecam, szkoda marnować czas na aplikację do tej firmy.

Zostaw opinię o Pezal Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pezal Sp. z o.o.