Jelcz

• Dziuplina
  • Stary Otok
  • Czernica

3. Opinie o pracodawcach Jelcz-Laskowice
  5. Opinie o Jelcz Sp. z o.o.

Opinie o Jelcz Jelcz-Laskowice

Nie przegap nowości o Jelcz Sp. z o.o.!

gosc

28.04.2019 10:26

odradzam, odradzam, odradzam. teraz pracuje tam moj brat. wszedzie uklady i znajomosci, lizusostwo i kapowanie na siebie wzajemnie aby sie przypodobac wladzy. za kilka dni przyjdzie nowy prezes i zacznie zwalniac tych co teraz s8ie podlizuja. brat pracowal w firmie obok i chce tam wrocic bo w komponentach na uklady nie ma rady. wszyscy sa obrazani i wyzywani od nierobow, ale znajomi moga nic nie robic. porazka
    Prostołek

17.04.2019 22:52

Ta firma od dawna spadała na psy. Co chwilę zmienia się zarząd i władza, która usuwa pracowników przyjętych przez poprzednią ekipę. Generalnie zakład dla cwaniaków i ludzi z układami - jak przytakujesz nie musisz robić nic. Panuje totalny chaos od wprowadzenia jakiegoś nowego systemu zarządzania, bo nic się w dokumentacji nie zgadza i nikt nie wie dlaczego. Co chwile prezes ma jakieś wizje i chodzi po zakładzie i gada o sobie jak go ludzie nie lubiom. Popatrzysz się krzywo-masz przepieprzone. zakład dołuje bo traci zamówienia i pewnie niedługo będą zwalniać jak to w Jelczu bywa. Zdecydowanie odradzam tu przychodzić bo spawacze odchodzą stale, w biurach (usunięte przez administratora) i bałagan, na montowalni szkoda gadać. Lepiej iść do autolivu czy stelweldu tak jejst lepiej. Pozytywy są takie, żę jeszcze płacą do 10 dnia miesiąca ale jak nie wywalczysz dużęj stawki na starcie to nie licz że ci potem dadzą.
    dawny pracownik

09.04.2019 22:49

Pracowałem tam na montażu z 4 kolegami. Atmosfera porazka bo jedni sie obijają i spychają robote na innych. Stawki marne, obiecuja zlote gory ale potem nic z tego nie wychodzi. Zawsze brakowalo częsci a jeszcze prezes łaził i wylapywał ludzi i obrazał. Ci co robia przy maszynach tez mieli przerypane bo ich tez obrazali bo np. gwizdali na ludzi. Wszędzie brudno, duzo ludzi kapuje i lize tylki. Teraz pracuje w autolivie i jest duzo lepiej. W biurach wcale nie maja lepiej bo tam jest jeszcze bardziej nerwowo, bo jak przychodzil ktoś od nich to mowił ze uciekl od awantury z biura. Wszedzie tam panuje uklad partyjny i z dnia na dzien mozna wyleciec dostajac dyscyplinarke i nikt cie nie obroni

Kontakt - Jelcz Sp. z o.o.

ul. Inżynierska 3 55-221 Jelcz-Laskowice

Stiwi Wonder

21.11.2018 16:46

Moje sugestie dla JELCZ-KOMPONENTY Sp. z o.o.: Po odejściu prezesa Ł.D w firmie dzieja sie różne dziwne rzeczy.np syrena ktora wyje 30 sekund na rozpoczęcie pracy i zakonczenie 7-15 .strasznie to upkarza pracownikow czuja sie jak w więzniowie.nie można odebrać wlasnej przepustki upowazniajacej do wejscia i wyjscia z zakladu(znajduja się u mistrza w kantorku zamkniete na klucz zostawia sie przed rozpoczęciem pracy odbiera po zakończeniu)( czyli karta wejscia w normalnych zakladach)prędzej jak 5minut po zakonczeniu pracy czyli o 15.05 i dopiero można kierować się do szatni.czas pracy to 7-15 a te 5 minut?sprzątanie stanowska pracy zgodnie z Kodeksem odbywa sie w godzinach pracy czyli 7-15 .a te 5 minut ktore wprowadzil obecny Prezes to ?wiadomo każdy boi sie Prezesa bo wylapuje ludzi i zwalnia lub przenosi na inne stanowisko pracy(nizsze gorsze).jakie zasady by nie wprowadzal to jest swiete wszyscy się boja bo polowa zalogi jest w wieku okolo emerytalnego wiec nie ma co sie wychylac.Proszę o wypowiedź innych bo ludzie myślą że to normalny zaklad ale od jakiego czasu tak nie jest tylko milcza.
    Czyjawiem

21.11.2018 09:15

Jelcz Sp. z o.o "każdy kto tam pracuje jest nierobem i (usunięte przez administratora) a już zwłaszcza emeryci którzy tam dalej pracują. Za takie nieróbstwo NKWD w łeb strzelało" w taki sposób mówi się do pracowników w tej firmie. Bo przecież trzeba Jelcz ratować. Można pisać do PIP nie ma obawy JELCZ każdy mandat zapłaci.
    Paweł

15.07.2018 09:04

Witam czy ktoś z pracujących w firmie komponenty mógłby mi powiedzieć jaka jest tam praca, atmosfera, stawki dla spawaczy bo byłbym zainteresowany pracą a opinii brak pozdrawiam
    admin

01.08.2015 13:25

Czy uważasz że w firmie JELCZ-KOMPONENTY Sp. z o.o. można zrobić karierę? Napisz o tym, czekamy na twój komentarz.

Zostaw merytoryczną opinię o Jelcz Sp. z o.o.