Jelcz

• Dziuplina
  • Stary Otok
  • Czernica

3. Opinie o pracodawcach Jelcz-Laskowice
  5. Opinie o Jelcz Sp. z o.o.

Opinie o Jelcz Jelcz-Laskowice

Nie przegap nowości o Jelcz Sp. z o.o.!

20.05.2025 16:30

Robert

28.05.2025 05:50

Za taka propagandę zagłosuje na Nawrockiego bo nie wierze w wasze plotki

28.05.2025 13:53

A ja jestem dumny że król Rydzyk dostał samochody od bezdomnego i miliony ze spółek Karol mieszkanie od Jerzego koledzy i koleżanki szeryfa Zbyszka miliony z funduszy koledzy Czarnka wille na siedziby koledzy z Arabii od Obajtka Lotos za pół cenny Tłuste Koty i ich rodzinny ciepłe dobrze płatne posadki lokalni Misiewicze super stołki ( 5 prezesów w samym Jelczu) no i Rentierowi 4 domów z średniej pensji. Niech Karol będzie prezydentem a jego kolega Wielki Bu szefem policji Maciar głównym dowodzącym wojska itp.
    OŁAWIAK

17.05.2025 19:54

Parafrazując. Czy się pracuje, czy się leży, 9% się należy.
    Stefek

14.05.2025 13:08

Oddajcie Delikomaty! Były dobre automaty, mało awaryjne, dobra kawa, dobre ceny , to po co je zmienialiście na 100 razy gorsze?! Najpierw przez chyba ponad tydzień nie było automatów, potem były puste. A jak je w końcu uzupełnili to jest dużo drożej niż wczesnej! I kawa niedobra! A biura podobno dostały nowe ekspresy do kawy! Ja sie pytam kto i ile wziął do łapy? Przyznać się! Wy w biurach pojecie tylko kawe z nowych ekspresów a my mamy za to wiecej płacić niż wcześneij?!!
    J-315

16.05.2025 09:23

Jelczańska sielanka kawka ciasteczko papierosek ploteczki kolega za mnie zrobi śniadanko lancz i równo 15.00 być na parkingu po pracy.
    Kawusi

16.05.2025 23:48

Z tego co wiem to zmienili firmę bo ciągle woda gazowana była ciepła i nic z tym nie robili pomimo tylu zgłoszeń, i rzeczywiście w tamtym roku to działało ale w tym roku jak trochę się ciepłej zrobiło to woda w tym od wielu tygodni była ciepła, z automatów nie korzystałem więc nie mam zdania jak co smakowało

11.05.2025 18:32

rentier pochwal się swoim związkowcom ile masz domów, mieszkań, lokali na wynajmie i jak to kupiłes z pensji w Jelczu i twojej żony z marnej pensji z policji.No pochwal się żarliwy katoliku.Czym przez lata smarowałeś swoje łapy. Z kim się teraz dzielisz skoro przywrócono cię do koryta za uśmiechniętej władzy.
    Cypis

13.05.2025 12:28

Andrzej daj spokój rentierek w logistyce cię przechytrzył a domy mieszkania to synów są przecież on nic nie ma jak Nawrocki uczciwy pobożny prawy pomocny człowiek.

15.05.2025 13:42

Dlaczego retierku nie powiesiłeś plakatu Nawrockiego z twojej ukochanej dojnej zmiany? Dudę wieszałeś na balkonie czyżbyś zmienił opcję na "uśmiechniętych" na racja przecież pozwolili ci dalej na "lepkie rączki" w zakładzie Hary Potterze logistyki.
    ….

13.05.2025 23:01

Dzień dobry. Czy w Jelczu przyjmowane są panie na produkcję ?
    Arek P.

08.05.2025 19:33

Ustawcie do pionu tego grubego pasibrzucha "kontrolera" na spawalni, co w życiu nie spawał i pojęcia o fachu nie ma, ale wozi się po zakładzie i mordą nadrabia za trzech.
    Arek P.

12.05.2025 22:58

Huehue odezwał się największy leser związkowy. Twój stary nie ma pojęcia o spawaniu, a fakt że wciągnąłeś go do roboty na "kontrolera" świadczy o tym, jak głęboko siedzisz w (usunięte przez administratora) ludziom z zarządu Czopku. Wozisz swoje tłuste d.. sko na barkach pracowników, a za ich plecami swoje machlojki finalizujesz z połykiem na kolanach pod biurkiem Prezesa.
    Nikola

10.05.2025 07:35

Przecież jabłko nie spada daleko od jabłoni, dyrekcja udaje,że nie widzi.To za państwowe pieniądze trwa ten cyrk udawania pracy.
    Miły

09.05.2025 17:01

Przecież lasery do blach i profili nie są potrzebne w Spółce,lepiej niech zarabiają firmy zewnętrzne.Co z laserów będą mieli decydenci a jak się zleci na zewnątrz to może przybędzie kilku nowych RENTIERÓW.
    Kamion

07.05.2025 21:55

Kiedy w spółce pojawi się laser do profili?
    Senior

08.05.2025 16:57

J-23,5 Dobrze napisałeś niektórzy zapominają w jakich okolicznościach żyjemy i kto może czytać te informacje.

09.05.2025 06:45

No tajne te Jelcze młotem prostowane szpachlą równane pędzlem domalowane. Na każdym pikniku widoczne i to z uzbrojeniem. Może tajne ma być ile zakład przepłaca np za sklejkę czy pneumatykę kupując od pośredników?

08.05.2025 21:09

Czy wiadomo coś na temat podwyżek rocznych? Od kiedy będą i czy w ogóle będą ? Premia za 1Q 2025 będzie ?

06.05.2025 14:40

Witam a czy cwaniaczki ze ślusarni też będą pracować w trybie zmianowym jak wszyscy?

07.05.2025 10:53

idz do nich osobiście albo do majstra i się zapytaj o system zmianowy cwaniaczku.
    Andrzej

30.04.2025 11:05

a co powiecie o stanowisku Zastępca Dyrektora? szukają kogoś.
    RTG

06.05.2025 18:23

A sam się podpisałeś?
    Nóż tokarski # 7

07.05.2025 06:44

Kumoterstwo i nepotyzm lubią ciszę i tajemnicę.

02.05.2025 07:06

Julian

05.05.2025 05:02

A dlaczego tak uważasz że nie ma potrzeby? Wytłumacz.
    Liberał

02.05.2025 16:30

Na tą chwilę, według moich obserwacji i mojej oceny sytuacji, Sanok jednak okaże się dla Jelcza drugim Głownem. Trzeba wiedzieć, że w życiu tak to bywa, iż historia lubi się powtarzać. Ta tragiczna dla Jelcza to Głowno, z 1997/1998 roku. Obym się mylił, czas pokaże.
    Andrzej

30.04.2025 11:11

a co powiecie o stanowisku zastępca dyrektora produkcji? szukają kogoś.
    Pracownicy2

05.04.2025 16:24

Kompromitacja całkowita związkowca Solidarności w naszej firmie. Chce bronić "Wafla", którego zna ponad pół firmy, był nominowany za czasów Runowicza. Czuł się wtedy bardzo pewnie i mobbingował ludzi. Czytajcie i komentujcie, to naprawdę już szafjka niezła.
    Pan

26.04.2025 21:08

I co już w planowaniu wylądował, taki obyty wiedzą. Żenada. Prince Polo.

28.04.2025 15:15

PoPisy sobie krzywdy nie zrobią rozliczeń zero albo udawane nawet do aresztu to raptem na 2-3 miesiące idą trzeba kończyć z tymi dziadkami 28.05 Sławek czeka.
    Pracownicy

05.04.2025 07:06

Zważywszy na ostatnie dni w Jelczu, to co wyprawia Przewodniczący NSZZ "Solidarność" woła o pomstę do nieba, przedmiotem tej opinii jest to że Przewodniczący Solidarności broni człowieka "Wafla" każdy kto pracuje w Jelczu wie o kogo chodzi. Ten że Wafel kierownik, mobingował ludzi na swoim wydziale montażu, jak się dowiedział że odwołują Pelniacego obowiązki Prezesa uciekł na zwolnienie lekarskie 6 miesięcy a teraz zamiast go wywalić, Przewodniczący Solidarności prosi się żeby go przywrócili do pracy. Gdzie jest sens gdzie logika, gdzie kręgosłup moralny Przewodniczącego NSZZ, jednym słowem KOMPROMITACJA Ludzie to widzą
    Qwerty

18.04.2025 19:19

W poprzedniej firmie też uciekł na l4 bo wiedział że go zwolnią
    HSM

19.04.2025 20:49

Solidarność i kręgosłup moralny??? Ne panie, to se ne da! Może 30 lat temu ale nie teraz. W mojej firmie solidarność jest tylko zamiast bronić praw pracowniczych zamienili się w biuro podróży i ciągle jeżdżą na pielgrzymki.
    Czytelnik

17.04.2025 21:49

Na jednym z portali, zajmujących się tematami związanymi z obronnością pojawiła się dzisiaj informacja, że na briefingu prasowym przedstawiciele Polskiej Grupy Zbrojeniowej poinformowali, że jeszcze w tym roku rozpocznie się budowa nowego, od podstaw, zakładu Jelcza, a inwestycja pochłonie około 700 milionów złotych.
    Nowa hala

18.04.2025 16:35

Nowa hala już w tym roku budowe zaczynamy. 700 baniek mamy. Trochę przy budowie po kieszeniach pochowamy. Ale wszyscy będziemy zadowoleni, że tysiące aut wyprodukujemy. Nie ważne że koszt jednego wliczając koszt budowy hali będzie pięć razy droższy od zagranicznego. Ważne, że w końcu będzie coś Polskiego.
    HSM

19.04.2025 20:44

Czyli modły kaczora zostaną wysłuchane. Polski sprzęt z polskiej fabryki, z polskimi związkami zawodowymi i polski plebanem który pokropi kranówką. Oczywiście polska myśl techniczna, polski silnik wysokoprężny, polska skrzynia biegów, polskie opony. Wszystko to zostanie pokazane na wystawie wojskowej, po której gruba warstwa kurzu na lata przykryje sprzęt i ambicje o polskim przemyśle zbrojeniowym.

19.04.2025 13:00

Gorszy sort

19.04.2025 19:49

To była strategia wzmacnia swoich kieszeni.

19.04.2025 07:46

Widać forum gowork ma moc, skoro jeszcze w Wielki Czwartek a nawet prawie do południa w Wielki Piątek wydawało się, że spotkania zarządu z załogą nie będzie, a tu jednak. Tylko dlaczego przedstawione informacje, dotyczące realizacji produkcji były tak hmmm...lakoniczne?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Jelcz?

Kontakt - Jelcz Sp. z o.o.

ul. Inżynierska 3 55-221 Jelcz-Laskowice

17.04.2025 22:34

Nie odbyło się i chyba już się nie odbędzie (został już tylko Wielki Piątek) przedświąteczne spotkanie zarządu z załogą przed Świętami Wielkanocnymi. Bardzo zastanawiające.

07.04.2025 23:48

Czy w Triduum Paschalne, a zwłaszcza w Wielki Piątek, będzie organizowana druga zmiana w zakładzie?
    Ciekawy

08.04.2025 08:31

A dlaczego miała by nie być?

05.04.2025 16:25

ŁD

07.04.2025 22:13

Skoro już jesteś tak zawiedziony, i pomaga Ci tu pisanie takich pomówień. To cieszę się, że możemy Ci udzielić pomocy w twojej bezradności. Ps. Tylko nie zrób sobie krzywdy na klawiaturze ; )
    Feliks

29.03.2025 07:00

W tegorocznym marcu mijają tej firmie już 73 lata. Największą tragedią i nieszczęściem w całym tym 73-letnim okresie jest to, że na początku lat 90-tych ten zakład nie został sprywatyzowany przez poważną i solidną firmę jaką było i jest Volvo. Była wtedy szansa na wieloletnią normalność i przyzwoitość w Jelczu. Niestety, bezpowrotnie zaprzepaszczona. Przypomnijcie mi, kto był wówczas przeciwko wejściu Volvo.
    Wnick

30.03.2025 15:16

Skoro dobrze pamiętasz to oznacza,że dobrze się bawiłeś razem z nimi na tym stadionie prawda ? ; )
    WR

03.04.2025 19:18

Ja byłem przeciwny i to podtrzymuje do dziś............
    Werka

28.03.2025 06:09

Ile jutro w sobotę będzie ludzi w pracy .
    ?

29.03.2025 13:44

To ile tych osób dzisiaj było w robocie ???
    Wojtek

26.03.2025 10:46

Są oferty pracy dla Spawaczy MAG. Na jakie zarobki możne liczyć spawacz z długoletnim doświadczeniem, który potrafi spawać? Czy stawka godzinowa brutto zaczyna się od 60zł?
    Wojtek

27.03.2025 15:34

Więc na jakie zarobki może liczyć u was spawacz na okresie próbnym i po jego zakończeniu?

27.03.2025 16:13

60 zł godzina to już lepiej w automaty zainwestować. Rata leasingu będzie mniejsza jak pensja + opłaty za pracownika.
    Olek

25.03.2025 13:45

Czy firma z Oleśnickiej w J-L jest kooperantem Jelcza czy nie?
    Paweł

26.03.2025 19:28

No właśnie?
    Kazio

25.03.2025 21:23

W każdej firmie jest coś do zrobienia. Ale czy w Jelczy dążymy dąży się do usprawnienia procesów? Zarządzie, Dyrektorzy , Kierownicy ... czy w spółce funkcjonuje coś takiego jak samodoskonalenie?
    Drapieżnik

25.03.2025 17:01

Witam mam pytanie do obecnych pracowników - czy słychać coś o planach dzierżawy hal po wrocławskim VOLVO do rozszerzenia produkcji wozów bojowych JELCZ .
    Kolo

22.03.2025 12:40

Były członek zarządu Jelcza jak i były zastępca dyrektora marketingu Jelcza (obecnie prezesi pewnej firmy przy ulicy Oleśnickiej w Jelczu-Laskowicach) spotkali się z ustępującym prezydentem Andrzejem Dudą, a tutaj taka cisza?
    xAM

23.03.2025 15:49

Co żal ściska ci (usunięte przez administratora) ?
    Alicja

22.03.2025 12:46

Widziałam, że spółka reklamuje się z ofertami pracy w lokalnej gazecie zarówno w tradycyjnym papierowym wydaniu jak i na jej portalu internetowym.
    Rura

22.03.2025 10:17

Wspaniały zakład, dobre zarobki, sympatyczni pracownicy, fenomenalne warunki, cudowni mistrzowie
    Antek

15.03.2025 00:24

Czy planowane zmiany w polityce dotyczącej obronności Unii Europejskiej, zmierzające według krytyków tych zmian do scentralizowania unijnej polityki obronnej w Brukseli, ujednolicenia a także możliwości wspólnego zamawiania sprzętu wojskowego przez Komisję Europejską także w imieniu państw członkowskich, czy to wszystko jest szansą czy też może zagrożeniem dla Jelcza?
    Kacper

14.03.2025 18:07

Skąd taka skala kooperacji? Czy tylko mnie się wydaje, że chyba nigdy wcześniej aż tylu kooperacji to nie było? Czy jest to wszystko robione z głową?

13.03.2025 20:24

Zorientowany

14.03.2025 09:30

Podaj konkretny przykład jakie treści zostały ocenzurowane. Jeśli godzą w bezpieczeństwo firmy (w końcu to spółka zbrojeniowa) to trudno się z Tobą zgodzić. Ktoś, kto nie akceptuje tych zasad może zawsze zamienić miejsce pracy na np w piekarni. Pieczywo i wyroby cukiernicze nie są produkcją strategiczną i można sobie pozwolić na więcej ????
    Julek

01.03.2025 07:37

Czy Sanok nie okaże się dla Jelcza drugim Głownem? Przypominam, Głowno historia z 1997/1998 roku wraz z późniejszymi konsekwencjami.
    JzS

06.03.2025 18:46

Wytłumacz. Nie wszyscy pracownicy pamiętają historię z 97/98. Pozdro !
    Jacek

19.02.2025 09:16

Kradną katalizatory z aut na parkingu z tył, czy zakład mógł by zamontować kamery na nowej części parkingu.
    robak

24.02.2025 23:21

kamery są... nie ma komu gapić się w nie. no chyba że ty chętny. ale robota twoja będzie stała... o ile coś działasz na zmianie.
    Sylwester

21.02.2025 15:12

Praca naprawdę ciekawa, jest możliwość rozwijania umiejętności. Zarobki godne chociaż jest duża rozbieżność między takimi samymi stanowiskami. Ja tam przychodzę do pracy z uśmiechem. Jedynie niekiedy przydało by się posłuchać pomysłów pracowników bo niektórzy mają zacne pomysły,a są zbywani tekstem ze 40 lat tak robimy to będziemy robić. Przełożeni to różnie to są też ludzie i mają swoje emocje. Zakład nie jest idealny ale na prawdę przyjemnie się tu pracuje.

15.02.2025 06:19

...

18.02.2025 07:40

Kiedyś na tytuł,,mistrz" trzeba było sobie założyć. Dziś powinno im się zmienić nazwę stanowiska bo mistrz nie pasuje.
    Włodek

22.01.2025 21:52

Witam złożyłem podanie o pracę w zakładzie jaki spawacz czy ktoś mi powie jakie są zarobki spawam migiem i tihiem
    Spawalnik

13.02.2025 06:39

Brutto
    Lesio

13.02.2025 09:51

A ile byś chciał

Zostaw merytoryczną opinię o Jelcz Sp. z o.o.